Öppet Spår

Hallå!
Det sker lite serverbyten och annat knas här inne, och av någon anledning går det inte att se de nya inläggen. För de allra flesta av er.
Så få inte panik, utan det kommer lösa sig.

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

Ps! Tjafsa mindre!

379 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Mitt ex påstår att han har sagt till folk att vårt förhållande var helt fantastiskt, medans jag undviker ämnet men berättar hur det permanent har förändrat mig som person (inte positivt) och att jag nog aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv.

  Hur kan man ha så pass vitt skilda tolkningar av ett förhållande efter det är slut? Försöker han manipulera mig?

   Also jag hatar att jag kapade början på ÖS med något så äckligt som en KILLE. Förlåt.

    Äckligt?

     Ja.

    #inteallakillar

     Känner en tjej som är ganska äcklig, det innebär ju inte att alla tjejer är äckliga.

    Haha det är helt okey! Dom är vidriga och grattis till dig som sluppit honom! You got this ❤️

     Förstår verkligen inte varför killar är vidriga. Förmodligen inte ens lönt att bemöta en så trångsynt kommentar. Finns massa fina, snälla omtänksamma killar som jag har turen att jobba med och ha i mitt liv.

      Åh men snälla sluuuta

       Med vad? Diskriminera halva befolkningen för att det även finns några män som är skitstövlar? Jag tror man oftast blir bemött på det sätt man förtjänar, läs oftast. Finns väldigt otrevliga kvinnor också. Känner du någon? Kanske i din omedelbara närhet?

        ”Jag tror man oftast blir bemött på det sätt man förtjänar.”
        Är du totalt dum i huvudet? Gissar att du är en såndär kvinna som försvarar män in absurdum vare sig det gäller misshandel, våldtäkt eller pedofili och hyllar pappor som barnvaktar sina egna barn.
        Det är inte ”några män” som är skitstövlar – de flesta har problem av varierande allvarlighetsgrad och det går a l l t i d ut över kvinnan i deras liv. Ta en titt på utbrändhet bland kvinnor så fattar du.

   Gjorde du slut med honom? Tänker att du förmodligen hade anledningar till att avsluta relationen och därför ser mer klarsynt på hur ni hade det. Blir man lämnad, eller känner sig ensam efter en relation, är det lätt att romantisera det man hade eller bara minnas det som var ”bra”.

    Jag gjorde slut ja, inser att jag tog alldeles för mycket skit för att ”om jag bara står ut länge nog kommer han kunna se hur vi är gjorda för varann”, vilket nog var sant, men till slut blev jag så bitter och arg att jag inte ens vågar säga vad jag ville göra mot honom. Det har gått 1,5 år men fick en panikattack över detta senast igår kväll när jag skulle sova lol. Jag kanske borde söka hjälp inser jag nu när jag skriver ut detta.

   påminner om dokumentären Din Hjärna på svtplay, ”ond eller god” med ett tema på psykopati mitt i. Att de var värna om att ha andras aktning (för att kunna dra nytta av det antagligen).

    Den enda gången mitt ex får något som liknar rädsla i ögonen är när jag säger att jag ska berätta sanningen om vårt förhållande för folk. Det är även enda anledningen till att han inte slår kvinnor utan bara manipulerar och förminskar dem, blåmärken ljuger inte och hans fasad uttåt är allt för honom.

     Usch. Men hur vet du att han inte gör samma sak mot andra kvinnor? tyvärr är det ju många som väljer/inte vågar säga sanningen ?

      Det vet inte TS. Men det är inte hennes ansvar att på bekostnad av sin säkerhet informera ev tjejer. Hade vi haft en bättre lagstiftning hade vi ist kunnat låsa in alla män som är vider.

       Precis. Så som det är idag så riskerar man ju att åka dit för fÖrTaL ?

     Spela in honom ljudmässigt, när han säger något som du kan ha som bevis.

   Han kanske inte tycker folk har att göra med hur ni egentligen hade det.
   Han kanske tyckte du var underbar men du tyckte han var ett svin.
   Var glad för det istället förmatt han skulle sagt till alla att du var vidrig att leva med.
   Och skit i honom, vad han tycker är inte längre viktigt.

    Jag kan tvärtom tycka att det är kan vara ännu ett sätt att gaslighta och utmåla någon som ostabil, om hon skulle komma med en annan version, då har han förekommit henne.

    Eftersom han uppenbarligen vill ge en bild av förhållandet så har ju hon rätt att göra det också.

     Men hon skriver väl inte att han påstått att hon inte får ge sin bild av det?

      Det var mitt svar till ”skit i honom”.

       Som tur är är våra sociala kretsar 0 överlappande. Han bor utomlands och även när han är i Sverige hänger han med ett helt annat, otroligt ytligt klientel som jag kräks på.

        Men sluta bry dig bara

        Sök vård du låter menalt ostabil

        Du låter väldigt ostabil, dags att söka lite vård.

        Du, ignorera de elaka kommentarerna. Vi har ju enligt hur vissa kommentarsfält blivit fått in fb-folk här.
        Förstår hur psykisk misshandel är och de följder som kommer efteråt är sånt som du beskrev i andra svar. Du är helt normal.
        När man varit med om ngt liknande som du har är det lätt att ramla dit med en liknande person igen. Gå gärna och prata med ngn för att sätta ord på erfarenheterna och lära dig om de röda flaggorna.

        Du har lyckats lämna ett dåligt förhållande. Bra jobbat! Ta hand om dig själv nu❤
        Kramar

   Det är väl bara schysst om han har sagt till andra att allt var bra. Att snacka ner sitt ex är ganska dålig stil.

    Det är inte schysst om han behandlat henne dåligt under förhållandet.

     Det var mind games från dag 1 (jag kan pinpointa exakt när det började) så jag vågar påstå att han inte behandlat mig bra, men jag tror inte ens han inser det själv. Sen var jag inte alltid bra heller, jag borde dumpat honom tidigare, men det finns definitivt grader i helvetet.

      Fast du framstår ju inte som jättenormal heller som har en hangup på att han INTE snackar skit om dig.

       Jamen, se där!
       Det gamla vanliga: ”schysst kille men psyko flickvän/ex/fru/älskarinna!”

       Vilken dålig insikt du har. Tror du en destruktiv kille går omkring och säger att förhållandet är dåligt? Att berätta för andra att förhållandet är bra är så klart en del i det hela – inte väcka misstanker, deskreditera kvinnan osv.

       Ni som skriver så här har uppenbarligen ingen aning om hur psykiskt våld i nära relationer ser ut och hur männen beter sig. Det är föst när _han_ har någonting att vinna på att säga någonting negativt om henne som det kommer ske, annars vinner han ju på att vara offret som inte förstår varför han blev dumpad, eftersom de hade det så fantastiskt.

       Till ts – Ta dig till terapi så snart du kan, det hjälper! Jag var i samma situation och det tog några år, men det löser sig. Skönt att han bor utomlands. Snart kommer du faktiskt genuint inte bry dig om vad han sprider för lögner om er relation.

        Vill tillägga till min egen kommentar att ”hur männen beter sig” kom av bara farten pga egen erfarenhet och den här erfarenheten – Är medveten om att psykisk misshandel i relationer även drabbar människor som är tillsammans med kvinnor.

      Min pappas sambo har alltid lagt pickar osv till både mig och min syster ingen mörker när detta sker även om det är på en middag. Min pappa pikar hon också öppet och suckar så fort han börjar prata om något.

      Hennes mamma var likadan och hon märker inte att hon är en elak person och har ingen uppfattning och om detta. Jag tog upp en liknade sak men som inte hade med henne att göra och hennes svar var:

      Så skulle jag aldrig göra.

      Hon är alltså helt omedveten vad hon håller på med eller skämdes för mycket att erkänna och be om ursäkt hela grejen var absurd.

   Jag som precis tänkte på den stackars tjejen som nu om någon vecka ska bli sambo med mitt ex. Grattis, youre in for a treat…..

   Jag tror också , att när man ser tillbaka på förhållanden så tenderar man att bara komma ihåg det som var positivt. Man förtränger gärna det dåliga. Sen kanske han var mer lycklig i erat förhållande än vad du var . Men , vad spelar det för roll? Vad gör det om han pratar om det positivt , för om du vänder på det , så hade det inte varit roligt för dig om han pratade illa om dig / erat förhållande heller.

   Jag kom inte in här?? Jag undrar vad som hänt. Men hoppas det fungerar kram.

   Lyssna inte på andras kommentarer om att det är fult att snacka skit om sitt ex eller att du är mentalt instabil. De har ingen aning om vad dom pratar om och man kan inte klandra dom för det eftersom de inte har erfarenhet av något annat än normala och hälsosamma relationer.

   Jag har själv varit i en liknande situation och i efterhand så förstod jag att varje gång jag övervägde om han manipulerade mig så var det min magkänsla som talade sanning för mig medan jag hellre intalade mig själv ha ”missuppfattat”, ”förstorat” eller varit elak mot mitt ex. Det var lättare så än att förlika sig med att man har blivit utsatt för en manipulativ psykopat i flera år. Om relationen var dålig så var den dålig och det vet du om innerst inne. Fortsatt var stark och gå inte tillbaka. Jag lovar att du inte kommer ångra dig efter du tagit dig igenom en process av smärtsamma insikter. Kram 💕

    Oväntat att den som ger detta råd själv gått igenom detta 😂😂 Du låter som en besatt fjortis. Väx upp och ta sådant här skitsnack med din vän. Om du har någon.

