Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

284 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  En liten fundering. Hur kommer det sig att vissa influenser/kändisar får så himla mycket skit (med all rätt) när de använder sina barn i sina sociala medier, för hela Sverige att beskåda (t.ex. Margaux Dietz), medans andra helt kommer undan med detta beteende (t.ex. Sanna Bråding och Ida Kjos).

   Sanna får väl jättemycket kritik för hur hon hänger ut sina barn, både i bild och text..?

   Visssa modererar sina kommentarer så hårt att det nog inte är sanningsenligt vad som syns och inte.

   Ida Kjos barn vet jag ärligt talat inte hur de ser ut, fastän jag följer henne. Visar hon dem så ofta?

   Däremot Faymes och LD:s barn vet man ju allt om. De får aldrig kritik för detta, fastän man vet lika mycket om dem som om Arnold.

    Vad vet du om LD’s barn? Tycker hon är jäkligt restriktiv när hon lägger upp bilder om dem. Jag vet typ att de spelar piano och tränar karate?

    Med de tankesättet borde väl folk trä en säck över ungarna när de går ut också. Det ser ju hemskt ut när folk lägger ut bilder på ungar med en stor ful emoji som döljer deras ansikten medan de själva syns. Suck..

   Det handlar väl också om hur stort följarantal dom har?

   Men ja undrat detta så mycket gällande Clara Lidström (underbaraClara) !!! Hon blir ju aldrig ifrågasatt trots att hennes barn är med jämt?

    Ja de är verkligen med hela tiden, även i reklamsammanhang

    Läser UB i perioder och ja, ibland är de med i reklamsammanhang. Typ kläder för ett friluftsmärke. Ofta (-st?) när reklam är saker som även barn använder. Eller när det är ett sammanhang. Det kan man ju så klart tycka olika om. Vet inte om hon förklarat detta någon gång? Tex med lön gentemot sina barn etc.

    Skillnaden jag ser, och kanske tror att andra läsare uppfattar, är att hennes livsstil inte går ut på att konsumera nytt och fräscht hela tiden. Det ska inte vara lyxigt och extra fint. Däremot kan man ju anse att hennes blogg vill vara lite pretentiös åt ett annat håll. Det lugna, fina, välgenomtänkta livet.

    För det andra tror jag skillnaden är att hennes blogg är en livsstilsblogg? Hon visar upp sin vardag i helhet. Det är inte ofta som just barnen i sig står i fokus. Däremot är ju barnen en del av hennes liv. Om jag tänker på UB är det inte specifikt hennes barn jag tänker på, mer hennes liv på landet, egenföretagande, att hon gör olika program, böcker. Att hon älskar gamla hus och saker, älskar loppisar och second hand. Att hon är kreativ, skriver tänkvärda inlägg, att hon ibland kan vara vass på ett bra sätt och ibland på ett sämre sätt. Jag tänker på att hon tycks ha så många fina relationer; gamla släktingar, släktingar, vänner, grannarna och de där som äter mat ihop varje vecka, hennes man – och hennes barn.

   Även the Rosas couple

    Skillnaden på både Claras och Paulas barn är ju att de visserligen är med på bild och kanske med personliga anekdoter, men jag som följer båda upplever inte att det är ”för att göra content” på samma sätt som Margaux exempelvis. Inga privata detaljer eller iscensatta videos.

  Sköljer ni riset innan ni kokar det?

   Nej

   Ibland. Ibland inte.

   Självklart. Sköljer flera gånger i kastrull och sen blötlägger.
   Allt annat är en hädelse.

   Ja!

   Nej men många gör det.

   Jag kokar i ”för mycket” vatten och häller bort det överflödiga när riset är klart.

    Åh herregud. Sjukaste jag hört.

     Man får tips om att koka så på vissa paket och det ”vanliga” sätter bränner alltid fast OAVSETT i mina kastruller. Funkar asbra att koka som pasta och går fortare

      Nej. På vilka paket menar du att man får tips på det?
      Och det spelar ingen roll. NEJ det kommer bli sämre.
      Du får inte ett fluffigt ris om du kokar på det sättet.
      Och ris bränner inte fast i kastrullen om du kokar det på rätt temperatur.
      I så fall har du de sämsta kastrullerna som existerar.
      Men inte ens med billigaste kastrullen från ikea så bränner det fast

       Oooookej

        Ja ris är på allvar.

       Men om hen är nöjd så? Vad spelar det för roll.

        Spelar ingen roll om hen är nöjd.
        Om hen inte jäser sina kanelbullar
        ? Saltar sin pasta? Kokar tevatten i micron? Tycker att eldorados snabbkaffe är fantastiskt? Öppnar en vinflaska genom att trycka ner korken i flaskan? Förvarar mjölken i skafferiet?
        Får man inte lov att säga att det finns bättre sätt då?

         Nej.

         Man kan ju berätta om man vill men du fortsätter ju gå på. Hen verkar inte vilja byta sätt och gillar sitt ris, vad spelar det för roll? Alla gillar olika.

       På paketet står 2 olika sätt att koka riset. Det ena är att man kokar med mycket vatten. Det blir bra och om du inte tycker det så finns det ändå ingen orsak att idiotförklara dom som gör det.

