Pontus Rasmusson ber om ursäkt till Konsumentverket

Bildkälla: SvD

Tillåt mig småle, vad han anklagas av från Konsumentverkets sida är väl det minsta han borde be om ursäkt för.
Kan man tycka…

Det är Aftonbladet som skriver om att Pontus Rasmusson inkommit med ett meddelande till Konsumentverket efter att ha granskats för att ha gjort aggressiv och otillåten marknadsföring riktad mot barn.
Nu ber han om ursäkt och skriver att:

Som Influencer är det svårt att tänka på allt och man lär sig dagligen och utvecklas.

Inläggen som Konsumentverket slog ner på var reklam för Pontus konto på betalsidan Patreon. Myndigheten ansåg att inläggen riktade sig till barn och att de bröt mot marknadsföringslagen eftersom det inte var tillräckligt tydligt att det rörde sig om just reklam, ni vet…så där som influencers är så bra på.
Nu rör det Pontus Rasmusson, och läget är på en helt ny nivå av problematik. Pontus blev bland annat avstängd från Youtube, där hans konto hade 177 000 prenumeranter, med flera olika kanaler. Anledningen var att plattformen efter granskning ansåg att Pontus brutit mot deras barnsäkerhetspolicy, vilken förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga. Detta enligt en kommentar från Zayna Aston, talesperson för Youtube.

Har du missat alla turer kring Pontus så kan du läsa ikapp HÄR.

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon som vet vad som händer med aisha…?
  Camilla sökte folk som hade handlat av henne, och hon verkar tagit bort insta.

   Hittar inte henne heller på insta, det har vart tyst ett bra tag ifrån hennes insta va?

   Vad är det som har hänt? Är det lurendrejeri igen?

   Läste att hon säljer under annat namn (för att folk inte ska fatta att det är hon?).

   Hon tog bort instagram för ett tag sedan, även facebook. Folk började kommentera hennes annonser och där hon sökte vagnar genom att ifrågasätta varför hon skulle ha en sån vagn för hon sålde precis en osv.
   Hon hänger eller hänge på snap istället men pratade om att ta bort den också efter Camilla frågade det på story. Vet inte om hon tog bort eller ej?

   Hon är tydligen rädd för Camilla, för vad hon kan göra, att hon ska skicka någon på henne som skadar Aisha.. Camilla skrämmer henne verkligen sa hon. Antar att det är för folk ska tycka synd om henne, men pratar man med Camilla i pm kanske hon utstrålar maffiaaura, vad vet jag??

   Och ja, hon har ändrat på Blocket från Malin till Johanna.

   Hur många följare hade hon på Instagram innan den försvann?

    Tror det var en bit över 20 000.

     Okej.
     Man får väl köpa och sälja som man vill, men det är ju helt klart anmärkningsvärt beteende här. Ena sekunden behöver man massa grejer – köper dem – för att nästa sekund sälja rubbet. Samtidigt som man gång på gång menar att man har sjukt ansträngd ekonomi… ?

  Skönt om han försvinner från alla sociala media. Han är inte ok på något sätt.

   Känns som att han är typen som bara dyker upp någon annanstans istället.
   Slisk!

  Men snälla… När ska den här übertönten lägga ner? Man kunde ju hoppas att föräldrar förbjuder sina ungar att se på skiten, så finns ju möjligheten att han försvinner från alla sociala medier. Det vore förbanne mig det bästa som kunde hända!

   Jag tror inte han kommer komma tillbaka där han var i alla fall. Om han hade några hardcore fans är det nog de som följt med till Rumble. Nya lär inte hitta dit, det var mer lättillgängligt på youtube så därför fick han en hyfsad following. Men det finns många alternativ till Pontus Rasmusson på youtube som inte är problematiska alls.

  OT My Martens hade en tävling på sin floristinsta. Nu är den avslutad och vinnaren ska få blommor i 4 veckor står det i inlägget. I tävlingsinlägget stod det dock 2 månader… i kommentarerna enas folk också om att vinnaren inte ens varit med och tävlat.

   Det är så fult gjort!

    My kanske helt enkelt inte vet hur många veckor en månad har?
    Det finns dom som inte vet hur många månader eller veckor det går på ett år. Hur många dagar varje månad hat tex också.

