Lady Dahmer om sin och andra kroppspositivas viktnedgångar

Bloggen funkar fortfarande inte för många, så jag publicerar inläggen med lite större mellanrum eftersom de flesta ändå inte ser dem. ?

Ser du detta – grattis i så fall.
Jag ska försöka uppdatera mer på Instagram idag, som kompensation. @bloggbevakning

Knappt har Lady Dahmer fått sitt Instagramkonto tillbaka, förrän hon sticker ut hakan och bemöter den kritik som ramlat in mot henne och andra ”kroppspositiva” influencers som gått ner i vikt, någonting de tidigare dömt som mer eller mindre omöjligt. 
Varje människa har rätt till sin egen kropp – absolut – men blir det inte lite konstigt om man profilerat sig som just ”kroppspositiv” och skapat sig en offentlig person utifrån det, och sen plötsligt blir sur över att folk undrar, när man gör lite av en helomvändning?
Jag tänker att det gäller alla som profilerar sig och får massor av följare pga det?
Om Camilla Hamid helt plötsligt slutar posta innehåll om mat och bak, och istället bara postar inlägg om kyckling – får inte hennes följare då fråga om vad det är som pågår på hennes konto, som man kanske började följa av en viss anledning – att man gillar hennes recept?

Eller gäller det bara så länge det inte handlar om en person som byggt sin profilering kring sin kropp?
Det är ju trots allt personerna själva som valt att bygga sin profilering kring sina kroppar/kroppspositivism mm. Annars kan jag tycka att följarna absolut kan fråga om en sådan sak, men utan att kunna kräva eller förvänta sig ett svar, men här?
Jag vet inte….
Jag tycker det är ett lite märkligt sätt att resonera på och kanske ett ypperligt sätt att förlora dessa följares förtroende på.

Som sagt, mitt resonemang gäller de personer som själva satt sina kroppar i fokus genom sin kroppspositivism, och jag tycker att resonemanget haltar en smula.
Jag vill gärna höra hur ni resonerar, oavsett om ni är inne på samma spår som jag, eller tycker helt tvärt emot.
Jag har säkert missat ungefär hundra olika aspekter av det här…

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det flesta skiter väl i hennes kropp men det blir ju motsägelsefullt när hon säger att det inte är någon idé att banta/ ändra kosten eftersom man ändå inte går ner i vikt. Och för att hon skulle gå ner i vikt skulle hon behöva svälta sig själv och sen gå upp allt igen när hon skulle börja äta vanligt igen..hon säger ju att hon inte svälter sig utan äter ungefär som vanligt fast tränar mer ( vilket iof inte bidrar till viktnedgång enl forskning) och ändå har gått ner i vikt. Jag tror det är det som folk stör sig på, inte att hon har gått ner. Hon kan väl bara erkänna att hon trodde fel om viktnedgång och att det inte stämde det som hon så säkert uttalade sig om.

   Äh, det stämmer nog det hon säger för LD har alltid rätt, alltid haft och kommer alltid att ha. Så tids nog är hon tillbaka på sin tidigare vikt.

   Men folk läser ju henne som fan läser bibeln också. Hon har aldrig sagt att det inte går att gå ner i vikt. Det hon har sagt är att viktnedgång över tid inte håller för den absoluta majoriteten. Och det är inte en åsikt ens, det är fakta. Fakta som många har VÄLDIGT svårt att acceptera och slår ifrån sig med näbbar och klor.

    Jo, hon har sagt att hon skulle vara tvungen att svälta sig för att kunna gå ner i vikt. Vilket hon inte har gjort ( enligt egen utsago) så det stämmer ju inte. Det är dumt att låta så tvärsäker på något som man tydligen inte har koll på.

   hon har ju börjat med adhd medicin o många gått ner i vikt pga svårt att äta. så kanske därför.
   är sunt att hon fått bort en del farligt bukett. det är hälsan som är viktig sen om man är lite rund är väl inget fel.

    ADHD-medicin är rena bantningskuren. Kolla Julia F och Bingo som exempel.

    Precis, ADHD medicin gör en ofta riktigt smal. Har närstående med diagnosen och de har varit medicinerade. De har varit underviktiga när de gått på medicinen och sen när de slutat gått upp/blivit mer normalviktiga alt överviktiga.

