Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts.… ?

Ps! Tjafsa mindre!

292 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Min partner är ganska ofta ”sur” utan anledning?

  Ibland vaknar vi upp tillsammans och han säger knappt ett ord och känns lite snäsig när jag säger något eller frågar som en sån enkel sak om vad han vill ha frukost. Vi kan
  till och med på sådana här dagar gå en långpromenad på säkert över en timme, utan att säga ett ljud till varandra. Solen skiner och inget dåligt har hänt båda mår bra är friska har bra liv, men ändå är de såhär.

  Jag tycker stämningen känns konstig och jobbig.. Påpekar jag det säger ” orka prata jämt man måste väll få våra tyst någongång, och sen undrar han om han ska låtsas så jag blir nöjd” i den stilen svarar han, och sen blir han super sur och hela dagen är ofta tillknäppt. Jag är under 30 men över 25 och han över 35, så jag har ej haft så många relationer innan att jämföra med. Dock har han haft flera seriösa och längre.

   Lämna.

    Vad är det för råd? Lämna? Lämnar man för precis vad som helst nu?
    Är väl vettigare att sätta sig på riktigt och försöka förklara varför det är viktigt för dig att prata om ämnet, och på vilket sätt det påverkar dig. Förklara att du vill förstå men att också att han förstår konsekvenserna av beteendet både nu och vad det kan få för konsekvenser för förhållandet längre fram- att du inte får dina behov tillgodosedda och inte kan vara kvar i förhållandet.
    Läsa böcker om kommunikation, förstå personlighetstyper= dominant / undergiven.. föreslå parterapi för att komma igenom det innan det skapar för stor skada i förhållandet…

     Det där är inte precis lämna för ”vad som helst” men om du vill ha det utvecklat så är det ett förhållande hon beskriver som jag inte skulle vilja att varken vän eller fiende stannar i. Som fler skriver är det psykisk misshandel och extremt påfrestande. Till ts: jag skulle säga 1. Killen tappat intresse för dig eller förhållandet 2. Killen är deprimerad och det går ut över dig 3. Nåt annat men hjälper det inte att prata och han förminskar dina känslor och behov= LÄMNA

      Livet är för kort för att stanna i pissiga förhållanden där man mår dåligt. Jag lovar dig att det finns killar där ute som aldrig skulle behandla dig så och som kommer behandla dig 100 gånger bättre, även fast man inte tror det. Been there done that <3

       Förlåt om detta låter hårt, men han är nog inte kär i dig längre.

   Hej!
   Det där låter inte alls hälsosamt. Om det påverkar dig negativt och du har lyft upp det och han inte kan bekräfta dina känslor tycker jag det är problematiskt. Tycker du ska säga till honom igen hur det får dig att känna, och konkret vad du önskar av honom. Tycker absolut inte du ska acceptera att ha det såhär i din relation <3

   Det där är en form av psykisk misshandel.

   Klart msn får vara sur nån gång ibland men att det är ganska ofta är inget bra. Alls. Fråga dig själv om du vill leva med den konstiga dåliga stämningen och med någon som verkar oförmögen att kommunicera vad han egentligen känner/tycker.

   Ta ett ordentligt snack. Kanske föreslå parterapi. Nappar han inte så dumpa

   Att ständigt utsätta en annan person för sitt dåliga humör helt utan att ge en anledning, det är psykisk misshandel.

   Är man sur ofta kanske man ska gå undan, berätta varför- så att partnern slipper stå ut med ens dåliga humör.

   Tack för alla svar.

   Jag har försökt prata med honom, Hur jag känner han poängterar då att man inte vara glad jämt och ha ”show” jämt, dyrka och älska allt jag gör/säger, och att han är trött ”bara” därför är han såhär och att jag ska sluta fantisera ihop saker när han är tyst en hel dag. Så de blir att kännas som att jag är onormal som en reagerar på detta att alla hans ex kanske inte ens reagerat? Att de tillhör en vuxen relation att ha de såhär.. tyst och knepigt, jag förstår att man inte pratar jämt de gör väll ingen vanlig människa förutom kanske en person med manisk episod eller väldigt påtänd. Ni som levt ihop ett tag känner ni såhär? Att ni får gå runt bomull ibland runt er partner?

   Tillägg: Vi båda jobbar normalt heltid på vanliga jobb inom statlig myndighet och region. Inga extra slitsamma/psykiskt/fysiskt tunga. Inga barn eller djur.

    Väldigt stor skillnad på att ha ”show” hela tiden till att tiga en hel dag. Jag skulle må jättedåligt om min man gjorde så och undra vad jag gjort honom för något? Fundera på varför han har en massa ex….

    Mår han dåligt får han ju säga det, du är ingen tankeläsare. Nej, det skulle jag inte orka med, livet är för kort.

    Nej, jag är i ett 19 år långt förhållande och jag går inte på bomull runt min man. Såklart kan man ibland ha en dålig dag och kan då säga till om det, att man behöver lite lugn och ro eller inte kan va så underhållande just nu. Trött är ju väldigt många vuxna, särskilt under den här årstiden men man kan ändå va normaltrevlig och kunna byta några ord under dagen med sin partner, herregud. Ta ett allvarligt snack om hur detta påverkar dig och att detta inte är nåt man ska behöva stå ut med. Antingen har han depression eller så är han bara en egoistisk surgubbe ??‍♀️

    Då tycker jag att när han känner sådär och det låter som att han hellre vill vara själv så får han säga det och isf kan ni ju göra saker på var sitt håll. Om det är något du varit okej med alltså. Bättre att du isf får chans att göra något kul än att gå och dras med er surmule. Är inte du okej med det (eller han) så kanske det är dags att lämna.
    Att det finns det finns en del ex kan ju ha att göra med att de inte heller tyckte att det var okej beteende och inte bara du

    Om han kallar det att ha ”show” att bara vara allmänt trevlig mot sin partner är väl skäl nog för att lämna? Tänk honom om 10 år – när ni eventuellt har barn och trötta nätter. Ska han unvika att prata med dig en hel dag då? Tänk om ytterligare 20 år när barnen är utflugna – ska han sitta som en jäkla surgubbe över kaffet då? Jag följer en filosofi som jag kallar ”70-30” som jag snubblade över för några år sen som lyder: om ett förhållande (sambo/vänskap/familjemedlem osv) ligger och balanserar på att vara 70% bra och 30% dålig ska man ta sig en funderare om det verkligen är värt att lägga sin tid på. Är det mindre än 70% bra bör man bryta. Det är liksom inte värt det!! Och du: glöm inte att folk knappt kan ändra sig, även om de verkligen vill! 15% är allt en individ kan ändra sig, och det är då om hen VERKLIGEN vill. Din sambo verkar inte vara ett dugg sugen på det, utan skyller över allt på dig? Nej, du förtjänar någon som GER dig energi snarare än att TAR som han verkar göra! Som någon annan skrev: livet är för kort för dåliga förhållanden. Du förtjänar någon som får dig att skratta och känna dig lycklig, snarare än en surmört!

    Förstår att man vill ha tystnad ibland, det vill jag med när jag är med min partner emellanåt. Men det man gör ändå är att kramas, se glad och avslappanad ut, säga nåt litet ord här och där. Motsatsen till ”show” är liksom inte sur tystnad och fräsa när du undrar om nåt är fel.

