Underdogs

Gudars skymning vad jag saknar min Selma när det dyker upp klipp i mitt flöde från det nya programmet ”Underdogs” där kändisar och deras hundar tävlar mot varandra. 
Klara Doktorow har en sprallig vinthund som heter Liz, och den tävlar bland annat mot paret Bagges bulldog Sonja och grand danois Julia samt ”Theoz” pomeranian Zoe. Alla möjliga storlekar och åldrar på voffar alltså och sammanlagt är det sju hundar som ska tävla mot varandra i agility.

Programledare är Anis Don Demina. 

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Theoz hund heter Zoe.

  Men sååå gulligt program. Dogges Vikingo ser för rolig ut och inte vidare intresserad av agility. Å Dogge älskar honom såklart för det ?

   Jättegulligt program. Äntligen lite deltagare (hundarna) som inte gör sig till. Dock inte roligt att kolla när det första vinnaren gjorde var att gå hem och göra ett samarbete och självklart placera sin vinnarpokal väl synligt i bakgrunden. Allt för att skapa uppmärksamhet och JA hen är lömsk!

    Ni har jag sett första avsnittet,men vill ändå tacka dig för att du skrev så utan att spoila vem som vann!

    Nervös över när ”Gift vid första ögonkastet” för sist var det ngn som spoilade typ direkt efter att paren var satta. Så himla tråkigt!

    What! Nu vill jag veta vem det är!

     Jag såg ett inlägg om det här så om du scrollar bakåt några månader kanske du hittar. Jag vill inte heller spoila, för det kändes onekligen lite beige att börja titta och redan veta hur det kommer gå…

  Vi har olika behov.
  Jag behöver inte ett till tävlingprogram.
  Vad är det förresten med hundägare som låter jycken kuta lös?
  – ”Ingen fara, han är jättesnäll, han vill bara hälsa”.
  – ”Stå still så hugger han inte”.
  – ”Låt han nosa och slicka dig i ansiktet”.
  – ”Nej!!! Inte hoppa sa matte!!! ”Ligg kvar och var tyst tills jag kopplat honom”
  – ”FY King kong!!! Inte bitas!!! Sorry! Jag ringer 112

   Jag var ute och gick med mina små barn efter en normal gångväg och möttes av en lös, skitstor hund (typ schäfer) som kom jättenära och skällde. Har på riktigt aldrig varit så rädd i mitt liv och ägarens kommentar, när han väl kommit eftersom han var ganska långt efter hunden, var typ ”ojdå”.

   Nu kommer alla ”skulle rädda random hund framför random barn” – människorna att få eksem men vafan ha pli på hunden eller ha koppel? Förstår inte.

    Finns många olämpliga hundägare, precis som att det finns många olämpliga föräldrar. Kan ge tusen exempel på alla gånger folk låtit sina ungar bete sig som vilda apor och terrorisera omgivningen på tåg, flyg, restauranger, i butiker, you name it.. brukar krävas att någon utomstående säger till, för inte fan gör föräldrarna det. ”Tihi, lille Tage är så söt..”

     Och där kom jämförelsen med barn. Som väntat. Kan man tycka något om hundar utan att någon ska dra barn-kortet direkt?!

     Whataboutism.

      Känner dock att det finns en poäng. Ha pli både på hundar och barn liksom.

       Men om man pratar om hundar så blir det ju bara Whataboutism att även dra upp ouppfostrade barn!?

       Vi kan även dra in äldre som inte har social kompetens, grannar som festar på vardagsnätter, gubbar med motorcyklar som låter värre än värst osv.

      Fast vad har random hundanekdot med programmet att göra? Lika mycket whataboutthis det med. Som hundägare vill jag inte stå till svars för alla hundägare.

    Det var du som drog in barn i diskussionen. Många med barn är lika kassa som många med hund. Det är samma sak som gäller – håll koll och låt inte ditt barn/din hund gå ut över andra.

   Bad ett gäng gubbar koppla sina lösa hundar som sprang fram till min hund. Fick höra att jag skulle gå en annan väg i fortsättningen ?

