Är alla Lovisa Worges flashiga märkesprylar lånade från Bianca?

I dagens avsnitt av vår fabulösa podd ”Sanning & Konsekvens” så pratar Gabbi och Q återigen om sin besatthet Lovisa Worge och alla dyra köp hon gjort, och nu senast har hon flashat en klocka från Cartier för 260 000 kr.
Själv tror jag inte för ett ögonblick att Lovisa köpt majoriteten av alla designerprylar hon visar upp, och som exempel kan vi ju ta när hon poserade på Instagram, iförd Biancas outfit från bland annat Prada. Jag tror helt enkelt att Lovisa försöker bygga upp en bild av sig själv, fylld av exklusiva märkesprylar som jag egentligen inte tror att hon har råd med.
Det är en image helt enkelt.

Ta den här klockan som vi pratar om i avsnittet.
Det är alltså en Panthère de Cartier i guld som kostar runt 260 000 kr.
Har Lovisa verkligen köpt den, eller kan det vara så att det återigen är Biancas märkesprylar som hon bär?
Bianca köpte nämligen en exakt likadan klocka för några år sedan, någonting som till och med delades på en klocksida på Facebook. 

Min gissning är att Lovisa lånar majoriteten av alla dyra prylar hon visar upp, med förhoppningen att det ska göra henne till ett varumärke av exklusivitet där hon en dag ska ha råd att köpa dem själv.
Att märken som Cartier, Chanel och Prada ska VILJA att hon bär just deras produkter. En strategi så god som någon liksom…
Hon påstår så vitt jag vet ingenstans att hon de facto köpt prylarna, hon bara visar upp sig i dem.
Fake it til you make it, typ…
Lite som Isabella Löwengrip gjorde innan luftslottet sprängdes.

Det tror jag.
Vad tror ni?

tack för tips!

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Påminner lite om den artikel som gjordes om serien ”Emely in Paris” där det konstaterades att Emily aldrig skulle haft råd med den livsstilen hon visar upp där utifrån vad hon förmodligen tjänar etc. Så ja, jag tror att hon lånar saker av Bianca alternativt att Bianca har gett henne dessa grejer utifrån att hon inte vill ha/behöver dem längre.

   Också tänkt på det, haha. Detsamma gällde ju Carrie i SATC – hur i hela friden kunde hon skriva en kolumn för en tidning en gång i veckan och ha råd att bo på Manhattan och köpa Jimmy Choo och Manolo Blahniks??

    Creditcards. Några hundra stycken typ. Haha!!

   Klockan Lovisa har på sig verkar inte ha den blåa safiren på vridaren. Bara gamla utgåvor saknar den och då kan vi konstatera att den är vintage.

   Bilden på Bianca verkar inkludera den blå safiren på vridaren, vilket tyder på att det är en ny modell sedan Cartier valde att nylansera (omlansera) klockan. Bild på hennes insta 1 februari 2022 visar tydligt den blå safiren.

   Dock visar bild på Biancas insta den 16 september 2022 ingen blå safir. Kanske är bilden för otydlig men jag lyckas inte se den och den ger samma ljusreflex som den på Lovisas bild.

   Kan det vara så att Bianca hade två klockor – en vintage och en från butik – och sålde vidare vintageversionen till Lovisa?

   När klockan omlanserades så såldes många gamla på andrahandsmarknaden för runt 7-8KEuro. Betydligt lägre pris än nyeditionerna i butik.

   Hälsningar Detektiven 🕵🏻‍♀️

    Intressant! Är nyfiken på varför vintage-versionen skulle vara billigare? Tänker att den är dyrare då det är ”original” eller är det pga den blå safiten som gör den nya versionen dyrare?

     Därför att den såldes från någon gång på 80-talet fram tills tidigt 2000tal tror jag. Folk som köpte då kan inte ha betalat mer än 7-8k (Euro) och dessutom använt den i många år. Cartier var smarta och skrev till alla i kundregistet som hade köpt en i butik och erbjöd kostnadsfri grundläggande service (inte länkbyte och sånt men mer polish och batteribyte) så att folk skulle ses bära klockan och hjälpa till att skapa hypen.

