Bianca Ingrosso om sinnessjuk materialism

Bildkälla: Bianca Ingrosso Instastory

Bianca Ingrosso på Instastory:
Jag tar livet dag för dag och försöker leva i nuet så gott det går och jobbar just nu på att inte dras med i hetsen från sociala medier och att allt ska se perfekt ut och hur sinnessjukt materialistiskt påverkad är jag absolut så fokusera på att grunda mig med trygga individer som har sunda perspektiv och mål.

Bianca Ingrosso – det skiljer två dagar mellan uppdateringarna:

Jacka från Jacquemus – 37 000 sek
Ryggsäck från Chanel – 34 000 sek

110 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är verkligen inte förvånad. Vissa har ingen verklighetsförankring alls. Förstår inte heller att det är motsägelsefullt, man vill bara synas!

   Hon kanske inte hade någon ryggsäck alls, och verkligen behövde en.

   Likaså var kanske alla hennes jackor för kalla och dåliga så hon behövde en ny.

   Nu kanske hon kan ha dessa varor i flera år…………

   NOT!

    Men denna logik alltså. Att handla dyra saker (som man har råd med) är inte per definition materialistiskt, om man gör det bara för att det är ett creddigt märke, absolut, men beror delvis också på anledningen bakom att man vill stötta det märket. Att köpa saker man tycker är fina, oavsett märke eller pris, ja det är materialistiskt. Men det är inte mer materialistiskt att köpa en väska för 20000 än en väska för 200 kr, om man inte absolut behöver en väska. Behöver man en finns det betydligt vettigare saker att hänga upp sig på än prislappen på det andra väljer att köpa.

    Med det sagt menar jag inte att Bianca inte är materialistisk eller har en osund påverkan på framför allt unga tjejer, men min kommentar handlar inte om Bianca utan om prislappar rent generellt.

    Hon behövde verkligen en ny jacka. Hahahaha! Ja, alla andra 114 jackor var väl för gamla…

   Hon är grundad nu. Och jösses så dåligt hon skriver.

   Är det någon som står för ” köp, köp, köp” eller ”se vad jag har köpt, köpt köpt”….och dessutom gör reklam för så mycket och påverkar barn och unga med allt detta så är det ju BIANCA INGROSSO ?.

  LOL

  Det lät ju bra för stunden iallafall?

  Tänk att vara ekonomiskt oberoende och ändå välja att använda sociala medier på det här sättet. Att hålla på med konsumtion och utseende när man kan göra vad som helst… obegripligt.

   Det är ju delvis därför hon är ekonomiskt oberoende ? även om inte alla inkomster kommer direkt från sociala medier så är det ju så man håller sig ”i ropet” och kan göra billig reklam för sina egna varumärken osv

    Jag säger inget om vad hon gjort för att nå dit. Men NU kan hon ju göra vad hon vill och hon väljer detta. Det kommer jag aldrig förstå.

     Gör du verkligen inte det? Inte ens om du är helt ärlig eller försöker förstå?

      Att visa upp sig och påpeka vad alkt kostar är väl rätt sjukt och säger väl rätt mycket om det samhälle vi lever i. Lyckan har blivit att få skryta och visa upp sig för att få likes. Så länge följare apar efter och hyllar den lyckan kommer dessa flunsor att ösa på. Om alla frågar sig vad de behöver istället för att hylla överkonsumtion och status kanske världen skulle se lite annorlunda ut?

       Hon påpekade väl fick inte vad varken jackan eller väskan kostade?

        Lycka för mej vore att för dom pengarna skicka till fattiga som har det svårt.

         Gör det då?

     Vem vill stoppa när man är i nerförsbacke?

     Men detta kanske är det hon vill? Hon lever kanske sin dröm just nu (även om måendet kanske dippar ibland).

     X.Y.
     Jag håller verkligen med.

