Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt i moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

506 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hej!
  Min vän (en äldre vän som jag inte längre umgås lika mycket med längre pga svårt att få tid till att ses osv) ska gifta sig i sommar. Tanken var att dom skulle gifta sig för ett par somrar sedan men då kom ju Corona, vi hade en betydligt närmare relation då.
  I höstas så skulle hon bli lämnad av sin fästman pga han hade fått känslor för någon annan och han var inte längre kär i henne. Hon ringde till mig och grät och men efter ett par dagar verkade hon vara fine med det och gått med i Tinder osv. Dessa två har två barn dessutom. Tre veckor senare verkar allt vara som bortblåst och han har då friat till henne. Jag berättade genast hur jag som hennes vän kände, att det verkar otroligt omoget och oansvarigt gentemot barnen främst men också så stressat att ställa till med ett bröllop sommaren efter allt detta hänt. Hon vill nu att jag ska vara brudtärna. Och jag kommer ha en 5 månaders när bröllopet är tänkt. Jag känner inte att jag vill vara brudtärna, jag känner inte att jag kommer ha tid med ett litet spädbarn + 2,5 åring att ordna med möhippa/hålla tal/andra nödvändiga saker som man förväntas ställa upp på som brudtärna. När bröllopet var tänkt för två år sedan var det jag och en annan vän som skulle vara brudtärnor men nu är det jag och tre av hennes äldre vänner som bor väldigt långt ifrån oss. KAN jag tacka nej utan att förstöra relationen?

   Ja du kan tacka nej men skyll på barnen och inte på deras relation.

   Att de senarelägger bröllopet har ju inget med saken att göra? Du har småbarn och orkar inte, fokusera på det och tacka nej artigt men tydligt.

   Ja du kan tacka nej, men tror tyvärr det kan förstöra er relation. Du får nog värdesätta vad du tycker är viktigast – inte vara brudtärna eller upprätthålla relationen

    Ganska omoget om någon avbryter en vänskap pga att någon tackar nej till att vara brudtärna.

     Oj, jag skulle bli otroligt sårad om någon jag ville ha som tärna inte ville ställa upp. Då verkar man se på relationen otroligt olika vilket nog tyvärr kan göra att den åtminstone får en rejäl törn

      Men det är ju ett erbjudande, inte ett krav. Och om någon har helt rimliga anledningar (t ex fullt upp med familj eller annat som gör att man inte kommer att hinna, ha råd etc) så självklart måste man få tacka nej utan att straffas.

       Men det handlar väl inte om att straffa någon. Skulle min bästa kompis tacka nej till att vara tärna skulle jag inse att vi inte har samma tankar om vår relation vilket skulle göra att den automatiskt försämrades

        Jo du straffar ju din vän genom att låta hennes svar gå ut över relationen istället för att bara respektera att hon inte har möjlighet att ställa upp med det du frågar om. Fruktansvärt omoget (och själviskt).

         Nej, det är varken omoget eller själviskt. Helt normal reaktion

          Jo, oerhört självcentrerat.

           Jag håller med dig. Min bästa vän gifte sig mitt under pandemin (många turer fram och tillbaka) och jag hade vid tillfället ett barn fött prematur. I det skedet visste alldeles för lite om covid vilket resulterade i att jag nej. Inget som i efterhand påverkat vår relation.

           Gud vad jag missade ord i min kommentar 😂

           Beror väl på vad man förväntar sig av brudtärnan/tärnorna? Jag skulle verkligen inte förvänta mig någon hippa eller dylikt, och skulle absolut säga det om jag frågade någon som var gravid/hade småbarn/hade fullt upp osv. För mig är det mer det symboliska vid själva ceremonin, att ha sin närmaste vän vid sin sida (i en klänning som jag valt och som matchar temat, haha). Så jag hade absolut blivit ledsen om den jag frågade tackade nej, om det inte är så att denne av olika skäl inte skulle kunna närvara över huvud taget.

           Ingen hade väl misstyckt om någon ville undvika människor pga ett nyfött barn under covid? Eller någon som skulle vilja undvika människor under covid över huvud taget.

           I TS fall, ditt barn är en alldeles fullgod ursäkt att avstå, men om huvudanledningen är att du inte känner att du har tid och ork, och att du skulle vilja ställa uppe är relationens skull, så skulle jag i stället säga till att jag gärna finns där för henne under bröllopet men att jag endast kan engagera mig i mycket begränsad mån innan pga x, y, z.

          Nej det är ingen normal reaktion. Om du förväntar dig massa saker och din vän faktiskt just nu inte klarar av det pga andra saker i hennes liv, och det får dig att känna dig otroligt sårad och att du börjar se annorlunda på relationen pga din vän är ärlig och säger att hen inte orkar/hinner så straffar du faktiskt personen. Låter otroligt egocentriskt. Ditt bröllop är inte det viktigaste för allt och alla.

      När jag skulle gifta mig frågade jag mina två närmsta vänner om de ville vara tärnor. Den ena bodde utomlands och den andra hade en 1.5-åring och var gravid med typ tre veckor till BF vid bröllopsdatumet.
      Hade inte påverkat vår relation ö h t om de tackat nej. Men då hade jag typ räknat med att de skulle tacka nej och planerat att fråga en nära vän som bor i stan istället.
      Sen tackade de ja och det var fett. Men som sagt inte något som ändrade vår relation. De är den typen av vän som jag kan räkna med fast vi inte hinner höras eller ses så mycket som vi skulle vilja.

     Fast ändå förståeligt..

      Fast nej.

       Fast jo.

    Verkar ju dock inte vara jättemycket till relation att förstöra…

     Det kan jag hålla med om, men ts fråga var ju just om man kan tacka nej utan att förstöra

      Men klart man får tacka nej om man inte känner att man klarar/orkar med det.

   Va bara ärlig.

   Hur hade du känt om hon tackade nej till det om det var ombytta roller? Och var ärlig mot dig själv.

    Jag hade blivit ledsen men jag hade blivit ännu mer ledsen om jag senare fick veta att hon ljög om anledningen varför. Att någon inte vill vara tärna eller ställa upp och göra något annat man ber om måste man nånstans acceptera. Lögnen hade varit det som skulle förstört vänskapen.

   Åh vilken svår sits men jag håller med det de andra skrivit. Relationen kan nog bli sämre men du måste bara tänka på vad som är bäst för dig. Och då låter det som att du ska säga på ett fint men tydligt sätt att du tyvärr inte har möjlighet att vara brudtärna längre. Om hon är en fin och äkta vän så kommer hon förstå ❤️

    Fast är man verkligen en ofin och oäkta vän om man blir så pass sårad av att någon man väljer ut som tärna (och därav ser som otroligt nära) inte vill ställa upp, så att relationen inte kan bli detsamma som innan? Jag tycker inte det

     En äkta vän ser andra perspektiv än bara sitt eget…

      Ja, då kan man ju tycka samma om ts i detta fall. Är hon då en oäkta vän som inte ser vännens perspektiv och ställer upp som tärna utan bara sitt eget, dvs att hon har mycket med sina barn?
      Jag tycker inte ts gör fel, det är inte det jag menar, men jag vill vända på perspektivet om en äkta vän ska se fler perspektiv

       Fast det går ju inte att vända på perspektivet i just detta fall eftersom ts har fått en fråga. En sådan måste man alltid kunna få möjligheten att svara nej på. Allt annat blir ju jättemärkligt.

        Ja men en fråga som man inte ställer till vem som helst utan en nära vän, som man förmodligen tror kommer ställa upp.

        hon har ju möjlighet att tacka nej, men kanske inte utan att relationen försämras.

         Men då är det inte en fråga utan ett krav.

          Krav låter hårt, men en fråga som om man svarar nej på gör att man inser att man har olika tankar om relationen, vilket kan leda till förändringar i relationen.

           Men om man svarar nej för att man inte har möjlighet av olika anledningar så handlar det ju inte om relationen, utan om vännens liv. En äkta vän fattar och respekterar sånt.

           Man behöver inte ha olika tankar om själva relationen för att man tackar nej, hon tackar ju inte nej pga att hon ogillar henne eller liknande. Men man har ju fortfarande sitt egna liv och måste utgå ifrån det.

           Gud måste svara trots att du inte lär se detta. Om din kompis hade ett spädbarn att tänka på som hen kanske helammar och som därför måste ammas kanske varannan timma (alla barn tar inte flaska och att introducera flaska till ett helammat barn är inte så bara då det kan förstöra amningen) och därför tackar nej så är det HON som är egoistisk och förstör er vänskap för att hon som står dig så nära inte kan vara dig till lags? Låter som en vänskap som inte är värd att inte förstöra i mina öron…

       Skillnaden är att vara tärna innebär en prestation, har man mycket med sin familj går det självklart före allt som hör till att vara en tärna. Alltså, självklart! Det betyder inte att det går före att vara en vän.

        I en vänskap innebär det väl att ställa upp för varandra i form av prestationer?

         Nej, absolut inte. Jag är vän med mina vänner för att jag älskar dem och för att vi har en ömsesidig relation. Inte för att jag förväntar mig att de ska engagera sig i mitt bröllop eller agera gratis arbetskraft. Vi har så pass mycket respekt för varandra att vi förstår att även annat i livet är viktigt, som småbarn till exempel. Du anpassar ju inte ditt bröllop efter din vän (vänta några år tills barnen inte är så små).

          Jag ser prestationer som en fin gest i en vänskap, exempelvis hjälpas åt på olika sätt – skjutsa varandra, passa varandras djur, laga en god middag osv. Men prestationer är självklart inte allt

           Blir du också sur när dina vänner säger nej till att skjutsa dig någon gång för att de inte kan? Eller förväntar du dig att de släpper allt för att ställa upp för dig just då?

           Absolut, man kan göra saker för varandra som är i form av prestationer.

           Men här är det ensidigt. Ts kommer ha en femmånaders och en 2,5-åring. Det är ju inte så att bruden anpassar sitt bröllop så att planeringen ska passa brudtärnan utan du förväntar dig helt enkelt att din brudtärna ska släppa sin nyfödda för att det passar dig. Orimligt krav, och oerhört egoistiskt.

           Nej, för det självklart inte samma sak att skjutsa någon som att vara brudtärna, men det förstår du nog också

           Sant, det är mycket mer krävande, både i tid och engagemang, att vara tärna.

           Absolut. Men framförallt så är det ett hedersuppdrag som man inte ger till vem som helst, utan någon som man värderar högt, och hoppas värderar än själv lika högt.

           Jag skulle inte för en sekund ha kvar en vän som ställde krav på mig. Som att jag ska vara brudtärna fast jag inte vill till exempel. Förstår inte hur man kan hysa så lite respekt för sina vänner och deras livssituation att man tycker det är en rimlig sak att göra.

           Och jag förstår inte hur man kan vara så ego att man inte ställer upp om ens nära vän frågar en

       Jag tycker att du verkar resonerar klokt lova.

        Tack

         Tycker att du kan tacka nej till att vara brudtärna pga din familjesituation men att du gärna kommer på bröllopet som vanlig gäst?

   Som din vän borde hon väl förstå att det kanske inte är ett jobb som du är särskilt intresserad av att göra när du precis fått barn. Det mesta av arbetet sker inte på bröllopsdagen utan tiden innan och då är din bebis nyfödd-några månader. Tycker knappt man kan ha krav på sina vänner att vara brudtärna om det ska innebära massa jobb och att man sätter dom i en situation de inte är bekväma i, än mindre kräva det av en vän som precis fått barn.

    Låter även som att du kommer få ta merparten av arbetet så som du beskriver, jag hade inte gått med på det och förstör det er relation tycker jag att du har det bättre utan henne.

     Här kommer ett tredje svar haha, men känns också som vissa överdriver för att få fram sin poäng. Du har aldrig skrivit att det är din bästa närmaste vän utan att det är en äldre vän som du inte umgås särskilt mycket med längre, vännen har också tre andra brudtärnor som hon känt längre än dig. Jag tycker att du kan vara lugn i tanken om att hennes reaktion är värre än att hon blir lite besviken så är det hon som gör fel och inte du.