    Jag tycker att man absolut måste få känna att ens partner tycker om en, är glad att se en, vill vara med en, kommer på massa saker man vill berätta, kanske tar i en när man går förbi.
    Inte 24/7 men generellt.

   Han verkar deprimerad?

    Tror han är typen som vill att förhållandet ska ta slut, men han säger det inte, bara beter sig som ett trist kräk, så partnern till sist gör slut. En ynkrygg alltså.

   Men varför är du tillsammans med en tönt?

   Silent treatment är en form av psykisk misshandel. Han kanske inte fattar det men jag tycker att du ska säga det till honom. Sedan undrar jag om han verkligen vill vara ihop? Han kanske har tröttnat men inte gör slut av någon anledning (feg, konflikträdd, kär i nån annan etc). I vilket fall så har du inget att förlora på att konfrontera honom. Om han älskar dig så får han skärpa sig och jobba på sitt humör så att ni kan ha ett bra förhållande. Annars kan ni lika gärna göra slut.

    Jag håller med ovan! Låter som han är för feg och konflikträdd för att göra slut. Genom det här beteendet får han dig TS att göra slut istället.

    Missförstå mig inte – TS, du är värd någon som värnar om ditt välmående, är engagerar och investerar i förhållandet, och jag tycker du ska lämna. Men du skrev att det var ditt första riktiga förhållande. Så det jag vill säga med min kommentar är att det här beteendet, eller sättet din pojkvän har, är inte helt ovanligt, och det har INGENTING med dig att göra. Han projecerar sitt inre kaos på dig.

   Hej. Jag har i princip samma problem. Men min kille har varit väldigt, väldigt sjuk i depression och får återkommande dåliga dagar då och då, inte lika ofta som ni verkar ha det då. Han stänger in sig och vill bara vara själv, är tyst och vill inte prata.
   Kanske har eventuellt din kille något liknande bakom sig som du inte känner till?
   Oavsett hoppas jag att ni kan prata om detta och lösa det.

    Men, det är en sak att vara deprimerad och det är en annan att vara elak. Att behöva egentid, bearbeta sorg eller hopplöshet, eller gå igenom tunga tankar och meningslöshet innebär inte att snäsa, vara elak och trycka ner sin partner. Oavsett om TS:s pojkvän är deprimerad eller inte så är han outvecklad känslomässigt. Att ha en partner som vill straffa en när hen mår dåligt är ingenting man kan bygga en relation på. Det kommer sluta med att han sakta äter upp hennes självkänsla.

   Han måste(!) vara tydlig med dig direkt om att det inte beror på dig när han har en sån dag. Sen tycker jag att han kan vara för sig själv då ärligt talat, om det ändå inte hjälper att du försöker prata med honom. Låter som att han har problem av något slag som han inte kan bearbeta och inte vet hur han ska hantera, är uppvuxen med sådana män och 99 gånger av 100 har det varit nåt med deras jobb som de gått och surat över. Terapi borde vara obligatoriskt för en del män ?

   Så kan ni ju inte ha det. Ni ska ju leva ett långt liv ihop förhoppningsvis.

   Vill du ha det så resten av livet?
   Det är inte ett bra förhållande ni har, och det känner du ju själv.

   Jag kan ibland bli sådär, fast inte lika illa. Det har inget med min partner att göra utan det är dagar då jag helt enkelt mår psykiskt dåligt, och då är det smärtsamt att ens behöva vara i närheten av en annan person. Om det är samma för honom kanske han kan testa att gå i terapi?

   Jag tror tyvärr inte att han har några känslor för dig längre! Jag kan känna igen beteendet lite i hur jag betedde mig i en tidigare relation när känslorna tyvärr hade dött.

   Han kanske är en introvert person som inte har behov av att prata mkt och inte lider av att det är tyst, medan du är mer extrovert? Han kanske inte är sur bara för att han inte pratar. Sen får väl du fundera över vilken typ av personlighet som passar dig bäst.

  Hon är singel nu

   Klart hon säger det… Hade jag också om min port stod näst på tur att bli bombad.

  Vad har hänt med Camillas hund Selma?

   Hon fick somna in, dagen före hon skulle fylla fyra. Hon hade alldeles för ont, och det fanns ingen chans för henne att få ett bra liv, trots alla mediciner. 🙁

    Beklagar!
    Vart hade hon ont? :/

    ❤️

    Åh beklagar verkligen ❤️❤️❤️❤️

  Om man går ner i arbetstid till 80% pga barn och man vill skydda sin SGI. Hur gör man då? Räcker det att ta en hel lägstadag på helgen? Har vanligtvis en heltidstjänst på 40 h/v mån-fre men kommer alltså att arbeta 32 h/v så det blir olika antal timmar per dag..

   Ring försäkringskassan och kolla så att inget blir tokigt. Tycker alltid de är superhjälpsamma

   Dubbelkolla detta innan du litar på mig men jag TROR att om du har 100% i botten och barnet är under 12 är var du rätt att gå ned i tid utan att ta ut ersättning men ändå skydda din sgi.

    Tyvärr stämmer inte det 🙁 Man har rätt att gå ner i tid i det avseendet att arbetsgivaren inte kan säga nej. Men man ”skyddar inte” sin 100 procentiga SGI. Den kommer alltså bli lägre om man inte tar ut bortfallet i föräldradagar 🙂

     Du får inte heller ta föräldradagar endast på helgen utan måste isåfall ta måndag eller fredag också

      Lägstanivå dag kan du ta på helgen utan att ta måndag eller fredag. Den regeln gäller bara sgi-dagar.

    Nej du måste skydda din Sgi med 100 % sysselsättning.

    Jag jobbade 80% och fyllde på med lägstadagarna upp till 100.

  Vad är det som har hänt Lovisa Barkman nu i början av januari? Varför skriver hon att året inte börjat bra?

   Hon har väl spillt kokande vatten på sina ben.

    Oj! Va obehagligt

   Vad gör Lovisa Barkman i Paris? Hur kan hon ha en sådan lyxig livsstil? Hon och hennes snubbe är ju så unga. Har precis hittat henne på Instagram och blir så nyfiken!!

  Har ägglossning och så SJUKT hormonell. Så sur och lättirriterad. Noll energi eller tålamod. Vad hjälper??

   Oj jag brukar vara väldigt glad och pigg när jag har ägglossning. Hmm. Har du kollat vulverines blogg? (Ja jag vet, hon är knasig ibland men hon har också mycket bra kunskap hon delar med sig av).

   Jag vet samma här. Och ont som fan också.

   Jadu, finns bara ett som funkar.

   Choklad!!!!! ?

  grattis öppet spår på 700-årsdagen! ?

   Eh va?

    Tyckte det var tydligt, vad är det du inte hänger med i? ??‍♀️

     Snarare 700-GÅNGSdagen

   Öppet spår since 1323

  Varför har svenskar så svårt med de/dem och svensk genitiv?

   För att det låter likadant i tal.

    Många ord låter ju inte som de stavas… 🙂

     Det är ju inte samma sak. De/dem låter ofta som ”dom” när vi pratar. Väldigt få människor säger deM när de talar, vilket krånglar till det för vissa när de ska skriva. Särskilt om de inte är vana vid att läsa böcker där det står de/dem utan mest läser texter där det står ”dom”. Jag tycker det är bättre att bara skriva ”dom” ifall man inte är helt säker..