   Jag tror att de som har blivit rika på Biancas sätt, via ”kändisskap”, har en rätt stor ängslighet kring sin ekonomi. Om hon skulle ta en härlig paus nu på 3 år och bara glida omkring så finns ju inga garantier för att hon är välkommen tillbaks till rampljuset och vad ska hon då göra? Ekonomiskt oberoende är ju en ganska vag term. Hur mycket pengar har hon? Hur mycket kostar hennes livsstil varje månad? Vill hon uppehålla den livsstilen eller vill hon kanske ha en ännu högre standard, typ köpa sommarhus på Hawaii eller liknande? Det är nog svårt att sätta sig in i hur de resonerar kring sin ekonomi, men just för en väldigt ung person som Bianca tror jag det är extra svårt att bara sluta, trots att kändisskapet verkligen har ett pris..

    Precis. Det sägs ju att ju mer pengar som strömmar in, desto dyrare blir ens livsstil. Så även om pengar kommer in så försvinner de kanske lika fort. Blir svårt att ta en paus då.

    Hon fick väl ungefär 300 miljoner för 30-40% av CAIA. Tror att dom räcker resten av livet (+ alla andra strömmar in av pengar) oavsett Chanel för några 100 tusen lite då och då 🙂

     Nej. Hon fick 180 milj cirka 🙂

   Det är tack vare sociala media hon är ekonomiskt oberoende och slutar hon med sociala media stryps pengaflöde. Alla pengar och framgången kan hon tacka andra för. Bianca är resultatet av dels mamma Pernillas engagemang och Vanessa och Co penga begär.
   Bianca har gyllene handfängsel på vristerna. Vill hon upprätthålla sin livsstil får hon snällt dansa med och le i sociala media. Hon har inte så många år kvar i åldersfixerade Sverige. Så fort hon inte är intressant och beundrad byts hon ut och hamnar på sophögen.

    Men det är ju också pga henne själv. De allra flesta som blir framgångsrika blir det med hjälp av andra och pga att de har bra förutsättningar. Så det är inte bara en Bianca-grej. Och det är inget fult. Man kommer ingenstans i den här världen utan kontakter.

     Kontakter behöver man absolut men det är inte framgångsfaktorn. Bianca är själv en produkt som skapats av andra. Det är en yta och inget annat. Framgången finns hos dem som ligger bakom produkten Bianca.

    Om pengaflödet stryps så lär hon ju inte hamna på bar backe.

     Med tanke på hur hon bränner pengar så skulle jag inte sätta pengar på att hon inte blir utblottad om pengarna slutar komma. Finns andra kända exempel där just det hänt.

   Anders Hansen förklar detta beteende bra i hans nya tv-serie på SVT. Rekommenderar ❤️?❤️

    Tack för tips, måste kolla!

  Bianca är expert på att beskriva sig själv på ett sätt (så hon vill upplevas?) och agera på ett helt annat sätt.

   Gör inte många det? ? Alltså även vänner, familj, kollegor, randoms på stan. Man har väl en bild av hur man är, sen huruvida den stämmer överens med verkligheten vet jag inte. Men precis som att dina kollegor har en bild av hur du är och får en bild av hur du tror att du är, så är det väl lika för alla. Tror jag ?

    Ja exakt! Tror många förskönar hur de ser ut men egentligen så är de inte alls så bra som de tror att de är ? det gäller på mig själv också. Jag vill vara en glad och snäll människa men jag vet att många gånger så går jag runt och är sur ??

     Precis! Jag tror vi alla har det beteendet, men jag tror sociala medier förstärker det ytterligare eftersom det konkret handlar om att bygga en visuell image – som då ibland blir löjligt långt från verkligheten.

     Jag märkte iaf det när jag jobbade i PR/influencer/some-branschen, vilken vidrig person jag blev av Instagram-ytan och beteendet som kom med att upprätthålla den. Hetsen över rätt bild, rätt caption och jakten på likes – för vad? Så att ytliga bekanta kan se hur förträfflig jag är?

     Eller så lägger jag ner telefonen och umgås med familj och vänner och får odramatisk, social feedback i realtid på hur jag är och beter mig. Och MÅR bättre av det, att leva ett mer genuint liv.

    Ja, tror egentligen det är rätt få som har en självbild som stämmer exakt med vad omgivningen tycker. Antingen har man en tro att man är lite/mycket bättre än vad man är eller så bär man på ett självhat och tror att man är lite/mycket sämre än vad man egentligen är.