     Guldpriset har gått upp så oerhört mycket sen dess och tyvärr går den här typen av varor inte upp i värde – även om de kanske inte helt förlorat det – helt beroende på dagsmarknaden. Många gamla klockor har slitna länkar som kostar närpå priset av en ny klocka att byta ut.

     PS – ofta hade man en diamant istället för en safir på vredet på äldre panthèreklockor. Det kan vara så att det inte syns på bilderna.

     Jag har själv köpt och returnerat en vintageklocka just på grund av alla kostnader för att restaurera den. den hade krävt länkbyte för att inte gå av vid minsta ryck och det skulle ha kostat skjortan. Cartier kunde dock autentisera den men talade om att diamanterna var så kallade after market, dvs insatta av någon annan än Cartier efter köp. Jag angav det som orsak för return men grill en helt vild säljare på halsen som anklagade mig för bedrägeri och menade att jag skulle ha bytt ut klockan (innan han tog emot den, fullt försäkrad i transporten på min bekostnad med Cartier officiella utlåtande). Jag betalade 6800 euro för den, för bra för att vara sant.

     Hälsningar
     Detektiven 🕵🏻‍♀️ och Cartiernörden

    Jag såg det också, men jag tror att Facebooksidan valt en klocka utan att riktigt ha sett färgen på visarna för jag har själv svårt att hitta det.
    👍🏻 Bra spanat.

     Det är inte visarna (som alltid är blå), det är den lilla knoppen på själva vredet som man ställer tiden med. Bilden på Bianca och klockan från Facebook stämmer överens.

     Hälsningar
     Detektiven 🕵🏻‍♀️ och Cartiernörden

      Tack! 🙂

    Hade inte Pernilla en sån klocka som hon fått av Emilio för länge sen, som Bianca hittade i en låda och ”lånade” av Pernilla?

  Konsumerar dem är de hjärndöda bimbos som inte tänker på klimatet. Lånar de av varandra är de fejkade luftskott.

  Är väl SKITBRA att de lånar av varandra. Jag och min syrra och kompisar lånar också av varandra och det är superpraktiskt. HÖJ detta beteende istället för att prata ner Lovisa som en simpel fattigjon.

   de* my bad

   Håller verkligen med, märkligt att välja att måla upp henne som en falsk posör när hon ju, i så fall, ägnar sig åt ett både rimligt och helt vanligt beteende. Som du säger Camilla, har hon påstått att hon köpt allting själv?

   Simpel fattighjon?!? Vanliga människor som idag blir fattigare och fattigare är simpla, eller vad menar du. Blir mörkrädd av ointelligenta människors kommentarer

    Hahahah men ge dig😂 Du vet exakt vad jag menar. Vill du bråka får du leta det någon annanstans. Schas.

    Detta var den torraste kommentaren jag sett 2023!

    Närmanvillbråka.

    Hahaha ge dig

   Håller med! Det var min första tanke, att just att låna och inte bara konsumera hela tiden är skitbra. Ännu bättre om de kan säga att de gör det. Damned if you do, damned if you dont.

    Läste någonstans att Bianca INTE vill någon lånar eller använder hennes prylar- så Lovisa får säkdessa grejer och dom är hennes egna Mao!
    Bianca har inte ens så bra smak som Lovisa- hihi 😛

     Du läste någonstans, då måste det ju vara sant!

      Lika sant att allt som puppar ur Bianca s mun – är sant
      🤣🤣🤣

  Haha jag minns en selfie hon tog i Natalie Schutermans lyxiga lägenhet (när de bodde på Karlavägen) och fick kommentarer om hur fint hon bodde, snygg inredningsstil osv. Att ljuga är en sak men att utelämna sanningen är faktiskt inte långt ifrån.

