Magar x 2

Jag upp dessa två inlägg efter varandra i mitt Instagramflöde och de går båda två under temat ”magar”. 
Molly skriver om hur hon drar in magen så fort hon hör kameraklicket, trots att hon är gravid. Att det är så sorligt att det skulle behövas en bebis i magen för att hon skulle komma på sig själv med att göra det här. Att hon trodde att hon kommit längre. I sitt inlägg ger hon i alla fall sig själv löftet att ”aldrig mer”.

I sitt inlägg tar Therese Wickmans också upp magen, och reflekterar över hur snabbt det gick för henne att börja ogilla den. Och att vi spenderar så mycket tid med att försöka ”fixa” någonting som aldrig ens gått sönder.

Magen.
Är det ett laddat ord/område för dig?
När jag var typ 13, 14 år gammal och med i Pingstkyrkan så bad jag till gud varje kväll om att få en platt mage. Fuck fred på jorden, jag ville ha en plattare magen. Jag lovade, att om jag bara fick det, så skulle jag aldrig mer be om någonting mer, någonsin.
Hur stört?

24 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Therese visar sin mage för att få många likes numera. Går inte att räkna längre hur många gånger hon visat den. Det räcker väl med en gång. Inget fel att hon tycks älska sig själv. Men alla vet det nu.

   Ja det är väl några år hon visat upp magen ?

    Säkert tio år. Och varje gång har hon precis lärt sig älska sin kropp?!

  Men alltså jo. Jag skiter i om folk visar sina ”fula” magar för att få likes. Jag tror fortfarande att åtminstone jag behöver se dem. Att bilden av hur en mage ”ska” se ut sitter så hårt att det blir snudd på omöjligt att känna att ha en mage som är degig, knölig, ärrig, mjuk, rund, eller vad som nu skiljer den från platt.

   Snudd på omöjligt att känna att det är okej*

  Hon får väl som alla andra hävda delade magmuskler för att motivera en plastikoperation.

   Behöver inte gälla just henne såklart men sett flera som ”älskar sin kropp” på ett nästan hetsigt sätt som senare genomgår operation. Antingen pga ”smärtor” som man aldrig tidigare hört talas om men plötsligt gör dessa smärtor livet så svårt att leva. Alternativt görs en operation i det tysta och allt kropps-snack är plötsligt som bortblåst och man ska inte prata kroppar mer. Ok fattar att folk inte vill dela allt men å andra sidan behöver man inte prata om sin kropp från första början om man vill minska fokus på den.

  Ja det där med platt mage alltså… Jag och en kompis lovade VARJE nyårsafton att vi skulle sluta äta godis och börja banta så vi skulle få platta magar och bli smala och snygga. Sorligt. Vi var barn, kanske runt 10-13 år. Och dessutom VAR vi pinnsmala.

  Hur sjukt att varje gång jag hittade en fyrklöver som liten önskade mig en mindre mage. Typ från 7 års ålder och framåt.

   <3

   Jag hoppas att du har ett annat förhållande till din kropp idag. Kram!

    Tog många år men mycket bättre nu. Tack ?

  Jag är väldigt vuxen och således ingen lättpåverkad tonåring. Jag märker väldigt stor skillnad i de perioder jag inte träffar så mycket folk, utan de enda kroppar jag ser är tillrättalagda instagramkroppar. Det påverkar hur jag uppfattar och tänker om min egen kropp. Även om man egentligen VET att kropparna är retuscherade, posade och filtrerade sätter det sig. I alla fall på mig. Och då tillhör jag ändå normen, med stora bröst, ganska platt mage och så vidare. Men är inte nöjd.

  Det är min upplevelse i alla fall.

   Håller lite med. När jag är ledig och gör saker jag gillar , typ åker skidor eller roliga saker med barnen, då hinns det inte med att tänka skavanker. Men blir lixom mer tillfreds och tänker bara att kroppen orkar. Sen fastnar jag i scrollträsket där man matas med retuscherade, opererade kroppar. Man jämför sig undermedvetet tror jag.

  Jag gillar att ha en stark mage, trots tre barn har den repat sig fint varje gång estetiskt sett (iaf enligt mig själv) men den hindrar mig så mycket i vardagen, att jag inte kan göra de aktiviteter jag vill utan att få ont på andra ställen (pga svag).
  Synliga magmuskler har jag aldrig haft, och aldrig försökt få.
  Platt mage har jag inte heller haft, har ju en magsäck, tarmar, organ osv där inne som får ta den plats de behöver.
  Så njae, magen hindrar mig inte så mycket eller snor tankekraft när det kommer till yta, men när det kommer till funktion. Mot gymmet!!

  Håller helt med dig! Jag brukar träffa mammor ibland på öppna förskolan. Är så skönt att se att det finns alla slags kroppar. Både sådana jag själv innerst inne önskade att jag hade men också kroppar som liksom min är 20 kg tyngre än innan de var gravida.

  Blev tillsagd av min kompis när vi gick i sexan att ”dra in magen, du ser gravid ut”.
  När jag 10 år senare låg på hjärtintensiven med anorexi och dropp, drog jag in magen varje gång personalen kom in på mitt rum för att ingen skulle se hur fet jag egentligen var..så sjukt

  Två gånger frågade min dåvarande bästa kompis mig om jag var gravid (vi var 14) för tydligen putade min mage något.

  Apropå att be till gud. Själv bad jag till gud om att få bli ful när jag blev stor för att jag var rädd för att bli våldtagen.

  Jag var väldigt tjock som barn (hade fetma) och har alltid bristningar och numera lös hud runt rygg/mage. Det är HELT NORMALT för mig. SÅ trött på att folk börjar uppmana till acceptans kring magar så fort de är/varit gravida. Hallå samhället ser ut såhär, ej bara morsor.

   Måste det ena utesluta det andra? Nu har ju dessa personer varit gravida och det är pga det som just deras magar ser ut så. Eller vad menar du? Ska de dela något som inte stämmer?

  Fyller 47 i år och tänker varje dag på min mage och att den är ett fel på min kropp. Deppigt men jag tror aldrig att mina kroppskomplex kommer att försvinna tyvärr. Kan tilläggas att jag är 180 lång så även där är jag ju utanför normen. Blir dock arg på mig själv som inte kan vara nöjd med 80 kg på 180 cm för det ÄR inte så illa.

  Har inga kroppskomplex alls idag, enda positiva saken med att ha gått igenom en ätstörning?

  Min mage är definitivt ett laddat område. Tycker ofta att jag är alldeles för fluffig för att fota pilatesbilder och lägga ut pilatesvideos på instagram. Lite knäppt resonemang dock från min sida för jag skulle vilja se fler ”vanliga” kroppar träna pilates och inte bara tjejer som dansat i x antal år och har en pilateskropp utan en massa magveck. Jag tycker egentligen inte att det är något fel på magveck men mitt huvud är inte så snällt mot mig.

   Mycket sitter i ens egna huvud. Vore toppen om du kunde lägga ut pilatesvideos tycker jag 🙂

  Är det bara jag som ser en Matilda djerfs insta istället för Molly Sandéns insta i detta inlägg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.