  Kan vi prata lite om och problematisera H.T och F.D (alltså de två stora barnlösa influencerkontona på IG). Jag förstår att de båda väldigt gärna vill skaffa barn men jag tycker att det verkligen har gått över gränsen. F har ju ett ”riktigt” jobb iaf men annars är de två verkligen identiska. De bor i småstad, de handlar bara på typ Rusta och Dollarstore, och de är helt besatta av att skapa barn. Det är 2 veckor med konstanta stories om smärtor kopplat till ÄL för att sedan avlösas med 2 veckor konstanta stories om mensvärk och jakten på mens för att sedan börja om igen. Det är verkligen sjukt hur mycket tester som de tar och lägger ut (gärna ett negativt test i en bild med en body och bebisskor för lite clickbait) och hur mycket de försöker locka följare med reels och ”kommentera om du kan se hur mycket vi längtar efter ett levande barn”. Jag tycker även det är snudd på läskigt att HT ger sin mamma en tavla i julklapp med en stencil på deras bortgångna barn för 5 år sedan och att FD går på barnkalas i helgen och ger bort presenter från henne, hennes kille och deras bortgångna barn Harry. Jag kan inte föreställa mig att förlora ett barn men jag undrar om det inte hade varit bättre och friskare för dem att koppla bort från sociala medier ett tag och göra något annat med tiden istället.

   Jag vet inte, jag tänker bara att om du stör dig så mycket så kanske det är du som borde koppla bort från deras sociala medier?

    Håller med. TS stör ju sig på varenda gravid ?

     Stör mig även på ickegravida

      Jag håller helt med dig. Jag tycker det är sjukligt och dom behöver antagligen båda psykologisk hjälp. Ja ett barn dog, det behöver inte mjölkas in i oändlighet. Det är så oerhört obehagligt.

    Följer inte men dyker in ibland pga nyfikenhet. Det är som en bilkrasch man inte kan undvika att titta på. Man måste ju kunna diskutera även sådant som man stör sig på.

     Finns det någon du tycker om?

      Ja. Gillar sandra b, forni, petra tungården, elsa ekman, browfelicia, maja NL bla.

       Följ då dom kontona och undvik dom andra.

     Jag håller helt med. Jag började följa HT för någon vecka sen, enbart för nöjes skull, för hon är inte rimlig någonstans.

     Det borde inte intressera mig öht, men jag kan inte låta bli att följa ändå. ?

     Du verkar vara en sjukt dömande person som inte kan sätta dig in i andras mående överhuvdtaget

      Så du tycker att hennes maniska beteende är rimligt?

       Skillnad på att ha förståelse för andra och tycka något är ”rimligt”. Klart det är tråkigt/sorgligt att det tar över hennes mående så pass mycket, men stör mig inte på det och dömer inte.

       Hon mår ju förmodligen extremt dåligt. Förmodligen är hennes IG ett sätt att ventilera. Förstår inte hur man orkar störa sig på det helt ärligt…

    Har ni aldrig hört om snarking? ? dvs följa personer man egentligen inte gillar och diskutera dem?

   Reagerade också på att hon gav present från Harry. Om inte resten så är det är över gränsen på vad som är sunt..

    Kan förstå din poäng, samtidigt var Harry hennes barn. Om man inte har förlorat ett barn är det nog svårt att förstå. Har själv inte förlorat ett barn (hoppas verkligen att jag slipper uppleva det), men kan ändå på något sätt förstå känslan av att inte vilja släppa taget. För om ens barn dog… slutar man då skriva ”från Harry”, som om ens barn aldrig ens existerat. Känns ju också helt sjukt…

     Man börjar väl kanske aldrig skriva så… barnet dog ju i v 22 tror jag

      Jaha! Jag trodde barnet fötts levande och kanske levt några månader åtminstone. Nej det låter inte riktigt bra. Hoppas verkligen de får stöd.

       Vem är du? Sorgpolisen? Som bestämmer att man enbart får sörja bebisar som har levt i X timmar…? Ha lite EMPATI!

        Det stämmer bra, det är jag som är Sorgpolisen. Allas sorg går igenom mig för godkännande.

       Ursäkta?! Min bebis levde i två dagar. Så då har jag inte rätt att sörja lika mycket som någon vars bebis levde i någon vecka eller månader? När går gränsen när man får börja sörja sitt barn ordentligt då??

       Blir mållös. Ni vars bebisar inte dött – ni förstår verkligen ingenting.

        Jo sörja får du givetvis göra, men jag och många andra, tycker att det är märkligt att ge bort presenter från sitt döda barn.

        Och det anonym skrev ovan var ju ett svar på att det känns sjukt att först ha skrivit att presenten va från sig själv och barnet och sedan ta bort barnets namn som att det inte finns. Jag antar att du inte hann skriva några grattiskort på de två dagarna ditt barn levde, men det är ju självklart helt fruktansvärt det du har varit med om.

     Hade tyckt det känts olustigt att få en gåva från ett barn som avled för 5 år sedan.

      Speciellt om barnet dog i v22

       Precis. F.D skriver till varenda föräldrar att hon förstår sorgen, till föräldrar som förlorat ett fullgånget barn, ett barn som dött i cancer osv. Men F.D barn dog i v22, alltså i v22!!!!!! Sorgen går inte o jämföra som hon gör. blä

        Där har du fel. Det går inte att jämföra sorg när ens barn dog i v22 med sorg när ens barn dog av cancer. Har man förlorat ett barn, varesig v22 (som det är då blivit en människa enligt lagen) eller fullgånget, sorg är sorg.
        En av Mina tvillingarna dog i v26 i magen och den andra plockades ut akut, dog efter 18 min. Ska jag då inte vara lika ledsen för att mina barn inte dog av cancer istället? But you know what, svara inte. Behöver inte din bekräftelse eller någon annan.

        MEN! Sorg är en sak, men att ge bort present från ens döda barn som dött 5 år sedan tycker jag är lite over the top. I would never. Men whatever floats their boat. Kanske ett sätt för dem att bearbeta sorgen.

         Är inte värt att lägga ner energi på dessa empatistörda människor som inte fattar…

   Vet inte vilka dessa flunsor är, men om det är sant det du säger så är det inte friskt.
   Det är min åsikt.

   Du har nog rätt, att de borde koppla bort det ett tag men är nog lättare sagt än gjort.
   Men låter inte sunt.

   Men vad har Rusta med saken att göra?;)
   Du är aningens fördomsfull också gissar jag.

    Själva butiken spelar ingen roll men det är nästan ett heltidsjobb för dem att åka till någon lågbudgetbutik för att handla jättemycket krimskrams och sedan göra hauls av det endast för content.

     Aha! Då fattar jag!

   Tycker också att nåt skaver väldigt mycket med dom två. Speciellt H verkar leva i sin egna värld och verkar kontakta instanser väldigt mycket och ofta för minsta lilla. Tror inte att det är sunt för henne.
   Jag förstår verkligen längtan efter barn, har själv förlorat ett barn sent under graviditet och haft många missfall, men att sluta leva och bara existera för det där plusset är nog inte så bra.
   Jag hoppas båda får sina efterlängtade plus, men jag är inte säker på att det kommer ta bort det dåliga måendet.

    Detta, verkligen! De på livio lär ju tycka hon är asjobbigt som hör av sig 2 mån i förväg om en fis på tvären

    Jag tror den här grejen med att inte ha ett sammanhang (jobb, vänner, intressen) inte är en fördel direkt. Klart man går hemma då och tänker/känner efter hela tiden.

   tyckte hon va jättekul först.. men tröttnade då hon jämt hyllade A***a och sen all detta köpande.. sen tycker jag jättesynd om henne som inte blir gravid. jag har själv 2 frisk barn och blev gravid direkt med båda. så nej jag kan inte sätta mig in i smärtan. så jag förstår att det blir det som det enda vardagen kretsar runt. ✨

    Jag fattar inte vem A****a ska vara 🙁

     Aisha kanske?

   Har så svårt att ta något du skriver seriöst. Allt är ju bara dåligt enligt dig

    Fast det är ju ganska svart på vitt hur dessa två lever sina liv och vad de lägger upp för content. Jag vill diskutera fenomenet att driva en plattform som enbart handlar om ofrivillig barnlöshet och var man drar gränsen för vad som är sunt eller inte.

    Så du behöver inte ta det jag skriver seriöst men du bidrar inte heller med något till just denna diskussion.

   Känner att det hade varit väldigt sunt för dem båda att pausa försöken att skaffa barn med typ ett år. För att låta huvudet vila lite. :/

   Vet någon förresten vilken podcast F menade att hade sagt hemska saker om henne? Det är ett stort frågetecken ännu.

    Tack för kaffet

     Vilket avsnitt?

    Tack för kaffet, avsnittet som heter ”jag har haft en kicki-vecka”

     Hahah bästa podden

     Haha men eller hur det är ju den bästa podden! Inget filter utan de säger allt rakt ut. Sen måste man ju kunna ta allt de säger men en ganska stor nypa salt många gånger.

     Tycker faktiskt att någonstans borde ju både F och H fatta att deras beteenden är allt annat än sunda? Är ju inte direkt så att de hjälper sig själva genom att konstant stressa och bara ha att bli gravid i tankarna. Visst, H har försökt i 7 år. Jag känner till två par som har försökt i 10år respektive 15år utan att lyckas. De båda är processen att adoptera nu istället. Förstår inte varför de inte adopterar istället om de nu så gärna vill ha barn? Eller är det bara för att de är egoistiska och det måste vara biologiskt och vara en liten nyfödd bebis som är viktigare som man kan visa upp och exponera på sociala medier? Lilla Xian från Taiwan som redan är 2.5år passar kanske inte lika bra att exponera.

     Känns som så i deras fall i alla fall…

      Nu är du inte adoption precis gratis – det kostar mellan 100-300 000 kronor plus att man skall bli godkänd (ålder, hälsa, familj osv).

      Adoption är väldigt problematiskt utifrån vissa perspektiv. Läs på om så kallade stulna barn. :/ Det är även en mycket dyr och lång process att gå igenom.