     Varför? Jag och min familj tycker det blir gott, man slipper mäta upp så noga och så blir man av med överflödigt ”grejs”. Du behöver ju inte göra så.

      Ja men ni tycker ju att det blir gott för att ni inte är vana vid att äta ordentligt tillagat ris.
      Man kan ju lära sig att göra saker bättre.
      Om ngn hoppar över steget jäsning vid kanelbullebak skulle jag också säga att det finns bättre sätt att göra det på även om de tycker att bullarna blir goda.

       Nää jag tycker att ”riktigt” kokat ris är godare, men till vardags tycker jag att det är helt okej med denna variant som går fort, är smidigt + minskar mängden arsenik. Har småbarn.

     Jaså. Själv har jag hört att man ska göra så för att minska mängden arsenik i riset man äter sen (för att det fälls ut i kokvattnet och så håller man bort det).

     Kokar dock själv på ”gamla vanliga sättet” av vana.

    Det gör jag med.

    Boil in bag är det bästa, då kokar man i för mycket vatten och ändå perfekt ris. Speciellt jasminris?

     Herregud. Boil in bag. Vidrigaste jag hört. Skamligt.

      Vidrigaste? Riset blir perfekt och jag har råd?

       Nej riset blir inte perfekt. Du kan inte koka ris. Då hade du inte tyckt att boil in bag blir perfekt.

        å här vill vi provocera….

        Fast vad säger att ditt kokta ris är bäst? Är du rispolis?

         Fast typ alla i alla länder där ris är lite mer standard skulle hålla med mig. Så typ hela asien och en bit av världen till.
         Tänker att det säger ngt att svenskar tycker att detta är bra sätt att koka ris. Men fråga ngn från en kultur där ris alltid äts så får du svaret.

          Så hur kokar du ditt speciellt goda ris? Man tar ris och vatten och salt, kokar det i X-antal minuter…voila?

          Hahaha hur kan man bli såhär hysterisk pga hur andra väljer att äta sitt ris? ??

     Det är ju typ 5 gånger dyrare än vanligt ris ? mvh snåljåpen

      Men värt det pga mycket enklare. Mvh en latmask

   Verkligen inte.

   Borde man göra det?…

    JA!!!!

    Nej, det är ett onödigt ristagande. Säkerhet framför allt !!!

   Ja.

   Äter aldrig ris, gillar inte.

   ris är inte klimatsmart

   Ja nu mera gör jag det plus att jag kokar i riset i mycket vatten, det är livsmedelsverkets nya rekommendationer. Då jorden riset odlas i innehåll en hög halt arsenik. Jag äter ris mer sällan numera.

   Beror på sort och om det står att man skall göra det eller ej…. Kokar inte ris så ofta dock

   Alltid.

  Jag gjorde det!! Jag valde att inte ha nyårslöfte iår men valde istället att våga göra slut med vänner som egentligen bara suger energin ur mig! Och nu är det gjort och det känns sååå jäkla skönt o befriande !!! Detta skulle man ju ha gjort för länge länge sen märker ja…
  Är med i ett tjejgäng vi är 4 stycken och dom har bebisar. Jag är singeln och har aldrig velat ha barn. Jag har häst och 2 kaniner. Jag bor själv och älskar det. Men jag skulle ALDRIG få för mig att försöka ifrågasätta dom andras liv för alla lever ju såsom man själv vill….men SÅ ofta som dom försökt fråga varför jag inte vill ha barn,vill bara prata om sina barn och frågar aldrig om mina djur. Det är som att dom tycker att deras liv o deras kärlek till sina barn är viktigast på jorden för inte bara dom utan för mig också. Är ju jätteglad för deras skull och frågar om deras dag för att visa att ja bryr mig men dom frågar sällan om mig. Tvärtom snara för dom verkar tycka att det är lite kul att försöka övertala mig att jag ”minsann inte kan jämföra djur med att få bebis” och det enda som dom vill prata om 24/7 är på riktigt deras bebisar. Så jag tänkte nu att ”varför stannar jag ens kvar i detta gänget? För ja är ju uppenbart helt ointressant i deras värld. Vi får inte ut nånting alls av varann o jag tycker det säger nåt om hur osympatisk man är som person om man försöker övertyga andra att ens eget sett att leva är det bästa. Alla är ju olika!? Så nu fick det va nog. Jag gjorde slut! Med hela gruppen!! Fantastiskt skönt. Ville bara säga det, du är vuxen o behöver inte stanna kvar hos nån kompis som ändå inte tar dig för vad du är! Tack o lov för det 😀 stor fredagshälsning från mig och min fina häst Alfred! Vi ligger i höet i hans bås och han tycker att jag gjorde helt rätt idag!

   Bra där!!! Livet är för kort, ge plats åt saker som får dig att må bra

   Bra gjort. Jag älskar djur. Hur kan dom vara så ego och inte fråga om hur du har det och dina djur. Nu slipper du dom.

   Gud vad skönt, de låter sjukt ego. Det är ingen riktig vänskap om man bara vill prata om och bryr sig om sig själv och sitt eget liv.

   ❤️
   har också ett sånt gäng. dom är ointresserad av mitt liv mina barn (jag är ensamstående på heltid) o tycker jag är för mkt mamma o borde leva livet mer.. ist för hänga med barnen.

