Varför Pontus Rasmussons konto på Tiktok spärrades

Igår postade jag den övre bilden på Instagram, efter att det visat sig att Pontus Rasmussons konto på Tiktok var spärrat. 
Nu har han själv postat bilderna under, där han menar att kontot spärrats pga att han ser för ung ut och Tiktok trott att han är under 13 år.

Personligen kan jag inte låta bli att undra om det inte kan vara så att Pontus angivit ett något senare födelsedatum än sitt riktiga när han registrerade sitt konto. Kanske för att påverka plattformens algoritmer till att visa hans innehåll för fler yngre personer, än vad som hade skett om han fyllt i sin faktiska ålder – 24 år.
Det är bara en spekulation, men en fullt rimlig sådan om du frågar mig.
Du måste nämligen fylla i ett födelsedatum när du registrerar dig.

Enligt Pontus så kommer han lägga all sin tid på att skapa videos till sitt nya konto på plattformen Rumble. Vet du inte vad det är för en typ av sida så bör du klicka här, särskilt om du har yngre barn som riskerar att vilja följa Pontus Rasmusson på sociala medier.

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ser ut att vara tillräckligt gammal för att inte alls ha någon kontakt med barn.

   Hahahahahhaa den kommentaren var klockren, det var härligt o läsa den. Enligt min uppfattning verkar det som att Rasmusson försöker locka småtjejer till sig för att förföra dom vilket är skrämmande. Det är lite som när pojkbanden var stora typ ”Back Street boys” som försökte låta som småpojkar när dom sjunger för att locka småtjejer att gilla dom.

  Hoppas han spärras på alla plattformar.

  Oavsett vilket födelseår han angivit så kan man inte bli medlem om man fyller i ett födelseår som inte uppfyller åldersgränsen. Så är nog inte där problemet ligger.

   Han/vem som helst kan fylla i ett födelseår som innebär att han är let’s say 13-14, och tiktok kan anse att han är under 13 och spärra kontot.

   Alltså att även någon som är 11 år kan fylla i att han är 13, men bli spärrad pga instagram fattar misstankar.

    Jo det förstår jag att man kan göra. Men i detta fall så har han ju fyllt i ett årtal som påstår att han är över 13år (annars hade han inte kunnat ha ett konto) och TikTok har ändå misstänkt att han ljuger och inte alls är över 13.

  Så obehaglig att han ens vill att barnen ska rösta och säkerligen hoppas innerligt på att ”under 13 år” ska få flest röster. Spärra in honom, nu.

  Är det inte så att att man ska be om legitimation på alla som skulle kunna vara under 25 som vill köpa tobak? Vad är gränsen för energidrycker? Om åldersgränsen är 15 så borde man väll rimligen behöva be om legitimation på alla som skulle kunna vara typ 23? I så fall är det ju inte konstigt att han behöver visa legitimation när han köper energidrycker.

   Åldersgränsen 15 för energidrycker är bara en rekommendation och inget butiker behöver följa.

    Men kan de då neka någon under 15 eller utan leg att köpa?

     Ja.

  Han har strukit över datumen av en anledning. Bilden ör inte hans utan från kontot @clorinetss

   Eller ja, en gissning att så kan vara fallet åtminstone.

    vad menar du med detta? Att han inte uppger den riktiga anledningen?

     Som en gissning, ja. Att publicera detta som en anledning framstår avsevärt mer oskyldigt än om han skulle gå ut med att han blivit avstängd av någon annan anledning. Det öppnar trots allt för spekulation om vad den egentliga anledningen kan vara, något han förmodligen vill undvika. Han brukar trots allt ha en tendens att tänja på sanningen för att tjäna sina egna syften.

     Vad är anledningen att han stryker över datumen? ??‍♀️

      För att göra det svårare att anklaga honom för att ha stulit bilden från en annan avstängd kreatör.

      Anledningen är väl om han har angivet ett redan enligt TikTok för låg ålder, låt säg! TikTok har åldergräns 13, han anger 12, blir avstängd och hävdar att tiktok gjort bedömningen att han är för ung. Problematiken är väl att folk anmält honom för stötande/missvisande innehåll, inte lika glammig grej att bli avstängd för 😉

       Man kan inte ange att man är 12, man får inte skapa kontot isåfall

  Stackars Pojk, inte en enda plattform får han behålla.