   MEN JA! Det är nästan maniskt vad de grävt ner sig. De borde faktiskt pausa sitt försökande och leva lite utanför den bubblan ett tag, och det säger jag som en som varit i samma sits. Även om man tacklar trauman olika så kan inte detta vara rätt sätt att hantera det tänker jag.

   Skulle bli ganska så freaked ut om nån gav mig en present från dens döda barn…
   Såklart glömmer man inte barnet och det kräver väl ingen. Man kan hedra och minnas det men man måste ju inse och förstå att det inte är här och det är nog bäst om man inte lever som det.

   Det är ju så himla enkelt att bara inte gå in och kolla där 😊 Om det ger negativ energi är det bättre att inte kolla.

  Är det bara jag eller börjar MeToo-snubbarna komma tillbaka in i värmen igen? Tänker Moneybrother i På Spåret härom veckan, Özz Nujen i nån ny pjäs t ex. Är det liksom glömt och förlåtet nu? Kanske bara för de med ”milda” förbrytelser? Vet inte ens om jag har nån åsikt. Bara en reflektion.

   Har helt missat att moneybrother blev metoo:ad, vad gjorde han?

    Tafsade på nån på krogen, typ. Blev så besviken, för just då lyssnade jag mycket på hans svenska skiva och det kändes helt plötsligt inte okej att gilla honom längre..?

     Han dömdes för att ha tvingat en kvinna att stoppa ner handen i hans byxor.

    Fast det var långt innan me too kom igång, han blev dömd och fick sitt straff (böter tror jag?) och har sedan bett om ursäkt för den händelsen. Behöver han då bli canceled för resten av sitt liv?

   Har ni läst om Håkan Hellgren och hans promotor? Jag tappade all respekt för HH efter det.

    Vem är Håkan Hellgren?

    Hellström?

     Nej vad? Länka gärna

      Antar att ts menar vad som står i på fb i tråden om Broder Daniel. Att någon som är personlig vän till HH tillika manager har dömts för något övergrepp. Tydligen något halva svenska musikvärlden ska känt till och tagit avstånd ifrån, utom HH.

     Ja ,Hellström ska det stå såklart:) Min mobil osv

   Özz Nujen blev väl aldrig me too:ad? Att Per Andersson tillåts vara kvar är rätt sjukt dock, om vi säger så.

    Vad har han gjort?

    Vad har han gjort då?

    Vad gjorde per?

     En bekant gjorde praktik på en produktion han var med i. På slutfesten kysste han/försökte hångla upp henne + 2 till praktikanter. De sa till producenten på plats, som inte gjorde något.

     Detta var liksom bara 1 produktion, så det känns som att folk inom branschen måste veta hur han håller på. (Måste väl säga att det är allegedly av rättsliga skäl).

     Jag önskar de 3 drabbade hade talat ut om det, för de var ju ändå (åtminstone) 3 personer.

   Läste en krönika (minns ej var) där skribenten tog upp att vi är på väg in i/är i en post me too-era. Ta tex Andrew Tate som massa folk gillar. Kändes lite sådär får jag säga.

  Hur kände ni i kroppen när förlossningen skulle starta?

  Har såna ilningar neråt, och får sammandragningar/förvärkar ofta. Är så taggad!

   Om värkar räknas så ja. Annars nej.

    Ja/nej till vad? ??

     Sorry, läste ”kände ni i kroppen att…” istället för ”hur kände ni i kroppen att…”. Slarvigt av mig!

   Båda dagarna var bebis lugnare dagen före förlossning (åkte SJÄLVKLART in på förlossningen för detta ❤️). Bebisen var dock aktiv men moderkakan var i framvägg så dagen före förlossning var nog moderkakan bara i vägen.

   Gång 1 startade med vattenavgång och gång 2 gick slemproppen varvid sedan värkar började komma.

   Lycka till!

   Jag fick en rosa flytning + att sammandragningarna/värkarna började kännas mer ordentligt.
   Är verkligen som många säger: ”man vet när det sätter igång”.

   Lycka till när det är dags! Var det sjukaste, smärtsammaste och roligaste jag gjort i hela mitt liv ?

    För mig var jag inte säker på att det var förlossning före femton minuter innan mitt barn kom.

     Samma här!

   Jag kan säga för egen del att när mina förlossningsvärkar kom, fanns det inga tvivel om att de var ”the real deal”. Tänk vanliga sammandragningar gånger 10 typ. Hoppas det händer för dig snart och lycka till!

    Gånger 10 var nog en underdrift, vid närmare eftertanke – riktigt jobbiga var de iallafall! Tre år sen sist så minnet är inte kristallklart…

   Just så på kvällen, på natten gick vattnen, sen kom barnen några timmar efter det ?

   Första gången var det som att ngn nöp mig invändigt.

   Andra gången gick vattnet sen började små
   värkar, som nyp inom en timma.

   Tredje gången gick lite av vattnet, men värkarna kom först 3 timmar senare

   Inga ilningar, det ilade bara när huvudet fixerade sig eller låg fixerat.

   Jag hade haft sammandragningar länge innan. Ej regelbundna men ofta och 100% smärtfria (kändes bara att det liksom blev hårt i livmodern). Dagen då allt startade så var det lite smärta kopplat till sammandragningarna och sen blev smärtan värre och värre under kvällen. Jag var inte alls säker för de var inte regelbundna, men åkte in efter samråd med förlossningen och fick stanna.

   Sammandragningar gjorde inte särskilt ont men magen blev stenhård under dem.

  Så nu är Kenzos namn ute i världen och behöver inte gissas på.

  Vad kommer E-Types bebis heta då, gissningar? 😀

   Vet man om de ska få en pojke eller flicka?

    Tjej

   F-type

    HAHA! ?

   Runs, Vilde eller Saga

   Hjärtrud.

   Något fornnordiskt kanske? Ingrid? Tyra?

   Tor eller Freja.

    Modernt att döpa en tjej till Tor.

  Vi hade korv med bröd på lunchen och jag såg chefen gräva ur en snorkråka och släppa ned den i den rostade löken… vad gör man?

   Tar med matlåda från och med imorgon.

   Hahahaha vad läste jag just

   SÄG TILL!!!!!!!?????????

   Vad gjorde du? Du sa väl för fan till?

   Byter jobb.

   På 90talet hade jag en fritidslärare (manlig så klart) som brukade stoppa handen i byxan och klia sig på paketet. Konstigt? Ja. Ännu konstigare var det när han gjorde det under tiden han serverade mellanmål. Var något vi alla barn viskade om som något äckligt men ingen vågade säga något ???

  Ni som arbetar som SO-lärare. Vilka ämnen studerade ni och vilket ämne, förutom SO, arbetar ni med idag?

   Historia tre terminer och religionsvetenskap tre terminer på ämneslärarprogrammet. Jobbar som SO-lärare.

  Fayme fayme fayme. Jag vet liksom inte vad hon håller på med. Det har varit konstant prat om att de inte ska ha ett femte barn men ändå verkar det som att se enda de gör är att ligga oskyddat och sedan berätta om det tihi. Killen skulle ju steriliseras efter senaste barnet men det har han inte gjort. De skulle inte ha ett till barn men ändå ligger de oskyddat på ÄL och sedan lägger ut bildbevis på det. Kvinnan blir förfan inlagd på sjukhus utomlands pga havandeskapsförgiftning och är nära på att dö (enligt henne själv) men så fort hon kommer hem till sverige är hennes första fråga när hon får ha sex igen (enligt hennes inlägg på IG och även en story om hur hon skulle ta kontakt med 1177 för att fråga om eftervård och bla när hon får ha sex igen). Klipp till typ 2 veckor senare när hon sitter i TV och det framkommer att hennes nuvarande smärta kan bero på ÄL och hihihi vad roligt det blev för henne och moltas för uppenbarligen har de ju legat oskyddat igen. Alltså vad håller denna vuxna människa på med! (Följer henne inte men går in ibland pga guilty pleasure)

   Men stör du dig så här mycket igen?

   Gå ut istället, du verkar inte få någon pleasure av att hålla koll…

   Förlåt men du sprider verkligen alltid dålig energi med dina kommentarer. Hur orkar du ens bry dig/störa dig såhär otroligt mycket på allt och alla? ? du borde nog avinstallera instagram

    Eller ”radera appen” kanske är lite modernare uttryck ?

   Men logga ut !

   Havandeskapsförgiftning?
   Utomkvedshavandeskap var det väl? Lite skillnad faktiskt.

    Ja skrev fel

   Hhahahah asså du stör dig på Sååå många men ändå följer du ingen av dessa ?

   Ja hon är verkligen helt otrolig. Varför tjata om att hon inte ska ha fler barn? Hon kan väl bara vara tyst.

   Jag har nog upplevt på sistone att hon kanske inte mår så bra? Hon har konstant efter fjärde barnet klagat på hur tufft det är. Hon får aldrig sova, har aldrig barnvakt, ingen utomstående hjälp, aldrig vara själv osv. Hävdar att fyra är det hon orkar med men ändå fått missfall efter ”oplanerad graviditet” som sen visade sig var ganska planerad och då efter sörja samtidigt som hon kom till insikt att fyra barn räcker. Sen får hon möjlighet till en betald resa för hela familjen, att ta tillvara på varandra och ha andra med på resan som kan ställa upp med barnen och då blir hon inlagd på sjukhus för ännu en gång blivit gravid. Känns som hela hennes kropp skriker att den inte orkar och hon fortsätter köra den rätt in i väggen. Skulle faktiskt bara vilja ge henne en kram.

    En kram? Kom igen! Hon behöver en reality check. Hon har aldrig tagit ansvar, blev hemmafru vid 17 och har klämt ut ungar sedan dess tack vare att både hon och maken kommer från välbärgade familjer. Nu vill hon fortsätta med fler barn eftersom hon inte vet vad man gör om man inte är gravid eller ammar.

     Vad tror vi om JuliaFs programledarkarriär?

     Hemmafru vid 17 är ansvar i mina öron.

