Pontus nya video på Instastory – Uppdaterat!

Jag vet inte om Pontus Rasmusson har noll koll på marknadsföringslagen och influencer marketing, men jag kan inte tänka mig att alla dessa inlägg är betald reklam för alla dessa företag, så som han vill få det att framstå.
Kanske vill han framstå som mer relevant, men då borde han lära sig hur man uttalar vissa företagsnamn, som ”Tan Revel” exempelvis.
Konsumentverket har producerat en finfin vägledning för det här, som jag varmt kan rekommendera honom.
Innehållet i själva videon får ni själva bilda er en uppfattning om.
Den är sannerligen…one of a kind.
Man behöver inte se videon, men det ger hela inlägget lite av en annan….”dimension”…kanske?
Och nej, Pontus har inte blivit pappa, utan det var hans tokskojsiga aprilskämt.
Att han gjort en kvinna gravid.
Kul va?


En av mina följare ställde frågan till Aimn, huruvida de betalat Pontus för att göra reklam för dem. Svaret var nej, men Pontus vägrar ta ner sitt inlägg där han taggar företaget. Aimn kunde igår inte längre se inlägget, då de anmält det, så de uppmanade mina följare på Instagram att hjälpa dem genom att också anmäla det. Han gör sig populär bland företagen, den gode Pontus. ??‍♀️

Och när man tänker att det inte kan bli mer creepy, så visar det sig att Pontus länkar till underkläder för barn! ??‍♀️Uppdateringar:

Listan kan komma att uppdateras.

Uppdatering 2:

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fy fan ?

  Är det inte bättre att bara sluta prata om den här stollen? All uppmärksamhet är ju bra uppmärksamhet uppenbarligen.

   Jag tror inte barnen som följer honom följer Bloggbevakning. Det gör dock föräldrar som kan bli medvetna om vem han är. Så låt honom inte få hålla på ifred!

    Jag kände inte till Pontus innan bloggbevakning skrev om honom.
    Är själv 30år och har två barn 6 respektive 4 år. Det är bra att det uppmärksammas här så att vi som inte följer yngre personer på instagram/TikTok blir medvetna om skadliga typer som Pontus!

    Håller med! Denne person behöver verkligen uppmärksammas i bemärkelsen ”punktmarkeras” för att han inte ska kunna fortsätta lura barn. Vi är många föräldrar som inte hade haft koll på honom om inte t ex Bloggbevakning gjort oss uppmärksamma. Sprid ordet snarare. Varning för denne kille. Det finns många barn där ute som inte har rätt föräldrastöd. Förhoppningsvis når budskapet även dessa barn om det pratas om honom och hans galenskaper diskuteras.

  Han anspelar på sex i varenda mening nu för tiden. ?

   Gärna lite riktat så där mot minderåriga… han har verkligen inte fattat kritiken som riktats mot honom. Har man tvivlat på att allt inte står rätt till där så är det ju bekräftat nu.

    Har han alltid tydligt riktat sig mot dem när han pratar om sex eller har det eskalerat?

  Han är verkligen vidrig. Så otroligt genomskinligt också att någon skulle skickat in just det där.. han har ju svarat på sin egen frågelåda. ? Pinsam kille.

  Visst kommenterade han på bloggbevaknings instagraminlägg att han fick betalt av företagen?

  Nåt lirar inte med honom fullt ut. Antingen så kan han inte skämmas pga grandios självbild, och kan därför obekymrat ljuga öppet om något som är lätt att verifiera, eller så förstår hans hjärna inte enkla konsekvenser och samband.

  Hade han flyttat hemifrån nu? Skulle vara intressant att höra från människor som faktiskt bor i närheten av honom/hans familj -hur de upplever dem. De verkar vara så sjukt dysfunktionella.

   Han har adlinks..: då får man ju en slant för varje person som handlat genom länken. Exakt hur det funkar vet jag inte

  ?

  ”Förra tjejen jag var med”
  ???

   Usch. Lås in och kastrera

   Han grät väl till och med om att han aldrig har haft flickvän och är oskuld för att han lägger ALL sin tid på youtube?

   Också känd som hans högerhand

  Usch alltså han borde inte få ha sociala medier.

  Han är psykiskt stört och jag tycker det är bra att det skrivs och pratas om honom. Med tanke på att han riktar sig till barn är det extra viktigt att föräldrar verkligen ser att han uppmärksammas för sitt galna och extremt opassande sätt.

   Personer med psykisk ohälsa eller diagnoser beter sig inte per automatik klandervärt. Att du kopplar samman Pontus beteende med en psykisk störning bidrar bara till att personer med psykisk ohälsa upplever ännu mer stigma och marginalisering, än de redan gör. Däremot inte sagt att Pontus inte förtjänar kritik, för det gör han. Kritiken bör dock vara saklig.

    Att säga att han är psykiskt störd innebär inte samma som att säga att alla psykiskt störda beter sig som Pontus. Slappna av med pk:andet.

    Personen menar nog personlighetsstörning, personlighetssyndrom. Eller känslomässigt störd.

    Det är ju helt uppenbart att det rör sig om någon typ av personlighetsstörning eller diagnos. Ingen har påstått att alla psykiska sjukdomar/personlighetsstörningar/diagnoser yttrar sig på samma sätt?

