Hanna Fribergs gnäller redan om valptiden

Hanna Friberg har haft en valp i ungefär fyra minuter och beklagar sig redan över hur jobbig valptiden är, och gnäller över att ingen berättat för henne om det. 
Helt ärligt, vad trodde hon att hon köpte? En ny handväska?

En hundvalp är ingen leksak eller en accessoar till gulliga bilder på sociala medier, utan någonting som kommer kräva massor av tid, energi och uppoffringar.

Om det redan nu är så jävla jobbigt med en hundvalp så tycker jag att hon ska lämna tillbaka den till uppfödaren så att valpen kan få komma till ett lämpligare hem, som är mer förberett på vad det innebär att köpa en hundvalp. Det kommer knappast bli enklare eller mindre tidkrävande för Hanna, eftersom hon köpt en jakt/grythundvalp att ha i innerstan.

Fan vad upprörd jag blir av sådant här! 😡
Kanske borde hon börjat med en vandrande pinne istället?

 

207 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sånt irriterande fejs

   Ser hon ut sådär på riktigt eller gör hon någon slags min?

  Fast alltså man måste väl ändå få lov att säga att det var jävligt mkt jobbigare att skaffa hund/barn/pojkvän/whatever utan att man ska behöva framställas som dålig? Hon tar ju fortfarande sitt ansvar och är en bra matte som kämpar på. Kan vi inte bara låta folk gnälla lite?

   Fast hon började redan dag 1 klaga på att valpen inte ville lära sig att den får saker endast om den är tyst och är desperat på att den inte slutar bita i allt.
   Det är som om hon inte vill ta till sig att det är som en bebis som kognitivt inte kan ta till sig sånt än

    Men vad gör det???? Fattar inte hur det kan provocera så länge hon inte missköter hunden?

     Det ÄR att missköta hunden. Första veckorna ska hunden få kärlek i överflöd och gnäller den efter mys så ska den få det. Den ska känna sig trygg innan den ska lära sig massa skit. Enda att fokusera på är att springa ut stup i kvarten så den lär sig kissa. Inget annat!

      Fast att hon tycker det är jobbigt betyder ju inte att hon inte älskar valpen och ger den massa mys? Dessutom, det stämmer inte att man behöver vänta flera veckor med att träna en valp. Att till exempel via lek börja öva på inkallning inomhus hemma är bra att börja göra redan från början.

       Hon arbetar med att få honom att vara tyst och vänta för att få som han vill. Det är inte en lek.

    Ja! Blir så irriterad och trött på okunniga människor, man ska inte ”säga ifrån” till en liten valp! Det är som att skälla på en bebis för att den gråter eller bajsar. Dessutom ska man inte använda bestraffning (säga ifrån är bestraffning) som träningsmetod, det är båda elakt och ineffektivt. Djur ska tränas med positiv förstärkning dvs med belöning. Det trodde jag de flesta fattat nu år 2023 men tydligen inte. Stackars lilla hund!

    Men det ÄR ju jobbigt från dag ett? Det är en sjuk omställning att gå från ingen hund och utan ansvar till att skaffa en valp som biter i allt, kissar inomhus och som inte har något mellanläge mellan hyper och totalt däckad. Och man känner inte varann ännu.

    Man kan känna sig helt knäckt stundtals och som den sämsta hundägaren, men det blir bättre. Tycker det är bra att hon ”klagar”.

     Problemet här är väl att hon skaffat en liten söt hund, utan att öht kollat upp hur det är att ha hund. Hur en valp är, hur livet med en valp blir.
     Hon har ingen aning, bara vill ha en valp liksom.

    Jag hoppas verkligen att hon läser på mer om det stämmer.

    Jag är inne på min tredje hund och grät nästan varje dag i 1,5 år över vilket monster till hund jag hade. Men nu är han 2,5 och väldens goaste hund. Det är bara att kämpa på för det vänder förr eller senare.

   Hundägare är dryga jävlar. Så fort en annan hundägare inte gör allt perfekt eller har en perfekt hund som lyder blint 24/7 så ”ska man inte ha hund!!!🤬” och det ska anmälas å dittan å dattan (medan de själva är perfekta med perfekta hundar). Hundvalpar är riktiga små svin, jävla asjobbiga är dem. Det är därför de tillverkad i extra gulligt format, annars hade INGEN orkat med dem.

   Min hund är snart fyra och fortfarande valpigt hyper med stora svårigheter att gå fint i koppel för han har så bråttom överallt. Jag älskar honom över allt på denna jord, men längtar också till han är en gammal lugn farbror.

   Hahaha platsar ”skaffar pojkvän” verkligen i samma kategori? 😅

   Problemet är inte att hon gnäller över att det är jobbigt, problemet är att det skiner igenom att hon har absolut noll koll på vad en valp behöver och hur hundar fungerar. Hur de ska tränas och socialiseras. Hon har bara köpt en valp för att den var gullig, som om den vore en kudde. Stackarn kommer bli en i raden av sönderstressade influencerhundar, precis som Biancas hundar.

    Det är väl dock inte konstigt att man inte har koll på allt om man är hundägare för första gången?

     Jo det är konstigt. Om man är seriös med att man vill ha en hund, så tar man reda på hur det är att ha en valp i huset. Man läser på. Tar reda på saker om hunden. Dessutom. Hunden kommer inte vara en lydig hund om några månader. Vänta bara tills den är 1,5 då kan hon komma och snacka om att bli galen.

      Det är väl samma som att skaffa barn. Även om man läser på och förbereder sig innan vet man inte hur det är förrän man väl har fått hem valpen. Jag skaffade min första valp i höstas och är också uppväxt med hundar. Trots det var jag typ i chock de första veckorna över hur jobbigt det faktiskt var. Inte bara för att man behöver springa ut och rasta den konstant utan för det är också mentalt jobbigt att oroa sig hela tiden för om den mår bra, om man gör rätt, om den har fått i sig något farligt den sekunden man kollade bort. Ångrar inte min valp ens lite, han är det bästa jag har gjort men helvete vad jobbigt första tiden var.

      Jaaaa vänta bara tills ”slyngelåldern” kommer, där krävs tid och ett TON tålamod! Helvete vad jobbig den tiden är ❤️ då är valptiden en ren semester i jämförelse 🥰❤️

     Man kan inte skaffa en jakthund till att ha för enbart sällskap. Om man läser på om rasen man skaffar står det alltid att jakthund klarar inte av att vara enbart sällskapshund , för lite stimulans och rörelse för den

  Men låt henne få tycka det är jobbigt? tror inte hon är den enda som känner såhär liksom. Hon skriver inte att hon planerar på att ge upp eller liknande.

   Hon kommer ge upp.

    Hon borde ge upp innan hon fördärvar valpen. Det finns ingen ursäkt i dagens upplysta samhälle att inte veta vad som väntar 🤦‍♀️ blir galen på folks ignorans.

