Vikt och kroppsdiskussion hos Camilla Läckberg

Får ibland frågor om varför jag ofta lägger upp bilder på Simon, men han sällan på mig. Min skamliga bekännelse är att jag bett honom inte lägga upp bilder på mig. Gick upp i vikt en del för ca 2-3 år sen pga en extremt stressande situation som tangerade både jobb och privat. Och mat har alltid varit min flykt och min tröst när något tär.

Och jag VET jag borde omfamna mina nya kurvor. Jag älskar ju kurvor. – på andra…. Men som tonåring på 80-talet, präglad av ”heroin chic” som magert ideal, med tidningar fyllda av bantningskurer som ”flygvärdinnedieten, ananasdieten, soppdieten” osv osv, allas mammor som ständigt bantade, flicktidningar som Starlet med sidor med klädtips som: ”Så trollar du bort dina extra kilon” – så präglades jag på ett ideal jag aldrig riktigt lyckas skaka av mig.

Så jag lider av mina extrakilon. // Camilla Läckberg

Camilla Läckberg avslöjar att det är hon som bett maken Simon Sköld om att inte posta bilder på henne och diskussionen lät inte vänta på sig under inlägget.
I en perfekt värld skulle ingen människa känna så som Camilla gör, och vi skulle aldrig mötas av inlägg om kroppar och utseende.
Men…eftersom vi inte är i denna perfekta värld så kommer jag fortsätta uppdatera när det kommer den här  typen av inlägg och diskussioner på sociala medier, då det uppenbart är ett ämne som engagerar.

Efter sitt första inlägg postade Camilla det här, där hon tar upp alla kommentarer och dms som ramlat in, och där offentliga personer som Anitha Clemence och Stina Wollter berätta om sina egna erfarenheter.
Och så har vi ju så klart även de som inte kan hålla två tankar i huvudet samtidigt, som tolkar uppfattningen att allas kroppar ska få synas utan att skammas som en direkt uppmaning till fetma och övervikt.
De dyker alltid upp, det är nästan lite fascinerande. 🙂

 

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ermm… Har själv aldrig sett upp till en specifik modell.
  Speciellt under 90-talet var ju majoriteten av modellerna anorektiska.
  Idealet är en stark ”lagom” stor kropp. Dvs- ett BMI som ligger där det ska.

  Har aldrig förstått fascinationen med supersmala kvinnor. Har själv alltid varit lite för smal och jag gillar det inte.
  Jag vill ha fett på kroppen, men inte se överviktig ut heller. Helt enkelt stark med BMI där det ska.

   Bildtrix? Handen på bild 2 tycks ha krympt till småbarnsstorlek? Jag kanske har missat om hon skriver SJÄLV att det är fejk i midjan där? Eller har själva FEJKEN missats…? (Flyttade upp frågan hit för ev svar)

  Varför är så många kvinnor i denna ålder så dåliga på att uttrycka sig?? Camilla missar ordet ”att” flera gånger

   Såg det till henne då, vi orkar inte läsa skiten varje eviga dag!!

   Det är åt det hållet språket utvecklas. Om femtio år kommer vi (att) undra vad alla att hade i texter att göra.
   Därmed inte sagt att jag heller gillar det 🙂

   Ja, hon skriver som Nicke Lilltroll pratar 🙂
   Men just när det gäller ”att” så är det en tendens i svenska språket att färre ”att” används. I synnerhet använder allt färre ”att” ihop med kommer. Vi kommer att äta blir allt oftare vi kommer äta.
   Men visst skorrar det lite när Camilla Läckberg skriver:
   …bett honom inte lägga upp
   …jag VET jag borde omfamna
   …jag försöker sluta tänka i kilon och försöker istället tänka på
   …har tyvärr inte möjlighet svara alla,
   …kommer alltid vara som

    Irriterar mig alltid såå att hon inte använder att! För att hon är författare alltså, hon hade aldrig kommit undan med det i en bok och borde veta bättre

    Jag är också ledsen över att ordet ”att” alltmer börjat försvinna ur språket. Jag tog upp detta på ett annat forum och fick svar från samtliga att det är en språklig utveckling där ”onödiga” ord fasas ut. Jättetråkigt tycker jag, då ordet ”att” inte minst ger en bättre rytm och melodi i meningarna.