   Jag hade nog också blivit jätteledsen och undrat om vi värderar relationen lika om du varit en av mina bästa vänner och sagt nej, men hade nog haft förståelse pga bebisen iom att man aldrig vet hur mycket de låter en sova osv. Med det sagt vill jag dock tydliggöra att det på mitt bröllop nog inte varit så mycket jobb att vara tärna. Jag hade nog förväntat mig att man var på plats och stod där framme under bröllopet, att man hängde med på möhippa (hade hoppats på besök på lokala spa:et eller en utemiddag) och eventuellt lite stöttning med att gå och kolla i blomsteraffären någon gång om man bodde i samma område. Hade nog inte krävt så mycket mer av dig som tärna än jag hade gjort om du var gäst liksom.

   Så mitt svar skulle vara att du borde prata med henne om att du är orolig för vilken tid och ork du kommer ha iom barn osv, och sedan diskuterat vad hon har för förväntningar. Ju lägre de är desto ondare skulle jag känna att ett nej gjorde som brud. Har man skyhöga förväntningar kan man ju inte ta lika illa upp om någon tackar nej.

   Kan du inte kolla av med de andra tärnorna om det är ok med dem att du flyger lite under radarn så att säga, och att de får ta på sig så mycket det går av planeringen? Så behöver du inte känna press på att planera massor, men behöver samtidigt inte tacka nej. Är vännen viktig för er alla borde det gå att komma överens tänker jag 😊 Planering och sånt går ju lysande att göra på distans

   Agnes, du har väl redan tackat ja till att bli hennes brudtärna, även om det var innan Corona? Så frågan är ju inte om du kan tacka nej, utan huruvida du kan avsäga dig ett (heders!)uppdrag hon med all rätta tror att du vill göra.

   Om dina små barn är den enda orsaken till att du inte vill, skulle du ju inte behöva nämna att hennes övriga tärnor bor väldigt långt ifrån er. Eller att ni hade en betydligt närmare relation då. Pandemin/restriktionerna ändrade förutsättningarna för väldigt många relationer. Du är ju tydligen hennes såpass nära vän att du känner dig uppmanad att GENAST berätta hur omoget och oansvarigt det är att bröllopet ändå blir av!

   Men om det handlar om att inte hinna ordna möhippa kan du väl delegera det ansvaret till någon av de andra tre tärnorna.

   Jag skulle nog försöka förklara min situation och säga att jag gärna ställer upp men att jag kommer ha svårt att lägga mycket tid innan själva bröllopet. Kanske föreslå att någon av de andra tärnorna får mer av den delen om de vill och kan. Kanske är det inte ens så mycket som förväntas av dig som du tror. Jag skulle våga ta upp det med henne och se om ni kan hitta en lösning där du är med som tärna men med mindre ansvar och tid i det. Det skulle i alla fall jag göra.

    Håller med. Det borde inte bli ”en grej” öht. Jag fick barn i våras och en barndomsvän gifte sig i juli. Jag var gärna men var varken med på möhippan eller dagen innan bröllopet (för att fixa i ordning massa saker) men allt gick galant ändå. Och vi är fortfarande goda vänner 😁

    Såhär hade jag också gjort. Är det en riktig vän så är det för mig rätt självklart att man ställer upp som tärna på sin väns stora dag, EN dag samt att finnas där som bollplank vid planeringen. Däremot hade jag varit tydlig med att jag inte velat ha ansvar att planera möhippan tex i en sådan situation och det borde hon förstå, säg att det är ett stort ansvar och du vill att det blir bra och därför inte vet om du kommer kunna axla det ansvaret i din situation. Men är det mer en principsak, att du egentligen inte backar själva äktenskapet så att säga, så är det nog rätt svårt att behålla vänskapen ändå, och hade det kommit fram senare, oavsett om du tackar ja eller nej nu, så blir det ju konstigt om du inte är ärlig.

     Jag tänker såhär: blir det superkomplicerat, sura miner och att man känner ångest inför att behöva förklara sig – är man då så bra vänner? och framförallt, är det en vän du vill ha i ditt liv? Jag får panik när umgänge inte känns lättsamt. Det gör att jag backar undan.

   Har funderar på om man måste ha en brudtärna. Verkar ge mer huvudbry för många i onödan.
   Kan ni prata om vad det skulle innebära för dig. Vad tänker hon ska ingå och kan något överlåtas till annan alt övriga brudtärnor och du kan göra ngn mindre del?

   Så fort man ställer en fråga till någon oavsett vad frågan är, så får man ju vara beredd på att man kan få ett nej. Sen är det upp till personen som ställde frågan att kunna ta ett nej.

   Förlåt, men den mannen verkar ha kvar henne som en slags backup, så fort det passar honom så vill han ha tillbaka henne. ( tolkar det bara så på vad ts skrev ingenting annat)

  Skööönt med fredag!!

   Som fan!!!

  Jag hör ofta om ett instagramkonto ”Vulverine”, jag har typ besökt hennes instagram en gång och har typ noll koll. Hört mycket kritik kring henne, vad handlar den om?

   Hon är duktig och intressant men lite extrem, och som alla lite extrema har hon både fans och haters. Man får ta henne med en nypa salt.

   Tror kritiken handlar om att allt hon lär ut inte är förankrat i vetenskap och forskning. Svenskarna älskar ju att kunna hänvisa till forskning och så fort något inte är ”bevisat” så blir det kontroversiellt.

    Aaa okej, men vad har hon själv för bakgrund då? Liksom, är hon utbildad läkare, barnmorska etc?

     https://vulverine.se/om-vulverine/
     Ingen vetenskaplig utbildning alls verkar det som.

     Nej hon är utbildad i USA inom justisse-metoden som går ut på att observera kroppen och ta tempen m.m. för att hålla koll på sin cykel. Jag kan säga att jag idag i princip helt felfritt med medicinska ord kan beskriva en kvinnas menscykel. Det kunde jag inte för 5 år sedan innan jag hittat hennes konto. Så även om viss kritik är befogad så lär hon andra enormt mycket. Och obs hon låtsas inte att hon är barnmorska eller läkare.

      Det kan man lära sig ur en faktabok också.

       Ja men hon lär ut det på ett enkelt och lättillgängligt sätt.

    Nästan värre än så ibland haha..om man presenterar forskning från ett annat land så blir det också tvivel bland svenskar. Det måste vara en studie från Skandinavian som presenterats på svt typ. Eller så talar de om vem som beställt studien..vilket bara är relevant om man kan påvisa att alla parametrar inte följts. Har alla kriterier uppfyllts så spelar det ingen roll vem som beställt en studie. Och så där håller dansen på..

   Hon är grym inom hormonell hälsa. Hon uppmanar kvinnor att läsa på och känna sin egen kropp. Att det är så provokativt är för mej helt sinnessjukt.

    Håller med! Tack vare den kunskap hon delade kunde jag förlänga min för korta lutealfas och bli av med min vidriga mensvärk🙌🏼

    Det provokativa är ju att mycket av det hon säger inte är sant, eller i alla fall klart överdrivet samtidigt som hon gärna klankar ner på hela kvinnosjukvården.

   Hon är väl en kvacksalvare som sagt mycket konstigt. Att man kan framkalla missfall frivilligt genom att dricka kaffe, ta alvedon och sova med lampan tänd. Hon säljer även olika vitaminpaket till barnlösa som ska öka fertiliteten. Sedan blev hon planerat gravid med en kille som hon känt i typ 1 dag.

    Snarare du som kvacksalvar utan att ha koll. Hon sa att man rent vetenskapligt vet att koffein påverkar missfallsrisken och hur viktigt melatonin är för fertiliteten, så hon skrev då om hur hon sov med lampan på och drack enorma mängder kaffe för att minska chansen att graviditeten skulle “etablera sig”. Hon har inte predikat om någon magisk kur för missfall. Och att du har åsikter om andras graviditet oavsett om den är otroligt efterlängtad eller om man blir gravid snabbt är ingen större nyhet det heller.

     Mhm. Och hon tog örter för att framkalla abort. Vilket är farligt. Så det var ju inte så ansvarsfullt kan jag tycka m.t.p. hur många som ser henne som någon slags guru.

     Varför skulle man hellre dricka massa kaffe och sova med lampan tänd för att i bästa fall få missfall, än att göra en medicinsk abort?

   Hon blandar saker som är sant, eller nästan sant, med rent hittepå eller överdrivna fultolkningar. Hon bidrar till att skapa en bild av kvinnosjukvården som dålig, kvinnofientlig osv. Hon tjänar pengar på det här och är skicklig när det gäller att presentera skitsnack så att det låter bra.

    Egoina har väl dessutol skrivit en del om henne? Alltså att hon gillar henne. Helt sjukt anser jag.

  Ni som skrivit här de senaste månaderna och varit heartbroken och liknande.
  Hur går det med er nu? ❤️

   Dååååligt. Han är allt jag vill ha😢

     Älskar Jakob Hellman🥰 ska lyssna på den och tänka på ”min” man nu😔

      Update: jag drömde om honom inatt😢

    Nej det är han inte. För du vill ha någon som vill vara med dig 💛

     Ja såklart är det så egentligen, men ”man” brukar ju säga så🙃

   Jag skrev om hur jag blev ghostad i höstas och fick tyvärr många svar från kvinnor med samma erfarenhet. Jag är över det nu, men har fortfarande inte hittat någon ny trots aktivt dejtande. Känns fruktansvärt tråkigt och jag är så obeskrivligt trött på att vara singel

    Känns det som att fler är ofrivilliga singlar numera eller är det bara jag som tror det?

     Det finns för många valmöjligheter

   Jag har ÄNTLIGEN börjat komma över den andre mannen jag haft en relation med men som jag avslutade för ett år sen. Trodde aldrig det skulle hända men nu tänker jag på honom max en gång i veckan istället för varje dag, och det gör inte alls i närheten lika ont nu.

   Hamnade där idag. Vi hade vara setts en månad så det var kanske inte det rimligaste att bli sårad över. Men kände att vi klickade och han var verkligen det jag letat efter. Nåväl. Bryt ihop och kom igen antar jag. Ikväll suger det dock hårt.

    ❤️❤️❤️💔😥 jag är så jävla södergråten.
    hur mår du? 💞kram

   blev heartbroken idag 💔😭 men han är fel för mig. men det gör ont..

    Starkt du är som kommit till den insikten ändå! Tänker på dig och hoppas det blir bättre med tiden! Vet hur det känns..

  Tänk er in i detta scenariot. Ni är en helt annan person i beteende och uppförande osv än vad ni egentligen är. Men det finns en person som är en exakt likadan kopia av er själv som ni egentligen är. Typ i beteendet och uppförande osv. Tror ni att ni hade gillat den personen då ?😅

   Gillat ja, stört mig på en del grejer? Oh ja! men det finns ju alltid sidor hos andra man gillar mindre så att säga

   Beror på hur gammal jag är när vi möts

   Beror väl på vem jag är som ”ny” person. Om man klickar med de nya egenskaperna liksom.

   Ja! Jag är asball.

   Skämt åsido, men ja jag hade tyckt om personen. Jag anser liksom att jag beter mig som jag vill att andra ska bete sig, och jag klickar bäst med de som är som jag överlag.

   Det brukar jag också fundera på…. Hade såklart tyckt att jag själv var rimlig och hade sunda värderingar. Men lär ju tycka att jag är sjukt förutsägbar? Och kan tänka mig att jag stört mig på en del beteenden som kändes liksom typiska.

   Jag tycker själv att jag är ganska easy going och har lätt för att komma överens med de flesta så det tror jag nog att jag skulle.

   Jag är kär i en kille som är jag fast man. Så ja. 🤭

  Började att fundera på det här begreppet ”pick me girl”.
  Vad tycker ni menas med det och vilka ”egenskaper” har en stereotypisk sån person?

   ”Jag umgås hellre med killar än tjejer, killar är så mycket lättare, det är så mycket drama med tjejer”

    Är ju dock sant.

     Det tycker jag verkligen inte.