  Valptiden är ett jäkla meck. Saker bits sönder, man ska ut 284885gånger om dagen, man måste köra vardagslydnad helatiden. Tror att många inte förstår att det är en jobbig tid första månaderna! En valp är inte bara söt 😄

   Men asså precis. Valpar ÄR jobbiga. Tycker definitivt inte Hannah ska behöva lämna tillbaka sin valp bara för att hon säger så? Hon får väl vara hur frustrerad och irriterad hon vill så länge hon inte tar ut det över valpen och fortsätter med konsekvent god uppfostran. Om hon inte haft valpen särskilt länge så är det klar att det är en omställning men sen så vänjer man sig.

   Onödigt predikande i inlägget kan jag tycka.

    Ska vi slå vad att hon inte kommer ha sin hund i 12år…..
    för jag tror inte att hon begriper att den ska rastas i alla väder under alla dessa år.
    Jag tror även att hon kommer göra precis som B.I och tvinga hundarna att skita o kissa inne och på det viset låtsas att dom inte lärt sig vara rumsrena.
    Undrar om hon begriper att man måste bry sig om hunden väldigt mycket för att den ska bli rumsren, kan bli flera vändor varje natt…
    Och att köpa en jakthund för att den är söt….herregud.
    Är det nån som sätter emot??

     Hon har inte skaffat en jakthund, hon har skaffat en långhårig tax. De avlas nästan uteslutande för show/sällskap och har inga utpräglade jaktegenskaper. Det är strävhårig tax som är jakthunden, en sådan är det olämpligt att skaffa om man enbart vill ha en hund som sällskap.

      Var det en tax alltså? Jag ser inte bilden just nu… trodde det skulle vara något större och mer utpräglad jakthund iom detta inlägg

       Jepp. Förstår det, vet man inte rasen så låter det som att hon skaffat sig en jämthund eller lajka.

      Tax är en tax oavsett, det kräver sin ägare. Jag har tax och har haft 4 taxar och det är inte en liten sällskapshund precis, dom har mycket vilja och även långhåriga har jakt i sig. Dom används ofta i viltspår vilket är jakthund.

       Tax är tax men klart det skiljer på hundar som i generationer avlats för jakt och de som avlats för sällskap, genetik spelar roll. Och en spårhund och en jakthund är två olika saker. En del hundar kan såklart bägge uppgifterna men det finns folk som viltspårar med allt från bichon havanais till amstaffs, för det krävs ingen jaktinstinkt för det. Mer bara arbetsvilja och träning.

   Första månaderna, du får nog lägga till något år.

  Jag tycker att det är kanon att hon beskriver att det är jobbigt och nästan övermäktigt. Kanske får det iallafall någon följare att avstå från att spontanshoppa en valp för att det ser så himla gulligt och mysigt ut.

   Exakt! Dessutom håller jag med Camilla i vartenda ord. Så trött på alla människor som inte fattar vad det innebär att ha hund eller tror att man uppfostrar hundar som barn. Önskar att det fanns krav på utbildning i hunduppfostran innan man fick köpa en.

    Man skulle ju kunna hoppas på att uppfödarna tar sitt ansvar och ser till att rätt hund kommer till rätt hem och säger nej när man inser att köparen inte är beredd.

     Pengarna är viktigare än djuren

     Det är därför man inte köper från uppfödare! ADOPT, dont shop.

      Tröttaste ever. Håll dig du till din gatuhund så kan vi som jobbar med våra hundar köpa renrasigt, tack.

       Men vilken otrevlig kommentar. En gatuhund är inte mindre värd eller sämre, som du vill få det att låta.

        Om du ska använda din hund till specialiserade områden som jakt, vallning, bruks, tävlingskarriär inom agility osv så jo – då är det bättre att veta exakt vad du köper för egenskaper i en renrasig och kvalitéer från föräldrastyrelse, än random gatuhund. Ska du ha en trevlig sällskapshund bara så kan det kanske kvitta.

      Så det är bättre att köpa andras misslyckande än att köpa en hund från en uppfödare som vet vad de gör ? 90 % av adopterade hundar är uppfödda av svin som skiter i vad de gör bara de får betalt, ska vi uppmuntra valpfabriker tycker du?

       Så du tycker att man inte ska adoptera utan avliva ? Jag har bara adopterat katter och barn. Samma min får adopterade hundar , som blev underbara. Att du skaffar en ras valp för dyra pengar betyder inte att du automatiskt får en lätt hund, det hänger på hur bra du är att kunna ta hand, förstå och tillfredställa hundens behov. Problem med din beror oftast på att människan gör fel, vanligtvis för lite motion och mental träning för hunden . Men ägaren skyller på hunden . Ex huski hundar är arbetshundar, kan dra släde 100 mil på 1 dygn . Det är en hundras som behöver mycket motion , är du inte intresserad av att ut och cykla långt mm med huskien utan skaffar den för den är fin att titta på och går ut 10 min så den får kissa , kommer det inte funka.

    Men om man aldrig haft hund är det väl inte så konstigt att man inte förstår huuuur jobbigt det är. Även om man är påläst och hört att valperioden är jobbig

     Men då läser man väl på före? Det är ett djur!

  Tycker hon mest reflekterar. Jag har reflekterat/gnällt över min bebistid – men tänker inte lämna ungen ändå 😂

   Om man följer henne märker man att det inte är en reflektion..hon anser att valpen borde förstå saker redan nu

    Precis.

   Exakt.

    Mitt svar var till L!!

   Fast du kanske inte säger till skarpt när din bebis skriker?

  Fast valptiden är extremt jobbig. Min hund (och har haft hund sedan jag var liten) var hur söt som helst men väldigt bråkig. Nu är han i tonåren och är bråkigare men tror inte Hanna avskyr sin hundvalp utan hon känner frustration över hur jobbiga de faktiskt är. När hunden inte längre är valp upptäcker man hur fort det faktiskt går och saknar deras klumpighet och små fötter när de vaggar över golvet. Men vilka monster de kan vara!

  Jag har haft hund hela mitt liv och är inne på tredje valpen och känner samma som hon. Visst älskar man sin hund ändå och tar sitt ansvar men småvalpsåren ÄR jobbiga. Det tar tid att lära känna ett nytt liv.

   Småvalpsåren? Hur länge är de valpar?? Undrar genuint, har aldrig haft hund.

    När hunden är typ 1,5 år så är den i trotsåldern…. då kan vi snacka om jobbigt.

    Jag tycker mina hundar har lugnat ner sig och beter sig ”vuxet” vid 3 år. Då är de typ sköna att hantera 🤣

  Jag förstår inte varför du verkar ta det personligt, det är väl bra att hon tar upp det, det är jobbigt att ha en valp. Det är väl inte förrän på senare år en börjat prata om att det är jobbigt att få ett barn, även om man älskar sin nyfödda bebis kan man drabbas av babyblues och även fast man älskar sin valp kan man få tycka att det är jobbigt. Vad är det som triggar dig så att du blir så upprörd.