     Men lite bättre koll på skydd vore nog bra för deras skull.

  Hej, skriver här för vet att det finns många kloka människor härinne.
  Det är så att för drygt 1 år sen flyttade jag tillsammans med sambo och 2 barn till ett nytt område. Jag vantrivs här så mycket att jag inte vet vart jag ska ta vägen, kommer bli galen snart. Sambon känner tvärtom, han älskar allt med det här och jag hatar allt med det här nya området, allt. Det finns inget jag gillar och kommer aldrig göra det heller. Saknar gamla området så mycket, tänker på det bokstavligen varje dag. Vi flyttade från lägenhet till villa så även om vi bor mycket större och ”bättre” så minskar inte saknaden. Hade jag med facit i hand vetat hur det skulle påverkat mig skulle jag aldrig flyttat. Att sälja villan i dagsläget kommer nog bli svårt pga hur bostadsmarknaden ser ut idag, vi kommer säkert sälja med förlust. Jag vet inte vad jag ska göra för jag har ett hem men känner mig inte som hemma här. Blir knäpp snart??

   Ett år är lite, ge det tid. Det kan ändras.

   Min förra bostad var DRÖMbostad (för mig, ingen annan antagligen) men för liten. Lagom stort nu och det tog ca 2 år för mig att landa här. Nu trivs jag faktiskt. Hade gärna ändrat lite planlösning och haft möjlighet till ännu ett rum för att det skulle bli PERFEKT. Men ja… prova att ge det tid. Och låt dig känns som du gör. Du kan inte tvinga fram positiva känslor.

   Finns det inga trevliga grannar? Kompisar till barnen? Trevlig natur?

    Ja försök att kanske hänga lite mer där du bor? Finns det ngt café
    ? Bgn kvarterskrog osv? Sånt kqn ju göra att det känns mysigt.
    Saknar också mitt gamla område efter 1,5 år. Men trivs bättre och bättre och försöker utnyttja allt som är bra med det nya boendet (supernära flera väldigt barnvänliga aktiviteter som museum och bibliotek som är skönt aom småbarnsförälder)

   Har varit i precis samma sits. Vi flyttade tillbaka till lägenhet i gamla området. Min man gjorde det för min skull då han ville göra vad som helst för att jag skulle vara glad och må bra. Nu trivs vi båda med vårt boende och område.

   Kan du inte skaffa en ny (platskrävande) hobby? Typ inreda ett syrum i källaren, börja bygga warhammer eller modelljärnväg eller skaffa en vävstol. Snöa in på prepping och bygga upp ett förråd med konservburkar och stearinljus. Något som hade varit omöjligt att hålla på med i ert förra boende? Försöka ladda huset med någon positiv känsla liksom.

   Vad är det du inte gillar och som du gillade med ert gamla område?

  I nån tråd frågade någon om schampo för hen fällde väldigt mycket hår. Fick tips om ett märke på R, men nåt särskilt inom det märket plus hårbottenmask (?). Nån som vet vad jag svamlar om?
  Har tappat Väldigt mycket hår länge, men det har minskat nu när jag fått rätt medicin för sköldkörteln (tålde visst inte Levaxin) men är så jäkla tunnhårig, man ser hårbotten så tydligt. Tips om hur det ska tjockna?

   Jag använde Davies röda schampo när jag tappade supermycket hår under en periods. Tror det heter Energizer eller liknande. Tyckte verkligen det gav resultat 🙂

   Jag har annars ett annat tips på Kerastase
   Desifique! När jag använder det tappar jag INGENTING i duschen. Jag borstar dock alltid håret innan jag duschar men med alla andra schampon drar jag alltid ut en tuss ändå.

   Förstår att det är jobbigt! Jag tappade också så mycket hår i höstas och hade inte supertjockt hår till att börja med heller 🙁 tror att det var stressrelaterat för mig men jag började använda neccin schampoo som är väldigt milt och snällt samt bra för torr hårbotten och Maria Nila hårmask heal efter rekommendation på Lyko. Vet inte om det beror på dessa men successivt tappade jag mindre hår och efter ca två månader slutade det. Jag hade verkligen panik där ett tag men idag känns håret starkt och friskt igen och jag vågar inte byta tillbaka till mitt billiga shampoo igen ?

   Får jag fråga vad du fick i stället för Levaxin?
   Tänker att du tappade hår, men det är ju en av symtomen på själva sjukdomen inte på Levaxin. Hur märktes det att du inte tålde medicinen?
   Nyfiken då jag har samma sjukdom.

    En annan anonym men tar mig friheten att svara utifrån min erfarenhet. Finns nog de som inte tål levaxin så till vida att de mår dåligt av det. Sen finns de som jag som bara inte blir hjälpta av det, man tar pillretmen det ger inte effekt. Sjukdomen fortsätter med sina symtom, bland annat torr hud och tunt hår t.ex. Jag har fått NDT på licens och det svarar kroppen bättre på hos väldigt många.

    Gör ett nytt försök att svara eftersom det förra verkar ha försvunnit.
    Haft Levaxin jättelänge men det har aldrig varit bra. Har ändrat dos fram och tillbaka (och då haft mer eller mindre håravfall) men nu har jag Euthyrox. Helt andra förutsättningar, mår så mycket bättre.

   Redken – deras mörkblåa flaskor för långt hår. Obs välj den för långt hår.
   Dey var inte jag som gav svaret, men jag hade ett liknande problem och fann den serien också. Alltid kört redken, men inte den serien. Jag kör dock med olaplexinpackning minst en gång i veckan ä.
   Lycka till!

    Flaskorna är inte mörkblå utan genomskinliga blå. De andra blå är bara extreme och inte extreme length.

    Olaplex är så himla parfymerat! Min hårbotten går bananas, tyvärr för jag märker ju hur skönt håret känns efteråt. Men jag får sådan irritation att jag tappar mer hår än vanligt. Så jäkla typiskt.

   Här är jag med tipset igen. Redken extreme length. Bode Shampoo, hprmasken och balsamen. Hprmasken är magisk och jag har blivit någon krazy hairlady som inte kan prata om något annat än mitt hår och att jag trots intensivt schamponerande och masserande tappar Max 5 hårstrån per tvätt. Köp och köp. Eller rättare sagt beställ på bangerhead eller eleven där det är billigast.

   Men vad är det här? Jag skrev svar här igår, jag såg dom men nu syns inget varken på dator eller mobil?? Bloggbevakning verkar visserligen strula en del men detta känns skumt.

    Om jag trycker på bannern längst upp så finns inte sidan. På datorn funkar det. Har fått andra felmeddelanden på mobilen, unhealthy upstream och Cloudflare nånting nånting.

  Jag kommer säkert låta väldigt bitter och sur nu ?Men jag jag bara undrar. Jag har varit singel väldigt väldigt länge nu.
  Men jag har så många kompisar i förhållanden och de skriver/ringer med sina pojkvänner nästintill hela tiden. Ibland kan det vara helt värdelösa grejer. Typ någon skickar bara hjärtan fram och tillbaka. Någon skickar snapchats på absolut ingenting, tex en bild på en vägg fram och tillbaka.
  Är det normalt i ett förhållande?
  Måste man höras konstant när det inte finns något att prata om ens? ??
  Jag förstår ju såklart att de vill prata med varandra under dagen men blir det inte tröttsamt efter ett tag? ? är det inte roligare och mer givande att faktiskt ha ett givande samtal?

   Jag och min man gör så. Trots 9 år tillsammans blir jag fortfarande glad när jag ser att jag har en notifikation från honom.

    Samma här! Flera år tillsammans men blir ändå glad av att få ett meddelande från honom.

    Det ena utesluter väl inte det andra. Man kan tycka det är mysigt att ha kontakt när man inte är i varandras sällskap och ändå uppskatta/tycka det är roligare när man väl ses och har ett givande samtal ☺️

   Jo men vi har givande samtal hemma. När vi är ifrån varandra så uppskattar jag att skicka och få hjärtan då och då för att veta att vi tänker på varandra.

   Usch, snuskigt beteende skulle jag vilja påstå!

   Låter lite märkligt.. är de väldigt unga? Jag och min messar lite ibland under dagarna (om vi faktiskt har ngt vettigt att skriva, väldigt sällan ”bara för att”) och sen pratar vi med varandra när vi kommer hem från jobbet. Hade blivit tokig om han skickade hjärtan eller dyl till mig hela dagarna när jag jobbar ?

    Är väl inte märkligt. Man är olika ?

     Och en del är mer kära än andra.

     Men är det inte ofint mot vänner att sitta och messa hjärtan till honom medan du träffat vännerna?

      Man får ju utgå ifrån att de inte sitter i två timmar och kontinuerligt skickar hjärtan fram och tillbaka… Om en vän har åsikter om at tjga skickar ett sms under tiden vi umgås, hade jag nog ifrågasatt den vännen.

       Lät inte på ts som att det var ett sms bara. I och för sig tycker nog jag att ett hjärta till sambon kan vänta i två timmar. En annan sak om det rör något viktigare.

        Haha det är klart att det KAN vänta, men varför? Om man nu känner för att skicka något, varför ska man inte göra det för att man är med en kompis?

        Tolkar absolut TS ”näst intill hela tiden” som en hyperbol – inte som att hen bokstavligt talat menar att man skickar hjärtan fram och tillbaka i en evighetsloop…

      Man sitter ju inte och messar hjärtan varenda sekund. Och är man tillräckligt avslappnad med sina vänner så är det verkligen inte konstigt/ofint om någon svarar på ett meddelande. Skulle aldrig reagera eller tycka det var konstigt om en vän till mig använde sin mobil och svarade/skrev något till sin partner.

   Nej skulle aldrig orka höras konstant… min sambo kan skicka rätt ofta men det är liksom inget viktigt och jag känner mest att det stör.
   Vi jobbar om varandra på vardagar så jag tycker att det räcker att vi kanske bara skickar lite info typ hur det går hemma med barnen och hur det var att hämta/lämna barnen. Men i övrigt så kan det man vill ha sagt vänta tills vi faktiskt ses. ?

