Lisamaria Jönssons obehagliga hotellupplevelse

Bildkälla: Lisamark Jönsson Instastory

Lisamaria Jönsson och hennes kompis Johanna checkade in på Hotell Scandic i Kungens kurva för en liten ”staycation” som inte riktigt blev som de hade tänkt sig. 
Mitt i natten när de ligger och sover så kommer det nämligen in en person i deras rum, som kunnat låsa upp deras dörr med sin rumsnyckel.
När de ringde ner till receptionen så skrattade personen i den andra änden och sa att ”det hade blivit fel med någon siffra”, men på morgonen när de skulle checka ut så sa personen bakom disken att hon skulle prata med sin chef.
När jag pratade med Lisamaria igår kväll så hade fortfarande ingen återkommit till henne.

Det är precis det här som är anledningen till att jag älskar hotellrum som har antingen en säkerhetskedja eller ett sånt här metallås som man fäller över dörrspringan. 
När jag letade efter en sida att länka till så dök det här upp.
Visste ni att det finns portabla låsanordningar man kan ta med sig för att ”extralåsa” en dörr, exempelvis på hotell?
Så himla smart!

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Språkpolisen kommer bli denna bloggens död.

   ”denna bloggs” eller ”den här bloggens” hörrö.
   haha.

    Tänk att jag visste att det skulle komma en tråkmåns som du. Som också bidrar till att denna bloggisen dör ut

     Språkpolis……….dela med dig av din tiiiiiiiiiiiiiiid snälla….

    Eh… Va? Nu är du ute och cyklar! Bestämd form genitiv blir ”bloggens”. Bloggs är obestämd form.

   Överdriv lagom 😂

  OT förlåt för det men jag har frågat om Redken schampo här, för jag skulle vilja få tjockare hår efter att ha tappat massa. Har också enstaka stora mjällflagor så nåt behöver nog göras för hårbotten.
  Men frågan är, kan man få tag i provförpackningar innan man köper? Är inte så himla billigt, särskilt om håret blir fett dagen efter tvätt. Har salonger prover?

  Sen lite halvt relaterat men schampon som säger sig reparera skadat hår, funkar det verkligen?

   Till hårbotten hade jag kört the ordinary glycolic acid

   Men – nej! Så akut är inte hår att det motiverar OT!

    Jag ber om ursäkt att jag gick OT med att fråga om något där svaret faktiskt skulle vara till hjälp för mig istället för att fråga om random influencer är gravid eller otrogen. Det ska inte hända igen.

   Redken är ju ett vanligt ”Icashampo” det händer nog inget speciellt om du använder det.
   Gå in på en salong, och prata med dom.

    Jaha, okej, har dålig koll. Det var flera som tipsade om detta märke.

    Redken är inget billigt ica märke.

     Nej, det är ännu värre. Reden finns för 129kr flaska på Rusta

   Är hårbotten så irriterad så prova något milt barnschampi några gånger. Ej starka produkter.

   Det är jag som tipsat om detta. Nej det finns ej prover, ibland när man köper kan man få med reseföroackningsr om Redken har kampanj men det är sällan. Köp på tex eleven eller cocopanda där är det nästan halva priset mot på salonger. Det är dessutom drygt. Jag tvättar håret 5 ggr i veckan och då räcker en flaska av varje i 2 månader.

    Ursäkta men tvättar du håret 5 GÅNGER I VECKAN????!!! Herregud. Stackars ditt hår och din hud.

     Finns massor med människor som måste tvätta varje dag pga överväxt av bakterier i skalpen annars. Om de inte tvättar dagligen så uppstår irritation och klåda med håravfall i långa loppet. Så sluta tala som att hårvård är one size fits all.

   Jag har tappat massor av hår, men så läste jag här på BB att flera rekommenderade Olaplex. Har kört med det nu (shampo och balsam) sen i somras och håret ser verkligen mycket friskare och tjockare ut. Så, funkar på mig iallafall.

  Hon har inget dubbelnamn.

  OT men Emilia W:s senaste haul. Man ser knappt hur kläderna ser ut för hon filmar så nära. De första fyra plaggen sitter så illa så det ser ut som urtvättade 15 år gamla paltor. Enligt henne har Marcelo lyckats krympa de första, men då kanske man inte använder de i en reklam? Hade aldrig godkänt det här som reklam om det var jag som var företaget som anlitat henne. Huuuur kan hon få samarbeten när hon är så dålig på att spela in ?

   En kofta var helt noppig på framsidan och klänningen inte struken/steamad. Vem blir sugen på att handla något av det där?

    Var tvungen att gå in och titta. Herregud, kläderna var ju noppiga, skrynkliga och alldeles för små. Hur kan influenser komma undan med sådan usel reklam…

     En av tröjorna var till och med fläckig. Att hon inte tycker att det är pinsamt hur dåligt hon gör det?

   Följer inte henne men var tvungen att gå in och titta. Alltså, den noppiga tröjan?! Fick ju inga Måste-ha känslor direkt…

   Är det bara jag som vill ta fram skämskudden när hon gör reklam?