   Håller med. Tycker hon går på onödigt hårt, detta är väl ingenting att bli arg över. Inte som att Hanna skrivit att hon ska överge sin valp.

   Troligtvis för att denna människa inte har en aning om hur det fungerar att ha hund.
   Att köpa en valp för att det är gulligt, det triggar.

  Oj vad hårt? Jag är förvånad över att hon inte hört det tidigare för det pratas om i varenda hundforum, allt från fb-grupper till rastgården. Jag har haft tre hundar och valptiden är en plåga som jag bara orkar ta mig igenom igen för att jag vet vilka fantastiska år som kommer sen.
  Jag tycker att det är bra att hon inser det och vågar erkänna det högt också. Det betyder ju inte att hon blir en dålig hundägare eller inte borde ha hund, snarare tvärtom. Tror de flesta som vill göra allt rätt blir överväldigade i början.

  Jag tycker nog att inlägget är lite onödigt hårt. Min syster har tjatat om hund sedan hon lärde sig prata. Inför sitt valpköp, som vuxen, hade hon läst allt som gick att läsa, pratat med uppfödaren osv. Hon var valpledig i FYRA MÅNADER för att kunna bonda med valpen, träna den och liksom bli en liten familj.

  I efterhand har hon berättat att hon grät varje dag, för att hon oroade sig så mycket. Äntligen hade hon en egen hund, men den brydde sig inte så mycket om henne, den ville bara kaosa och sova.

  Idag är hunden 6 år och världens tryggaste.

  Klart man får vara ärlig med att det är jobbigt att ha valp! Dom är ju ”värre” än bebisar.

  Nu tycker jag att du är väldigt hård. Det är väl inte konstigt att man inte vet exakt hur krävande en valp är om man aldrig haft en? Det innebär ju inte att man är en dålig hundägare.

  När jag skaffade min första kattunge hade jag läst på i flera år, ändå grät jag och funderade på om jag verkligen gjort rätt beslut eftersom det var så jobbigt i början. Det är helt nytt och tar tid att lära känna djuret och lära sig hur allt fungerar. Man kommer in i det, valpen blir vuxen och allt blir lite lättare.
  Det är väl bra att hon är ärlig med hur hon känner. Så länge hon tar hand om hunden och alltid ser till hans bästa så ser jag inget problem.

  Så alla som tycker det är jobbigt och frustrerande under valperioden ska lämna tillbaka hunden? jättemånga verkar ju känna såhär, det betyder inte att man är en dålig hundägare. Grattis till dig om du var så perfekt och aldrig gnällde eller tyckte det var jobbigt, men onödigt att döma andra såhär hårt bara för de råkar känna annorlunda. Ingenstans påstår hon att hon ska ge upp, den enda som skrivit och påstår detta är du.

  ”Tycker absolut det pratas för lite om hur jobbigt det är att skaffa valp” skriver hon. Vem ska prata om det och var? O varför?

   Tycker alla som skaffar valp snackar om hur jobbigt det är att ha valp, typ 🤷🏻‍♀️

    Liksom att folk som skaffar barn berättar hur jobbigt det är överallt.

   Dom som har skaffat valp själva tidigare för att hjälpa dom som funderar på att skaffa valp att verkligen förstå och förbereda sig på hur det faktiskt är så att dom kan göra allt i sin makt för att underlätta processen? Det är väl jätte bra om folk pratar om det mer, och förklarar lite mer i djup än att säga ”det är jätte jobbigt” för jätte jobbigt kan vara så olika vad folk sätter in i det. Sen gör ens egna svårigheter i livet kanske vissa saker mycket jobbigare än det är för andra men man inte upptäcker det förräns man är i situationen, hur mycket man än läst på, testat att vara hundvakt åt andra valpar innan osv. Jag tror att vissa delar av det är svåra för folk att verkligen förstå känslan av även om dom förstår det logiskt. Att ha det konstanta ansvaret, behöva vara vaksam på varje liten signal eller grej djuret gör dygnet är extremt påfrestande. För vissa som skaffar en hundvalp eller kattunge eller dylikt kanske man ändå får pauser där man inte behöver ha konstant koll, eller kan ge djuret en leksak att leka själv med eller liknande för att avlasta, för andra kanske man måste ha koll på alla människor, cyklar, bilar, rörelser från alla håll innan dom kommer på promenad för att djuret annars reagerar för stark. För vissa kanske djuret kräver massvis med interaktion med en hela hela tiden. Och då kan det vara skönt att få säga hur jobbigt det är, höra att man inte är ensam, kanske få lite tips och stöttning så att man får energi och driv att orka sig igenom det utan att känna det som en konstant plåga.
   Det är ju om man bara gnäller, inte gör något åt det eller inte faktiskt suck it up efter att ha fått ur sig lite känslor som det blir ett problem. Nu kanske situationen är sådan, jag vet bara det som står i inlägget om just denna situation men menar mer allmänt. Olika djur är olika krävande också, även inom specifika raser.
   Så vi får hoppas att detta ventilerandet ger henne ett nytt jävlar annamar att ta tag i problemet och ge valpen allt det den behöver eller inse att det är mer än hon klarar av

  De är nog många som inte insett det där innan de skaffat en valp och man måste ju anpassa sitt liv sedan också, så att det passar hunden. Vad matte vill är ganska ointressant…

  Det är ju en jättestor omställning som vänder hela livet uppochner. Inte bara ska man förhålla sig till en liten bebisvarelse 24/7, man ifrågasätter även minst lilla grej. ”gjorde jag rätt nu? Vad vill min valp? Tänk om jag förstörde valpen för evigt nu?! Varför gör den så här?”

  Jag blir ärligt talat mer orolig över dom som hävdar att valpen mest sköter sig själv och ingentign har ändrats.

   Bebisvarelse?

  Sverige – Lilla landet lagom

  Du skola icke skryta när livet är bra och du skola icke gnälla när livet är jobbigt. Utan du får bara tala när livet är lagomt.

   Hon har skaffat en valp. Det är väl ändå skillnad på att skaffa valp och vara med om ngt jobbigt på riktigt?

    Man kan tycka saker är jobbiga även om man är med om ett trauma.

     Inte är med om ett trauma*

     Ja absolut. Men det finns massor med människor som skriver om när de har det jobbigt, det får man i Sverige. Men om nån frivilligt skaffat en valp o gnäller på det så kanske man inte möts av samma sympati som om man fått cancer eller förlorat någon. I Sverige får man prata om jobbiga saker, inte bara om när livet är lagom. Men att skaffa en valp kanske inte klassas som ngt skitjobbigt av de flesta.

   Lagomt?