      Det är nog det, många läser alldeles för lite.

       Ett problem är väl att många nuförtiden endast läser bloggar skrivna av människor som själva är usla på grammatik. 🙂

   Finns värre saker folk har problem med. Tex att de skriver han istället för honom och hans istället för sin.

   Har du sett hur många engelsktalande som inte kan skilja på they’re och their då…?

    För att inte tala om its och it’s

   Så drygt att följa chloe schuterman. Hon svarar aldrig på kommentarer/ frågor trots att de endast är några få. Frågat flera ggr vart hennes plagg är ifrån utan svar, utan att få svar och ser att ingen annan heller får svar, så drygt, trodde hon var influenser ? Ska man inte influera då? Eller är det pga plaggen ej är samarbeten man inte får svar ..

  Löwengrip startar ny podd med den där Anna..inte så spännande nyhet

   ZZzzzzzzzzzzzz

  Ni som har haft återkommande urinvägsinfektioner, har ni lyckats bli helt fria från uvi och hur lyckades ni med det isf?

   Gick till en specialist och fick tabletter att ta en vid minsta symptom. Sen försvann det (bytte iofs kille också i samma veva)

    Hiprex?

   Jag fick antibiotika utskrivet av gyn, tar det efter sex. Inte haft vi på flera år nu.

    Hur många uvis på ett år krävdes för att du skulle få antibiotika utskrivet?

    Förlåt min nyfikenhet, men fick du uvi varje gång efter sex?

   Köper tranbärsjuice koncentrerad på Life och häller i lite i vatten. Ska vara bättre än pressad citron. Jag är nöjd.

    Det hjälper inte. Det är en skröna. Men tycker du att det hjälper så grattis till dig.
    Och grattis till Life, som får sälja dyr juice 🙂

   Min syster hade det problemet och löste det till sist. Först fick hon antibiotika att ta efter sex och det hjälpte visserligen men när hon fick ny gynekolog efter ett år blev denna bekymrad. Hon fick sluta med tabletterna, kissa före och efter sex, dricka mer vatten om dagarna, och enbart tvätta underlivet med ren babyolja. Hon lydde och var väldigt noga och efter det har hon inte haft uvi igen. 🙂

    Underliv bör bara tvättas med vatten

    Jag kissar före och efter sex. Tvättar med vatten men smörjer med babyolja. Tycker jag är noga med får uvi ett antal gånger per år iaf.
    Ska åka utomlands om några veckor och noja redan att jag ska få uvi igen när jag är bortrest.

   Jag slutade med hormonellt preventivmedel och då försvann mina uvis 🙂

   Åh.. fy ☹️ Hade stora problem i tonåren fram till 25-årsåldern. Efter sex men också helt random. Åt penicillin ofta, kissade tjockt blod en gång, det var hemskt. Nu tio år senare är det bara vid stress/stort sockerintag/vätskebrist jag känner av det. Vad jag gjorde: Började se det som ett symtom på stress. Slutade med socker. Vid minsta känning: drick massor (5-10 dl) av vanligt vatten och vänta på en ”normal” kissnödighet, inte ge efter för trängningarna. Skitjobbigt, men det är vad som hjälpt mig när det är ”på gång”. Hoppas du blir av med eländet ?

   Byt partner.

   drick vinäger, svinäckligt men funkar

  SERIETIPS? Kör dry january och behöver tips på serier att sträckkolla. De i min smak jag nyligen sett är The White Lotus, Nattryttarna, Tunna blå linjen, Mörkt hjärta, Kalifat, Snabba cash, Bonusfamiljen mfl..

   The Fall, Happy Valley, Karppi.

   The rookie

    Älskar The Rookie ????

   Tokyo vice

   Händelser vid vatten
   Orange is the new black
   Handmaids tale
   Bron
   L-word
   L-word generation q

   Yellowstone, Animal Kingdom och Shantaram. Mycket bra serier. Sörjer att Animal Kingdom gått i graven, hittade den sent och plöjde alla säsonger och kan komma på mig själv med att sitta och tänka på karaktärerna rätt ofta. ?

   Förlåt men förstår inte kopplingen? Det januari är att inte dricka alkohol eller?

   Yellowstone.. och gangs of london, extremt blodigt dock.. men yellowstone är bland det bästa.” ??

   Händelser vid vatten på svt play!

    ????

   Yellowjackets

   pokemon indigo plateu

   Firefly Lane, The White Lotus, The Watcher.

   Meningen med livet

   The Bear

  Behöver prata med en psykolog, testat min vårdcentral men där fick man bara gå tre gånger. Även testat mindler men vill gärna ses fysiskt. Tips på vart jag kan vända mig?

   Tre gånger? Jag får gå till psykologen på min vårdcentral hur mkt jag vill. Utan kostnad (kommer upp i högkostnadskort fort). Är det så på andra vårdcentraler också? Tänker om du kan byta, ring runt och kolla.

   Annars får du söka själv till någon privat, men ja det är dyrt. Men värt det. Du kanske har råd med ett eller två besök i månaden?

   Hoppas du hittar någon bra hjälp ❤️

   Jag träffar psykolog fysiskt hos Mindler!?

   Varför behöver du det? Om du hade haft behovet så hade du fått KBT runt 10 ggr av primärvården. Om du bara vill prata istället för att få behandling så kanske det är bäst om du testar att bekosta din egen terapi?

  Någon som har bytt mobilabonnemang från Telia till Telenor med liknande surfmängd osv och behållit numret? Är ni nöjda, fungerar det lika bra? Telenor är ju billigare så jag undrar mest om det är något som fungerar sämre eller om de är same same… MVH oinsatt ?

   Hallon är ännu billigare. Har aldrig haft problem med dom.

    Känner flera som har problem med Hallon. Dom har sällan någon täckning, inte ens i centrala Sthlm.

     Jag har Hallon sen många år, har inga problem med täckningen. Bor i Stockholm.

   Jag har telenor och är väldigt nöjda med dom!:)

   Fello är som Telia fast mycket bättre, det fungerar jättebra överallt??

   Kör vimla istället. Telenors nät men billigare

   Jag bytte från Telia till Hallon (3) och är så nöjd! Trodde att det skulle bli sämre täckning då jag bor på landsbygden men blev ingen skillnad. Ingen uppsägningstid på mitt abonnemang hos Hallon heller så bara att byta om det inte funkar. Ångrar nu alla år jag betalat överpris till Telia ?

  Vad skulle ni välja?
  1. Ha en större buffert på kontot?
  2. Betala av ett lån ca 70 000 och börja spara ihop till en större buffert?
  3. Annat, vad?

   Betala av lån alltid! Kostar i ränta..

    Hmm Ja sant. Dock kan ju oförutsedda saker hända och då kanske man behöver en bra buffert.

     Du kan spara en buffert och betala av på lån, behöver inte använda alla pengar till samma sak

    Vill göra ett tillägg till detta svar, att det beror helt på vad det är för lån. Om det hade varit ett studielån på 70.000 via CSN hade det inte varit värt att betala av det innan man påbörjar en buffert, utan fortsatt amortera enligt CSNs avbetalningsplan och jobba upp en buffert parallellt.

