Öppet Spår – Mellofinalen 2023

I det här inlägget diskuteras uteslutande finalen i Melodifestivalen. 
Ett vanligt inlägg finns här under!

190 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är jag den enda som tycker att Loreens låt är svindålig? Alla verkar älska den.

   Nej nej jag håller med dig!!!!

   Tyckte den var rätt tjatig när jag hörde den i sista delfinalen. Får se nu om den växer lite..

    Okej, numret är snyggt, hon är ju en bra artist och sångerska. Låten kändes bättre vid denna lyssning. Hon vinner säkert och det är tråkigt att det är så förutsägbart

   Helt enig. Jag gillade aldrig Euphoria heller, men tycker att den här är sämre.

    Åh, det finns fler som jag! 😄 Jag har verkligen lyssnat och försökt förstå storheten med ”Euphoria”, men lyckas inte. För mig låter den som ett skelett till en ännu inte färdig låt, som i färdigt skick skulle kunna bli helt okej.

     Jag har inget emåt vare sig Tatoo eller Euphoria, men jag tycker de är rätt lika varandra. Jag hade lätt kunnat blanda ihop dem om jag just hört bägge.

   Gillar den och tror hon vinner ☺️

   Den är inte ens i närheten av Euphoria (vilka rysningar jag fick av det framträdandet!) men den är ok, den bästa ur en annan rätt sorglig bunt bidrag

    Jag tycker det finns flera riktigt starka bidrag som skulle kunna vinna. Tycker inte Loreens låt är så bra men får se vad jag tycker sen, det kan ändras men det är oftast första intrycket som gäller. Hon är ju i värlsklass som artist iaf och det är också killarna M&M, jag gillar deras låt mer och tror de har stor chans i ESC, större än Loreen, kanske Maria Sur också.

    Jag håller mest på M&M och Maria Sur.

     Världsklass? Gör hon spelningar utomlands?

      Det behöver hon inte göra för att vara i världsklass.

       Men världsklass är hon inte.

        Jag tycker hon är superstar 💃🏼

         Jag med. Kan hålla med, som några andra skrev, om att låten inte är den bästa hon gjort, men hennes dynamiska uppträdande, rösten, det konstnärligs ÄR ”superstar”. Man (iaf jag) blir berörd och det är imo vad artisteri handlar om. Mellomusik är eg inte min vanliga smak, men får gåshud när hon drar upp det i slutet av låten. Rätt låt vann imo.🌟

          Shit vad man är olika😂 jag satt helt oberörd känslomässigt (inte åsiktsmässigt) och tyckte hon var totalt kass. Jag ser inte vad som är bra alls ärligt talat. Antar att hon sjöng låten igen sen när hon hade vunnit? Jag stängde av😅

           Jamen så är det ju verkligen, man kan få så otroligt olika upplevelser av något. Brukar själv sitta som en fågelholk ibland när tex.en artist el liknande hyllas & hausas till bredden och själv fattar jag nada, är helt oberörd. Om vi nu skall prata just Mello som exempel (där just ”berörd” kanske inte är det första som kommer till en iofs..) så var jag tex.totalt neutral (milt sagt) av Zelmerlöw & Hero, där allt bara kändes plastiga leenden och medioker sång/låt, typ. Blev så förvånad att han vann. När han sen då tog hem allt, blev jag smått chockad, såg inte det komma alls, fanns ju massor med andra utländska bidrag som var så otroligt mycket bättre, där man fick nån form av känsla iaf.

        JO det är hon ju verkligen, hon har en helt egen stil i sitt artisteri och en helt magisk röst. Det var nog rätt vinnare ändå.

   Jag är fan team du! Jag fattar inte hypen alls! Den är astråkig!!

   Alla har inte bra smak! 😉😄

   Nej jag håller med, tycker inte Loreens låt är särskilt bra men Markus och Martinus däremot säger bara WOW… i en klass för sig. De ska vinna, de har störst chans att vinna ESC tror jag för de har fans i flera länder, och då får vi garanterat 12 poäng från Norge vilket vi inte brukar få nuförtiden. Tyckte Tones låt var superbra idag och tyckte Jon Henriks inte var så särskilt idag vilket jag tyckt var vinnarkandidat innan men tror mer att Tone kommer vara i toppstriden, och Maria Sur också är stark. Tror tyvärr att Loreen vinner men hoppas på killarna M&M.

