Lady Dahmer har fått sitt Instagramkonto tillbaka

Efter att ha bråkat med @argtjej på Instagram så stängdes Lady Dahmers Instagramkonto (73 000 följare)  ner och hon fick gå över till att använda sitt backup-konto, som från början var till för hennes konst (11 000 följare).
Nu har hon fått tillgång till sitt gamla konto igen och precis som vanligt skriver Instagram att kontot stängts ner av misstag. Är det inte alltid så, att Meta stänger ner konton men att alla, alltid får dem tillbaka efter en tid?
Hade det inte varit bättre att först gå igenom anmälningarna och sen eventuellt stänga ner ett konto, istället för tvärtom som verkar vara standard idag? Kanske är det en en panikslagen nödåtgärd från plattformens sida för att inte riskera att riktigt grovt material ligger uppe längre än nödvändigt, och att många – som LD – åker med av bara farten?

Av LDs andra inlägg på story så är hon klar med allt det drama som föranledde nedstängningen av hennes konto, och hon ber sina följare att inte skriva eller skicka skärmdumpar till henne om de ser eller hör något skit om henne på sociala medier.
Hon skriver att hon inte orkar det och bara vill leva i frid.
Done with drama. Drama-done. Dahmer done with drama. Done.

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan vi prata om att Gabjoss dotter har fått en mobil i födelsedagspresent? Hon fyllde fem år och har en mobil, är det här normalt? Är det jag som är onormal som inte ger mina barn mobiler? Hon fick den inte ens utav hennes föräldrar, det va bonuspappan som hade köpt den.

   Har hon fått en iphone 14 så är det la lite sjukt, men om hon har fått nån randomtelefon så är det väl inte så märkvärdigt. Ungar använder ju ipads utantill när de är typ 2 år… antar att inte barnet har telefonen helt själv jämt utan den är väl till att spela spel eller titta på youtube på, istället för att barnet ska låna förälderns telefon

    Kostar inte en iphone 14 typ 18 tusen eller något?

     Går ju att köpa i helt nyskick fast begagnad på många sidor på nätet. Köpet alla mina telefoner så! Varför betala mer än man måste?! ?

   Mitt barn fyller sex och ska få en telefon, visserligen en knapptelefon utan appar men skönt att hon har den. Vi bor precis vid lekparken och hon brukar vara ute med äldre syskon eller grannbarn så är en skön sak för oss föräldrar. Sen har väl barn idag tillgång till paddor för spel eller typ svtbarn så telefonen kanske ska fungera som det med. Tror inte de är instagram, snap o tiktok som gäller. Än. ?

    Sjukt, hon är 6 år. Låt henne vara barn ett tag till.

     Hur slutar man vara barn för att man får en knapptelefon utan internet? Man kan ju inte göra annat än att ringa med den? (Den kunde man ju hör och häpna med hemtelfonen också, som se flesta av oss haft fri tillgång till under uppväxten).

     Känns som vissa hakar upp sig på ordet telefon, trots att ”fri tillgång till hela internet” snarare väl är var skon klämmer.

      Man ska inte behöva ansvara över en telefon i den åldern oavsett om den har internet eller ej. Det är ett stressmoment helt enkelt.

       Det är väl bra när de blir 6 år, börjar förskoleklass och förväntas bli mycket mycket mer självständiga att de har en telefon att kontakta föräldrarna med? Nu har jag bara yngre barn men det skulle kännas lite som en trygghet för mig som förälder också.

       Sedan behöver de ju inte nån ny supermodell såklart, men i detta fall var det ju en knapptelefon det handlade om.

        Så ditt barn ska ansvara för din egen trygghet?

         Jag vet inte om man ska orka svara på det här egentligen men.

         Nä, självklart inte. Men det är väl bra att ha det som en EXTRA liten trygghet då man enligt lag måste lämna från sig ett barn med skolplikt under flera timmar 5 dagar i veckan. Eller känner inte du det?

