Triss i bloggar

My Martens har insett att hennes blogg utsatts för ett sabotage, och att inlägg som hon trott varit publicerade försvunnit.
Man skulle kunna tro att den här bloggen utsatts för sabotage med tanke på det som utspelade sig här inne under Life of Sveas serverbyte, men icke.


Jag gillar korv och jag gillar våfflor, men korv I våffla? Mjaaaa…….
Egoina är inte helt såld och jag är benägen att hålla med, men man ska aldrig säga aldrig förrän man testat. 🙂


Jag tycker på riktigt att Nato borde utesluta Turkiet och om det är så att Finland går vidare med enskild ansökan då får fan USA sätta ner foten och utöva en smula utpressning på den här jävla tomten. Vore intressant att höra era åsikter om det hela.

Monas Universum är inne och tassar på politik i ett inlägg och säger sitt vad gäller Sveriges medlemskap i Nato och Turkiets krav och fot i dörren vad gäller det svenska medlemskapet.

Det här är ett ämne som mer än engagerar och på mitt Instagramkonto har ämnet diskuterats under det här inlägget där det hela startade med att Amilia Stapelfeldt kritiserade Lady Dahmer.
Vill man läsa, höra, se uppföljningen så har LD tillägnat en höjdpunkt till det på sitt konto.

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det inte du som undanber dig politiska diskussioner? Så varför?

   Tanken kanske är att vi ska diskutera Erdogans hudvårdsrutin ?‍♀️

    Oj missade!

   Det är väl främst under öppet spår där hon inte är lika snabb att modda ifall det spårar ur?

    Man får diskutera det under Öppet Spår också om man nu nödvändigt vill. Spårar man ur får man ta konsekvenserna. 🙂

     Jag undrade mest i det stora hela men då vet jag. Tänkte mest att det nog gärna spårar ur med politik.

  Tror det vore otroligt farligt för Nato att utesluta Turkiet…

   Vi borde inte gå med i NATO över huvud taget så. Sverige är en enda stor soppa.

  Mona och hennes idiotiska inlägg ?

  Jag tycker att Mona kan använda sig av bättre ordval när hon skriver om politik…..”tomten ErdoAn ” liksom? Det låter så illa.
  Men förövrigt så gillar jag när folk diskuterar politik och kommer med tankar och åsikter. Läser hellre såna inlägg på bloggar istället för att se ett foto på pussmunnen och senaste armtrofén från Chanel eller nåt annat töntigt statusmärke.

   Nja, vill jag läsa politiska analyser så läser jag inte bloggar av influensers. Var sak har sin plats. Precis som att jag inte läser politiska analyser om jag vill se en pastalunch eller en ny sminkkollektion.

   Är ju rätt många områden som hon är ute och cyklar i för att använda hennes eget uttryck eller om hon kanske skriver hojjar. Bättre att hon håller sig till tips om smink och skryt om döttrarna.

   Jag blir helt matt av alla som ska ge sig in och diskutera politik. Helt ärligt är mitt störta problem med det – tex diskussionen mellan Amilia och LD – Att det ofta når en så aggressiv och polariserande ton. Också därför jag typ inte pallar politik i kommentarsfält. Jag läser gärna sakliga analyser för att bilda mig en uppfattning, men är så trött på alla som anser att deras personliga känslor ger dem rätt att kalla meningsmotståndare för alla möjliga vidriga saker. Och ja, det går åt alla håll. Vänster till höger, höger till vänster.

  Jag har bott i Moss och aldrig någonsin ätit korv i våffla.

   Jag har bott 15 år i Skåne och aldrig någonsin ätit svartsoppa.

  Mona och hennes inlägg, ”har ni tänkt på…” och sen kommer ett totalt ogenomtänkt inlägg om nån samhällsfråga där hon inte verkar ha tänkt längre än näsan räcker. Eller så är hon bara så korkad som det verkar, det här är ju en människa vars logik sträcker sig till ”jag var fattig som liten så nu tänker jag minsann konsumera sönder hela planeten på egen hand, så det så” och att i varannan mening poängtera att hon bor i fin-hooden Bromma. Bland fint folk som är RIKA. Att hon och maken sen själv har ett antal bolag som har skulder hos Kronofogden kan vi ju prata tyst om. De skulderna hade ju varit snabbt lösta om inte Mona konsumerade upp ett mindre lands BNP varje vecka.

