Isabella Löwengrip om metas inbjudan

Ska jag vara helt ärlig, jag tror att Meta är nervösa för hur många av oss som börjar lägga mer och mer tid på TikTok. Då plötsligt blir det aktuellt att bjuda in oss influensers och berätta om hur aktiva vi måste vara…. Det har inte funnits någon vilja till dialog direkt tidigare. Hmmm, vad säger ni om det? // Isabella Löwengrip

Även Isabella Löwengrip var inbjuden till Meta/Facebooks lilla event om content-optimering och har skrivit ett blogginlägg om det.
Hon tyckte det hela var intressant, men kom med en än mer intressant teori på slutet om varför hon tror att företaget helt plötsligt bjudets in till träffar med influencers.
Hon tror att Meta/Facebook är nervösa över att så många kreatörer väljer att lägga mer tid på Tiktok, än på Instagram.
Vad tror ni om det?
Jag tror hon har helt rätt i sitt antagande.
Tidigare har det varit näst intill omöjligt att få tag på någon på Meta/Facebook, när det uppstått problem eller liknande. Fick man sitt konto spärrat eller raderat så var det inte möjligt att ifrågasätta eller få någon som helst information om detta, utöver de automatiska meddelanden som skickas ut efter att företaget agerat mot ett konto eller ett inlägg.

Huvudet på spiken, av Isabella, det är i alla fall vad jag tror.
Vad tror du?

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag är ju i regel väldigt anti mot Isabella efter alla skandaler, luftslott, hycklandet och bla bla bla..

  Men här har hon faktiskt en bra poäng…
  Det är ju helt hopplöst och komma i kontakt med en levande support på både Facebook och Instagram…

   Varför behövde du poängtera allt hon gjort dåligt för att kunna säga att du håller med henne här?🤔

    Lombax verkar ju leva för att smutskasta Isabella, hen skriver negativt om henne hela tiden, allt är det fel på.
    Skandaler haha… det finns andra luftslott och andra som hycklar… Klart Isabella har rätt i det hon säger här, visst är det så.

     Med alla vänliga intentioner, jag tror du behöver prata med någon om det du gör i det här kommentarsfältet. Det kan inte vara nyttigt för dig och din hälsa att bli så upprörd att du tar över kommentarsfält där IL nämns

   Men gud vilken tönt du är som inte kan ge good feedback utan att först dra upp kritik. Ja gud förbjude att någon glömt allt det dåliga i någons liv.
   Undrar hur en likadant uttryckt kommentar låtit om dig själv?

    Kan ni sluta med att när någon har en åsikt kalla den för tönt eller andra fula ord. Försök ha en respekfull och vuxen ton!! alla får ha sin åsikt!

     Plus på den! Nivån här är verkligen så låg ibland. Man ska väl kunna diskutera och ha olika åsikter utan att angripa varandra med nedsättande ord.

  Hon har nog helt rätt! Snyggt att de börjar bry sig nu och försöker kontrollera sin dåliga utveckling. Tror ni att Instagram dör ut inom de närmsta åren helt?

   Tja… inga sociala medier lever väl för evigt?!

   tror instagram överlever med sin nisch, de är bäst på bilder från vardagen för mentalt mogna användare

   tiktok är mest.. bottenskrapet av mental mognad. tonåringar som dansar eller gör challenges som att hålla sig vaken och äta så många lugnande tabletter som möjligt..

    TikTok är så MYCKET mer än det där! Känns snarare som att det är din fördom och antar att du inte aktivt tittar på TikTok, för då hade du sett att det där inte stämmer. Flödet anpassas efter vad man föredrar att kolla på.

     Precis! Jag följer matlagning, historia, hälsa och mycket, mycket mera…🤩

     Jag har inte gett mig in på TikTok för jag föreställer mig att jag kommer fastna och spendera för mkt tid på videos, lättare att sluta scrolla bilder på instagram tänker jag.
     Men nu är det så mycket videos på insta ändå, och jag får inte alls upp sånt jag vill se känner jag, även om jag aktivt väljer bort vissa grejer
     Ska jag ge TikTok en chans ändå? Bättre anpassat för användaren?

      Tycker tvärt om! Tiden jag spenderar på TikTok är mycket mer ”kvalitet”, enligt mig. Jag sitter kanske 30 min (är hemma sjukskriven) och då fokuserar jag på TT, inget ”slöscrollande”. Är som att titta på en serie för mig. Och sen slutar jag och gör något annat.
      Jag får upp mycket djur, story times, reddit-uppläsningar (så kul), hudvård/skönhet osv. Ser sällan någon dans.

     ja du har rätt jag har aldrig använt tiktok

     jag dömer en plattform utefter om jag tror att den är till forskningens nytta eller inte, inom fysik, kemi etc, medan kultur är värdelöst

     Men tiktok är ju ändå bara videos väl? Och det vill väl de flesta inte hålla på med.

    Vad pratar du om? Jag anvander tik tok dagligen och det ar otroligt salln jag far upp nagonting alls som har med dans att gora. Matlagning, recept, boktips, nyheter..

   Hoppas inte! Instagram är den bästa plattformen enligt mig, enda jag använder.

   Nej tror absolut inte att Instagram dör ut, inte en chans.

   Hon är väl knappast först med den slutsatsen. Till och med jag, en tant som lever under en sten, vet vad som pågår kring Meta och TikTok.

  Stavningskontroll Camilla? Testa det.

   bjkuder var rätt kasst men det blev faktiskt inte jättemycket bättre med bjudets. Gör om igen vännen!