   Hur ser din ekonomi ut annars? Hur fort kan du spara upp till en ny buffert?
   I dagens läge så skulle jag nog ha sparat ihop lite mer än skulden så jag inte skulle gå med 0 på sparkontot

    Har pengar att leva för efter räkningarna är betalda. Lånet är på 62 000 (renovering) och kostar ca 900 i månaden. Samtidigt kanske skönt ha 60 000 som en buffert? Kan inte bestämma mig.

     Kan du betala av hälften, spara hälften? Så hade jag gjort tror jag! ?

      Ja, det kan jag med göra.

   Hur säker är din jobbsituation?

   Skulle spara en del av pengarna och betala igen en del av skulden.
   Är i den sitsen själv att jag snart kommer få en större summa och jag tror det kan vara bra att ha lite buffert ifall att. ?

   Jag har 15.000 i buffert.

   Varför ha en sådan stor buffert?

    Det är bra att ha en buffert som du klarar av dina utgifter i 3 månader på.

    15?? Har alltid lärt mig att ha minst 3 månader buffert.. Bor man i villa ska man ha typ 6 månader.

  Är det någon som är duktig på att upprätta blanketter i pdf som ska vara ifyllnadsbara digitalt? Vem kan man annars kontakta (till ett okej pris)? ?

  Jag har blanketten så jag vet hur den ska se ut. Och den ska ha en ”kryssruta.

  Man får ju fråga vad som helst här…?

   Om du har Adobe acrobat tar det inte många minuter men jag vet inte vem du kan kontakta för detta om du inte vill köpa programmet själv.

    Jag har programmet men jag vill verkligen att en expert ska titta på det ?

   Har aldrig skapat sådan enkät själv, men kanske Google forms fungerar?

    Tack! Jag tror bara inte att jag kan göra det snyggt

     Kontakta en grafisk designer!

  Hahah är ni beredda! Först lägger Paow alltså ut en story att hon skall till marbella imorn bitti, klipp till nästa story där hon frågar om någon säljer kattungar i Stockholm.

  Ska hon ha fler när hon ska iväg direkt?

   Hon lade ut en story igår om någon (hennes pappa?) som försökt köpa en katt men det blev inget av det. Hon frågar väl åt den personen.

    Han kan väl ta hennes katter då

     Du kan väl säga det till henne då istället för att svara mig.

     Du kan väl berätta det för henne då.

  Nån som känner igen sig?

  Är gravid i vecka 16. Har mått bra hela graviditeten förutom lite lätt illamående de första veckorna. Nu igår kväll när jag gick och la mig mådde jag jätteilla. Kunde bara halv-ligga på rygg med flera kuddar. Kräktes inte men tänkte att nu är jag magsjuk. På morgonen mådde jag fortfarande lite illa men det blev bättre och bättre under dagen ju mer jag åt. Har ätit massa olika saker och mått bra.

  Nu på kvällen kommer illamåendet krypande igen. Bävar inför en ny såndär natt! Fick typ två timmars sömn.

  Någon som hade liknande under graviditeten, att det dök upp såhär sent?? Finns det något knep? Eller borde jag misstänka något annat? Är det troligt att det är graviditeten eller något annat?

  (Kan såklart fråga min barnmorska eller 1177 men känns inte så akut..)

   Finns olika graviditetsgrupper på Facebook. Kika där.

    Var någon som bad om förskoletips igår och fick också ett svar att gå med i en Facebookgrupp. Jag vill vara anonym och ville skriva i det här forumet. Scrolla vidare om du inte är intresserad.

     Har jag varit otrevlig och sagt att jag inte är intresserad? Man kan vara anonym där. Fråga inte om du ska ha taggarna utåt.

      Om jag ställer en fråga här som är typ ”känner nån igen sig och har några tips” är det lite drygt att få svar att jag ska vända mig någon annan stans.

      Men om någon ställer en fråga här behöver du inte hänvisa till någon annan plats! det är inte nice.

      Du kan inte vara anonym på fejjan, för och efternamn syns ju alltid

       Om man är med i en grupp kan man publicera ett inlägg som anonym i gruppen. Men alla andra i gruppen ser ju ändå att man är medlem i gruppen. Och är det en offentlig grupp kan dessutom andra se att man är medlem. Jag vill inte vara medlem i några grupper alls. Är inte aktiv på FB.

     Den människan frågade ju om tips på färskola på söder har jag för mig. Totalt ointressant för alla som inte bor där. Iofs kan jag be om tips på bra förskolor i Vara.

      Men hon fick ju ett par seriösa svar. Fattar inte varför folk ska ha åsikter. Är man ointresserad av en fråga scrollar man väl förbi?

      Det var jag som ställde den frågan och jag skrev ju också att jag förstod att den eventuellt skulle uppröra.

      Dock förstår jag inte kravet på att allt som skrivs i ÖS ska vara intressant för alla? Jag skummar alla TS och skrollar förbi typ 8 av 10 för att de inte intresserar mig. Blir jag upprörd över det? Såklart inte. En liten flick med tummen så är det borta.

      Jag kan förstå om det skulle störa dig/er om jag kapade ett av Camillas vanliga inlägg och frågade om förskoletips i en specifik del av Sverige, graviditetsbesvär, en viss utbildning på ett visst universitet eller något annat som inte berör eller intresserar 100 procent av läsarna här. Men öppet spår? Har hela syftet med de här inläggen gått er som gnäller över huvudet? Eller är ni bara extremt egocentriska och tycker att allt som skrivs här ska underhålla just er?

      Begriper ej.

       Jag begriper inte heller detta. Tycker personligen att alla inlägg med mentala problem och depressioner här är såå tråkiga. Många och vareviga vecka. Så jag skumläser eller skrollar. Enkelt.

        TS här. Håller med. Är ointresserad av många återkommande trådar men så är det ju bara… och det tråkiga när det kommer in nån som tex säger att man ska gå till Familjeliv/FB, eller som klagar på stavning, etc är ju att det ofta ”stjäl” fokus från TS fråga och att det blir en helt annan diskussion.

        Nu är jag tacksam att just jag fick många bra tips & svar ändå! Tack alla! Men menar generellt att jag brukar se att tråden spårar ur åt fel håll när folk gör så.

     Du kan skriva anonymt i fb-grupper.

      Ville skriva här. Känns det ok?

       Du vile kunna skriva anonymt, jag skrev att man kan vara det på fb. Känns det ok, eller blev du kränkt?

        Ej kränkt. Dock lite irriterad att ni lägger tid och drar fokus till något annat det jag frågade om. Försöker svara kort att jag vill skriva här och inte på facebook. Varför inte bara acceptera det och gå vidare?

   Om du inte har ont ngnstans utan bara illamående så är det nog ingen fara alls.

    ❤️ tack för svar. Va tänker du med ”fara”? Fara för bebisen eller fara som att va typ magsjuka?

     Fara generellt. Generellt ofarligt att må illa om man inte har andra symtom.
     Men har man feber och magsmärtor kan det ju va typ blindtarmen.

      Jahaa okej jag förstår. Nä bara illamåendet. Och det är inte på en nivå att jag typ inte kan göra nåt utan det är sådär att det är tillräckligt ”störigt” för att inte kunna somna.