    Jo, så är det definitivt. Vi alla gör det mer eller mindre. Upplever dock att Bianca gör det på en nivå som är ganska utmärkande. Hon är fantastisk på många sätt men det var just motsägelsefullheten som fick mig att avfölja henne överallt för typ ett år sen. Tyckte det var för enerverande att ta del av ?

     N
     Förstår det.

   Så gör vi alla, omedvetet eller medvetet.

   Jag har en bild av vem jag är,
   Jag förmedlar sen en bild av den jag vill vara
   Andra har sin bild av mig.
   Sen finns väl den riktiga sanningen om mig som ingen alls ser.

   Djupt som tusan.

  Menar du inte ”två dagar tidigare” för storyn är från igår?
  Lätt hänt att skriva fel om man skriver sent på kvällen.

   Hahah

  Oh, the irony! Hon är en av dem som verkligen skulle kunna påverka och förändra. Don’t just do the talk, do the walk!

  ”… grunda mig med trygga individer som har sunda perspektiv och mål.” Är dessa individer Lovisa och Lucas (eller vad han heter) som älskar materialism lika mycket som Bianca? ?

   Eller hela familjen Wahlgren med sisådär 17 hus per person, förutom Benjamin som mest verkar vilja bo hemma hos mamma eller hos en kompis.

    ”Jättebäbis syndrom”

  Inte för att jag vill vara den som är den. Meeeen, att vara materialistisk innebär mycket mer än att bara köpa dyra grejer.
  En jacka för 35.000 är med hennes förra årsinkomst 0,00016%.
  Det motsvarar 55kr för någon med 2022 medianinkomst i Sverige.
  Kan man inte bara glädjas åt att det gått bra för henne?

   Men det går ju inte bra för henne? Tycker jag alltså. Hon har pengar, men inte så mycket annat. Inte lycka, inte ett meningsfullt liv, inte sinnesro, ingenting av det som betyder något.

    Det är ju precis det hon säger att hon vill förändra i sitt liv?

    Hon säger ju själv att hon är lycklig, har fått sinnesro osv.
    Är det du som gör bedömningen att hon inte har ett meningsfullt liv, eller var kommer det ifrån?

     Ja för mig har hon ett tomt meningslöst liv. Hon har inget som är värt något på riktigt, tycker jag. Svårt att förstå kanske, om man gillar kläder, party, förbättra utseendet och inredning, men för mig är sånt inte värt något.
     Hon framstår dessutom som olycklig och ensam.

      Hon har ju en familj som hon verkar älska och som verkar älska henne. Är det inte värt något? Vad är värt något för dig undrar jag isåfall.

       Familjen är väl det hon har som det är någon mening med, men samtidigt fläker de ut sig och säljer ut allt som borde vara privat, så även familjen kommer med nackdelar där.

       Benjamin har sagt det väldigt mitt i prick, ”vi är en dysfunktionell familj.

    Fast vad avgör om man har ett meningsfullt liv? Det har hon väl?

    Vad menar du med att hon inte har ett meningsfullt liv? Hur kan man skriva något sådant om någon annan?

     Helt enig. Jag är inget fan och försvarare av Bianca. Men man säger inte att någon inte har ett meningsfullt liv. Tycker det är otroligt elak att säga både till och om någon annan.

     Varje gång Bianca kommer på tal kommer jag att tänka på en dikt som börjar med; Jag köpte min kärlek för pengar för mig fanns ej annat att få.
     Jag skulle heller aldrig vilja leva hennes liv eftersom jag upplever det som tomt, innehållslöst och fullt med falska människor.
     En annan anonym som nog får skaffa ett nick.

      Gör det pls, blir så mycket mer intressant och överskådligt, man vet vem man kommunicerar med härinne, osv.

      Den dikten ska jag försöka hitta fortsättningen på. Känns så tragisk.

       Det är ”En kärleksvisa” av Gustav Fröding.

        Åh du gjorde min dag! Tack! Blir så glad när andra känner till vår kulturskatt. Kändes som att jag var helt ensam när vi lärde oss om våra svenska poeter på gymnasiet.

  Lycka kan inte köpas med pengar. Bianca är ett av de största beviset på det. Hur många dyra produkter hon än köper så är hon vilse i världen.

   Eller hur. Tycker influensers överlag verkar vara extremt olyckliga. Många som pratar om ohälsa, stress och konstanta behovet av att producera, synas och höras. Fyfan vilket tragiskt liv….