    Ja alltså de kanske saknar dig o att göra saker tillsammans? Finns inte pappan i bilden alls, andra familjemedlemmar osv?

     Då säger man väl det och inte att du ”borde leva livet mer”. Fast för dem är det kanske samma sak? iii vilket ju får en att känna att de har en väldigt fantastisk syn på sig själva.

      Ja men det är ju ett uttryck. Att komma ut mer, göra saker för sig själv, inte bara vara mamma. Det är nog välmenat.

   ❤️

  Elin och Ida Kjos pratade om nåt schampo och balsam i sin podd som verkade vara toppen, är det nån som vet vad det var för märke?

   Gissar bara, men kan.dey vara Under Your Skin? Det har många gjort reklam för det senaste! ?

   Säkert en cliffhanger. Kommer väl nåt samarbete med rabatttkod ”Kjos” nästa pod för ”sååå många” undrat

  Förlåt här kommer en till (har tråkigt) Tvålar ni in och tvättar era fötter varje gång ni duschar?

   Ibland.

    Ja ibland gör jag det varje gång också. Särskilt mellantårna. Skrubbar tånaglarna också ibland.

   Ja absolut. Och smörjer sen. Annars kliar dom.

   Hahah nej aldrig löddret rinner ju ner i duschen och rengör fötterna ?

    Men inte mellan tårna ju?

     Jo då, det är bara att spreta med tårna

      Njaee…

      Men om det fastnat strumpsmulor mellan tårna så kan man behöva peta där. Men om man har en bra kvalla på sina strumpor så kanske man slipper det.

   Nej aldrig.

   Nästan aldrig om det inte är på sommaren då jag gått barfota och dom är uppenbart smutsiga ?

   Såklart jag alltid gör det! Ni är så snuskiga blä

    jag brukar lukta på mina tånaglar

    Vi andra kanske har fräscha fötter? Mina är torra och luktar aldrig. Får aldrig stinkiga skor heller om jag inte skulle gå barfota i dom om sommaren när det är varmt.

     Jag har också fräscha fötter som aldrig luktar illa, men klart man tvättar fötterna ändå.

   Nej är för stel och vill inte riskera att halka och dö i duschen.

    Ta kontakt med närmaste arbetsterapeut i din kommun. Dom löste mina problem

     Tvålar dom in dina fötter?

      Nej, men har man något fysiskt/psykiskt problem att inte kunna duscha, tvätta fötterna så finns ändå hjälp att få

      ??

   Ja. Har en såndär puff från body shop som jag skrubbar fötterna med varje kväll. Men avskyr verkligen lukten av fotsvett. Förstår inte att många går runt i sina vanliga skor hela dagen på kontoret. Urk. :/

    Jag har inte fotsvett, det är jätteskönt. Dom är torra oavsett ???????

     Mina med! Skulle bara bli svettig i löparskor om sommaren. Aldrig annars. Helt luktfria.

   Nils, är det du?

    Ja?

    Hajen!!

     Hajpojken ?

   Ja, alltid! Varenda skrymsle och vrå tvålas och skrubbas.

   Lite lätt… känns dock alltid lite farligt att använda för mycket tvål (halkrisken)

  Sååå va tror ni? Har Jimmy vart notoriskt otrogen mot Ellinor B eller är de bara avundsjukt skvaller någon hittat på pga ja varför?? Jag personligen tycker hon verkar va en fantastisk tjej både personlighetsmässigt och utseendemässigt

   Tyvärr kan man va hur fantastik som helst men ändå bli bedragen

    Jo såklart! Menar mer att jag ej kan förstå hur man kan bedra en fin person liksom

     En bedragare bedrar den de råkar ha i sin närhet för tillfället.

     Det är INTE den bedragnas utseende/personlighet som avgör…

     En ful person, det kan man ju begripa i alla fall men inte en fin tjej som hon är och ser bra ut gör hon också.

      Som mitt ljuvliga ex som menade att överviktiga tjejer får räkna med att deras män är otrogna.

   Han verkar ha raderat sin Instagram vad nu det betyder ? gömma bevis eller bara trött på drevet?!

   Vart kommer skvallret ifrån?

   Känner att jag inte alla har med det att göra

   Att en person är otrogen har oftast med den personen att göra, inte personen de har ihop det med. De är personer som behöver bekräftelse från fler personer än en.

  Min tvååring har fått utslag på kroppen och doktorn trodde först att det var skabb så vi behandlade henne för det 3 gånger men utslagen kom tillbaks efter varje behandling och blir bara värre och värre. Börjar tro att hon blivit feldiagnostiserad. Någon som vet vad det skulle kunna vara?

   Asså det är ju helt omöjligt för någon här att svara på. Gå till läkaren igen eller ring kry. Hur tror du på riktigt vi ska kunna ställa en diagnos på ditt barn utifrån en mening?

    Efter att en anhörig gått tillbaka till läkaren i tio års tid och ingen hittat något fel så var det i just ett forum han fick syn på en diagnos som verkade passa riktigt bra. Han ringde läkaren och berättade vad det var för fel på honom och strax därefter fick han rätt diagnos och behandling. Otroligt tröttsam kommentar!