  Tycker för övrigt att hon är den minst sympatiska influensern av dem alla och har fått en dålig vibe av henne sen hon började bli känd.

  Det är nog mycket möjligt, precis som jag och många med mig lånat div saker/kläder efter behov och lust av mina vänner. Är väl ganska vanligt förekommande vänner emellan, åtminstone i min omgivning. Har lånat mycket i mitt liv, allt från kläder till föremål eller boende på annan ort. Tycker det är bra att denna möjlighet och generositet finns.

   Men gjorde du det för att verka rikare och flashigare än vad du egentligen var? För annars förstår jag inte vad din personliga anekdot har med detta att göra. Detta är liksom mer än att ”låna av en kompis”.

    Spelar det egentligen någon roll? Huvudsaken är väl samma, att det är bättre att låna än att köpa nytt?!

     Klart att det spelar roll om du försöker ge sken av att ha och vara något du inte har eller är. Dock har jag ingen aning om ifall det är så i detta fallet.

      Så på vilket sätt hade det varit bättre om hon köpt en klocka i stället för att låna en?

      Jag trodde att mindre konsumtion var bättre.

  ”Bra” reklam när man nästan bara ser klockan, borde inte armbandet vara i fokus i reklamen?

  Det är väl rätt vanligt att man lånar in produkter för att göra reklamfilm och liknande? Hon kan ha lånat detta från klockföretaget.

   Presslån från Cartier? Skulle inte tro det.

  På TikTok finns ett klipp där hon försöker få det att se ut som hon köpt en ring på Cartier för 860 000…

   Lite sorgligt på något vis.
   Lycka kommer inte automatiskt av dyra prylar, men de upptäcker hon säkert småningom. Hon vill väl bli dom Bianca, men sorry hon kommer inte från ngn kändisfamilj och hon saknar all charm som finns.

  Påminner också om när Antonija fejkade att hon skulle köpa hus i Marbella och gick runt på en massa visningar på lyxvillor och spelade in sina youtube-filmer som hon säkert tjänade mycket på. Smart strategi för att locka mer tittare absolut, men när sen fasaden faller är de inte lika attraherade och trovärdiga influenser att följa…

  Så, om hon lånar klockan? Då har hon en fejkad image? Om hon hade köpt klockan, vad hade du/ni kallat henne då? Eller om hon fått klockan av sin pojkvän? Arvegods från sin faster?

  Fast Lovisa verkar ha två Kelly-väskor från Hermes, som kostar runt 100k styck (ännu dyrare om de är köpta på andrahandsmarknad). Det är något som Bianca inte har?

   De kanske är stulna? 😇

   Kopior såklart

   De är hyrda

  25 september finns ett inlägg på insta ”Just bought my dream autumn boots” med en bild på en enorm påse från Chanel. Hon var i London vid denna tidpunkt. Betyder dock inte att påsen är hennes, kan vara någon bild hon ”lånat” eller att påsen faktiskt innehåller det hon säger. Hon vill iallafall ge sken av att hon köpt stövlar för ca 20 tkr.
  Cartier klockan tror jag hon lånat av Bianca, likaså Rolex klockan, som jag inte sett på ett tag.
  Hon jobbar hårt på att upprätthålla en viss image, men jag tror alla undrar var pengarna kommer ifrån?

   Hon har nog inga som helst problem att köpa stövlar för 20k, dock.

   Fast hon tjänar nog rätt bra, iallafall tillräckligt för att ha råd med så dyra skor. Och pengarna får hon väl från sitt jobb? Förut var hon väl assistent och lär ha tjänat en hel del redan då, och nu jobbar hon väl bla på caia och smyckesföretaget hon har med Bianca, samt att hon säkert drar in pengar från samarbeten osv.

    Hon plockade ut 195 tkr i utdelning från sitt influenserbolag nu aug 2022, 225 tkr i fjol (exkl skatt). Hon verkar inte ta ut så mycket lön från bolaget men då kanske hon får det istället från Caia och smyckesbolaget?