          Men de får ju inte ha telefonen i skolan ändå i den åldern?

           Jag tycker ändå att det känns tryggare men man gör ju som man vill. Det är ju valfritt.

          Ja men då är de ju i skolan, med vuxna och får inte ha telefonen på sig ändå. Förstår inte varför det skulle behövas? Skillnad när de går hem själva sen men det gör de inte i den åldern. När barn är sex år vet man ju var de är hela tiden.

       Inte för att den är dyr så antar jag, för en knapptelefon kan man ju få för ett par hundralappar. Så jag antar, för att det är jobbigt att vara nåbar? Men det är ju typ ens mamma som har ens telefonnummer, ha svårt att se stressen i det? Kan ju vara en jättestor trygghet också tänker jag att kunna nå sina föräldrar utan att behöva gå via en annan vuxen.

       Förstår absolut att man tycker en sexåring kallar sig bra utan telefon, men tycker det är lite överdrivet att dra så stora växlar på det. Klart man kan vara barn även med en knapptelefon.

       Snarare tryggt för ett barn att kunna nå sina föräldrar när som helst. Kanonbra ju med knapptelefon utan appar! Önskar alla barn hade den möjligheten. Iphone/ipad däremot, HELL NO. Endast sällsynta fall och då med vuxen övervakning.

       Varför skulle det vara ett stressmoment för barnet? Det låter som något du hittat på.

       Förstår faktiskt tanken och det handlar ju om att får du en telefon som föräldern förväntar sig att du svarar i så måste du liksom ha den under uppsikt, kolla av, även om du är helt upptagen i leken eller kanske glömt telefonen på kompisens rum. Ett ansvar att vara tillgänglig konstant. Vilket nog kan vara rätt stressande för små barn som är tankspridda och går helt upp i det de leker för stunden.

        Det beror på föräldrarnas inställning. Om de blir arga när barnet inte svarar, eller arga om telefonen går sönder/försvinner, så förstår jag om det blir stressande för barnet. Men så måste det ju inte vara.

         Inte arga kanske men oroliga? Säg att de glömt telefonen inne när de lekt ute hos en kompis och sen ser 5 missade samtal. Hade stressat mig som vuxen trots att ingen blir direkt arg. Känner mig också stressad om jag glömmer telefonen hemma, ifall någon skulle behöva nå mig just då. Sen kanske fördelarna överväger nackdelarna absolut men det är väl inte helt orimligt att tänka att det KAN bli en stress för barnet, så att man faktiskt kan förebygga det.

     Mina barn var 9, 11 och 13 när smartphones kom. När de började sexårs fick de en gammal avlagd mobiltelefon. Det handlade om att vi båda kände att vi kunde få tag på varandra ifall att.
     Hade gjort samma sak idag, antingen avlagd smartphone eller en enklare ny.

      Hur överlevde du lekis utan egen telefon?

       Hur överlever du din egen dryghet undrar jag? ?

       Hur överlevde vi innan bilar, telefoner, internet, bankid osv? Ska vi radera all teknologi som vi en gång levt utan?

    Såg ett klipp från Disneychannel eller liknande idag som en anhörigs 1-åring ”tittade på”. Var några barn mellan kanske 8-10 års åldern som pratade om ”hur de skulle bli virala och få massor med följare”.

    Är ju sorgligt att detta blivit så viktigt att de till och med görs barnprogram där barnens största fokus är att bli poppis online. Så att hålla på med sociala medier kommer nog tidigare än vad man tror.

