En influencer att influeras av!

Apartment before/after đŸ€ Tittar tillbaka pĂ„ hur lĂ€genheten sĂ„g ut nĂ€r vi köpte den. Eftersom det Ă€r ett gammalt KvĂ€num kök bestĂ€mde vi oss för att inte renovera hela köket utan endast byta stekhĂ€ll med inbyggd flĂ€kt och ta bort flĂ€kten i taket. Vi lyckades Ă€ven att Ă„terskapa den gamla takhöjden i lĂ€genheten och ”höja” takhöjden med 50cm. Slutligen mĂ„lade vi om alla luckor , satte upp stuckaturer och bytte knoppar. Mer Ă€n sĂ„ behövdes inte och idag Ă€lskar jag vĂ„rt kök! Det enda Ă€r att jag fortf drömmer om att byta bĂ€nkskiva đŸ€Ș // Gertrude Tornvall

ÄNTLIGEN nĂ„gonting riktigt positivt att dela med sig av hĂ€r inne!!
Surkarten Gervide strikes again!
NĂ€ dĂ„, riktigt sĂ„ illa Ă€r den vĂ€l Ă€ndĂ„ inte hĂ€r inne, men det hĂ€r inlĂ€gget fĂ„ngade min uppmĂ€rksamhet, av den enkla anledningen att det hĂ€r Ă€r en av fĂ„ influencers som inte rivit och slitit ut precis allt i hela lĂ€genheten för att renovera det pĂ„ ”sitt” sĂ€tt, oavsett status pĂ„ lĂ€genheten.
Gertrude Tornvall behöll istÀllet det mesta och mÄlade om luckor, samt bytte hÀll och fick ett tipptoppköp, utan allt normalflunsigt riv och slit.

En influencer som influerar till ett lite mer hĂ„llbart renoveringstĂ€nk – sĂ„ kul att se!
DĂ€rför Ă€gnar jag hela inlĂ€gget till detta! 🙂

69 kommentarer

Kommentarerna Àr omodererade sÄ du stÄr sjÀlv för vad du skriver sÄ hÄll dig pÄ mattan!

  Oj, Àr det dÀr modernt igen? Ser ut som mina svÀrförÀldrars gamla kök innan de renoverade (tÀnker pÄ luckorna). Om inte flÀkten var dÀr hade jag gissat att det var före-bilden! Inget fel med det men blev överraskad, finare innan tycker jag.

   Ah nĂ€hĂ€, jag lĂ€ste fel tror jag
 Men de har fel ordning pĂ„ före och efterbilden i sĂ„ fall. Och hur fĂ„r de bort stekoset utan flĂ€kt?

    ”
 bestĂ€mde vi oss för att inte renovera hela köket utan endast byta stekhĂ€ll med inbyggd flĂ€kt
”

     Trodde den inbyggda Àr pÄ förebilden. Var Àr flÀkten nu, högst upp i taket?

      Hon skriver vÀldigt otydligt.. byta till kanske hon borde skrivit.

      Den inbyggda Àr pÄ efterbilden, de tog bort flÀkten i taket

      FlÀkten Àr vÀl inbyggd i hÀllen? Dvs man har ingen flÀkt uppÄt, allt sugs ner bredvid hÀllen pÄ nÄgot sÀtt.

       Det dÀr mÄste vara en av de sÀmre idéerna. NÀst efter takvÀrme.

        TakvÀrme?

        Det Àr skitbra, har en sjÀlv och det fungerar utmÀrkt (men lite vÀl högt ljud kan jag tycka)

         AlltsÄ, fÄr man inte kalla golv? Som jag fattat det sÄ blev den ingen större succé direkt.

        Har det inte varit stora problem med sÄna? Typ att mycket skit hamnar i skÄpet istÀllet

       Jaha, aldrig hört talas om! KÀnns som det borde funka sÀmre men men.

