Amilia Stapelfeldts live med statsministern

Amilia Stapelfeldt, som gjorde sig känd som Sveriges första ”polfluencer” (politisk influencer) inför valet, har fortsatt på inslagen linje genom att fortsätta publicera inlägg med politisk anknytning, samtidigt som hon själv är fortsatt liberal, men partilös.
På den internationella kvinnodagen hade hon en livesändning med Sveriges statsminister Ulf Kristersson där hon ställde frågor till honom om det alltid aktuella ”mäns våld mot kvinnor”, någonting som bland annat Expressen skrivit om.

Under de 20 minuter hon fick till sitt förfogande så tog hon bland annat upp ämnen som den svenska abortlagstiftningen, jämställd vård och mäns våld mot kvinnor.
Amilia ville bland annat veta varför det inte verkar spela någon roll hur många det är som reagerar, eller hur ofta och hon vill veta vad regeringen planerar att göra för att få bukt med problemet.
Statsministern korta svar sa att problematiken med mäns våld mot kvinnor behöver tas på samma allvar som exempelvis gängkriminaliteten.
Vidare tar han upp den frustration han tror finns över att gängkriminaliteten tar upp så stora resurser, och att det inte får vara så att mord är det enda som Sverige har polisresurser till.
Han säger även att Moderaterna bland annat presenterat förslag om att reglerna kring kontaktförbud ska skärpas, och att införa obligatorisk häktning för män som är misstänkta för grov kvinnofridskränkning.

Vad tycker ni om att exempelvis statsministern använder den här typen av forum och plattformar för att nå ut till svenska folket?
Jag tycker det är jättebra att politiker prövar nya vägar, särskilt när det är hos en influencer med både kunskap och motfrågor, till skillnad till vissa andra försök vi sett tidigare.

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  All form av dialog, kommunikation och debatt är bra tycker jag. Och förhoppningsvis leder det till aktion också, genomtänkta lösningar.

  Hade han inte slirat så mycket på sanningen så vore det bättre, nu litar jag inte ett smack på det han säger…tyvärr. Och med det regeringsunderlag han har bakom sina ord blir det ännu mindre trovärdigt.

   Kan du nämna en enda politiker som inte ljuger?

   Menar inte att det är okej att göra det, men att beskylla Kristersson för att slira på sanningen känns lite lamt. ALLA politiker har det krypit fram flera gånger att dom ljugit.

    Nu var det ju Kristersson det handlade om?

    Nu vet jag inte om du har sovit sedan valet, eller inte läst tidningar och tittat på nyheter. Du måste vara en av de få som missat att både Ulf och hela regeringen inte håller det dom lovade innan valet, när t.o.m Timbro börjar klaga och M i kommunerna så vet jag inte hur du har missat detta.
    Dom har dessutom majoritet i riksdagen vilket betyder att dom kan få igenom allt dom vill göra, till skillnad från tidigare regering där just högern gick in och röstade ner många förslag. T.o.m sådant dom egentligen själva ville göra.

     Ja, sedan har de problemet att en del löften de gett är omöjliga att genomföra, t ex bensinpriset (som SD ville sänka med 10 kronor, KD 5 kr, M 3 kronor) har de fått ner 18 öre och det kostar miljarder. Visst kanske det går ner lite till med ändring i reduktionsplikten men vi kommer inte komma i närheten av vad de lovat, det är alldeles för dyrt och det visste dom redan när de sa det, tyvärr trodde en del på det.

     Nu vet jag inte om du sovit de senaste 8 åren innan valet…

     Helt rätt, hade Miljöpartiet och Socialdemokraterna haft majoritet så hade Sverige varit ett paradis!!!!! Man kan ju leda alla problem i Sverige till högern. ???, Kämpa!

      Har ingen sagt någonsin? De flesta till vänster var inte så nöjda med förra regeringen, mycket på grund av att de satt i minoritet och det mesta de försökte få igenom (t ex stoppa riskkapitalisters plundring av skolan) röstades ner i riksdagen. Men det betyder inte att det här alternativet är bättre, tvärtom så har ju första tiden för nuvarande regering varit allt annat än bra och de har rekordlågt förtroende av en anledning.

   Om man inte litar på sin regering och sina politiker är det ju ännu viktigare med kommunikation och transparens. Jag tror politiker idag är rätt medvetna om att de på ett öppet och ärligt sätt bör dela med sig av tankar och idéer, beslut, misslyckanden och framgångar i ett så tidigt skede som möjligt för att undvika “stora avslöjanden”.

   Litade du på den förra regeringen? De som inte såg till att få ny energi på plats när kärkraftverk lades ner. Socialdemokraterna som är infiltrerade av gängkriminella. Förra regeringen var gravt inkompetent, befordrade de som var ansvariga för transportstyrelse-skandalen (där hemlig information läckte). Utnyttjade utnämningsmakten (tillsätta myndighetschefer) som var Socialdemokrater på de största och viktigaste myndigheterna. NEJ tack till att ha ett sådant inkompetent och korrupt styre.

    Vilken tur M är på plats och ”får ordning på Sverige” nu då. Hur många vallöften har de fått igenom nu igen?
    Någon som är sugen på Ål-tacos ikväll till Talang?

     Jag håller med dig, det är en jäkla tur att svenska folket röstade bort den förra och bevisligen totalt inkompetenta regeringen.

     Det tar tid att rädda ett skepp som står på botten, men nu finns i alla fall förutsättningar.

