Sanning eller provokation?

Pregrancy police is going to be so upset when they find out I had oysters, blue cheese and champage all in one sitting! ? // Yoga girl

En provokation? Sanning eller kryddat? Hittepå eller helt sant?

Vad tror ni ligger bakom Rachel ”Yoga girl” Bråthéns inlägg på Instastory? Vill hon helt sonika trycka till alla mammapoliser och sitter hemma med popcornskålen och väntar på att de alla ska nappa? Har hon ätit och druckit allt detta eller skriver hon det bara för att jävlas med dem?

Uppdatering:

Eftersom bloggen strulat idag och det här inlägget skulle kommit kl 05.30 egentligen, så kan jag meddela att Yoga girl publicerat ytterliga ett inlägg i ämnet sedan dess, nämligen det här:

Vem vet när ni ser det här. ??

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Låt oss låta bli att kommentera så framstår hon som riktigt tramsig.

   Exakt!
   Nonchalera bara, oavsett om hon spelar eller är korkad på riktigt.

  Dumt oavsett?

  Men alltså den där Nenne (?) som Emelie Bumbi är ovän med, är hon typ 14 år? Jag blev nyfiken på människan och gick in på hennes insta och tappade hakan. Jag mår illa över att barn följer henne?! Det känns OERHÖRT olämpligt, hon är verkligen ingen vettig förebild…

   Emelie Bumbi är oerhört olämplig. Skulle ej tillåta mina barn att följa henne.

    Ja, hon är också olämpligt.

   Hon säljer sex.

    Porr i alla fall.

   Vad menar du är så olämpligt på Nennes ig?

    Dels att hon visar bilder på hennes barn när de i bakgrunden ber henne att inte göra det. Sen hennes jargong överlag känns olämplig för små barn att ta till sig. Du tycker att hon känns rimlig för barn eller?

  Oavsett så är det fånigt, så uppenbart hungrig efter uppmärksamhet.

  Gör vad du vill med ditt ofödda barn, sprid inte dumheterna.

   Jag tycker att hon tydligt visar att hon inte vill ha det här barnet.

    Jag har ätit allt det och smakat ett halvt glas champagne när jag varit gravid. Ville absolut ha mina barn. Förstår inte din retorik.

     Du brydde dig inte tillräckligt om dem då.

     Ville absolut ha dina barn – agerade som en självisk r*vhatt ?‍♀️

  Kanske finns det inte mer att skriva om? INgen influencer vågar sticka ut längre och detta är liksom den sista sucken av vad som upplevs provocerande.

  Jag känner lite så här: gör vad du vill men kom inte och grina sedan om du blir sjuk av ostronen, enligt Livsmedelsverket så påverkas inte fostret. Kom heller inte och grina om ditt foster blir sjuk av mögelostens listeriabakterier.
  Det du däremot kan göra, enligt min mening är att behålla dina dumheter för dig själv och inte lägga ut dem till allmän beskådan.

  Helt ärligt vem bryr sig. Har dessutom svårt att tro att fotografiska bjuder på ost tillverkad av opastöriserad mjölk.

   Det spelar ingen roll, man ska undvika den typen av ost ändå.

   mmm de har ingen rätt på menyn med blue cheese när vi var där häromdagen men men hon kanske fick en specialare känd som hon är:)

    Intressant du reagerar på osten men inte alkoholen…

  Om rekommendationer finns följer man väl dem? Jobbigt om något skulle hända och barnet skadas…skuldkänslor framöver.. Uppenbart vet hon vad man helst INTE ska göra men struntar i det…men vem är förvånad, click bait tänker jag synd om barnet om det blir sjukt….fast det värsta kanske är att ha en mamma som struntar i vad som är bra för en. Kostråd ges ju inte för att jävlas med folk utan för att det finns vetenskap bakom, något som Yoga girl inte verkar vara så bekväm med, vetenskap alltså….

   Det är väl hennes ”instinkter” som sagt att det går bra. Hon skulle ju bara lita till dessa instinkter under denna graviditet och födsel. Men som sagt om något kommer att gå galet under graviditeten och födseln så kommer hon säkert att vara den första som hänger ut sjukvården som inkompetenta och gud vet vad.

   Följer man verkligen alla rekommendationer som finns? Känns inte som folk gör med tanke på covid, övervikt, livsstilssjukdomar etc. Känns mer som att folk allmänt gör som dom vill i alla lägen.

    De flesta dricker mig inte alkohol som gravida iallafall!

     Exakt. verkligen inte

     Att dricka ett halvt glas champagne är ofarligt för barnet. Finns inga studier som visar att det är farligt på något sätt. Handlar mer om att man moralisera mer över gravida kvinnor än andra grupper.

      Det finns inga studier pga det vore oetiskt.

      Nej men gud! Tror du myndigheter och privatpersoner påtalar detta för att trycka till gravida kvinnor?? Det är av omtanke för det blivande barnet ffs!
      Ingen vet om det är ofarligt, vore oetiskt att testa sånt. Varför chansa? Kan man inte hålla sig från alkohol i 9 månader??

      Anledningen till att rekommendationen är ingen alkohol öht, är ju för att man inte kunnat fastställa precis var gränsen går. Man kan givetvis inte utföra dessa tester på ett etiskt sätt. Det finns inga bevis för att ett halvt glas _alltid_ är ofarligt för barnet.