   Haha skrev precis typ samma kommentar längre ner 😅 har reflekterat över det länge att hon inte verkar lägga ner sig alls på sina samarbeten, så förstår inte att folk fortsätter anlita henne?
   Denna gången var det under all kritik! Blev snarare som ett tips på kläder man bör undvika, som krymper och nopprar.

    Sen har hon så mycket filter att kläderna får en annan färg 🤣

     Så länge jag kan minnas så börjar hon ALLTID med

     ”Hej på er! Hoppas allt är superbra med er”

     😅

   Gick också in och tittade. Varför påminner hennes kroppsspråk, poserande, om Britney Spears? 😂

  Ot
  Har jennifer och Mikael Jansch skilt sig?

   Hon har bytt namn + skriver i inlägg 2/1 (med fjärilar) om hur hon haft ett otroligt tufft 2022, både privat och professionellt…

   Har också funderat på det. Varför skulle hon annars byta namn, plus att han inte setts till på senaste tiden i instaflödet. Dock är de fortfarande skrivna på samma adress.

  Off topic. Blir någon inspirerad av Emilia Wahlunds samarbeten? Nu senast kläder som krympt, är skrynkliga och noppriga. Nån gång reklam för tavlor som hon inte ens satt i ram osv. Vet inte, får bara känslan av att hon lägger ner sig minimalt på sina samarbeten och kan inte förstå att företag fortsätter att anlita henne?

   Var tvungen att gå in och kolla på hennes insta och håller med dig, känns hafsigt med kläderna och det kraftiga svankandet ska vi inte ens tala om 😂

  Hände mig och min dåvarande på en solsemester för ett par år sedan. Det var dock ingen ur personalen, och klockan var väl snarare runt 3-snåret på morgonen. Längesedan jag blev så rädd. Vi sov på ett loft och jag for upp som en stucken gris och försökte jaga ikapp inbrottstjuven men tyvärr var han snabbare än blixten och kom över bägge våra ryggsäckar med pass, pengar m.m. Riktigt otäckt att vakna av att någon tassar omkring i ens hotellrum mitt i natten.

  Herregud vad rädd jag blivit. Riktigt otäckt. Dom borde kompenseras.

  Hur lång tid ska det behöva ta att få ordning på bloggen? Sjukt störigt som det(inte)fungerar nu!

  Ser inte längre min kommentar eller frågan som ställdes efteråt. Kanske serverbytet ställde till det eller Camilla trodde det bara var ett rykte men Molly har själv lagt upp en video på tiktok där hon bekräftar att hon är gravid.

  OT. Vad menas med Bianca o c:o tiktok från igår? Menar den som Lovisa la upp, där det kommer upp frågor och personen i bild reser sig och går. Är det en tiktok-trend eller ska man tolka den som att B o P är tsms igen?

   Undrar också

   Det är en tiktok-trend. Varför skulle man tolka det som att de är osams?

    Läs Anonyms kommentar en gång till så förstår du nog vad hen menar!😊
    Om Bianca är tillsammans med sitt ex igen i och med att hon satt kvar.

   Trenden handlar om frågor som personer ofta får som gör att de blir irriterade och vill lämna middagen. Så de ställer återkommande frågor som personen får. Biancas reaktion kan ju menas att hon ”köper” att folk frågar det, och struntar alltså i att bli arg och resa sig från bordet, eftersom hon många gånger stannat kvar 🙂

  Det går ju också att låsa dörren inifrån om det inte finns säkerhetskedja, då kommer man inte in med andra nycklar (möjligen huvudnyckel, minns ej) men kommer alltid ut utan att behöva låsa upp, om något skulle hända. Sen kan hotellet alltid kolla vem som öppnat dörren, för det går att läsa av 🤷🏻‍♀️ (och de vet garanterat om det var någon som fick fel rumsnyckel eller om det var personal som gick fel). Sånt händer på hotell, i princip 10 gånger av 10 har något blivit fel och personen som öppnar rummet och inser att någon annan är där tycker att det nästan är lika hemskt som den som är på rummet…

   Det stämmer inte. Inte på Scandic och säkerligen inte på en massa andra ställer. Jag har nämligen varit med om exakt samma sak som i inlägget. Också på ett Scandic- hotell. Alla ur personalen kunde öppna i stort sett. Även om vi hade låst inifrån. Iaf alla i receptionen, alla som städade och vaktmästarna plus deras personal. Så det är knappast bara 1 person med huvudnyckel.

   Exakt! Av just denna anledning låser man ju alltid dörren inifrån. Tog för givet att alla gjorde det???

  Hände en kompis till mig i höstas på ett hotell i Göteborg. Man hade helt enkelt programmerat deras kort på samma rum… en miss vid incheckning, var förklaringen hon fick.

  Både hon och mannen som stövlade (vid typ 02-tiden) in blev rätt paffa…

   Fast kollar man inte nummer på dörren innan man stövlar in?? Går folk och testar alla dörrar och tar den som går upp om kortet inte funkar på tilldelat rum?
   Hade de fått samma rumsnummer och helt ovetande om varandra duschat och gjort sig iordning på kvällen i samma rum utan att märka det? Eller checkade båda in på natten?
   Så många frågor… haha!

