Filip Lamprecht dumpade Peg Parnevik via sms

Av alla sätt man kan göra slut på så är nog det här det allra fegaste. Via sms, möjligen via email, men via sms är fan höjden av ”chicken shit”.
Enligt Peg Parnevik var det så hennes pojkvän sedan sex år tillbaka dumpade henne, under tiden han var med i  Let’s Dance.
Hon var inte ens i Sverige när det här hände, utan hon var i USA när smset kom, och när hon chockad återvände till Sverige så hade han flyttat ut.
Enligt avsnitt två, av den nya podden Brottarbröder, med Martin och Jimmy Lidberg, så gick det från ”jag älskar dig, det kommer bli så bra, efter det här kommer allting lösa sig” till ”vi borde göra slut”.
Peg säger i podden att hon fortfarande inte riktigt vet vad som hände.

Jag förstår att man kanske inte kan göra slut mellan fyra ögon om man befinner sig på olika platser i världen, men sms? Inte ens ett samtal kunde han kosta på sig? De hade ändå varit tillsammans i sex år. Det är inte kattskit.
Det är att vara ”chicken shit”. En annan typ av skit.

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Usch, vad lågt!
  Minns när jag blev dumpad via mail några dagar innan jag fyllde jämt och skulle ha stor fest. Det var som om mattan bara drogs bort under fötterna och jag var helt lost. Fattar än idag inte hur jag orkade genomföra festen.

   Jag blev dumpad på min 25-års dag, på morgonen. Kan säga idag att han gjorde mig en tjänst. Visst, han hade kunnat valt en annan dag att göra slut, men han var inte rätt för mig.

    Nääe fy! ❤️ Jag blev dumpad av min första pojkvän på min niornas bal-dag. Varenda bild står jag där i fin balklänning med söndergråtna ögon ? Men hej hå, idag är jag lyckligt gift och gay så det var väl tur ändå!

  Vet du hur hon behandlade honom då? Ibland förtjänar inte folk mer än ett sms-slut.

   Vet du?

    Men Peg har ju själv, i media, under tiden de var tillsammans beskrivit hur hon haft utbrott och hur hon projecerat saker på honom.

    Jag är inte för att göra slut via sms. Men kanske det var för mycket drama i deras förhållande. Ibland kan folk ta mycket energi från sin partner. Istället för att fokusera på hur han gjorde slut så borde hon fokusera på att leva sitt liv väl. Det är tydligt att hon känner sorg. Men det vore bättre att vända frågorna inåt än att leta efter en syndabock. Hon gör sig själv en björntjänst…

   Jag har bara hört hur hans mamma behandlat henne..

    Tell us!

    Ja berätta det snälla, hur var det nu igen…

    Kristin är vän sen barnsben m Jesper o nära vän till Mia sen många år. Hon har sett Peg växa upp. Tror inte hon behandlat Peg illa. Däremot kan jag, som mamma, känna att det kan inte ha varit lätt för henne under åren Filip var ihop m Peg, de verkade så omaka av det man såg på tv o läste i intervjuer. Tror nog hon fått ”bita sig i tungan” många gånger. Att göra slut via sms är ju inte ”optimalt”, men vi har ju bara Pegs ord på det, det kanske finns fler sidor av denna ”sanning”?

   Tänker likadant.. han pallade nog inte en sekund till känns det som, så det blev ett sms-slut.

   Hon känns ju sjukt jobbig och har själv berättat hur otroligt illa hon behandlat honom, hur mycket drama hon hållit på med gentemot honom. Ibland kanske en mjukare person inte riktigt fixar att göra slut med en sådan drama-cirkus annat än via sms.
   Hade en ny kompis som blev dumpad på en restaurang av sin kille sedan flera år. Jag tyckte han var ett sånt svin! Jag konfronterade honom om det rätt tufft. Efter ett tag insåg jag exakt varför han gjorde slut mitt bland folk där hon inte kunde explodera à la Peg och manipulera tillbaks honom.