    Exakt, alltså idag behöver man inte skriva ”att” framför alla ord MEN i vissa meningar måste man ändå det, annars låter det fel – precis som i exemplen du nämnde ovan.

  Väldigt bra inlägg av Camilla Läckberg! Som tonåring minns jag hur smal jag var. Jag fick min mens när jag var arton år så jag hade inte utvecklat några former över huvud taget. Med årens lopp fick jag former och alla hormonella preparat mot min endometrios satte sig på olika ställen på kroppen. Magen och armarna och höfterna. Bysten har blivit större och den smala personen jag en gång var finns inte kvar.

  Jag kan se mig själv i spegeln och tänka – vad var det som hände? Jag som var så slank så kläderna nästan ramlade av mig. Jag kan störa mig på att jag har lite extra på vissa ställen men har kommit överens med det. Jag har gått igenom ett helvete och det syns på kroppen. Vill heller aldrig falla tillbaka i mina ätstörningar igen som var fruktansvärt svåra att ta mig ur så får helt enkelt acceptera mig för den jag är. Visst borde jag träna men har alldeles för svårt att göra det då majoriteten av mina dagar av fulla av smärtor och kramper så jag knappt kan stå men sånt är livet.

  Även lite olyckligt att Simon tätt inpå la upp på sin story att Camilla alltid beställer in för mycket mat…

   Pik pik ?

   Exakt, kandisarkommenterar har lagt upp det på insta. Sjukt.

   Precis det jag tänkte på när jag såg vad inlägget handlade om, scrollade för att se Simons inlägg men de fanns inte med. Där, om något, har Camilla något att jobba med! Usch för skammande!

   Fast tror inte han menade att hon äter för mycket, utan att det var så mycket så det blir över

    Jag tror inte heller att det var en pik om hennes vikt eller liknande. Tycker bara att det var olyckligt att de publicerades nästan samtidigt.

    Det ser illa ut ihop med hennes inlägg

  Spelar ingen roll vad man väger du duger som du är ♥️

  Antar att jag är i läckbergs ålder. Klart som fan att man ville se ut som tjejerna på VS årliga modeshow – alla killar tittade ju på den showen och pratade om den resten av läsåret. Jag blev äldre. Nu är dock min dröm att ha Bianca Ingrossos kropp och fasta bröst. Ja även vid 44 års ålder vill jag vara smaaaaal och ha fasta bröst.

   Inte ens hon ser ju ut så på riktigt, visst kan du också få en smal kropp genom ätstörningar och fasta bröst genom operation men det är absolut inget att rekommendera.

    Absolut vet jag hur diskussionerna har gått till att få hennes kropp. Hon är hursomhelst jäkla snygg.

     Då kanske du som ändå är 40+ bör inse det problematiska i ditt uttalande och tankesätt, du fortsätter att romantisera en kropp som du vet har tillkommit genom ätstörningar. Ätstörningar som tar livet av vissa.

      Håller helt med. Är själv 40+ och blir uppriktigt chockad över hur en kvinna ”mitt i livet” ens kan resonera på det här sättet. Inte konstigt att det ser ut som det gör.

       Alla påverkas av normer och ideal. Även om man är medveten om det, är det svårt att inte påverkas överhuvudtaget. Det är de facto nästan helt omöjligt. Jag håller med om att många strukturer i samhället är skadliga och negativa, men som individ är det omöjligt att slå sig fri. Vi matas med intryck om hur ”man bör” se ut hela tiden. Forskningen visar att vackra människor behandlas bättre, får högre lön och fler fördelar i samhället. Vad gör vi åt alla skeva ideal?