      För mej beror det inte på könet. Finns både tjejer och killar som är dramatiska.

       För mig beror det på om hen är en höna eller inte.

    Själv umgicks jag nästa bara med killar för jag delade massa intressen med dem 🤷🏻‍♀️

    Jag var typisk så när jag var yngre. Skäms över det idag 🙈 Det var ju osäkerhet egentligen, iaf var det det för mig.
    Men kanske även en slags social inkompetens? Lättare att bara hänga runt killar som bekräftar ens utseende.

   Det som menas är väl en tjej som vill bli uppskattad och vald av snubbarna. En tjej som inte är sådär stereotypiskt kvinnlig och ”oskön” utan som gärna drar sexistiska skämt, rapar, håller med snubbarna i allt, hånar tjejer, pekar ut tjejer som dramatiska och jobbiga o.s.v…

    Är det skillnad på ”vill bli” och ”är”? Jag har bara killkompisar…det är inte självvalt eller så, det bara råkar bli på det viset.

    Är absolut tjejig, tycker att det är lite väl grovt när killarna på jobbet (industri…) inte har något filter utan snackar om runk och gud vet vad. Senast igår blev jag kallad pryd och kände mig faktiskt stolt över det haha.
    Men annars har jag bara ”killiga” intressen: sport.

     Jag tycker inte att man är en pick me girl automatiskt för att man har många killpolare. Snarare om man föraktar tjejer och tycker man är ”coolare” än de tjejiga tjejerna. 🙂

     Avgörande är inte vad du själv har för intressen, utan om du höjer dig själv genom att klanka ner på ”typiska tjejer” / tjejgrejer.

      Mm nä jag vet men har också sett det I andra diskussioner att tjejer med typiska killintressen blir kallade för pick me.

   ”Jag är bara rak och ärlig!”

   Medan alla andra mest tycker hon är elak och oskön utan social kompetens.

   Att man är ”en av grabbarna”. Man går emot kvinnoströmmen genom att exempelvis föredra att umgås med killar för att de är skönare och det är mindre drama med dem, man sminkar sig inte så mycket och man är lite sådär snubbigt politiskt inkorrekt. Det är vad jag kan komma på på rak arm

   En som gärna vill utmärka sig själv med att hon ”inte alls är som alla andra tjejer” vill på ett ihärdigt vis framstå som avslappand, chill och skön. Kendall Jenner är väl ett typexempel.

    Jag känner mig rätt obekväm bland tjejgäng.

     Detta har väl absolut noll med saken att göra?! Du är inte en pick me tjej bara för att du inte gillar tjejgäng. Du är en pick me tjej när du, pardon my french, pissar på andra tjejer.

   En tjej som vill kamma hem pluspoäng hos killarna och gärna trycker ner andra tjejer/tjejiga beteenden för att få sig själv att framstå som mer attraktiv.

   ”Jag hade aaldrig orkat sminka mig och fixa mig varje dag, jag slänger på lite mascara och tar första bästa rena tröja, hihi”

   ”Asså jag älskar mat och jag kan äta hur mycket som helst! Give me food and I’m yours, typ”

   ”Jag har mest killkompisar, tjejer gillar inte mig av någon anledning och jag är inte så mycket för drama osv.”

   Inte sällan gamear hon, dricker öl ur flaskan och skrattar åt grabbiga skämt. Fyll i om jag missat något!

    Förlåt men dricka öl direkt ur flaskan, är detta något onormalt i andras ögon? Känner att jag har missat något, trodde typ alla gjorde det.

     Var otydlig, menade mer att det ses som en lite ”cool girl” grej att stå med ölflaska snarare än en drink. Och ja, dricka öl ur flaska ses nog generellt som en vanlig företeelse 🙂

    Haha så mitt i prick. Jag var exakt så. Gamear fortfarande dock. Men på helt andra premisser. Uppskattar verkligen andra kvinnor idag till skillnad från förr. Det värsta var när killgänget man var med försökte trigga en mot andra tjejer. De läste ju av att jag var anti-tjej och de spelade på det.

   någon som försöker förföra andras killar pga avundsjuka & som en bekräftelse på att de är bättre än andra tjejer

   Det mest typiska är någon som säger ” oj sminkar du dig i 35 minuter !? Alltså guuuuud jag skulle aldrig palla. Jag tar max 3 min på mig” eller typ ” alltså skulle aaaaaldrig palla klackskor som dig, jag kan bara gå i sneakers hihi”

    Vadårå? Får man inte vara sån eller säga nåt?

   Tycker hela begreppet är fånigt. Tröttsamt att klistra etiketter på folk och ta sig rätten att avgöra vem som käkar burgare utan ångest för att den inte har någon matrelaterad ångest, och vem som låtsas göra det för att få bekräftelse av killar.

    Nä det baseras inte på vad de gör utan på vad de själva kommenterar och agerar ut emot andra tjejer.

  Tankar om Hanna Schönberg? Jag stör mig så orimligt på hennes kråmande och tillgjorda videos. Är hon inte sjukligt smal dessutom?

   Måste vi kommentera kroppar?

    Tycker ändå det är en viss skillnad att kommentera en kropp som uppenbarligen används som hennes största verktyg i sin influencerkarriär och vem som helst

     Du kallar henne ”sjukligt smal”, lägg av med det.

      Okej, det var en onödig formulering, kan hålla med om det.

       Ja. Det var verkligen onödigt.

        Ja, jag sa ju det? Du behöver inte säga det igen haha

    måste vi kommentera kommenterande av kroppar?

    Ja så länge dom gör allt dom kan för att visa sina kroppar så blir dom kommenterade.

   Tycker att hon har fin kropp men framförallt så verkar hon vara naturligt smal. Du kan inte bedöma någons hälsa bara genom att kolla på kroppen och vikten, så vida det inte är extremt åt något håll.

   Hon verkar sjukt skum. Vad gör hon ens? Kan hon prata?

   Hannas instagram är så tråkig. Chanel och löjliga poser. Nej tack.

    Få känslan att hon vill vara lite mer sofistikerad och drömmig men kanske inte riktigt når ända fram för att hon försöker för mycket?

  En fråga till dig som i onsdags hade en leksak som helt plötsligt började låta på övervåningen; hur slutade det? Var det ett spöke? 👻

   Och om det var ett spöke fotade du det. 😉

   Inte bara ett, utan två!!

    Vi vill se bilder nu. Mera spöken i BB.

   Men alltså var det inlägget på riktigt? Ingen som försökte tramsa och trolla? En vuxen människa sim inte vågar gå och stänga av sitt barns LEKSAK? Och börjar dilla om att det är ett spöke som satt igång den….?! Förlorar typ hoppet om mänskligheten om det inte var ett skämt.

    Jodå, jag var så mörkrädd på riktigt. Varför vet jag inte för jag brukar aldrig vara det annars. Men ingenstans sa jag nåt om att jag trodde att det var spöken. Bara att det var väldigt obehagligt och att jag inte vågade gå upp på övervåningen. Ber om ursäkt om nån tror att jag trollade, jag hade bara en dålig kväll där jag uppenbarligen överreagerade över något väldigt löjligt i mångas ögon.

    Äh det är väl underbart att ha det glada barnasinnet kvar och kunna bli sådär förlamade rädd av något så simpelt som en leksak ☺️ !
    En elektronisk pruttkudde ( varför finns det ens) gick igång mitt i natten en gång hos oss. ( Man ska alltså ha kontroll till för att den ska låta och kontrollen var borta). Förstelnad av rädsla blev jag 😂

     ”Glada barnasinnet” att bli livrädd för en leksak som går igång ?

      Va rolig och avslappnad du verkar !

       Betydligt mer avslappnad än någon som går i spinn för att en leksak låter….

    Rent krasst, är det så orimligt att bli rädd för något ”oförklarligt” när vi faktiskt inte har en susning om huruvida det vi kallar spöken, eller annat övernaturligt, existerar eller inte?

    Är det inte egentligen ganska naivt och korkat att direkt vifta bort allt som inte passar in i ens egen (av naturliga skäl vetenskapligt ofullständiga) världsbild?

     Obs detta var alltså lite nattfilosoferande som bara kom till mig när jag läste dessa kommentarer. 😂

   Sambon kom hem och slängde leksaken efter jobbet. Och efter det har jag inte tänkt mer på det förrän nu. 😅

  Alltså huuur kan de bli smuligt och dammigt så jäkla fort efter att man dammsugit. Förstår inte hur jökla dammigt ett badrum kan bli 😅

   Tycker alltid att allt känns dammigt denna årstiden. Min hund fäller sin vinterpäls just nu och jag längtar tills i maj när jag inte behöver dammsuga 2-3 gånger om dagen för att inte få panik. Men hundar är helt klart värt alla varv med dammsugaren ❤️

    Ja fy avskyr allt grus de släpar in den här årstiden, men älskar dem i övrigt 😊

   Hatar damm i kombination med fukt som i badrum, såå tråkigt att städa 🤣

  Är det någon som har en Shih tzu eller Bichon havanais och kan berätta hur de är? Vill veta hur de är med andra hundar, barn och människor. Är de skäliga? Älskar dessa hundar och vill i framtiden köpa en

   Jag har en shih tzu, dock en omplacering så inte haft han som valp. De är väldigt tillgivna sin flock på gott och ont, en hund som älskar en över allt annan men som också lätt blir separationsproblem. De brukar vara ganska skäliga då det ligger i deras natur som larmhundar. Kan vara lite reserverade emot främlingar men jättebra med människor och barn annars. Skulle beskriva dom som ointresserade av andra hundar haha. Svårt att veta vad man ska skriva, så fråga nått mer om du undrar!

   Min förra hund var renrasig shihtzu och min nuvarande är blandis (shihtzu och border terrier). De shihtzus jag mött upplever jag inte alls som skälliga, de är inte ettriga som chihuahuor kan vara t.ex. De har ofta supersköna personligheter! Väldigt envisa, lite gubbiga och riktiga finsmakare (är ganska vanligt att de är kräsna med maten). Helt underbar ras som ofta går bra ihop med både vuxna och barn men det kräver en del pälsvård 🥰

   Är uppvuxen med shihtzu. Våran var väldigt fäst vid familjen, framförallt sin favorit i familjen vilket var mamma 🙃 Han sörjde på riktigt när hon åkte till jobbet. Världens snällaste mot alla människor. Bitchig mot andra hundar tyvärr men det kan såklart tränas på. Larmade alltid vid dörren om nån kom in på gården.

    Haha känner igen mig, min har valt min sambo som var noll intresserad av hundar innan…tack för den!

     Vad roligt att ni säger det, min familjehund hade min mamma som absolut nummer 1 😅 Min blandis jag har nu är väldigt bra på att dela sin kärlek. Lite mammigare är han vissa dagar men det är nog för att han är med mig konstant 😄

   Jag hade för ett par år sen en korsning av dom raserna. En fantastisk hund. Han var oerhört snäll, lättlärd och lätt att ha med sig i stort sett överallt. Inte skällig alls. Gillade att sova mycket och var jättebra med barnen som var väldigt små då.
   Tyvärr blev han svårt sjuk när han var 6 år men dom 6 åren var väldigt fina. Skulle inte tveka att skaffa rasen igen. 😃

   Växte upp med en shih tzu! Snäll och tillgiven, gladlynt, skällde typ aldrig (enbart på stora hundar och lite som valp). Skulle välja en shih tzu igen om jag skaffade hund ❤️

   Shih tzu är ingen frisk hundras. De har extremt mycket hälsoproblem så läs på ordet innan så du vet vad du ger dig in på.

    Haha vad snackar du om? Shih tzu är en av våra absolut friskaste raser. Vänligen presentera fakta på det du påstår.