   Fast det fattar jag inte. Om man börjar röra sig mer är det väl klart man går ner i vikt även om man inte ändrar kosten? Sedan kanske man inte rasar 30 kg i vikt men..

    Ja, det stämmer att man kan gå ner i vikt om man ändrar sina rörelsevanor – i synnerhet om man rört på sig väldigt lite/obefintligt tidigare. Tex finns det stor skillnad mellan dem som haft ett stillasittande jobb till att ha ett rörligt arbete. Men som du säger så är det ju kanske inte 30 kg för gemene man. Det forskning visar är viktigast vid viktnedgång är kosten. Men kosten behöver ju inte vara katastrofal för att man faktiskt tappar i vikt vid mer aktivitet ?

     Nja, enligt forskningen så har motion en minimal påverkar på vikten. Det har dock en positiv inverkan på blodsocker, hjärta mm.

      Tränar du ett pass à 500 kcal om dagen så är det 7000 kcal på 2 veckor. Äter du som innan så ger det ett underskott på 7000 kcal=1 kg. Klart det gör skillnad. Problemet är nog att många också äter mer när de börjar träna, dvs inget underskott uppstår.

   Hur vågar du? LD har ALDRIG fel. Ta tillbaka eller dö!

   Snälla LD kan du inte bara lägga på dig 30 kilo så alla blir glada och nöjda! Herregud hur folk håller på! Iofs då skulle alla som var missnöjda för att du var tjock gå igång igen. Moment 22.

    Problemet är väl hennes dubbelmoral.

    Eller säga ”okej, jag hade visst fel, jag är ingen expert och just den här gången var det inte riktigt som jag trodde”. Det som stör folk är ju att hon har gått väldigt hårt på andra som berättat att de gått ner i i vikt genom att exempelvis träna några gånger i veckan och äta mindre kolhydrater. Dessa har blivit har blivit i princip halshuggna. För det är ju omöjligt att gå ner i vikt utan att svälta i flera år. Och har nån annan misslyckats och gått upp i vikt igen (Simon från Biggest loser) har hon skrivit att hon är skadeglad för haha han hade ju fel när han sa att man kan gå ner i vikt genom att ändra sin livstil. Och nu sitter hon så käckt och pratar om hur hon gått ner i vikt genom att leva lite nyttigare men absolut inte banta. Ja jättebra men hon har liksom låtit ”Annika, 22, butiksbiträde från Bollnäs med 200 följare” (exempel) brännas på bål av 1000 följare och dumförklarat och skällt och sagt tyst med dig och du har fel. Herregud hon får väl erkänna att hon hade fel nån enda gång.

  Ja nu är hon igång och vevar helt maniskt igen eftersom någon har kommenterat och ifrågasatt. Att människa bara orkar. Vilken mardröm det vore att leva ihop med en sån här person som alltid ska ha rätt,alltid ska ha sista ordet och ständigt måste hävda att det har hen minsann aldrig sagt el menat.
  Förövrigt tycker jag att det här som Johan Hakelius har skrivit har en poäng https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/tjockhet-har-blivit-en-ny-folkrorelse/

   Hade så gärna varit en fluga på väggen när svägerskorna Lady D och Cissi Wallin ska umgås. Två omöjliga adhd kvinnor som ska veva, vifta och slåss kontant och aldrig ha fel. Vilken julafton! (Vet att de nog inte spenderar så mkt tid tsm men rent hypotetiskt)

  Blogg fungerar för mig

  Måste ”kroppspositiv” enbart betyda ”tjock o nöjd” eller vad? Kroppspositiv borde vara lika med ”jag tycker om o tar hand om min kropp”…så jäkla trött på detta tjafsande. Om hon mår bättre av att gå ner i vikt utan att kränga bantningsprodukter som många andra gör just nu, det är väl för sjutton positivt? Att hon inte tjatar om vikt utan ”bara är” o fortsätter skriva om viktigare saker än ”jag har gått ner i vikt”. Jag som ätstörd, som går upp o ner i vikt, blir GLAD när jag ser människor som lämnar ”glada tjockträsket” för vi lurar bara oss själva när vi tror att en tjock kropp är sund. Ok, att vara smal är inte automatiskt samma som att vara sund o frisk, men är man tjock, då är man garanterat inte helt frisk o även om man inga symptom har just nu, så kan man vara säker på att de kommer. Det enda positiva med ”tjock kroppspositivism” är att vi tjockisar inte ska hata våra kroppar osv, men vi får fasen inte lura oss själva med att det är sunt. Lättare sagt än gjort att leva som man lär, än har jag inte lyckats, men jag hoppas jag lyckas någon gång…

   Hon har flera gånger påstått att det är i princip omöjligt för tjocka att gå ner i vikt?