    Wow på Markus och Martinus? 😮 tycker de var intetsägande 🤷🏻‍♀️

    M o m var ju bara random mello låt

    Du hade lite fel om Tone…

   Haha jag älskar alltihop med bidraget, LED-skärmarna är genialiskt!
   Jag finner den likvärdig med Euphoria, den grep tag i mig.

   Minuset är väl hennes artikulering.

   Däremot har jag nog hört blandade åsikter om låten, främst i ESC-forum. Det ska bli intressant att se hur det går för henne!

   Jag hör fan inte vad hon sjunger

    Enda ordet jag hör är ”you” 😅

   Jag gillar den! Fin. 🙂

   Håller helt med dig 😬

   Älskar Loreens låt.
   Den är en klass för sig, kommer vinna överlägset 👍

    Tyvärr.

   Håller med till 110%

   Nej, den är inte så bra! Tycker inte alls det är Euphoria-klass. Den är inte direkt dålig, men den kräver några lyssningar enligt mig. Tror ändå den kommer klara sig bra i Eurovision eftersom Loreen är Loreen. Tycker mellon är lite tråkig nuförtiden när man alltid vet vem som ska vinna innan finalen varit. Kanske det alltid varit så, men de senaste åren har ju spänningen verkligen varit noll.

  Farahs outfit är SÅ SNYGG 🤩🤩

   Tänkte detsamma MEN den kunde fått vara i en snyggare färg. Hon kan verkligen bära starka färger! Men jo snygg var den.

    Färgen på klänningen var fantastisk.

   HON är ju SÅ snygg, jättesöt, vacker och snygg i allt, men klänningen är snygg också.

   Hon ser fantastiskt ut! Wow! 🙂

   Snyggaste klänningen ever.

  Älskar Jon Henriks låt men tror nog Loreen tar hem det 😐.

  Tone Sekelius är alltså bara 25 och ser ut att ha hela ansiktet fullt av fillers och botox? Sorgligt..

   Mycket möjligt att hon har det också, tror hon till och med har pratat om det? Hade något att göra med att få mer kvinnliga drag i ansiktet.

   Rätta mig om jag minns fel eller blandar ihop henne med någon annan.

    Så tråkigt att många när de pratar om kvinnliga drag tror att läpparna måste bara stora… av de jag känner så tror jag faktiskt killarna har fylligare läppar. Känns som de tror att de gör ingrepp som skall få dem att de kvinnligare ut men det blir snarare tvärt om (samma med Lee)
    Vad jag kommer ihåg är naturligare Tone jättelik sin mamma

   Har ju såklart att göra med att feminisera drag i hennes ansikte. Så som Lee Christensson gjorde i sin dokumentär 🙂

   Jo men blir väl ofta många ingrepp när man försöker justera för att passa motsatta könet eller vad man ska säga.

    Det tänkte jag inte på, det är ju såklart logiskt.

   Ganska säker på att hon faktiskt har en del fillers, mycket möjligt att hon även injicerat botox i något enstaka område. Med tanke på att hon genomgår en dedikerad könskonvertering så krävs ju ett visst ”skulpterande” för att få feminina drag.

    De har försökt skulptera ett mer hjärtformat=feminint ansikte med hjälp av fillers. Många kirurger erbjuder ju sådana tjänster nu för finliret sas.

  Så roligt att alla medier skriver om Loreen som att hon redan vunnit haha. Såg en rubrik i Aftonbladet ”Loreen kanske måste göra om sin scenshow i eurovision” hon har ju inte ens vunnit ännu 😅 samma med alla som typ redan utropar henne som vinnare i stora euro

   Märkligt, Markus och Martinus är ju mycket bättre! Nordmans låt också, och Maria Surs. Loreen sticker ut dock, udda liksom och hon har en stor sångröst men låten ganska trist.

