Carolina Gynning om skönhetsingrepp


Vissa dagar kan jag ju tycka det är jättejobbigt. Men jag tror att jag har en ganska normal inställning till det.
Men nästan alla tjejer gör sånt där i dag men inte så många vill prata om det, det handlar väl mer om det. // Carolina Gynning om att åldras och om skönhetsingrepp

Carolina Gynning har svarat på frågor till Expressen – bland annat om åldrande och skönhetsingrepp – och menar att de allra flesta tjejer gör det men att de inte pratar om det som hon gör. 
En av mina följare höll absolut inte med Carolina, och menar att det inte alls kan stämma, men jag är lite mer tveksam.
Jag menar, skönhetsingrepp behöver ju inte vara operationer, utan kan ju vara av en enklare sort som botox.
Kanske till och med Dermapen, som behandlar huden och tar bort rynkor och fina linjer mm?
Vad är ett skönhetsingrepp? Vi kanske ska börja där?

Vad är er inställning? 

182 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Dessa halvöppna munnar.. det blir inte bättre för det.

   Nej, verkligen inte!
   Sådan konstig trend. Ska antagligen se sexigt och porrigt ut, men ser bara ut som om man är lite dum i huvudet. ??‍♀️

   De har fysiskt svårt att stänga munnen pga att de har så himla mycket filler i läpparna och även botox runt munnen.

    ? Ja men så är det kanske.

    Man kan ju sätta botox i hakan, för att få ett smalare ansikte, musklerna slappnar av och sätter man för mycket kan ju en av bieffekterna vara att det blir svårt att stänga munnen.

   Vissa har naturligt halvöppna munnar utan fillers. Be om ursäkt

  Majoriteten av de (tjejer/kvinnor) jag känner har gjort något ingrepp. Tex fillers i överläppen, eller botox i pannan. Men det är inget som syns på de allra, allra flesta – helt enkelt eftersom de gjort något enstaka, och väldigt enkelt ingrepp. Tex rör sig deras läppar, och pannan likaså. Tror alltså att fler har gjort någon form av ingrepp än vad många kanske tror. Kan tänka mig att att de flesta tänker sig att det syns på de flesta människor, men det gör det faktiskt inte.

  (Har själv ej gjort något ingrepp överhuvudtaget, så försöker inte försvara mig själv haha)

   Som en person som själv har botox så är det väldigt tydligt för mig när någon annan har det. Så det beror nog helt på hur medveten man är. Många som säger att min botox inte syns är de som inte vet hur man ser på nån om den har botox (många killar t.ex).

    Tro mig det syns, det finns en anledning till att killar säger det.

     Lol okej ”Oskar”

      Skratta inte åt oskar

    Syntes det inte skulle man ju inte göra det. Klart det syns.

   Det syns på ALLA som gör sina läppar. Så kul att folk tror att det ser naturligt ut på dom

    Håller med om att just läpparna syns på väldigt många, men jag känner flera som det faktiskt inte syns att det är gjort på (men de har ju inte heller gjort ”stora” förändringar)

    Varför skulle man göra det om det inte syntes liksom ?

   Vet inte om det är för att jag bor i Finland som det känns så främmande. Jag känner inte en enda person som gjort någonting, ingen botox eller fillers eller någonting. Också väldigt sällan man ser någon med fixade läppar på stan, om man gör det börjar man stirra typ för det är så ovanligt här, vet ingen som tycker att det är snyggt. Verkar vara så mycket vanligare i Sverige, är där rätt ofta och har nog inte sett så många fixade läppar osv någon annanstans och jag reser rätt ofta. Känns också som att skönhetsingrepp är väldigt normaliserat på svenska konton på sociala medier. Helt tydligt är det en viss look som ses som ideal i Sverige, men har personligen inte sett samma fenomen någon annanstans.

  Tror verkligen inte att en majoritet av Sveriges kvinnor gör skönhetsingrepp. Det beror nog väldigt mycket på var man bor och i vilka cirklar man rör sig.

   Håller med! Lätt att tro att ”alla gör” om man rör sig i homogen krets.

    Jag kan tänka mig att det är vanligt i hennes krets, obs inget dömande. Hon rör sig ju med influencers och philipssonfamiljen samt mediemänniskor.
    Om man rör sig kring nedre östermalm är det vanligt med människor som gjort ingrepp. Tror att Gynning blivit hemmablind och tror att en del av hennes ingrepp inte syns.

    Räknas att göra gelénaglar eller färga ögonbrynen som skönhetsingrepp? Löshår? Vaxa benen?

     Känner mer som inte gör Botox etc och dom ser helt ok ut. Gynning är ju så utseendefixerad.

     Nyckelordet här är väl just ”ingrepp”. Varken färg eller gelé är kroppsliga ingrepp.

   Bra att lyfta att det handlar om i vilka cirklar man rör sig – och även hur hemmablind och trångsynt man är. Läste för ett par år sedan hos en mindre influencer att hon väl var ”den enda i Sverige som fortfarande föredrar och äter mackor till frukost” och liksom ursäktade sig lite skamfullt för att hon inte hakat på smoothie bowltrenden. Jag lämnade en kommentar om att jag tror ca 99,9% av Sveriges befolkning _inte_ inleder dagen med en smoothie bowl, utan att det har med hennes instagramflöde att göra.

   Tror att du har helt fel där. Själv är jag sjuksyrra och en helt vanlig vanlis, mina kollegor och vänner också. Vi sköter om oss lite till mans. Syrapeeling i ansiktet någon gång om året, lite botox mellan ögonen, 0.5 ml fillers i de smala ”tantläpparna” bara för lite puff där de förlorat sin naturliga fyllighet pga ålder. Vi är väl alla mellan 37-50 år. Ingen ser konstgjord ut.

    Att ”sköta om sig” är att äta sunt, motionera och göra annat som är fördelaktigt för hälsan. Det ni gör är att försöka uppfylla ett skönhetsideal, streta emot åldrandet genom ingrepp. Och det är ni såklart helt fria att göra och det är inte lätt att åldras i ett samhälle som sätter likhetstecken mellan ungdom och skönhet så förstår er. Men rama inte in det som någon selfcare-grej och sluta prata nedsättande om t ex naturligt åldrade läppar, är inget fel med dom.

     ???
     Såå trött på snacket om att ”ta hand om sig”. I synnerhet när det då gäller att spruta in gifter i kroppen.