   Wow, det var mörkt.

    Mörkt???? Hur??

  Hyckleri svar JA!

  Och servern går bra?

  Eftersom hon själv tyckt banting varit djövulens påfund och kastat andra under bussen för viktnedgång känns det lite komiskt hon säger hon blir reducerad till sin kropp, så mycket som hon pratat om sin kropp så har hon själv satt fokusen där vid och därav kommer reaktioner..

   Exakt, det är ju inte för att hon har gått ner i vikt som folk blir upprörda utan för all skit ( som klart och tydligt inte är sant) hon har hävt ur sig. Men det verkar hon inte koppla…

   Fast hon har ju inte bantat? Han har börjat med karate och äter medicin mot diagnos. Det är knappast att gå på diet/banta..

    Hon gick ner innan hon började med medicinen.

    Jo hon skrev en gång att hon fastar på kvällstid, det är ju en form av diet.

    Ja och herregud vad arg hon varit på andra som sagt att man kan gå ner i vikt på det sättet.

  Jag är kroppspositiv, alla kroppar räknas och alla skall behandlas lika i samhället oavsett utformning.

  Måste man vara överviktig för att vå vara kroppspositiv?

  (Är vältränad och småmullig, om det nu har betydelse).

   Jag kallar mig ingenting. Jag skiter gladeligen i andra människors kroppar. Pratar heller aldrig om min egen. Om alla bara tar hand om sin egen kropp så behöver vi inga namn som ”kroppspositiv” mm.

    Vad menar du med ”tar hand om” undrar jag då?

  Fast “alla” får väl kritik när de helt plötsligt gör en helomvändning och går emot allt de innan predikat om. Nu är inte de här exempel så drastiska som att göra en helomvändning men tänk på reaktionerna t.ex. therese Lindgren får när hon använder Icke-veganska produkter, lilla hjärtat-mamman när hon umgås med Ulf Kristersson.

  Jag tycker att kritiken är befogad. Hon har länge påstått att det inte går att gå ner i vikt utan att svälta sig. Och nu har hon gått ner massor, enligt henne för att hon börjat med karate? Ha! Vilket skämt. Såklart har hon ätit mindre också. Jag förstår om hennes följare känner sig svikna. Hade varit bättre om hon sagt sanningen, att hon ätit mindre (kan ju vara pga aktivt för bantning, psykiskt mående osv vad vet jag). Om hon erkänt att hon gått ner i vikt pga hälsa, utseende el whatever hade ju varit bättre än att inte säga sanningen. Känner ingen som bara råkat gå ner så mkt i vikt, utan sjukdom eller bantning.

   Men om det nu är sjukdom då? Är ju fruktansvärt isåfall om att hetsa om att någon ska förklara sig och sin kropp

   Hon skulle aldrig våga/stå för att hon hade bantat eftersom det är det hon alltid varit emot/ hävdat är i stort sett omöjligt utan att svälta sig.

    Faktiskt så skrev hon att hon fastar på kvällen.

  Hon har gått ner i vikt pga Concertan hon äter

   Nej, det här började innan. Men kanske det hon skyller på.

    Tänker att Concerta har hjälpt till dock. Jag rasade 12 kg i vikt på 2 månader när jag började äta den.

     Hon gick ner innan det att hon började med medicinen.

   Nej hon gick ner långt innan.