    Om ni jobbar om varandra så kan jag ändå förstå att han vill höras lite under dagarna. Känns lite som du tar honom för givet, speciellt med tanke på att han verkar uppskatta att höra av dig och visa att han tänker på dig och inte bara det praktiska.

     Fast han skriver inget vettigt alls. Inget som jag ens har nåt direkt svar på. Därför jag tycker det är onödigt. Speciellt när han vet att jag har fullt upp med alla barn och alla hushållssysslor som måste göras. Han kan liksom skicka en bild på en kollega bara helt random som jag inte känner. Vad ska jag göra med den kontakten. ?‍♀️?

   Är man inte nykär är det ett märkligt beteende enligt mig. Okey jättefint att skicka ett hjärta ibland men ibland undrar jag vad folk pysslar med. Känns som folk är oerhört beroende av sina partners och inte ens kan umgås med någon annan utan att ”ha kontakt”.

    Man behöver inte vara beroende av sin partner bara för man tycker om att ha kontakt med hen under dagarna även om man inte ses, jag gillar/blir glad när min pojkvän hör av sig eller skickar ett hjärta, för jag tycker om honom väldigt mycket. Inte märkligare än så ☺️

     Även om han vet att du umgås med en kompis?

      Ja? både jag och mina vänner svarar på meddelanden när vi umgås. Men självklart sitter man inte helt klistrad i telefonen ? Men är jag med en vän så brukar vi umgås ett antal timmar, och det finns ingen press på att man måste prata med varandra 24/7 (även om det snackas en hel del)

   Samtal har vi hemma när vi ses och umgås. Skickar värdelösa grejer resten av tiden ?

   Alltså har man ett jobb där man faktiskt arbetar och inte är en slacker, så är det beteendet helt omöjligt. Kan absolut inte skicka meddelanden hela tiden, inte min man heller. Vi älskar varandra väldigt mycket 🙂

    Fattar inte heller, kan inte ha min telefon på mig ens. Inte han heller mer än vid enstaka tillfällen ?

     Ni förstår väl att folk har olika typer av jobb..? För mig är det inga problem att svara på varken sms eller personliga samtal under arbetstid så länge jag gör mitt jobb.

    Nämen precis, på jobbet jobbar jag…

     Men var väl ingen som nämnde att personer med jobb där det inte funkar att använda mobiltelefonen gör såhär? Och sen är ju alla jobb olika. Jobbar man tillexempel i en liten butik där det inte är massa kunder hela tiden så är det enklare att ta fram mobilen än om man tillexempel är förskollärare

      Gud du vill verkligen försvara att man skickar onödiga sms till varandra som måste svara i varje kommentar 😂

       Nej? 🙂 jag gillar bara öppet spår. Detta ämne är ingenting som ligger extra nära hjärtat. Men är väl meningen att man ska svara folk? 😅

    Oj, hur lång tid tar det för dig att skicka ett ❤️ så att du inte hinner jobba också? Du vet att man kan lägga in kontakten så att den är sparad i telefonen va? Tänker om det är det som tar tid, att du behöver leta reda på telefonnumret varje gång?

   Jag och min nyblivna sambo (33 och 34år), vi ska även ha barn. Han messar under arbetsdagen ”Hur mår du? ❤️” och liknande, men inte sånt random. Och vi rings inte i onödan, hade inte fixat det ? Vi pratar sen, men hörs av om det är nåt – typ handling efter jobb, till middag, om man har planer eller om det funkar att träffa kompis osv

   Bild på en vägg?? ?
   Varit tillsammans med min man i 19 år så är väl kanske inte rätt person att svara kanske, skickar inte massa hjärtan helt random hela tiden precis. (Även om det kan bli gulliga meddelanden då och då). Tråkigt om de gör detta när de är med dig dock, vilket det verkar då du vet om det? Inte så socialt.

   Vi gör absolut inte så varje dag, men ibland händer det att vi skickar något sms till varandra mest för kul. Oftast är det praktiska sms som kommer typ ”kan du köpa mjölk” eller ”kan du ringa till den och den myndigheten” och inte heller det varje dag.

   Vi gör också så, inte hela tiden men ett hjärta då och så eller ngn annan grej.
   Saknar ju honom när vi inte är tillsammans.

  Någon jurist som jobbar som inspektör på myndighet och som kan skriva vad lönerna ligger på?

   Där jag jobbar tjänar dom ca 45 – 48 (statlig myndighet i Stockholm).

   Eftersom det är offentlig verksamhet är det bara att maila och få ett utdrag från lönelistorna 🙂

  Det är sådana spänningar i teamet på jobbet att jag snart inte orkar mer. Vi är konsulter och det är meningen att vi ska vara på kontoret tre dagar i veckan. Alla kommer (om de inte får förhinder eller är sjuka) förutom en. Hen åker istället till kunden och sitter där. Vi har precis fått en ny team medlem som inte förstår varför hen är så nonchalant och inte kommer till kontoret. Hens ursäkt är bara: jag jobbar mycket bättre här. Vilket aldrig var något problem sedan innan.

  Så trött på det här och våra chefer lyssnar inte.

   Varför spelar det nån roll om hen ändå gör sitt jobb? Varför stör det dig?

    Det är företagets policy som hen bryter mot.

     Personen kanske har en anledning som chefen är medveten om – Ingenting för dig att bry dig om? Vi har också tre dagar i veckan, men jag jobbar hemifrån mer än de andra pga en sjukdomssituation som min chef, men inte mitt team, vet om. Du får utgå ifrån att chefen hanterar det OM det är ett problem? Eller så får du väl fråga chefen om det är okej att ni andra gör samma sak då om ni vill och se hur det hanteras.

   Förstår inte riktigt vad problemet är, är det att hen missköter sitt jobb eller bara inte är på kontoret med dig/er och ändå gör sina arbetsuppgifter?

    Då har du aldrig varit chef om du inte förstår problemet.

     Nej, jag har aldrig varit chef ? Så förklara gärna vad problemet är, jag förstod inte riktigt vad ts menade.

      Här är problemet: Hen säger jämt att vi ska bygga teamet genom att skapa teamkänsla och värme mellan oss kollegor. Hen är aldrig där så hur fan går det ihop? Vi har även en i teamet som är en mobbare som har influerat hen med dåliga tankar om oss där de snackar skit bakom vår rygg.

       Och hur skulle jag förstå allt detta oavsett om jag varit chef genom att enbart läsa din/ts första kommentar?

        Jaja whatever alla verkar ju tycka att det är okej att dela på teamet så ändå. Saknar tiden innan covid då alla faktiskt orkade röra på sina arslen till kontoret

         Konstigt att kollegan inte vill vara på jobbet med dig, du som verkar så trevlig!

          😂

         Haha men personen är ju inte hemma, utan åker till ett annat kontor – Så det handlar uppenbarligen inte om lathet?

     Cheferna verkar ju inte heller tycka att det är något större problem då dom låter det fortgå.

      Jo det gör de men de anser att vi ska lösa det som team.

       Dom bollar över det till er eftersom det är ni som har problem med det.
       Hade dom på riktigt tyckt att det var ett problem så hade dom tagit tag i det.

        Nej det är så företaget är bara.

        Så resonerar i och för sig inte en vettig chef. Har teamet problem så är det även chefens problem.

       Då får du gå tillbaka till chefen och säga att nu har ni försökt läsa det i teamet men det går inte. Dags för chefen att vara chef alltså

   Jag förstår ändå ts. Jag har flera på mitt jobb (typ 50% av arbetsstyrkan) som inte är på jobbet de dagar vi ska vara där (vi ska vara där 3 dagar per vecka, vissa fasta dagar). Det påverkar arbetslaget och teamkänslan att inte ses. Att typ alltid vara 50% av arbetsgruppen påverkar ju arbetet och hur man samarbetar.

    För extroverter, ja.

    Är så trött på att introverter ska tvingas till fysisk arbetsplats för att extroverter behöver sitt sociala behov fyllt under devisen om ”sammanhållning”. Alla jobbar inte bättre på kontoret, vissa jobbar bättre ifred.

    Särskilt som många av dagens arbetsplatser är helt värdelösa för arbetsro, med ”modernt designade” öppna kontorslandskap

    Mitt team har jobbat nästan helt på distans i 3-4 år nu, vi syns kanske på kontoret 1 gång varje eller varannan månad, och vi hade en kollega som börjat som ny under den här tiden. Vi har fortfarande svinbra sammanhållning, känner varann väldigt bra och har rätt mycket roliga chattrådar på Teams, ibland har vi AW med Kahoot-quiz över Teams. De dagar man är på kontoret så får jag specialvälja arbetsuppgifter som jag klarar att bli störd under eller kan ta pauser emellan. De längre texterna eller krävande projekten gör jag hemma.

    Alla är inte som vi och alla är inte heller som du. Måste man påtvinga sin egen devis på andra människor?

   Jag förstår ändå ts. Jag har flera på mitt jobb (typ 50% av arbetsstyrkan) som inte är på jobbet de dagar vi ska vara där (vi ska vara där 3 dagar per vecka, vissa fasta dagar). Det påverkar arbetslaget och teamkänslan att inte ses. Att typ alltid vara 50% av arbetsgruppen påverkar ju arbetet och hur man samarbetar.

   Hamnade i modd, kanske kommer två ggr

   Som konsult låter det ju bättre att sitta ute hos kunden än på något konsultkontor och uggla med sina konsultkollegor? ? Varför är inte ni andra hos kunden?

    Nej älskar mina kollegor mer än nötterna hos kunden. Får vara där en gång i veckan bara men de bygger om just nu

     Wow, vilken inställning till att jobba som konsult.. kanske börja fundera på att byta något fast istället, där du sitter med dina kollegor varje dag då? För nu verkar det ju inte vara ok..