       Kan vara hormonerna som ställer till det.

      Det kan ju vara hur många saker som helst, så klart.
      Om jag mår illa….

   Testat att äta mer regelbundet?

    Jag tycker att jag äter regelbundet men kan säkert se över det bättre. När väl illamåendet är igång vill jag ju verkligen inte äta..

    Update: bra tips. Tvingade i mig en knäckemacka + ett glas mjölk nu och det känns faktiskt lite bättre. Åt middag för ca 4 timmar sen och kände mig inte hungrig men kanske måste äta oftare utan att det känns.

     När jag var gravid fick jag tillslut börja äta något typ varannan timme.
     De stora måltiderna åt jag som vanligt fast med något litet emellan med jämna mellanrum. Blev precis som du illamående, kände inte hunger men kroppen var ändå hungrig 🙂

   Ring BM på måndag och be om att få lergigan utskrivet

   Hur är det med järnet? Mådde bara lite illa i början av graviditeten men började efter v13 plötsligt må mer illa och blev ännu tröttare. Sugen på kött med. Då hade mitt järn dippat rejält.

    Bra tips. Hade väldigt bra järnvärde på senaste kollen men det var ju ett tag sedan. Vet inte när de kollar nästa gång. Har RUL i vecka 19 men vet inte om de tar prover då.

   Jag blev alltid illamående och yr när jag låg på rygg när jag var gravid. Det var nåt särskilt medicinskt fenomen som jag nu inte minns namnet på… jag minns att jag fick göra UL liggande på sidan för att inte kräkas och bm på UL var inte jätteförstående konstigt nog. Det kom dock senare än v 16. Blev också illamående när blodsockret var lågt, straffade sig direkt när jag inte hade ätit tillräckligt eller det gick för lång tid mellan måltider/mellanmål.

    Ja jag har också läst om det! Det är nåt att bebisen då trycker på nån blodådra som hamnar i kläm. Men jag hittar ingen sån koppling. Kommer inte mer för att jag ligger på rygg.

    Det där med blodsockret kan nog vara något däremot!

     Tror inte du behöver vara orolig. Det är så förväntat att man ”borde” må illa på morgonen när man är gravid men jag mådde illa titt som tätt oavsett tidpunkt på dagen. Blodsockret är nog en faktor. Jag själv åt mindre när jag mådde illa men mådde då ännu sämre. Att knapra på något (kex, knäckebröd etc) varannan timme var det som tillslut hjälpte bäst.

     Stort grattis och lycka till!

   Ta postafen (åksjuketabletter). Man blir trött av dom men det gör ju inget om du ändå mest blir illamående på kvällen. Fick tips av bm att ta dom på kvällen när jag var gravid, mådde mest illa på morgonen men effekten sitter i typ 12 h. Drygt att inte kunna sova pga illamående.

   Jag mådde illa istället för att bli hungrig fram till v 20 typ. Fick småäta varannan timme. Testa att äta något, frukt eller knäckte eller yoghurt tex innan du går och lägger dig. Ha kex eller dylikt redo bredvid sängen (jag hade finn crisp…) och knapra när du börjar känna.

   Halsbränna? Upplevde själv det som illamående och fattade inte vad det var först. Finns många receptfria mediciner som är ok för gravida, fråga mvc om råd. Vissa har ju problem med vena cava (googla) men låter lite tidigt för det.

   Jag har kräkts dagligen sedan v6 och är nu i v18 men det går inte över så där har jag inga tips. Men vill tipsa om appen preglife connect där man kan ställa alla dessa frågor man har, även anonymt. Man måste ha ett konto men på allt som man publicerar kan man välja anonym.

  Mensen 7 dagar sen och negativa graviditetstest. Vad ska man tänka? Eller göra?

   Vänta är väl det enda man kan göra, tyvärr.

   Håll ut ett par dagar till och testa igen. Testa inte varje dag bara, det kan göra en galen. Visar det fortfarande negativt då skulle jag kontakta vårdcentralen.

    Barnmorska* menar jag. Även om vårdcentral också funkar såklart!

    Är en vecka, lite drygt, verkligen så konstigt? Hade själv inte kollat upp det om det gått ungefär en vecka.

    Varför vårdcentralen? Kan väl vara alla möjliga anledningar till att man missar eller är sen en månad?

   Vet du att du haft ägglossning?

    Skulle tro att de flesta som frågar här inte har koll på det.

   Har du haft covid nyligen? Min mens blev helt hey baberiba i typ 3 månader efter…

   Covidvaccad?

  Jag vet vem Filippa T barn till pappa är…

   Vill pappan vara involverad?

   Men säg det då!?

   Lisa, har du hört samma rykten som jag? En inte helt okänd man med desto kändare familj?

    Precis, känd familj och har en känd restaurang

     Har hört samma! Dj och kock.

  Ring din barnmorska på måndag. Finns en massa olika saker det kan bero på.

  Vi har köpt en 180-säng. Skulle ni vilja ha ett stort dubbeltäcke eller två enkeltäcken till en sådan säng?

   Alltid separata täcken. Så tänker jag.

   Man måste ju kunna röra sig utan att en blir utan täcke liksom. 🙂
   Dessutom kanske båda inte har samma önskemål gällande tjocklek på täcket osv.

   Vi har två dubbeltäcken i våran 180-säng ? Då kan vi ligga med varsitt täcke eller under samma, perfekt också om man har barn som kommer över på natten. Man blir aldrig utan täcke eller att det glipar i ryggen ?

   Dubbeltäcke är onekligen mysigare, men enkeltäcken mer praktiskt eftersom man då kan ha olika tjocklek på dem tex.

   Tycker egentligen att dubbelt är trevligare och mysigare men vi vill ha olika värme så har varsitt. Så jäkla jobbigt att bädda ett dubbeltäcke också.

   Dubbelt.

   Självklart två separata täcken. Om ni inte är siamesiska tvillingar?

    Nästintill;) vi har hittills sovit i en 120-säng i vår 10 år långa relation

   Varsitt täcke! Man måste ju kunna rulla in sig

   Två. Lättare att hitta påslakan och då kan man välja olika täcken om man är olika varma.

   Två dubbeltäcken. Det har vi. Jag vande mig vid dubbeltäcke när jag bodde själv, nu är ett enkelt nästan för litet, eller det går inte att korva till det på samma sätt.

   Dubbel röster jag.

   Separata. Jag ligger blickstilla hela natten medan min man verkar köra 10 zumbapass, känns som om ett stort täcke hade skapat kaos… 😉

   Dubbeltäcke är mysigt i teorin, men enligt mig är det djävulens påfund. Jag vill kunna rulla in mig ifred ?

   sy ihop två enkeltecken så får ni det bästa av båda världar

    Hur menar du? Då blir det ju som ett dubbeltäcke?

   Ska jag få sova i din säng?

  Till ”A” som skrev om att vännerna hade övergivit vid trauma igår.

  Har du sagt till dina vänner att du verkligen behöver dom? Har de funnits där innan när det har behövts? Går du till psykolog? Har du stöd av familj och kanske pojk/flickvän?