    Haha det hÀr! Tycker mÄnga gör sÄ idag, skriver före/efter och sen lÀgger dom upp bilderna tvÀrtom?
    Tbt (throw back thursday) Àr en till sÄn sak som mÄnga lÀgger upp vilken dag som helst, som att det bara Àr ett uttryck.
    Det stĂ€ller till det för sĂ„na som mig som tĂ€nker som jag lĂ€ser😁

     Jag har tĂ€nkt att förkortningen bytt betydelse till ”throw back to” och att man lĂ€gger in en bild som man ”kastar tillbaka lĂ€saren till”. Kanske helt fel men funkar i mitt huvud 😆

      Bra tips! FĂ„r byta till det😁 Ă€r betydligt enklare Ă€n att fĂ„ alla att bara skriva ”tb” eller endast lĂ€gga upp ”tbt” pĂ„ torsdagar haha

     Det Àr vÀl för att flödet ska bli snyggare.

     Det Àr vÀl för att det blir snyggare content med det nya Àn det gamla. Hade förebilden legat först hade det ju varit den som hamnade som visning i flödet och det vill man ju INTE!

    Hennes text inleds ju med ”apartment after/before”, inte before/after.

    Fast vĂ€nta nu… Det stĂ„r ju olika. I inlĂ€gget After/before, men i den inklippta texten Before/after. Hmmm…

     Kanske enklare för bĂ„de henne och lĂ€sarna, om hon skriver pĂ„ svenska…..

      Hon har ju skrivit rĂ€tt – Camilla har vĂ€nt pĂ„ det i sin citering?

       Copy-paste kör man vÀl. Inte knaggla ner sjÀlv bokstav för bokstav?.
       Ja ja, det blev snyggare med vitt tycker jag. 🙂

   Är det inte lite mĂ€rkligt att nĂ€r det Ă€r nĂ„got negativt pĂ„ gĂ„ng, dĂ„ handlar det alltid om svĂ€rförĂ€ldrar? SĂ€llan dom egna förĂ€ldrarna.

    Hahaha, men gud. Mina förĂ€ldrars kök Ă€r vanliga, vita, trĂ„kiga hyresrĂ€ttskök. KĂ€nns det bĂ€ttre nu? Älskar mina svĂ€rförĂ€ldrar trots att de förut hade ett fult kök, hahaha.

  Köket var fint innan sÄ det fanns ju verkligen ingen anledning till att slita ut och byta det. Kul att hon gjorde sÄhÀr, Àven om det kanske Àr mer normalt att renovera pÄ detta sÀtt Àn att lÀgga flera hundratusen pÄ sprillans nytt.

   Verkligen inte fint, imo. Skulle tveka rejÀlt att köpa en sÄn lÀgenhet om jag inte kunde byta köket. Murrigt och gammal stil .

    Men ja, gick ju att fixa stil utan att byta helt, vilket det ofta gör.

   Det var ganska murrigt innan

   Min uppfattning Ă€r att de flesta faktiskt tyvĂ€rr river ut och gör ett helt nytt kök. Ofta med motiveringen att det behöver Ă€ndras Ă€ndĂ„, mer förvaring, behöver köksö eller liknande. Samt att det ska vara “för evigt” sĂ„ man vill ha det helt efter egen smak. Men det hĂ€r Ă€r ju klart bĂ€ttre!

   Hur kan man tycka att de ljusa luckorna och högre takhöjden inte Ă€r snyggare Ă€n det innan? đŸ˜±

  Är det fler som inte kan se inlĂ€gget? För mig gĂ„r det inte att klicka pĂ„ instagram heller för det kommer upp ett fel har intrĂ€ffat

   Samma hÀr

   Samma hÀr.

  HĂ€rligt med nya takhöjden! â˜ș

  Man fĂ„r absolut inte renovera sitt kök som influencer enligt bloggbevakning och dess kommentarsfĂ€lt, men man fĂ„r absolut gĂ€rna renovera sitt kök om man Ă€r en snĂ€ll influencer som renoverar pĂ„ ett sĂ€tt som passar Camilla…? JĂ€ttekonstigt hyllningsinlĂ€gg.

   Fast det Àr vÀl rÀtt stor skillnad pÄ att riva ut fina, ofta redan nyrenoverade, kök och byta ut allt till att bara byta ut vissa delar?

    Cecilias kommentar handlar egentligen inte om influensers köksrenoveringars vara eller inte vara. Den handlar om att klÀmma till sitt hatobjekt nr 1, Camilla. Cecilia gÄr Àven under nicket sprÄkpoliserna behöver inte kommentera. Vilken bitter surkart!