     Det blir väl egentligt ”inkl skatt” när jag tänker efter.. menade att jag inte räknade med skatten som hon behöver dra av (därav ”exkl”), blev kanske lite snurrigt 🙈

  Hennes insta kan vara den kyligaste som finns. 🥶

  Menar du på allvar att du tror att han skulle ha gått i personlig konkurs pga klockan?

   Det skriver Anonym inte. Anonym skriver att han så småningom gick i konkurs.

    ”Därav han så småningom gick i personlig konkurs”

  Största frågan är väl om hon öht hade varit Biancas bästis om Bianca inte varit kändis och väldigt rik?

   Tror tyvärr att många i Biancas inre krets lever på hennes status och utnyttjade det för att bygga sitt egna varumärke. Alice, Lovisa, Melina, Lucas osv…

    Melina var väl från början kompis med Biancas bror Oliver? Och Melinas man var väl en del av kompisgänget?

     Apropå Melinda, gud så söta barn hon har

      Melina ska de stå

     Ja, men hon jobbade ju på salong innan och fick följare för att Bianca höll på o tjata på att man skulle följa Melina och om man gjorde det skulle hon köpa en Chanelväska eller något om hon fick 100k? Vips 100k följare och nu livnär hon sig på influencerjobbet och har 7 olika samarbeten i veckan.

      Ja just det ja men sedan har väl Melina blivit mer känd genom att hon medverkat en del i Wahlgrens värld. Melina verkar vara en bra person i alla fall tycker jag, det märks att syskonen Ingrosso ser upp till henne och litar på henne, de ber henne om råd och sådär. En vän till hela familjen är hon men från början var hon kompis till Oliver.

   Jo men du vet, hon ”visste” ju inte vem Bianca var förut så självklart hade hon varit det…

  Tricket är väl, om man ska använda kläder, smycken etc. dyrare än vad man har råd med, att inte göra det så man ser ut som en uppenbar fejk. För de har varor de vill att influensor ska använda vill ju inte att deras produkt ska ses på en fejkad kvinna eller man. Det vill man inte.

  Men antar att den här flickan har Bianca som idol och vill leka Bianca med Biancas grejer. Och det är ju sött. Men generar kanske inte egna samarbeten.

   Hon har nästan 200k följare, vid det här laget har hon ju en egen position som influencer även om hon började som Biancas assistent.

    Ja det är svårt att veta om det gynnar henne inte, men om hon av folk uppfattas som en fejk så påverkar det förstås.

     Men gud så bitter kommentar

  Undrar om Cartier är så nöjda med att synas på det sättet i en reklam för AniJewels, som på inget sätt har samma lyxiga aura som Cartier. Plus att för någon som inte känner till Cartier och att de gör klockor kan man lätt tro att AniJewels är reklam för klockan. Nä, tror inte det är ok att göra reklam på det sättet när den produkten som syns mest är Cartier..

   Jag tror inte att de bryr sig så mycket.

  Killen hon är tillsammans med ska tydligen tillhöra en av norges rikaste familjer. Så det är nog hennes egna saker och presenter som hon visar upp

   vad heter han?

    Gullek Nilsen

   Jag trodde det bara var ett rykte men när jag började googla finns en artikel från 2003 med Gulleks pappa. Räknade år sedan artikelns publicering och det verkar stämma rätt bra. Enligt artikeln har Lars Nilsen två barn, Gullek och Hanna Elise och Lovisa följer en Hanna Elise Nilsen på instagram. Pappan omskrevs i en artikel 2013 som rikast i drammen. Slut på meddelande haha

   Men oj är det så, jaha men då kanske hon faktiskt har råd att köpa allt detta då eller att hon får en del av killen. Fast hon höll väl på med att flödet skulle se dyrt ut och visade upp märkespåsar innan pojkvännen kom in i bilden. Trist flöde och väldigt synd med denna märkeshets i dessa tider när ungdomar sysslar med kriminalitet för att kunna köpa Gucci-kepsar så att de ska känna sig rätt och tillräckliga. Bianca bidrar också till det till viss del, och till utseendehets, hon som nyligen sa att hon inte vill vara en del av det perfekta på insta och av konsumtionshets men det varade inte länge, hon visar ju upp smink varje dag, skönhetsfix och perfektion.

