Måndagshacks och retusch av och med Sofia Wood

 1. Gå upp 20 minuter tidigare än vanligt
 2. Förbered kläder och väskor
 3. Om möjligt, gör en rolig arbetsuppgift direkt på morgonen
 4. Undvik aktiviteter som kräver för mycket organisation

I ett reklaminlägg för Mutti ger Sofia Wood sina allra bästa hacks för att ta sig igenom och överleva varje måndag. Jag personligen älskar måndagar, men så har det inte alltid varit. Det är nu när jag är egen och styr min arbetstid själv, som jag älskar måndagar.
Dock uppskattar jag alltid härliga små lifehacks, även när jag inte själv har särskilt många att bjuda på.
Det hade dock Sofias läsare som fyllde kommentarsfältet med sina bästa, och här kommer ett utdrag:

De jag finner mest anmärkningsvärt är att Mutti retuscherat bort Sofias tatuering på bilderna, utan att säga någonting till henne. 
Eller har man ingenting att säga till om där, som influencer?
Vad får företag i så fall mer retuschera utan att stämma av först?
Vad de vill?

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Älskar såna vardagstips för smidigare och bättre vardag. Speciellt det med att fixa till det yttre på söndagen med hårinpackning, ansiktsmask, måla naglarna osv. Gå in i ny vecka fräsch och väldoftande, love it 😀

  Sen är det ju märkligt att företaget retuscherar bort saker utan att meddela personen ifråga 😅

  Lifehack från en som har ett normalt jobb.
  Fixa kläder och tillbehör på kvällen innan så kan dessa 20min läggas på sömn.

  Gällande punkt 3 och 4 så är det mina arbetsuppgifter som styr detta och nått jag kan påverka, kan inte välja att ta 3 selfis när jag äter en smörgås och se det som jobb.

   Tar det dig 20 minuter att hitta vad du ska ha på dig? Really?

    Ifall man har barn och ska ta deras kläder +reservkläder till förskolan, ytterkläder ska tas fram då det är vinter med alla overaller osv 😅🤦🏻‍♀️ så ja, det tar ca 15-20min för allt 😅

    Klockade in på 19.37min igår.
    Sånt är livet med en stor familj.

    Jag tänker mer ”bara 20 minuter?!” 😄 Det kan ta tid att sätta ihop en bra outfit, smycken mm så man blir nöjd. Beror ju också på humöret, vad man vill ha.

    Jag tar lätt mer än 20 min. Extremt velig och värre vid mens.

   Det tar mig lätt alldeles för lång tid på morgonen om jag ska börja leta kläder, smycken och jobb-saker som ska med till jobbet om jag inte är förberedd. Väldigt skönt att förbereda på kvällen innan och bara zombie-aktigt hoppa i det som är förbestämt, samma gäller för 2-åringen. Lägger alltid fram kvällen innan.

    Ja det är väl ett jättekänt (och bra) tillvägagångssätt, supersmidigt ju (ej kritik mot dig!) Alla smarta gör så 😉 Jag försöker men orkar/hinner inte/struntar i det ofta, men jag jobbar på det! Blir så mkt bättre de dagar jag gjort så.

     Jag har precis börjat och har inte alls fått in rutinen än, men märker att jag kommer igång med dagen mycket fortare och inte hasar runt i pyjamas alls lika länge om jag har plockat fram kläderna kvällen innan. Blir dessutom mycket mer motiverad att ta på mig lite smink på morgonen och känner mig därefter piggare. Verkar helt klart vara en god vana att försöka hålla efter.

   Eftersom jag STRÖR saker omkring mig så är det gött att utöver att lägga fram kläder (som jag prövar att de passar ihop!!) börja samla ihop glasögon, kalender (jo jag har i pappersform) nycklar, förbereda ev frukost att ta med osv.

   Det är inte så mycket tiden jag spar utan snarare allt stirr och springande hit och dit på morgonen som är vinsten

   Jag har ett ”normalt jobb” och kan ändå välja att lägga upp min arbetsdag väldigt fritt. Då jobbar jag alltså inte med att ta selfies.

   Eller gå upp lite tidigare så hinner man 🤷‍♀️

    Vill sova så länge som möjlig, så fördrar att fixa iordning så mycket som möjligt kvällen innan.

     Det går också att gå att lägga sig lite tidigare på kvällen så får man sova lika länge OCH slipper stress 🙂

      Eller så fixar man bara allting på kvällen? Verkar ju funka fint för Lewis att göra så, så förstår inte varför du fortsätter berätta hur hen ska göra istället 😅

    Det kanske beror på när man ändå måste gå upp. Min klocka ringer alltid 05:30 pga börjar tidigt, har långt till jobbet samt barn. Igår fick jag istället gå upp en halvtimme tidigare då jag skulle ännu längre bort på utbildning. Den halvtimmen gjorde stor skillnad, blev mkt tröttare. Jag skulle inte orka det varje morgon.

   Funkar inte i Göteborg haha

  Kan inte leva utan mina ”lifehack” Är så rörig av mig så med listor och planering bli mitt liv bättre.

  Ps. Bingos reklam för nån cannabisolja är helsjukt. Han drar in obotliga sjukdomar så som Parkinson och MS. Han glömde visst reklammarkera, oljan funkar nog inte på hans ADHD.

   Jävlar vad han kör på. Lärde han sig inget av Katrins fällning under covid?

    Han har inte heller lärt sig av att Katrin har blivit dömd till böter på grund av bristande markering. 🤯🤦‍♀️

   Vad är det med folk som tror att sjukvården håller olika botningsmedel ”hemliga” för folket, att ”Big Pharma” bara vill tjäna pengar på mediciner och inte berättar om andra lösningar??