     Ja men detta barn är två år. Och inga bilder, ingen beskrivning av hur dessa utslag ser ut, var de sitter, var de är värst. Är de konstanta eller kommer och går de? Krävs mycket mer info för att ens kunna gå och gissa. Din bekanta skulle nog ha bytt läkare eller krävt remiss om de efter tio år inte kunde hitta vad som vad fel.

     Han fick syn på en diagnos på ett forum säger du?
     I det här fallet beskriver TS väldigt få och diffusa symtom (i en blogga kommentarsfält) och låter sedan alla gissa vad det kan vara.
     Var det så din anhörig gjorde?

      Men om man känner att man inte hör till skaran som har ett tips på eventuell orsak till utslagen kan man väl bara hoppa till nästa inlägg… ? Det är så hård stämning.

    Men personen är inte ute efter en diagnos… Hen vill höra om någon upplevt något liknande. Det är en skillnad på de två sakerna.

    Den här typen av kommentar kommer nästan jämt när sådana här frågor ställs.

     Nähä? Då läser vi inte på samma sätt.
     ”Börjar tro att hon blivit feldiagnostiserad. Någon som vet vad det skulle kunna vara?”
     I min värld betyder det just precis det som står. Alltså: ”Är det någon här som vet vad för diagnos det skulle kunna vara, istället för feldiagnosen läkaren gett”.

     Om man vill höra om folk har varit med om liknande så är det väl det man efterfrågar. Man ställer inte frågan ”är det någon här inne som vet vad felet på mitt barn är?”

   Allergi mot något? Fundera på om det finns något (kräm, mat, djur) som hon utsätts för regelbundet och som hon kanske kan ha utvecklat allergi mot?

   Atopiska eksem kanske? Min dotter fick samma diagnos när hon var 2 år , blev värre trots behandling. Det visade sig att hon hade ett stort utbrott av atopiska eksem.

   Hudutslag är helt omöjligt att diagnosticera om man inte vet hur dom ser ut och vilka eventuella andra symtom som föreligger. Vattkoppor, svinkoppor, höstblåsor? Nässelutslag orsakat av någon allergi? Rekommenderar er att söka en annan läkare.

   Nässelutslag, psoriasis, rosacea.
   Det kan också vara tredagarsfeber, medaljongsjuka eller borrelia.
   Mässling ger väl också liknande symtom har jag för mig.
   Om läkaren tror att det är skabb kanske det kommer från något annat slags djur, typ vägglöss?
   Eller så är det bara kallt och barnet är uttorkat.
   Det kan också vara herpes eller bältros. Men jag tycker att symptomen låter väldigt likt symptom man får när drabbats av leukemi.

    Varför skriver du det pm leukemi? Så sjuk sak att säga till en orolig mamma

     Om man vill utesluta det är det bara gå till en läkare, istället för att be folk i ett kommentarsfält att gissa vad det är.

  Får sådan oro när det står i tidningar att kriget kan pågå flera år. Skulle ju vara fruktansvärt. Nu hjälper massa länder till så att Ukraina står mer rustade.
  Såg ni planet som kraschade i Nepal. ?Jisses vad fort det verkar ha gått. Så sorgligt med alla som dog.

   usch fruktansvärt.. Lyssnade på JLC:s podd idag, och då pratade dem med en kille som är/varit volontär i Ukraina. Han sa att det är mycket mycket hemskare nu, än förut. Hade verkligen hoppas på tvärtom. Sån ångest.

    Och läste nyss att 200 000 kvinnor och barn tagits från Ukraina. Många sålda som sexslavar. Tyvärr orkar jag inte läsa om kriget mer. Detta är ju fruktansvärt. ?

     Var läste du det? Antal kvinnor och barn ? Fruktansvärt.

     Människohandel med barn och kvinnor är ju en del i alla krig och är fruktansvärt överjävligt hemskt. Det är lika illa när män tvingas att kriga och de kanske dör men om de överlever så är deras trauma livslångt och samma för de som utsätts för människohandel eller bara bor någonstans där kriget pågår intill husknuten.

     Tror att västvärlden är på väg att skicka iväg militära fordon och drönare och annat till dem nu. Det har gått för långt redan tidigare.

   Nu har ju planet som störtade i Nepal inte med kriget Ukraina/Ryssland att göra. Men förstår din oro. Den delar du nog med många när det gäller världsläget,just nu och sin privata trygghet

    Nej såklart inte. Jag bara skrev om kriget och planet i samma kommentar.
    Ja vi vet ju inte vad Putin hittar på framöver.
    Men dessa oskyldiga drabbade människor. Lider verkligen med dom och tycker kriget är en mardröm.

     Jag håller med dig till fullo. Men vi måste ändå ta vara på det som känns gott i oss själva. Rädsla är en så negativ känsla

  Eftersöker tips på snygga mjukisset som fungerar till vardags!

   Nu blir det här ett influencer märke men genuint älskar mina mjukisbyxor från LXA, de är lite utsvängda och rakare i modellen.

    Dom tycker jag är riktigt snygga! Tyvärr helt slutsålda i min storlek.

   Sweatshirtklänning och leggings ??

  Måste kolla, har Bloggbevakning krånglat för er också de senaste dagarna? Exempelvis så ser jag ej detta inlägg på mobilen, utan endast i laptop.

   Ja, det har varit KAOS! Jag hoppas att det mesta är löst nu. Det var pga serverbyte för plattformen.

