Ska Emilia och Marcelo flytta igen?

Bloggen har en massa skit för sig just nu efter att vi bytt servrar. Det jobbas konstant på att lösa dem, och jag ber om ursäkt att ni drabbas av buggar. I morse fanns Marcelo och Emilias lägenhet i Vasastan ute till försäljningen, men ganska så snart efter det försvann bilderna och ersattes av informationen att annonsen var borttagen.
De har ju inte flyttat på länge, och kände kanske att det var dags. Jag menar, de har ju trots allt bott i den här lägenheten sedan tidigt höst 2022.
Personligen ger den här mängden flyttar mig ett sympatikuspåslag av sällan skådat slag, men de verkar gilla den här flyttlådelivsstilen.

Här under har jag bäddat in ett inlägg från Emilia där man kan se att det rör sig om deras lägenhet. (Edit. Pga möblerna)
Längst ner har Emilia bemött rykten om att Marcelo varit otrogen och att paret gjort slut. Enligt henne stämmer det inte alls, och hon uppmanar sina följare att inte tro på vad de läser och att vara lite mer källkritiska.

33 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tror de försöker tjäna pengar genom att sälja med vinst. Den förra sålde dom för rätt mycket mer än vad dom köpte den för iallafall ?

   Det är väl inte rätt tid att försöka tjäna pengar på att sälja sin bostad nu?!

    Dom provar väl. Går det så går det.

    Är väl alltid rätt tid att försöka tjäna pengar? Däremot kan det vara svårare i dessa tider men säljer man och köper i samma marknad är det ju bättre

     Nej, det är helt idiotiskt att försöka sälja/köpa i det här läget.
     Att göra det visar att man inte förstår sig på marknaden alls.

    Man kan ju alltid försöka. Många lägger ut sina bostäder som kommande objekt för att se hur intresset ser ut osv. Man måste inte sälja för det.

   Men man får väl inte köpa och sälja och göra vinst så ofta?! Kommer inte Skatteverket och säger att det är en business då?

  Tror dom gör slut lite hela tiden…

  Kan man få en tidslinje på deras flyttar? Skulle dom inte flytta till hennes hemtrakter?

   Dom gjorde det, till Gävle, men dom flyttade tillbaka till Stockholm. Och nu ska dom flytta igen efter inte ens tre månader i lägenheten

   Det gjorde dom också. Dom har också hunnit flytta tillbaka till Stockholm efter det.

   Söker man på deras namn på exempelvis mrkoll kan man se var de har bott tidigare. Sju flyttar får jag det till på knappt två år.

  Känner dem inte så oklart om de har svårt att bestämma sig eller om de försöker sig på bostadskarriär. Låter sjukt jobbigt att bo konstant i renoveringsprojekt (de verkar väl bo där under tiden?) med småbarn men iaf hittills har det ju varit ett relativt enkelt sätt att samla på mer värde och tillslut kanske kunna köpa drömbostaden.

  Det är väl inte samma lägenhet som såldes nu som den du klippte in bild från hennes insta på? Den som såldes nu verkade vara 20/30-tal och har helt andra fönster än sekelskifteslägenheten. Men hon har helt klart samma stil på inredning och golv. Om det nu inte är samma lägenhet så verkar det som att de köpte den som såldes nu för 6,8mkr i juni så vet inte hur mycket plus de kan ha gått direkt..

   Den lägenheten dom bor i nu och har precis sålt, flyttade dom in i väldigt nyligen. Om man kollar Marcelos instagram så har han lagt upp ett samarbete med ett flyttbolag, daterat 25 oktober. Så tre månader har dom bott i nuvarande lägenheten.

   Nej men hon visar inredningen från gamla lägenheten som man känner igen i annonsen för nuvarande lägenhet

   Förlåt, jag borde varit tydligare. Av möblerna att döma ser man att det är deras lägenhet.

  Men ärligt – vad är det för klåpare ni har till att göra en serverflytt?

  Men Camilla, ditt jobb är att göra resarch? En liten enkel googling för min del och det står att lght har sålts för 6 375 000 kr

   Den du pekar på såldes ju med en helt annan mäklare ett helt annat datum och har en annan storlek..? Om du nu ska klaga på någons research. ?

   Det är inte deras lägenhetsbytet som såldes för det priset.

    *Lägenhetsnummer

   Ja, Marcelo o Emilia betalade det för lägenheten i höstas, alltså innan marknaden föll.

  Försäljning av en bostadsrätt beskattas normalt som inkomst av kapital, med en relativt sett förmånlig skattesats. Om en privatperson relativt frekvent köper och säljer ett antal bostadsrätter under en kort period kan det i stället beskattas i inkomstslaget näringsverksamhet, med en högre skattesats.

  Det hade därför varit intressant att undersöka exakt hur ofta de flyttat de senaste åren samt om de också renoverat respektive bostad till en högre standard ?

   Fast man kan ju skjuta upp sin reavinst skatt och dessutom har jag svårt att tro att detta på något vis skulle klassas som näringsverksamhet

  Hur orkar en flytta så ofta

   Om man gör lite pengar på det är det väl inte konstigt?

  Jag tror han har varit otrogen

   Jaha?

    Japp

  Den ligger bara på ”Unik Fastighetsförmedling” idag fast som ”kommande”. Alltså ändrad idag, igår låg den på Hemnet med Utgångspris osv precis som i inlägget här.
  O nej, finns inte en chans att dom kan tjäna på att sälja nu. Inte en chans!

   Nej, helt fel läge att sälja. När det går trögt i Stockholms innerstad vet man att det är illa.

  Sneak peak
  ??️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.