  Denna ”influenser” som också driver dramapodden försöker att locka/lura unga tjejer att joina Onlyfans medans hon ska vara deras pimp/manager.

  https://postimg.cc/JHwMVZDb

   Nej men! Mållös. Helt otroligt. Går det att göra nåt typ anmäla..?

   ?

  jag skulle bli så ledsen om jag var hennes partner och barnet skadas el är sjukt när det föds, för det ” kan ” ju vara något som är pga det man ätit. Sen har jag också av misstag ätit getost o fått i mig en klunkt av en must jag trodde var alkoholfri, vilket inte var någon fara men att i rent samförstånd äta o dricka det som avråds känns så himla ledsamt. Ber för att barnet föds friskt.

   Herregud alltså, hjälp

   Om man gör sitt bästa kan man i alla fall veta att man gjort sitt bästa. Om man chansar kommer man alltid undra. Min vän valde att fortsätta dricka alkohol (i måttliga mängder) då och då under graviditeten och jag är inte avundsjuk på henne nu när hennes barn har svår utvecklingsproblematik. Hen kanske hade haft det ändå, kanske inte. Men det där frågetecknet är nog tungt att bära på – resten av livet, jämfört med att avstå sådant som Livsmedelsverket rekommenderar i nio månader.

  Ni vet att folk föder barn i andra länder också? Det är inte samma rekommendationer i alla länder, så vad får er att tro att sveriges rekommendationer är bättre än andra länders?
  Jag har varit gravid och fött barn 2 gånger utomlands, och många av er skulle få dåndimpen om ni visste vad som är OK i andra länder.
  Den svenska besserwisser mentaliteten är sjukt osexig

   Man behöver väl se statisitken på komplikationer och skador för de olika länderna för att kunna dra några slutsatser. Kan hända det är bessewisser mentalitet men det kan också vara att det fungerar och att det faktiskt leder till färre komplikationer och skador än de som kör på lösa boliner.

    Exakt! Rekommendationerna finns inte för att det är kul.

   Exakt!

   Detta kommentarsfältet är så underhållande. Ni förstår väl ändå själva att ett glas champagne inte på något sätt skadar fostret? Har ni någon slags aning om varför dessa rekommendationer kommer till? Jo för att folk inte skulle fatta skillnaden mellan ”ett glas någon gång” och att kröka på som vanligt. Det är ju konstigt ändå att friska barn föds i andra delar av världen, som inte har samma rekommendationer. Go Yoga Girl!

    Nej, det ”förstår” vi inte. Finns inga godkända mängder alkohol som man vet är oskadligt. Varför riskera??

    Det är inte säkert alls att det inte skulle skada. En normal människa dricker inte när den är gravid…

     Finns inte en enda studie som visar eller antyder att enstaka glas alkohol är skadligt.
     Att det finns studier på att det är riskfritt? Nej det finns det inte för schampo, gräddfil eller nagellack heller.

      Men man vet inte! Och ett, blir det verkligen ett då? Var ska man dra gränsen? Varför chansa? Varför tror du rekommendationer finns?
      Dålig jämförelse, gräddfil är inte ett skadligt ämne.

      Jo, det finns en helt ny studie som visar att enstaka glas alkohol påverkar utvecklingen av fostrets hjärna. Är man så beroende av alkohol att man inte kan avstå i NIO månader förtjänar man inte barn.

    Även om det kanske inte direkt skadar med en liten mängd så sa min barnmorska att fostret får i sig alkoholen oavsett. Man skulle aldrig idag tänka tanken att ge ert spädbarn något med alkohol så varför ska man göra det bara för att den ligger i magen?

  Nån som är desperat för hon håller på att bli extremt orelevant som influenser?

   Tja hon flyttade från en paradisö och ändrade sin livsstil, tror många blev ointresserade

   Irrelevant*

  Men varför lägger man upp att man dricker alkohol som gravid om man inte vill ha kommentarer ? Just det…
  Varför man vill visa sig så korkad och obrydd om sitt blivande barns hälsa kan jag inte förstå.. Allt för uppmärksamhet?

  Ät och gör vad du vill som gravid. Det är ditt barn du skadar så…

   Ja vilket gör det inte ok..

   Säger knappast barnet….

  Följer inte denna Yoga girl. Är hon så dum på riktigt eller vill bara ha uppmärksamhet?

   Årets mest omtänksamma blivande mamma. Grattis iq dammråtta. Medaljen får du i flingpaketet.

  Fast hon hade ju andra storys innan detta angående att folk dm:ar om att hon inte ska äta ditten och datten eller göra si och så. Det här blir ju som taget ur sitt sammanhang ?

   Spelar väl ingen roll, hon är ändå korkad.

  Så hemskt att hon drack ett halvt glas champagne säger mammor som gladeligen tar botox och fillers eller skaffar barn med sin kusin.

   Eh va?
   Har du kollat upp att alla kritiker gör detta menar du? Självklart ska man inte använda botox medan man är gravid, efter eller före är inget problem.

  Att medvetet skriva saker för att provocera för att sen kunna skriva om att man provocerar är ju också ett sätt att skapa content.

  Vilka desperata ”provokationer”.
  Pregnancy police?
  Omogen jobbig människa hon verkar va.

  Säkert både sant och provokation. Hon har ju visat att hon inte bryr sig om sitt barn i sin kamp mot det onda ”the system”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.