    Vi adopterade en vuxen hund, som hade en del osäkerheter att jobba på. Vi tog omvägar kring andra hundar för att få möjlighet att träna. Tyvärr lät många sin lösa hund springa fram till vår hund, fast vi ropade åt dom att det INTE skulle bli ett lyckat eller trevligt möte.

    När vår hund skällde på den lösa hunden sa ägarna alltid ”oj, vad arg han är! Ni kanske skulle träna honom lite.”

    ?
    ???

   Jag irriterar mig ännu mer på hundägare som vet att delar en lätt aggressiv hund som ändå ska låta den hälsa på andra okända hundar.
   Jag är noga att fråga innan då min hund alltid pussar den andra i ansiktet och blir hemskt glad. Vissa hundar uppskattar inte det så jag är öppen med det. Ibland läser jag av ägaren fel när de säger att det är lugnt och litar på dem
   Efter plötsligt aggressivt beteende från sin hund säger de skrattandes ”Ja det brukar ju hända ”. Jag. Avskyr. Dem. (Hundägarna alltså)

    *De har
    Inte delar.

    De flesta hundar uppskattar inte det sättet som din hund hälsar på. Det är DITT ansvar som ägare att läsa den andra hundens signaler. Vad ägaren säger eller påstår är irrelevant i sammanhanget. Finns ingen anledning att hälsa på främmande hundar om man inte är 100% säker på reaktionen. Tips, lägg skulden där den hör hemma, d.v.s hos dig själv.

     Eh? Alltså jag håller undan min hund och de låter sin hund komma fram till min.
     Hur är det mitt ansvar??

      Okej, läste för fort. Tolkade din text som två olika situationer. Jag håller med i sak om att det är ett otyg när folk släpper fram sina hundar utan att kolla om det är ok. Samtidigt låtar det märkligt att stå och förhöra sig om den hälsande hundens eventuella snällhet istället för att gå där ifrån eller iaktta ngn annan lämplig åtgärd. Många viktiga sekunder som hinner passera om man kan läsa hundspråk. Tyvärr är det din hund som får betala priset för att du väljer att ”lita” på ägaren i en sådan situation . Allt går inte att undvika, men bättre att ha en plan iaf än att hoppas på det bästa.

   Vaknat på fel sida? Herregud det är hundar. Lås in dig någonstans då.

  Gulligaste programmet jag har sett ❤️❤️ Heja Liz!

  OT. jag väntar på systrarnas Kjos podd men ingen podd har kommit. orolig 🙁
  <3

   Ida skrev på stories i söndags att podden uteblir i veckan p g a Elins mående.

    ok tack hoppas att hon repar sig <3

     Hon har en obotlig dödlig sjukdom. Jag tror tyvärr inte att hon kan ”repa sig”.

      Kan ju vara repa sig i bemärkelsen att hon blir lite piggare igen temporärt, även om det inte innebär att bli frisk eller att prognosen ändras? För att ha obotlig cancer är för många inte en rak nedförsbacke för måendet utan mer en berg och dal-bana där det tyvärr till slut blir mer nedåt än uppåt

   Jag tänkte exakt samma och gick nyss in för att se om någon uppdaterat. Men ingenting…. ❤️

  Finns ingen som har så bakvänt beteende mot hundar som A. Bagge. Är så märkligt då han har sånt engagemang med hundar.

  Såg det där programmet med hundstall där han var med och personligen så tyckte jag han gjorde det mesta fel liksom. Hålla handen över huvudet på hunden och bli förvånad att hunden hoppar för att kunna nosa på den, t ex…..

  FÖRUTOM att han genuint brydde sig och älskade hundarna såklart.

   För att gilla hundar så mycket som han gör är han väldigt dålig på att läsa av hundar ?

    Exakt vad jag också tänker varenda gång jag ser honom med en hund ?

  Jag gillar Vikingos inställning. Ni måste se programmet. Sann feelgood

   Älskade honom också, skulle inte vilja ha en så arbetsvägrande hund själv men han är en inspiration och en förebild för hur man borde ta sig an livet.

   Vikingo for president

   Ja hahahaha så söt! Älskar Velvet också. De korta benen ❤️ älskar alla hundar vad fan men de är så söta!