  En annan kroppspositiv flunsa är Cassandra Klatzkow som rasat i vikt. Jag verkligen gillar henne men har tappat lite för henne efter att hon gått ner så mycket i vikt men inte vill prata om det. Hon är så frispråkig om precis allt men inte det, vill inte ”trigga” andra säger hon… suck! Det sägs att hon har gjort en gastric och då blir det ännu mer hyckleri att man då inte berättar det, vart tog ärligheten vägen?? Minns att hon pratade i podden för länge sen om sin barnlängtan osv och att hon då skulle behöva gå ner i vikt för att bli gravid och det var därför hon ville gå ner i vikt . Men nu när hon har gjort det (snabbt som tusan) då sa hon i podden att nu vet hon inte om hon vill ha barn längre, känner inte barnsuget längre… Var allt detta bara bullshit för att hon egentligen alltid velat gå ner i vikt och det var ett svepskäl så att inte folk skulle undra varför hon som alltid varit så stolt över sin ”stora” kropp helt plötsligt skulle rasa i vikt, träna osv. Nu är hon precis som alla ”andra”, trist… speciellt hon som inte pratar om det och är hemlig.

   Kolla höjdpunkter hos henne! Hon har gått ut med att hon gjort op !

    Har hon? Jag ser inte att hon nämner just operation i storyn om viktnedgången

     Nu har jag inte tittat på exakt allt hon lägger upp, men mycket. Varje gång hon nämner sin viktnedgång säger hon att hon inte vill trigga någon/att hon tränar/ att hon inte har någon skyldighet… allt för att slippa berätta att hon opererat sig. Tycker det är tråkigt att det är ett sånt stigma kring att operera sig, men att sitta i en pod och prata om hur man suger kuk går bra… läste även att Cassandra haft ätstörningar innan och tycker det är märkligt att en läkare låtit henne gå vidare med op då.

      Exakt, tänker också att det är rätt uppenbart att hon gjort en operation men har aldrig sett att hon bekräftat det. Hon har ju som hon säger inga skyldigheter att prata om något egentligen men lustigt att vara så öppen om precis allt annat

       Precis.. jag vet inte om hon tror att vi inte fattar? Det är ju uppenbart att hon inte gått ner så mycket som hon gjort bara pga träning. Hon äter ute i var och varannan story och dricker alkohol ofta.. så nån större livsstilsförändring är det ju knappast som gjort under.

        Jo, hon har gjort en ganska stor förändring som ej är operation ; börjat med Concerta/tjack.

         Ganska ofräscht skriver. Man ser tydligt att hon har ärr med. Så ja op har skett !

        Gör man en operation så kan man väl inte äta, så livsstilsförändring måste hon väl ha gjort? Eller, är det inte så det funkar?

         Alla jag känner som gjort gbp äter samma mat vi andra gör, bara mycket mindre portioner (tänk en portion för en 4-åring).

        Bara för det är bilder på mat och dryck vet du ju inte mängden hon äter.

        Vilket uppenbarligen är låg då hon rasat i vikt. Detta pga operation.

   Tycker cass gör helt rätt att inte prata om hur hon gått ner pga det kan trigga andra. Och hon har verkligen ingen skyldighet att berätta för er.

    Nej hon har ingen skyldighet till någonting. Men hon har alltid svar på tal om allt annat. Det är väl det i kombination med att hon profilerat och profiterat sig på att vara tjock innan som blir…. Märklig i mångas ögon. Jag har inga åsikter om operationen i sig

  En vanlig biverkning av många adhd-mediciner är minskad aptit. Förhoppningsvis ger medicinen också önskad effekt vilket leder till att man mår bättre psykiskt vilket i sin tur kan minska känsloätandet. Lägg dessutom till att när man får lite ro i hjärnan och vardagen, bättre ordning och struktur, minskar även stressen vilket i sin tur minskar nivåerna av stresshormonet kortisol, och vips blir det lättare för kroppen att bli av med övervikt.

  Det är väl känt att endast träning som verktyg för viktnedgång ger begränsade resultat så jag gissar att det till stor del handlar om minskade kalorier in kopplat till medicinens biverkningar och effekter. Då vore det ärligare att berätta det. Lady Dahmer har alltid varit fysiskt aktiv och motionerat i någon form men har, för att inte bidra till ”träningshets”, valt att inte dela med sig av det.