  Jag minns inte detta. På vilket sätt sol och vårade hon honom?

   Hon har väl inte sol och vårat honom, det var väl hajen som lurade henne

  Fast ”som isabella innan luftslottet sprängdes” är inte helt korrekt – hon är exakt samma person nu som då, det är flärd och lyx som är hennes verkliga passion i livet. Måste ha oändliga komplex som behöver kompenseras (som majoriteten sv ”influencers” förmodligen).

  Så andefattigt att visa upp – lyxprylar, kläder, smink – och animera människor till att ta efter. Samhället är väl ytligt och innehållslöst som det är – en influencers enda meningsfulla uppgift kunde ju rimligen bestå i att förmedla andra värden i livet än just de materiella.
  Och att t o m visa upp lånade prylar ger ju en snöbollseffekt – ännu fler människor tror att ännu fler människor kan kosta på sig det och detta och ”behovet” att också tillhöra den skaran växer exponentiellt.

  Bojkotta influencers!

   De är reklamsajter.

   Det tragiska är om de själva och deras följare tycker att livet går ut på att konsumera än det ena och än det andra.

   Men de kan ju vara lite ofrivilligt lustiga också. 🙂

   Jättemånga influensers visar upp presslån som deras agentur har ordnat som de sen måste skicka tillbaka (utan reklammärkning). Ibland ser man skitfula grejer från Dior som packas upp i någon brun kartong på stories – medan Diors packning när man handlar i butik ligger i fina lådor med säsongens tryck och i sidenpapper.

   Vissa mellanstora konton är inte influensers utan visar upp deras stil med saker de väljer och betalar för och har en följarskara som helt enkelt gillar deras stil.

   Influensers försöker skapa en image med de medel de har att tillgå och det kanske kan se ut som att det är med lånta fjädrar.

   Jag tycker inte att det är så stor skillnad på influensers och en kampanjplåtning i Elle, där man lånar in plagg för att visa upp.

   Så länge folk är medvetna om att sånt här förekommer oftare än motsatsen på sociala medier så är det väl ok.

   Hälsningar
   Detektiven 🕵🏻‍♀️ som ovan

  ååh nu blev jag ju nästan lite nostalgisk till hajendramat när de flydde landet och grejer, måste nästan gå tillbaka och läsa om det igen XD

  Alltså håller inte med vissa av kommentarerna.. Det ÄR bra att låna av varandra. Men det är en skillnad på att låna sin kompis kavaj på Acne när man ska på arbetsintervju , och att posera som om man äger saker för typ en kvarts miljon.

  Hela grejen känns verkligen omodern och lite ”bloggandet 2007” där man skulle posera med kläder från typ Ralph Lauren . Det var oftast kopior från Turkiet , och bilder i vinkar där ett hem såg mycket större ut osv. Får lite den viben av Lovisa och Lucas.

   Men varför är det bra att låna en kavaj av någon? Är det för miljön? Ja, då är det ju minst lika bra att låna för andra anledningar.

  Känns det inte väldigt 2019 att flagga med lyxiga statusprylar som är lätta att stjäla? eller klockrånen har kanske blivit färre igen på Östermalm?

  Tycker det är fånigt att de försöker höja armbandet genom att sätta det bredvid en dyrklocka, som en gammal dammig livsstilsreklam.