   Märkligt med anmärkningar år ut och år in. Tror det kan vara ekonomiskt jobbigt att bo i område och umgås med personer som har en helt annan ekonomi. Eller så är det även där bara på ytan.

   Jo hon är ganska korkad. De var nog inte heller fattigare än någon annan i Jordbro. Det mest skrämmande är väl hennes följares kommentarer. Och då ska man också tänka på att det är personer som får rösta. Ogenomtänkta åsikter är ordet. Brrr.

   Men alltså, jag fattar inte sånt här? Kan man fortsätta konsumera om man har skulder hos Kronofogden? Blir det inte utmätning på lönen och existensminimum då? Eller hur funkar det, rör det sig om så små skulder att det inte blir aktuellt med indrivning? Fast det trodde jag liksom var poängen med Kronofogden. Sorry för OT, men jag undrar verkligen på riktigt. Nån som vet?
   Eller, nu tänkte jag ett varv till, rör det sig om ett AB där ägaren inte är personligt betalningsansvarig?

   Tycker Mona börjat visa upp riktigt obehagliga sidor. Eller så är det bara att jag plötsligt ser dem. ”Jag är en ytlig jefvel” så därför helt ok med omfattande skräpkonsumtion, bil överallt, noll tanke på miljön, självförhärligande, lite smygrasism som sopas bort med ”ja jag är fördomsfull”. Tar avstånd från överklassdamerna i ”finhooden” men ser inte sin egen dubbelmoral.

    Om nån orkar vore det intressant att räkna ihop hur mycket/många kläder som konstant konsumeras. Hon kan ju omöjligt använda allt eller så är det fejk när hon skriver att hon köper varje vecka från Cellbes. Ja man får köpa hur mycket kläder man vill men när ska vi i allmänhet tänka på vår konsumtion? Och detsamma med att prova olika hudvård varje gång. Hon skriver att hon provar varje märke flera månader för att märka skillnad men det går inte ihop med årets 12 månader och antalet som hon visar upp. Kanske har jag fördomar men är hennes följare Gula Blend-rökare-under-köksfläkten med förtidspension, minst två katter, övervikt och urtvättade sladdertröjor och som inte är smarta nog att t.ex fatta yttrandefrihet (tanterna alltså är inte smarta, inte tröjorna)?

  Jag orkar inte med dessa helt obildade och outbildade instagramaktivister som ska predika ”rätt åsikter” om exakt allting.
  Om jag vill läsa om politik så inte sjutton är det hos Mona eller LD jag vill göra det. Deras åsikter väger lika tungt som mina, dvs ingenting (inte heller jag har utbildat mig inom statsvetenskap, historia eller liknande). Det är bara fladder och pladder. Enda anledningen till att de tar så mycket utrymme är att de har så mycket fritid och kan sitta och skriva och spela in rants 24/7.
  Det är nog dags för mig att radera Instagram, appen är så full av tyckande.

   Alltså en väldigt viktig del i demokrati är ju att det inte bara är de utbildade som har rätt att tycka. Med det sagt är jag också less på känsloargument, och undviker aktivt den typen av politiska diskussioner.

   Men nej, era åsikter väger inte ingenting. Det är det som är poängen med demokrati.

   Predika ”rätt åsikter”? De säger vad de tycker, och det är det som är det fina med att leva i en demokrati, att ALLA har rätt tycka och tänka och säga sitt. Sen att du inte håller med är en annan sak.

    Grundläggande i en demokrati att alla har rätt att göra sin röst hörd naturligtvis. Men det blir ju helt meningslöst när man inte har en aning om fakta och inte ids ta reda på det heller. Blir bara blaha, blaha och det är mördande tråkigt.

   Vi är människor, inte robotar! Klart som tusan att man får tycka och tänka saker i en demokrati även om man inte har rätt utbildning. Man kan även vara väldigt bra påläst och kunna mer än någon annan som har ”rätt” utbildning på ett papper!