    Jag kommer bara åt nya inlägg om jag går in på arkiv, annars är det gårdagens 18:00 inlägg som är överst ?

     samma för mig. måste gå till arkiv..

    Sajten är spärrad för Firefox. Felmeddelande om osäker anslutning.

     Finns Firefox kvar? ?

      Rätt inställning … om du satsar på 0 läsare.

   tror cachen är fuckad så funkar när man byter webbläsare

   annars ge det några dar

   Jag har inte märkt något. Har bara läst här tidigare att det varit vissa problem

  Skulle behöva hjälp med en sak.. När ni tänker New York vilket godis och vilken dryck (alkoholhaltig) skulle ni associera staden med?
  Ja, jättekonstig fråga jag vet..

   De där godisremmarna.. twizzlers..

   Öl och twizzlers. Varför vet jag inte ?

   Cosmopolitan och cupcakes (nästan godis va?)

   En Manhattan såklart!

   Manhattan och godis med jordnötssmör.

   Bagels med lax.

   Twizzlers!! ?

   Drinken Cosmopolitan

   Reese’s mini cups och Budweiser eller Manhattan

   Drink: Long Island Ice Tea ?

   Drinken Manhattan och pretzels om det räknas som godis? Annars M&M pga den stora butiken som finns (fanns?) på Times Square ☺️

  Andra gången med corona på 2 månader, fattar inte hur jag lyckas ?

   Och jag har aldrig haft det, fattar inte hur jag lyckats undvika det i snart 3 år. Peppar, peppar..

    Du har haft det

     När då?

      Förra veckan

   Vaccinerad?

  Är så besviken på mina vänner. Har varit utsatt för ett trauma nyligen och ALLA har bara försvunnit. Som om jag blivit till livsfarlig strålning. Det enda de ställde upp med var att kritisera mina val och mitt agerande, även om jag var (är fortfarande) mitt i kriskreaktion. Är så ledsen. Känner mig så jäkla ensam. Både detta trauma och sen att känna sig så oerhört ensam. Försöker tänka att det är för att de inte förstår, inte kan relatera men det enda jag behöver just nu är någon som lyssnar.

   ❤️

   ❤️❤️❤️ skickar massa kärlek

   Jag upplevde liknande när jag gick in i väggen och abrupt försvann från mina vänner i skolan. Det var många som knappt hörde av sig och det gjorde riktigt ont. Jag tror tyvärr att det är i svåra stunder som ens äkta vänner kommer fram. Kram ❤

   All kärlek! Det har inte med dig att göra!
   Tyvärr tror jag många har väldigt svårt att vara där när andra behöver en väldigt mycket, alltså när dessa andra ej är ens barn eller partner. Sen vet inte folk hur man hanterar andras trauman, vad man ska säga. Trots att det som du skriver är att du mest vill att någon ska lyssna och vara där.

   Jag skulle råda dig att söka professionell hjälp (om du inte redan gjort). Sedan att förlåta dina vänner, okej kanske inte de som fick dig att må ännu sämre, men de som var frånvarande. Jag ser mina vänner som en plats att ”vara”, somna på deras soffa och äta middag med, att bara vara mindre ensam, men jag förväntar mig inte att de har kapacitet att ”hjälpa mig”.

   Vill inte rikta detta mot dig men egentligen mer generellt när detta ämne kommit på tal. Jag har upplevt samma känsla som flera andra vad gäller en avsaknad av förståelse hos vänner för hur dåligt man faktiskt mått i perioder och hur mycket stöd man önskar. Dock är jag ganska bra på att prata om mig själv (på både gott och ont) och det jag upplevde var att vissa förstod hur illa det var och fanns där för att jag sträckte ut en hand. Hade jag inte aktivt gjort det kanske de inte förstår innebörden?

   En annan sak jag märkte var att vissa av mina vänner faktiskt inte fattade.. valde att tolka det så istället för att dom inte brydde sig. Dessa öppnade jag inte upp mig för lika mycket av naturliga skäl och drog mig undan. Detta påverkade vår relation då de kände sig uteslutna och svikna på något sätt..

   En tredje sak jag lagt märke till är att vissa inte fatta hur det är att gå igenom att trauma förrän dom själva är där. Och jag har säkert varit en dålig vän utan att veta om det i mitt liv innan jag samlade på mig dåliga erfarenheter själv. Har en vän nu som mår skit och som inte hymlar om det och aktivt söker sig till mig.. ibland när vi pratar så refererar jag till egna erfarenheter och hon verkar chockad över att jag har dom. Och man ba ”ja det var ungefär så dåligt jag mådde för två årsedan när du inte fattade någonting”..jag kan bli frustrerad över det ibland när jag känner att hon inte alls fanns där för mig då. Men sedan minns jag att hon är en vän och att hon nog bara inte kunde relatera till vad jag gick igenom och menade inget illa.. därför landar jag alltid i att det är en självklart för mig att finnas där för henne idag. Och jag litar på att hon kommer göra det i framtiden. Men det är lätt att bli självömkande när man mår dåligt utan att ha förståelse för att andra människor också kan gå igenom en tuff period i livet eller har gjort när du inte funnits där. Jag personligen tycker därför det är viktigt att ha överseende så man inte pushar bort människor av fel anledningar som faktiskt bryr sig ❤️

   Har du sagt till dina vänner att du verkligen behöver dom? Har de funnits där innan när det har behövts? Går du till psykolog? Har du stöd av familj och kanske pojk/flickvän?