    Det låter inte mer tragiskt än ett liv som går upp på morgonen, åker till jobbet. Sitter av 9 timmar, åker hem, käkar middag och sätter sig direkt framför TV’n några timmar innan läggdags. Upprepar varje vardag och gör 1 eller 2 roliga saker på helgen, men städar oftast hemmet då eftersom tid och energi inte finns på vardagar.
    Alla har tragiska liv på ett eller annat sätt.

     Jag tycker snarare att (som tur är) ganska få har liv som kan beskrivas som tragiska. Att vardagen är lite grå, att energin inte alltid är på topp osv är inte tragik, tragik är mer att typ vara hemlös och kämpa med ett missbruk som man utvecklade pga hemska hemförhållanden under uppväxten.

     Tänk att jag inte tycker att det du beskriver låter tragiskt alls (så länge man trivs på sitt jobb)

      Precis. När människor drabbas av diverse tragik, sjukdom mm.,så vittnar de allra flesta att det de allra helst önskar, är att komma tillbaka till vardagen, allt det vanliga, rutinerna osv.

     Förstår hur du tänker. Men alltså tänk såhär att du jämt OCKSÅ ska få allting att de så perfekt ut, du ska se perfekt ut för annars får du kritik. Dina kläder ska vara det senaste modet. Du måste hela tiden göra saker, resa någonstans, alltid uppdatera, alltid posta, alltid ta bilder, filma för att fortsätta synas. Gå på fester och events fast du kanske inte vill för att återigen ha något att skriva och publicera om. Konstant vara i fokus. Det skvallras och tisslas och tasslas om varenda grej du gör, vem du är tillsammans med, vem du är väl med. Umgås med ”rätt” personer för att fortsätta vara relevant. Är du tyst i ens en minut så skriver folk och frågar var du är, när det kommer vlogg, bilder osvosv. Folk som utnyttjar dig för att själva bli stora, eller kasta dig under bussen för de tror att se är bättre än du. Oroa dig för stalkers, folk skriker efter dig på stan, vill ta bilder när du egentligen bara vill sitta ner och äta din mat. Bli smygfotad och smygfilmad

     Låter betydligt mer tragiskt än ett ”vanligt svenssonliv”

      Exakt så

     Anonym 08:21

     Fast det där beskriver ju en helt vanlig dag i ett Svenssonliv. Långt ifrån tragiskt överhuvudtaget.

     Låter som ett helt vanligt svenssonliv. Ja, lite tråkigt ibland, speciellt denna årstid, men inte tragiskt. Tänk att det är ett privilegium att få leva ett vanligt vardagsliv.

   Den som säger att lycka inte går att köpa för pengar vet bara inte var man ska handla.

    Tja, tror nog att den om är dödssjuk glatt skulle välja att köpa sig frisk och att den som mister en anhörig skulle köpa tillbaka livet.. allt beror väl på vad man värdesätter och vad som är viktigt i ens liv? Om en ryggsäck är det som betyder så mycket bara om den kostar mycket pengar att man vill visa upp den så har man kanske tappat fotfästet och inte upplevt de stora kriserna som många måste gå igenom?

     Men nu är hon ju inte dödssjuk. Kan man tänka sig att man blir glad av en väska OCH värdesätter att ha sina nära i livet? Eller måste man välja bara det ena?

      Ja och det finns dessutom studier på att pengar gör dig lyckligare. Både för att det gör att du slipper stress över att kunna betala räkningar osv men även att pengar kan användas till resor, upplevelser och materiella ting (t ex ett vackert hem) som faktiskt gör livet härligare. Sedan såklart blir man dödssjuk är det ju sak samma men de flesta av oss kommer inte bli sjuk och dö unga.

       Nej fast ja 🙂 Över en viss inkomst (har sett spannet 40-45000 men det beror ju på kostnadsnivån i landet där man lever, detta var Storbritannien) ger pengar ingen märkbar ökning av lyckonivån. Då har man råd att leva + lite till, och då ger mer pengar inte mer lycka.