  Jag dumpade min pojkvän via sms när jag var 18 år ? Skäms fortfarande men var för feg då för att ringa eller ta det mellan fyra ögon. Skulle aldrig göra så idag dock.

   Jag med! Han ringde och grät på telefonsvararen.
   Skäms fortfarande ?

  Jag har gjort något liknande, då jag inte orkade med hans fallenhet för överdrivna, dramatiska , aggressiva beteenden varje gång jag nämnde något om våra problem. Jag skickade inte ens sms. Packade mina saker och skrev en lapp typ ”Behöver vara ifred, låt mig vara”Kanske fegt men var helt slut och orkade inget annat just då.

   Om partnern är aggressiv och obehaglig är det ju förståeligt.

    Det är precis det intrycket jag har fått av Peg under deras relation. Att han gjorde så här har nog sin förklaring.

   Jag gjorde slut över telefon visserligen, men gjorde samma sak. Packade allt och stack, pga att han var kontrollerande osv. Var otroligt skönt att klippa banden på annan ort men känner så för dom människor som inte har den möjligheten.

  Vi vet ju ingenting om hur han mådde i relationen. Jag och många med mig har varit i relationer som har varit otroligt psykiskt krävande och svåra att avsluta på grund av den andra partens beteende. Jag menar förstås inte att så var fallet, men situationer är sällan svartvita och vet man ingenting om detaljerna tycker jag att man ska vara försiktig med att gå till attack mot någon.

   Precis!

  Tror fan inte Peg har rent mjöl i påsen från den där relationen.

  lägger inget värde i olika sätt att göra slut/dumpa, det har mer att göra med vilken relation man bemödar sig ha med motparten efteråt

  Han tyckte väl helt enkelt inte att hon var värd mer än ett sms.

   Finns inga ursäkter.

    Jo. Det kan det faktiskt finnas. Vi har inte hela bilden här.

  Men sluta framställa honom i dålig dager. Vi vet ingenting om deras relation och hennes ord är givetvis framlagda precis som hon vill att de ska vara. Han har valt att inte tjata om det. Precis som när Nicole snackade skit om Saade och sedan ”kom ut” som en extremt otrevlig person.

   Ja precis, hon känner ju att hon behöver gå ut och prata om han och deras relation hela tiden vilket gör att man direkt ska döma han som en dålig människa. Han har ju respekt och håller tyst, tycker det säger mer om honom som människa. Precis som Nicole o Erik ja. Om vi utgår från Parnevik kunde man ju rakt av döma att hon var den problematiska, och han var en snäll dörrmatta som aldrig satte ner foten. Han verkar vara extremt omtyckt i branschen till skillnad från henne.

    Jag håller med, tycker det säger mer om personen som håller tyst än den som ska snacka överallt om det.
    Ta det privat istället för att försöka förstöra den andras rykte.
    Indirekt så förstör de sina egna image om de snackar runt överallt om den andra.

     Ja exakt, hon försöker ju förstöra hans image vilket säger mycket om henne som människa. Den känslan man fått av honom är en superglad genomgo snäll kille, den känslan har man inte direkt fått från henne.

  Jag dejtade en kille i 6 månader. Vi dejtade på en seriös nivå och hade träffat varandras vänner etc. En dag fick jag ett sms när jag var på jobbet att han inte längre ville ses. Jag fick hålla ihop för att inte bryta ihop av gråt där och då. Så jävla hjärtlöst.

   Jag fick det sms:et från ingenstans efter tre år. Vi bodde inte tillsammans. Vips en morgon hade jag ett sms där det stod att han inte ville ses mer, och att han dessutom var på väg utomlands och inte visste när han skulle komma hem. Sedan var det totaltyst. Fick inga svar. Det var oerhört tungt då. Tog 1,5 år innan jag inte kände sorg. Idag kan jag se att han var känslomässigt instabil och att det inte hade med mitt värde som människa att göra.

  Sjukt att Peg fortfarande ältar honom – det är i tv-soffor, i poddar, i radiokanaler, i tidningar o sist men inte minst har hon tillägnat en hel låt till/om honom…
  Finns 100% en j*vligt bra anledning till att han dumpade via sms, o han är knappast ensam om det.
  Sluta sticka på offerkoftan nu, Peg – den är jävligt säckig o för stor.
  Släpp honom – its over. And out.