     Jen ocksÄ kanske?

      Antagligen.

   Att mÄla om luckor, sÀtta dit nya knoppar och byta hÀll Àr vÀl lite skillnad frÄn att totalrenovera, som oftast görs pÄ kök som inte behöver bytas?

   Var jag SÅ otydlig verkligen?

   Men vad sÀgs om att renovera nÀr det behövs, influencer eller inte? Det Àr ingen mening att köpa eller ens tillverka kvalitetskök med 20 Ärs garanti, nÀr man behandlar dom som om dom Àr gjorda av papp och slÀngs efter 5. DÄ blir det miljövÀnligare att tillverka pappkök. Vi mÄste börja ta ansvar för vÄr konsumtion och inredning ska vara en sÀllanköpsvara. SÄ mycket tid som vi spenderar utanför hemmet nuförtiden sÄ undrar man ju varför det Àr sÄ himla viktigt med inredning överhuvudtaget? Sitter folk ens i sin soffa och beundrar sitt perfekta hem efter jobbet, eller pÄ semestern?

    NĂ€r det ”behövs” Ă€r ju dock högst subjektivt.

     Om man tÀnker rimligt sÄ vet man nÀr man behöver nÄgonting eller bara vill det.

    Ja efter jobbet gör jag det ibland 😄 (men river inte ut kök eller konsumerar massa).

   Cecilia jag hĂ„ller med dig precis vad jag tĂ€nkte, det Ă€r verkligen konstigt hur cam tĂ€nker đŸ€”

    Namn inleds med versal, Ă€ven Cam. Jag skulle Ă€ven satt ett kommatecken efter ”Cecilia”.

     okej tack för infĂ„rmatiĂ„nen, hur gammal er du ? Jag skulle gissa du Ă€r en tant pĂ„ 50-70 eller iaf lĂ„ngt över 40 som inte vart omtyckt pĂ„ vĂ€ldigt lĂ€nge sĂ„ allt du har Ă„ göra e Ă„ rĂ€tta hĂ€r pĂ„ blĂ„ggbevakninehn đŸ˜‚đŸ˜‚đŸ˜‚đŸ€Ł (och ja jag har stavat extra bra för dej vĂ€nnen) hoppas livet gĂ„r bĂ€ttre för dök ❀‍đŸ©č

     Förresten du vad fĂ„r du ut av att rĂ€tta folk hĂ€r pĂ„ bloggbevakningen? Tror du att du ska lĂ€xa /mobba folk till att stava rĂ€tt för dig? đŸ€Ł how is it going so far? Dooommmmm flesta verkar ju inte stava bĂ€ttre för din skull!! Du har noll förstĂ„else eller snĂ€llhet mot olika bakgrunder till varför man stavar som man gör, anvĂ€nder argumentet man inte respekterar de svenska order. Du har kanske saknat gymnasie utbildning ? För dĂ€r fĂ„r man lĂ€sa om varför vi har olika möjligheter till stavning och svenska sprĂ„ket som inte bara beror pĂ„ ens intelligens 😊 men som sagt du har ju nĂ„got som inte stĂ„r helt rĂ€tt till sĂ„ jag ska bara ignorera dig helt form now on 😭😅 hoppas du fĂ„r nĂ„gon som gillar dig, mĂ„ste va trist Ă„ va spendera all tid hĂ€r inne Ă„ rĂ€tta folk

     Och ni som gillar hennes kommentarer förutom att hon gillar sin kommentar sjĂ€lv Ă€r lika tappade haha, för denna mĂ€nniskan s it er alltsĂ„ pĂ„ en skvallerblogg och tror hon mĂ„st rĂ€tta varannan mĂ€nniska. Det Ă€r inte ens att bĂ€ttra det svenska sprĂ„ket det Ă€r en översittar/mobbar mentalitet oh om ni tycker de Ă€r sĂ„ viktigt pĂ„ en blogg dĂ„ kanske ni ska skaffa er ett jobb dĂ€r stavning Ă€r jĂ€tteviktigt men antar ni inte kan bli anstĂ€llda nĂ„gonstans me er attityd đŸ˜­đŸ€Ł

      Skaffa dig ett liv.