    Trist och jag hör inte vad hon sjunger

     Rensa ut vaxet ur öronen.

      Behövs knappast. Hon artikulerar dåligt.

       Ja det är en solid ljudmatta av allt. Vet faktiskt inte riktigt varför de valt att producera låten så?

    Håller absolut inte med 🙂 Loreens låt och framträdande är tveklöst bäst

    Men snälla, inte Nordman….

   Märkligt, Markus och Martinus är ju mycket bättre, och även Nordmans låt, och Maria Surs. Loreen sticker dock ut, lite udda och hon har en stor sångröst men låten är ganska trist men hon vinner nog.

   Det var ju dock upplagt för att hon skulle vinna…

    Ja hade de gjort på ett annat sätt hade hon säkert kommit sist. Eller inte.

     Synd.

  Jag tycker Grytan ska få ett wildcard direkt till eurovision!

   Haha ja den var rolig 🤣. Min femåring kunde inte sluta skratta när han hörde den 😅.

    Jag tycker den är bra på riktigt🙈

    Jag, min pappa och min kusin tyckte det var den bästa låten på flera år, haha..

     Nämen 😃

     Håller helt med. Sedan väger det väl in att jag lyssnat en hel del på Doktor Kosmos, det blir väl per automatik att man gillar Brandelius. Tyckte det var snyggt scenframträdande också 😁

      Jag gillar texten i låten🙂 den är fin

     Jag gillade den också, den var vacker på något vis! Ingen höll med mig här hemma 😕

  Gillar Mariettes nummer! Upplyftande, bra koreografi

   Håller med! Blir glad av låten och av Mariette som artist ❤️

    Jag med! Hon fick min röst ikväll ✨

   Jag med, men känns som det är tredje gången hon är med med samma låt.

   Tycker precis tvärt om.

  Är det bara jag som gillar Marcus & Martinus låt och tycker den är värdig att vinna om det inte hade varit Loreen? Bra drag i den liksom!

   Tycker de låter som de dragit några heliumballonger innan.

   Gillar inte riktigt deras tillgjorda röster

  I can’t breath without air… Nej finns det liksom någon som kan det? Känns som Camilla Läckberg har skrivit texten…

   😂😂😂 Klockrent

   Trodde också att de sjöng så första gången jag hörde den men det är ”I can breath without air” hehe.

   Jo men dom kan ju det 😅

   ’Cause when I’m with you I need no air
   Take my breath away now I don’t care
   I can breathe without air

   I CAN breathe sjunger de 🙂

   Lätt att vara kaxig, men har inte koll.

  Loreen! Hon vinner överlägset! 😁

   Alla gör riktigt bra framträdande ikväll, Loreen faktiskt ett av sina sämre. Men! Såklart hon vinner, hon är ju oavsett helt galet överlägset. Hon är ett väsen!
   Tvillingpojkarna är sjukt musikaliska, men jag tycker den låten känns så lik ngn som Erik Saade tävlat med?

  Panetoz borde vinna, svenska bidragen brukar vara alldeles för seriösa – en glad partylåt hade varit uppfriskande!

   Älskar refrängen på den låten 🥰.

  Ukrainska tjejen är ju jätte dålig…

   Hon är grym men borde fått bättre låt. Alltså att den låten ens låter halvokej är ju bara för att hennes framförande är så bra.

    Håller inte med, skakig röst och mediokert framträdande 🤷🏻‍♀️

   Hon och Kiana är meh…

    Håller med, förstår inte hypen…

   Hon var bra sist men den gången sjöng hon falskt

  Hejjar på Smash into pieces 🥳🥳🥳🥳

   Ja! Påminde om Linkin Park, kan inte inte älska sånt ❤️

  CHA CHA CHA

   ÄLSKAR DEN!! Tror Finland har stor chans att vinna hela ESC.

    Och vi finnar undrar vad som hände 🤣. Känner ingen i Finland som gillar den 😳🤔.