   Nu vet jag inte vad som har hänt eller hur gammal du är. men av erfarenhet av att vara närstående till en som ofta behöver stöd är att man ibland när en gräns där det tar sjukt mycket energi. Och att man behöver samla ny. Speciellt om de har familj och jobbar och så: Vänner ska absolut finnas där för en men inte vara en psykolog. Vilket är lätt att det blir.

   Hoppas det blir bättre men sök professionell hjälp om du inte har gjort det. Det är egenansvar för man kan inte lägga allt på sina vänner

  Sour Patch Kids och Brooklyn Lager kanske. Eller ett sånt där Candy Apple (referens till The Big Apple) men det kanske inte räknas som godis.

   Svar till Anonym 20.29…

  hjälp!! Hur ska jag svara flörtigt till en kille som skrev ”vi kanske ses på nästa tillställning”?

   Du kan svara ”Eller innan dess? ?”

   ”Håller tummarna :)”

   Det hoppas jag 😉

    Det blev denna 🙂

     Fick du något svar? 🙂

      Inte än, håller er uppdaterade 😉

   ”Varför vänta tills dess..?”

   ja jag tar med jenga nästa gång så vi kan spela

  Jag har ett par pyttesmå röda prickar kring underlivet, ser ut som små blodfyllda prickar (mindre än ett knappnålshuvud), typ 3-4 st. Haft dem ett bra tag, hunnit föda två barn och gå på gynkoll för andra bekymmer ”där nere” under de senaste åren och ingen har då sagt något om dessa men undrar ändå vad det kan vara?! Någon som har likadant…? ?

   Kan det vara bråck? Förstått att det är väldigt vanligt att man får små bråck där i samband med graviditet (det var iaf vad de sa till mig…). Blir som små blodfyllda utslag. Mina kom mot slutet av graviditeterna och har sedan minskat avsevärt. Men det låter som dina kanske funnits där före graviditeterna? Då kan det kanske inte vara det.

    Jag kommer inte ihåg men tror att de kommit innan min första graviditet faktiskt… ? Men det kanske är något liknande.

   Kan vara som så kvisslor. De kan se ut som du beskriver, kan också innehålla lite blod.

  God natt alla!

  Vad heter tjejen som har ett instaflöde där alla bilder hänger ihop? Har för mig att hon studerar på KTH.

   Johanna simfors @jsimfors

    Tack!! ?

  Hmm vad är det för fel på ös idag?

  Uh, när man har känslor för någon man inte vill ha känslor för… ?

   Eller när känslorna försvunnit för någon man önskar att man hade känslorna kvar för

  Ett annorlunda problem här. Jag ska nämligen till Sverige om två veckor och har inga vinterskor. Vad har man på sig i år? Vad är modet och vart köper man skor online. Jag kan ju inte resa i sandaler eller trainers om det är snö. Hjälp!

   Ska du till Malmö eller Östersund?

    Stockholm och Östersund 🙂

    Verkligen Sveriges två ytterkanter för en stockholmare

     Det var skrivet med glimten i ögat till dig som skrev Malmö eller Östersund alltså. Som att Östersund vore så långt norrut man kan komma ?

      Haha det var även bra gissat 😀

    Tack ❤️

   Bor i Sthlm och har knappt plockat fram mina vinterskor i år. Har sneakers och om det varit snö har jag haft Uggs (mina är skitgamla och slitna men har förstått att det är inne igen om det är viktigt för dig)

    Men åh jag har ett par uggs faktiskt, trodde de var väldigt ute numera. Men de har gjort en revival alltså?

     Suck….

     Precis 🙂

     Ja men de ska vara låga nu

   För min del hänger vintern inte ihop med mode 🙂 utan då bör man värme och praktik.

  jag ska prova en mjölkfri diet under några veckor framöver pga att jag lider av massa finnar som jag förhoppningsvis kan få bukt på. är det någon som provat detta i samma syfte och fått resultat? ☺️ eller bara någon vegan i allmänhet som kanske har fin hy pga kosten? ?
  finns lite dåligt med information men är det någon som vet om man kan äta pastöriserade ostar, typ blåmögelost? trots mjölkfritt i detta syftet alltså. finns lite dålig info där ute men tyckte mig läsa att pastöriserade ostar inte har samma hormonmängd kvar i mjölken? rätta mig om jag har fel ✌?

   Mina finnar försvann när jag slutade dricka kaffe med mjölk, äter annars ost osv utan problem. Kan nu även dricka något glas mjölk utan problem ☺️

    jaha där ser man! jag dricker svart kaffe så vet inte om det påverkar däremot så dricker jag jättemycket latte hemma sen vi köpte hem en espressomaskin ? mycket grekisk yoghurt osv med, så ska utesluta allt nu! kanske funkar med ost för mig med, vi får se ?

     Håller tummarna! Kan ju vara dom där kaffe latte som är boven tyvärr? jag körde även på ikaffe ett tag men fick finnar av det med?‍♀️

   För mig räckte det med laktosfritt och dubbeldos med zink-kosttillskott

    jaså och så blev du av med finnar? hade du mycket innan det eller?