  Det som får mig att skratta är när vissa när fyra märkesväskor, smycken osv. (eller fejk såklart), medan resten av outfiten är från Zara/Nakd. 💀

  Hur det än ligger till med lyxprylarna upplever jag henne som kall, ointressant och poserande. Poserande i livet, inte enbart på bild. Snark. Next.

  På youtubekanalen doublevanilla så berättar faktiskt en influenser att hon lånar kläder från butiken ibland, för en stund, för att visa olika outfits och styling.

  Doublevanilla är kanon förresten om man vill se olika streetstyles efter varierade budgetar.

  Sjukt pris på en klocka?! Varför är viktigt med märkesgrejer? Kollade hennes Instagram och den är ju hur tråkig som helst?

  Käken när hon är med i biancas storie i bilen är antingen inplantat eller så har Vanessa i Malmö gjort den.

  Hon lånar säkert en del, vilket inte är fel, och klockan kanske är en billigare kopia. Att du måste dra in Isabella, du kan inte låta bli, du får det att låta som att hon bara lånat och inte köpt själv MEN hon har ju själv köpt märkesväskor, klockor och annat och har ju inte fejkat el haft mer luftslott än andra. Varför drar du inte upp Jocke Lundell t.ex som vill se stenrik ut i märkeskläder som oftast är fake. I föregående inlägg låter du elakheter om Isabella stå kvar och påstår att hon skrivit ett inlägg om sin fd man när hon bara nämnt honom. Man får känslan av att du vill frörstöra för Isabella för liknande inlägg om andra ser vi sällan men så ofta om henne, att det ska visas upp negativa kommentarer här från Isabellas blogg men inte några positiva. Nej, det där är bara lågt och konstigt.

  Du påstod ju också i ett avsnitt av er podd att Isabella bytt ut produkter på Arlanda till sina egna MEN du hade ju FEL – du hade ju tidigare fått bekräftat av personal där att de hade hennes produkter där, du har även skrivit ett inlägg om det så märkligt att du glömt det. Ditt agg och retfulla hån mot Isabella är så konstigt, och nu är det mycket mot Lovisa och Margau. Undrar varför det beepas om vissa men andra kan hängas ut utan beep. Är det skillnad på kvinnor och män i vissa avseenden tycker ni, verkar så?

  Egentligen skriver de ju inte att Bianca köpt klockan, bara att hon ”visar god smak” som bär just den klockan.
  Jag tror inte att hon har köpt den utan fått den av Pernilla, som i sin tur fått den av Biancas pappa nån gång tidigt i deras relation.
  Som ett tidigt ”arv” liksom. Fint jue❤️

   Pernilla har en gammal Rolex som hon börjat använda på senare tid, men ingen Cartier.

   Det var med i ett avsnitt i WV. Hon bara tog den ur Pernillas låda, och Pernilla vågade som vanligt inte säga nej.

   Tror inte att Biancas pappa köpt en så dyr klocka till Pernilla men jag minns att Bianca tog en klocka av Pernilla, minns också att Bianca sagt att hon absolut inte vill låna ut kläder, att hon hatar det.

  Tog mig friheten att kolla upp vad hon deklarerade för inkomst 2022.
  578 872 kronor exakt. Med 95 000 som överskott av kapital. Inga stora summor men bra för att vara 25 bast.

  Jag får känslan att Ani går dåligt. Tror Lovisa trodde att hon skulle bli lika rik som Bianca, men att det inte funkar alls.

  Det som jag tycker är mest intressant med allt det här flashandet är hur hon/de inte ser säkerhetsrisken? Mer eller mindre ALLA som bor och rör sig runt Östermalm undviker för tillfället att bära lyxvaror pga så mycket rån. Själv har jag privat konto men beskär ändå alla bilder för att se till så att klocka/smycken/väska inte syns. Bara väntar på rubriker i kvällstidningarna om att någon av dessa influencers blivit rånade…

   De vill nog gärna bli lite lagom rånade, tänk vad bra content! Och massa rubriker i kvällspressen! Perfekt ju.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.