  LD gick rätt hårt åt kroppspositiva Anna @en.pantertant.i.leopard Perlestam när hon för några år sedan lämnade @notondietanymore bakom sig på instagram och började posta om träning, kost och att komma i form/hälsa/må bra. Då handlade det om att Anna svek och lurade sina följare eftersom många av dem följde henne just p.g.a. kroppspositivismen. Jag tyckte att Lady Dahmer hade en poäng i sin kritik. Även om situationerna skiljer sig åt hade jag uppskattar en mer reflekterande reaktion på frågorna/kritiken hon får nu. Jag gillar Natasja och har lärt mig sjukt mycket av henne. Älskar oftast hennes ”brutala” ärlighet, rättframhet och rants men upplever att det generellt blir svårt med trovärdigheten hos personer som aldrig tycks ha eller kan göra fel… När precis allt går att rättfärdiga och försvara med att kritik, frågor eller ifrågasättande är kvinnohat eller antifeministiskt blir det liksom inte bra. Nej, ärlighet varar längst även här, har du gjort en magsäcksoperation – var ärlig med det, har medicin gjort det lättare att äta mindre – säg det. För hur det än är så är de flesta av oss kvinnor innerst inne fast i knullbarhetens, smalhetsnormens och ytlighetens grepp.

   Det var väl ändå Anna apan satt i granen som LD gick hårt åt? Med all rätt eftersom hon samarbetade med Viktväktarna.

  Jag vet inget om LD, men jag upplever Cassandra som en hycklare. Hela hennes identitet har varit hennes kropp, till skillnad från många andra. Hon har fotat sig själv och sin kropp i en visss stil, gjort samarbeten tjänat pengar på hur hon ser ut. Hon har inte velat gå ut med sin operation fine, men hon kunde ha enkelt sagt att hon gör en hälsoresa just nu för att må bättre och kunna få barn i framtiden, men hon valde ist att vara tyst. Säkert i hopp om att gaslighta människor med samarbeten/produkter sedan som hon själv knappt använt. Det är exakt såhär de funkar flunsorna, de gör ingrepp, sedan ska du betala pengar för produkter som säljer med just de kroppar de har köpt. Folk vill se ut som en influenser, medan influensers mörkar att de själva inte ser ut sådär utan ingrepp. Och ja, jag fattar att prata om ingrepp kan trigga, men tror det triggar fler i längden när man inte är öppen med vad som krävs för att se ut sådär.

  Hon själv ser kanske det inte som om hon ändrat sin kost, men en vanlig biverkning av Concerta är ju att man börjar äta mindre. Jag märkte det inte själv till en början, men rasade 12 kg på två månader när jag började med den och fick ta hjälp av läkare och dietist att lägga upp ett matschema som gjorde att jag åt det jag behövde.
  Sedan tror jag att det ligger annat bakom LDs viktnedgång med, men Concerta kan ju ha bidragit.

   Fast 12 kilo på två månader innebär att du var nog ganska överviktig innan du började med medicinen

  Mångas kroppar förändrats under livets gång . Ska LD känns nån slags skyldighet till omvärlden att väga visst mkt för att inte bli kallad hycklare ? Låter orimligt. Speciellt när just hennes viktnedgång skett sakta med säkert över flera års tid.
  Säkert pga olika förändringar i livet , om det nu är pga karaten nån jävla adhd medicin eller vad det nu beror på .

  Kan inte hålla med om att hon byggt sin persona kring sin kropp eller vikt. Hon har däremot aldrig gömt eller skylt sig .
  Hon har och tar fortfarande fighten mot folk som påstår att man automatiskt lever ohälsosamt pga en viss siffra på vågen .
  Det innebär dock inte att hennes kropp är till för att pleasa omgivningen oavsett om den är smal eller tjock eller mittemellan.
  För i det fallet är hon damned if she do and damned if so dont.

  Jag tänker att hennes kropp är hennes kropp, precis som alla andras. Jag tycker inte heller att kroppspositivism enbart tillhör tjockisar. Jag förstår att kvinnliga tjockisar generellt sett har det svårare i livet kopplat till att hitta kläder, bemötande och så vidare (jag har nämligen själv varit tjock tills jag gjorde OP). Men nånstans är väl hela idéen med kroppspositivsm att göra samhället mer öppet mot alla kroppar? Så är jag tjock en period i mitt liv och förespråkar kroppspositivsm och sen går jag ner i vikt (av nån anledning) och fortsätter förespråka kroppspositiv – då delar jag fortfarande värderingarna. Det är inte för mig hyckleri att i en sån situation gå ner i vikt.