   Och hur många artister skriver INTE om uppbrott, hopplös kärlek, och svek?

   Det känns mer som det är media som HELA tiden drar upp Peg och Filips relation mer än dom själva, egentligen. Att Peg skriver en låt om ett uppbrott, ja, måste det ens handla om den relationen egentligen? Eller är det så som media vill att det ska framstå?

    Om det är media som drar upp det varför är det bara hon som snackar och aldrig han? Han har aldrig sagt ett ord.

    Klart okej att hon skriver låtar om det. Men det var väl det här att dra upp det i poden med smset. Sen vet jag inte riktigt hur det framställde då jag inte lyssnat. Det kan ju bara varit en kommentar och inget buhu tyck synd om mig!
    Det är väl ändå snart två år sen?

    Jag tycker ändå att det finns olika nivåer på de låttexter som artister skriver efter ett uppbrott. ”Hoppas du blir misslyckad och hatad” tycker jag är lite väl lågt, och texten får inte direkt Peg att framstå som en trevlig person

  Varför gillade inte Kristin Kaspersen Peg och hennes familj??

   För att hon är en väldigt oskön person antagligen.

    Ja för hon.är ju jätteskön, not! ?

   De var ju familjevänner och Peg och Filip har varit vänner sen de var barn. Men när de blev ihop klarade förmodligen inte Kristin av hur hon behandlade honom, familjerna verkar heller inte vara vänner längre.

    Dramaaa! ?

   Kristin Kaspersen är lite..speciell.

    Ut med detaljer då! Har man sagt A får man säga B ?

    Jag tycker vi lämnar föräldrarna på båda sidor utanför det här. Ska vi säga så!

  Min (ex) man sedan 13 år gjorde slut per samtal när han var utomlands (yes, han var otrogen) och vi har en unge tillsammans.
  När han sen ville bli ett par igen blev mitt svar gapskratt, skaka på huvudet och gå därifrån.

   Good for you! ??

   Jag blev dumpad som gravid, över telefon,mitt i natten för han befann sig utomlands och hade träffat någon. Jag somnade om och gick till jobbet vid 6 nästa dag. Imponerad av mig själv så här i efterhand.

    Här sitter jag gravid, min man är iväg på semester, och mitt hjärta gick precis sönder av att läsa det här. Verkligen starkt kämpat, låter som att du duckade en kula i slutändan med den karln!

     Här sitter jag i södra Europa medan sambon är gravid där hemma.
     Man kanske ska ta det där samtalet nu. Sms verkar ju fungera med.
     Tack för inspo!

  Äsch vad är meningen att sitta och spekulera i folks relationer. Som dessutom är slut.

  Ska du inte uppa nivån lite Camilla.

  Håller med de som skriver att vi inte kan döma ut någon för att den gjort slut över sms, eftersom vi faktiskt inte vet något om deras relation eller hur de hanterade känslor.

  Jag gjorde slut över sms med en tjej som jag tyvärr hade en väldigt destruktiv relation med. Jag hade försökt göra slut flera gånger men det slutade alltid med största drama med hot om självmord, skuldbeläggning eller att hon ”skulle göra mitt liv till ett helveteseld” ifrån hennes sida. Till slut orkade jag inte mer utan skrev att det är slut och jag inte ville ha någon kontakt. Vågade inte riskera att manipuleras till att stanna kvar eller att behöva ta hand om hennes känslor där och då när jag hade mina egna att ta hand om. Blockade överallt och såg aldrig tillbaka. Enligt Camilla är jag alltså en ”chicken shit. En annan typ av skit.” Det gör mig inte ledsen att bloggerskan tycker det om mig men det är lite skrämmande att folk tror sig veta så mycket om folk de inte ens känner.

   ”Chicken shit” betyder fegis.

