Testar Tiktok-pryl och Belissas silverschampo för tänderna

I dessa två inlägg testar jag två prylar, där en blivit viral på TikTok, och den andra marknadsförts stenhårt av influencers så som Katrin Zytomierska, Julia Franzén Mimmi Kapell, Felicia Bergström och Alexandra Nilsson.
Det rör sig om den här ”gnugg-hårbortagaren”, och Belissas silverschampo för tänderna.

I Instagraminläggen här ovan ser du hur det gick, och om du inte kan se dem, eller inte har Instagram så kan du fortfarande klicka på dem och få upp dem i din webbläsare.
Om inte, så kan du se Belissas-resultatet HÄR.

35 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Helt off topic men vad har hänt med Therese Hollgren AKA ShoppingAndFashion på insta? Hon verkar ha bytt namn till Lundén och saknar folkbokföringsadress enligt ratist….

  Kul med tester som inte är betald marknadsföring. Hur många blir lurade av influensers skräpprodukter liksom. ?

  Köpte en ”gnuggare” för hårborttagning. Hade lika gärna kunnat gnugga baksidan på en tangle teezer mot benen. Helt värdelös.

   Hört att även om den fungerar, så blir huden irriterad efter några användningar. Så det verkar inte som en bra grej ändå.

    Jo, alltså huden är ju vår skyddande barriär mot bl.a. bakterier och andra patogener, så det känns inte så hållbart att hålla på att gnugga den för att få bort lite hår.

     Men vax och rakning borde inte vara så skonsamt heller då, eller?!

      Nä det är det ju inte

      Varför tror du kroppen har bildat hår? Jo för skyddet. Allt hår på kroppen har liksom en uppgift.

       Jo visst förstår jag det. Var inte syftet med hår jag ifrågasatte utan metoden att ta bort det.

    Spontant verkar produkten bestå av en mild form av ”slipsten”, som fungerar lite som sandpapper som då slipar/gnuggar bort både hår men också ofrånkomligen även ”sanpapprar” huden (därför sambons ben blir lite vita, lite av det yttre hudlagret har sandpapprats). Känns inte jätteskonsamt om man har problem med exempelvis eksem och liknande, men kanske praktiskt om man av nån anledning måste snabbraka benen. Kanske som Isabella L verkade behöva I den där gamla reklamen då hon rakade benen i en Bentley (var det en Bentley…?)

   Jag testade en sådan när jag var tonåring. Fick skrubbsår men håret satt kvar.

  Nej Bellissas whitening gav inte ens en uns tandblekning. Kollar man innehållet på produkten gissar jag att det är den hydrerade kiseloxiden som avser stå för blekningseffekten. Problemet är ju bara att det är ett slipmedel som snarare rengör och gnuggar bort ytliga fläckar än att direkt bleka tänderna. Företagets beskrivning av produkten ”PAP bleker på djupet, ger en intensiv blekning och tar bort missfärgningar medan Belissas Teeth Whitening Toner motverkar varma toner för ett vitare resultat” känns ju väldigt bristfällig.

   Du har helt rätt. Alla typer av whitening-tandkrämer består av ett mildare slipmedel. När man använder dem kan det anslut hjälpa mot missfärgningar på emaljen som orsakats av typ kaffe, rödvin, te och liknande. Men för att verkligen *bleka* själva emaljen behövs blekmedel i en eller annan form och det är inte vad dessa tandkrämer innehåller. Att använda en (bevisat fungerande) whitening-tandkräm ett par gånger per månad kan absolut ge viss effekt på ytliga missfärgningar, men fortsätter man att använda det dag ut och dag in kommer man bara börja slita på sin egna emalj därmed få gulare tänder eftersom att det är emaljen som slits, inte missfärgningen.

   För att få Julias blåvita leende krävs intensiv blekning, om det där ens är hennes naturliga tänder. Svårt att avgöra på den lilla bilden ovan men jag skulle inte bli förvånad om hon har skalfasader likt Paow eller Anna Book.

    Fast jag har Denivit ibland och tycker nog gaddarna blir lite vitare. Har inga fläckar.