   Växte upp med bichon havanais, det är underbara hundar faktiskt. Så lättlärda och ”enkla”, passar bra med barn. Upplever inte dom som skälliga förutom om det t.ex knackar på dörren men det är ju ett vanligt beteende. Rekommenderar! 🙂

   Har en havanais och har inte ångrat en sekund! Så otroligt lättlärda och bra med alla människor, vuxna som barn. Älskar sin människa och vill helst vara med en hela tiden och följa överallt så viktigt att lära den vara själv från valpålder så det inte uppstår separationsångest.
   Päslvården kräver en hel del av en så viktigt att vänja den vid borstning varje dag men satan så mycket lycka man får av den rasen. Nu tror jag iof att jag skulle säga så om vilken hund jag än ägde, men havanaiser är som små clowner och får en att djupskratta konstant. Sen att dom är bland de friskaste raserna och lever relativt länge är plus i kanten❤️
   Gällande skällandet så är det mest om det ringer på dörren eller hon ser en hund hon inte får gå och säga hej till. Men där är det nog mer på mig att vi inte tagit tag i den uppfostran och bara låtit henne skälla när det ringt på.

  Vilket resmål skulle ni vilja åka tillbaka till och vad gjorde ni när ni var där?

   Grekiska övärlden! Så underbar att öluffa i som jag gjorde i 20-årsåldern! 🇬🇷 ☀️ 🏖 🚤

    Rom! Älskar Rom och har varit där flera gånger och vill alltid tillbaka!

   Maldiverna! Varit där 2 ggr och det är helt underbart! Sola, bada, snorkla, slappa o läsa böcker. 😍

   Mallorca, sola, bada, dricka gott vin och äta tapas!
   Även Stockholm står högt på min önskelista, gillar atmosfären där .

    Mallis. Varit på flera ställen där. Åh vilka minnen. Älskar mallis. 😍

   Costa Rica. Ziplining, forsränning, såg sengångare, papegojor, tukaner och massa annat.
   Men skulle inte åka till alla influencers favoritställe Santa Theresa.

   Schweiz. Dock vill jag vandra i alperna, när jag var där gick vi bara runt i Zürich.

   Kina och Kenya! Gå på kinesiska muren och åka safari och se the big five ❤️

   BUENOS ARIES!! bästa stället jag varit på blev kär direkt

   Skottland, Irland, Island

    Åh vill så gärna besöka Skottland och Irland! Aldrig lyckats ta mig dit för ressällskapen velat längre söderut varje gång det är dags att röra lite på sig.

  Min bror har en mildare neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, och har en vän sedan 12 år tillbaka som blivit dömd för kvinnomisshandel. Även mina föräldrar umgås en del med denna bästa vännen. Jag känner att jag aldrig skulle umgås med någon som är dömd för det. Vad säger ni, skulle ni kunna umgås med en som är dömd för det?

   Jag kanske ska utveckla lite varför jag nämnde hans funktionsnedsättning, det är främst för jag är lite kritisk till dels att mina föräldrar umgås med denna vännen men också att jag inte vet hur mycket ansvar man ska ta när det gäller min bror som nog inte riktigt förstår innebörden av att bli dömd för en sådan sak

   Aldrig i livet. En vän sen många år tillbaka blev dömd för våldtäkt förra året, jag kommer aldrig mer prata med honom.

   Ska en dömd person aldrig mer få umgås med vänner?

    Rimligt ändå.

    Beror på vad hen är dömd för kan jag tycka

    Vissa brott är oförlåtliga tycker jag.

    Ska få och ska få? Det är väl ingen rättighet att få ha kvar sina vänner oavsett vilket skäl de skulle bryta på grund av? Är ju helt upp till vännerna om de vill fortsätta umgås eller inte.

   Jag skulle aldrig kunna umgås med någon som är dömd.
   Hade exakt noll problem att klippa kontakten med min fd bästa kompis som visade sig hålla på med bedrägerier.

    Va? Skojar du? Ska folk inte få bättra sig?

     Jo men det betyder väl inte att jag måste finnas vid personens sida för det. Personen kan bättra sig bäst den vill men inte få tillbaka vänskapen med mig.

     Vi tänker alla olika och så tänker jag. Ok?

   Det beror helt på hur personen resonerar kring sitt brott och vad han gjort för att förändra sig och sina värderingar. Kan man avse att personen tagit tag i sig själv och jobbat för att sluta förtrycka och misshandla och idag har ett annat sätt att leva livet så skulle jag kunna umgås med personen.

    Glömmer aldrig killen på Tinder som skrev i sin presentation att han precis kommit ut från fängelset efter att ha blivit dömd för misshandel på sitt ex, men att han nu tagit sitt straff som en man med respekt och att alla förtjänar en andra chans, samt att han gillar vin och pasta

     Hahaha det här har jag sett tror jag! Känns bekant iaf

     Smart egentligen att ta upp det på en gång.

     han kanske riktar sig mot en annan målgrupp

  Jag har ändå rätt många vänner som jag haft sedan barndomen, men har nu märkt att i vuxen ålder har jag inte lyckats behålla en enda ny vän längre än ett år. Det är inte det att det blir någon konflikt eller liknande, man bara glider ifrån varandra väldigt fort. Jag upplever ändå att man känner att man kommer varandra på djupet och får den här känslan av att vi kommer vara vänner i många, många år, men det krävs bara en ny pojkvän, flytt, osv för att vänskapen ska upphöra totalt.

  Varför är det så svårt med nya kontakter när det uppenbarligen inte är svårt att behålla de gamla?

   Jag vet vad det beror på i mitt fall. Jag släpper inte längre in folk i mitt liv på samma öppna sätt. Man blir äldre och mer misstänksam, mer problematisk och därför öppnar man inte för nya människor på samma sätt.

    Jag öppnar upp mej mer nu änn när jag var 30. Så vi är alla olika. 😊

   Man värderar barndomskompisar högre? Alla andra efter det kan vara uppskattade men är mer utbytbara?

  Jag trodde aldrig på att killar är så mycket lättare att vara vän med än tjejer, för jag hade bara tjejkompisar.
  Nu har jag vuxna söner och döttrar och ser så tydligt att killar är lättare att ha att göra med än tjejer, både som partners och som vänner. Vad tänker ni?

   Typiskt killiga grejer är ju inte så relationsbaserade utan kan grundas i ett intresse.

   Typ så.

    Ja, men även mina döttrar har ju haft mer tur med sina killkompisar! Killkompisar finns där och är pålitliga på ett annat sätt, enligt vad jag ser som mamma. Tjejkompisar är så mycket drama?

     Man får väl hitta tjejkompisar som är lite mindre dramatiska. Precis som att man får hitta killkompisar som inte är våldsamma och bröliga.

     Haha va? Är det inte bara en total myt? Eller något som man bara säger och sedan ser i allt. Känner faktiskt inte alls igen det. Män brukar väl generellt inte vara så pålitliga i vare sig kärleksrelationer eller vänskapsrelationer. Kanske om man ber dem hjälpa till att flytta typ, men de kommer liksom inte på att höra av sig när man gjort slut med partnern, höra hur man mår, köpa födelsedagspresent osv

      Haha spot on!

      som snubbe tycker jag det skulle vara okänsligt och nedvärderande att ringa en tjej som gjort slut med nått pundhuvud och fråga ”hur mååår du?”

      hon tar upp det om hon känner för det

     Ja, jag tror de sökt sig till mer dramatiska tjejer. Min dotter har ett litet järngäng av riktigt avslappnade fina tjejkompisar.

   Pick me girl!

   Nä skoja bara, jag håller generellt med om det.

   Håller inte med, tycker det är individuellt. Har både tjejkompisar och killkompisar – vissa är krångligare och vissa är enklare, men ser inget samband med kön.

    Jag håller helt med dig.

    Och tjejer som påstår att andra tjejer inte går att ha som vänner på grund av drama, de är oftast de mest dramatiska tjejerna själva. Av min erfarenhet i alla fall.

     Gud håller helt med där. En tjej jag hållit på med samma sport som har bytt umgänge säkert 4-5 gånger senaste 12 åren men det är aldrig hennes fel utan hon som ”aldrig låter någon trampa på henne”.

      Heter hon anna book?

      Nä skämt å sido. Jag förstår precis vilken typ hon är.

   Jag håller med faktiskt.

   Jag har tjejkompisar jag känt i 15 respektive 30 år. Som ställt upp och stöttat mig igenom allt. Killkompisar har varit mer distanserade däremot, inte alls lika lätta att komma nära, och vissa har försvunnit när de fått flickvän. Så jag upplever att tjejer varit bättre vänner i mitt liv.
   Vad gäller drama och sånt så har jag sett lika mycket av det hos killar. Aldrig förstått ryktet om att tjejer bara är drama medan killar är raka, ärliga, schyssta för jag har inte alls den erfarenheten. Har sett killar snacka skit och sprida rykten också.

   Har genom åren umgåtts betydligt mer med killar än med tjejer. Har några väninnor som jag skattar högt, men kommer aldrig ifrån att jag i slutändan tycker jag klickar så mycket bättre med killar. Det kan ju i och för sig också vara behäftat med problem, exempelvis har det hänt många gånger att killar utvecklat känslor med mig och att vi fått sluta umgås för att känslorna inte varit besvarade. Det är ju också så att man någonstans aldrig kommer dem så nära som andra killar gör, man blir liksom aldrig en del av ”grabbsfären”.

   Är väl för att killar är sämre på att prata känslor dvs inget ”drama” men baksidan blir färre och sämre relationer.

    Detta tror jag fullt ut på!! Jäkligt lätt att inte skapa drama när allt man pratar om är senaste serien och hockeyallsvenskan.

   Beror väl helt på vilka tjejer eller killar man har som vän. Och i vilken ålder man är. Jag har mest tjejkompisar och har noll vänskapsproblem med dem. Tycker det var mer fram till man var typ 25 det var drama och liknande.

   Vilka olika upplevelser man har. När jag tänker på killarna jag var ”kompis” med i ung ålder så slår det mig hur många som faktiskt var intresserade av mig på ett annat sätt och som försvann när jag hade partner och som dök upp igen när jag var singel. Relationen vi hade var också ofta väldigt ensidig där jag tog väldigt mycket känslomässigt ansvar för precis allting.

    Håller med och har samma upplevelse! Hade massor av ”killkompisar” när jag var yngre och varenda en är i princip dom bortblåsta nu. Det var flera av de som confessade efter en tid att de varit intresserade av en, så jag har tyvärr blivit ganska misstänksam mot vänliga män.

   Generellt sett är ju kvinnor extremt mycket bättre på att sköta nära, långvariga relationer än män. Så se upp lite med att nedvärdera kvinnliga vänskaper, det kan hända att du gör dina barn en otjänst.

    Jag säger ingenting till mina barn! Uppmuntrar alla vänskaper men barnen är vuxna.

     Vad fint 🙂 läste in att dina barn var tonåringar/unga vuxna av någon orsak.

  Precis fått reda på att jag är gravid efter att aldrig kunnat hitta ägglossning, jag har pcos och har inget annat än förväntat mig att jag skulle behöva hjälp. Men precis under ett år testade jag positivt, sjukt, måste kännas som när andra testar positivt på första försöket 🙂

   Grattis!! 🙂 Det är ju fantastiskt!
   Jag har regelbunden ägglossning men har efter 2 åt fortfarande ingen bebis… :/

    Har du kollat upp dina värden?

     Vilka tänker du på? Jag har bett vården ta prover som t.ex. progesteron på mig men ”det är inget vi gör”. Har haft två missfall som tyvärr bara förlängt lidandet eftersom jag inte har rätt till missfallsutredning (för få missfall) eller fertilitetsutredning (för många graviditeter). Kul liv!!