       Jag brukar inte skriva det hÀr men nu kÀndes det befogat; Ta det lugnt.

       Jisses. HÀrskartekniker och nedsÀttande kommentarer om folk fÄr dig inte att vinna nÄgon poÀng alls. Jag hoppas Cam blockar dig med den attityden. Den drar definitivt mer kommentarsfÀltet mer Àn nÄgon som retas lite.

        Det skulle vara som svar till ”sprĂ„kpoliserna behöver inte kommentera”.

        Inte till dig anonym 11:52.

         Förstod det! 💕 tack brevbĂ€rarnâ˜źïž

      Tror inte heller du har sÄ lÀtt att hitta och behÄlla jobb med din framtoning. Antar att du Àr mellan jobb med tanke pÄ din lÄnga och uttömmande rant.

      Du tror att det Àr en enda mÀnniska som rÀttar dig. SÄ fel du har.
      Du Àr respektlös som inte bryr dig.

       Till 10.58 sÄ klart.

      Men oj, lugna dig 😂 Snacka om överreaktion.

      Du vet att du rĂ€ttas bara för att du reagerar sĂ„ starkt? Du borde undersöka det hos dig, varför bryr du dig sĂ„ mycket om vad anonyma personer sĂ€ger i ett kommentarsfĂ€lt? Varför pĂ„verkas du sĂ„ emotionellt av det? NĂ€r du undersökt det – bestĂ€m dig för att dessa anonyma personer inte ska fĂ„ komm Ă„t dig. Det var jag som rĂ€ttade dig och det har varit riktigt underhĂ„llande. Jag Ă€r förresten 27 Ă„r.

   Problematiken som vĂ„ra kĂ€ra influensers/vanliga mĂ€nniskor har Ă€r att man renoverar kök/badrum/hus som knappt hunnit bli smutsiga! Varför renovera och slĂ€nga allt om behovet inte finns? För att det inte faller dig i smaken? Vi stĂ„r inför en vĂ€rldskris dĂ€r vĂ€ldigt fĂ„ mĂ€nniskor tar ansvar för kommande generationer! Absolut om behovet för renovering finns, gör de! Men som vissa av vĂ„ra kĂ€ra influensers gör Ă€r att slĂ„ ut kök som har 1-2 Ă„r pĂ„ nacken för att det inte Ă€r tillrĂ€ckligt ”influencigt”. Det Ă€r dĂ€r problemet Ă€r och dĂ„ Ă€r det vĂ€l dunderbra att Camcam lyfter nĂ„gon som gör en renovering lite mer klimatsmart en mĂ„nga av hennes branschkollegor!

    Det har kommit en lagĂ€ndring nu som gĂ€ller brf och renoveringar. Man fĂ„r inte renovera lĂ€ngre hur som helst och t.ex stuckatur frĂ„n sekelskiftet (förra alltsĂ„, inte det senaste) fĂ„r man inte riva ut hur som helst. Sen kan man ju undra varför man överhuvudtaget köper en sĂ„dan lĂ€genhet om man ska riva ut allt. HĂ„ller verkligen med Jannike att riva ut fullt fungerande kök bara dĂ€rför att, inte Ă€r i linje med hĂ„llbarhet. ÖnskvĂ€rt Ă€r vĂ€l att pĂ„verkare vĂ€nder trenden och visar pĂ„ vad man kan göra bĂ€ttre utan att riva ut.

  Ot, men lÀser idag om skönhetsbolag med salonger i Gbg & GÀvle gÄtt i konkurs, Àr det Svedberg tro?

   Men det gÄr ju galet bra.

   Nej, jag har faktiskt redan kontrollerat saken, och det var inte hennes salonger.:-)

  Men nu var det ju inte bara ny spis/fÀrg pÄ luckor utan Àven höjning av tack och stuckatur. Ganska flunsigt

   Fortfarande stor skillnad pÄ att mÄla om luckor och höja taket jÀmfört med att riva ut hela köket och göra nytt kök

    Fortfarande vÀldigt trend-Àngsligt

     Taket kanske var sÀnkt frÄn början? Se alla spottar

     TrendkĂ€nsligt att ”Ă„terskapa takhöjden”?

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.