    Vi är ju många som kan bekräfta att ”nästan alla” inte gör ingrepp dock, oavsett vad du och kollegorna gör. Jag är runt 30, bor i Stockholm, har många vänner som är måna om att ta hand om sig själva. Bland mina vänner som hänger med influensers gör nästan alla små ingrepp. Bland de som inte gör det – relativt få. Jag själv har aldrig kommit i närheten av en spruta, och då är jag absolut brydd om mitt utseende och tar hand om det.

    Tror att just bland sjuksyrror är det vanligare än bland andra yrkesgrupper att spruta in botox och annat då det är mer tillgänglig för dom.

   Håller med. Bor i Stockholm, har bara vänner som bor i innerstan och inte en enda har gjort ett enda ingrepp, varken kirurgiskt eller injektioner. Ansiktsbehandling på sin höjd.
   Känner dock flera som gjort olika ingrepp av större och mindre karaktär men det är bekanta, inte vänner. De allra flesta i min omgivning är dock orörda så Carolina lever nog i en lite annorlunda bubbla.
   Själv skulle jag aldrig i livet göra ett enda ingrepp. Det syns ju på en mils avstånd och är inte fint, oavsett vad folk försöker intala sig.

    Jag har aldrig gjort ngt ingrepp. Nu fyllde jag 50 häromdagen å ja grejer händer både i ansikte och kropp. Jag har alltid sett ung ut men det har förändrats sista åren.. Skulle ja göra ngt skulle det vara för att piffa upp lite. Vad jag inte förstår är att 20-30 åringar håller på alls? Hur ska deras åldrande bli?

     Tycker du att det känns jobbigt att åldras?
     Jag är 32 och djupt oroad över att en kvinnas utseende är typ allt som räknas. Där ens ”prime time” är mellan 17-30 år.

      Eg inte och har aldrig tyckt. Just iom att jag alltid sett yngre ut än vad jag är. Men känslan av att bara ha 20 år till 70 är svindlande. Innan har livet känts mer evigt.
      Å ja sen har det hänt massor. Håret tunnar ut och ögonen ser trötta ut. Kroppen känns torr. Klimakteriet har knackat på osv.
      Det är inte allt som räknas. Vad andra tycker skiter jag fullt i. Det är jag som inte känner mig som jag ser ut riktigt ? tycker det sällan ser bra ut m fixade människor. Så jag är nog inte en kandidat där ?

      Fast vad är man i för krestsar eller bransch om man känner att ens utseende är så viktigt för andra att man blir bedömd av det? Själv har jag ett (högst ordinärt) kontorsjobb där jag dagligen har möten och grejer, och ”bedöms” för min arbetsinsats och kunnande inom mitt yrke. Om någon skulle tycka annorlunda än jag på jobbet skulle jag aldrig komma på tanken att tro att det beror på att jag inte är fysiskt attraktiv… Förstår ju att det är annorlunda om man har ett jobb där man syns mycket utåt, tex inom media, men för ”vanligt folk” så fattar jag inte…

       Det finns flera studier som visar att attraktiva män och kvinnor oftare får chefsroller och högre lön, så visst spelar det roll. Jag tycker absolut inte att det borde vara så, men det är det (sen kan man diskutera om det är medvetet eller inte). Det som jag tycker är extra tråkigt är dock att kvinnor bedöms hårdare än män, det är större acceptans för överviktiga eller ”fula” män än kvinnor. Tänk bara på några personer i ledande positioner, det är inte ofta en kvinnlig chef är ”ful” eller överviktig, dock finns det många män som är det. Som kvinna i finans/rådgivningsbranschen vet jag att jag tyvärr skulle få svårt att få ett nytt jobb om jag gick upp mycket i vikt, trots att det inte borde spela någon roll.

        Det har du rätt i, jag har också läst om sådana studier när jag pluggade. Men som vuxen ser jag inte riktigt det i min närmaste omgivning. Jag jobbar på en relativt stor arbetsplats, ett konsultbolag inom teknik, och tycker nog att de kvinnliga cheferna på det stora hela ser lika ”alldagliga” ut som vem som helst (en del skitsnygga och piffiga så klart, men långt ifrån alla).
        Jag säger inte att du har fel, jag tror det skiljer mellan olika miljöer, och hur man uppfattar det. Men man får akta sig för självuppfyllande profetia. Om man låter sitt ”fula” utseende ge en dåligt självförtroende, ja då tror jag det snarare är det som hindrar en att lyckas med det man vill.

  Alla tjejer gör ju verkligen inte sånthär… Kanske i hennes klick, men jag har inte en enda kompis som gjort ett onödigt ingrepp. Jag tycker att gränsen för ingrepp är när man skär i huden / sprutar in något i kroppen. Jag skulle även säga att tatuerade ögonbryn osv är ingrepp.

  Själv drömme om att få bli gammal och åldras och allt vad det innebär. Får se vad som händer #fuckcancer

   ❤️❤️❤️

   ♥️

  Så korkat uttalande. Oavsett operationer, botox, injektioner osv. så är det definitivt en minoritet som gör sånt. Men visst, om man rör sig i kretsar av influencers och kändisar eller bland ytliga basic bitches kan det kännas som att alla gör sånt. Åk till ett random kontor eller universitet så förekommer inte speciellt mycket ankläppar. Dumt att sprida den bilden och få ännu fler unga tjejer att tro att det är eftersträvansvärt. Tänk om influencers kunde influera unga att satsa på karriär, utbildning, sport eller någon hobby istället 🙂

   Haha välkommen till universitetet jag arbetar på. Bland studenterna är det i alla fall vanligt (det jag ser) och även bland delar av personalen som berättar om ingrepp de gör.

    Gud va tragiskt att de lägger studiestöd på sånt skit. I den åldern också ?

     Är det mindre tragiskt att de lägger pengarna på sprit?

      Nu är det ju inte antingen ingrepp eller alkohol men så länge de inte har missbruksproblem, ja det är mindre tragiskt. Universitetstiden är ju på ett sätt den mest sociala tiden i mångas liv, man skapar nya relationer, festar, lever livet utan att tänka på en morgondag. Att istället för det lägga pengar och energi på att passa in i en skönhetsnorm och må dåligt över sitt utseende är värre.

      Eller cigaretter.

       Också falska motsättning, är inte att du har att välja på att lägga pengar på cigaretter eller ingrepp. Och de flesta väljer bort cigaretter oavsett, unga idag röker mycket mindre än vad unga gjorde på t ex 80 och 90-talet.