     Oj! 😬 Jag har bara hängt i ESC-trådar som hyllar den och sett YouTube-reactions som rankar den topp-3. Meeen jag fattar ju att algoritmerna visar mig det jag vill se/höra, man kanske har blivit förblindad.

     Jag gillade även Keira från er uttagning!

     Eh… Vad är du för ett troll? Alla älskar den?

      Jag är inget troll 😐. Jag undrar på riktigt varför den här låten vann.

       Jag är finländare och känner heller ingen som gillar den låten. ☺️

        Vaaaaart i Finland bor ni som inte gillar låten?? Nåväl, det här behövs ju inte gnaggas mer om, man kan bara se hur finnarna röstade. Den VANN ju! Med rejääääl marginal! 😀

         Helsingfors.☺️

         VAR i Finland.

          Borde du inte i samma veva ha poängterat att det inte skrivs med flera A-bokstäver?🙂

     Låten fick ju cirka hälften av alla publikröster i finalen, så uppenbarligen gillas den.

     Tar på riktigt illa vid mig av din kommentar, finne som jag själv är. I den här låten verkligen pulserar äkta FINSKHET – vi är ett stelt folk med ett grandiöst inre som älskar att dricka, för då släpper vi äntligen oss fria från all mörker, som antagligen kommit med våra äldre generationer som burit med sig det från de fruktansvärt svåra tider de gått igenom med krig mm.

     Men finnarna lägger locket på när det behövs, går till jobbet på måndag och sköter jobbet som det ska och lite bättre än så till och med. Man kan lite på finnen.

     Och man kan lite att på fredag igen sjunger finnen och headbangar….. CHA CHA CHA CHA CHA CHA CHAAAAA !!!!!

      Ok. Det förklarar (kanske) varför min finska granne aldrig hälsar på någon hen möter öht, bara muttrar något och ser väldigt väldigt arg ut..Dock har jag MKT svårt att se hen ”headbanga” och sjunga ”CHA CHA”… Men vem vet, i de mörkaste vatten..🙂

       Lol, som jag skrev nedan ångrar jag min kommentar för den var skriven rejält karikatyriskt och med glimten i ögat men det framkom inte helt 🙂

       Hon headbangar säkert 😉

      Är du verkligen finsk? Låter inte så på sätter du skriver. Jag tar riktigt illa vid mig av DIN kommentar, för det känns som att du nästan gör narr av oss. ”Vi är ett stelt folk som älskar att dricka” är ju lite av en typisk (svensk) fördom. Absolut råder det en annan alkoholkultur i Finland, men jag känner inte alls igen beskrivningen på varesig mig själv, släkt och vänner eller ens främlingar (varken i storstäderna eller ute på landsbygden.)

       Håller med faktist och kan ångra min kommentar nu i efterhand, var väl lördagstrött där! Den var väl såhär i efterhand skriven med glimten i ögat och en rejäl nypa salt, karikatyristiskt. Det representerar en dimension av den finska kulturen och som du skrev, de flesta håller verkligen inte på som jag skrev.
       Blev kanske väl provocerad av vad du skrev för upplever att det inte stämde heller 🙂

       Alkoholkulturen finns dock och den drabbar kanske ett par, tri tidigare generationer starkare eftersom de är barnen till folket som traumatiserades av kriget.

       Men i sin helhet är ju finnarna kända för sin sisu. Vilket annat samhälle har kunnat göra ett sånt enormt samhällskliv från krigets totala fattigdom till vad den snabbt blev till på 70-80- talet? En välorganiserad, ekonomiskt stabil och tryggt och bra samhälle.

       Och den fina, ”djupa budskapen” 😉 i Cha cha cha kan ju verkligen implementeras i vilken del av världen som helst. Eller vad säger ni svenskar, brukar man inte bjuda på ett glas, två för att bli lite piggare och mer pratglada? 😉
       MEN NEJ det är INTE ett måste. Är själv absolutist och samtidigt röjigaste av alla, som ni säkert så fint märker på mina flummiga kommentarer 🙂

      Tog du illa upp av min kommentar? Alltså det var inte meningen. Förlåt i så fall.