        En jätteviktigt del i att förändra idealen är ju faktiskt att fundera över hur vi pratar om dem. Hur vi uttrycker oss inför våra barn. Så länge de hör oss kritisera våra kroppar och idolisera kroppar som i princip inte går att uppnå utan ingrepp och/eller ätstörningar, så smittar vi nästa generation. Därför spelar det roll hur den här kvinnan, 40+, pratar om att vilja se ut som Bianca. Idealen kommer inte försvinna av sig själva, vi måste ta ifrån dem den makt de besitter och språket är en del av det.

      Man kan bli smal utan att ha en ätstörning!

      Dessutom en som är en 20+ kropp

   Biancas kropp? En kropp som kämpar med ätstörningar? ?

    Det är inte kroppen som kämpar, det är huvudet. Kroppar tar emot den näring de får, det är huvuden som krånglar.

   Skämtar du med mig? Förstår verkligen inte kvinnor i vår ålder som eftersträvar 20åringars kroppar. Jag försöker ha koll på mitt BMI och motionera och är nöjd med det. Mer tacksam att jag har hälsan i behåll.

  Hon är ju långt ifrån tjock eller ens överviktig? Hon ser normalviktig ut. Förstår inte behovet av att kommentera kring att hon lagt på sig kilon? Hon är vacker och det har ingenting med hennes kroppsvikt att göra. Punkt slut.

   Jag tror att Simon är en del av programmet, helt omedvetet. Han är yngre, vältränad och har som jobb att se till att folk går ner i vikt. Jag tror detta påverkar henne mer än en 30 år gammal bild på Kate Moss.

    Programmet = Problemet ?

    Håller verkligen med! Hade hon varit med en man som var i hennes ålder och ”normalviktig” så hade hon aldrig skrivit inlägget.
    Personligen tycker jag att det bara är pinsamt när han kliver in i diskussionen (i inlägget).
    Tyst, var bara tyst skulle jag vilja säga till honom.

     Går man in på hans insta och scrollar så ser man att allt handlar om VIKT och före- och efterbilder.
     Inte så konstigt att hon lägger upp inlägget.
     Största anledningen till att inte vilja vara med en ung snygg kille. Skulle inte klara av det.

    Hon har ju dock tidigare pratat om att hon haft problem med kroppsbilden länge..

  Hon ser helt normal ut, hon behöver inte oroa sig.

   Oroa sig för om man är överviktig? Skulle det vara något fult med att bära lite extra kilon? Vi måste sluta lägga värderingar i vikt och utseende. Faktum är att det är två helt olika saker.

    Va? Jag tycker man ser helt normal ut även om man skulle vara lite överviktig, det var mer så jag menade..

    Bäst ❤️

    Oro för hälsan kanske.

    Hur det än är så kan övervikt leda till ohälsa. Det kan vi inte bortse ifrån.

    Utseendemässigt kan det kvitta med kroppspositivism mm, men i det längre loppet med följder som knäproblem, belastningsskador, cancer och diabetes kan vi inte blunda.

    Jag äter och trä ar för att ha en sund kropp, inte snygg.

    Är i Läckbergs ålder, dvs 47.

     Vi bortser inte ifrån det. En person med något kilo övervikt kan inte existera utan att det kommer föreläsningar om ”att det inte är bra för hälsan” och alla som säger det presenterar det som en nyhet trots att personen redan vet det och fått det berättat för sig ca en miljard gånger. Och om man nu oroar sig för folks hälsa är det man ska göra är att inte ge bror duktig föreläsningar om hälsa utan att peppa, få personen att gilla sig själv, för man tar hand om det man gillar, inte det man hatar.

     Bullshit. Att ha några kilo övervikt är inte alls farligt för hälsan. Att väga tex 10 kg över sin idealvikt är inga problem. Tränar man tex som överviktig och äter bra mat så har man mycket bättre hälsa än en smal person som bara sitter.