    Åh..det är inte snyggt..alla ser ju likadana ut? If bland de yngre.

   Vilken universitet pluggar du på? Finns en hel del ankläppar på Stockholms uni iaf…

  Fast jag håller inte med om att det är en minoritet av alla tjejer som gör ingrepp. Kanske är det mest unga tjejer som gör det men besök valfritt gym, shoppingcenter, matbutik, förskola eller kontor så är det minst 3-4 stycken av 10 som har fixat nånting. I alla fall runt storstäder.

   Är 3-4 av 10 en majoritet?

    Nej, men om nästan hälften av alla unga tjejer gör skönhetsingrepp så kan man ju inte benämna dom som minoritet heller. Det tycker inte jag i alla fall.

     Vad minoritet betyder är inte en tolkningsfråga… Det betyder färre än majoritetsgruppen.

     Jo, mindre än hälften är en minoritet.

     Back to school, Line, back to school.

   Och innebär din spekulation verkligen ”nästan alla tjejer”? Nej.

   Det görs ca 25 000 skönhetsingrepp om året i Sverige. Har väldigt svårt att tro att det innebär att hälften av Sveriges kvinnor är fixade. Det kanske känns så om man lever på instagram och/eller bor i en storstad, men Sverige består av mer än unga tjejer i Stockholm, GBG och Malmö.

    Ca 300 000 injektioner per år i Sverige enl artikel i DN. https://www.dn.se/sverige/julia-blev-sjuk-av-skonhetsingreppet-anmalningarna-till-ivo-okar-efter-ny-lag/

    Siffran du har gäller plastikoperationer – det görs ca 25 000 plastikoperationer i Sverige per år. (https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/interpellation/sjukersattning-efter-skonhetsoperationer-_H810410).

    Tror själv att det är oerhört vanligt, ser vårdbiträden i hemtjänsten med jätteläppar, mammor till ungarnas klasskamrater med stela pannor. Helt vanliga vanlisar med ordinär ekonomi. Bor inte ens i storstad.

     Är det inte tvärt om vanligare utanför storstäder och i låglöneyrken?

  Om skönhetsingrepp innefattar injektioner, laser och dermapen etc så visst, då är det väl inte superovanligt idag. Men att alla skulle göra det känner jag inte igen, och då bor jag ändå i Sthlms innerstad och är i Carolinas ålder. Jobbar på en stor arbetsplats med många kvinnor och kan inte komma ihåg att jag sett någon på jobbet som uppenbart gjort något ingrepp. Jag tycker snarare att det verkar vara vanligt i vissa kretsar, tex frisörer och andra som jobbar på salong, med mode. Framför allt tror jag det är vanligt bland mer eller mindre kända kvinnor och eftersom de bara ser opererade nyllen hela dagarna tycker de att ”alla” opererar sig.

   Det är väl just det, att inte alla gör uppenbara ingrepp och därmed passerar som någon som inte gjort något.

    Det syns. Alltid.

     Exakt. Fast man går liksom inte fram till personen och påpekar att det syns, och därför tror personen att ingen fattar att hon fyllt läpparna. Eller också är man snäll och utbrister att det ser såå naturligt och fint ut …. och då tror personen det. Vem säger till nån att Oj vilka ankläppar!! Eller VAD har du GJORT?!? Etc.

      Ja när ögonbrynen på en 50-åring inte rör sig eller kinderna ser ut som plast så är det liksom ingen hemlighet vad som pågår ?

      Det faktum att du refererar till det som ”ankläppar” visar väl att du sannolikt missar väldigt många som gjort injektion i läpparna men som nöjer sig med betydligt mindre mängd än att det blir ”ankläppar”.

     Alltså alla dessa tvärsäkra uttalanden om detta är så löjliga. ? HUR vet du med säkerhet att alla de du är övertygad om inte har injicerat eller opererat något inte gjort det?

    Dermapen och laser absolut, men botox och fillers syns mer än folk tror. Och jag ser ju tjejer på stan som är fixade på olika sätt, men att alla skulle göra ingrepp är inte alls min bild.

  Hon är ju i en omgivning när det verkar vara en dålig sak att åldras. Därav att hon upplever att alla oprerar sig tänker jag.

   Eller inte upplever, de gör ju uppenbarligen det, åk utanför Sthlm och det ser nog ganska annorlunda ut.

    ”Nästan alla” gör inte ingrepp i Stockholm heller. Det räcker att röra sig utanför hennes egen bubbla.

  Haha ja ”åh en helt ofixad dag, inget smink alls!!” MEN – botox, fillers, lösögonfransar, tatuerade bryn, brun utan sol osv osv räknas inte som att man är fixad ?

   Det brukar Universum skriva. Att hon aldrig har make fast hon alltid är rejält sminkad. Trist att aldrig kunna se naturlig ut heller med tatuerade bryn, eyeliner, läppkant, färgade läppar, färgat hår osv. Galet egentligen.

    Tycker tvärt om med Mona. Hon ”äääälskar smink” och har kilovis av allt. Men hon är inte ofta sminkad. Hon har tatuerade eyeliner och ögonbryn och läppar, och färgat hår, men all make up hon äger, använder hon sällan. Det är som en mani hon har, liksom många andra saker hon måste köpa extrema mängder av.

     Hon är jätteofta sminkad nuförtiden fast hon redan är färdigsminkad med det som tatuerats in.

  Allt som går innanför huden räknar jag som ingrepp. Dermapen vet jag inte riktigt vad det gör, men botox och fillers som man sprutar in räknar jag absolut som ett ingrepp. Krämer och kemisk peeling och sånt räknar jag till hudvård.

  Tror mindre skönhetsingrepp är ett storstadsfenomen. Besökte Stockholm i somras och tyckte väldigt många kvinnor i min ålder (runt 40) ståtade med ankläppar samt den där svullnaden i ansiktet som lätt uppstår efter för många fillers. På min arbetsplats finns det en kollega, snäppet äldre än jag, som regelbundet gör dessa mindre ingrepp i form av fillers, vilket jag gissar är i syfte att se yngre ut, men jag upplever dock att effekten blir tvärtom…

  Tycker att man ofta ser ingrepp som gjorts, utan att tänka att personen är vacker utan bara ser allmänt märklig ut.
  Fillers kanske inte syns om det är bra gjort, men annars… ?