      Jag känner verkligen ingen som gillar låten men nu gör jag det. Eller känner och känner. Jag ser att den gillas och blev förvånad ☺️. I min umgängeskrets förstår vi inte riktigt varför den vann ☺️.

       Jag är finsk och jag älskar cha cha cha. 🤩 Den är lika komplex, kul och galen som den finska folksjälen!

        Precis så min vän 😀

     Vann överlägset telefonrösterna och har varit etta på Spotify i Finland sedan den vann.

    Majoriteten av finnarna skäms.

     FAKE NEWS! FAKE NEWS! FAKE NEWS!

      Fake news? Inte alls, bara en kvalificerad gissning som grundar sig i åsikter jag hört från finsk omgivning.

       Kolla kanske hur det röstades i finalen så behövs det inte gissas heltvilt hur som helst

   Fantastiskt nummer! Den har allt man vill ha av en eurovisionlåt!

    Eller hur 😀 humor har den också. Så fantastiskt humor OCH samtidigt snyggt/stiligt när dom egentliga cha cha cha -dansarn gör entré och hänger på i den härliga finska galenskapen 😀 😀

   Älskar Finlands bidrag! Måtte de få vinna 👌🏼

  Maria kändes inte helt stabil ikväll tyvärr. Kanske nerver

  Linkin Park ringde och ville ha sitt sound sitt sound tillbaka 🙄

   Ja, för det finns ju inte fler band än Linkin Park inom deras genre.

    Alla låter likadant.

  Kianas låt har vuxit! Enorm utveckling bara mellan delfinal och semifinal. Har spelat låten på repeat i veckan… Kommer bli en sommardänga, hos mig i alla fall! Heja Kiana och teamet!!

   Riktigt duktig tjej måste jag säga! Bara 16 år och ett riktigt proffs.

   Hon är duktig men helvete vad dålig låten är. Vad svårt att skriva en låt när allt hon sjunger är samma sak om och om och om igen. Fyfan fattar inte ens hur den gick vidare från deltävlingen!

    Instämmer. Tjejen har säkert stor potential, men låten..not so much.

  Skulle ni säga mello är musikprogram på samma vis som det var förr? Jag tycker mer det känns som ett barnprogram och inte musik-tävling på samma sätt

   Efter millennieskiftet har det blivit mer och mer en freakshow tkr jag 😅

   Upplever att det blivit mer och mer populärt, minns inte att det var sån hype över Mello när jag växter upp (född 84) och populäriteten har väl medfört att produktionen blivit större men tycker fortfarande fokuset är på musiken.

    Jaså? Jag upplever nämligen motsatsen.

    Upplever också att det är mer populärt, men tycker sen typ 10 år tillbaka att det har blivit mer ett barnprogram… tramsiga mellanakter och skämt som typ passar barn. Tråkigt att fokuset inte är lika mkt på musiken, typ vissa artister vill ju inte vara med längre pga sånt barn-jippo?

  Jag kollar på SVT24 för att de mello på teckenspråk. Någon annan som kikar där?

   Tack för tips! Hade tänkt det, men glömde. Älskar ju tolkarna

  Är Loreen förskyld?!

   Tyckte ljudet lät märkligt? Nåt tog över.

    Tyckte hon lät anfådd och täppt i näsan..

  Svårt val i år för min del. Gillar Jon Henrik och Smash Into Pieces på helt olika sätt. SIP är mest lik min musiksmak överlag, medan JHs jojk i kombination med mer upptempo musik och vanlig sång fick mig att känna någonting.

  Loreen är bra och har en jäkla röst, det kan man inte komma ifrån, men årets bidrag får mig inte att känna någonting alls. Tror tyvärr att Loreen alltid kommer vara Euphoria för mig och det blir svårt att överträffa det.

  Asså Loreen, proffs! 👌🏼

   Helt jäkla underbar 👍👍

  Jag gillar Maria Sur Nordman och Panetoz haha. Har svårt för Loreens låt men hon kommer ju vinna ändå.

  Ok favoriterna ikväll har varit Loreen, Panetoz och Smash Into Pieces. Resten känner jag nog inget för, även om Mariette låt vuxit lite.