  Nu vet jag inte vad som har hänt eller hur gammal du är. men av erfarenhet av att vara närstående till en som ofta behöver stöd är att man ibland när en gräns där det tar sjukt mycket energi. Och att man behöver samla ny. Speciellt om de har familj och jobbar och så: Vänner ska absolut finnas där för en men inte vara en psykolog. Vilket är lätt att det blir.

  Hoppas det blir bättre men sök professionell hjälp om du inte har gjort det. Det är egenansvar för man kan inte lägga allt på sina vänner

   Men man kan alltid stötta. Genom att höra av sej. Bjuda på fika m m. Att vara vänner är att stötta.

    Stötta kan man alltid göra. Men inte vara psykolog i svåra situationer. Stor skillnad.

  Alltså dessa adhd-memes som t.ex LD och Cissi Wallin spammar. Är det adhd? Ok, då har de flesta adhd. Typ jag glömmer bort vad jag skulle säga, jag blir superfokuserad på att städa helt plötsligt sen gör jag ingenting, jag måste spola tillbaka serien jag kollar på för jag snöar iväg… Hallå, gäller väl typ alla? Särskilt om man inte har mycket för sig om dagarna och blir slapp. Så larvigt att alla quirks ska tillskrivas adhd

   I’m speeeeecial

   Jag vet. Håller verkligen med. Helt normala beteenden tillskrivs deras ”adhd”. Gäller även Brita z

   Jag får en massa adhd-content på min TikTok. Och exakt allt stämmer in på mig, men tror verkligen inte att jag har adhd ändå. Är fungerande med vissa svårigheter, som alla människor. Misstror ingen som fått en riktig diagnos, men det är ju väldigt lätt att tillskriva sig diagnoser när det är generiska ”symptom” som mer eller mindre passar in på en stor del av befolkningen.

   Tycker det är ganska konstigt hur mycket de postar som att de har internaliserat diagnosen 100%. Numera tror man att adhd/add är ett spektrum. Vilket betyder då att många känner igen sig men kanske inte har så grovt. De flesta som diagnosernas med adhd som barn blir faktiskt fungerande vuxna.

   Haha ja!! Lisette Alfredsson också, hon la upp nåt om hur mycket hon hatar att diska och kan låta disken stå några dagar, sååå himla typiskt adhd att hata att diska

    Man vill skaka om dem och skrika: ALLT ÄR INTE EN DIAGNOS!!!!!

   Jag har adhd och jag HATAR dessa memes och tiktoks. Jag är verkligen funktionsnedsatt av min adhd och jag har problem med precis allting, har haft så många vänner runt mig som pga tiktok nu tror dom har adhd för att de ALLTID nämner jättevanliga saker som att inte kunna koncentrera sig, att tappa bort sin mobil, att prata för mycket osvosv. Det här har gjort att jag inte alls får samma förståelse när jag väl nämner min adhd och det har gjort livet lite svårare

   Sen är jag glad att sånt kan få folk att inse att dom kanske levt odiagnostiserade och ta tag i en utredning, men ingen gör ju det?

  Såg på tredje avsnittet av Händelser vid vatten och jag har aldrig känt mig såhär dum i huvudet någonsin. Och jag har sett många skumma serier under årens lopp.

   Vad var det som gjorde att du kände dig dum i huvudet?
   Tyckte inte det va svårt att hänga med. Men då scrollade jag inte mobilen vilket annars brukar leda till att jag inte hänger med i serier.

    Jag tycker den är så förbaskat trög bara så jag tappar intresset och tappar bort mig. Gör inte saken bättre att det är en fånig sekt också med korkade människor. Nej fy vilken dålig serie

     Du som är korkad bara. Sorry! ??‍♀️

   Håller på läser boken just nu för att sen se serien. Men alltså, den är jättedålig! Får inget grepp om nånting! Och jag brukar inte ha problem med att fatta böcker. Hopps serien är bättre ?

    Nej det är den tyvärr inte ?

   Såg också det tredje. Så besviken.
   De första två var riktigt bra men nu är det bara en seg och grå massa som jag bara inte orkar ta mig igenom.
   Jag kanske försöker se om det när avsnitt 4 kommer och ger det en chans men just nu är det bara konstigt och segt. Och tråkigt.

    Jag gillade inte de två avsnitten heller. Ser den bara för Rolf Lassgårds skull plus den snygga killen som spelar Dan ?

    Oj vilken sågning. Håller inte alls med. Tycker den är jättebra. Och att det är väldigt skönt när allt inte måste va Hollywood actionfart typ.

     Jag gillar inte Hollywoods actionfart men just sista avsnittet tog död på mig. Men jag tänker ge det en till chans och invänta nästa avsnitt.

     Alla är vi olika tack och lov! Dark är min favoritserie och den om något är upp och ned och allt på en gång i en normalfartshastighet men den är helt suverän. Den här är bara fånig och så in i H trög.

      Det är just upp och ned och allt på en gång jag menar med det hollywoodfierade. Att det ska hända så mycket och va så många olika historier och storylines i en serie. Istället för att låta till exempel dialog ta plats och ha ett mer långsamt berättartempo.

  Tips på bästa All-inclusive charter? Gärna Grekland. Vi var senast på Kreta Med två barn, toppenhotell men tråkig omgivning.
  Vill ha god mat ( så bra det kan bli med buffé)
  Fina pooler och gärna vattenland och plus om det är lite trevligt runt omkring så man kan ta en promenad i af.

  Ni som bor utomlands, vilket land bor ni i? Varför bor ni utomlands? Och vad tycker ni det finns för för- och nackdelar? Min sambo och jag har börjat prata lite om att kanske lämna Sverige (eftersom allt bara blir sämre och sämre här) och är nyfiken på hur andra upplever att det är att bo i ett annat land jämfört med Sverige.

   Jag har bott utomlands sedan lite mer än 5 år tillbaka. London i 1,5 år och nu i Nya Zeeland i 4 år. London var trevligt men så jäkla smutsigt, dålig bostadsstandard och mycket kriminalitet.

   Fördelar med NZ: Roligare klimat, särskilt under vintern. Och mer tropiskt under sommaren. Billigare att äta ute. Nära till Australien.. älskar Sydney och roligt att man kan åka på en långweekend dit. Mycket vingårdar i NZ och otroligt vackert så klart. Mindre kriminalitet än både Sthlm och London upplever jag det som. Känner mig mer säker här. Hög bostadsstandard med.

   Nackdelar: Väldigt långt ifrån Sverige. Kan absolut inte åka på en weekend o hälsa på familjen i Sverige utan det måste planeras väldigt långt innan. Långt till Europa i övrigt. Julen firas mitt i sommaren vilket är lite mind fuck. Saknar räkmackor. Dock kan man köpa lingonsylt här i en svensk butik och lustigt nog även isterband från ett butchery!
   Sedan är nya zeeländsk- och brittisk mat skittråkig. Det enda goda de kommit på är pies och fish and chips!

    Haha hur satan kan du bo i ett land med skit mat?? ?

   Ja! Flytta!:-) Ni kommer inte att ångra er. Att bo utomlands ger så otroligt mycket. Jag har bott utomlands i flera år, i flera länder men är tillbaka i Sverige sedan en tid tillbaka.
   Sverige är väldigt litet på så många olika sätt och det märks när man bor utomlands. Sen finns Sverige alltid här om ni vill tillbaka. Jag har bott i Europa och Asien. Asien var absolut bäst.

