Sugen på defekta prylar?

Bildkälla: Dennis Maglic hemsida

Det var allt för längesedan som vi kikade in hos Dennis Maglic och hans tjusiga kläder och prylar som han säljer till folket. Ja, när han inte skrämmer slag på intet ont anande kunder genom att skicka ut sms med syfte att framstå som någonting från en ”äkta” krisberedskapsmyndighet-ish. (Om man kan kalla det för det)
Om du missade vad Dennis sysslade med när Ryssland invaderade Ukraina, eller när covid-19 blev en global pandemi så kan du klicka här och läsa ikapp. 

Är du redan ”up to speed” så kan du skippa direkt till innehållet i det här inlägget.
Dennis Maglic säljer kläder – företaget hette tidigare DM Retro – som i mångt och mycket går att hitta på AliExpress eller Wish.
Nu säljer han ut så kallade ”Mystery bags”, där du bara anger din storlek, och så kan du få allt från kläder till skönhetsprylar. Hela och rena, eller defekta med fläckar, sprickor, lösa sömmar eller saknade knappar.

Vem vill inte lägga sina pengar på – potentiellt defekta – prylar, när man kan beställa dem själv från Kina?
Om man nu nödvändigtvis vill ha JUST ett plagg som man sett hos Dennis Maglic?
Det bästa jag kan komma på är att ”köpa en defekt gris i säck”.
Money well spent!

Tack för tips!

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Helt sjukt att folk fortfarande köper från honom. Vilka kan vara så lättlurade?

  Sicken businessman ändå! Pluspoäng för idéer som genererar ännu mer pengar. Minuspoäng för totalt oseriös business.

  Men ärligt talat, vem fan är kunden som KÖPER det här??

   Samma personer som handlar från BikBok och GinaTricot…. Dvs tonåringar 12-15år skulle jag gissa.

    Är väl stor skillnad att handla på Gina tricot och att köpa en mystery bag med defekta varor från dm retro?

     Inte för att vara sån men Gina Tricots kvalité på sina grejer är skit. Är ju Wish-kvalité på flertalet av deras produkter….. ser ut därefter gör de också. Tror inte jag sett ett märke någonsin som ser så billigt ut som GT. Massor av fläckar, hål och trådar som hänger på massa plagg har jag sett de gånger jag gått inne i en GT butik….

      Men jaaa verkligen! Minns förr när jag var yngre (är 33 år idag) så köpte jag grejer där som håller än idag framförallt skjortor och det bästa köpet var ett par träningstights som gick sönder någon månad sedan, då har dom hållt i 10 år.
      Men herregud vilken kass kvalite idag, har vart inne i butiken och vänt efter att ha känt på plaggen. Dom har verkligen gått ner sig

       Verkligen! Hade ett par jeans från Gina som när jag började i gymnasiet som höll i flera år, köpte ett par exakt likadana för att ha som ”backup” ett tag efter men de var helt annorlunda kvalitén och materialet, har faktiskt inte köpt något från dem på säkert 10 år jag heller, är så dålig kvalité och så tunna plagg så man ser igenom dem typ….

        Ey ginas jeans är fortfarande de enda som går att bära. De enda som inte är 2cm för korta.

        Jaaa kvaliten är jätte konstig på jeansen? Plus sömmarna på benen vrider sig ett halvt varv på varje par. Det gjorde dom inte förr.
        Älskade molly men no more haha

       vad synd! jag handlar inte där längre, pga är 40+, men mina barn kanske gör det….Jag har iallafal kvar mina första (rosa!) träningsbyxor & linne. De har hållt sig i form i ca 15 år!

        Så kul någon mer minns deras träningssortiment! Dom verkar ha haft det en kortare period bara? (om jag inte minns helt fel) Men kvaliten på deras träningsgrejer var så sjukt jäkla bra! Slår absolut märkeskläder jag köpt

     Kan tillägga att jag en gång övervägde att köpa ett plagg från GT, upptäckte ett hål och frågade då personalen ifall jag kunde få rabatt eftersom det var ett hål. Världens drygaste och otrevligaste svar fick jag tillbaka att det kunde jag absolut inte få utan jag fick gott betala fullt pris och laga själv tyckte hon…..

      Har också fått kassa svar när ett plagg som var det sista i min storlek var defekt. Tycker personalen signalerar att det är skitsamma om det inte är helt eller rent eller är dålig kvalitet. Då vet man det.👍🏻

  Störigt men kan inte låta bli att vilja veta vad man får för skit om man beställer en mystery box. Camilla vill du ställa upp 😁?

   Jag är frestad.

    Jaa köp! 😃

    Man skulle behöva köpa flera, för att göra en bedömning.