   Jag tycker det ser jättekonstigt och jättefult ut när kvinnors pannor är helt släta och blanka.

  Jag är så trött på att det ska vara ”normalt” att lägga sina pengar och sin tankekraft på ”onormala” ingrepp. Ingen mår bättre och inget blir bättre av det. Förutom kanske några få som skrattar hela vägen till banken.

   Håller helt med.

  Jag tror att gränsen för vad ett skönhetsingrepp är har suddats ut! Om man frågar mig så anser jag att operationer är ett skönhetsingrepp men för min mormor så är fransförlängning ett ingrepp! Så jag tror att sociala medier har suddat ut gränsen vad vad som räknas som skönhetsingrepp och vad som inte längre är det, kontra hur det då var när min mormor var ung då mycket av det vi dagligen gör idag inte fanns för låt oss säga 10-15 år sedan!

  Jag tycker inte att Dermapen kvalar in på skalan skönhetsoperationer. Det främjar hyn, javisst, men förändrar knappast utseendet. Hur mycket salongerna än försöker sälja in botox och fillers som ”bevarande”, ”smakfull” och ”återfuktande” så är det trots allt förändringar i utseendet som görs och där går en skarp linje.

  Gynning har förstört sin kropp med alla ingrepp. Konstig hög rumpa och förstora bröst som inte ser naturliga ut. Ibland har hon så mycket fillers i ansiktet att hon blir snedögd och svullen. Så synd! Hon är jättevacker som hon är naturligt!

   Har även fettsugit fram en 6-pack och opererat bort två revben för massa år sedan.

    Och en del tar bort fett från insidan av låren. För dom tycker det är snyggt med mellanrummet. Galet!

   Jag håller ed dig där och det är förbaskat sorgligt ?. Tack vare att C har skulpterat sin kropp som den ser ut nu, är den väldigt ”tantig”. Midjan är rak och saknar naturliga proportioner. Dessutom så förnekar hon ju in i kaklet att rumpan är opererad. I call BS. Hade stämt plastikkirurgen om jag var hon, den ser verkligen inte klok ut.

    Sorgligt!

    ”De som vet” säger att hon gjort det hos Fredrik Berne. Sen vet man ju aldrig om det stämmer.

  På mitt jobb är det en kvinna på 60+ som lyft sig i ansiktet. Hon ser på riktigt läskig ut, för det stramar konstigt och ögonen går knappt att blinka med. Och inte ser hon yngre ut, bara opererad.

   Hade också två kvinnliga kollegor i sextio-årsåldern som gjort ansiktslyft och fyllt sina kinder så att de var alldeles buckliga. De såg ut som hon ”katt-kvinnan” Jocelyn Wildenstein! Jag undrar verkligen om de var nöjda med sina ingrepp, de såg ju inte alls yngre ut utan bara konstigare.

   Och jag har en granne på 26 och en kollega på 31 som har sprutat in något i sina ansikten som får dom att se ut som…. jättekonstiga. Så unga. Varför tror dom att dom måste?

  Känns som att ingrepp blir vanligare och vanligare, vilket bekymrar mig som mamma till en liten tjej. Men när jag tar upp det så får jag mothugg i form av: ’Ja men du förändrar ju också ditt utseende genom att sminka dig, äta nyttigt och gå till gymmet’.

  Visst ligger det något i det men det ena känns mer oskyldigt och vettigt än det andra. Äta nyttigt och träna tycker jag handlar mer om att ta hand om sig själv.

  Att spruta in främmande saker i kroppen och operera sig känns bara så riskfyllt och när jag ser föräldrar till dotterns kompisar komma med silikon i läpparna och så mycket botox att ett leende inte längre når ögonen så blir jag faktiskt bekymrad. Kommer framtida unga tro att de inte duger om de har en rynka, för små bröst eller tänder som inte är kritvita och raka?

  Svårt det här….

   Jag tror att vi kommer att se helt andra ideal hos yngre generationer. Skönhetsideal finns ju alltid men de brukar gå i motreaktioner mot tidigare ideal – kan tänka mig att ”naturligt” kommer vara det man eftersträvar snart. Däremot lär man ju försöka åstadkomma ”perfekt naturligt” med artificiella medel också ?

    Ja, det stämmer nog! Många yngre tjejer (högstadiet och gymnasiet) sminkar sig betydligt mindre nu än tidigare. De är i övrigt medvetna (klädsel, hår etc) så det naturliga eller naturligt sminkade ansiktet ingår liksom i den helheten. Ser också allt fler yngre kvinnor (25-35?) med mindre smink nu än tidigare!

   Men man kan ju ingenstans jämföra att gå till gymmet med att operera in plast i kroppen ? Det ena är hälsofrämjande och naturligt, det andra kan vara rent av livsfarligt och är konstgjort.
   Smink tvättas bort på kvällen. Okej att vissa kan vara slavar under smink men fortfarande så stor skillnad mot att bestå av plast, nervgift och annan smörja.

    Tro mig, jag har hört det mesta när jag argumenterat mot diverse ingrepp.

  Kul att hon jobbar med Carina Berg som knappt kan röra ansiktet men det är Carolinas ingrepp vi pratar om.

   Precis, det låter i det här kommentarsfältet som om bara typ frisörer och influencers skönhetsopererar sig och använder botox och fillers men även ”fina” kändisar som Carina Berg och Sofia Wood har fillers här och där, Nooshi Dadgostar med sin näsoperation, Sanna Marin med sina fyllda läppar, ta årets nobelpristagare i litteratur Annie Ernaux som tydligt har opererat sig etc etc.

    Men det är väl ingen som påstår att det inte förekommer i alla grupper – men det är ju överrepresenterat i vissa samhälls- och yrkesgrupper. Vi måste väl kunna konstatera att det är mer vanligt förkommande bland influensers än bland nobelpristagare.

    Jag vet inte vad Carina har gjort för ingrepp men idag har hon ett permanent jokerleende. ?

    https://m.youtube.com/watch?v=q3YaAey3TvI

     Men herregud, vad har hon gjort med munnen/kinderna? Det ser ju inte riktigt klokt ut!

      Har hon inte alltid sett ut sådär…? Pannan däremot – jag försökte förgäves se minsta lilla rörelse i pannan men nej. Helt stel. Så läskigt.