    Var i Asien har du bott? Har du ett favoritlamd när det kommer till att bo en längre tid?

   Jag har bott utomlands i mer än ett decennium. Klart ni ska testa. Jag tror dock att ni ska flytta till något och inte från något. Ni får göra en lista med det som ni tycker är dåligt med Sverige och skriva vad ni vill ha istället och leta efter det. Och se till att skaffa jobb med bra förmåner (i form av försäkringar, semester osv). Personligen tycker jag Sverige är fantastiskt på många sätt, i synnerhet om man har barn och gillar natur/friluftsliv.

   Jag har bott i London och ett land i Afrika. Älskar London men skulle inte säga det är bättre än Sverige.
   Extremt dyrt och man får en bråkdel av levnadsstandarden på trippla pengarna. Dock underbart ”kvällsliv”. Alltid någon som drar ihop ett gäng på jobbet att ta ett glas på lokala puben. Alltid något att göra.
   Afrika var underbart men skulle inte rekommendera någon att bo där. Ingen sjukvård utan försäkring. Du kan inte ta en kvällspromenad pga hög kriminalitet. Väldigt brutal kriminalitet (fortfarande 20 gånger värre än i Sverige) speciellt när du ser människor så drogade att de inte ens märker att det skulle råkat döda någon. Du måste ta bilen från ställe till ställe.
   Alla som säger att Sverige blir sämre och sämre borde absolut testa att bo någon annanstans för att inse att betala för sjukvård/skola, hög kriminalitet, risk att bli hemlös vid arbetslöshet, ingen föräldraledighet, dåligt rättskydd att Sverige är rätt jäkla fantastiskt bra ändå 🙂

   Bor i Sverige nu, men har bott länge i Italien och tänker flytta tillbaka dit.
   Förutom det uppenbara med bättre klimat, godare mat, trevligare människor så har jag även bättre erfarenhet av vården i Italien jämfört med i Sverige, och det är inte lika mycket skottlossningar och bomber.

   Lämnade Sverige igen förra året och bästa valet någonsin. Sverige är förlorat. Där jag bor nu kallar de Sverige för Swedistan pga alla ”nya svenskar”

    Haha, det låter som att du befinner dig i en svenskkoloni på spanska solkusten el dyl? Har endast hört det uttrycket användas i tal bland inskränkta pensionärer och ett antal andra där (och sett det användas av internetkrigarna). NB, de svenska pensionärerna kan givetvis knappt ett ord spanska, umgås bara med andra svenskar och reser hem till Sverige för all planerad vård.

  Testing

  Vi har mest troligt bestämt oss för att försöka få ett syskon till vårt barn (nu 2 år gammal). Men jag skulle vilja ha lite saker avklarade innan, och vänder mig till er som också haft checklistor ni ville ha avklarade innan ni blev gravida.

  Jag vill tex:

  – gå ned ca 7kg i vikt (hade kunnat gå ned mer utan att bli underviktig men vill bara inte känna mig lika tung nästa graviditet)
  – spara ihop ca 100 000:- att bara kunna använda för att dryga ut föräldrapenningen
  – renovera klart ett sovrum (tilläggsisolera, sätta upp väggar, tapetsera).

  Vad har ni haft för saker på era checklistor inför graviditet?

   Gäsp.

   Inte någon alls ?

   Checklista alla bord ha:
   Fast inkomst
   Fast bostad
   Stabilt förhållande.

   Ingenting. Vill bara få ett levande friskt barn. Var länge sedan nu som jag tänkte att jag först vill avsluta ett projekt på jobbet, gå ner i vikt, undvika decemberbarn osv… Allt det känns irrelevant nu.

    ❤️

   Har aldrig haft några checklistor. Eller kanske möjligtvis en fast inkomst och bostad. Sen höll vi på länge länge innan vi tog hjälp av IVF. Man ska vara glad om det går att få ett barn till, så tänker jag. Livet kan alltid ”optimeras” men livet fortgår ju. Lika bra att köra på nu om ni vet att ni vill ha ett till barn, vem vet hur lång tid det tar?

   Vi ville få komma iväg på vår bröllopsresa innan vi började försöka (fick ställa in och skjuta fram i två år pga pandemin). Blev gravid på resan.
   Inte för att vara neggo men din checklista känns som saker som du kanske inte ska låta gå före? Inte säkert att det funkar på första försöket liksom ? spara pengar, renovera, träna och äta nyttigt kan man göra medan man försöker och under graviditeten.

   Skippa dessa listor, livet funkar inte så. Låter galet att minska 7 kilo för att sen öka i vikt under graviditet.

   Med tanke på att det kan ta tid att bli gravid (och man inte ens vet om det går) hade jag inte hakat upp mig på saker som ”gå ner i vikt” eller ”renovera ett rum”, utan börjat försöka direkt om vi visste att vi ville ha ett till barn. Som andra skrivit så kan du redan nu börjar äta bättre/träna om du vill tappa i vikt tex och spara till en extra buffert.

   När vi försökte bli gravida igen hade jag en en förhoppning om att vissa renoveringsprojekt i huset skulle bli klara innan bebisen kom, men det var inga krav. Vissa saker hann vi med och andra inte, och i efterhand är jag så tacksam för att vi inte väntade med att bli klara innan vi började försöka.

  Vilka är era bästa vita T-shirts? Jag söker en tischa som inte är genomskinlig och utan urringning. Tanken är att jag skulle kunna ha den under en kavaj på jobbet.

  Tipsa gärna om era favoriter! Tack ?

  Bloggen verkar fortfarande inte fungera som den ska 🙁 ser bara 43 kommentarer

  .

  Tycker så synd om Klaras kille, hon är så extremt jobbig och otrevlig mot honom ? fattar inte hur han orkar med henne!

   Ger det förhållandet max 1 år efter barnet födelse..

  sharon murphy (brittany murphys mamma) är så djävulskt lik en svensk skådespelerska och jag kan för mitt liv inte komma på vem den svenska skådespelerskan är… varit med i många svenska filmer tror jag. Någon som vet?

   Skulle vilja säga Ia Langhammer.

   Gunilla Backman?

   Googlade och gissar Lia Boyssen

   Är det Ia Langhammer du tänker på? Hon har bland annat varit med i ”Det som göms i snö”.

    Tack! Nu kan jag sova ?

   Ia Langhammer kanske?

   Är det Ia Langhammer du tänker på? 🙂

  Nån mer med jobbiga grannar?
  Mina ovanför skriker, bankar, springer o har gör det hela tiden o precis nyss blev de någorlunda tysta. Inga småbarn utan lite äldre barn.. tur att de ska flytta ut snart

   Japp, en elefant till granne på ena sidan och en instrumentspelande på andra sidan.