   OM nu den här oljan hade varit något som botade Parkinson så är jag ÖVERTYGAD om att man tagit fram ett läkemedel specifikt riktat mot sjukdomen med denna aktiva substansen.

    Och läkemedelsbolagen hade väl dessutom hakat på för att få en del av kakan, om det faktiskt fungerade.

     EXAKT!!
     Denna lilla detaljen missar ofta de som pysslar konspirationsteorier

     Om det skulle vara så skulle ju läkemedelsföretagen kunna tjäna mer pengar på en medicin som lindrar eller bromsar men inte botar. Säger absolut inte att jag tror att det är så men utesluter inte att det kan vara så. Jag kan ju faktiskt inte ens vara 100% säker på att jorden inte är platt även om jag är övertygad om att det inte stämmer 🤪

    ja precis. varför skulle inte ”Big Pharma” vilja tjäna pengar på det? För att inte tala om forskaren som får ära och berömmelse och ett ev nobelpris – nä han kontaktar Big Pharma som tvingar honom att skrota sin forskning.

    Det finns CBD-läkemedel som ger mycket bra effekt på patienter med epilepsi. Sativex finns också för behandling mot MS.

     Exakt, läkemedel där du vet exakt dos avsedd för just din åkomma. Inte ett okontrollerat ”naturmedel” där mängd aktiv substans kan variera helt galet.

    Fast oljan botar väl inte Parkinson utan hjälper till med symptom. Även om jag betvivlar att det är sant. Ska den hjälpa så behöver den innehålla THC, som är olagligt i Sverige.

    Botningsmedel?

   Det kommer ett inlägg om det här. Har även uppdaterat Instagram om det.

   Han gör ju även reklam för en kokainbricka eller vad det kalkas som finns i lådan på hans stekarbord

    *kallas, ska det stå 😊

  Däremot ingår inte sativex i högkostnadsskyddet och kostar (beroende på behov av mängd) ca 5000 kr i månaden. Då tycker jag att det absolut är mer rimligt att inte köpa det via apoteket.

  Life hacks för jobbet från en med koncentrationssvårigheter;
  – Jobba med intervalltimer, jag sätter en som kör 20min arbete, 5min paus osv. Hjälper mot distraktion.
  – Blocka kalendern om du har många olika typer av arbetsuppgifter för att kunna fokusera på en sak i taget.
  – Musik utan text i hörlurar, typ Brainfood eller lofi-musik. Finns massa bra spellistor på Spotify.
  – Förbered med sånt man vill ha under jobbintervallerna, typ se till att vatten och kaffe är påfyllt, läppbalsamet är framme osv, så att man inte behöver pausa och leta i väskan eller hämta något.

  Jag jobbar oftare sent på kvällen än behöver vara tidig på morgonen, så på kvällen innan är jag glad om jag orkar/hinner plocka undan från dagen som varit typ och fixar det mesta på morgonen. Men om jag ska preppa inför morgondagen och behöver komma iväg snabbt så ställer jag fram allt inför frukost, ser till att matlådan är fixad, lägger fram träningskläder och kollar upp exakt buss-avgång jag ska åka med.

  Mitt bästa måndagshack är att vara ledig varje måndag 😁 (jobbar regelbundet helger så mitt schema ser ut så). Bäst!

   Mitt bästa livshacks är att vara ledig på helger 😄. Bäst!

    Nu var det måndagar vi pratade om 🙂

  Jag tycker det är väldigt svårt att tipsa om life hacks, eftersom de flesta inte har samma liv/jobb/personlighet. Jag tycker ”träna innan jobbet” och ”träna/promenera på lunchen” är de sämsta tipsen som finns! Jag är inte morgonmänniska och hade blivit så grinig av morgonträning, och jag älskar verkligen den lugna pausen som lunchrasten ger och vill inte ut och få magont för att jag power walkar hetsigt i 30 min istället för att i lugn och ro äta.
  Jag älskar mitt jobb och har tur att jag i princip helt får styra mitt schema själv. En grej jag älskar är att på vintern flexa ut en timme tidigare för att få lite dagsljus efter jobbdagen, särskilt när jag jobbar hemifrån och bara kan snöra på mig skorna och gå direkt efter att jag stängt av datorn. Men det är ju inget tips som typ en ssk på vårdavdelning kan tillämpa? Eller ja, alla som inte har flextid på arbetet…

  Och hopp till tatueringen då, avd. vad alla tänker men ingen säger: Den är skitful och jag fattar att de retuscherade bort den.

  Mitt bästa morgontips när jag är så morgontrött är att håret inte behöver tvättas utan är gjort tex kvällen innan. Spar så mycket tid. Samt att jag tagit fram kläder och kollat upp exakt när tunnelbanan går.

  Mitt bästa morgontips:

  Frukost redo – ex macka färdig eller vad man nu äter. Äter den sen på vägen till jobbet eller direkt efter morgonmötet.

  Lägger man till att kläder är framplockade och väskan packad så har man en smidig morgon framför sig 😊

   Overnight oats är min favoritfrukost på vardagar. Gör 5 portioner på söndagskvällen 🙂

    Är det verkligen fräscht dag 5?

  Förstår att de retuscherade bort den…

  Jag låter alltid barnen plocka fram frukosten, så kan jag ligga och dra mig fem minuter till haha

  Ingen som reagerar över poseringen? Den här typen av reklam med en kvinna som halsar spaghetti eller kramas med tomatpuré hade inte klarat sig i print, men online är det okej? Samma med influencern som amputerat benen som renoverar och målar väggarna i spetstrosor för Cubus. Var har värdigheten tagit vägen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.