    Älskar också Velvet. Minst och äldst. Älskar black and tan taxar

   Inställning? Hunden är gravt överviktig och har nog inte så mycket till val…Sorgligt att se en hund som är fångad i en kropp den inte valt på grund av människans extremavel. Stackars hund som därtill har en för liten käke i förhållande till tungan, men det ser ju gulligt ut…

  Åh, jag saknar min hund också Cam! En galen lurcher som var ganska lik Liz från klippet. Han fick tyvärr somna in för ett tag sedan.

  Kram och jag beklagar!

   Kram! <3

    Men kära nån, vad har hänt med Selma? ❤️

  Som agility instruktör skäms jag när jag kollar på detta? men dom verkar iaf ha roligt ?

   Varför skäms du? Det är mer eller mindre såhär det ser ut på de flesta nybörjarkurser i agility. Du som instruktör borde uppmuntra folk till att träna ihop med sin hund istället för att komma med såna där kommentarer som kan få folk att dra sig för att ens testa på.

    Klockren kommentar. Är man insatt och duktig på agility borde man veta att ALLT handlar om att ha roligt. Och det tycker jag som tittare att man kan se

     Det är inte deltagarna jag skäms för, det är hur tekniken lärs ut? sen skrev jag också att dom verkar ha roligt iaf vilket gör mig glad? så chilla lite med era fördomar och be folk utveckla vad dom menar först om ni inte fattar?

      Vilken teknik syftar du på? Vi får liksom se typ en minut av deltagarnas träningar.

       bland annat framåtsändande, hunden får inget naturligt driv framåt utan behöver hjälp av godis eller sin ägare som ställer sig framför hindret.
       Även höger/vänster, hundarna blir förvirrade över vart dom ska när ägaren byter sida hela tiden under banan.

       Men jag förstår att programmet är i syfte att underhålla (inte tävla på riktigt) och skapa glädje, och det är kul att hundarna har roligt med deltagarna och det är inte det jag syftar på?

       Ja, vi får se en minut när dom tränar men det lilla man får se på planen sen gör att om man jobbar med det så förstår man att dom inte lär ut tekniken rätt eftersom deltagarna inte förstår vad det är dom ska göra riktigt och det är lite synd för agility är skit roligt när man fått in lite flow?

      En till agilityinstruktör här, vad är det i tekniken du skäms över?
      Det som vi fick se i programmet var bla att:
      1. Hunden gör alltid det du bad den göra – dvs den gör alltid rätt
      2. Hitta den belöning som din hund älskar och vill jobba för
      3. Belöna, belöna, belöna
      4. Ha kul
      Lyckas man med detta så kommer man långt, i längden väldigt långt.

      Sedan att de kunde haft hunden på andra sidan för att få en bättre väg, gjort snygga byten etc etc det kommer med tiden och med ökad kunskap och förståelse. Alla måste börja någonstans.
      Dessutom, en av agilityns grundpelare är att det är ok att göra fel, inget obehagligt kommer att hända. När du gör rätt, då är det fest! För både hund och människa.

      Sista tillägget, de har valt fantastiska tränare för programmet. Vilken dröm att få starta sin agilitybana med dem!

       Exakt så hahaha första programmet och tävling hallå dom kan väl inte gå klockrena banor? Vänta så kanske utveckling sker. Tack du som är kunnig som skrev att du inte skämdes. Hatar översittare

   Men snälla det är amatörer och ett skojigt program . Lägg ned besserwisser attityden ?

    Detsamma ?

     Detsamma och gråtskrattande emoji?
     Inte den Anonym som du svarade. Måste ändå säga att det är tur att en annan inom agility svarade ovan för dina kommentarer snarare avskräcker såna som mig.

      Håller med dig! Att säga att man skäms över utlärningen efter ett program med glada amatörer och hundar i alla åldrar och raser! Snälla chilla det är inte proffs VM med endast Boarder collies

  Hundar är nog de sista som intresserar mig.. men tur smaken är som baken

  massa kärlek till dig camcam. Selma är aldrig glömd???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.