     Då tar man väl reda på det innan man gör en tävling? Eller är det bara jag som tycker det?

   Är väl alltid samma sak med de där tävlingarna där man ska följa typ 1000 pers för att vinna prylar ”till ett värde av 20.000 samt 5000kr i Swish” är ju aldrig någon riktig person som ”vinner” de tävlingarna… eller GabPoss alla 5000kr till Porslin. Antingen hennes vänner eller botar som vinner.

   My har lagt ut samma inlägg på sin egen insta (inte floristinsta då) där är ca 500 kommentarer bla Hanna som vann.
   Drygt att ha samma tävling på två olika sidor utan att hänvisa till vart man ska tävla, men så var det tydligen okej att tävla med hägernässtrand-profilen också..

   Det kanske är i fyra veckor och 2 månader. Alltså varannan vecka i två månader? Jag har inte läst om tävlingen själv så jag bara spekulerar nu.

    Känner spontant att ska man ha en tävling så ska det vara så tydligt skrivet vad tävlingsreglerna är, hur man ska tävla och var man ska tävla, så till och med en idiot förstår. Har för mig att det till och med står i tävlingslagen/utlottningslagen eller vad det nu heter…..

    [Borttagen kommentar]

   Det står fortfarande 2 månader och att man varje vecka kommer att få hem blommor till ett värde av 3805 kronor.

    Tänker att det är blommor till ett totalt värde om 3805 kr, inte blommor för 3805 kr/vecka?

  Han och föräldrarna har verkligen noll konsekvenstänk.

  Det visar att influencer inte är ett ”riktigt” yrke. Sätt andra yrken i hans mening…

  Som lärare/ advokat/ läkare/ undersköterska/ busschaufför/ tandläkare/ städare/ elektriker/ brandman är det svårt att tänka på allt…

   Precis. Som influencer är det tydligen ok att laja runt och inte ha koll på vilka lagar och bestämmelser som gäller för det yrke man valt.
   Han la dessutom till två ord för mycket i den där meningen. Det borde ha stått ”Som influencer är det svårt att tänka.”

    Haha ?

    Jag jobbar på myndighet och satt precis och tänkte ”förlåt för att jag inte följde alla lagar och regler, men som stackars handläggare är det inte lätt att hålla ordning på allt” undra om domstolen hade köpt dom argumenten om mitt ärende hamnat där…?

     Haha ? vi skrev samtidigt

     Jag jobbar på myndighet och hanterar bl.a. överklaganden av myndighetens beslut. HERREGUD vad många fel handläggare eller andra anställda gör hela tiden. ”Oj, det kände jag inte till” är ett väldigt vanligt svar när jag förklarar vilka lagar och regler som gäller…

    Jobbade förr på myndighet. Försöker bara tänka en situation där något blivit fel och någon inte fått sina pengar ”som handläggare är det svårt att tänka på allt, men man lär sig varje dag”.
    En läkare som missat cancer ”som läkare är det svårt att tänka på allt, men man lär sig varje dag”.
    Lärare som glömt ett barn på utflykten ”som lärare är det svårt att tänka på allt, men man lär sig varje dag”

    Alltså det är ju ett skämt. Han har ETT jobb och haft det i flera år. Då kan man inte säga sådär.

     Händer ju tyvärr olyckor/hjärnsläpp/idioti inom alla verksamheter, inkl sjukvården, men då finns det ju oftast någonstans man kan anmäla så att verksamheten får utreda/åtgärda sina brister

   Hahaha! Det blir verkligen absurt när man sätter in andra yrken! ?
   – Hej Ella! Var du sjuk, eller varför var du inte på jobbet igår?
   – Jo du förstår, busschauffören jag åkte med hade lite svårt att hitta, så vi råkade hamna i Norrköping istället för Jönköping.
   – Men vaf… det är ju inte okej!
   – Men man får ju förstå ändå. Det är inte så lätt att tänka på allt när man jobbar.
   – Nej, det är sant. Man lär sig ju varje dag.

    Om du hade vetet hur busschaufförerna i Jkpg kör, skulle du inte vara förvånad ens.