  Saker händer ju i människors liv och de förändras. Det viktigaste där är ju att en behåller sina värderingar om att alla är lika mycket värda och förtjänar ett bra bemötande.

  Jag kan absolut fatta att folk ifrågasätter detta. Att man ändrar inriktning på sitt konto är väl heller inte konstigt, man utvecklas som person. Och hon verkar ju hålla på att ställa in sin medicinering…faktum är att de som har ADHD och kanske dålig impulskontroll, ångest, rör sig lite, deppar osv både mår bättre och då tröstäter mindre, får minskat sug av amfetaminpreparaten OCH får bättre kontroll bättre psykiskt mående (gäller inte alla med minst 30% svarar på medicineringen…). Då kanske man mer eller mindre ofrivilligt går ner i vikt. Men om man plöstligt byter idologi är man ju en tveksamt karaktärsstark individ…och då får ju folk sluta följa. Man KAN ju också ha en viss hållning som att tycka folk ska få vara hur feta och glada de vill” utan att för den delan vara kraftigt överviktig själv….Men då kanske man blir korsfäst. Så låt folk vara, sluta följ folk som gudar och slappna av lite.

  Alltså ???? hon måste ju få ta tag i sin hälsa å gå ner i vikt om hon vill det. Att folk ens har åsikter om det är så jävla sjukt.

   Det är ju inte det folk har åsikter om. Åsikterna gäller dubbelmoralen, att först predika att viktnedgång är omöjligt eftersom kroppen alltid vill tillbaka till sin högsta vikt, för att sedan påstå att hon gick ner av att börja med karate 3 ggr/vecka för att ”kroppen ville gå ner”.
   Det kallar jag dubbelmoral, varför inte bara säga att hon blev singel och ville känna sig snygg och viktnedgång är en möjlighet om man är noga med vad man stoppar i sig.

  Finns miljoner andra tjockisar att följa online. Helt sjukt sjukt vad PK-maffian tar sig friheter. Man kan inte kräva av nån att den ska fortsätta vara fet för att DU ska känna bättre om dig själv. Patetiskt! Och i samma andetag påstår ni att ni INTE uppmanar till fetma, men när en fet person vill gå ner i vikt så får den inte det…..? Låter som UPPMANING TILL FETMA. Sinnessjuka är ni som inte låter folk va smala

  Gillar verkligen LD för att hon vågar ta ställning i frågor, skriver bra, ständigt aktuell osv. Och beundrar hennes kamp för att en kropp skall skall få vara ifred från andras dömanden. Sen blir jag så trött på detta med Triggers, det är inte skrivarens ansvar att behöva ta hänsyn till om jag är ätstörd, barnlös, glutenintolerant eller känslig för blod. Det är jag som läsare som måste välja vilka kanaler jag får energi av (och avfölja andra). Och som tillägg, finns massa LD skrivit som jag inte håller med om (politik, omöjligt att gå ner i vikt och behålla den, barnuppfostran mm) men jag får mer än det tar och det är också bra för mig att följa personer som inte är så lika mig, för att ibland få nya infallsvinklar.

  Jag tänker att anledningen till att en är överviktig ibland kan bero på psykiska orsaker. Man äter kanske för att dölja känslor eller pga av stress och då gärna onyttiga saker. När man hanterar grundproblemet och slutar äta för att hantera stress eller negativa känslor kanske man inte upplever att man har ändrat sin kost speciellt mycket men maningar ändå ett lägre intag av kalorier eftersom det känslomässiga ätandet har upphört. Det är då sant när man säger att en överviktig person som bantat ner sig, genom ett kraftigt minskat intag av kalorier, sedan kommer gå upp igen. Detta eftersom denne inte har hanterat orsaken till att man över-/stressäter. LD kan man tycka vad man vill om men helt bra psykiskt tänker jag inte att hon har mått… kanske hänger detta ihop även för henne?

  Kroppspositivism är väl inte att fortsätta vara överviktig till varje pris. Handlar ju snarare om att respektera människor oavsett storlek…

  Tror hon skulle må bra av att skippa social medier några år.

   Det är väl typ det hon sysselsätter sig med, har ju inget annat jobb eller så.