      Om ett skepp kunde sjunka längre än botten är det dit Kristerssons regering är på väg.

      Tänker ändå att det inte är särskilt förtroendeingivande om man tänker på att Johan Pehrson väl till och med erkände att man säger en sak innan valet…

     Nya regeringen har inte ens suttit ett halvår vid den sk ”makten”. Tar lång tid att bygga upp det som raserats under de senaste 8 åren.

    Känns det bra att endast lyfta S och tro att M +, särskilt, SD är vita små lamm?

    ”Infiltrerade av gängkriminella” var alltså en person med brottsregister som röstade på ett kommunmöte i Botkyrka. Med den logiken är väl SD infiltrerade av NMR, för det är ju betydligt fler SD-politiker som avslöjats som nazister än S-politiker (hitills noll) som avslöjats som gängkriminella.

     S är infiltrerat av gänkriminella och islamister. Det i Botkyrka är bara toppen på ett isberg. Dessutom så har S haft dessa problem i Botkyrka i flera år men blundat för att det går så högt upp i partiet. Du vill förminska det till att det bara rör en omröstning, när det handlar om att aktiva inom S i Botkyrka har nära släkt band till gängkriminella och även hyrt ut bostad till en känd sådan.

      Då antar vi att du vill förminska SD:s kopplingar till nazism?

       Trevlig debatteknik att anta att motståndaren har åsikter den överhuvudtaget inte uttalat sig om. Du vill förolämpa mig samtidigt som du då drar fokus från skandalen kring S i Botkyrka.

      Haha bara toppen av ett isberg, du har alltså snickrat ihop en hel konspirationsteori om att det finns en hemlig islamist/gängfalang som tagit över S (med tanke på hur dåliga partier är på att hålla hemligheter interna, ngn glappar alltid så rätt imponerande) utifrån ett medlemsmöte i en kommun och att någon är släkt med någon som begått brott. VM i koka soppa på en spik.

       Nej det är ingen konspirationsteori. Flera seriösa tidningar och journalister har skrivit om detta. Ingenstans skriver jag att det är en ”islamist/gängfalang som tagit över S”. Jag skriver att S blundar för den infiltration som finns för att den har kopplingar så högt upp i partiet.
       Du vill förminska skandalen till att vara ett medlemsmöte när det har pågått under flera år. Varför vill du förminska och förneka S kopplingar till gängkriminella i Botkyrka?

     Läs på lite! Kunskap är makt.
     Säpo och polisväsenden världen över är mycket väl medvetna om hur infiltrerat Sverige är av militanta islamister, Kina och Ryssland bl.a
     Sverige och det svenska samhället utgör idag en fara för övriga europa som är rädda för att just infiltration och skräckvälden från kriminella gäng ska sprida sig till övriga europeiska länder.

  Det är bra att politiker visar sig och uttalar sig i olika sammanhang och kanaler. Viktigt att politiker ibland får möjlighet att prata till punkt och inte bara boxas i debatter och skjutjärnsintervjuer. Titta på de politiker som är med i ”Utrikesbyrån” på SVT till exempel. Plötsligt inser man hur kunniga och duktiga de faktiskt är.

  Bra tanke med obligatorisk häktning.

  Problemet blir sen, åklagarna är underbemmanade och häktena är i nuläget fulla på många orter…
  Detta skall givetvis INTE påverka beslut i häktningsfrågan men det har tyvärr visat sig att det gör så.

  Kanske läge att ta höjd för det ökade antalet häktade redan nu.

   *underbemannade

  Jag avgudar Amalia! Helt klockren på alla sätt. Blir alltid glad av att kolla på hennes videos.

  OT Varför tror ni att F*nniD*ys inte uppdaterat om deras besök hos Livio? Har de fått dåliga nyheter eller bara försöker dra det så länge som möjligt för att få fler att gå in på hennes profil?

   Låter lite som några som försöker dra trafik till hennes insta 😉

    *någon

  litar inte på någon som får betalt för att säga något

  och att människor inte ser likheten mellan politiker och influencers som inte reklammarkerar..

   I så fall har du ALL anledning att lita på mig, eftersom jag inte på något sätt har fått betalt för det här (eller något annat politiskt innehåll jag gjort tidigare heller.) Att få bli den första influencern som får intervjua vår statsminister live, ställer jag gladeligen upp på helt gratis.

   Har du andra uppgifter, så får du gärna kontakta mig med dina belägg för det.

    förstår att mitt inlägg kunde tolkas så

    det är alla skattefinansierade politiker som jag syftar på, vilka vill ge bilden av att ”allt blir bra bara ni röstar på oss, & det är oppositionens fel”

    de får betalt för att säga det, för det går tyvärr hem

  Någon som följer Catrin Hedlund ( jag är blockad ) och kan uppdatera mig om vad som händer?
  Känns som hon varit gravid i flera år

   Vem??? Hon 4barnsmamman med 140 följare typ? Är hon influencer…?

    Som någon nämnde i en kommentar ovanför, så känns det som att vissa personer kommenterar här inne för att få mer aktivitet/följare till t.ex. instagram…

  Någon som vet om instagrammaren Vextnattis pausat till konto sedan ”galler-grejen”?

   Sitt konto ska det naturligtvis stå. Inte till.

  Nooshi Dadgostar gästade Lassgård Studio i februari. Du hittar avsnittet här:

  https://open.spotify.com/episode/4O93uOFxe8YOHIkXg5HxA5?si=tkWfb591SoucDjCtzefItg&app_destination=copy-link

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.