    Nepp. Man säger Lilla landet lagom. Googla det så ska du se.

  ”Sååå mysig valptid”… sa ingen ever?

  Som Felicia Aweklew som omplacerade sin valp efter ungefär 4 minuter eftersom hon upptäckte att den inte gillade att följa med på event…

   Är det sant?

    Japp

    https://youtu.be/07eZzItSUIc

    Vlogg när hon fixar till valpen. Några veckor senare var den borta. Vet inte om hon vloggade om det men vet att hon skrev på story att den intre trivdes med hennes liv och att gå på event.

     Men fyfan!!! Det är så brutalt att slita en valp från tryggheten inte bara en gång utan två gånger. Vidrigt beteende

  Men gud. Hon har väl inte sagt något som indikerar att hon är en dålig matte? Det är ju jobbigt att ha valp och vissa valpar är ju bra mycket jobbigare än andra!! Tycker det är rimligt att sprida ordet att det är hårt jobb med hund.

   Hon skriver att hon gråter för att valpen inte lyder. Är det trygghet? 😬

  Byt ut valp mot ordet bebis, hade du reagerat lika starkt och ifrågasatt om hon verkligen borde vara mamma?

   Exakt, fick också denna tanke!

   Exakt så! Sandra Beijer t.ex, hon har väl fortfarande sin son hemma hos sig?

    Där har du missuppfattat något.

   Det går ju inte att jämföra en valp med en bebis på det sättet. Som att det är lika ansträngande. Och ja. Jag har haft båda, flera gånger och ibland samtidigt

  Tagga ner lite. Hanna skriver ju att hon förstod att det krävdes en hel del jobb.

  Hon skrev ju att hon visste att det var mycket jobb men har man inte haft hund innan kan man omöjligt föreställa sig allt vad det innebär. Ta din tråkiga attityd och fixa bloggen istället, det är totalt oläsbar med täckande reklam och bilder med som inte försvinner när man scrollar ner. Det har flera personer påpekat nu..

   Ja! Det där envisa videklippet som följer med så fort man scrollar, hur många här har inte klagat på det? I flera månader. Inget händer! TA BORT! Så less på den.

   Men fy, vilken attityd du har.

   Vad är det du inte förstår?

  Om du blir såhär upprörd av reflekterande inlägg som inte motsvarar exakt vad du tycker är lämpligt så kanske du skulle öva upp din förmåga att nyansera vad du tar till dig. Allt är inte svart eller vitt.

  Tror Camilla är extra hård mot Hanna eftersom att hon ju faktiskt är en av de absolut mest aningslösa influencers vi har. Hon lever ju helt uppe i det blå och klarar knappt av nånting som en vuxen människa i regel klarar av, att hon då tar sig an en valp och ba ”Varför saaaa ingen och verkligen, verkligen, veeerkligen förklaaaarade hur jobbigt det är, buuuhuuu! ” (.. fritt citerat, reds. anm) gör ju att man blir irriterad. Sen tror jag att det är jättebra att det även pratas om de mindre gulliga och enkla sidorna med att skaffa husdjur, men att det just är den dunderbortskämda och verklighetsfrånvända Hanna som ligger i sin svindyra designersoffa och gnäller över att för en gångs skull behöva jobba lite ÄR ju provocerande.

   Verkligen, hon har ju berättat i podden att hennes mamma brukar åka hem till henne och tvätta.

   Förstår också kritiken. Influencers ”jobb” är ju inte så jobbigt, att ta hand om en valp är nog MYCKET lättare som influencer än vanlig knegare med heltidsjobb. Väldigt privilegium att kunna vara hemma med valpen hela dagarna och ge den uppmärksamhet utan att förlora någon som helst inkomst.
   Och ja, Hanna är en av de mer verklighetsfrånvända influencerna. Sen får man klaga hur mycket man vill, men är man en person som delar med sig av ALLT så får man tyvärr räkna med att folk ibland inte håller med eller ger kritik.

   Vem vet inte att en valp är extremt mycket jobb? Jag har inte ens hund och vet med mig att det kommer kräva mycket tid och tålamod när/om vi skaffar hund.

  Vilken tråkig ton det har blivit på inläggen i den här bloggen. Tror inte jag kommer fortsätta läsa om det fortsätter såhär.

   Åh nej

  Men usch vilken otrevlig ton du har Camilla? Hanna får väl upplysa och beklaga sig så mycket som hon vill. Känns ju troligt modernt att du som kvinna ska agera översittare och förminska Hanna. Tummen ner.

   Och Camilla får inte klaga då?

  Är ju väldigt olika från hund till hund hur jobbig valptiden är. Ena lätt som en plätt, andra grät jag mitt i natten för jag var så trött. Hursom blir det ju mycket bättre när de blir vuxna och inte tuggar sönder allt, röjer runt och kissar överallt.

  Håller med ovanstående kommentarer. Tycker det är jättebra att Hanna lyfter att det är jobbigt, och jag förstår precis hur hon känner. Förstås förstår hon vad hon gav sig in på att skaffa hund, men valpperioden är så jobbig och inte många som pratar om det!

  Camilla, be om ursäkt för hur du uttryckt dig annars tappar du läsare. Det är exakt det här som är problemet med influencer-världen, vi behöver se mer mänskliga sidor så heja Hanna!

   Så du hotar med att få som du vill, för att C skrev hur hon ser på saken? Jag tror du missar hela bilden.

   Va? Vad ska hon be om ursäkt för?

   Jag håller med Camilla i hennes inlägg till 100%, så mig blir hon inte av med.

  Du är så fruktansvärt okänslig. Vi skaffade valp och det var fruktansvärt jobbigt i början, man kände sig så sjukt ensam och det är bra att hon lyfter det. Dina inlägg har blivit så kassa.

   Men hur kan det kännas ensamt att ens valp är jobbig? Har vi kommit till den punkten i samhället att om man inte ser någon annan kämpa (främst kända/influencers) så känner man sig ensam i sina upplevelser/känslor?

   Om man backar lite och lugnar ner sig så förstår man väl att vissa valpar är jobbiga och vissa är lättare. Behöver man att någon lyfter det för att man ska må bättre?
   Vad har hänt med folks psyke egentligen?

   Sorry att jag låter hård men fattar verkligen inte denna grej med att behöva se andras ”lidande” för att känna sig normal i sitt?

    👏🏻💯

    Kan det vara dessa curlade barn, som nu blivit vuxna och måste ta hand om bebisar och valpar alldeles själv?

  Blir mer upprörd över att någon säljer en valp till någon som inte är insatt i hur det kommer vara den närmaste tiden/de kommande åren med hund.