      Fy vad tufft 💔 Vården är inte toppen gällande just dessa grejer tyvärr ( har själv precis äntligen lyckats få syskon efter flera års kamp med ivf). Du har säkert koll redan men tipsar ändå: be att få kolla alla sköldkörtelvärden (minns ej exakt vad de heter men tror det är tre). Progesterontester säger inte så mkt då värdet varierar under ens cykel… Men du kan läsa på om östrogendominans/progesteronbrist och förändra vissa saker med kosten. Koffein & östrogen bryts t ex ner av samma enzymer i levern så är man östrogendominant kan det hjälpa att dra ner på kaffe/cola osv.
      Är din lutealfas tillräckligt lång? Vet du att du ägglossar? Ägglossningsstickor bekräftar tyvärr bara att kroppen vill ägglossa, inte att den faktiskt får igenom en ägglossning. sorry för långt svar och oombedda tips, Men det är sånt jag lärt mig under åren som ofrivilligt barnlös. Hoppas ni får eran bebis snart<3

       Tack för din kommentar. <3 Har kollat sköldkörteln via VC någon gång (pga trötthet) och på eget initiativ via werlabs också och haf alltid sett bra ut. Försöker förlänga min lutealfas då den är lite kort men går segt än så länge. Har ju blivit gravid iaf så antar det kan gå trots att den är kort. Jag tempar och struntar i stickor så vet att jag har ägglossning. 🙂 Har just nu typ gett upp. Känner inte jag kan göra så mycket mer… 🙁

      Åh vad ledsamt, beklagar att du fått missfall! Jag hade också fått två missfall och trodde jag var i samma sits, alltså för få missfall för utredning och att jag inte heller hade rätt till infertilitetsutredning. Pratade med vården efter att jag försökt bli gravid cirka 1,5 år (de två missfall en hände under denna tid) och de bad mig skicka en egenremiss då vi försökt över ett år, trots att jag då blivit gravid två gånger under tiden. Fick påbörja utredning, så undrar om det är olika mellan olika landsting?

      Blir så ledsen att du ska hamna ”mellan stolarna” i detta och gå med en sån ovisshet utan möjlighet till hjälp… Hoppas det ordnar sig för dig!

       Vad bra att du kunde få hjälp ändå 🙂 Jag pratade med reproduktionsmedicinska kliniken och hon sa att de är stenhårda med reglerna och inte gör undantag. Skulle kunna söka mig privat men då kan ju lätt tusenlappar sticka iväg, och i denna ekonomin liksom.. :/

       Tack jag hoppas det med. Vissa dagar orkar jag inte längre hoppas. 🙁 Tror inte det kommer bli något då jag är gammal.

   grattis!! hoppas allt går vägen 😍

   Grattis! Hoppas att allt går bra <3

   Stort grattis! Har med hoppats på pluss i snart ett år och detta ger hopp!

   Grattis!!!

   Och vill för sakens skull påminna andra – ni behöver inte vänta i ett år att söka hjälp om ni har oregelbunden cykel.

  Hur lång tid skulle ni säga att det tar att skriva 12 000 ord, plus lite research och eftertanke. Texten ska hålla bra nivå och inte vara slarvig. Samtidigt är det inget examensarbete liksom. Fyra dagar?

   Om du utnyttjar hela arbetsdagar… så är det säkert inte helt omöjligt. Men nästan.
   Jag tänker nog att det behövs några fler dagar för så många ord med research och allt.
   Allt beror ju på hur snabbt du tar in det du läser, hur fort du kan strukturera din text sedan för att få ihop en bra uppsats.

   Är du bra på planering och rutiner med mat, sömn och lite motion och så… Så är det nog inte omöjligt på 4 dagar.
   Jag personligen orkar inte skriva varje dag….åtminstone inte lika länge varje dag. Men jag vet att andra klarar det.

   Har du en pressande deadline är det ännu mer troligt att du klarar det också. 🙂

    Tack för input. Jag är van att skriva, men en enda text med så många ord är lite skrämmande. Känns som att man måste ha mycket tydigare struktur på texten än när man skriver 12 stycken tusenordstexter. Annars riskerar man ju att det bara blir rappakalja, upprepningar och helt meningslösa stycken. Jag lägger upp mina arbetsdagar som jag vill, så jag kan ju sitta i 12 timmar i sträck om jag har lust. Vilket jag verkligen inte har 😛

   Alltså, ja det är väl möjligt om du är någorlunda bra på att skriva. Om du tänker att 500 ord är en sida så ca 6 sidor om dagen… om du köper lite extra kaffe och inte gör nåt annat? Visst.

    Haha, kaffe och inte gör något annat. Låter lagom lockande. Vad kan vara mer rimligt då, en vecka?

   Jag skriver mycket på mitt jobb och behöver researcha innan jag sätter igång. För mig tar själva skrivandet inte så lång tid, det är inläsning och att bestämma hur texten är uppbyggd, struktur, indelning i rubriker eller kapitel som tar tid. När man har koll på innehållet (inläsning) och strukturen då tar det inte så lång tid. Men jag jobbar mycket mer effektivt om jag inte har en tidspress. Skulle därför ge mig två arbetsveckor för ett sånt uppdrag, då kan man läsa in sig och strukturera upp hur slutprodukten ska se ut innan man sätter igång.

    Tack för ditt svar! Två veckor är tyvärr inte acceptabelt, haha. Jag får kämpa på och se hur länge tid det tar, helt enkelt 🙂

   Fyra dagar känns totalt orimligt. Som du säger krävs struktur mm. Det kräver även att texten arbetas om. Jag hade aldrig skrivit ett så långt arbete och förväntat mig att första utkastet var min färdiga text. Research tar dessutom mycket tid och jag tycker även att själva skrivandet av den del av texten som är bunden av källorna går rätt långsamt. Det är nog bara den analyserande delen som jag själv tycker går snabbt. Ordet är mer fritt i den delen och man skriver ner sina egna resonemang istället för att sitta och kisa ner i nån bok och kontrollera vad det nu stod i den.

    Tack för ditt svar. Det är inte den typen av text riktigt. Det är mer som en artikel, så det kommer definitivt gå fortare än en akademisk text. Men jag förstår din poäng 🙂

     Okej men då kanske du kan greja det! Kör hårt!🍀

  Jag gick på en intervju nu i veckan till ett jobb jag verkligen ville ha, men det gick så sjukt dåligt och jag skäms över hur jag svarade på allt nästan. Har nån gått på en intervju som kändes åt helvete men där ni ändå fick jobbet?

   Ja, jag grät efteråt och ringde mina föräldrar haha. Grät igen när jag fick det. Möjligt att de inte gick så dåligt som jag trodde men kan inte varit den bästa de intervjuade iallafall.

   Japp. Flera gånger. Är kanske onödigt självkritisk?

   Ja!!
   Det jobbet jag har nu som har varit mitt drömjobb sen flera år tillbaka. Intervjun var den SÄMSTA prestationen jag någonsin gjort. Var via video och under vissa omständigheter som gjorde att jag var extra stressad. Jag försökte skämta i början för att lätta på stämningen men de förstod ej mitt skämt och det var så STELT. Jag repade mig liksom inte också fortsatte att vara helt off och svarade konstigt och ogenomtänkt på frågorna. Men fick ändå jobbet, vilket känns så sjukt. Hade lite tur har jag förstått i efterhand, bl.a. var det inte så många andra kvalificerade ansökande, och de hade lite överseende med att det var vissa omständigheter som sagt som gjorde att jag var extra stressad.

   Jag tänker att ibland har man lite otur, men ibland har man faktiskt lite tur också. Kom ihåg det, och lycka till 🌸

  Har en person i min närhet (inte lika nära nu som för några år sen dock) som jag verkligen inte förstår mig på. Hon har i alla år klagat titt som tätt på vardagliga saker, hushåll, barn, jobb etc. En person med väldigt låg stresströskel helt enkelt. I perioder har det även varit prat/oro om dålig ekonomi. Och ändå har hon (och hennes man såklart) skaffat totalt sju barn…. De två senaste skaffades dessutom efter mycket prat och klagomål om stress i vardagen och ekonomin. Mannen har även i långa perioder haft det svårt att få jobb och gått på olika vikariat, och just nu arbetslös. Och nu har hon blivit sjukskriven för utmattning och verkar inte direkt göra/vilja göra några framsteg.
  Såklart tufft för henne och familjen men jag kan inte låta bli att tänka att situationen delvis är självförvållad. Varför skaffar man fler barn än man orkar med och har råd med?

   Låter väldigt korkat. Hur överlever man ens med 7 barn och ingen inkomst?

   Antagligen för att barnen är något som ger en stark kärlekskänsla. Starka glädjekänslor som motpol mot det jobbiga i livet. man kan säkert bli ”beroende” av att skaffa barn på samma sätt som man kan bli beroende av annat som ger kickar.

    Skillnaden är ju att detta beroende innefattar människor. Människor de varken har tid, ork eller råd med. Hade varit bättre att vara beroende av typ snus då.

     Självklart hade det varit bättre. Men ibland är ”suget” efter dessa kickar starkare än de rationella tankarna….

   Hon kanske vill ha kontroll över något i sitt liv och detta ”något” har nu blivit att skaffa barn? När du beskriver hennes situation känns det som att det är rätt jobbiga grejer som händer som kanske känns okontrollerbara (arbetslöshet, sjukskrivning, dålig ekonomi). Men att sätta barn till världen är något hon själv har ”kontroll” på och en situation hon känner igen med graviditet, bebistid, förskola etc.

    Låter som ett jäkligt osunt sätt att ha ”kontroll” på då.

     Ja alla hanterar vi saker olika 🤷

   Såklart hon inte vill vara utmattad, vem vill det?

   Men däremot håller jag med om att situationen delvis är självförvållad, man har ett ansvar att styra upp sitt eget liv och inte systematiskt ta på sig mer än man kan hantera, särskilt inte när det involverar barn. Få personer orkar ta hand om sju barn på ett bra vis, de flesta bör därför avstå från att skaffa så många.

  Vad ska jag ha för shorts i sommar? Känner att jag lämnat de korta jeansshortsen i min ungdom…. Känner mig inte bekväm i det längre. Men vill inte gå runt med midikjolar varje dag heller. Vad har man för sommarkläder ”nu för tiden”? Haha 🥲

   Nu jobbar jag med barn (därav lite outtalad klädkod) men jag köpte shorts på herravdelningen på lager 157 😅 bekvämt att de är lite längre modell (nånstans mellan mitten på låret och knät) och fanns många olika modeller. Men de sitter ändå inte pösigt liksom.

   Shorts som slutar närmare knät finns det ju en hel del av och många är riktigt snygga. Eller mer dressade shorts.

   Vet inte om det är något för dig, men jag föredrar tunna byxor på sommaren. Typ svala linnebyxor. Det kanske kan vara ett alternativ om du inte hittar några shorts?

   I övrigt tycker jag inte att man kan bli för gammal för jeansshorts 🙂

   Skönt att kunna tänka på och planera inför sommaren!

   Det man gillar och som passar?! Jeansshorts är ju det bästa… bara inte lika korta som man hade som yngre. Jag älskar shorts!!!

  Har ni sålt plagg på Sellpy? Jag tänkte rensa min garderob och funderar på om det är värt att skicka plaggen dit. Är mest billiga märken som H&M, Lindex m.m så känns inte som att det kommer säljas även om jag gör besväret att lägga ut på tradera. Ser att Sellpy tar 10 kr per osåld annons. Är det vanligt att kläder man lämnar in inte blir sålda? Vad har ni för erfarenheter?

   Skulle säga att det funkar om du skickar sånt som du annars tänkt skänka, eftersom du inte får så mycket pengar för sakerna. Jag skickade iväg ett paket med typ 20 klädesplagg och fick totalt 523kr för allt. Det som gav mest var en peaktröja (130kr till mig) och vissa saker (typ h&m) fick jag 3kr för.. Det ger ju mer klirr i kassan att sälja själv på tex marketplace men om man inte orkar eller verkligen är i behov av varje krona så är Sellpy bra. Dock lång sorteringstid, fler månader innan dina saker läggs ut till försäljning.
   Sellpy sänker priserna på dina varor efter en viss tidsperiod så det mesta blir sålt till slut, men som sagt, du får inte jättemycket pengar för det.

   Rekommenderar inte sellpy , sälj själv epå loppisen eller market place

   Aldrig sellpy så dåligt betalt och de gör konstiga värderingar av plaggen du lämnar in! Man tjänar mer på att sälja själv på tradera/loppis/marketplace. Visst lite mer jobb men mer pengar till en själv!

    Men får ni verkligen sålt plagg från kedjorna på tradera? Jag tycker bara att jag lyckas sälja märkeskläder där (typ barnens PoP-kläder)….