       Tror som du, hon har alltid haft det utseendet med kinderna osv, men troligen Botox i pannan kanske. Det som är lite lustigt med Carina Berg annars, är ju att medans Gynning är öppen med sin utseendefixering, så vill Berg gärna verka totalt obrydd, vilket jag inte tror alls stämmer. Samma med Sofia Wistam som vill verka sådär obrydd och har hela fejjan fylld med saker. På nåt sätt kan jag tycka (även om givetvis sorgligt & tragiskt att de inte känner att de kan åldras med grace, utan en massa fix & ingrepp) att det trots allt är lite befriande med de som faktiskt står för sina ingrepp & sin jakt på att se s på unga & släta ut som möjligt, även om det som sagt är sorgligt.

     Det ser ju inte klokt ut.

      Här snackar vi botox och fillers!!!! ?

     Det ser fruktansvärt ut. Kommer ihåg att jag inte hade sett henne i rutan på många år och sen av en slump såg henens instagram. Såg knappt att det var hon först ?

     Men nej! Hon som haft ett så trevligt och levande ansikte. Varför gör människor så här mot sig själva? De ser ju bara stela och konstiga ut. Är det för att slippa rynkor vid 50? Skaffa ett liv så att du inte behöver bry dig om vad andra tycker om ditt utseende istället. Och ärligt. När du fyllt 50 så är det ingen annan än du själv som bryr sig om hur du ser ut längre.

     Åh herregud ? Det ser ut som att kinderna är fyllda för att se mer ungdomliga ut, ”äppelkinder”, men sedan har allting halkat neråt i ansiktet.. Kan hon verkligen vara nöjd med detta resultat? Sorgligt..

  Skönhetsingrepp för mig är all typ av ingrepp, oavsett operation/injektion i syfte att förändra sitt utseende oavsett om det är för man är missnöjd med något, men också för att ändra något ”fel” som gör vardagen besvärligt (typ näsoperation vid trånga näsgångar) Ja, jag anser att t.ex gastric bypass/sleeve också är skönhetsingrepp för det är i syfte att ändra sitt utseende.

  Jag själv har gjort ett ingrepp i min käke, då min överkäke var smal så gjorde de ett ingrepp när jag var tonåring i syfte att vidga och bredda min överkäke, Det anser jag är ett skönhetsingrepp därför att det förändrade mitt utseende och även fast det också var i medicinskt syfte så var operationen egentligen inte nödvändig för mitt leverne. Men för att förbättra (försköna)

   Fast en gastric bypass/gastric sleeve är väl ändå inget skönhetsingrepp? Det är ofta din Region som finansierar sådana operationer för personer med BMI över 40 eftersom det anses som en hälsorisk, alltså inte av det skäl att skönheten ska förbättras. Dessutom blir en inte mycket snyggare när en har hudöverskott så en kan segla fram över vattenytan när en tar sig ett dopp.

  Räknar du alla som får botox för ”huvudvärk” och ”käkar” ökar nog antalet. Jag räknar nog allt med sprutor som ingrepp. Sedan tycker jag att det borde finnas ett samlingsnamn för alla med fejkbryn, tatuerade läppkanter och liknande.

   Tycker även det räknas som skönhetsingrepp. Då det är i syfte att försköna/ förbättra/ framhäva. ? Så även kosmetiska tatueringar går också under den kategorin.

    Fast botox för migrän eller problem med käkarna gör ingen skillnad på utseendet.
    Man kan spruta in botox i käkmusklerna på skönhetsklinik (både för att motverka värk och för att smalna av ansiktet) men de får inte lägga botox i hela käkmuskeln vilket ofta krävs för att värken ska släppa om du har rejäla problem med det.
    Jag får via landstinget i och kring käkarna, det har gjort att mina käkmuskler minskat och kanske gett minimal skillnad på utseendet. Jag ser ingen skillnad i alla fall, men det har gjort att jag inte har ont längre efter 20 år med smärta vilket också var målet.

   Finns en stor gråzon kanske? Jag har blekt tänderna ett par gånger och har tagit bort synliga blodkärl i ansiktet med laser, men jag tror inte de flesta skulle se det som ”ingrepp” direkt? Det är i så fall ett mycket större ingrepp på mitt utseende att jag bleker håret blont när det är brunt egentligen, det förändrar helt klart mitt utseende.

    Men frågan är väl varför du bleker tänderna samt tar bort synliga blodkärl i ansiktet? Tror du inte att det är samma anledning till att någon annan lägger in 0,5 ml i läpparna? Exempelvis.

   Min kompis får botox för migrän och de sätter sprutorna i nacken/långt ner i bakhuvudet. Räknar inte det som att hon gjort skönhetsingrepp då. 🙂

    Vad tror du själv?? ?

   Det är enkelt att avgöra om botox verkligen är för migrän eller ”migrän”. De som de facto har migrän får botox av landstingsanslutna läkare och läkemedlet (botox) omfattas av högkostnadsskyddet. Alla som går till skönhetskliniker men påstår att de bara gör botox pga migrän ljuger.

   Fast får man botox för t ex migrän så får man det på platser som inte syns: i nacken och hårfästet. Helt bortkastat ur skönhetshänseende!

   Så jäkla trött på detta förlöjligande att de, som jag, som får fruktansvärd spänningshuvudvärk och blir såå hjälpt av ”vanlig” botox i pannan och mellan ögonbrynen. Blir en enorm skillnad. Är bara i 20 årsåldern så behöver det inte pga rynkor. Alla kanske inte är ärliga men finns definitivt de som blir hjälpa.

  Jag började göra fillers för två år sedan. Jag vet inte riktigt varför jag aldrig nämnde det för någon i min närhet. Det har inte med skam att göra, utan jag är bara van vid att hålla det mesta för mig själv.

  Men som sagt, två år senare och ingen i familjen, min vänskapskrets, kollegor på jobbet eller den aspackade bruden på krogtoaletten har påpekat det. Jag vet att många här inne brukar köra med ”alla ser det, men ingen vill påpeka hur fult det ser ut” men ärligt talat- ingen alls på två år? Jag tror ärligt talat att det inte syns så tydligt och därför tror jag på Gynning när hon säger att många gör det, men inte pratar om det.