  Jag tycker detta är skitkul av flera anledningar

   Man skulle ändå ibland vilja vara en fluga på väggen hemma hos dem, bara liksom höra hur tankeverksamheten går.

    Jag tippar på ?Deeesperado? on repeat

  Tycker det är så problematiskt att många youtubers anspelar på sex för att få många klick. Testade precis att söka på Therese Lindgren sex på youtube och blev chockad över alla videos där finns som i mina ögon anspelar på sex och hon är långt ifrån ensam om att göra det. Håller själv på med youtube men skulle aldrig få för mig att filma såna videos för att få mer klick.

  Tycker det är obehagligt faktiskt. Tycker på något sätt om man nu till exempel tar Therese så borde det inte gå att ha videos där man tar hand om djur med mera (många barn gillar att titta på det) för att nästa stund lägga ut en video om sex.

  Nä usch, blir youtubekids för mina flickor tills de är 20?

   Asså, skillnaden är väl att Therese inte direkt riktar sig till barn på samma sätt som Pontus gör. Djur är ju en stor del av hennes livsstil så inte konstigt att många av hennes videor handlar om just djur. Om jag ska vara ärlig tror jag inte heller att barn nu för tiden tycker att det är jätteroligt att titta på Therese, känns som att dom är mer ute efter ”snabbt” content, typ tiktok, eller kanaler där det ”händer mer” och som mer riktar in sig på barn/familj, typ Jocke och Jonna

  han är typ sveriges jojo siwa, en vuxen människa som fortfarande ser ut som en tonåring

   Han är dock äldre än jojo…

  Alltså älskar Kjos podd. Men känns som det är så mycket diskussion och att dom är oeniga nu för tiden?
  Men också! Så skönt att se att Elin har ork att uppdatera och att hon faktiskt orkat träna lite också. ❤️

   Hej Ida 😉

    Haha jag är inte Ida. Brukar ofta kommentera här inne om andra saker också ?

  Jag har inte tik tok och följer verkligen inte den där tönten men slutar hans konto på en åtta? Eller är det något fuffens?

   Det du ser och som han har strukit över är datum. Det står vilket datum kontot tas bort, när han senast kan överklaga osv. Eftersom han döljer något så oskyldigt som datum så kan man ju anta att han har tagit bilden av någon annan och att datumen har passerat för längesen. Varför ska man annars dölja det?

   Han är garanterat inte avstängd av den anledning han vill få folk att tro.

  Att han inte bara ger upp och försvinner från all social media ?

   Han försörjer sina ytterst udda föräldrar.
   Så sjukt obehagliga alla tre! ?

  HAN ÄR SÅ CREEPY!!!!

  Algoritmerna på tiktok fungerar inte så (att man ser jämnåriga)

  Har han någon sjukdom? Jag tänker att han ser ut å va runt 13 men är väl 20 i verkligheten?

   Sjukdomen stavas FILTER.

  På Rumble får de betalt efter hur många medlemmar de har. Nu har han bara 320, och lovar barnen att han ska följa dem om de blir medlemmar.

  Ser ut som en äcklig pedofil med ena foten i graven (25 bast) som angett barnålder för att hoppas connecta med fler barn. Sjukt att han inte fått stryk än

  Fast han verkar då finnas på TikTok. Min flicka visade just att han dök upp på ”for you”… ?

  En sak till: han är hysteriskt lik MAD MAGAZINES rödlätta fultroll till maskot ALFRED E. NEUMAN

  Inforutan om varför han är avstängd ser ditklistrad ut, den sitter ju snett ?

  Förstår verkligen INTE varför han inte blir Polisanmäld och VARFÖR han inte blir avstängd en gå g för alla?!! Helt idiotiskt att detta får fortgå!! Det visar ju gång på gång vilken vidrig person han är och vad hans uppsåt är. TA BORT HONOM…NU!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.