      Vikt är såklart bara en av flera parametrar när det kommer till hälsa men pratar generellt och där stämmer det att övervikt inte är gynnsamt varken för livslängd eller livskvalité. (Undantag gamla människor där verkar övervikt inte vara ett problem enligt studier) Men min poäng var att det är inget vi måste berätta för folk eller använda för att försöka skrämma/skamma någon att gå ner i vikt. Helt enkelt var snäll och uppmuntra folk att gilla sina kroppar, det är det bästa för hälsan.

  Vilka behöver oroa sig över sitt utseende? Förstår att det är menat som schysst när man säger ”du behöver inte må dåligt, du är ju snygg/smal/normal” osv men det enda man egentligen säger är att folk som inte är de sakerna ska må dåligt över det. Och dessutom, att du passar in i en norm befriar dig inte från att må dåligt över hur du ser ut.

  Jag har gått ned 15 kg pga depression. Varje beröm om hur fin jag är gör så ont. Varje fråga om hur jag gjort för att gå ned i vikt gör ont. För andra är det väl menat som vänligt. För mig är det förenat med smärta… Kanske en uttjatad fråga, men när ska vi sluta kommentera varandras kroppar? Läckbergs inlägg är viktigt och tyvärr fortfarande relevant på så många plan…

  Läste igenom ÖS imorse och hamnade på tråden om skinny jeans och där någon kommenterade att man måste ha ”rätt typ av ben” för att bära dessa jeans, annars ser man ut som en uppstoppad korv. I kommentarer därefter kom ”det är min åsikt”. Absolut, alla har rätt till sin åsikt. Men tänker personen som frågade om dessa va ”ute” och får tillbaka att ”man måste ha rätt typ av ben” kan vara så farligt. Frågan handlade inte om vad alla har för personlig åsikt. Utan om de va inne/ute.

  Jag är en som inte bryr mig vad andra tycker och tänker och klär mig i vad jag tycker är snyggt och skönt, men nån kanske hittat ett par just skinny och känner att äntligen ett par sköna byxor jag känner mig snygg i – och läser att man måste ha ”rätt ben”. Det kan bli så fel!

  Är så jäkla trött på att det ska kommenteras kroppar – både här igår och idag om operationer, det hånas och skrattas. De enda som hyllas är de som är riktigt överviktiga, andra får inte hylla sin kropp oavsett hur de ser ut. Sen finns det de son inte nämner sin kropp, men ändå får skit. Men även i verkliga livet. Kommentarer konstant när man är gravid, händer som ska känna på en. Kommentarer om att folk är för smala, för stora, för.. något!

  Hoppas så, så, så att kroppskommentarer dör ut, att alla känner sig nöjda – eller känna sig missnöjd, men att man då får stöd att ta tag i ”problemet” oavsett ätstörning eller känsla.

   Nja de som är riktig överviktiga hyllas väl inte? Finns det någon gång en överviktig kropp visas utan att kommentaren ” det är faktiskt faaarligt va överviktig” dyker upp?
   Med det sagt håller jag annars med dig. Såå trött på att kroppen alltid ska kommenteras. Aldrig duger den… o ändå ska vi alla dö till slut.

  Det finns ingen plattform jag besöker som jag ser så mycket kroppshets som här på Bloggbevakning. Jag har inte instagram, följer noll influencers. Har mest läst här för att få skratta lite åt världsfrånvändheten i den världen.

  Du kanske anser detta vara positiva inlägg? Jag ser det bara som ytterligare kroppshets. Det är BARA här inne jag ser bilder på supersmala modeller t.ex. Det är bara här inne jag, under exakt varje inlägg där du vill lyfta någon kroppspositiv influencer, läser kommentar efter kommentar om hur ohälsosamt och slappt det är att vara överviktig. Det du vill lyfta får alltså motsatt effekt, på flera plan.

  Jag inser ju nu när jag skriver att din blogg är väldigt destruktiv för mig och säkert för en del andra som liksom jag lider/lidit av ätstörningar. Jag vill må bra. Träna och äta för att bli stark och må bra, inte för att se ut på ett visst sätt. Jag vet att jag inte behöver ”announce my departure” men jag vill väcka tanken hos den som behöver det, vi kan ibland välja bort det som skadar oss.