  Det var EN person som brände en helig bok, ja. Och det är alltså lagligt vad man än tycker om saken eftersom det ju handlar om yttrandefrihet. Något som Erdogan inte vet särskilt mycket om då han är själv är en diktator.
  Det kunde lika gärna varit bibeln eller vad som helst och gillar Erdogan inte yttrandefrihet borde han inte ens vara med i Nato där de flesta länder så vitt jag vet har det…

   Ok yttrandefrihet är viktigt i Finland också, men yttrandefrihet betyder inte att man får kränka folkgrupper så här, där gör Sverige en mycket konstig tolkning om vad som räknas som ”yttrandefrihet”. I Finland har det förstås debatterats om det här och polisen säger att de aldrig skulle ge tillstånd för en koranbränning. På samma sätt är Nordiska motståndsrörelsen en olaglig organisation i Finland men i Sverige anses det vara i linje med yttrandefriheten att vara nazist. Och nu är det så att Finland har 1300km landgräns med ett land som redan tidigare har attackerat oss på ett skrämmande likt sätt som de beter sig nu, och vår säkerhet äventyras för att några svenskar tycker det är roligt att reta upp turkar. Så om inte Sverige skärper sig och hittar ett sätt att bli sams med Turkiet så hoppas jag verkligen att våra politiker till slut tar sitt förnuft till fånga och lämnar Sverige ensamt.

    Ja okej, men nu är det lagligt att göra sin röst hörd på det sättet, vad för knepig åsikt man nu än har. Och då är det ju så, och inte så mycket att göra åt. Undrar om troende svenskar skulle reagera så starkt (att man bränner flaggan och vill bojkotta hela det landet osv) på om en turkisk man/kvinna brände bibeln. Kanske, kanske inte. Men tycker iallafall det är lite konstigt att de dömer ett helt land för vad en stolle valt att göra..

   Om det nu är tillåtet för högerextrema att bränna koraner, vill jag se islamister bränna bibeln. Godkänns högerextremister, ska islamister också godkännas.

  Jag tycker Mys blogg har blivit väldigt tråkig. Det är mycket samma inlägg som på hennes Instagram. Men det kanske finns någon som vill sabotera. ?

   Den som saboterar för henne verkar mest vara hon själv. Lovar ofta ner än hon kan hålla.

    Ja, alltså dramaqueen My tror att det är sabotage mot henne när bloggportalen strular haha typiskt henne. Kanske hon inte trodde men hon kommunicerar ut det för att fiska sympatier. Tröttsam människa oavsett.

  Jag håller iofs med om att USA borde sätta lite press på Turkiet i frågan. Men förstår att politik är skört, och Erdogan diggar ju Putin så… är glad att jag inte är politiker och behöver engagera mig i att lösa situationen.

   USA har både militärbas och kärnvapen i Turkiet så det ses nog tyvärr som viktigare än lilla Sveriges medlemsskap…

   Varför skulle USA vilja göra det?

  Jag tycker det borde varit mer diskussion om Nato istället för att politikerna helt plötsligt från en dag till en annan ändrar sig och vill gå med. Lite mer debatt om vad det faktiskt kommer att innebära för oss medborgare utöveratt bli skyddade mot Ryssland ( förhoppningsvis). Är ju inte bara positivt att gå med, det krävs ju mycket av Sverige också.

   Håller med. Helt plötsligt blev det skit bråttom att gå med pga rädsla för krig men det finns anledningar till varför vi inte har gått med tidigare, hade vart intressant med ordentliga och sakliga debatter om detta.

    Ja, det får ju långsiktiga konsekvenser och åtaganden som måste uppfyllas långt efter att kriget är över. Är vi beredda på det? Är politikerna medvetna om det? Är svenska medborgare villiga att exempelvis gå ut i krig för Turkiets skull? En saklig debatt som du säger hade varit bra innan detta beslut togs. Kanske ett val emellan också där medborgarna har chans att rösta på de partier som är för/emot. Är ju en stor fråga som faktiskt påverkar medborgarnas liv.

  Hur går det Monas hår som hon tappade efter covid?

   Fråga henne själv om du på riktigt är intresserad.

    Det skulle kännas lite ofint, jag undrar bara om det kommit tillbaka. Hon har det oftast uppsatt så det syns inte.

  Skönt att My ska bli nasare och kränga choklad, nagelolja och saker från Ernst samt blommor och inredning. Kanske även CBD finns bakom kassan? Tydligen erbjuds stort sortiment av snittblommor, krukväxter och uteväxter samt planering av utemiljö. Synd att att lokalen inte har klinkers men ändå bra att My inte ska operera sin tumör nu mitt i allt. Det hade blivit stressigt mitt i invigning och bostadsbyte.

   Glöm inte att hon även ska koordinera bröllop (samarbeten med fotograf, catering, klädsel och annat) samt sälja SUP-brädor, magnesium, nagellack och sportiga underställ. Butiken borde döpas till Myggans Diversehandel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.