   Jag träffar ofta kvinnor som jag tycker det syns att de gjort läpparna eller har väldigt stelt ansikte men skulle aldrig i livet påpeka det. Varför skulle jag?! Det är ju galet otrevligt? Om jag hade velat förstora läpparna så visst, då hade jag kunnat säga ”Du har jättefina läppar, ursäkta om jag antar nu men är det fillers och kan du tipsa om en bra klinik?” Men eftersom jag aldrig i livet vill pyssla med sådant så säger jag ingenting. Folk vill väl vara artiga? Med det sagt, det kanske går att få väldigt naturligt resultat, men att folk skulle slänga ur sig ”du ser opererad ut!” till höger och vänster tror jag inte…

    Min poäng är att du alltså inte ens skulle våga fråga din bästa vän, mamma eller syster? Min släkt kanske är mer artiga än vad jag ger dom cred för.

     Det skulle jag nog bara göra om det var väldigt synligt? Jag har helt ärligt så svårt att tänka mig att mina närmsta vänner skulle göra något sådant så vet inte hur jag skulle reagera om jag ska vara ärlig. Jag är nog den i kompiskretsen som skulle vara mest benägen att göra något då jag älskar smink, hudvård och liknande. Mina vänner använder inte ens maskara. Jag är bara glad att ingen påpekat min stora viktuppgång senaste åren. 😛 Men som sagt, det går nog att få mycket mer naturliga resultat än vad typ Gabriella Joss önskar med sina enorma läppar och bröst… Alla som gjort ingrepp lär man inte kunna se det på.

      Jag har också gått upp mycket i vikt det senaste året och det får jag däremot kommentarer om

       Dom kanske tror att det har med din viktökning att göra då? Att du ser förändrad ut i ansiktet också. Är ju inte ovanligt.

      Bitterheten lyser igenom. Stackare.

     Om personen inte berättat ska man väl knoge fråga?

     En av mina närmsta vänner har märkbart fillers i läpparna – det ser jättefint ut men eftersom jag känt henne länge noterade jag förstår när hennes läppar blev fylligare. Har dock inte sagt någonting av den enkla anledningen – varför skulle jag? Om hon inte nämner det utgår jag ifrån att hon inte vill diskutera det, ser ingen anledning alls att påpeka det.

     Nej jag skulle inte säga något om det inte var extremt synligt. Har en kollega som gjort läpparna, väldigt lite och egentligen rätt smakfullt med fillers men det är klart att det syns. Ganska nära kollega med men hon har själv inte sagt något så då kommenterar jag inte människors utseende. Läppar syns direkt. En botoxfylld rynka är jag dock inte så säker på att jag skulle upptäcka. Det tycker jag inte är lika tydligt.

      Samma här, en kollega som gjort läpparna men jag skulle aldrig påpeka det. Ser inte naturligt ut alls även om hon nog fyllt ganska lite. Men hennes kropp, hennes val.

   Om det inte syns är det väl onödiga pengar att lägga ut? Om inte din familj och vänner ens ser det menar jag.

    Jag tog bort arg rynkan och ingen i min familj har sett något. Jag gjorde det förvisso inte för deras skull ändå men tro mig, min mamma och syster hade absolut kommenterat om de sett det. Jag satte inte så mycket att jag blev helt stel heller, kunde fortfarande röra musklerna men mindre. Det är enda ingreppet jag gjort.

   Ibland är det övertydligt – ankläppar, stela pannor, ögonbryn som pekar uppåt på ett onaturligt sätt. Ibland är det subtilt, mer en känsla att det inte stämmer – smårynkor runt ögonen, men slätt runt glabella, lite väl mycket volym under ögonen och i nasolabialvecken etc. Men jag tror att ibland så är det gjort så diskret och med ett resultat som liksom ”går ihop” att det inte märks, personen som gjort det ser bara lite fräschare ut, lite mindre trött.

   Intressant. Jag har istället alltid fått inte bara frågor utan rena påståenden om allt jag ska ha opererat. Första företagsfesten på ett ställe – Alla i kontorslandskapet pratar om vad du har opererat. Så jag har verkligen upplevt det motsatta, att folk på riktigt frågar/häver ur sig påståenden.
   Jag har aldrig gjort någon operation, sprutat nåt eller behandlat. Så…folk är oförskämda enligt min erfarenhet.

  Jag skiljer ändå ingrepp från ingrepp. Tänker mycket på vilka risker ett ingrepp kan innebära. Att färga håret kan förändra ens utseende enormt mycket men innebär minimala risker och har gjorts i många år över hela världen. Men att spruta in fillers och botox kommer med större risker. Att sövas och opereras innebär ännu större risker. BBL är farligare än många andra operationer… Känner spontant att det är obehagligt när vi börjar riskera livet för att se ”snyggare” ut. :/

  I vissa kretsar har det nog normaliserats att plastikoperera sig och det är så sorgligt. Minns en intervju med Maria Montazami för många år sedan, där hon fick frågan om hon opererat sig och svarade typ ”Nä… Eller jo jag har ju gjort brösten, jag har ammat flera barn men det är bara det”. Kändes som en stark hint om att i hennes kretsar förväntas kvinnorna renovera pattarna när de är klara med att föda barn. :/ Gynning har nog en liknande grupp vänner.

  Var är Victor??

  Räknas tandställning och tandblekning också till skönhetsingrepp?

   Ja samt hårborste.

   Tandställning anser åtminstone jag är skönhetsingrepp utifrån estetiska skäl.

   Syftet är ju att rätta till och ändra utseende.

    Nej det stämmer inte. Man reglerar tänderna för att få ett bättre bett. Sen ser det väl också bättre ut, men det är sällan poängen.

     Vadå ”det stämmer inte”

     Det var min personliga åsikt??

   Bleking ja. Även tandställning om det bara är rent estetiskt.

    Mycket av vår hälsa sitter i munnen. Dåligt bett kan ge många sidoeffekter samtidigt som exempelvis tänder som sitter för tätt kan orsaka allvarlig problem.
    Det är inte ett estetiskt ingrepp

     För guds skull läs!!

     ”Även tandställning om det bara är rent estetiskt.”

     Jag vet flera som gjort det i vuxen ålder av rent estetiska skäl. Det är dessa jag syftar på. Inte de som gör av medicinska hälsomässiga skäl. Tyckte jag var tydlig nog.

   Fast tandställning sätter man väl ofta för att rätta till bett som är dåliga för tänderna/käken/munnen och inte bara fula? Sedan är väl resultatet estetiskt mer tilltalande men det är väl inte poängen från början.

    Ofta men inte alltid. Och när det är bara för utseende så är det lika ytligt som något annat. Däremot brukar folk som gör det för bara utseendet ändå hävda att deras bett är för dåligt, för att liksom försvara det på något vis.