   Fast om du inte har Instagram ser du ju inte kroppshetsen som finns där? Denna blogg speglar ju det som tas upp på sociala medier och ja, där finns massa kropppshets..

    Det är blogginnehaverskan som själv kan bestämma vilket klimat hon vill ha i kommentarsfältet. Fattar att det får folk att må dåligt.

  Tänk att Anitha är ute och vevar också. Aldrig att hon missar sin chans till lite battle.

  Tycker Camilla ser normalviktig ut, men hon är gift med en yngre kampsportare…

   Hon är ju överallt ? hon kämpar på ??

   Anita ”det är bara att gå på lite KBT” så lyckas du terapia bort hela västvärldens kvinnoideal sedan Twiggy. Hon är så ofattbart korkad och elak.

  Varför ska A.S/C alltid vara så oskön? Hon utgår alltid från sina egna perspektiv och applicerar det på en hel generation. Mycket av den varan i hennes podd där de ofta berättar om sakers tillstånd och tror sig ha koll på samtiden, utan att någonsin hänvisa till fakta eller åtminstone brasklappa att de utgår från sina priviligerade medialiv i Stockholms innerstad.

  Finns på tok för lite riktig hjälp inom denna svåra fälla.
  Som Alkoholist eller drog/spel missbrukare finns det ett hav av AA möten, terapi och annat som verkligen hjälper.

  För Bulimi/Aneroxia finns endast typ självhjälpsböcker eller typ av terapi som tyvärr inte hjälper på lång sikt.
  För att ta bort det vidriga fröet som slagit rot i hjärnan , krävs mer än tuff träning och att ligga på soffan hos psykologen.

  Det handlar faktiskt inte om trender eller perfekt ideal för många, mer en psykisk störning som med vilket missbruk som helst.

  hennes böcker genomsyrar hennes personliga vikthets också. i varje bok från fjällbacka har karaktären erika alltid gått upp nåt extra kilo och går runt missnöjd. riktigt störande och tröttsamt – nästan lika störande som att hon blandar in sina egna vänsterpolitiska åsikter i varje bok. nej, jag vet inte varför jag läste den senaste när jag visste att jag skulle bli irriterad x) den sög.

   ?? Jag läser inte hennes böcker över huvud taget. Skulle aldrig falla mig in.

    Om du inte läst n av hennes böcker, hur vet du då hur som är?

   Yes, har man inte kom på Läckberg liv så inser man att Erika har många drag från henne.

  Den kommentaren skulle lika gärna komma från Katrin Zytomierska.

  Det har ju alltid funnits ideal,trender och moden.Det viktigaste tror jag att skaffa sig ett skal och ett mindset som gör att de här tankarna om att alla ska vara stöpta i samma form rinner av så fort som möjligt. När jag insåg att jag aldrig mer skulle få tillbaka min vikt(52kg/168cm) och kropp som jag hade när jag var 18 utan sjukt mycket uppoffringar för kroppen vill verkligen inte tillbaka dit, så satte jag ribban på en rimlig nivå när jag var runt 30. Jag skulle aldrig väga över 60kg för där går gränsen för att jag ska må bra både fysiskt och psykiskt. Det fungerar perfekt. Nu kan jag pendla i vikt mellan 55-60kg och det är helt ok. Jag bantar inte men ser till att inte överäta och försöker röra på mig lagom mycket. Tränar inte utan vardagsmotionerar och hundpromenerar. Jag känner absolut inte det minsta behöv av att göra botox,ankläppar,BBL el fixa brösten. Jag är glad och tacksam över att kroppen fungerar hyfsat och det är helt ok att åldras.Mvh Tanten

   Fast ”jag vill aldrig väga över 60kg” är ju också skevt. Är du 168cm mår du inte fysiskt dåligt av att väga tex 62 kilo. Varför ens ha en våg och väga sig hela tiden?