  Man kan ju underlätta det mycket för sig själv. Därför jag efter 48 som uppfödare med närmre 900 valpar sålda undviker och hela tiden varit konsekvent med inte att sälja till personer som bor i lägenhet, som har småbarn, eller väntar barn, inte är pålästa om rasen och dess behov samt inte kan vänta på en kommande valp tills kull är planerad där jag tror det kan finnas rätt idivid passande de köpare jag har kontakt med.
  Behöver inte diskuteras, så gör jag och så resonerar jag för att underlätta så mycket det går för mig, valpen och inte minst köparen.
  Saker kan hända ändå men mycket går att undvika om man är förutseende och kan hänvisa folk vidare som man inte känner ligger rätt i tid, möjlighet eller intresse.
  Detta har gjort att det varit få omplaceringar under alla år vilket gör att jag känner mig trygg och övertygad om att mitt sätt att tänka har fungerat för mig.
  Att ha kontakt med ett par som man vet kommer bli fantastiska valpköpare är en fin upplevelse och inte sällan blir de återkommande köpare när deras hund blir äldre och de vill ha en till.
  Ge din valp bästa förutsättningarna för att få bli en bästa vän och fin individ genom att vara selektiv till vem du låter köpa.

   Dina krav beror ju lite på vilken ras man köper dock.
   En tax kan passa jätte bra i en lägenhet, i en barn familj, och vill man bara ha en tax som familjemedlem så ser jag ingen anledning att vänta på en specifik parning efter specifika föräldrar eftersom det finns massor med taxar som passar för just det.

   Om jag däremot vill ha en Malinois för att tävla ipo/skydd med, eller en Australian shepherd för att valla kor med, ja då kan man behöva vänta på den rätta kombinationen av föräldrar för att ha störst chans att få en passande valp.

   Håller däremot med att man ska alltid se till att köparen är påläst och förstår vilket ansvar det är.

    Att inte bo i lägenhet underlättar oerhört och ger en lättare valptid och gör allt smidigare för både valp och ägare oavsett ras. Som jag skrev, behöver inte diskuteras då det är min åsikt och mitt sätt att tänka. Det finns så många andra att köpa valp av så ingen som behöver känna sig bortvald bara för att jag ej anser upplägget vara optimalt för valpköp.

     Absolut ditt eget val att välja vem du säljer valp till.
     Men att välja bort folk som bor i lägenhet pga det är ”lättare och smidigare” att ha valp när man bor i hus är bara konstigt enligt mig, valp är jobbigt, och man ska vara beredd på att det är jobbigt.
     Om man inte har en ras som mår bäst i hundgård, då kan jag förstår att man väljer bort köpare som bor i lägenhet.
     Men det är bara min åsikt 🙂

   Så jag som bor i lägenhet är plötsligt diskvalificerad i dina ögon?
   Jag hoppas verkligen inte det. Jag är en erfaren hundägare och väntade ett år efter min förra hundägare för att finna rätt ras och hund. Även om lagottos är fina visste jag att jag inte kunde uppfylla dens behov. Genomtänkt kände jag, men uppenbarligen är jag en dålig hundägare Pga att jag inte har råd att köpa hus 🤷‍♀️

    Ja det är du. Men häng inte upp dig på det.

    Alla uppfödare har rätt att sätta vilka krav dem vill, även om vi som köpare anser kraven konstiga eller ologiska. Men då får man helt enkelt som köpare bara välja en annan uppfödare istället.

    Det är INGE fel på att bo med valp och hund i lägenhet, så länge det inte är en ras som mår bäst i hundgård. Man ska skaffa en ras som passar ditt liv och ditt boende.
    Allt från chihuahua, tax, rottweiler, malinois, m.fl kan bo i lägenhet utan problem (okej, en malinois i en 1:a på 35 kvm kanske kan bli svårt, men tror du förstår min poäng 😉 )

     Vilken ras mår bäst i hundgård?

      Grönlandshundar, t.ex. Säkert också vissa huskys och Alaskan Malamute.

      Tex stora gårdsvaktande hundar som Kavkazskaja ovtjarka trivs nog bäst i en hundgård där den kan utföra sina naturliga behov (vakta sitt revir)
      tex hundar med mycket päls som kan ha jobbigt med värmen inomhus på våran, sommaren och hösten trivs bra utomhus i en hundrastgård

      (obs: en riktigt ordentligt byggd rastgård, inte en 4kant mitt i solen utan skydd eller inredning)

    Kan tycka att hund i lägenhet är rätt olämpligt överlag. Inte så det var menat att dessa varelser skulle leva…

     Omtanke om grannarna om inte annat 🙄

      Bra skydd för inbrott och varnar vid brand. En hund som skäller mycket förstår jag e jobbigt för alla inblandade.

      Då borde mina grannar med småbarn isåfall också ha samma omtanke..? Nä, det tycker jag såklart inte. Både hundar och barn ska givetvis få bo i lägenhet. Jag tycker kidsen är störande när dom skriker och dom tycker antagligen min hund är dryg när han skäller. Tycker dock det är lite konstigt att göra någon slags generalisering att hundar i lägenhet skulle ha det sämre. Det beror ju på hur stort man bor, vilken ras man har, hur ofta man tar ut den osv. Man ska ju också komma ihåg att hundar sover 12-14 timmar per dygn och bryr sig antagligen inte om den sover i en villa eller lägenhet.

     Så länge det inte är en stor hund i en pytteliten lägenhet förstår jag inte riktigt hur boendeform spelar roll för de flesta raserna? Så länge hunden får den motion, stimulans, utevistelse osv den behöver.

     Min hund bara äter och sover inomhus, så han behöver inte så stor plats eller en vräkig villa. Men så är han av rasen Världens snabbaste soffpotatis också, så en skön bädd är det enda han vill ha.

     Ute busar vi, tar promenader, tränar, går balansgång och sniffar. Och rusar i full galopp i cirka fyra sekunder, så klart.

     Nä, i det vilda bor de i villa och radhus med staket😂.
     Går alldeles utmärkt att ha hund i lägenhet. De motionerar och rastas inte inomhus….

     Hur var det menar att dessa raser skulle leva?
     Var de menar att de skulle riskera sina liv (bli skadade av vilt, rovdjur eller påkörda) för att hjälpa människor att jaga?
     Var de menat att de skulle kasta sig till höger och vänster, och lyda människans minska signal snabbt och direkt? (valla)
     Var de menat att de skulle riskera sina liv för människor? (polis/militär hundar)
     Var de menat att de skulle ta på folk strumpor, skor, hämta nycklar, osv? (assistans hundar)
     Var de menat att de skulle gå i kort ”koppel” för att människor inte ska skada sig? (blindhundar)

     Att vi har hundar, att vi avlar på hundar, att vi äger hundar är 100% egoistisk, det är för att vi människor vill ha hundar, vi vill ha dem till att göra en uppgift eller till bara mysigt sällskap.
     Att tro att hunden var menad att leva med människor för människor är bara…

   Bravo! Och jag håller så med, bor man i lägenhet skall man inte ha hund, om inte lägenheten är exceptionellt rymlig med naturområde runt knuten och hunden är en liten ras. (Finns ju faktiskt lägenheter som är radhus med uteplats osv.)