  Jag är sugen på att köpa en skaftdammsugare från Dyson. Någon som äger en och kan berätta om den är värd pengarna eller inte? Vilken version?

   Jag har v11, tycker den absolut är värd pengarna för oss men kanske finns andra som är billigare och ändå funkar bra ? Skulle aldrig köpa en vanlig dammsugare igen iallafall, såååå smidigt?

    v12 laser detect!! Som v15 men nättare och lättare och därmed lite kortare batteritid men funkar bra i vår lägenhet, har kastat ut gamla vanliga dammsugaren

   Värt varenda cent! Vi köpte vår för kanske två år sen och har använt den varenda dag sen dess. Älskar.. vad heter de nu då, skaftet? Munstycket? Nåja man kan ju byta ut det och den man kan dammsuga mattor, madrasser och textiler med är GULD! Jävligt äckligt första gången jag dammsugande sängen dock ??? Då man fick se sanningen där i behållaren. Vi har en Dyson absolute pro v11. Rekommenderas STARKT!

   Har den med laser och den är DET BÄSTA JAG VET! Dammsuger lite varje dag och tycker det är skitkul?

   Har en V10 och är nöjd. Mkt bra till textil, mattor och soffa. Najs att smådammsuga med mellan varven, men ersätter inte helt en vanlig dammsugare tycker jag.

   Vi har en med inte laser och för min del inte värt pengarna. Har katt och småbarn som drar in grus. Funkar bra för snabbt spill i köket men för en rejäl grovdammsugning är den värdelös. Så jag antar att det beror vad man har för typ av hem och förväntad standard på dammsugning.

  Födelsedagar! ?
  Hur firar ni? Hur firar ni era barn? Har i princip alla i Sverige traditionen att väckas med sång och tårta på sängen? ?
  Har alltid tagit tårtan på sängen för en självklarhet men lever med en icke-svensk partner nu och har börjat fundera på hur andra gör

   Jag har aldrig fått tårta på sängen, men alltid sång och paket. Sen finfrukost i köket och tårtan kommer till födelsedagsfika på eftermiddag/kväll 🙂

   Gör samma med mina barn.

    Exakt samma här

   Sång och frukost på sängen och presenter såklart. Tårta på kvällen efter middagen.

   Jag och mina syskon har aldrig någonsin fått sång, tårta eller paket på morgonen när vi fyllt år. Så nej alla har inte den traditionen haha, trodde verkligen de flesta inte hade det så?

    Men åh:(

    Har aldrig känt ngn som inte haft det så, trodde tvärtom, att alla hade så på morgonen. Även om det bara vore ett glad saft liksom

    Hoppas du blir firad ordentligt nu då.:)

   Jag har aldrig förstått grejen med frukost på sängen. Men paket på sängen när jag var barn. Nu firar jag knappt alls.

   Aldrig fått sång och tårta på morgonen. Tycker att det är rätt äckligt med mat i sängen.

   Alltid väckt med sång, tårta och paket i sängen. Tårtan med ljus man får blåsa ut men sen när paketen är öppnade äts frukost vid matbordet följt av tårta. Inget ätande i sängen alltså!

   Tårta är superäckligt att äta till frukost, vi har räkmacka på sängen och tårta på eftermiddagen 🙂

   I firar med paket och sång på sängen, ett ljus och en bakelse samt melon eller färska bär.
   Sen finfrukost i köket.

   Fyller ngn jämt kanske tårta följer med in i sovrummet men ingen som vill äta det i sängen ändå.:)

   På kvällen får barnen välja middag och tårta efter det.

   Släktkalas helgen direkt efter och barnkalas på Leos eller annat lekland när det passar.

  Inflation och lågkonjunktur på gång. Tror ni att det är många 90-talister som kommer behöva lämna sina dyra boenden? Känns som de bara levt i högkonjunktur, är överbelånade och inte har så stor koll/erfarenhet av sämre tider.
  Jag känner flera i åldern 25-30 som redan nu har svårt att få ekonomin att gå ihop, trots att de är par med helt okej löner.

   Det tror jag absolut.

   Ja, det tror jag. Det beror väl lite på hur länge det håller i sig. Jag jobbar på bank och tänker ofta på hur mycket mer kostnader en kund kan ha som vi inte ”ser” när vi räknar på bolån etc. För oss ser det ut som att allt går ihop, men i verkligheten tror jag att många sitter i knepiga situationer när räntorna stiger (trots att vi räknat med att de ska klara över 5% ränta)…

   Får knappt jag heller och jag är 36.

  Gäller väl många 80-talister också tyvärr. Fast beror väl också på vad ens föräldrar lärt en om livet, inte bara erfarenhet. Sen var det lågkonjunktur 2008-2015 också även om inte många verkade märka det haha

   Skulle vara svar till polly ovan

   Hur tror du vad ens förälder lärt en om livet påverkar ens privatekonomi? Förstår inte riktigt hur du menar…?
   Tänker däremot att hur föräldrarnas ekonomi ser ut har större inverkan på ens privatekonomi. Typ har förälder bidragit till att starta en bostadskarriär tidigt i livet..vilken utbildningsnivå föräldrar har osv vilket i sig är en påverkande faktor för barnens utbildningsnivå och då också även lönenivå..

    Fast även folk som har bra lön kan ha jättehöga utgifter, vara oekonomiska och slösa pengar… Jag menar att föräldrar kan lära sina barn att tänka efter innan man gör dyra inköp, förstå värdet av pengar och att man bör ha sparande och buffert.

     Såklart. Eller så lär man sig det själv när man inte är barn längre utan vuxen.
     Tror inte att det nödvändigtvis är så enkelt att ens barn blir ekonomiska för att man pratar om såna saker med dem.
     Min sambo och hans syskon är ganska slösaktiga (dock ej skuldsatta) allihop trots otroligt ekonomiska, sparsamma och kloka föräldrar.
     Jag och mina syskon är samtliga väldigt ekonomiska trots (eller pga) uppväxt med en pappa med spelmissbruk och katastrofal ekonomi hela uppväxten.

   Jo gäller nog vissa 80-talister med men de var ju med på lågkonjunkturen 2008-2015. Tänker att 90-talisterna var ju bara barn då. Även om man har föräldrar som lär en saker så tror jag att erfarenhet spelar stor roll.

    Tyvärr är det ju många betydligt äldre än 90-talisterna som inte heller verkar ha det så lätt nu

  2 funderingar.

  1. Molly R känns så sjukt ensam? Ross verkar jobba mycket och hon är själv med sonen i sitt stora hus? Kul att leva lyxliv med privatjet men samtidigt känns det så olyckligt på nåt sätt.

  2. Många influensers har blivit sjukt mycket smal(are)? Hanna, Lojsan, Billgren B.la?

   Har precis samma uppfattning om Molly .
   Tycker inte att hon utstrålar samma glädje som förut, och hon har blivit så himla himla smal sedan hon blev tillsammans med Ross och speciellt efter barn..

   Känner exakt samma med Molly, har följt henne sedan många många år tillbaka och hon känns inte alls som samma person längre. Hon kändes genuin och gladare förut. Skrev en ganska liknande kommentar för ett tag sen och då blev jag kallad fattig och avundsjuk, haha nej skulle inte vilja vara ensam även om lyxliv och privatjet följde med :).

   Ja otroligt smal men det verkar ju vara en trend nu.
   Såg även att hon som poddar med Melinda criborn är väldigt smal men hon säger att hon är född så

   Chloe S och Lovisa barkman har också blivit ääännu smalare, när man är storlek 32 och 25+ då är man fan smal asså. Molly känns dock så materialistisk så hon är väl säkert lycklig med allt hon har nu, helvändning från hur hon levde med Kevin till Ross nu liksom

  Egentid: hur mkt egentid har ni i ett förhållande?

   För lite haha. Skulle önska en hel helg ensam ibland men vi bor ju ihop så svårt att köra bort honom

   Så mycket som jag känner att jag behöver.
   Får jag åka iväg och träna på gymmet 3-4 ggr i veckan och gå ut och äta middag med vänner 1 gång i månaden så är jag nöjd.
   Övrig tid spenderar jag mer än gärna med familjen.

   Vad menas med egentid i ett förhållande? Man gör väl det man känner för?

    Kanske hen menar om man har barn? Men ja då borde hen skrivit det.

   Så mycket som jag behöver. Men för mig kan också bara vara egentid att sitta i rummet bredvid med en bok/telefonen någon timme innan vi lagar mat t ex.
   Och vi har inga barn ☺️

  Nya Avatar, är den sevärd på bio?

   jag har inte sett den så jag ger den 3/5. Om det är en hajtornado i den så gör den sig bäst i 3D.

    Hahahaha blir faktiskt sugen på att se den nu av din icke-recension ?

   Ja se den! Riktigt sevärd och vacker!! Minus för långa actionscener dock enligt mig.

   Sevärd men jag hade nog hellre kollat utan 3D?

   Den var otroligt bra!!! Jag såg den inte i 3D för tycker det är för mycket, absolut sevärd på Bio

   Sevärd för effekterna/miljöerna, men inte ur några andra hänseenden. Slapp, förutsägbar (skulle även säga återvunnen) story, stundtals cringe-igt manus och detaljer/inslag som kändes osannolika. Jag och min kille satt mer och skrattade än vi var investerade i berättelsen. Första Avatar är en av mina favoritfilmer of all time så blev mycket besviken. 2/5

  Hur mycket har ni i skuld till Klarna eller likande? Hur lång tid tog det innan ni blev skuldfri ni som är det. Handlar ni på kredit?

   0 kronor i skuld, bor på skogsgård och blev skuldfri vid ca 45-års ålder.

   Spana in kanalen r/debtfree på Reddit

   0 kr. Betalar så fort jag fått hem varan/varorna.