   Allt som görs enbart för utseende är skönhetsingrepp. Tandblekning – ja. Tandställning (för barn/unga) handlar ju ofta om att få till ett bett som gör att man kan äta normalt och ha ett bett som inte skapar problem längre fram i livet.

   Jag fick göra en stor käkoperation när jag var 18 år där man kapade och satte ihop käken på nytt. Det gjorde så jag kunde bita ihop tänderna – men det påverkade definitivt också utseendet positivt. (Såg helt normal ut innan, men nu var käklinje och tänder perfekta). Så ofta när man gör funktionella operationer lägger man också stor vikt vid att det ska se bra ut.

   Men, jag har sedan dess – 14 år sedan – ingen känsel i underkäken och underläppens nerver är helt off. Och den typen av komplikationer och nervskador måste ju hända i alla dessa skönhetsingrepp också.

   Personligen är jag förvånad över hur lätt människor tar på att operera in främmande substanser i kroppen. Jag har aldrig gjort något ”skönhetsingrepp”. Är utseende verkligen så viktigt för sååå många? Vad innebär normalisering av dessa beteenden för våra barn?

  Tänk när en av mina arbetskamrater gjorde ett ansiktslyft i slutet av 1980talet. Hon var typ 45 år.Vi tyckte att hon var helt galen och försökte få henne att avstå men hon var helt besatt av att hon ”såg gammal” ut. Hon hade jätteont efteråt och var inbandagerad som en mumie ett antal veckor. Inte tusan blev hon varken lyckligare el vackrare av det. Hujedamej.

   Det ända som var positivt var att hon kunde gå på Hallowen fest som mumien ?

  Carolina är jättevacker men har gjort för många ingrepp vilket resulterar i att hon snarare ser äldre ut,tycker hon borde lugna ner sig med filler och botox ?

  Undrar faktiskt hur Carolina skulle sett ut om låtit bli att överdriva…förmodligen ännu snyggare.
  Tycker hon är otroligt vacker, har dessutom föräldrar som båda ser bra ut.

  Däremot en ruggugla som Mona som dessutom utför exakt samma behandlingar som Carolina blir aldrig finare trots alla slantar hon lägger på sina fix.

  Varför är det lättare att kritisera Gynning för hennes skänhetsingrepp istället för att välja ngn ful som Mona…
  Dubbelmoral.

   Nu handlar det ju om Gynning för att hon gått ut i en artikel i Expressen och pratat om sina ingrepp så inte konstigt att det blir en diskussion om det. Men din kommentar visar ju tydligt vilken utseendehets vi har. När du ska kritisera en kvinna kallar du henne för ful, rugguggla som att det gör hennes ingrepp blir värre för ”hon blir ju inte ens fin”. Och du kan inte tycka att vi ska kritisera folk som gör ingrepp samtidigt som du nedvärderar människor utifrån hur de ser ut.

   Vem uttrycker sig ens så här om andra människor? Varför så elak?

   Att känna ett behov av att uttrycka sig så om andra människor – Jag blir ledsen för din skull.

  Aldrig förstått poängen med operationer, botox, fillers, osv. Folk ser ju varken yngre eller snyggare ut av det. Det enda som händer är att de ser konstiga ut. Vad är poängen?! Ett stelt ansikte med botox och fillers gör inte att man ser yngre ut, det gör bara att det ser konstigt och onaturligt ut. Oftast ser de till och med äldre ut. Inte vackert alls. Däremot är det SÅ vackert med kvinnor som är 50, 60, 70 osv, som
  ser sådär naturligt fräscha och hälsosamma ut, med rynkor i sitt lyckliga ansikte, det är sååååå vackert. Men det är bara min åsikt, de flesta verkar inte tycka som mig.

   Nja.

  Ankläppar eller bara tendens till ankläppar är fult. Stelt ansikte pga av fillers, inte roligt.

   Det är botoxen som gör ansiktet stelt, inte fillers. Dessutom har fillers en tendens att ”vandra” mot läppar, haka och kinder på sikt och därför får många en väldigt liknande look. Googla ”filler face”.

  Gynning gör vad som helst för att slippa möta ålderdomen vilket i slutänden blir galet fult. Hon har ju en enormt vacker mamma som åldras med värdighet o verkar soft med de fina linjer hon har så fattar inte att hon håller på att försöka motverka tiden.

  Såg nya Beck igår där Josefin Crawford (stavning?!) var med några i sekvenser, helvete va pengar hon har lagt ner för att radera bort hennes naturliga karisma o fantastiskt härliga charm.

  Alla kvinnor på Tv 4 har iaf botox mellan ögonen. Ingen enda av dom har s k bekymmersrynka. Botoxkärringarna på tv 4 brukar jag tänka.

   Kristin Kasperssen står ut bland alla andra botoxade TV-personligheter! Jag vill inte klaga på dem, då jag inte kan föreställa mig hur det känns att bli bedömd av tusentals tittare. Men ändå … Önskar vi fick se fler utan sprut- och knivbehandlingar.

    Vad menar du med att hon ”står ut”? Att hon inte skulle ha gjort ingrepp?

   Men handlar inte det mycket om genetik då? Alla på min mammas sida i släkten, inklusive jag och min syster, har väldigt släta ansikten och pannor. Min mormor fick liksom aldrig någon bekymmersrynka i pannan, även om hon såklart hade rynkor på sidan av ansiktet. Nu syns ju åldrandet inte bara i pannan så vill inte verka mallig eftersom jag får andra ”ålderstecken” men just bekymmersrynka kan jag knappt få fram ens om jag kämpar. Och nej, såklart använde inte min mormor botox/fillers. ?

  Sen rör väl hon sig i en viss krets med en viss typ av personer som har en lite bättre inkomst än gemene kvinna som har råd att strössla pengar på att förbättra sin skönhet tänker jag. Inte för att vara den som är den men hur hade det varit att omfamna den förändring åldrandet ger och strösslat pengar på något som faktiskt gör någon nytta istället för ett par bröst som troligtvis i längden kommer göra dig sjuk (eller tills trenden vänder). Dessutom hade det varit sjukt skönt att slippa behöva fajtas med sina döttrar om att de duger som de är och att de ska titta bort när Gynning gapar om alla ingrepp hon gjort. Vilken underbar värld det hade varit.