     1åring? Har inte folk koll på forskningen om skärmar och små barns hjärnor? Enligt Världshälsoorganisationens (WHO) ska ju småungar inte ha skärmtid ALLS. Och många forskare säger samma även med barn under fem år.

     https://nyheter.ki.se/sa-paverkar-skarmvanor-barns-halsa

     https://www.statensmedierad.se/aktuellt/nyheter/2022/forskare-vill-begransa-skarmtid-for-sma-barn

    Jag började skolan -91 och de (få) gångerna man behöve få tag på mamma eller pappa under skoltid, var det telefonbåset utanför lärarrummet som gällde. Kan inte tänka mig att jag skulle fått ha mobil om jag gick i skolan nu, och då hade jag ändå ca 6 km till skolan. Nu hade jag ju iofs skolskjuts, men saker kunde ju hända.
    Det blev folk av min generation med.

     Jag håller med. Började skolan 92. Nu har jag barn i lågstadiet och förskoleklass. Ingen av dem har telefon. Jag försöker lära dom att de måste vända sig till läraren om det är något, och jag som förälder kan också ringa till skolan/fritids om det är något akut – vilket jag gjort några gånger. Fungerar klockrent.

    Mina barn klarade sig utmärkt utan mobil. När de var små var jag med i parken. När de kunde vara där själv fick de använda benen och gå hem och prata med oss föräldrar.

   Våra barn har fått telefon det år de fyller 7. Skulle inte köpa till yngre, ifall de vill nåt kan de låna ipaden och/eller min telefon.. förstår nog inte vad en 5åring behöver egen telefon, är ju inte som att barnet går själv från skolan hem eller så!

    Ja det är ju hisnande stor skillnad på 5 och 7.

     Du har inte barn, va?

   Håller med dig. Min kusins dotter fick hans gamla Iphone när hon fyllde 4 år. Hon använder den till att ”ta selfies, spela spel och titta på Youtube”. Dottern kan fortfarande inte prata ordentligt och är väldigt speedad hela tiden. En Iphone och Ipad gör det knappast bättre…

    Tänker ingen på vare sig barnens ögon eller deras hjärna?

    Tänk min 4åring fick använda mobil vid 2år, spel där man lär sig, barn sånger och småbarns anpaat innehåll.
    Hon är idag ovanligt klok lugn och vältalig för sin ålder.
    Har stort ordföråd och började väldigt tidigt med längre meningar. Kan läsa siffror och räkna samt pratar snudd på lika bra engelska som svenska.
    Visst gör jag annat med mina barn, är engarerad i Friluftsfrämjandet och vi är mycket i naturen. Pysslar pusslar pärlar och leker och läser böcker osv men att hennes språk har hjälpts av barn appar och särskilt barnprogram på engelska.
    Tycker de som skammar om mobiler är mest patetiska.
    När jag var barn på 80 talet skulle man får sämre syn av tjocktvn. Alltid finns det negetiva människor som mår bra av att klaga på andras liv och val

     MEN – Forskning visar att barn lär sig mycket sämre från skärmar än från den mänskliga interaktionen. Så din unge hade med all säkerhet varit ännu ”klokare” om det var du och inte en skärm som undervisade henne.

     Och så blir barnens hjärnor utbrända, men visst, strunta i det.

     Du kanske skulle låna hennes telefon och lära dig att använda kommatecken och skriva ihop orden.

     Konstigt att vi som växte upp utan skärmar och var ”smarta” redan som små barn lyckades med det då?

     Värt att tänka på dock att det inte går att jämföra TVn när vi växte upp och iPads, smartphones. Att kolla på vanlig TV på kanal är inte alls lika kick-skapande som spel som är skapade för att fortsätta och fortsätta eller youtube där det bara kommer upp mer mer och mer som lockar.

     Kan tillägga att jag absolut inte har något skärmförbud här hemma men såsom vissa använder sig av den nya tekniken så finns det helt klart skäl för genuin oro, det handlar inte bara om negativ och trist attityd.

     Du har uppenbarligen inte koll på forskningen så du vet väl inte bättre.

   ”Inte ens av hennes föräldrar???” En bonusförälder är väl lika mycket förälder, i många fall en bättre och mer närvarande än den biologiska.