   Gör det! Men beställ kanske i ett annat namn så du inte får en extra ”bra” låda haha 😛

   Tänkte samma sak 😂

  Det mesta går att laga? 😂

   ”om man är händig”

    Fler skulle faktiskt behöva lära sig att laga sådant som är småtrasigt. Och framför allt värdesätta det framför att köpa nytt.

     Jag lagar det mesta. Sätter en ära i att använda saker tills de verkligen är helt slut, och köpa nytt så sällan som möjligt. Har till och med barn som värdesätter lappat och lagat och älskar ihjäl sina kläder.

     MEN – det är väl ca motsatsen att köpa en ”mystery bag” och behöva lappa och laga någon random osäljbar skit av dålig kvalitet man antagligen inte ens har användning för, mot att välja sina saker med omsorg och ta väl hand om dem?

      Ja jag svarade enbart på att kunna vara ”händig” nog att laga trasiga kläder. Den här lådan säger jag inget om 😁👍

  Har någon beställt detta kan ni väl ställa upp och recensera vad ni fick🙂

   Kan vi inte bara låta någon som kan göra avdrag för det på sitt företag?
   Det är ju moraliskt oförsvarbart att låta en privatperson beställa något sådant här för sina egna skattade pengar?

    Va? Personen frågade bara om det fanns någon här som har beställt och vad den fick 🤷🏼‍♀️

     Ja, och fick ett bra svar!

  Är såååååå nyfiken på vad en box innehåller men inte tillräckligt nyfiken för att beställa.

  Generellt bra sak att inte slänga. Tips är att göra som andra företag att sälja öppet med bild och angivande av felet så är det tydligt vad du betalar för. Är det ett mindre fel är plagget dyrare och är det tex en dragkedja som inte funkar är plagget billigare.

   Finns en butik i sisjön, Göteborg som gör det. SOP, skavanker och påfund, de köper in bland annat lager från Danmark som exempelvis är lätt rökskadat. Ibland kan man få helt nya och hela saker till sjukt bra pris. Men ibland säljer de trasiga saker som man undrar hur får de sålt skiten 😂

    Fast en del popup affärer är bra. Köpt fina plagg som innan kostat runt 700 och jag betalade ca 100. Snygga och bra kvalite. Nu har den tyvärr stängt.

    Tänkte exakt detsamma. Ibland (läs ganska sällan) finns det klipp, men mest är det ju helt sabbade grejer, typ ett skåp med ett hörn helt intryckt och som omöjligen går att laga, för höga summor pengar, trots de grova defekterna. I början var SOP hyfsat bra, men med tiden mer skit och framförallt löjligt höga priser på saker som nästan borde skänkas, imo.

   Håller med, bra att sälja andrasortering, men då bör kunden få veta innan vad felet är och få ett pris anpassat efter det.

  Ordet ”pandemi” betyder global epidemi. Att sätta ordet ”global” framför ”pandemi” är helt poänglöst. En pandemi kan av naturen inte vara något annat än just global.

   Ungefär som CD-skiva….

    Eller mot Sherwoodskogen 🙂

     Qué?

      Alltså i Robin Hood när de ropar Mot Sherwoodskogen, det blir då Mot Sherskogenskogen 🙂

       Nej, det heter Sherwood Forest

   Naan-bröd
   Salsa-sås
   Chai-te

   Listan kan bli lång 😂

   “Helveganskt”

  Systrarna Kjos berättar på stories att de nu ska reklammärka ett gratis event de ska iväg på. Till skillnad mot Scandic i helgen?

   Nyfiken på hur det ändrar ditt liv?

    Tror du behöver läsa om.

  Det är väl ingen dålig idé egentligen att ta till vara även de trasiga kläderna som går att laga. Men då tycker jag inte att det ska vara en överraskning vad man får utan att man ska få ta ställning till det innan.

  Det kan man kalla mystery det, som att köpa grisen i säcken.

  ”Little Mystery Bag” – För att vi vill kunna tjäna pengar på trasigt jox som ingen vill köpa.

  ”Det mesta går att laga”, ok så en del av det går alltså inte att laga. Rakt igenom oärligt då de inte specificerar vad som menas med tex sprickor, fläckar, defekter och skavanker – var, hur stora osv osv. Har du köpt det så kan du inte klaga oavsett hur oanvändbart plagget är, för det står trots allt ”trasigt”.

  Gå inte på det här lurendrejeriet.

   Därför är det väl inte lurendrejeri? Det står att det är trasiga saker, köper du det ändå så får du väl skylla dig själv

  Vad hände med Nellie Berntssons klädföretag då????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.