    Och varför anklagar du honom för att vara en fegis?
    Var du med i förhållandet?
    Han kanske var väldigt modig som till slut vågade ta steget bort. Eller så var han en fegis. Vi har ingen aning.

     Nej, det har du iofs helt rätt i.

      Det är vi många som har påpekat här

    Haha va? Ingenstans undrade jag över betydelsen ?‍♀️ Jag vet vad det betyder.

    Min poäng var att du omöjligt kan veta vad hans anledning var till att dumpa över sms. Jag gav ett exempel från mitt liv där andra kanske ansåg att jag var en chicken shit för att de inte hade hela storyn, utan bara mitt ex ord.

     Du skrev ”en annan typ av skit” – så jag trodde det var vad du trodde att det betydde. Jag missuppfattade dig kanske, och det var inte meningen.

      Det är ju din text jag citerar.

     Bello, det handlar inte om dig. Lättkränkt much?

      Jag ger ett exempel ifrån mitt liv för att visa på det orimliga i att ha svart/vita regler för hur en dumpning ska gå till. I det här fallet är det ju inte ens en nära vän (inte ens då vet man alltid hur en relation ser ut mellan 4 väggar) utan två kändisar där bara en gett sin bild. Vuxna människor borde kunna nyansera mer.

       Håller med, det blir ju konstigt att diskutera och prata illa om hur någon dumpades, bland sina kompisar eller online, just för att ingen vet. Och är den här killen offentlig så kanske han ändå vill ha någon slags respekt för henne och inte hålla på och gå ut med sin version. Vem vet, kanske hade han försökt göra slut tidigare men inte lyckats, kanske var det just avstånd och ett sms som konstaterar att det är över som behövdes för att det faktiskt skulle ta slut. Så rent generellt, tycker inte vi ska lägga oss i vem som är ”the bad guy”, han valde att göra slut på det viset och vi vet inte varför men han är ju heller inte skyldig någon förklaring, han har väl gått vidare och vill inte älta detta.

       Det är ingen som har satt regler för hur en dumpning ska gå till. Du läser en sida om bloggar. Vi behöver inte nyansera. Det är inte sanningen. Ta inte åt dig. Tro på dig själv att du gjorde rätt i situationen. Självkänsla är ledordet.

        Tack men jag tar inte åt mig och jag vet att jag gjorde rätt. Jag vill inte prata om mig här, det var bara för att visa på ett exempel ifrån verkligheten.

        Håller inte med dig om att vi inte behöver nyansera. Jag tycker ibland att den här bloggen står för just det, plocka ur influencervärlden ifrån bubblan, för att just kunna nyansera, vara lite ”The voice of reason”. Ibland, som i detta inlägg, är det bara skvaller, vilket jag anser bara trist.

  Är definitivt team Filip i denna fråga. Undrar hur han stod ut så pass länge i det förhållandet

   Word!

  Tycker Filip verkar vara en supergo kille, mjuk och väluppfostrad. Inte en blekaste hur deras relation såg ut, men såg avsnitt av ”Parneviks” och kommer ihåg att jag tyckte hon körde hyfsat mkt med honom och var lite allmänt bitchig mot honom, klagade på allt han gjorde, typ. Sen om det var klippt så och verkligheten såg annorlunda ut, är ju en annan femma. Göra slut på sms känns ju hyfsat fjortis dock, men det är väl ganska länge sen nu, de var ju unga.

   Nja det var 2021 och då var de 24 och 26. Anser jag vara vuxet ?

   Man vet aldrig vad som pågår i ett förhållande, hur man är utåt betyder ingenting.

  Jag gjorde slut på sms. Vi hade varit tillsammans nästan 20 år och har barn.

  Han förtjänade inte bättre men det gjorde jag.

   Såvida han inte psykiskt eller fysiskt misshandlade dig så tycker jag att det i sådana fall är bättre att tacka för tiden som varit och sedan gå. Just för att du förtjänar bättre. Du ska inte skjunka till hans nivå…

    Han hade redan checkat ut från familjen, jag skickade bara ett sms om att han inte behövde komma tillbaka.