  Är det bara jag som tycker att det inte är resultatet som är problemet med ingrepp? Alla diskuterar om det syns, som att så länge det är diskret så är det okej, eller att om det blir en ”förbättring” i deras smak och tycke så är det berättigat. Men grundproblemet är ju att man kände att det behövdes från början, att speciellt unga tjejer ens har känslan att t ex tunna läppar måste åtgärdas. Och det späs ju snarare bara på av alla diskussioner om ”det är snyggt om man bara gör litegrann” och ni som skriver elakt om ankläppar sparkar ju egentligen bara på tjejer som uppenbarligen redan innan hade problem med sitt självförtroende. Blir så fel fokus när allt handlar om vad som är fult eller snyggt. Inte om hur tjejer/kvinnor mår i det här.

   Oj vad bra skrivet. Extra tänkvärd mening på slutet om fel fokus med att allt handlar om vad som är fult och snyggt. Här sitter vi igen ett gäng kvinnor (mestadels väl? ?) och pratar om vad som är fult på andra kvinnor.

   Mycket snack om ingrepp syns/inte syns. I flertalet länder är ingrepp som syns = status, som Iran.

   Det blir konstigt att dra alla som gör ingrepp över en kam. En del vill att det ska synas, och det har jag ingen åsikt om. Folk gör väl som dom vill tänker jag?

  Nej, majoriteten av alla kvinnor gör verkligen inte skönhetsingrepp, dermapen inräknat. Säkert lätt att tro om man hänger mycket på nätet i influenserbubblan eller umgås i vissa kretsar. Väldigt få jag känner har gjort det.

  Skönhet? Nja den tiden är nog förbi.

  Män älskar sillisar och anknäbb, det är därför kvinnor gör detta, för att pleasa männen.

   Jag tycker snarare anknäbbar är något tjejer gör för andra tjejer? Oftast tycker ju killar att anknäbbar är fult? Såklart menar jg inte ALLA killar tycker det men tror absolut den åsikten är vanligare. Möjligen ser den annorlunda ut bland typiska ph-killar..

  Jag tror inte jag känner någon som gjort ett skönhetsingrepp… så nej, inte i alla kretsar i alla fall ?

   Det gör du. Jag lovar. Men du vet inte om det för personen ifråga har inte ankläppar eller orörlig panna.

    Vad knäpp du är, varför tror du att du vet vad mina vänner gör? Nej de gör inga ingrepp, det är jag säker på. Så konstigt att tro att alla har samma ideal, intressen osv. Ingen i mina kretsar är intresserad av skönhetsingrepp, lösnaglar, fransförlängning osv. Människor är olika nämligen.

     Onödigt att skriva att någon är knäpp. Du gick från att skriva att du ”inte känner någon”, till att skriva om dina ”vänner”. Jag skrev en kommentar gällande den förstnämnda gruppen.

  Jag tycker att många som injicerar botox får mycket grövre porer. Kommer efter något år och huden blir allt grövre/tjockare. Någon annan som uppmärksammats detta?

  Haha ”nästan alla tjejer gör det”!
  Det är långtifrån alla som gör det.
  Det syns så jäkla tydligt på alla som gör ingrepp! Tänker seer dom inte hur sjukt det ser ut när dom gör dessa läppar.
  Ser ju inte fint ut överhuvudtaget.
  Sorgligt är det faktiskt och vad förmedlar dom till sina barn.

  Är nog lite smått förvånad över inställningen/tron hos så pass många här (inte alla!!) att;
  1. Fillers i läppar alltid ger resultatet ankläppar.
  2. Botox alltid ger resultatet orörliga pannor.
  3. Att fillers och botox endast är ett storstadsfenomen.

  Utanför den där ”kändis- och influenservärlden” som nämns så är resultatet långt ifrån alltid ankläppar eller orörliga pannor. Då ser du inte alls lika självklart att ingrepp har gjorts. Punkt. Tror du det så missar du massa människor. Sannolikt bor du i en småstad och tror att det är ett storstadsfenomen. Måste väl gissningsvis vara vanligare i exempelvis Sthlm men igen; du missar väldigt många runtomkring dig. I din egen stad. Inte omöjligt till och med i ditt eget kompisgäng. Antagligen på grund av att du tittar efter ankläppar och orörliga pannor.

   Jag bor i en småstad och jag tror verkligen inte det är ett storstadsfenomen (konstig fördom?). Efter att en ”skönhetsklinik” öppnade i Skövde har flertalet av damerna på jobbets pannor onekligen blivit slätare, munnar har fått en onaturlig form och ansikten har blivit plufsigare.

   Fast även om det inte är stora ankläppar så syns det! Det syns jättetydligt!
   Det är bara det att vissa som vill att det ska se naturligt ut inte fattar att det syns och det ser konstgjort ut.

  Jag har inte gjort några ingrepp och är inte sugen på något annat än att i förebyggande syfte ta bort mina bröst (flera i familjen som haft bröstcancer) och då fylla upp dem som innan jag fick barn. Dvs små men inte så hängande som de är nu… ytligt som satan men japp…
  Men mitt ansikte som jag inte heller är nöjd men skulle jag inte vilja peta i. Ev har jag födelsemärken på kinderna som måste tas bort i framtiden och då hoppas jag att det går att sy så set synd så lite som möjligt.

  Carolina Gynning pratar om att många fler ”tjejer” gör ingrepp idag, ok, att unga pga ungdomligt oförstånd gör ingrepp, mellan 18-28 år, men Gynning är ju ingen ”tjej” längre, ändå vill hon gärna identifiera sig som ”ung tjej” men faktum är ju att hon är idag en medelålders kvinna, precis som Linda Rosing också är nu. Då förväntar man sig lite mera förstånd än vad Gynning visar. BBL, löshår, lösnaglar, fillers i kinder panna haka ögon bröstimplantat m.m. I längden är det inte en sådan ”tjej” som killen vill gifta sig med, utan bara utnyttja för sina lustar, för kom inte o säg att ”tjejer” vill lägga miljontals kronor, skuldsätta sig frivilligt, operera o riskera sina liv frivilligt, om det inte vore för att de inbillar sig att de inte i själva verket duger. Mitt råd! Gå till en psykolog/psykiatriker istället!! Har man som vuxen kvinna även barn, som döttrar? Vad ger man dem för förebild? Att ”operera om sig” för att man inte duger! Arma människor. Det yttre förgår, men det inre består!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.