   Slutade handla på kredit för några år sen och det har förbättrat min ekonomi otroligt mycket. Har alltid betalat fakturor i tid och hållt mig borta från avbetalningar. Men förr inledde jag varje månad med att betala för konsumtion jag gjorde veckor tidigare. Sparar, tänker efter och köper genomtänkt och långsiktigt idag. Tror impulsshoppandet var mitt problem. Har idag ”bara” bolån som skuld.

  Jag skulle vilja börja med lite lätt yoga hemma. Nån som har tips på bra youtube kanal med bra övningar?

   Yoga with Adriane! Hon lägger upp otroligt mycket bra. Både lättare och svårare pass. Jag brukar alltid kolla på henne när jag ska göra lite yoga och gjort i flera år

   Yoga with Kassandra 🙂

   Boho Beautiful Yoga på YT gillar jag. Har massa program på olika nivå, längd och fokus (typ: axlar, balans, avslappning etc).

  Är det normalt att prata med en förälder varje dag, som 30-plussare?

   Ja, det är normalt!

   Min sambo gör det och jag tycker både han och hans föräldrar är normala.

   Jag är 30 plus plus plus och bor med mina föräldrar. Älskar mina föräldrar de är det finaste jag har. Smsar alltid mamma på vägen till jobbet och ringer vid lunch och när jag åker hem.

   Beror på om du vill det eller inte.
   Är det något som skaver för dig och föräldern inte lyssnar när du säger att du inte vill höras så ofta, då är det inte normalt.
   Tycker du om att prata med hen varje dag, kör!

   Om det känns bra, så varför fundera på om det är ”normalt” eller inte?

   Ja det tycker jag ?

   Ja jag är 30 och pratar med pappa varje dag. Han är det bästa som finns. Mamma smsar jag nog knappt ens med en gång i veckan men hon får bekräftat att jag lever eftersom hon och pappa bor ihop?❤️

   Jag önskar att jag hade det så. Min pappa dog nyligen men innan det så var det noll kontakt från honom. Han var inte intresserad av mitt liv eller brydde sig. Och min mamma är tyvärr likadan, hon svarar när jag skickar sms till henne men annars är hon väldigt dålig på att höra av sig till mig. Kan gå flera flera veckor innan hon hör av sig till mig självmant.

   Beror på omständigheterna tänker jag. Kan vara både normalt och icke-normalt.

   Jag pratar med en förälder varje dag och är 50 plus, mest för att föräldern känner sig trygg så.

   Normalt och normalt.. Vet inte om det är så pass att jag skulle kalla det onormalt ? Alla gör som de vill, skadar ingen. Men kanske inte är så vanligt.

   Jag åt lunch hos min mamma varje dag från att jag var 45 tills hon dog för två år sedan( då var jag 57). Vi hade en nära och väldigt roligt och givande mor-dotterförhållande.❤️

   Önskar jag hade den kontakten med mina föräldrar. Pappa stack på min 15 års dag och mamma, ja vad ska man säga.. jag skrev ett sms till henne tidigare i veckan då jag behöver prata med någon. Jag vill skilja mig. Jag fick ett sms tillbaka om att jag borde prata med min syrra istället. Sen hördes inget mer från mamma. Hon har väl annat att tänka på..

  Någon som vet vad som hänt med denize.se?

   Denize Ö?

  OMG Julia Franzens ansikte, vad hände ?

   Botox och fillers hände.

  Är det inte ett väldigt skralt öppet spår idag? Inte så många kommentarer. Kan gå och lägga mig istället ikväll ?

   Har det försvunnit en massa kommentarer i natt eller yrar jag? Helt säker på att tex denna kommentar hade svar. Och flera andra också.

    Nej du har rätt. En av mina kommentarer som var publicerade igår kväll är borta nu.

     Jag vet inte ens om den här kommentaren kommer synas, men hela plattformen håller på med ett serverbyte och det går inte att publicera nya inlägg och även kommentarerna strular. 😔😔😔

   Jag kom inte in på sidan.

  Nån spred rykten att hennes man varit otr*gen just innan nyår..

   Nja, det är ju dock sant. Det lades ut print och han raderade insta illa kvickt så man ej kan se konversationer man haft med han längre.

  Varför är Hanna och Tully inte vänner länger?

   Ingen aning men man fick verkligen se en annan sida av Tully efter hennes kommentarer om Filippas graviditet, tror inte hon är en speciellt empatisk person att ha runt sig.

   Hanna gick väl ut och tog avstånd mot Tullys uttalande om Filippa. Så antagligen det som var startskottet.

   Camilla, när tex nyhetssidor på Insta raderar kommentarer under ett inlägg så brukar de skriva ungefär ”jag har raderat kommentarer som innehöll personliga påhopp” och liknande.

   Kan inte du börja göra det samma?

   För som det är nu raderar du bara kommentarer eller hela trådar och det kan vara svårt att förstå varför. Igår när jag läste så låg det en till kommentar här där jag tror att det stod typ ”jag skrev om det här igår men fick den kommentarer raderad” och nu är DEN kommentaren raderad? Det skulle underlätta om man förstod vad det är man inte får skriva.

  Hur sannolikt är det att det var första och enda gången Kalmar ffs klubbchef körde rattfull? Eller är det samma snack som när sexköpare åker dit ”första gången”? ?

   Tror man kan räkna med att 98% av alla som åker dit för rattfylla inte kör onykter för första gången.

  Vad har hänt med Lovis b, varför är hon sängliggandes?

   Hon råkade tappa en hel kastrull med kokande vatten över benen, fy f*n vilken smärta🙃

   Hon tappa en kastrull med hett vatten och fick brännskador på benen

  Hur många månader tog det för dig att bli gravid? Ålder? Är på försök 7, 33år. Vet att det är ”kort” tid men det känns som en livstid (:

   7månader tog det för oss, jag var 37 år gammal.

   Allt under ett år räknas som normalt så även om 7 månader känns jättelänge är det fortfarande helt normalt. Kör ni ägglossningstest?

    Ja jag veeet men det känns som en evighet haha! Ja jag kör ägglossningstest och Natural Cycles

   Vi hade bara en massa tur tänker jag som blev gravida på första försöket båda gångerna. Lycka till

   Är tydligen själv super fertil, inget av barnen har varit planerade. Eller första var inte alls planerad, var då 26år. Andra sa vi händer det så händer det, blev då gravid igen innan första mensen efter förra graviditeten, ca 1 år efter. Slutade tyvärr i missfall men blev gravid igen veckan efter missfallet.

   När jag pratat med mammorna i mammagruppen tog det ca 1år för majoriteten att bli gravid med första barnet. Några lite längre och några lite kortare, så ta det lugnt så blir det snart er tur ❤️

   4 försök – Ledde till missed abortion. Efter att jag återhämtat mig ca 6 försök till – Håller tummarna för att den här går hela vägen nu.

   Två månader, men jag var övertygad om att jag hade PCOS och vi trodde nog att det skulle ta längre tid. Jag tänker att vår avslappnade inställning kanske hjälpte (lätt att säga såklart!). Önskar er all lycka till! ❤️

    Nej men sluta med det här med att ”avslappnad inställning” påverkar utfallet – folk som har svårt att bli gravida har det verkligen tillräckligt tufft utan att dessutom få höra i tid och otid att det är deras eget fel därför att de inte är tillräckligt ”avslappnade” i sin inställning.

   Blev gravid på första försöket (som slutade i tidigt missfall) och blev sedan gravid direkt igen efter missfallet. Är nu i v31 och 28 år gammal. Joppas ni snart får era efterlängtade dubbla streck:)

   Började försöka vid 26 års ålder. Första barnet tog 14 mån att bli gravid med. Är nu gravid med andra, då tog det 5 mån.

   31, tog oss 2 månader och försökte inte aktivt (men inte inaktivt heller såklart 😅). Vi var inställda på att det skulle ta lång tid så ingen av oss var stressade, det kanske hjälpte? Vet dock att det känns rövigt att höra att man ska ”slappna av”. Lycka till och 7 månader är inte jättelång tid även om det såklart är jobbigt när man längtar ❤️ se till att prata med BM så ni får det dokumenterat hur länge ni har försökt så ni inte behöver vänta på hjälp om det behövs.

   Tog 9 månader för oss, 28 år. Förstår helt din känsla, hoppas plusset kommer snart ❣️

  Visst måste Diana Moiseni ha gjort en bbl ? ?

  Maja Nilsson lindelöf har möjlighet att göra snygga kläder så väljer hon att ”designa” tråkiga kläder. Den kappan med raka breda axlar såg ju väldigt konstig ut, funkar kanske om man är xxs.

  Hej! Är någon vaken?

  Jag har fått en vecka för mkt i utbetalning från akassan då jag glömde fylla i att jag inte kunde jobba, istället för arbetslös. Helt seröst, bara slarv…😞 Vad kommer hända nu, förutom ett, jag antar, återbetalningskrav? Anmälan? Är orolig.

   Hör av dig till din a-kassa och fråga är väl det bästa tipset.

  Har skrivit med en kille i någon vecka, men inser att det inte kommer leda någonstans. Letar inte aktivt efter varken vänner eller förhållande, men har insett att jag finner det lönlöst att bara ha massa kontakter som man inte lär känna. Dock tror jag att han är sån som har rätt många som han pratar med utan att lära känna mer, eller så, utan mest ströpratar o låtsasflörtar med. Så hur avslutar jag detta snyggt? Han har börjat följa mig på sociala medier, och det känns så löjligt om jag tar bort honom, för jag vet att han sökt upp mig. Men jag kan inte heller säga att jag ”känner att det här inte kommer funka”, för som sagt är det inte riktigt det som var grejen kanske. Han är väldigt snäll och så, och vi har en del gemensamt. Ibland verkar han intresserad, men det känns som att han mest säger saker som han ”lärt sig säga”, det lär inte bli något. Känner mig bara så lost i hur jag kan ”göra slut” på nåt så oetablerat o kortvarigt hahaha.