    Tänker du att man inte går långa promenader utomhus, besöker hundrastgårdar etc?
    Hunden chillar inomhus och då duger en normalstor eller t.o.m. liten lägenhet utmärkt.

     Menar som jag skrev, stora hundar i små, begränsade lägenheter. Sen är det tyvärr inte alla som tar sina hundar ut till tex. hundgårdar. I city ser jag massor med hundägare till relativt stora hundar som rastar dem lite snabbt på gatan..Man ser ju på dessa hundar och deras fysik och beteende att de inte får den motion & rörelse de behöver. Sen kan man givetvis inte dra alla över en kam. Finns givetvis de som har hund i lägenhet och är ute med sin hund i naturen mer än en som bor i villa. Jag tycker dock det är bra (som jag oxå skrev, ”bravo”till) att hunduppfödare tar ett ansvar till vem de säljer.

      Troligtvis inte lägenheten som är problemet då utan snarare hundägaren som inte rastar sin hund. Föga troligt att det hjälper med en större lägenhet, villa eller radhus då. Med andra ord: om hunden inte får tillräckligt mycket promenader hjälper föga att bo i villa.

      Jag har sett samma typ av understimulerade/undermotionerade i villakvarter. För det som spelar roll är inte antalet kvadratmeter man bor på (undantaget om man bor i en liten liten etta såklart, finns ju en gräns) utan vilken tid och energi man lägger ner på sin hund.

       Sant, sen finns det ju andra aspekter i att ha hund i lägenhet, så som att du måste visa hänsyn till grannar på ett annat sätt än om du bor i eget hus.

       Jag är uppväxt I villa och flera grannar var direkt olämpliga som hundägare givet hur de inte aktiverade sina hundar överhuvudtaget.

       Själv bor jag i lägenhet, är ute på promenader, har aktiveringsleksaker, går till hundrastgårdar samt ser till att ta extra långa skogspromenader under helgerna. Men uppenbarligen är jag olämplig som hundägare trots att jag valt en liten hundras som passar i lägenhet. Det är himla härligt att se att ha hund ska vara för de med extra bra ekonomi givet att man ska ha råd med villa/radhus.

        Fast jag skrev ”stora hundar i små lägenheter” och har INTE uttalat mig beträffande ”olämpliga hundägare”, herregud.

         Jag bor i lägenhet och har en schäfervalp (15veckor) av brukslinjer.
         Jag kan inte på något vis se att han skulle haft det bättre ifall jag skulle bo i hus/radhus.
         Han blir rastad exakt lika mycket nu som när jag är ute på landet i en stuga.
         Inne ska han endå bara äta och sova – varför behöver han stora ytor för det?

         Råkade lägga svaret fel, det var menat till den där uppfödaren.

  Jag har inget emot att man behöver gnälla av sig om hur jobbigt det är med en liten valp.

  Däremot stycket ”Tycker absolut att det pratas för lite om hur jobbigt det är att skaffa valp.” gör mig oroad.
  Har hon ens googlat och läst på innan hon skaffade hund? för det står och pratas över allt om hur jobbigt det är med valpar.

   Jag håller med.

  Bara jag som tycker det pratas mycket om att vapltiden är sjukt jobbig?

  Förstår dock att detta kanske undgår en om många av sina vänner eller i sin bekantskapskrets inte har hund.

  Influenserfråga – om någon försörjer sig som influenser tänker jag att dom kan ta 1000 bilder med sin mobilkamera på stativ därhemma. Varför väljer man då att publicera bilder där man blundar i sina träningskläder ? Är det ren lathet? Vad tror ni?

   Kanske för att vara mer relaterbara?

  Jag skulle vilja säga att detta är dog shaming, vi ska sluta mom shama, då tycker jag också att vi kan sluta dog shama. Det är många mammor och pappor som inte förstår hur tufft det är att skaffa barn, och det ska vara okej för dem att lyfta det. Likaså är det okej för Hanna att lyfta att det var tuffare än vad hon trodde.
  Jag har varit i samma situation. Trodde jag tog vatten över huvudet, men här sitter jag med min snart 1 åriga valp och är glad att jag tog mig igen den tuffa tiden och inte gav upp.

   Håller med. Nu är de värsta valpmånaderna precis förbi för mig men jag var helt i chock första tiden även om jag var påläst och förberedd innan jag fick hem honom. Tycker inte det gör en till en sämre matte för att man tyckte valptiden var skitjobbig. Det är en jättestor omställning att skaffa hund, precis som med barn.

    Helt i chock första tiden? Vad är ni för människor? Jo jag har både haft bebisar och hundar. Snälla ryck upp er. Hur ska det gå om det verkligen händer något jobbigt i ert liv?

     Jag är nog en helt vanlig människa skulle jag tro 🙂 Som varit med om ” verkligen jobbiga saker” och jag lever än, tackar som frågar!
     Fint att du inte verkar ha upplevt varken barn eller hund som särskilt jobbigt

     Hahaha håller med! Folk måste skärpa till sig 😂

      Nu är ni säkert perfekta och fulländade personer som alltid är positiva och aldrig har klagat högt över något alls som inte är dödsallvarligt. Förmodligen gör ni dubbelvolter av glädje när det är dags att ta itu med diskberget eller tvätthögen också. Men ni kanske kan ha någon pytteliten förståelse för att andra tycker att saker är jobbiga som ni själva inte tycker? Man behöver inte bemöta andra människor med kommentarer som ” vad är ni för människor”, ”snälla ryck upp er”, ”folk måste skärpa till sig” bara för att ni har en annan upplevelse av något.
      Att tycka det är jobbigt med valptiden behöver inte utesluta att man aldrig varit med om jobbiga allvarligare saker eller att det är ens största problem i livet. Bara att det var skitdrygt.
      Nu ska jag mysa ner mig i sängen med min lilla vovve. Godnatt på er! 🙂

  Mina föräldrar klagade lika mycket när de köpte sin senaste valp och då var det valp nummer 10 (?) i ordningen. Tror aldrig man är riktigt beredd på att gå upp mitt i natten + bli väckt tidigt.

  Däremot är jag lite förvånad att Hanna skaffade hund. Hon har ju rest väldigt mycket de senaste åren och går på mycket event samt har en kille som jobbar jämt. Kan nog bli svårt att få ihop logistiken om hon inte ska ändra livsstil helt. Men det kanske hon ska iofs

  Vi borde prata mer om det jobbiga, att trots allt man är förberedd på så är det jobbigt. Puppy blues och alla känslor man kan få.

  Och det är helt ok och gör inte en person till en dålig ägare. Fan va skönt om folk bara kunde vara ärliga istället för att bara visa söta valpbilder.