    Väger mig väldigt sällan men känner direkt av när kläderna börjar kännas för trånga och det är runt 59kg. Och jo kroppen känner av att man går upp i vikt (iallafall min).
    Som sagt 60kg är en bra gräns som funkar för mig eftersom jag annars måste köpa nya kläder och jag vill inte heller belasta mina hästar med fler kilon. Kan säkert vara ett provocerande tankesätt men det är en enkel lösning som får mig att må bra och jag behöver inte få dåligt samvete och hetsbanta för börjar man tänka att 62kg är ju ingenting så väger man snart 65 och är påväg mot 70….
    Jag har många överviktiga i min släkt,både unga och gamla så jag har även gener att fajtas emot.

     Alltså det är toppen om det funkar för dig och du mår bra men just att man skulle må dåligt fysiskt för att man väger över 60 kg till 168cm köper jag inte om man inte har väldiga knäproblem eller någon sjukdom för det är inte på något vis övervikt och påfrestande för kroppen.

      Har samma ”plan” själv och håller med om att det handlar om att det finns en ungefärlig gräns där kläder börjar strama och så – antingen köper man nytt eller så går man omkring obekväm. Handlar med om att dra gränsen någonstans och att det är väldigt lätt att gå ner 2-3 kilo, svårare att gå ner 15. Onödigt att låta kilona smyga sig på helt enkelt.

     Verkligen produktivt och härligt inlägg i ”debatten” att berätta om idealvikt osv……..det flög över huvudet det här inlägget.

     alltså jag hade också det här resonemanget, ”runt 55 är OK”, ”inte över 60”, ”under 65 måste jag hålla mig”. Väger 67 idag, det problematiska är inte min vikt utan att jag trodde jag behöll något slags självvärde under de olika gränserna. Jag är numera överviktig med typ 1 kg men det är inte direkt något som stör mig lika mycket som din problematiska kommentar…

  Det är någonting med Simon som skaver…

  Det har ingenting med Kate Moss att göra tror jag. Det har att göra med Simon. Varför höll hon inte på såhär när hon var gift med Martin Melin? Hon är snart 50 år och oroar sig naturligtvis för att bli utbytt mot en yngre tjej. Det skiner igenom.

   Hon har mycket mer att erbjuda Simon än en kropp…han stannar såklart hos henne, hon kan erbjuda ett liv i lyx och jag förstår Simon.

  Vilket trams, i hennes (och min) ålder har normala människor kommit längre än att tro att ens egen kropp och vikt är något att haka upp sig på. Varför ska jag vara snygg och smal? Jag är 50 och behöver inte attrahera någon eller se fertil ut. Jag kan fokusera på att ha kul, på mina familj, på god och sund mat och fysisk aktivitet för att må bra.
  Dessutom, Camilla Läckberg, var heroin chic en trend på 90-talet, inte 80-talet. På 80-talet var kurviga Madonna stilikon.

   Det är väl den unga, vältränade maken som spökar… Gissar att hon har en känsla av att konkurrera med andra, yngre kvinnor. Tycker det är onödigt att döma henne för att hon känner så – men det är förstås otroligt ledsamt att hon gör det.

    Fast hon har pengarna på sin sida så Simon stannar nog.

    Ja det tror jag med, Simon är jämt inne på Sigrids instagram och likar. När Sigrid var på besök hos dem så klängde hon på honom i poolen, vilket inte gillades av C.

   Vadå trams anonym 15:22? Du kan väl inte tala för hur alla andra känner. Fint att du är nöjd. Jag är det inte. Jag mår dåligt varje gång jag ser mig i spegeln pga min kropp.
   Jag tycker Camillas inlägg är det bästa jag läst på länge.
   Att du talar om att det är trams hur jag känner blir ju dubbel skam.
   Mindre värd pga lite övervikt, och korkad nog att inte omfamna det, perfekt!