  Då fler och fler yrkeskategorier förbjuds att använda och ladda ner TikTok appen så är nog dags att tänka till lite själv att TikTok inte är ett bra alternativ till övriga sociala medier.
  Vem vill vara styrd,manipulerad och kontrollerad av Kina….

   Instagram verkar inte vara ett bättre alternativ när det kommer till den biten

   TikTok har om något ändrat min världsbild till det bättre😂 med alla som räddar djur, hjälper varandra, har fosterbarn osv osv. Vet att det är en väldigt liten del av världen, men det får mig iaf att må bra!

   Lästips: Facebook och Cambridge Analytica.

   Nämen precis! Mycket bättre att vara styrd av USA istället 👌👌👌

  Jobbar med mycket yngre människor (är 30+, de är kanske 20-25) och det känns knappt som att någon använder instagram längre. Jag överdriver såklart, och många av dom jag jobbar med är sånna som är lite mer trendkänsliga, så kanske inte representerar alla unga. Men min uppfattning är att de har ett instagram, lägger ut nåt sporadiskt där (typ 1 gång i månaden på stories) och messar folk där. Men själva scrollet sker på tiktok. Facebook togs ju också över av gamla människor till slut så det vore väl konstigt om inte samma sak hände med instagram.

   ”Togs över av gamla” det var väl bara så att användarna åldrades helt enkelt. Om du var 25 när Facebook kom så är du ju 40 idag och det är den SoMe som du liksom startade med.
   Instagrams användare åldras också och sedan kom Snapchat och TikTok för de som började med SoMe då. Snart är Snapchat kärna av användare också medelålders 🙂

    Men 40 är ju inte gammalt? Däremot är ju Facebook översvämmat av massa 60+ sedan en tid tillbaka

    Tänk er om skunk och lunar hade funnits idag 🙂 eller helgon!

     Maria
     Lunarstorm kom tillbaka fast med ett annat namn!

      Lunarstorm hette StajlPlejs från början 🙂 Sen när de skulle lansera nya funktioner byttes namnet till grundarens flickväns nickname.

     Lunarstorm har det bästa namnet av alla sociala medier någonsin 🙂

     Trodde alltid det hette Lunastorm

    Nej, jag menade att faktiskt gamla människor skaffade Facebook. Min farmor och mina föräldrar och folk i den åldern. Jag hade Facebook när jag var 20, har det inte idag. Vet ingen av mina vänner som använder Facebook längre. Då menar jag faktiskt använder det, många har kanske kvar en gammal profil men använder instagram som sociala media.

     Många unga i andra länder verkar fortfarande använda facebook? Jag bor inte i Sverige och här känns det inte alls lika PRO som när man kollar svenska sidor.

  Den enda roliga sociala mediaplatformen som är rolig är Twitter, där finns ingen censur längre.

   Jag vet inte, sett fler än en gång att en ung tjej twittrat något som borde vara okontroversiellt om t ex feminism och dränkts i svar från anonyma konton att hon borde utsättas för sexuellt våld, hur ful och äcklig hon är, osv. ”Ingen censur” låter sympatiskt, typ heja yttrandefriheten men i förlängning gör de att de som är vidriga är de som hörs för alla vettiga människor ger upp och tystnar.

    Aldrig sett något sådant, ingen har någonsin varit otrevlig mot mig heller.

    Hot och olagligheter är inte tillåtet ens på Twitter.

     Ja men twitter är ju lite större än dig så bara för att du inte personligen blivit otrevligt bemött så betyder inte det att andra (speciellt kvinnor med åsikter om feminism eller invandringsfrågor) har samma tur. Och ingen utav de kommentarerna jag gav som exempel faller under ”hot och olagligheter” och de raderas inte av twitter.

  För mig som konstnär är Instagram den absolut viktigaste plattformen för mig och 90% av alla mina sälj kommer från just Instagram och jag vet många andra konstnärer som skulle hålla med mig. Därför hoppas jag såklart att Instagram överlever.

   Har du testat TikTok? Konst och kreativitet är väldigt stort på plattformen och du kan nån hundratusentals människor utan att ha en enda följare. Finns många som har kunnat börja försörja sig på sin konst tack vare räckvidden på TikTok 🙂

   Vad heter du på insta? Vad gör du för konst?

    sandranobre.art 😊

  Meta är ett skämt. Inbjudningar till porrköp och rena porrbilder, I en trädgårdsgrupp med minderåriga ansågs helt normalt enligt dem och jag kunde ju bara titta bort? Men kallar du någon ”snurrig” så är det diskriminering och 30 dagar.

  Tror Meta är rejält rädda för Tiktok. Det pågår ju också en ”hearing” i USA just nu med Tiktoks VD om huruvida appen ska förbjudas i landet, där det sägs att Meta har lobbat en del…

   Det pågår snack om att förbjuda tiktok i Sverige också.

  Ni som gnäller om att TikTok är danser och meningslöst behåll avslöjar dels er ålder men också er inskränkta attityd mot ny teknik. Jag lär mig mer på TikTok på en dag än vad jag någonsin gjort på Instagram. Har ni koll på hur mycket data ni delar med meta o Google? Vet ni hur mycket ni redan ger till företagen som äger olika appar och hemsidor? Det är inget annat än samma reaktion som de äldre generationerna alltid haft när de yngre hittar något nytt… Många av skräckartiklarna om ”TikTok-trenden” har varit nyheter som skapats av lobbyister som jobbat på uppdrag av TikToks konkurrenter. Prova appen – prova den i en vecka. Så kommer ni förstå att en story eller ett inlägg på Instagram är exakt lika tråkigt som facebookinlägget om dagens väder som din pappa gör. Thanks for coming to my tedtalk 🤪✌️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.