    Skulle inte påstå att en bonusförälder är lika mycket förälder, om det finns två närvarande föräldrar redan. Kan vara en viktig och föräldralik person i ett barns liv, men oftast inte lika mycket förälder.

     Jag tycker det är för tidigt med en telefon när hon är så liten.

    Jag tolkar nog det som att det är föräldrarna som tar beslutet om när det är okej för barnet att börja ha sin första telefon. Men en bonusförälder har förmodligen hört resonemanget.
    Alltså, det är väl inte så schysst om en mer perifer familjemedlem/vän ger en telefon spontant i present, och sen föräldrarna måste förbjuda barnet från att få börja använda den? Man skulle inte ge ett djur i present till ett barn utan att fråga föräldrarna.

   Otippat om kommentarsfältet skulle kunna enas om att det är du som är onormal som inte köper en iphone till sin femåring.

   Tycker inte det är ett dugg konstigt. Jag själv fick min första mobiltelefon i lågstadiet, så när jag var runt 7-8 år, och det var ändå innan vi hade den smartphonekultur som vi har idag. Med mobil har man ändå möjlighet att snabbt nå varandra vilket jag ser som en trygghet för allra främst barnet, samt att det finns många föräldrafunktioner så som enhetsplats vilket jag ser som en trygghet för föräldern. Sedan behöver man såklart begränsa vissa funktioner till ett så litet barn.

   Gabjoss har ju sista tiden pratat om sina 2 äldre barn som om dom vore 35 år, – det va ju sååååå länge sen hon hade en bebis och hon minns ju knappt hur man rattar en barnvagn eftersom dom är så stora.
   Man ba snälla? 5 år mellan barnen räknas väl inte ens som sladdisbarn

   Jag började avända dator 1981, när jag var fem år. Min dotter är fyra år och är inne på sin andra (givetvis begagnade och simkortslösa) smartphone. Våra liv kretsar kring datorer och telefoner. Varför skulle det vara annorlunda för våra barn?
   Lika bra att hon har en egen enhet, som både kan användas på tåg och flyg så väl som vid läggdags.

   Herregud människor! HUR kan det vara så otroligt provocerande att barn får använda telefoner och paddor? Hur kan det vara så provocerande vad en influensers partner ger sitt bonusbarn i present. Mind your own business?

   Haha att det ska bli sån hysteri så fort det är nåt ”nytt”, först var det böcker(!) som var farliga, sen serietidningar, sen TV, sen VHS, tv-spel, dataspel och nu smartphones/paddor. Var lite källkritiska och gå inte på Aftonbladets skräckrubriker. Gräv djupare så ska ni se att forskarna inte alls är eniga om hur skärmar påverkar. Det viktiga är inte ATT ungarna sitter med skärm utan VAD de gör gör med skärmarna, innehållet är det viktiga. Fö. hade flera av oss som var barn walkie talkies innan mobiler fanns, eller vanlig telefon (omg vilken stress! Eller inte..) tänk att lusten att kommunicera på avstånd fanns även då. Tänk om barnen kunde få slippa dessa hysteriska förbud och förmaningar som inte ens har nån saklig grund, tror fasaden att de blir stressade.

    Och som jag förstår det så är det inte skärmen i sig som är problemet utan avståendet till det man tittar länge på. Dvs läsa en bok lika länge är lika skadligt för ett barn.

   Kan vi inte bara komma överens om att varje förälder gör som de tycker passar dem och sina barn? Vill de ge barnen en telefon så är det upp till dem, och inget som andra pk-föräldrar behöver lägga sig i? Det är ju liksom inte som att man ger dem en skarpvässad kniv och låter dem leka med. Haha, förresten, när jag skrev det kom jag på att jag och alla ungarna i min by där jag växte upp hade morakniv och sprang omkring och lekte med i skogen. Vi täljde och donade med den där kniven, och allt gick hur fint som helst.