    Men vad är det du menar med mindre värd? Varför skulle du behöva omfamna din övervikt ? Vem omfamnar sin normalvikt liksom?? Det är bara att leva på, inget hindrar dig!

     Fast poängen är ju att det inte bara är att leva på och njuta av livet om man har ett komplex. Det tar upp tid och tankar av ens värld.
     Svårt att förstå kanske om man är en person som bara njuter av sitt liv och sin självkänsla.

      Du kan väl visst leva och njuta av livet trots ett komplex? Ingen annan än du funderar på ditt utseende och ingen kommer att hindra dig från att göra exakt vad du vill.
      Jag är både slapp i hullet, rund om magen, rynkig och lite grundful. Jag vet att andra ser det. Jag vet också att andra ser det och inte bryr sig. Jag är inte intressant för någon annan än mig och mina närmaste.

   Det är fritt fram att inte bry sig om hur sin kropp ser ut, men att skriva att ”normala människor har kommit längre” än att tro att kropp och vikt är något att haka upp sig på är lite hårt. I alla tider, i alla kulturer, i alla åldrar har människor brytt sig om sitt utseende. Det är djupt mänskligt. Hur själva idealen har sett ut har förstås sett olika ut, men jag tror inte man ska idiotförklara de människor (och de är många!) som bryr sig.

  Mitt ideal som yngre var också Kate Moss, och när jag var i tjugoårsåldern var jag jättesnygg och hade Biancas kropp. Idag ser jag ut som en skr*cködla, milt uttryck. Blek, fula tänder pga psykis ohälsa/misskötsel, dålig och livlös hy och smal men slapp i kroppskostymen och bröst som hänger ner till knävecken. Och jag orkar f*n inte bry mig längre om jag ska vara ärlig, jag är jätteful numera och på ett sätt är det en befrielse.

   Ja precis! Inte händer det något om man blir lite ful.

    Nej tänk, världen fortsatte snurra mina hängpattar till trots. ?

     Ja, jag har blivit rynkig och fått platt rumpa och ändå går livet vidare! Något att fundera på!

  Får inte ihop hennes missnöje med att hon alltid lägger upp massa bilder på mat och i enorma mängder. Klart man inte kan äta så om man vill gå ner i vikt. Hon verkar också röra sig så lite som möjligt.
  När Simon och hon var nygifta la hon upp en bild på sig själv som ung och rund. Simon hade kommenterat ’ Hon hade inte fått ligga’.
  Hon verkar ju inte må bra av sina kilon. Då får man ta tag i det och göra vissa livsstilsförändringar.

   Det fattar du visst! Du vill bara vara elak. Som att hon inte vet att man går upp i vikt av att äta mycket. Alla vet det! Som att du inte vet att alla (nästan) som är tjocka önskar att de kunde äta mindre, träna mer o.s.v. men av olika anledningar inte gör det. Det kan vara p.g.a. ångest, belöningssystem satt ur spel, flykt från diverse jobbiga känslor eller minnen men det kräver empati för att förstå det.

    Det handlar ju om VAD man äter och inte nödvändigtvis hur mycket, men hon är så van att ta på sig offerkoftan att hon nog hellre skyller på diverse yttre omständigheter än sin egen förmåga att ändra livsstil…

  Jag har inte bara två utan en mängd tankar i huvudet. 😉

  Men det är faktiskt väldigt viktigt att hela tiden säga emot de som hävdar att övervikt inte är farligt – för det är livsfarlig. Diabetes, högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar, en rad olika cancersjukdomar….hänger alltihop samman med övervikt och obesitas.