     Ja så länge de är i bra skick så brukar det inte vara några problem! Sen kanske man inte får mer än 50-100 kr för vissa plagg.

    Man ska ju också orka 1) fota och lägga ut allt 2) hantera allt crazy folk där ute 3) hantera paket osv. Klart man tjänar mer om man pallar, jag gör det inte. Jag tycker sellpy är toppen, ser pengar in som en bonus. Handlar mycket på sellpy till kidsen också.

   De sätter lite konstiga priser ibland och man tjänar typ ingenting men det är såååå skönt att bara slänga i allt i en påse och så sköter de resten. Hade inte pallat sälja själv.

    Lite så jag känner också. Men du har iaf inte gått back på osålda annonser? 😅

   Funkar jättebra om det är märkeskläder av bra kvalitet. Har fått mer genom sellpy än om jag skulle sålt själv via tradera.

  Har sån ångest för att jag inte avslutade min inlämningsuppgift i tid utan fortsatte resonera kring något som kändes väldigt logiskt.
  Men så screenshotade en kille i vår chattgrupp svaret han fått ”helt korrekt svar, grattis!”.
  Hade jag stannat efter mitt första resonemang hade jag vetat att jag får godkänt då vi kom fram till samma sak. Nu har jag ett helt annat svar än honom och har sån sjuk ångest över det😭

  Behövde ventilera.

   Det absolut värsta som kan hända är att du får komplettera 🙂

    Ja jag vet ju det egentligen men det är så jobbigt. Usch☹️

  Är på jakt efter min signaturdoft! Är kvinna i 20-årsåldern. Visst borde jag till att börja med ha eau de toilette som är lättare än eau de parfum? Sen vad gäller doft söker jag något som inte är alltför blommigt och tantigt, men inte heller för vaniljigt och flickigt. Något mellanting som utstrålar mogenhet men ändå ungdom och livfullhet. Kanske något träigt?

   Sök bland Byredos dofter är mitt tips!

    Helt enig – jag älskar Byredo. ”Rose of no mans Land” är min absoluta favorit. Dock är det ”kraftiga dofter” så man ska undvika att spraya på för mycket. Max ett spray räcker, i mitt tycke 😊

   Baccarat Rouge

   For her – Roudrigez

   Flowerbomb!!

    Tantig och tung, ju!

    Den är helt fruktansvärd😰

   Chloé!

   Nina Richi

   Myth av Ellis Brooklyn- bra mellanting mellan ungdom och tant!

   Laura

  Känner ni till nåt om den där influencern som har skrivit En enkel till indien? Cassandra nånting?

  Jag läste här nångång att hon är gift med en jätterik man och inte behöver göra nånting etc och har haft det i bakhuvudet hela tiden. När jag ser hennes insta-inlägg blir jag så ofrivilligt provocerad.

  Hon skriver liksom ”skrytigt” fast det ska se ut som tips/pepp/ödmjukt. Typ att hon ofta beskriver hur otroligt det är att lilla hon fick ett bokkontrakt och bokagent och så vidare och så vidare. Typ ”följ era drömmar det kan hända er också!” Det är enbart sånna inlägg. Och då kan jag inte låta bli att tänka ”ja visst, svårt att satsa på sina drömmar när man inte behöver tänka på någonting annat & svårt att marknadsföra den när man redan har en jättestor instagram”.

  MEN nu till min fråga: har jag fått det hela om bakfoten?? Är hon egentligen en ”vanlis” som kämpade och lyckades få en bok utgiven mot alla odds?

   Jobbat lite med henne när hon jobbade på Metro Mode. Vanlis. Trevlig!

    Aha okej. Får sånna cringe-känslor när någon som gjort nåt en gång sen ska hålla kurs om det och skriva instruktionsböcker om hur man gör 🙈

   Hon var med i Holy Crap podcast och jag tyckte också att hon var skrytig där bla gällande bokkontraktet.

  Måste skriva av mig. Bor i bostadsrätt där plötsligt föreningen meddelar om Balkongrenovering, ger oss typ 10 dagar att tömma balkongerna. Sedan ny info att vi med inglasat får dom borttagna och ej återställda när allt är klart. Flera har nyligen satt in nya glas och är fly förbannade såklart. Föreningen verkar helt obrydd och några grannar har kontaktat jurist så får se var det landar… Blir väl förmodligen en härlig avgiftshöjning på det också.🤬

   Du är väl en del av föreningen? Var du inte med på senaste stämman?

    Nej tyvärr inte. Men detta var en lika stor överraskning för mina andra grannar..🤷‍♀️

     ”Överraskning”?
     Då har man inte följt med.
     Typiskt med folk som inte orkar engagera sig, men klaga efteråt går bra!

   Du och dina grannar är ju föreningen. De renoveringar som sker är för er skull, så att dra in jurist verkar märkligt. Ni fattar ju besluten tillsammans.

    Styrelsen kan ju fatta såna beslut. Men man kan ju gå emot dem, föreningen är ju ni som är medlemmar.

     Gissar att ts inte har gått på ett enda möte.

     Dessutom får man väl hem papper på vad som beslutats på det mötet/stämman. Det är ju inte direkt så att ”styrelsen” bara sitter där och bestämmer.

  Kom på en sak jag tycker är mycket WT (efterfrågas ju här med jämna mellanrum). Det är när killar inte har några riktiga sommarbyxor, utan rullar/drar upp sina vanliga jeans istället de varma dagarna. Så fult och tacky!

   Nja tycker det känns lite ”söderkis” över det hela haha. Fast ser iofs bara snygga personer framför mig, kanske inte är snyggt på gemene man. Men skulle inte kalla det WT

   ja det var bättre under 1700-talet med men in tights

   Alltså trekvartsbyxor öht!? Vad ÄR det för skit? Fulaste som finns! Trekvarts är wt!

   Växte upp i en bonnhåla i Skåne och detta var killarnas outfit på sommaren:

   – Rutig kortärmad skjorta som visar tatueringarna
   – Jeansshorts eller uppdragna jeans på just det sättet du beskriver
   – Silverkedja runt halsen
   – Svartvita stora sneakers

   Någon som känner igen? Haha

    Ahh det är precis den här vyn jag ser framför mig! Fy tusan.

   Inte direkt ”tacky” tycker jag. Men det beror på hur de är klädda… Snygga kläder och noggrant upprullade byxor kan vara fint. 🙂

   Åh herregud ja, så fult. Och varmt??

   Är inte det mer hipster?

    Jo

    För typ 10 år sen, nu=wt

    Nej då förstår du inte vilken upprullning jag menar :p inte ankeln, utan rulla upp vanliga tjocka jeans till shorts. Istället för att köpa shorts.

     Jaha, det har jag aldrig sett.

  Tycker livet känns så oerhört meningslöst just nu. Att allt mest känns som en kamp. Att ingenting är genuint kul eller njutbart. Att inget spelar någon roll. (Sitter och scrollar ÖS och skriver svar på vissa grejer men postar inte svaren för plötsligt känns både fråga och svar helt meningslösa.)

  Vet inte vad jag vill med den här kommentaren heller.

   Ett meningsfullt liv är inget man råkar snubbla över en vacker dag. Det är något man bygger själv över tid. Med ett meningsfullt jobb, roliga intressen, volontärjobb, gemenskap mm. Och ev terapi om det föreligger depression!

   Du är inte ensam.

  trodde jag mötte kärleken på riktigt… han sa han va kär i mig på dejt nummer 2. i helgen hade vi underbara 3 dygn med, samtal kärlek sex o mys . han kalla mig sin flickvän. att det är ”vi” nu… känt varann i 2 v.
  idag inte ett ljud.. ghostad? .. har gråtit o haft extrem ångest. 😭💔 men jag kan inte va med någon som gör så här. fast jag såg fram emot nästa helg då vi bara vi skulle va o umgås.

   Förstår att det känns jobbigt men han verkar vara en player. Skulle bli rädd om någon sa att den var kär i mig på andra dejten. Hoppas du kan släppa honom och fokusera på något annat ❤️

   Förlåt, nu är jag väldigt ärlig här, men det låter helt sjukt att säga att han älskar dig på dejt nummer 2 och att du är hans flickvän efter två veckor??

    han har inte sagt att han älskar mig. han har sagt att han är kär i mig. att vi är pojkvän /flickvän o att det är vi nu… ja, håller med. men då jag så enormt vill ha ett förhållande så föll jag för detta smicker.. 😭
    i går kväll skrev han att han saknade mig… idag inte ett enda livstecken 💔😥
    förstår inget.

     Det är väl normalt att inte höras på en dag? Dessutom kan väl du skriva till honom? Tycker du verkar lite överdriven som gråter för att killen inte hör av sig på en dag. Han kan vara extremt magsjuk med diarré, hans mamma har dött eller vad som helst.

      Inte TS. Men ja, det KAN vara så, KAN finnas tusen orsaker. Men man lär sig också hur en person beter sig med sin telefon, hur snabb den är på att svara osv.

      hans mamma är redan död. hans pappa fyller år i dag. han är ledig o hänger bara med barnen.dom skulle till pappan på kvällen. på dagen inget speciellt.

     Men ni pratade igår? Är man ghostad då? Låter lite hysteriskt

      vi sms i går. o han vet att jag vill ha kontakt lite varje dag. inte att det är helt tyst. speciellt då vi inte har så, mkt chans att ses.
      idag är han inte nå bar. svarar, inte i tel. inga sms.

       Han kanske har annat för sig? Du känns väldigt desperat, du känner knappt killen. Ta det lite lugnt. Ibland har man annat för sig. Det har bara gått en dag, man är inte ghostad för det. Eller har du suttit och spammat honom?

    Red flags för mig med 😬

     menar du hans sätt?

      Ditt sätt

       Men även konstigt av honom att gå så fort fram.

   Men åh 💔 att det går sådär fort är en varningsklocka. Kanske har verkligheten kommit ikapp honom och han har blivit osäker på sina känslor. Har varit i precis samma sits som du, vet hur fruktansvärt det kan vara… kan du försöka få kontakt med honom och tillsammans försöka tala klarspråk om vad ni är och hur ni vill ha det framgent? Ni kanske båda behöver lite andrum för att få klarhet i vad ni känner för varandra och vad ni vill framöver.

    känner inte att jag vill /vågar satsa.
    ihelgen drack han mkt
    vi prata om det.. då jag har erfarenhet av alkoholism (fd pojkvän)
    han vet mitt behov av att ha kontakt trots att vi inte ses…

   För att han inte skrivit på en dag? Jag förstår inte heller nånting.

    Jag fattar inte heller? Om man inte skriver en dag så är man ghostad? Låter lite väl hysteriskt.

     har ju sagt att jag inte fixar att vi, inte hörs.. om vi nu ska kallas par så vill jag ha någon kontakt per dag typ nåt litet sms. inte bara tystnad..

      Även om det är intentionen de allra flesta dagar så kan det ju komma saker emellan. Ge det någon dag till. Det behöver inte betyda något dåligt.

       jag får bara en dålig magkänsla.
       samt att vi haft 2 samtal om hur vi båda vill ha det o hur vi resonerar o har för behov.
       vi sa att vi skulle mötas halva vägen.
       men idag är han försvunnen…
       jag är såå lessen och i chock. gråtit så mkt.
       men jag känner mig för sviken för att låta detta bara passerar.
       men oj vad jag saknar honom o längtar. är såååå ledsen 💔😭

        Får röda flags på dig Ts och det kanske killen också fått på dig och ditt kvävande och krävande sätt efter en andra dejt. Hans stora alkoholintag på andra dejten är ju även det en enorm red flag. Har han dessutom barn går dessa före dig alltid och jämt.

         inte efter andra dejt. utan efter våra 3 dygn i hop.
         som en annan, kommentar skrev. man lär sig. o han kollar sin tel HELA TIDEN
         svarar på alla mess, o, tel samtal. både klocka , mobil på.
         jag har inte varit krävande till honom. vi har pratat o han ville att jag ska må bra sa han för 2 dgr sen
         han tycker dock att tiden vi INTE SES är något viktigt
         utan bara DÅ vi ses. han tycker att livet är som en klackspark. att allt ”löser sig” chillar sig igenom livet. bokar el planerar aldrig.
         ändå säger han att han är kär, att jag är hans flickvän. att han berättar för flera att han träffar ”en tjej” (mig).
         från en dag till en annan så går han under jorden.
         vem blir inte oroad o ledsen?
         jag har gett han space. inte hört av mig mm.