        Enligt äldre forskning, ja. Då trodde man att lyckan slutade öka när man hade sina grundbehov fyllda plus lite till men enligt nyare studier finns ingen övre gräns, (och det är hyfsad konsensus kring det, även om det såklart finns olika åsiker) utan mer att ”lyckoeffekten” per intjänad krona minskar för höginkomsttagare. Men den är fortfarande där.

         Det finns ju så mycket annat som spelar in också, driver du ett framgångsrikt bolag som levererar bättre och bättre varje år och du tjänar mer och mer så får du ju såklart en extra kick av framgången också, inte bara pengarna. Medan den som tjänar säg 50.000 per månad på 40-timmarsveckor men jobbar 40 extra timmar och får 100.000 istället, då ger pengarna förmodligen inte samma lycka, om nu inte jobba är det bästa personen vet i livet. Stora summor kan ju också leda till negativa konsekvenser, tex den som vinner på lotto och faller in i missbruk. Medan det för en annan kan öppna upp för fantastiska möjligheter som hade varit omöjligt annars. Blir alltid fel när man slänger ur sig saker som att pengar inte kan köpa lycka och liknande eftersom pengar bara är EN del men ändå en rätt viktig del.

         Blir nyfiken! Är du snäll och länkar de studier du talar om?

    Snarare beror det på hur dåligt du mår innan köpet.
    Spelar ingen roll hur mycket pengar Bianca har, hon kan ändå tex inte köpa bort sin ätstörning.

    Det är rätt väl belagt att konsumtion bara ger tillfälliga kickar och inte någon bestående lycka. När man väl har en inkomst som räcker till livets nödtorft + lite till (att man slipper känna någon större ekonomisk oro), så ökar inte pengar människors upplevda känsla av lycka. Vi lever bara i en tid när vi är som i en psykos där vi tror att en ännu finare bil, större villa, ekopool. resa till Maldiverna eller en märkesväska kommer att göra vårt liv bättre. All forskning visar att (förutom en rimlig nivå av grundtrygghet) så är det förnöjsamhet och relationer som ger lycka. Att vara nöjd med det man har, umgås med folk som är viktiga för dig och känna ett sammanhang. Inget man får av en LV-väska.

  Jag brukar hålla med här, men både väska och jacka är från tidigare period i livet. Jag upplever det som att hon skrev texten nyligen och vill förändra sig. Absolut att man då inte behöver posta en sådan bild per se. Men man kanske inte kan ändra allt över en natt heller.

  Hade jag varit Bianca hade jag rest jorden runt. Landat på platser och grundat mig. Att hon är kvar i ankdammen sthlm förstör henne tror jag. Hon behöver perspektiv och det får hon inte på Östermalm.

   Lätt jag med! Bott på trevliga bungalow-hotell och verkligen sett så mycket som möjligt. Och latat mig när jag kände för det.

    Tänker alltid på John Mayers låt Paper Doll när jag läser nåt om henne.

    ”You’re like twenty-two girls in one
    And none of them know what they’re runnin’ from”

   Fast tror knappast resande automatiskt är något för alla. Tycker inte att Paow tex landat och grundat sig fast hon inte annat än reser

    Skillnad på att resa för att upptäcka nya platser, kulturer osv jämfört med resa för att supa o festa…

   Hon är ju helt okänd när hon reser, så därför håller hon sig säkert mest i Sverige där alla slickar marken hon går på…

  Ska nog vara en ”punkt” innan ordet Påverkad, i Biancas text. Blir dock konstiga meningar oavsett.

  Kanske har hon haft grejerna hon lägger ut sen tidigare och känner att det är dags att använda allt hon har.
  Bättre än att låta det ligga och skräpa i garderoben

  Eller så är det nytt, vem vet.
  Att de kostar mycket i våra ögon är irrelevant, alla handlar utifrån sin plånbok.

  Här kan vi verkligen snacka om att dagshumöret och att dagsformen ändras snabbt.

  Men hon skriver att hon vill försöka att inte dras med och hon vet att det är svårt.. vi kanske ska se detta som en lite längre process än att döma henne skyldig samma stund som hon skriver sitt påstående?

   Jag håller med. Här problematiserar ju hon sitt beteende, är inte det bra? Jag tycker att det är bra att hon åtminstone visar att hon börjar bli medveten om det.