    Hon borde verkligen stänga ner sociala medier. Det har blivit värre sedan hon blev äldre, hon fastnar i någon sorts negativ spiral och måste ha rätt i alla frågor till varje pris, minsta lilla grej så måste hon lägga upp 150 stories i timmen och berätta HUR DET FAKTISKT ÄR.

  Sjukt många i det här kommentarsfältet som tycker LD är hycklare. Fattar faktiskt inte varför. Hon har alltid varit emot DIETKULTUR och är det nu med. Hon är öppen med att hon gått ner i vikt efter att ha börjat med karate = rört sig mer. Hälsosam husman har hon alltid ätit ju, vi som följt länge har ju sett hennes matlagning många år. Får en kroppsaktivist inte förändras? Ska hon försöka hålla vikten stabil hela livet för att pleasa följarna? Tänk om man går ner i vikt pga sjukdom, medicin mm. Dessutom har hon inte bara byggt plattform och fått följare på kroppsaktivism. Hon har ju främst skrivit om feminism och föräldraskap. Hur kan det vara hyckleri att bara leva sitt liv? Hon har ju samma åsikter. För den delen är det inte förbjudet att byta åsikter heller, om det skulle vara så. Nej, jag tror att om man provoceras av detta ligger nåt annat bakom. Kanske har man glorifierat den influencerna och misslyckats med att förstå att den också är människa med ett liv som förändras.

  Och nu börjar LD veva igen, hon har uppenbart glömt bort att hon tidigare hävdade att hon var aktiv (” hur skulle hon annars orka med 3 ungar?”) och tränade bla. löpning tidigare. Nu låter det att hon ”rest sig ur soffan”. alltid dessa justeringar så att det ska passa för dagen. Det är irriterrande inte att hon tappat vikt.

  Vaddå byggt hela sin profil genom sin kropp? Tycker att hon byggt sin profil genom att vara feminist och vara en normal jävla människa en av få som vågat ta plats och bana väg för andra. Varför ska hennes kropp granskas när det är ajabaja för alla andra oavsett hur mycket som visats upp eller inte? Inte en enda liten cell i min kropp håller med om det du säger. Att jämföra hennes hälsa, kropp, livsstil, person med Camilla Hamids bakning som är ett jobb/hobby är ett jävla hån. Hoppas för Camillas skull att hon inte börjar uppdatera om hon skaffar nya intressen, hon ska baka och thats it. Så för att någon ägnat sig åt kroppsaktivism så är deras kropp och vikt okej att granska? Gör en omröstning om vad hon bör väga kanske är på sin plats? Eftersom att trovärdigheten sitter i vikten eller? Av det Natasja lärt mig sen jag upptäckte henne så har inget av det något att göra med vad hon vägt just för stunden.

  Konstigt resonemang tycker jag. Mig veterligen har hon aldrig byggt sitt kändisskap på att vara tjock, och oavsett så följer man väl inte någon enkom för att hen är tjock? (Så som man följer en bak/matlagning-influencer pga intresse för mat/bakning). Ganska nedvärderande att reducera LD till enbart tjock

  Jag blev lite irriterad av detta inlägg. När LD vägde ännu mer fick hon kritik och hat för det och nu när hon tappat i vikt så ska även det kritiserats. Tjocka människor kan aldrig göra rätt. Tycker inte vi har något att göra med hennes viktnedgång bara för att hon som ännu tjockare stod emot folks kritik, förövrigt är hon ju fortfarande inte smal. Vi äger väl inte hennes kropp och har därför inte rätt att döma hur hon levar. Tycker detta inlägg visar på hur kort vi kommit när det kommer till acceptans av större kroppar. Låt alla människor vara och göra sina egna val. Sorgligt hur besatta vi är av tjocka personer.

  Men snälla rara. LD har gått ner i vikt. So what? Det är inte som att hon förespråkar bantning eller dieter för det.
  Hon har en hälsosam syn på kropp, mat och träning. Inte någon gång har jag sett henne skriva något annat. Enda hon skriver om ämnet är när hon får mycket frågor eller kritik som hon bemöter.
  Och som tidigare nämt här i tråden, kvinnor uppmuntras att banta för att kunna ex. Få barn. Istället för att prata om hälsosam livsstil. Kost, motion, psykisk hälsa. Kan vi sluta fokusera på folks utseenden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.