     Ja, hade mycket acne under tonåren men det mesta försvann när jag slutade med laktos. Kan även rekommendera Maria åkerbergs probioskin kosttillskott!

      tack för tips ?

   Vill bara tipsa att aloe vera gel botade mina finnar!

    tack ska prova!!

  Jag och min sambo har precis bestämt oss för att se skräckfilmen Smile. Jag vet att jag kommer hata mig själv som går med på det ? Önska mig lycka till med livet efter det här… ?

   Hur gick det?

    Uppenbarligen inte bra ??‍♀️

   Sjukt gullig ekorre du hade där nere på insta ?

   Vart kan man se den?

  Mark och Jonas har gjort slut? Vad fan?!!

   Tyckte också det kändes deppigt. Ansiktet utåt för ett äktenskap liksom?

   förstår mig inte på vuxna som separerar efter typ halva livet ihop ? kan man klara så långt kan man väl klara resten ??‍♀️

    hahah

    Så om man inte trivs så kan man lika gärna ha det eländigt 30 år till?
    Logiskt. Tycker det är starka människor som vågar separera mitt i livet.

    Nämen vet du vad. Varför skulle man göra det? För att man är lat och ingen vill flytta och att dela upp saker är ju jättejobbigt. Alla bra anledningar att leva ihop 30 år till, men sen efter det då kan man göra det va?

    De verkar ju dock som de iaf tänker jobba på sin relation med terapi och se vart det leder.

   Så oväntat! Trodde verkligen de var för livet…

    Men dom är ju så oerhört omaka?

   Grattis mark!
   Äntligen fri. Jonas verkar så jobbig. Och jag borde veta för är definitivt Jonas av dom två…

  En fråga som kanske kommer generera sura miner men jag skickar iväg den ändå. Är det någon här som kan rekommendera en förskola på Södermalm i Stockholm? Helst kring nytorget, medis eller Skanstull.

   Tyvärr inget tips angående de områdena. Men ett tips är att kolla upp utbildad personal och storlek på barngrupper samt barn per pedagog på kommunens hemsida. Och välj inte privata, de har generellt personal med sämre kompetens och större barngrupper.

   Centralvakten på Långholmen har jag hört mycket gott om och det ser väldigt trevligt ut när man går förbi. Jättestor uteplats med planteringar och sånt

   Pysslingen är jättebra! Vid Nytorget

   Det finns lokala Fb-grupper för sådana frågor.

  Bloggen fungerar ej. Ser bara hälften av kommentarerna. Inget att göra åt.

   jag ser 125/125 kommentarer

    Har du räknat? ?

   Det har varit serverbyte, om du nu har missat det, så ge det ett par dagar att sätta sej så blir det nog bra sen.

   Så många gånger har C skrivit att det är kaos, då dom bytt server.

  RealitySvea… är hon avstängd eller har jag blivit blockad?? Förstår inte varför isf för jag har bara skrivit en rad på en händelse för typ en vecka sedan och det var ju medhåll till vad hon skrev. Annars är jag en typisk mullvad på hennes konto och helt plötsligt kommer jag inte åt det?????

   Hon har raderat sitt konto.

  Har ni några tips på fuktserum och dagkräm med spf som fungerar bra under foundation? ? Utöver det tar jag tacksamt emot alla tips ni har för väldigt känslig, torr och reaktiv hy!

   Clinique superdefense gel spf 40

   Obs viktigt med gel, finns i kräm också och den funkar inte lika bra under smink. Gelen är nästan som en matt primer i sig själv

    Tack!! Låter ju superbra, ska kika direkt!

   Jag använder e vitamin toner från body shop och på de hyaluronsyra serumet från the ordinary. Billigt och bättre än alla serum jag testat. Även serum för över 1000kr

    Tack för tips!

  Namninsamling för att lagstifta så barn inte måste ha umgänge med våldsam förälder https://www.mittskifte.org/petitions/stoppa-barns-tvangsumgange-med-forovare-nu?fbclid=PAAaYjOBoO0xWSET_dkXPZV2NcLCBkkxreFaGjshLm73t_byTNde9BoI60KAY
  Lextintin

  Sandra Beijer. Varför är hon så dryg i sitt senaste inlägg? ” alla behöver inte dokumentera sitt liv för 179 följare” what’s it to you ?

  Ja jag har läst hennes ”förtydligande” och det var fortfarande pretentiöst. Följer tusen gånger hellre mina vänner med 179 följare än random influencers tillrättalagda flöde.

   Fast jag tycker ändå hon har en poäng i att jag absolut gärna följer mina vänner, men kanske inte just när de tar en snygg bild på sin lunch.

   Men jo, jag håller med om att jag gärna ser vad mina vänner gör på dagarna. Har plockat bort nästan alla vanliga influencers och följer vänner + konton om ett specialintresse.

   Håller med, inte så trevligt.

   Det var en trendspaning, herre gud.

  Jag igen.
  Så himla orolig för cancer.
  Väntar på undersökning, men blöder nästan varje toatillfälle.
  Någon som haft liknande och har en solskenshistoria? ?