  Hur kan du dömma hur hennes liv är?

   * döma

  Money talks!

  Man ha två tankar i huvudet samtidigt. Och vad är alternativet? Att hon ska sluta använda de plagg och prylar som hon redan köpt? Bara för att de är dyra?

  RiP till det oskyldiga lammet som fick sätta livet till så Bianca kan gå runt med jackan.

   Johanna
   Ja verkligen. Många djur som dödats pga hennes ”klädval”.

  Det går fort i hockey, brukar man säga, men det går fasen inte långsamt för en influencer heller, det är en sak som är säker!
  Mvh kände mig som hundra år när jag skrev kommentaren ?

  Åh, jag får såna moderskänslor varje gång jag ser något om Bianca. Det är som att man bara skulle vilja krama om henne och säga att hon är bra precis som hon är.

  Det är nog inte helt lätt att ha haft (och fortfarande ha) en så offentlig familj, för att inte tala om offentlig uppväxt. Att ständigt bara granskas. Inte konstigt att det uppstår osäkerhet ☹️?.

   Hon är en vuxen person och har själv valt att vara så pass offentligt som hon är.
   Någon gång får man börja ta ansvar själv – det måste ju vi ”vanlisar” göra.

    Och jag har empati även för det du benämner som ’vanlisar’ ???.

  ”jobbar just nu på” skriver hon ju. Att jobba på något innebär ju att försöka driva sig mot en förändring, inte att hon har förändrats än. Dessutom skriver hon ju att det är svårt.

  Två tankar i huvudet samtidigt.

  Det är väl superbra om hon börjat reflektera kring dessa delar, måste man verkligen försöka hitta något allt hon gör?

  Måste vara galet svårt att släppa perfektkrav och lyxkonsumtion-hets när man umgås med de hon gör, vistas i de miljöerna och fortsätter med insta etc! Man måste ju bli totalt hemmablind.

  Jag inser nu hur enorma summor och extremt mycket osunt tänkande jag lagt på det som yngre när jag vistades i sådana miljöer och liknande folk.
  Och att jag var ätstörd fastän jag inte riktigt fattade att det var så illa.
  Jag flyttade och bytte stad, bytte jobb och liv. DÅ kom insikten på riktigt.
  Tror Bianca har en lång väg kvar för att hantera det där sunt. Om det ens går med de förutsättningarna.

  Den här historien, om denna ”Bianca” (jag har fattat det som att det är något slags artistnamn?) är för mig helt orealistisk. Hon statar alltså ett sminkmärke tillsammans med nån och sedan säljs detta företag för enorma summor. Varför det? Även om jag själv aldrig sminkar mig så inser jag förstås att det finns ett stort sug efter sådana produkter, eftersom de flesta kvinnor av oklar anledning inte anser att de duger som de är – men det finns ju så många märken. Varför skulle just detta märke som ”Bianca” startat värderas till vansinnessummor? Det är något som inte stämmer. Så jag blir nyfiken – har till exempel Bloggbevakning kollat henne hos Skatteverket?

  Resten begriper jag, för även om jag själv inte kikar på den typen av television kan jag väl förstå att många kan tycka att ”Wahlgrens värld” (visst heter det så?) kan vara kul underhållning. Reklaminkomster på andra sätt – också fullt fattbart. Jag vet att ”Bianca” också gjort annat men kommer inte på det just nu, men det handlade om sånt som man absolut kan få bra betalt för. Men sminkmärket? Ofattbart!

   Hur kommer det sig att all världens boomers hittade just hit?

  Lol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag är drygt 30 år. Hahaha!

  Men jag tycker att din intoleranta kommentar är intressant. Varför tror du att du kan bedöma en annan människas ålder utifrån vad den personen skriver? Och även om du skulle ha haft rätt – menar du att äldre människor inte skulle få skriva i sociala medier? Svara gärna!

   Vad svamlar du om?

  Jag älskar att hon har sagt i flera år att hon ska ta körkort. Jag har haft körkort sedan jag va 18. Hon kommer nog aldrig ta tag i det…

   Helt rimligt att hon inte lägger varken tid eller pengar på något hon inte ens behöver

   Det kräver tankeverksamhet och tid, klart Bianca inte kommer skaffa körkort haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.