  Sämst är Maria Sur.

   Och Paul Rey, hann glömma bort honom 😅

    1 p.

     Precis, inte förvånad.
     Inser att min kommentar ovan blev otydlig – Paul Rey och Maria Sur var sämst. Rey har tävlat med så mycket bättre låtar. Och Marias låt är riktigt tölig.

     Jätteförvånad. Han är så bra.

  Loreen är ju en av få vars röst bär låten. Större delen av övriga så jobbar kören stenhårt. (Vet inte vilka som gömmer sig bakom scen men riktigt bra röster på en del. Harmonier, riffs and runs) Sen om man gillar låten är ju en annan sak.

   Tycker mest hon skriker och gapar

   Eller hur. Vore intressant att höra alla bidrag med bara artistens ledsång…i vissa fall skulle man nog tro det var Karaoke.

  Outfiten ”skottsäker väst”. Signalerar 2023? Härligt roligt eller jävligt osmakligt?

  Ursäkta men var det bara ja eller sjöng Danny otroligt falskt??

   Är så bländad av kläderna att jag inte kan fokusera på sången 😬

    Samma här! Alltså hatten… vafan 😂 började fundera på ifall han gjort hårtransplantation eller fått högt hårfäste

     Haha, tänkte samma, det kan vara något vajsing med hans hår, han har ju alltid superstylat hår annars

   Tänkte exakt samma! Otroligt dåligt sjunget 🙁

   Han har ju varit riktigt bra, skumt att han uppträder i en fullsatt arena, under årets största direktsända svenska tv-event… i så dålig röstform?

    Och med ”hej, jag är på semester kläder”.

   Inte otroligt falsk, men rösten brast ett par gånger. Det är inte likt honom alls. Han kanske är förkyld.

   Nej, det var surt hela vägen. Han brukar vara säkerheten själv ju. Medhörningsproblem kanske, men det blev ett riktigt magplask tyvärr.

   Danny sjöng inte bra alls.

   Så töntig utstyrsel. Är han 12 eller. Och den hatten? Varför liksom? Var bara som du är Danny, klä inte ut dig.

  Men vad händer med Dannys röst!? Är han sjuk, rörd eller andfådd? Allt låter helt fel

  Men vad har hänt med Dannys röst? Säger inte att han sjöng dåligt nyss men han har varit betydligt bättre än så. Till exempel när han var med i Så mycket bättre

   Ja men eller hur?? Lät inte alls bra.

  Det måste blivit fel med pauls röster?!

   Ja! 1 poäng?!

   Nope, den var inte bättre , samma med Tone.

    Hur kunde tone få mer dock?

     Det undrar jag med 🤔

     Mer av tittarna men mindre än internationella juryn & hon kom sist…

      Som sig bör. Tillsammans med Nordman.

   Den internationellajuryns ja… jag har tippat honom som sist vilket folket placerade honom

    Haha och för mig var han på min topp 3, förstår inte hur folket inte kan gilla det

   Låten var ju skittråkig, mest feneriska låt jag hört på länge. Synd, gillade verkligen talking in my sleep.

  Loreen ❤️❤️
  Så värdig vinnare 🥇🥇🍻

   Nej

    Jo.
    Mest röster av juryn och svenska folket.
    Det om nått är definitionen av värdig vinnare.

     Håller helt med. Överlägsen & värdig vinnare!

     Nej

   Hon beter sig så konstigt…..

  Rätt låt vann! 🥳

   100% 🍻🍻

  Jag hejade på THEOZ och SIP. Ni då?

   Paul Ray, Loreen och Jon Henrik & co tyckte jag bäst

  Bara jag som undrar varför inte Cornelia var där? Brukar inte tidigare årets vinnare lämna över sångfågeln, samt att låten får en ny tappning som mellanakt? Eller tänker jag fel?

   Ja!! Tänkte på samma, varför var hon inte där?

  Visste att loreen skulle vinna. Men six feet under, så jävla bra

  Den som vinner är den som sticker ut mest, är annorlunda, kläder,scen framträdande , själva låten kommer i skymundan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.