   Jag har haft min beskärda del av vidriga grannar. Alltifrån högljudd maratonsex Vi snackar +48 timmarspass, varanna helg (med endast kortare pauser), med piskor och skrik och stön. En annan hade LAN(typ) 5-6 dar i veckan, från 17-06 i flera års tid. En tredje kastade ut tunga saker från balkongen, vräkte högsta volym på högtalaren, lämnade lägenheten med dörren öppen. Vid andra tillfällen öste hon på högsta volym rätt var det var mitt i nätterna. Hennes bekanta försökte bryta upp barnvagnsförrådet med kofot. Allt detta i en ”fin” bostadsrättsförening mitt i stan.
   Nu är mitt enda problem grannens sketstora katt som löper gatlopp varje natt, Han är verkligen tung och det låter som åskan går på mitt tak. Grannen själv är också lite jobbig. Han sjunger högt och fult. En annan granne har en hunddjävel som skäller 24/7. Detta är dock en fis i rymden mot de första.

    Men shit ? det var inte lite.
    Vi har med en grann-hund som ylar så fort den blir ensam ?? grannen vet om det men de verkar inte göra något åt det

   Japp, han som bor över oss är antingen full som ett ägg eller jävligt klantig jämt. Smäller som fan därifrån, gärna sent på kvällarna eller nätterna. Men han är trevlig i alla fall de få gånger man ser honom, och den stora fördelen är att vi kan låta typ hur mycket vi vill utan att han säger nåt eftersom han är medveten om vilket liv han för ibland. ? Vi stör såklart inte i onödan men jag har inget problem med att duscha eller dammsuga sent på kvällarna istället om det skulle behövas. Ingen klagar åt något håll, ge och ta liksom.

    Ah ok. Ja, ge och ta kan ju funka! Bra att det funkar hos er!
    Tror dock ingen låter så mkt som mina grannar ovanför, de är helt gränslösa ?‍?
    Tidigare grannar har låtit också då vi har lyhört men det var på en normal nivå med spring o bankande. Då har det varit mer ge och ta, en har fest sen har nästa granne en fest osv.
    Men detta nu har varit helt galet ??

   Gud ja. Mina grannar har också barn i typ 6-årsåldern och det är dansdisco varje kväll. Dunkar så förbannat

  Stockholm… sprängningar, skjutningar VARJE DAG. Vågar man ens bo kvar?! Blir så sjukt uppstressad av allt.

   Jag känner samma och jag bor inte ens i Stockholm. Vad har hänt i det här landet ens.

    Alla vet vad som hänt.

   Det är alldeles förfärligt. MEN en del av mig kan inte låta bli att känna att det är lite skönt att Malmö för ett ögonblick slipper vara i fokus för allt dödligt våld. Resten av Sverige börjar kanske vakna upp och inse att skiten finns överallt och att det är ett nationellt problem och inte bara koncentrerat till Malmö som alla älskade att peka finger mot.

   Men nu när vi bytt regering så kommer ju allt att lösa sig. De sa folk i öppet spår innan valet!

  Varför, tror ni, att så många blir maniska av att skaffa barn, specifikt de som då lider av ofrivillig barnlöshet? För att sedan försöka göra en influenser-karriär på det? Känns ju som att man inte riktigt mår bra. Är det ett sätt att få utlopp för sorgen? Vad tror ni?

   Jag/vi var ofrivilligt barnlösa i många år. Kan svara för mig själv att det satte sig lite psykiskt och jag tyckte allt och alla var gravida eller gick med barnvagn.

   Tycker det är skönt att det talas mer öppet om det än vad det gjordes när vi var mitt uppe i cirkusen 2009-2012. Vi gick igenom cirkusen två ggr och jag sa nej till fler ggr för man blir lite som besatt. Är tacksam över de två friska barn vi till slut lyckades få.

   Jag kände mig enormt ensam genom hela processen med att försöka bli gravid och via sociala medier idag är det lättare att nå ut till andra och få respons.

   Jag tror det handlar om två olika saker. Att bli knäpp av infertilitet är tyvärr rätt vanligt och förståeligt (tycker jag). Är man runt 30 så tycker man oftast livet går fort, men är man ofrivilligt barnlös och 30 så har man plötsligt oceaner av tid framför sig som man inte vet vad man ska göra med (om man aldrig får barn alltså). Alla runt en får barn och snackar familj medan man själv stampar på samma ensamma ställe år ut och år in. Det är jäkligt tufft och många mår skit av det. Jag är där och jag mår peppar peppar förhållandevis bra just nu.
   Med det sagt, detta med att göra sig en karriär på allting – rör det inte allt?? Folk med adhd, träningsintresse, småbarn, modeintresse, snygg bakdel (!)… Alla försöker de göra sig en karriär som influencer. Det är väl för att det verkar så glassigt? Istället för att jobba kvällspass på hemtjänsten kan man sitta hemma och fota sina kläder och sin mat och det lockar många. :/

  Någon som såg stjärnorna på slottet? Jon-Henrik Fjällgrens livshistoria. Herregud..grät sönder mig!

   Underbar människa ?

  Elsa Billgren har tydligen varit ”djupt deprimerad” i sex års tid enligt någon psykolog. Ifrågasätter inte att hon upplevt psykisk ohälsa men djupt deprimerad – give me break ?.

  27 inlägg på ÖP en lördagkväll?! Rekordlite? :’)

   Okej det var 228 tydligen, betydligt bättre

    Hon har ju förklarat i väldigt många inlägg att bloggen krånglar, att alla inte ser inläggen eller kommentarerna

  Är det bara jag som mår dåligt av det Paula Rosas postar på sociala medier? Allt hon postar på deras resor och aktiviteter med barnen ger mig ångest över hur lite jag kan göra med mina barn… Känns som jag bara jobbar och sliter.. Följer inte henne alls längre men ibland dyker hon upp ändå och varje gång får jag samma klump i magen.

  Jag stör mig på att Milo Bescher fortfarande är folkbokförd i Sverige fast att han flyttat utomlands. Finns säkert även fler ”kändisar” som skiter i lagen när det gäller avregistrering vid flytt.

  Stör mig speciellt när det är personer som sen klarar eller ska berätta att det är viktigt att göra rätt för sig i samhället.

  Nån som har sett Melina Criborn senaste vlogg? Tänkte på hur ogenerat hon gör reklam för sin kompis märke Caia utan att ”reklammärka” det. ”Jag använder BARA Caias smink”. För att i nästa andetag förklara att hon använder annat också. Ha ha! Kanske skulle tänkt efter lite före! Hon måste ju vara smartare än så.

  Någon som vet vilken influenser med miljontals följare på instagram som köpt sommarhus i Göteborgs skärgård för 23 mille?

  Hej alla,
  Jag har gjort tidigare kommentar med samma ämne men känns bara som att jag hamnat illa igen. Har väldigt svårt att komma över mitt ex, missförstå mig rätt, jag hoppas han mår bäst. Vet bara inte vad jag ska göra av mig, har nån härinne tips till? Känner mig så patetisk som luktar på kläderna han lämnat kvar hos mig. Har varit i flera relationer tidigare men denna tog hårt, trodde det skulle vara vi… föralltid.

  Hur blir man hel? Det var inte såhär det skulle sluta?

   Jag är ledsen för din skull, det som kommer hjälpa är tid. Det kommer ta tid. Och under tiden tycker jag att man inte ska vara rädd för ”känslovågen” som kan komma utan ta emot den och försöka acceptera och stanna i obehagliga känslor för då brukar de försvinna lättare än om man stretar emot. Sen så det vanliga, ta stöd bland vänner och familj och kanske sov över. Umgås mycket! Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.