     Denivit bygger dock på exakt samma metod med samma ingrediens. Om du läser om produkten står det bokstavligen att den tar bort fläckar. Dock kan man inte betrakta fläckar likt ”en rund kaffefläck på en vit matta”, tänk dig snarare fläk som en ytlig missfärgning. I praktike slipar du bort det yttersta på tanden som blivit missfärgat, varpå tanden bli vitare.

  Belissas tycker jag verkar bra, det blev ju skillnad!

   Nu är jag visserligen färgblind, men det är väl absolut noll skillnad på före- och efterbilderna här? Eller menar du ”det blev ju skillnad!” som i när du själv testade det personligen? Eller jobbar du kanske på Belissas marknadsavdelning? Hehehe

    Lite tröttsamt att alla som inte är rakt av negativa här skulle ha en egen agenda.

     Nej asså jag ställde en genuin fråga då jag själv inte ser speciellt stor skillnad på blderna. Sista meningen var lite på skoj därav ”hehehe”!
     /Linus

    Jag tycker att efterbilden är betydligt mindre gul än förebilden. Nu är det ju ingen blekande produkt vad jag har förstått det så man kan ju inte räkna med underverk. Jag jobbar absolut inte på Belissas. Jag har däremot använt tandkräm med väldigt mörkblå färg de senaste typ 15 åren, som ska ge lite samma effekt och tycker att det märks skillnad när jag av någon anledning inte använder den så jag är sugen på att testa denna med mörkt lila pigment.

  Någon som vet om den där gröna krämen fungerar mot pormaskar?

  https://blogg.loppi.se/kina/

   Vilken grön kräm?

   Har sett en del på youtube som testar den och den verkar inte göra så mycket alls. Inte enligt dom tester jag sett.

   Nej men om man vill se ut som en marsmänniska i några minuter så varsågod ?

   Jo, om du häller på vallmofrön och sedan blurrar med ett filter där du torkat bort får du exakt samma effekt.

   Ifall det är svårt med sarkasm i text: funkar inte alls.

  Brukar aldrig vara inne på bloggen från datorn, men är det någonting fel på min dator?
  Bloggen ligger på vänster sida så när jag ska fylla i namn och mejl så är den precis där skärmen slutar, störigt och gör det svårare. Hade velat ha bloggen mer på mitten. Går inte att flytta den utan bara åt höger men då försvinner mycket av den.

  Tro det eller ej, men var rätt teknisk förr. Men använder bara mobilen nu för tiden så känner mig som min mamma nu när jag sitter här med en ny dator och tog lång tid innan jag lyckades få bort det som blockar annonser, som man tydligen var tvungen att ta bort..

  Fanns ju såna där gnuggisar för massa år sedan. Jag hade såna och dom funkade toppen.

  Hahah klart han ska

  Köp Clinomyn istället, betydligt billigare, eller bikarbonat, ännu billigare, samma slipande effekt, tar bort kaffefläckar, nikotinmissfärgningar osv., men har absolut noll blekande effekt och det kan definitivt inte denna produkt heller ha, med tanke på innehåll..Blir helt matt på sånt här lurendrejeri, man får hoppas folk läser innehållsförteckningen innan man ev.köper.

  Näääjjj jag som var så säker på att han skulle heta Kenneth… Fan då.

  Inte värt lägga nästan 600:- om inte skillnaden är mera tydlig!

  Knuffa lite salt på tänderna gör säkert lika bra resultat
  ? haha

  Jag förstår inte varför folk här gör sig lustiga över namnvalet? Är väl inget konstigt med det namnet

  Jag gick och blekte tänderna hos en skönhetssalong. Gick på 900 och blev jättefint. Inte mycket skillnad på 900 och 600.

  Är det nån tandblekning som man kan göra hemma som nån rekommenderar? Har aldrig gjort blekning men vill verkligen göra, eller bör man göra på salong el hos tandläkaren? Nån kunnig??

   Borsta tänderna med gurkmeja! ☺️ Tycker det är det enda som hjälper mot missfärgningar! Smakar äckligt men kostar typ inget o ger bättre resultat än dyra fejkblekningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.