   Sent svar men du behöver inte göra slut på något snyggt sätt med en sån person. Sluta bara svara. Kan lova dig att han gör likadant mot tjejer han inte vill fortsätta prata med.

   Sluta svara eller ta väldigt lång tid på dig att svara och svara väldigt kort utan motfrågor

  Är det någon som vet vad som har hänt med Nour el Refais instagram? Först gjorde hon den privat och nu verkar den vara borta.

  Nu kommer jag låta som en otroligt ocharmig människa men.. Min far får arv efter arv av släktingar han knappt hört talas om, vi talar om miljon belopp. För 3 år sedan fick han 2, 8 mille, detta året kommer de sluta på samma summa. Han har 5 barn, varav vi alla är mellan 35 – 25. Och inte en krona ger han oss, han säger ”när jag dör ärver ni” men VARFÖR gör människor såhär? Är det inte roligare och kunna ge när man fortfarande är i livet? Och ens barn möjligtvis hade behövt en hjälp på traven nu och inte när vi är 70 år? Flera av oss står med huslån, privatlån osv och vi alla har vanliga svenssonjobb med låga löner.. Vi får låna pengar, tusenlappar men det ska alltid betalas tillbaka inom 1 månad. Är jag en skitstövel som tänker såhär?

   Jag tycker inte det.
   När min morfar gick bort ville min mamma att arvet skulle direkt delas på oss barnbarn.
   Hon och hennes syskon har alla det bra ställt och två barn var så det skulle bli extremt rättvist (och syskonen har inte själva ”behov” av mer pengar)

   Ena syskonet var barn har det sämst ställt ekonomiskt motsatte sig det och ville att pengarna skulle gå till syskonen så så blev det.

   Mamma gav ändå arvet till mig och min bror vilket gjorde att vi båda hade möjlighet att köpa varsin lägenhet.
   Tänker att det ger båda morfar och mamma mer ro att vet att vi har det tryggt och bra än att mamma ska stapla pengarna på hög.

   Nej, jag tycker du låter rimlig.

   Nej vet du vad . Att ha en förälder som har möjligheten att hjälpa sitt vuxna barn med några tusenlappar när det krisar, är mer än vad många har. I dessa tider när folk har sämre ekonomi, hade jag verkligen sovit gott om natten med vetskapen att mina älskade föräldrar klarar sig.

    Jo men TS måste ju utgå från sig själv och nu sitter pappan på flera miljoner som han bara har fått. Jag hade utan tvekan velat ge en del till mina barn. Om inte pengar i handen så kanske resor och sånt

    Nja, nu är det ju så att min far inte gör av med en krona. Han åker till och med runt till butiker när han handlar och köper där de är 1 krona billigare, tex ägg på Ica, toapapper på Coop osv. Jag antog att folk förstod att han inte lever life med pengarna, hade haft en annan förståelse. De ligger på ett konto som han gärna pratar högt om. Jag jobbar 100% och är ensamstående med 2 barn, jag vänder på var krona. Att då ha ett samtal med min far där han tex säger: ja, nu ärvde jag ju 6 veteranbilar med som jag sålde för 400 000 så blev ju ännu mer plus nu. När vi typ räknar kronor för att kunna låta min äldsta gå på dans efter skolan. Jag som förälder själv hade sovit bra om jag kunde hjälpa mina barn och jag själv fick se och uppleva det.

     Fyfan va dålig stil av din pappa
     Skulle aldrig acceptera de?
     Ni är familj?
     Föräldrar ska alltid hjälpa sina bar ? Oavsett ålder . Och tvärt om vuxna barn hjälper sina föräldrar. Förlåt men så oerhört svenskt ……….
     Usch om mina föräldrar hade gjort så.
     Tycker så synd om dig !!! Du går på knäna och din pappa sitter på en hög ?
     Avskyvärt !!!!!! Han ska ge sin dotter givetvis !!!!!

     Förstår dig. Hade nog känt likadant men vissa är svåra om pengar alltså. Vill han inte ge dig pengar direkt så kanske han skulle kunna tänka sig att betala barnens danskurs istället?

   Det är väl ändå den personen som ärvt pengarna som bestämmer? Man kan ju inte kräva att få av andras pengar, vare sig de är intjänade på lön eller fåtts genom arv. Många föräldrar vill säkert ge innan de dör, om de kan. Men om man inte vill så är det ingen annan som har med det att göra. Han kanske reagerar på att ni är giriga? Så himla märkligt att tycka att man har rätt till någon annans pengar, även om det är ens förälder.

    Nej han reagerar inte på att vi är giriga, ingen av oss är det eller har någonsin varit. Det kan han skriva under på som varken fanns fysiskt eller psykiskt under 10 år av våran uppväxt. Vi är inte personer som strävar efter att köpa lyx eller reser osv. Känner däremot att han är den giriga som samlar pengar på hög. Vill inte gå in i detaljer men han är skyldig oss ett och annat psykolog besök.

   Har väldigt svårt för människor som tycker eller tränger något alls när det kommer till arv. Hade mina barn nämnt det hade det inte blivit en enda spänn. Annars hade jag gladeligen delat med mig!

    Ja alla är vi olika, jag vill ge mina barn allt jag har och lite till, oavsett om de ber om det eller ej. Mina pengar är mina barns pengar.

   Jag tycker också det låter konstigt. När min farfar dog fick farmor en del och vi barnbarn resten. Min pappa och hans syskon har det gott ställt så farfar tyckte vi barnbarn skulle vara mer i behov av pengarna nu för att kunna köpa bostad exempelvis, barnen får ju ändå ärva farmor senare.
   Jag hade själv inte kunnat sitta på massor av pengar jag inte behöver om mina barn behövde hjälp. Jag ser det som självklart att göra vad jag kan för att hjälpa mina barn.

    Jag trodde inte man kunde testamentera bort arvet till den egna avkomman? Däremot att man kan skriva i testamentet att ni barnbarn ska få en peng.

     Inte arvslotten nej. Men utöver det kan man testamentera till vem som.

   1. Det låter som att du har dålig koll på din egen ekonomi och förväntar dig hjälp av andra. I den åldern du är i brukar man inte ”låna tusenlappar” utan ha ett eget sparande och buffert.
   2. Om han bestämt sig för att dela upp arvet när han dör så är det hans beslut, se över din egna situation istället (se punkt 1).

    Men svin

   Jag förstår hur du tänker. Har en person i min närhet som fick ett miljonarv från en avlägsen släkting som h*n aldrig hade träffat. Arvlåtaren hade skrivit ned att h*n vill skänka allt till en välgörenhetsorganisation men hann aldrig ”få det på pränt” i ett riktigt testament så arvingen (i min närhet) tyckte att det var helt rätt att h*n skulle få allt. Tappade respekten helt för den personen efter det..

   Inte alls!
   Saken är att många äldre fattar inte hur samhället å livet är nu. Inser inte hur mkt det hjälper att få ekonomisk hjälp NU och inte när man själv ska läggas in på hemmet liksom.
   Råder dig att ta snacket. Förklara och berätta hur det är och hur du känner. Jag har förtidsärvt och utan det skulle jag inte ha en bostad(bor i Sthlm). Jag tog snacket och det uppskattades från deras håll just för att de inte förstod min sits innan jag sa precis som det va.
   Har även vänner som gjort liknande. Deras föräldrar ville inte ge dom nått för att de skulle ”slösa bort allt”. När de sen fick höra att varenda krona isf skulle gå in i ett boende så de skulle slippa bo i andra hand och därmed våga bli gravida och få ett ”vanligt liv” så ändrade dom sig. Föräldrarna hade inte fattar nånting innan dom blev lite ställda mot väggen.

    Så är det. Boomers är helt clueless vad gäller hur vi har det

  Vem är Ellinor B? Bjurström? Tell me more!

  Ni som jobbar som Talent Acquisition Specialister/partners, vad tjänar ni? Min tjänst innebär 50 % renodlad rekrytering men resterande tid Arbetar jag mer strategiskt med våra processer och med Employer Branding. Jag har ett stort ansvar i min roll. Enligt facket ska jag inte tjäna som en rekryterare då jag inte bara jobbar med rekrytering, utan ligga högre/ men facket har svårt att ge ett lönespann då rollen är så bred.

  Jag har utbildning som personalvetare och har jobbat i branschen 2 år. Tack!!

  Jag har ett svagt minne av att Isabella Löwengrip och Isolina Fedel var typ kusiner och umgicks mycket en tid. Vad hände där? Inte hört något mer om det släktskapet.

   Verkar inte hänt någonting särskilt. Söker man i hennes blogg så syns de båda på bild tillsammans i september.

  Det pågår ett serverbyte här inne och det verkar strula lite. Jag kan inte posta ett inlägg om det, men det är anledningen till att det inte kommer några nya inlägg.

  Förhoppningsvis är bloggen igång snart igen!

   Man kan inte posta inlägg heller

  Vilket kommentarsfält, det här eller på hennes instagram?

  Ni som jobbar som Talent Acquisition Specialister/partners, vad tjänar ni? Min tjänst innebär 50 % renodlad rekrytering men resterande tid Arbetar jag mer strategiskt med våra processer och med Employer Branding. Jag har ett stort ansvar i min roll. Enligt facket ska jag inte tjäna som en rekryterare då jag inte bara jobbar med rekrytering, utan ligga högre/ men facket har svårt att ge ett lönespann då rollen är så bred.

  Jag har utbildning som personalvetare och har jobbat i branschen 2 år. Tack!!

  Läste idag att Jonas gardell och mark levengood separerar. Måtte vara skönt för Mark.
  Nej, jag känner dom inte privat, bara via tv och sociala medier. Detta är bara min egen åsikt. Ingen sanning 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.