   Och en influerare har ju inte lika många lagar, bestämmelser och regler att hålla reda på som många andra.

  Är hans tiktok igång igen efter spärren?

  Blir för övrigt arg ”det flest tycker 3 kr om dagen är lite” ej neej. Ett barn får oftast inte så mycket i veckopeng eller månadspeng som Ska räcka till annat än Pontus. Hatar den attityden.

   Haha jag blir alltid så irriterad när någon ska sälja in något med den strategin. Det beror ju helt enkelt på vad det är man ska köpa. Tre kronor om dagen är inte mycket om det handlar om mat, men är det bajs man får för pengarna som i PR fall så är det otroligt mycket pengar ?

   ”Som förskollärare är det svårt att tänka på allt och man lär sig dagligen och utvecklas” Idag glömde jag bara två barn i skogen!

    Äsch, lite svinn får man räkna med.

  Kommer Konsumentverket låta honom komma undan nu när han bett om ursäkt??

  Läste i en grupp på Facebook där en person bad om råd hur de ska göra då en Youtuber (inga namn nämnda men bokstaven P och ett efternamn som slutar på N framkom) använder en bild på deras barn iklädd Youtuberns merch på sina sociala medier utan föräldrarnas tillstånd. Föräldrarna har hört av sig och bett personen sluta men får ingen respons

   ”Kan vi förlåta Pontus?” Härnäst….

    Han har inga polare på SVT så den dokumentären blir inte av…

   Men vad är det för fel på dem? Att inte ta ner bilden efter att föräldrarna bett om det visar exakt hur gränslösa de är! Allt handlar bara om dem och deras pengar.

   Hur kan man sälja ut sig så som de gjort? Pengar före precis allt annat i livet. Pinsamma människor!

   Säg till dom att anmäla till lämplig instans.

    Gruppen handlar om juridisk rådgivning så föräldrarna fick bra tips och mamman var redan redo på att ta det till rätten så förhoppningsvis löser det sig

   Undrar det samma. Det är ju ens skyldighet att ha koll på de sakerna och skadan är ju redan skedd. Han borde få punga ut rejält.

   Frågan är om han verkligen har lärt sig som han påstår. Pontus vägrar ju ta in någon kritik han fått så gissningsvis kommer även detta att rinna av honom som vatten på en gås. Han behöver få ett rejält uppvaknande som känns, en ekonomisk bläcka kanske? Fast det är klart, att bli av med YouTube kanalen borde ju ha varit ett brutalt uppvaknande men han lärde sig ju inte ett smack på det så loppet är nog kört. Han kommer inte att ändra på något. Troligen kommer han att fortsätta att annonsera aggressivt till barn i fortsättningen också eftersom han aldrig backar. Bara det att han tog tillbaka de läskiga stringtrosorna säger ju allt.

   Enda trösten i allt detta är att hans patreon (som han inte nämnt på ett bra tag nu) tydligen går dåligt och Rumble är inte heller någon hit. Måtte han bara försvinna någong gång.

  Varför är jag i modd?

   Okej så fick mina inlägg inte vara med?

  OT men har ni sett vinnaren i mys tävling på nya blomsterkontot? Personen som vann verkar inte ens ha varit med i tävlingen? Hittar inte hennes kommentar under tävlingsinlägget som man var tvungen att ha för att vara med och tävla. Flera som reagerat.

   Ja, var en annan som skrev det för 2h sen….

    Oj, så dryg! Vaknat på fel sida? ?

     Vadå dryg? Personen frågade om ni hade sett det? Svarade helt enkelt på frågan.

  Hur gick det med Pontus juridiska invändningar på avstängningen från YouTube? Han hade ju verkligen excellenta kunskaper i juridik och bra betyg i flera estetiska ämnen = inte dum i huvudet, så nu skulle de minsann få se på strid! Skulle inte hans ”juridiska ombud” också anmäla folk för förtal? Hur har det gått undrar man ju nyfiket (not ).

   Haha sluta nu. Vem försöker du lura? Klart som fan man är nyfiken på hur det gick!

    Ironi, din tönt!

     Moget. Hur gammal är du? 10?

     ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.