  Hade jag inte skämts så mycket för att jag ångrade min hund i flera månader så kanske jag hade sökt professionell hjälp tidigare. Jag älskar min hund, men jag kunde aldrig räknat med hur svårt och jobbigt det blev.

  Jag är rätt van hundägare men satan vad valp tiden ÄR jobbig!

  Hade gärna köpt en två-årig hund OM jag hade haft råd.

  Herregud vilket patetiskt inlägg. Du kan inte ha mycket att bekymra dig över om du blir så upprörd över att någon tycker valptiden är jobbig. Det är precis som med barn, man älskar dem över allt annat men nog fan är det svinjobbigt ibland, och det är inte farligt att säga det högt. Men ja just det, det kan ju inte du veta, du som är barnlös.

   Det där sista var värt totalt onödigt, du sänkte din egen kommentar med den.

    Tyckte det var en bra poäng i sammanhanget.

    Camilla vill inte ha barn, så ingen sorg i det.

   Exakt, samt är även helt novis på områdena bonusbarn, syskonbarn, gudbarn, hundvalpar, vuxna hundar, kattungar och vuxna katter.
   Noll koll verkligen! Och hästar. Noll koll där med. 😉

   Barnfri, inte barnlös.

  Men även om valpen är jobbig, HUR SÖT är den inte!! ♥️🐶🥰

   Jaaa, men eller hur, den lilla pälsbollen där på bröstet❤️🐕Får fasen knip i hjärtat av moderskänslor, så otroligt söt. Vill oxå ha valp.., men av nämnda anledningar i tråden, så går det inte just nu.

  Så irriterande fan är grejen ärligt?

  Tycker det är bra att hon säger att det är skitjobbigt, hellre det än influenser som bara låtsas att allt är så perfekt hela tiden. Det om något är direkt skadligt.

  En långhårig tax är absolut ingen jakthund, du kanske ska läsa på lite?

  Det är stor skillnad på en långhårig tax efter show/sällskapslinjer och en strävhårig tax efter jaktlinjer…

  Det finns något som kallas ”puppy blues” som även erfarna hundägare kan uppleva, vi pratar människor som tävlar hund på SM nivå och haft massor med valpar. Det är inte konstigt att känna sig lite deppad i början, man blir otroligt låst och hela livet ställs om på ett sätt man inte kunnat förutspå.

  Mvh
  Hundägare / utb hundinstruktör/ lic hundfrisör / diplomerad hunddagisföreståndare och driver 2 hunddagis och har haft X antal olika varianter av tax genom åren på dagis…

   Svar till I: Du kanske ska läsa på lite om långhåriga taxar, och taxar överlag. Att du haft taxar på hunddagis innebär inte att du kan uttala dig om huruvida taxen är en jakthund eller ej. Taxen är ursprungligen en grythund, vars jaktinstinkter INTE går att avla bort – oavsett om det är fråga om s.k. showlinjer eller jaktlinjer.

   Mvh. Uppfödare av långhåriga taxar sedan 80-talet, som har fött upp X-antal utställningschampions, viltspårchampions och utmärkta jakthundar.

   Svar till I: Du kanske ska läsa på lite om långhåriga taxar, och taxar överlag. Att du haft taxar på hunddagis innebär inte att du kan uttala dig om huruvida en tax är en jakthund eller ej. Taxen är ursprungligen en grythund, vars jaktinstinkter INTE går att avla bort – oavsett om det är fråga om s.k. showlinjer eller jaktlinjer.

   Mvh. Uppfödare av långhåriga taxar sedan 80-talet, som har fött upp X-antal utställningschampions, viltspårchampions och utmärkta jakthundar.

  Men jisses vad allt är jobbigt nu för tiden. Buhu där och buhu där. Ett djur som inte förstår människospråk, kan man tänka sig. Vad tror man hur det ska bli? Och ingen får nånsin säga åt den unga generationen att skärpa till sig för då har man inte tagit hänsyn till känslor. Inte ens en tandläkare får säga åt sin patient att borsta tänderna för då blir man kränkt och det blev jobbigt. Vad är det med folk? Man måååste få gnälla. Nej det måste man inte.

   Men tack! Blir rädd över alla snöflingor här inne.

   Men ni låter du gnällig Katarinaa

   Katarinaa

   Du gnäller just nu!

    Nej jag säger ifrån, det är en annan sak.

  Jag tycker ändå att det är skillnad på tycka och göra. Om valptiden är jobbig så måste man också få tycka det, och det i sig gör inte personen till en sämre hundägare. Däremot tycker jag det är fel om man köper hund, upptäcker att den var jobbig och struntar i den alternativt omplacerar den direkt.

  Känns som att typ 80% av kommentarerna missuppfattar vad BB’s inlägg handlar om, eftersom ni skriver ”Valptiden ÄR faktiskt jobbig!” Det har BB ej förnekat.

  Problemet är inte att det inte stämmer att valptiden är jobbig. Problemet är att denna influencer får det att framstå som att problemet bakom att hon inte var beredd på hur jobbig den var är att inte någon annan pratar om det online. Hon förskjuter sitt eget ansvar att ta reda på exakt hur jobbigt det är på ”VaRfÖr PrAtAr Vi InTe Om DeT UwU”

   Tack för förtydligande, jag missuppfattade inlägget men efter att ha läst din kommentar så blev budskapet tydligt. Att skylla på att ”ingen pratar om det online” är en dålig ursäkt, som att all information alltid skulle serveras på silverfat. Ska man skaffa hund så har man ett ansvar att faktiskt kolla upp vad man ger sig in på och vad det innebär.

   Tycker det är väldigt hårt och onödig att slänga sig med ”hoppas hon lämnar tillbaka hunden till uppfödaren” och ”borde skaffat en vandrande pinne istället.” Vad är det för idioti att sätta sig på så höga hästar och leka viktig? Hade man sagt så till en nybliven förälder som fick en chock av den påfrestande bebistiden? ”Herregud vad upprörd jag blir, du borde skaffat en vandrande pinne istället för en bebis”.

    Men jag kan också tycka att efter några dagar och klaga så intensivt som hon gjort är udda.

  Men är det så mycket att uppröras över då? Lite gnäll och beklagande är väl inte hela världen. Om det nu är en gryt/jakthund så är det ju konstigt att uppfödaren ens säljer djuret till en person som bor i lägenhet i stan.
  Det blir säkert bra det här 😊

   Ja exakt. När det kommer till taxar så finns det i princip två olika typer av uppfödare, de som avlar för jakt och i princip bara säljer valpar till jägare (vanligaste typ strävhårig tax) och de som avlar för sällskap (vanligast långhårig tax). Antar att hon köpt sin valp av en uppfödare som inriktat sig på sällskapshundar så tycker inte valet av hundras är knepigt.

    Ok, på så vis, tack för infon 🙂Då får vi väl hoppas att det är så då.