  Tänker på en tjej som dog 2010 på hotell för att de glömde låsa och en galen man sprang runt på det hotellet just då 😭. Hon skulle ta studenten det året.

  Hänt mig tre gånger, och då bor jag inte på hotell speciellt ofta. Två gånger har jag fått ett rum, öppnat dörren och märkt att någon annan bor där inne. Pinsamt för mig och hemskt för personen i rummet. En annan gång vaknade jag mitt i natten av att någon öppnade dörren, bad om ursäkt och stängde igen.

  Sjukt att det kan hända. Man har ju ingen aning om vem man stöter på.

  Hände min familj fast tvärt om när hela släkten var utomlands.
  Vi bodde 1 natt på ett vandrarhem där man hade gemensam toa ute i hallen, kusinen som var 14 år skulle gå på toa under natten, när han sen skulle gå tillbaka gick han in i fel rum, där låg 3 vuxna polska män och sov, både dem och min 14 åriga kusin blev lika rädda, och det blev lite kaos när de som ägde vandrarhemmet hörde kaoset och kom springande och hittade 3 vuxna polska män i kalsongerna med en 14 åring i pyjamas gråtande i deras rum.

  Med allt löst sig snabbt, och ingen skada skedd, förutom att min kusin vägrar på bo på ställen där man inte ha toa tillgängligt i rummet man hyr.

   Stackars din kusin!!
   Har jobbat på hotell och det där påminner mig om alla nakna eller halvnakna män som mitt i natten kommer till receptionen. De tänker att de ska gå på toa mitt i natten men tar halvsovandes fel på dörr och hamnar istället I hotellkorridoren… Klassiker!

  Fick ett nyckelkort, gick till rummet, öppnade och där stod en man i handduk. Gick tillbaka till receptionen fick nytt rum och nytt nyckelkort. Nyckelkortet fungerade dock inte. Tillbaks till receptionen och nu uppgraderades vi faktiskt till svit plus att en följde med och låste upp för att kolla att allt fungerade som det skulle så hotellet skötte det snyggt i slutändan. Vet dock inte om de i första rummet blev kompenserade för att vi klampade in.
  Men inte ovanligt skulle jag säga.

  Det har hänt mig också. En person som checkade in senare än mig fick samma rum och kom in mitt i natten, men gick ut direkt. Jag låg en stund med hjärtklappning i sängen… morgonen efter visade det sig att det var min kollega (som jag inte träffat innan). Hon hade gått ner till receptionen igen och fått korten omprogrammerade till rätt rum istället.

  Det där hände mig med! Fast tvärtom! Skulle checka in och kom till rummet: allt upplyst och en uppslagen laptop på skrivbordet. Jag backade diskret ut därifrån och stängde dörren.
  Fick ett nytt hotellrum och skulle unna mig choklad från minibaren. Nejmen den låg ju i kylen – halvt uppäten!
  Blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig 😂

  Samma sak har hänt mig på Scandic Park. D vs det hotellet där alla influencers precis var på nåt event nu i helgen. En gubbe ur personalen öppnade plötsligt dörren. Som tur var hade jag hunnit duscha OCH klä på mig. Jag står i hallen och sätter på mig skorna när han öppnade dörren. Han knackade alltså inte eller ropade eller nåt annat vilket de ALLTID SKA göra innan de går in. De ska t om göra det även om de tror sig veta att rummet är tomt. Eftersom de inte kan veta det till 100%. Den här gubben mumlade nåt knappt hörbart och stängde sen snabbt. Blev förbannad givetvis och sa till i receptionen som också bekräftade att det absolut inte är okej. Tror t om direktören för hotellet blev informerad. Sen hände samma sak igen fast med städpersonalen. Det var dock inte lika tidigt på morgonen. Men då SKA ALLTID knacka och vänta några sekunder på eventuellt svar innan de går in i ett rum. Det gjorde hon inte den gången. Hon bara öppnade direkt. Både jag och min man var vakna men hade inte hunnit gå upp ur sängen än. Därför visste vi också att hon varken hade knackat eller ropat innan hon öppnade. Även den gången var dörren låst inifrån. Så detta verkar vara mer vanligt än vad folk tror. Jag undrar om det är av nån brandsäkerhets grej eller nåt som man inte kan låsa helt ändå inifrån? Någon som jobbar på Scandic eller annat hotell som vet?

  Hände oss på en Tallink färja ,en man kom in mitt i natten, mumlade ,gick ut igen . Och ja vi hade dörren låst .

  Jag tycker att det är lite läskigt att ha säkerhetskedja ifall man skulle bli sjuk eller på annat sätt behöva hjälp utifrån och inte själv kan öppna dörren, annars hade jag med velat ha en sån mackapär

   Räddningspersonal har ju dock tillgång till verktyg och kan klippa sönder kedjan om det skulle behövas.

   Annars kan dom ta sig in på andra sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.