  Förstås kan det stämma, tyvärr. Väldigt många är/har varit otrogen och liten del kommer bara fram.

  Varför måste man ens följa en ”skvallertidning” på Instagram?
  Bara dom inblandade vet, det är väl ingen idé att gräva i det ? kommer det fram så kommer det väl fram. Eller är det bara jag som är av den åsikten? ?

   Alltså vet att Realitysvea inte är en skvallertidning men hittade inget bättre ord för tillfället. Mvh jobbat natt och är sjukt trött.

   Man följer väl det om man VILL ??????

  Meta stänger till och med ner konton som lägger ut vetenskapliga artiklar som är peer reviewed.

  Så om dom stänger ner en bråkig tjej är väl inte det minsta konstigt. Man får vad önskar tänker jag☺️

  Tror att de gör så för att det borde komma tusentals anmälningar om dagen. Om de ska hela tiden läsa och gå igenom när kontot är öppet så kan saker spåra ut. Då är det bättre med att kontot är stängt och att någon kan ta tid på sig och gå igenom ärendet istället för att skumma igenom en rad med texter.

  Kallar hon sig själv feministisk ikon?
  Vet inte med er, men jag känner inte att hon nått den nivån

   Det är väl vad hon skulle önska.

   Hahahah fy fanken vilken hybris att kalla sig själv ”ikon” ?

   Det ör nog med glimten i ögat. Men flera tongivande större och äldre feminister bland annat Elza Dunkels har creddat LD för att vara just en pionjär för den svenska feminismen. Många som varit med länge minns hur mycket av det som ses som självklart idag var sånt som LD var den första och under lång tid den enda som tog upp. Tycka vad man vill om hennes person men hon hör hemma i historieböckerna.

    Hahaha du måste vara hennes syrra eller mamma :)))

  Så trött på det ständiga dramaqueen beteendet hos Elsa Brattström. Är det inte SÅ jobbigt att vara gravid så är det SÅ jobbigt att amma, SÅ jobbigt när de skulle potträna äldsta barnet för hon har sån fobi för bajs, SÅ jobbigt att hon fick blöta strumpor när de skulle på utflykt. Och nu senast skriva kryptiskt att hon är så under isen och allt är så jobbigt i januari.
  Herregud är människan en förvuxen tonåring eller en vuxen tvåbarnsmamma? Sen tycker jag även att hon är en av de värsta i att inte tänka på barnens integritet. Massa bilder på dem varje dag, när de badar, skrattar, gråter etc. Man vet allt om barnens sinnesstämning och utvecklingsfaser. Skulle inte Cornelia ha integritet skulle man väl få veta allt om deras sexliv också.

   Varför följer du henne?

    Skulle kunna ställa exakt samma fråga till 95% av alla som kommenterar här inne och stör sig på än den ena än den andra på sociala medier.

     JA precis haha man följer ju för att det är mänskligt och UNDERBART att störa sig på folk xD

   hon kanske inte mår så bra. Alla har rätt till sina egna känslor. Du kanske ska sluta läsa/följa bara?

    Hen ventilerar nog bara lite. Det är som när man kikat på en film, man vill prata lite om den.

   Tror inte hon mår bra. Och jag förstår det. Hon är rätt ung, typ 25? Har inget eget liv förutom sociala medier och att vara mamma medans Cornelia pluggar till veterinär. De verkar också bo ganska off på nåt campus. Hela hennes content går ut på att exponera barnen.

    Helt off är det verkligen inte, tar 15 minuter att cykla in till Uppsala centrum. Förstår dock inte hur man kan vilja bo på ett campus om man inte är student och dessutom med två små barn.

     Då är det bara känslan man får eftersom de aldrig lämnar campus. Om de lämnar lägenheten är det med bil och de åker till Ikea och hänger där hela dagen

      Ja så kan det nog vara. Känns som hon borde skaffa lite egna vänner och hitta på saker

      Lite orättvist, de var ute i skogen typ varje dag under hösten. Betydligt oftare än vad jag var med mina barn..