  Jag tycker att det är tråkigt när du skriver ”som tolkar uppfattningen att allas kroppar ska få synas utan att skammas som en direkt uppmaning till fetma och övervikt” för det gör väl förhoppningsvis ingen. Men faktum är ju att de så kallade kroppsaktivisterna inte bara visar upp sig utan också för fram desinformation som påstås visa att övervikt inte är farligt och en sådan sak får man väl ändå tolka som att ”nej, du behöver inte banta bort de där extrakilona som sitter på magen och rumpan”. Vilket man absolut ska. Bara ett exempel:

  https://fof.se/artikel/2019/1/fetma-okar-risken-for-brostcancer/

  Till sist och för säkerhets skull bara: Det här är allmänt menat och ska inte ses som ett inlägg i Camilla Läckbergs diskussion.

   Det är väl ändå en skillnad på några kilo för mycket och grav övervikt. Eller?

    Det är också mycket farligt att ha viseralt fett runt sina organ. Det kan även smala människor ha.

    Vi äter fel och sitter stilla för mycket. Det är ohälsa.

    Men mycket känsligt att diskutera.

    Jag viktpendlar emellanåt på 55-65 kg……. Jag mår riktigt bra på 55, pigg, sover bra, kan springa milen och alla kläder i garderoben passar. På 65 är det tungt och jobbigt, överäter och sover sämre.

    Så för mig är valet lätt. Tränar och äter för att må bra!

     Absolut, jag menade bara att vissa verkar ha en allt eller inget-syn på övervikt. En person som har +10 kg i övervikt kan ha en bättre hälsa och bättre värden än den som är smal. Givetvis är grav övervikt inte hälsosamt, det vet alla. Men spannet mellan några överflödskilon och gravt överviktig/fet är enormt. Precis som du beskriver tror jag de flesta har en vikt där de själva trivs bäst. Så länge man mår bra så spelar det ingen roll om man har några kilon för mycket eller för lite.

  Stackars henne?Blir bara trött det enda hon tjatar om?Det hon gjorde inte när hon dansa i Lets Dance och var sjukt smal..Hon fiskar bara..Boosta instgram.Som alla andra det är väl bara att ta tag i det om man inte trivs?Hon säger att hon lider av 80-talet? Herregud en barnlek hur det är att växa upp idag?!Vi hade inte sociala medier etc
  Viktigast är hon mår bra hälsa,familj o kärlek?Frid??

  När hon var smal var det Ok att lägga upp massa bilder, nu när åldern tar ut sin rätt så ska vi inte visa kroppen längre. Det finns alltid snyggare och yngre kroppar som visas upp, det är så livet är.

  Jag har motsatt erfarenhet. Hörde ofta i fikarumnet när jag jobbade kommentarer typ: hon är söt men aaalldeles för smal. Aldrig sa ngn hon är aaalldeles för tjock. Överviktiga benämndes kraftiga om det så var 20-30 kg övervikt.

  Blir snart en upprepad klagovisa för att någon kommer skriva tjockis i kommentarsfältet. Ibland är hon som Anna Book.

  Ja, vad ska man säga annat än ”heja Camilla! Du äger”… Skit i alla kommentarer. Fint och ärligt skrivet. Kram o kärlek❤️Glöm aldrig någonsin bort att du är värdefull, och att du duger precis som du är?‍♀️

  Camilla lägger upp sånt här i cykler, att hon är missnöjd, ledsen över sin kropp. Att hon ska träna, och i samma andetag citerar sin make Simon ”Den bästa träningen är den som blir av”. Jag tror säkert att Simon är superstöttande mot Camilla. Men helt ärligt, gå in på hans Instagram och vad är det första man ser? Före-efterbilder på viktnedgång, träning, rätt kost osv. Jag tror det kan bli en obalans i relationen och en osynlig press på Camilla när ena partnern är så pass aktiv och träningsfixerad.

   Jaha och? Det är det ju hon som måste hantera. Han jobbar ju med träning, träning är positivt. Camilla är snart 50 och måste börja bry sig om annat än utseende om hon inte vill bli olycklig och bitter.
   Dessutom tror jag ärlig talat inte att Simon är med Camilla på grund av hennes utseende.

  Lite humor ändå att äkta mannen är PT, och Läckberg trycker i sig mat för att hon är stressad! Det finns dom som har det liiite värre än Läckberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.