      Big no no att kväva någon som du verkar göra. Det är det inte många som orkar med. Då hoppar man nog hellre av.

    Beror väl på..? Har man tidigare haft daglig kontakt så blir det jättekonstigt när någon avviker från det normala.

    Till ts, ja, det suger men är ENORM varningsflagga att det gått så snabbt. Det är iallafall min erfarenhet. Var ledsen och låt dig vara ledsen för det som inte blev, det kommer bättre dagar ( och bättre män)🌸

     ja precis. haft mkt kontakt alla dagar… idag bara har han gått under jorden yta… 😥💔

      Men kan ju finnas en anledning? Herregud ta det lugnt. Har bara gått en dag.

      Allting kretsar inte kring dig och vad du behöver. Hur ska du ens klara av att ha ett riktigt förhållande när du beter dig såhär?

      Du borde jobba på relationen till dig själv innan du skaffar en relation till någon annan. Du verkar behöva det. Med all välmening.

      Tycker folk verkar väääldigt chill och inte alls vana vid att man pratar varje dag med någon man dejtar? Märkligt för mig.
      Jag är iallafall som du ts, jag var/är tydlig med vad jag önskade osv. Sen var det upp till den andra att kunna möta det och vice versa. Den som jag tillslut blev tillsammans och sambo med var den som inte såg saker som något problem utan ville ha det likadant gällande kontakt. Ingen av oss har en minsta önskan om att göra den andra otrygg och då gör man saker för att den andra ska känna sig trygg.. helt enkelt för att man tycker om personen och vill varandra och relationen väl.

   Man ska akta sig om nån håller på sådär, går fort fram. Det är oftast inte äkta.

   Det låter som om det gått lite fort för er båda. Har han barn så kommer de gå före dig i prioritet så detta kan ju hända igen även om det inte är hans intention. Försök ta det lugnt så hör han nog av sig snart ska du se!
   Men som några andra skrivit kanske det vore bra om du jobbade på dig själv först lite, så att du får upp självsäkerheten och inte tar det så hårt om det inte blir något med den här mannen. Är det meningen att det ska vara ni så kanske ni kan försöka igen lite längre fram?
   Håller tummarna för er! ❤️

  Har naturligt rågblont hår. Tänker mycket på att det vore trevligt att ljusa upp håret lite samt få lite mer stadga när man t.ex. gör lockar. Borde jag göra slingor?

   Nej! Har du redan fint hår så låt det vara!

   NEJ!

   Gör en balayage, inte slingor

   Nej, låt vårljuset bleka upp naturliga slingor på dig nu och underhåll dem med silverinpackning över sommaren. Sen till hösten om du vill ha ljusare då kan du göra babylights eller en mjuk balayage! Tror det kommer kännas naturligare och bättre.

  Blir lite provocerad när filippa toremo tigger spons från flyttfirmor när man själv har en flytt på 50 mil att gö och blir beroende av en flyttfirma och sksll betalahela kalaset själv . Funderar typ på att låtsas va en influencer och börja tigga spons xD

   Var tigger hon?

    Oj sett fel:s visst skulle pr byråerna få ny adress så kan det gå :/ , typiskt pms human man har xD

     Humör*****

      Skall nog hålla mig borta från insta och internett ikväll ^^

       Äsch lätt hänt 😊

  Någon som är kunnig inom Hr?
  Av olika anledningar vill jag tacka nej till lönesamtal med min chef. Får man tacka nej? Om jag tackar nej kan chefen då välja att inte höja lönen enbart för att jag tackade nej till lönesamtal? Jag ställde frågan till HR på mitt jobb men de visste inte.

   Men alltså.. va?

   Vad konstigt.

   Jobbar som lärare inom kommunen och hos är lönesamtal frivilligt. Påverkar inte löneutfallet direkt har vi märkt när vi jämfört kollegor emellan. Medarbetarsamtalet däremot är obligatoriskt.

   Kolla med facket kanske. Dom kan allt, tycker jag.

   Är inte lönesamtalet till för att få en möjlighet att höja lönen utöver det den kommer att höjas med oavsett? Så jag tänker att du borde kunna tacka nej men att du missar möjligheten att höja mer.

   Kanske är helt ute och cyklar då jag inte vet om särskilda regler gäller för kommunala jobb. Men har inte chefen alltid rätt att bestämma om en anställd ska närvara vid tex ett möte eller ej? Om man inte kommer är det arbetsvägran?

   Sen kan ju mötet bara bli att chefen informerar om lönen, ifall den anställde inte vill/kan argumentera för sin lön. Men förstår inte hur den anställde skulle kunna slippa mötet om inte chefen sagt att det är valfritt.

   Lönesamtal är obligatoriska, dock kan ju ingen tvinga dig. Min fundering är dock varför du inte vill ha samtalet? Det är en chans för dig att få feedback och komma med feedback samt veta hur du kan påverka din löneutveckling framgent

    Eller snarare såhär, från arbetsgivarens sida är det obligatorisk att kalla dig till lönesamtal men du kan ju välja att inre gå

   Inget av det är obligatoriskt och man behöver inte gå. Ser gärna referens till lagtext om ni påstår annat (det är inte arbetsvägran )

    Jag har ingen lagtext eller så men förstår inte riktigt hur det skulle gå att slippa? Om min chef säger ”vi ska ha ett möte i morgon kl 14, kom till mötesrum 1. Syftet är att informera dig om din nya lön” så kan jag ju liksom inte strunta i att gå?

    Det går in under arbetsgivarens rätt att leda och fördela arbetet, att chefen bestämmer över medarbetarens tid. Därmed kan hen bestämma vilka möten och inte arbetstagaren ska gå på. Skulle säga att det bästa är att prata med chefen och resonera kring hur man känner, hen kan säkert vara tillmötesgående i att avstå lönesamtal

   HR-chef här. Ingen kan tvinga dig till ett möte oavsett vad det handlar om. Om du inte vill ha ett lönesamtal bör du meddela din chef men en lönejustering ska du ha oavsett. Be din chef meddela justeringen via mail istället. Om du väljer den vägen och inte ett fysiskt möte får du ju ingen chans att förhandla men det tänker jag att du redan vet.

    Också HR-chef och håller inte alls med. Det är arbetsgivaren som leder och fördelar arbetet och säger chefen att en medarbetare ska delta på ett möte så skulle jag anse att det är arbetsvägran om medarbetaren inte dyker upp.

     Exakt. Lite farligt att ge rådet som Anonym 00:45 ger. Kan bli tokigt.

  Någon som har erfarenhet av kontaktperson/kan berätta hur det var och så? Jag har just börjat träffa en och kan inte släppa tanken på att det är någon som får betalt för att träffa mig så jag blir som osäker på hur genuint det är riktigt, även om det är trevligt att ha någon man kan träffa, prata och hitta på något med.. troe det är positivt för mig då jag är rätt ensam och inte direkt har något socialt liv att prata om men ja.. det där tankarna gör det som knepigt, kan inte riktigt slappna av och släppa in perosnen i mitt liv.. Så skulle upskatta andras tankar och erfarnheter =)

   Kontaktperson är man knappast för pengarna då det verkligen inte gäller några stora summor. I dom allra flesta fallen vill personen verkligen hjälpa 🙂

   Hej!

   Jag arbetar med kontaktpersoner och vill bara säga att deras arvode är väldigt lågt och min erfarenhet är att majoriteten gör det för att de genuint vill hjälpa och stötta andra människor 🙂

   Som tidigare nämnt så är det inget man gör för pengarna. För min del så tog jag på mig uppdraget för att jag kände att jag hade tid över och gärna ville fylla den med något värdefullt. Jag har varit kontaktperson åt en och samma tjej i 3 år och det var så himla givande och trevligt. 🙂

   Även jag har varit kontaktperson och arvodet man fick var väldigt lågt för tiden man lade ner, så jag tror att det inte är så vanligt att man gör det endast för pengarnas skull. Jag gjorde det för att jag tänkte att jag kanske kunde vara med att göra skillnad för ett barn/ungdoms liv.

  Har ni upplevt något övernaturligt någon gång?

   Övernaturligt vet jag inte men har varit med om en grej jag verkligen inte kan förklara. När jag gick på gymnasiet var jag ensam hemma en helg. Min yngre brorsa hade hade glömt sin discolampa på så jag stängde av den genom att dra ut sladden. När jag skulle gå och lägga mig på kvällen så såg jag att den var på! Stängde dörren och låste in mig på mitt rum, blev skiträdd. Gick inte in igen utan lät den stå på hela helgen så vet inte om sladden satt i igen eller hur det gick till. Sade heller inget till min brorsa eller mina föräldrar eftersom jag inte ville bli utskrattad men jag vet att jag drog ur sladden och jag vet att jag såg den stå på senare igen.

    Sånt där är riktigt creepy faktiskt…!

   Tv’n startade av sig själv mitt i natten en gång. Det var lite obehagligt, den var inte på standby.

   En vägghängd spegel hade lyfts av från väggen och låg på andra sidan av mitt rum en gång när jag kom hem från skolan. När det hände hade jag ett tag varit väldigt rädd för att sova på mitt rum och jag hade sovit på madrass inne hos mamma och pappa. Jag minns att jag brukade känna att någon satte sig på sängkanten och en gång klappade någon mig på armen. Jag minns även en kvinna i gammaldags blått nattlinne, som pratade med mig.

   Efter det med spegeln så ringde mamma ett medium som hjälpte henne och efter det har jag aldrig känt eller upplevt något sådant sedan det med spegeln. Mamma berättade först när jag var vuxen att hon hade kontaktat ett medium då hon inte ville att jag skulle veta att hon med trodde att det var någonting övernaturligt.

  Alltså bra trosor? Hipster typ. Känns som alla jag köper gör så jag ramlar ut hahaha

   Älskar de från Lager 157

   Jag tycker om Frank Dandy. Jag använder bara hipstertrosor (det är bekvämast för mig) och jag gillar dem. Även Newbody, som många föreningar säljer, tycker jag är bekväma och bra 😊

  Hur är det med Lisette Alfredsson nuförtiden? följer henne på youtube men där har hon inte uppdaterat på några månader och hennes instagram är låst.

   Det jag vet är att hon verkar umgås en del med Therése Lindgren. Hon var med bakom kulisserna på Theréses och Anders 1700-talsplåtning bl.a.

    Och även den senaste videon Therese la ut tror jag. Bara en kort kort stund dock, kommer inte ihåg exakt men hon hade kanske tagit hand om Therese hundar en sväng?

     Hon klipper även Therese videor, tror jag. Så de jobbar ihop, utöver att vara vänner då.

  Tänkte kanske att någon kunde ha en tanke om det här. Jag har tre små hundar som jag promenerar med i området där jag bor, där promenerar även än kille med sin hund som han ofta har löst. Hunden kommer ofta fram till oss innan killen knappt har reagerat, jag har sagt till flera gånger att mina hundar inte gillar att en hund bara kommer fram så och han ber alltid om ursäkt. Vi har aldrig bråkat utan det är mest jag som blivit irriterad för att han ber om ursäkt men så händer det igen ändå. Nu satt jag och min sambo på en lokal pub och åt middag och drack lite vin, när vi sitter där kommer killen in och sätter sig i baren. Han sitter där tills vi går vilket är i alla fall över en halvtimme. När vi går ut ifrån puben sitter hans hund fast i cykelstället utanför. Jag får en klump i magen och säger till min sambo att detta inte känns okej. Vi går in tillsammans och säger till killen att det är kallt ute och att hans hund nog fryser om han ska sitta där längre. Från ingenstans blir han jättearg och kallar mig för en hora som jämnt lägger sig i hans ensaker och att jag ska passa mig. Han gick som tur var ut i ilska och tog med sig hunden. Är bara i chock och vet inte om jag ska göra nått mer nu, även rädd för att jag ska möta honom igen med mina små hundar och att han ska skicka fram hunden på nått sätt då den är jättestor..