   Jag vet en kille som blödde jättemycket, det var en hemorrojd på insidan.
   Har du lång väntetid? Kan du åka in akut?
   Jag håller tummarna för att det går bra för dig❤

   Jag blöder också i perioder, för att jag har Chrons, kronisk tarmsjukdom. Ingen solskenshistoria kanske men kan leva ett relativt normalt liv. Hoppas det går bra för dig och att du får bra hjälp. Allt känns ju lite bättre när man vet vad det är.

    Hur debuterade din sjukdom? Om du vill berätta så klart.
    Jag har läst om både Crohns och Ulcerös kolit men känns inte som att det stämmer in på mig, jag har till exempel inte ont i magen eller ont när jag går på toaletten

     För mig började det med att jag blödde vid varje toabesök. Efter tre månader fick jag väldigt ont i magen, kändes som det högg till då och då. När magsmärtora kom kunde jag inte gå eller röra mig förrens det släppt. Då sökte jag vård och efter ytterligare tre månader och ett gäng undersökningar så fick jag diagnosen.

      Tack för svar ?❤️
      Hade du inte ont i magen förrän efter tre månader? Var du inte orolig?

   Hemorrojder eller sprickor är väldigt vanligt och det brukar oftast börja med blod. Det kan se mycket ut men är oftast inte stora mängder. Titta på färgen på blodet: är det ljusrött är det med största sannolikhet sprickor el hemorrojder.
   Är det koagulerat eller mörkrött är det värt att bli undersökt.

    Det är ibland ljusrött och nu senare mörkrött.
    Jag ska på en undersökning nu i veckan, men jag har så svårt att hålla mig lugn, dagarna går så sakta.
    Jag hade dessa besvären första gången 2019 och gjorde en koloskopi och man hittade inget, men det kan ju ha missats något. Nu har besvären börjat igen men värre, blod och slemblandat blod nästan varje toalettbesök. ? mår dåligt inför varje toalettbesök och hoppas hela tiden på att slippa se blod

   Vet inte om de skulle göra något på akuten. Jag har en undersökning i veckan som kommer.
   Det är inte bara blod, och jag känner ett tryck i mitt bäcken, typ från insidan, så har jag aldrig känt tidigare, om jag spänner mig eller krystar så gör det ont i bäckenet.. det känns inte som att det kan vara något annat än något dåligt ?

    När du oroar dig känner du såklart efter mer. Trycket i bäckenet kan mycket väl alltid varit där man att det är först nu du lagt märket till det. Försök att tänka på annat tills din undersökning ❤️

     Hej Anonym 07:27,
     Ja, kanske, men jag tror inte det, det blir som en konstig inre smärta, känns som att jag borde märkt av den tidigare, eller så är det min oro som gör att jag känner för mycket.
     Tack för dina ord, jag ska verkligen försöka att tänka på annat. ❤️
     Jag drömmer om det på nätterna, jättekonstiga drömmar men som handlar om besvären från magen och hur jag måste säga hejdå till nära och kära

   ringde 1177 en gång när jag störtblödde efter att ha bajsat. hon sa att så länge man inte blöder ”som mens” alltså att den rinner hela tiden, så var det ingen fara. troligen något du river upp varje gång bara.

  Att flera länder nu hjälper Ukraina att rusta upp med olika slags vapen, pansarvagnar etc, bra eller dåligt enligt er?

   Jag pratade häromdan med en bekant som tycker det är synd om ukrainare och att det var fel av Ryssland att starta kriget men dåligt för andra länder att bidra med vapen och pansarvagnar. Orsaken är att Zelensky är vapengalen enligt hen samt det är bara att kasta pengarna i sjön eftersom Ukraina aldrig kommer vinna kriget enligt hen. När jag försökte säga att jag tycker annorlunda och att det är viktigt att stoppa Ryssland nu så att de inte fortsätter invadera andra ex-Sovjetländer också så fick jag svaret att det kommer Ryssland inte göra ? Says who liksom.

    Zelenski vapengalen?! Men herregud det enda han vill att få leva i fred i sitt land. Han kämpar varje minut för sitt land och människorna där. Alla måste hjälpa till annars är vi omänskliga….

   Tänker det är bra. Tror drönare är mer kostnadseffektiva dock

  Jag ser inga kommentarer…

   Inte jag heller

    Eh, hur kunde du då svara på oavanstående kommentar ?

  Jag vill uppmana människor i Sala i Västmanland att bojkotta klädbutiken WASON då deras värdegrund är skrämmande. Fd kund.

   Berätta mer, hade nämligen tänkt besöka den snart.

   Vad är det för värdegrund som enligt DEJ är fel?

   U har du ältat det här hur länge som helst, släpp det och gå vidare..

   Din kommentar övertygar mig om att du är tokig och deras ”värdegrund” är helt normal. 😀

   Det här har du tjatat om gång på gång utan att förklara vad du menar.

   Är 100% säker på att felet ligger hos dig.

   Vad är det som har hänt?

  Någon mer som ska skriva Högskoleprovet i mars? Hur har ni förberett er inför det och vad hoppas ni på för resultat?

  Är sjukt nervös och orolig..

  Gonatt

  Funkar inte bloggen idag heller?

   Vad är det som inte funkar?

    Det kommer inga nya inlägg.

     Det är fortfarande öppet spår?

   Hon har ju påpekat sedan tidigt igår att bloggen strular pga de bytt servrar

    Hon skrev också att det var fixat igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.