     Fast en lägenhet i Uppsala snyter du inte direkt ur dig. Bättre också för den som har aktivitet utanför hemmet att ha nära.

    Fast what? Hon har ju typ jämt vänner hemma som ofta bor över pga dom bor utspridda i landet? Dom har väl ett vanligt vardagsliv med rutiner som de flesta barnfamiljer.

     Det har dem säkert. Däremot är hennes sinnesstämning och mognad väldigt märkligt. Så mycket drama och allt blir så uppförstorat. Allt med graviditet, amning, när hon gick på mama galan mm. Så fort hon stöter på problem eller att vardagen är lite tuff och motig så blir hon som en gnällig 12-åring. Patetiskt beteende från en vuxen tvåbarnsmamma.

   Jag kan hålla med om exponeringen, men sen rätt ofta tänker jag också på att Elsa fick barn ganska ungt (24 var hon när de började planera att ha barn om jag minns rätt) och att hon kanske inte kommit till rätta med vem hon är som person vs ”mamma”-rollen.

  Kan du inte skriva om Zeina Mourtada som hjälpt någon annan att skriva en kokbok? Såg henne och tjejen på Nyhetsmorgon. Så fint!

   Tjejen som vann var ju också med i STVs program Bäst i köket. Hon hade också en pop up-restaurang i Stockholm i somras. Kommer säkert gå sjukt bra för henne nu framöver!

  Fast falska rykten och spekulationer påverkar nog henne precis lika mycket.

   Då hade hon väl skrivit ”ta bort det är inte sant”?

    Hon skrev inte så, hon skrev ”ta bort genast”.

  Så äckligt att gå ut med det av den där Svea, vad får hon ut av det? Gör det bara jobbigt för Ellinor. Otrohet är jättevanligt och vad man väljer att göra är helt upp till en själv.

  Vi ångrar att vi gav våran dotter en mobil när hon var elva. Med sonen kommer vi vänta längre.

  Ha ha 57 kommentarer och endast tre om LD

   Jag glömde helt att det var en LD-post ?

  Trodde hon hade bränt ut sig efter senaste dramat och att det var därför hon inte setts till på insta?

  Undra om det finns något samband i att sekunden LD får tillbaka sitt konto så gör argtjej sitt konto privat? ??‍♀️

   Alldeles säkert. Haha vad tramsigt egentligen.

  LD dhamer är lika pr mässig som kollega Melin. Dessutom en PK riddare. Uppmärksamhet före allt annat. God natt och sov gott alla i tråden.

   Vad är det med alla rasisttroll som typ heter Göran/Roger/annan-valfritt-boomer-namn som plötsligt har hittat hit? Blev vi taggade på Flashback?

  Fick aldrig tillbaka mitt konto, där jag uppgavs av instagram för att utge mig vara någon annan än den jag var. Hade bara bilder och filmer på mina hästar där. Bara vänner som följare. Överklagade 6 – 7 ggr till instagram med deras funktion men kontot kom aldrig tillbaka. Det är tre – fyra år sen nu. Det sög.

  LD kommer inte att gilla att detta kommentarsfält inte handlar om henne.

  HUUUUR kan lady Dahmer inte fatta att folk undrar och frågar om hennes (och cass klatzkows) viktnedgång när dom båda byggt hela sin internetnärvaro på att vara plus size/tjocka?! Det är klart att man inte frågar ”vem som helst” om deras kroppar och viktnedgång, men både Cassandra och ld har ju inte gjort nåt annat än att prata om och posta bilder på sina kroppar, så då är det väl väldigt naturligt att folk undrar vad som hänt. Är ju jelt knäppt att nu när dom gått ner massor i vikt så är deras kroppar totalt förbjudna att prata om?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.