   Var bor du? Var det typ 20 minusgrader eller liksom hur kallt var det?

   En stor, frisk hund kan utan problem sitta utomhus och vänta på husse i en halvtimme.

   Nu vet jag att denna blogg är full av personer som skulle rädda hunden före sina barn ur ett brinnande hus osv osv så det är väl fel forum att skriva såhär.. men tänk dig alla ledarhundar, polishundar, jakthundar, slädhundar… vissa hundar spenderar dessutom majoriteten av sitt dygn utomhus.

   Jag har svårt att tro att hunden ”frös” av att sitta utanför i en halvtimme. Enligt min väderapp var det idag kallast i Kätkesuando i Norrbotten och där var det -13 grader. Det är inte jättekallt.

    Men varför inte lämna hunden hemma? Att lämna den ute för att dricka sprit 😒 Hunden kan lika gärna bli snodd under tiden, totalt ansvarslöst.

    De flesta hundägare tycker liksom jag att det är helt galet att överhuvudtaget lämna hunden själv utanför. Att sätta sig på en pub och supa medan hunden sitter själv mitt i stan i minusgrader tycker jag tyder på att man brister i omdöme och ansvar. Något han redan visat att han gör då han gång på gång låter hunden gå lös och gå fram till andra hundar trots att man säger ifrån. Att dessutom bli kallad hora för hora och i princip hotad för att jag sa ifrån har jag svårt att förstå är vettigt i den här situationen.

    Så du och din kille satt där och ”drack lite vin” men han satt där ”och söp”. Sorry men jag tycker att du mest verkar dömande och som en såndär som lägger sig i.

    Visst det var absolut extremt omoget och dumt att kalla dig h*ra. Säger inget om det. Men att en hund får sitta utomhus en stund medan ägare handlar/dricker öl/går på ett läkarbesök/whatever är liksom inte din business. Särskilt inte om det hade gått 30 minuter..

     Det här skulle vara ett svar till A 22:05…

     Vi satt och åt en middag, som jag skrev. Jag drack ett halvt glas vin. Killen satt i baren och drack öl och starksprit och var uppenbart påverkad.
     Vi har uppenbarligen olika syn på hur man lämnar en hund utan tillsyn. Ingen skulle lämna sin telefon utan tillsyn mitt i stan men sin hund verkar gå bra. Jag har verkligen svårt att se att så många skulle försvara det här om ni såg hur det var i verkligheten. Snarare verkar ni ha bestämt er för en sak som helt enkelt inte stämmer.

      Alltså…
      1) anledningen att man inte lämnar en telefon på gatan är för att den blir stulen. Hur många vågar gå fram till en stor fullvuxen hund som tom du som hundägare verkar vara lite rädd för?

      2) du skriver liksom att hunden frös… troligt.. varför tror du det? Skakade hunden? Verkade den orolig?

      3) han hinner sitta där i en halvtimme innan ni går därifrån men hinner då bli så full att han slöddrar?

      4) det verkar väldigt viktigt att poängtera att han drack alkohol & att du drack mindre. Relevans?

      5) varför tog du bara ett halvt glas vin om ni var på restaurang?? Säljer restaurangen halvglas eller vaskade du halva? Drack din sambo upp resten?

       1. Ändå blir hundar stulna här i stan med jämna mellanrum? Inte bara det utan de blir också utsatta för olika hyss som stenkastning och annat.
       2. En hund som sitter fast på en och samma plats och sitter/ligger ner kommer frysa i minusgrader efter ett tag. Hunden gnydde.
       3. Han var antingen redan berusad när han kom eller så hann han bli det på 30-60 min.
       4. Jag tycker att det är ansvarslöst att sätta sig och dricka sig full när man inte har tillsyn över sitt djur.
       5. Jag gillade inte vinet.
       Är det här förhöret över nu?

        Din historia blir värre och värre ju mer ifrågasättanden du får. Nu gnydde plötsligt hunden. Nä, du är inte trovärdig. Skulle inte hålla i rätten. Förhöret avslutas, målet avskrivs. Sköt dig själv nästa gång.

         Jag kände inte att jag behövde skriva en bok och skriva ner exakt varje detalj i hela den här händelsen från början. Jag ville ha stöd för att jag mådde dåligt av att en man var hotfull och skrek hora till mig rakt i mitt ansikte för att jag tyckte att han brast i ansvaret för sin hund.

    Nej den frös säkert inte men vem gör ens så?? Förstår mig inte på människor som binder sina hundar utanför affärer osv, så oansvarigt!

     Varför? Vad ska hända? (Dvs om det är en stor ”läskig” hund. Fattar stöldrisken om man lämnar en chihuahua…)

      Ser tyvärr väldigt ofta efterlysningar på just ”stora läskiga” hundar som blivit stulna💔

     Tack, för mig sjukt att man är så obrydd över sitt djur och dens säkerhet. Varför skulle man överhuvudtaget chansa på en sådan sak?

      Skönt att den där staden har dig som sin lilla minipolis då.

   Det var inte vidare smart att börja diskutera sånt med em person du vet har sin hund lös.

    Det var ingen diskussion, det var ett sätt att få honom att gå ut att ta ansvar för sin hund.

   Förlåt men gud vad jobbig du verkar! fattar att du inte vill ha hans lösa hund på dina men att hunden inte skulle klara sig en stund ute är lite väl känsligt. Är hunden väl rastad, väl omhändertagen i gott hull och verkar ju inte heller vara aggressiv eftersom den kommit fram till dina hundar utan så förstår jag att han blev arg. Sen onödigt och itne okej att kalla hora men ärligt talat var ni båda två rätt stora kålsupare.

    Förlåt men vilken sjuk kommentar. Det här är en aggressiv man som trots upprepade tillsägelser inte kopplar sin hund och låter den komma fram till mina som blir rädda. Han lämnar sin hund i minusgrader mitt i stan utan tillsyn för att supa. Sluddrar ur sig att jag är en jävla hora som förstör för honom och det är jag som är den jobbiga? Jo tack.

     Hann han bli så full på 30 minuter alltså? Och i din första beskrivning lät han inte allmänt aggressiv? Du skrev ju att han bad om ursäkt varje gång. Sen lackade han ur där på puben, ja. Men din beskrivning nu i denna kommentar tyder på mycket mer än vad som framkom i ditt inledande inlägg. Låter som att du kanske hyser agg mot honom eller så?

      Det var absolut minst en halvtimme men jag skulle gissa på snarare emot 45 min. Han var påverkad, om han redan var det innan eller hann bli det kan jag inte svara på, han drack friskt i alla fall.
      Jag har inte hyst särskilt mycket att emot honom, inte mer än vad jag gör i allmänhet emot människor som släpper fram sina lösa hundar till andras hundar.

       Varför är det relevant att han drack alkohol?

        Märker nu att du är samma person som skriver alla kommentarer, tack och lov får man väl säga. Men du kan ju läsa de andra kommentarer jag skrivit till dig.

         Hehe nej, jag har skrivit på några ställen men inte alla 😅

          Vilket sjukt sammanträffande då att nästan alla dessa kommentarer kommer med knappt en minuts mellanrum på alla svar jag gör…..

   Men vilka svar du får, en främmande karl har kallat dig ”hora” och folket här tycker att DU är jobbig för att du påtalat att hans hund eventuellt far illa, samt att hans slappa hundägarskap tär på dina egna hundar.

   Tappar helt och hållet hoppet om folk härinne (inte för att det är känt som ”Forskar-ligan på universitetet” direkt) men det här tog verkligen priset. INGEN reagerar på vad han kallade dig?

    Tack så himla mycket för att du skrev detta. Jag skrev här för att jag var så skakad av situationen och mått dåligt sen dess. Att han kunde bli så aggressiv bara för att jag brydde mig om hans hund och har sagt ifrån tidigare när han helt obrytt släpper fram hunden. Hade det inte varit andra i närheten så hade han utan tvekan kunnat slå ner mig. Nu känner jag mig rädd att överhuvudtaget gå ut med mina hundar.

    Att man traskar in på en pub och säger åt en okänd person att den ska gå ut till sin hund om hunden suttit utanför kopplad och verkar lugn etc i 30 min är ett ganska konstigt beteende. Annan sak om hunden verkade stressad/orolig. Verkade ju dessutom vara en stor ”och läskig” hund så ytterst osannolikt med stöldrisk etc också.

     Nu skriver du saker som jag aldrig skrivit, jag sa aldrig att han ska ut till sin hund utan att det nog blir kallt för hunden om han ska sitta där mycket längre till. Oavsett stöldrisk är det fortfarande oansvarigt i mina ögon. Dessutom om jag minns rätt är det oftast dessa hundar som faktiskt blir stulna.

      Så… ditt syfte med tillsägelsen var inte att få honom att gå ut till hunden och ta den med sig utan att… vadå? ge den ett täcke och då tillbaka in? Hänger inte med. Var det alltså kylan som var hela problemet?

       Nej, varför missuppfattar du med flit? Självklart ville jag att han skulle gå ut till hunden. Men du skriver det som att jag skrek att han skulle gå ut till hunden när jag hade noll aggressivitet emot honom och han svarar med att nästan vilja klubba ner mig.

        Nu är det ju du som tolkar in saker jag inte skrivit. Var skrev jag att du skrek? Så rörigt..

         1. Jag har aldrig skrivit att jag sa till honom att han ska ut till sin hund. Jag skrev klart och tydligt att jag sa till honom att hunden kommer nog frysa om han sitter där mycket längre till.
         2. Jag har aldrig skrivit ett ord om huruvida hunden var varken lugn eller orolig. Jag trodde inte jag behövde skriva exakt varje detalj från början. Jag tyckte min kommentar var lång som den var från början.
         3. Den typ av hund han har är den som har högst stöldrisk.

          Haha okej. Orkar inte. Plötsligt har du koll på statistiken över stöldrisken för olika raser också. Medalj till dig. Hurra.

           Återigen samma otrevliga person som svarar på allting. Har aldrig skrivit att jag har någon statistik, enkelt att se vilken typ av hund det är som efterlysts mest.

     Men att han kallade henne för hora och var hotfull ser du noll problem med?

      Det var ju absolut inte trevligt. Finns nog en anledning till att snubben satt själv och drack en fredag. Han är nog inte så bra med folk. Men tycker ändå att det är märkligt beteende som bb-läsare har, att man liksom tycker att man har rätt att lägga sig i exakt allt och tar sig friheten att mästra andra i alla situationer där någon inte gör som man själv hade gjort.

      Nu har jag varken hund eller gillar att gå på pubar, men säg att jag skulle haft en hund och bundit den utanför Ica. Ja, jag hade blivit irriterad om det då sprang in någon och sa att jag ska gå ut till hunden för att den fryser… (om det nu inte var så att hunden verkade uppenbart stressad och orolig men det framgår ju ingen sån info i TS inlägg). Jag hade såklart inte kallat personen hora men jag hade blivit irriterad och ifrågasatt.

       Vem har sagt någonting om att lägga sig i allting ens? Jag har aldrig yttrat ett ord till någon som binder sin hund utanför Ica trots att jag egentligen tycker att det är idiotiskt att göra så. Jag upplevde att en person ganska rejält brast och brister i sitt ansvar för sin hund. Jag tycker att det är fel att lämna sin hund i minusgrader på det sättet under så lång tid, marken blir jävligt kall när man sitter på samma ställe hela tiden. Jag gjorde en avvägning och känner inte att jag behöver berätta exakt varje detalj, jag tyckte att det var fel emot hunden och sa till. Att du skriver en hel text om hur fel det var av mig att säga till och ”det var ju absolut inte trevligt” om en man som skriker hora i mitt ansikte, hotar mig och agerar som att han vill slå ner mig säger nog egentligen mer om dig och en del av ni andra här.