  Men gud vilka kommentarer. Inlägget var inte ett dugg hårt . Hanna framstod som naiv och opåläst om hundar. Även sjukt när hon la upp på story att hon ignorerar när han gnäller, för att han ska lära sig att han måste sitta snällt om han vill ha något. Va i helvete . Va fan trodde människan? Folk tar ju ledigt från jobbet och sover typ vid ytterdörren (överdrift men ni fattar) så att hunden snabbt ska kunna gå ut och kissa när den vill sådär 3 på natten.

   Alltså jag blev så ledsen när jag såg det. Hon verkar inte förstå alls vad första tiden handlar om!! Får känslan av att hon trodde hon kunde gå runt med den under armen och bruncha direkt.

    Hon är ju helt blåst.

     Tydligen inte tillräckligt blåst med tanke på hur framgångsrik hon är inom sociala medier. Anonym har du hört talas om den svenska jantelagen? Det verkar iallafall passa in på dig. Men vad vet jag.

  Valptiden är bara jobbig för man är väldigt låst, i övrigt är den fantastisk. Det här är 100% människor som inte är vana vid ansvar och att jobba som tycker det är ”såå jobbigt”. Har haft över 10 valpar av olika raser och kön, så jag vågar säga att jag har en hel del erfarenhet.

  Sluta lipa.

  Ja det ÄR jobbigt med valp men sen kan man ju även tycka som Camilla gör att hon har valt fel ras eftersom det här INTE är en ”väskhund” som typ en Chihuhua (personligen så tycker inte jag och många med mig att någon ras är en väskhund men nu vet man ju hur somliga behandlar mindre hundraser).

  Vilken översittar-attityd idag, förminskande av Bella och förminskande av Hanna. Inget större fel på någon av dem tycker jag, de beter sig bättre än somliga andra.

  Jag tycker att valptiden är snudd på outhärdlig! Tycker jag om min hund ändå? Ja! Tyckte jag om henne redan när hon var valp? Ja! Var det värt att ha en valp för att få ha min vuxna hund? Ja! Skulle jag göra om det? Ja! Tror jag att jag kommer uppskatta valptiden nästa gång? Nej! Kommer jag att göra om det? Ja!

  Hundvalpar är ursöta och outhärdliga på samma gång. Jag tror faktiskt att jag hade känt samma med bebistiden om jag får barn i framtiden.

  Är det bara jag som har problem med att det kommer upp typ 10-15 annonser med konstigt format som man måste scrolla igenom?

  Varför skriver du aldrig så när folk ”gnäller” över hur jobbigt det är att vara förälder, Camilla?

  Valpar är pissjobbiga. Har haft hund hela mitt liv och förvånandes lite över hur snarlikt det var att få mitt första barn som att ha valpar, självklart inte helt likt. Men ni fattar. Det är tufft, kaos och kärlek i ett.

  Sluta vara en sån besserwisser.

  Du måste skämta?! Vad är det för ton? Herregud, du kan verkligen vara en otrevlig människa ibland. Snacka om att överdriva. Självklart måste man få tycka att det är jobbigt! Och du har uppenbarligen inte särskilt bra koll på rasen. Kanske är du själv en olämplig hundägare då?

   Jag tycker du överdriver med detta inlägg

  Men man måste ju kunna säga att det är jobbigt. Jättebra att hon lyfter det så att fler vet att det kan vara tufft.

  Blir orimligt irriterad på människor som skaffar djur för att det är ”mysigt” och så har så lite kunskap om vad det innebär och sen tycker synd om sig själva och straffar hunden för det är exakt det hon gör.
  Hoppas hon lämnar tillbaka den (lär hon ju göra ändå eftersom hon kanske måste anstränga sig) så att den hamnar hos någon som kan ta hand om den på riktigt.

   Man kan ju tycka synd om sig själv och tycka valptiden är skitjobbig och SAMTIDIGT ta hand om den på riktigt dock. Varken följer eller känner Hanna så vet inte såklart inte hur hon är som matte. Men ville bara säga att det ena inte behöver utesluta det andra.

    Hon ignorerar hunden när han gnäller och gnyr. Hon försöker göra någon slags ”lydnad” på en valp. Som knappt är torr bakom öronen.

     Aha okej, det lät ju kanske inte som drt första man borde göra när man får hem en valp.

  Hahaha! Jag skaffade en amstaff-valp! Han åt upp ett golv och nästan en halv soffa, han var min älskade ”klump’ Bångstyrig och helt underbar. Men det var aldrig oväntat att det skulle bli jobbit, det fattar man! 11 år blev mitt ❤️

  Jag älskar den ”jobbiga” valptiden. På riktigt. Så underbara fyrbenta små älsklingar. Okunniga, vet inget om nåt. Men så fort dom lär sig.

  Camilla är du bitter för att du förlorade din egen hund?

  Camilla! Snälla kan inte du bara vara tyst någon gång?? Ta hand om dina trötta katter istället…

   Jag har bara en trött katt kvar nu, men honom älskar jag ihjäl. Han tackar för omtanken! <3

  Jag tycker ändå att det finns en poäng med att skriva att valpar är så jävla jobbiga. Hade min första valp för 8 år sedan och är i skrivande stund inne i en ny valperiod med en ny hund. Det är super tufft, och det tar tid. Jag hoppas och tror att genom att beskriva hur jävla asjobbigt det är emellanåt med valp kan man förhoppningsvis förebygga att folk skaffar valpar som de sedan måste omplacera pga att det inte var som de väntat sig. Valpar är jätte gulliga, men framförallt det jobbigaste som finns 😂

  Saknar inte valptiden! Men så värt att ta sig igenom den perioden för nu har man den coolaste och snällaste 7-åriga pudeln 🙂

  Hoppas hon också kan känna så någon dag! Men det är inte bara valperioden som är jobbig, själv kände jag att min hund var på riktigt vuxen vid 3 år.

  Hoppas aldrig hon skaffar barn

  Har aldrig ens funderat på att skaffa hund och har ändå snappat upp att valptiden är sjukt krävande. Har hon ens googlat/pratat med hundägare innan hon tog beslutet att skaffa hund? Tycker även att det gick väldigt snabbt från ”funderar på att skaffa hund” till att hunden var hemma hos henne, kändes lite som spontanshopping. Hoppas iallafall hon står sitt kast så att den lilla sötnosen inte blir lidande.

  Men va? Hanna skriver ju (på instastory) att hon har läst på massor och att hon känner sig ledsen/besviken/frustrerad över att de tips o info om hur man får första tiden med valp att funka inte riktigt gått så bra, klart man måste få bli ledsen över det o då känna att det faktiskt var värre än man föreställt sig, är väl inte konstigt alls?

  Ja visst valp är jobbigt men unghunds perioden.. 🤯 Hon kommer få det tufft om hon redan nu tycker det är jobbigt 🫠

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.