    Sjunka till hans nivå med smset var dessutom omöjligt, smset skrapade bara på ytan av hans låga nivå.

  Har jag med gjort och han förtjänade det. Gjorde säkert Peg också.

  Jag gjorde också slut via sms som 17-åring efter en två veckor lång period där jag försökt förklara att jag inte längre ville ingå i ett förhållande. Han accepterade det inte. Han älskade mig tillräckligt för att det skulle räcka för oss båda, jag var ju hans livs kärlek (och han var en skit som tvingade mig att betala för att han skulle hälsa på mig, en mil bort, och han hade egen bil). Han var många år äldre än mig, jobbade heltid och jag gick i gymnasiet.

  Enda sättet för honom att acceptera ett uppbrott var om jag blivit kär i någon annan, menade han. Så jag fick naturligtvis dra det kortet när jag på alla sätt försökt förklara och göra slut. Då äntligen fattade han.

  Då kom han hem till mig, vräkte upp ytterdörren och skulle krascha mitt rum och ägodelar för att jag dödat honom och hans hjärta.

  Fast forward en sisådär 15 år. Han är fortfarande bitter, enligt gemensamma vänner, och muttrar om att jag minsann dumpade honom på sms…

  I’m glad I dodged that one.

   Är man sjutton år och fast med en sådan destruktiv människa är ett avslut via sms ok. ? Starkt av dig att inte dras in i hans känslomanipulation.

  Barnrumpor gör sånt, inte en riktig man.

   Känns som båda parter kanske var lite unga och omogna?

   Hur många 25-åringar har livserfarenhet att hantera en destruktiv partner? Sms är inte idealiskt… Men kanske han försökt göra slut tidigare och hon blivit dramatisk och känslomanipulativ. Då är ett sms en ok lösning.

  Visst att jag inte alls är insatt i hur deras förvållande var, men jag kan tycka att dumpa via sms är något som man helt enkelt inte gör oavsett vad. Vad jag förstår än mindre är dock hur Peg fortfarande kan älta detta? Det har gått två år! Att hon uppenbart inte kan gå vidare och har ett sådant behov av att svartmåla sitt ex säger mer om henne än om Filip.

   Att hon ältar det säger en del om hennes personlighet, och hennes känslomässiga utveckling. Det är ok att känna sig sårad. Men att rikta fingret mot någon annan det höjer inte kvaliteten i en liv. Tvärtom.

   Vad vet vi om deras förhållande mer än att hon själv gått ut med att hon ofta hade utbrott.

   Om man har en partner som blir dramatisk, får utbrott och blir känslomanipulativ när man försöker avsluta en relation då är ett sms en ok sista utväg.

  Sanningen ligger oftast någonstans mitt emellan. Känns som det är dags att släppa det här ämnet nu, för alla inblandade.

  Känns onödigt att kommentera om hans agerande när du bara vet den andres version. Det var nog inte lätt för någon av dem.

   Varför skulle sanningen ligga någonstans mitt emellan?

  Det är riktigt fult. Min första pojkvän dumpade mig genom att byta relationsstatus på Facebook till en annan tjej han träffade på en av sina ”grabbresor”. Och så blockade han mig överallt. ?

   Wow. Finner inga ord.

  Äsch i det här fallet så känns det som att Peg verkligen förtjänade det. Sen förstår jag inte varför hon fortsätter prata om relationen?!?!? Hade hon haft nån stil öht så hade hon sagt nåt i stil med att det sedan länge är ett avslutat kapitel som hon inte har något intresse av att kommentera. Vill hon så gärna dra upp relationer så kan hon ju prata om sin NUVARANDE pojkvän istället!!! Framför allt om hon nu är så extremt noga med respekt i en relation. För att sitta i intervju efter intervju och prata om sitt ex är mycket sämre än att hon blev dumpad via sms. Hon kan inte styra över frågorna som ställs helt (även om säkert kan styra en del) men hon kan absolut VAD och HUR eller ens OM vilka frågor hon VÄLJER att svara på. Så sluta lipa för hennes skull. Världens minsta ? spelar för henne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.