     Oavsett vad man / du vill kalla det så vet du / vi iinget mer om Pontus än att han riktar sin reklam mot barn och anspelar på sex. Att komma med andra insunieringar är bara dumt och onödigt, för det finns mycket annat som man kan kritisera honom för. Än att man sitter och är hobby oykolog på näthet

  Den här killen är sjuk.
  Han behöver vård.

   Vård… Vad exakt tror du han lider av? För är det en empatistörning så finns ingen vård att få.

    Det stämmer inte? Narcissism kan delvis behandlas med terapi tex.

     Fast det stämmer ju extremt sällan. Ytterst få personer får diagnosen klinisk narcissist då en del av sjukdomsbilden är att det inte är fel på dem.
     Att gå i terapi med(!) en narcissist är farligt för den som är i en relation med personen.

  Kalla kårar när man ser hans videos. Vad är grejen med att ta upp och vara besatt av ”den förra tjejen jag var med”? ?

   För att det inte finns någon ”förra tjej”.

  Ett ord: Sinnesslö.

   Du använder ett förlegat och nedsättande ord som inte längre används av de flesta. Det går att kritisera en persons agerande utan att använda uråldriga kränkande termer om personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

    Och man måste inte vara så överkänslig som du.

     ?

     Jag läser vad du skriver, men håller inte med. Det måste gå att kritisera personer som använder nedsättande termer och begrepp, utan att klassas som överkänslig. Jag blir hellre klassad som överkänslig än okänslig.

      Är du sinnesslö?

       Onödigt! Och omotiverat.

        Suck. Sluta va så känslig och reagera på allt. Det är inte ens det vi diskuterar. Herregud vem FAN bryr sig. Ibland får man försöka ha fokus på vad som iaf är lite viktigt.

    Han är ju sinnesslö.

  Det måste ju gå att få stopp på det här freaket? Han är så uppenbart störd.

   Jag har screenshottat och skrivit till vartenda företag han påstår sig göra sammarbete med, de har förmodligen inte ens någon aning om att han lagt ut det. Hoppas det blir konsekvenser för honom, hans beteende är helt spårat.

    Blir nog inga konsekvenser med tanke på att de inte har något samarbete.

    Bättre att kontakta de som ligger bakom adlinksen. Ena var från metapic såg jag.

     Fick svar från Wilma (Hickap)
     ” Vi har ingen samarbete med Pontus Rasmusson och han är nu borttagen från vår metapic för att kunna länka produkter.”

     Sååå bra ??????

      Hej, Kan inte du skicka hennes svar i en skärmdump till mig? kontakt@bloggbevakning.se

  Så stört att han skrev i en kommentar hos Bloggbevakning på Instagram att han har samarbeten med dessa företag. Hur kan han ljuga så???

  Ganska uppenbart att han egentligen vill vara kvinna. Stackars liten.

   Fast det är ju också en märklig kommentar. Vad blir bättre för att man blir kvinna? Jag är ju medveten om att du, jag och de flesta andra vet att ingenting blir bättre, bara annorlunda, men varför skulle HAN vilja vara kvinna tror du? DET vore märkligt i mina ögon…

  Men visst kan man göra adlinks via tredjepartsverktyg? Företagen behöver inte godkänna dessa innan.

   Jo men då är det inte ”annons med”. Kan också vara så att han missuppfattat hur man ska märka ut adlink

    Händer det nåt då om man märker ut på fel sätt? Tänkte att huvudsaken var att det var tydligt att det var reklam i alla fall.
    Och hur funkar adlinks då? Hur får Pontus pengar genom att man klickar på hans länk om han inte har ett samarbete med företaget?

  Byxorna som passar ”i skolan”. Fräscht?

   De passar tydligen överallt.
   Jag anser inte ens att aimn säljer ”byxor” utan tights.

   Skolan kan ju vara universitetet eller typ komvux. Inte för att jag tror att det är det han syftar på, men ändå. Undrar också var man jobbar om byxorrna passar på jobbet…

    Då jobbar man på gym.

  Tanrevel och Björn Borg har kommenterat under inlägget på Insta hos Bloggbevakning att de inte har något samarbete med PR

   Har aldrig kunnat tänka mig att Björn Borg skulle haft ett samarbete med det puckot ?

  Han verkar ju behöva hjälp . Hade inte han galna föräldrar också ? Man undrar ju vad han varit med om under uppväxten .

   Jag tror en del av problematiken hör ihop med just föräldrarna som du nämner. De har en märklig syn på vad, vem och hur sonen är. Som jag ser på saken är han deras ALLT. Allt han gör blir rätt, han kan inte göra något fel i deras ögon, det är alla andra som är orättvisa mot honom och det är alla andras fel att/när det går dåligt för deras son! I deras värld finns det två sidor – antingen är du med eller är du emot! Ingen gråzon däremellan! Människor som han har blivit placerade på den här tronen där han sitter säkert hela deras livstid – sedan tidernas begynnelse och han kan i deras ögon aldrig göra fel! Skulle något bli fel är det ju ändå någon annan som orsakat det och deras uppgift blir att hjälpa honom så han kan fortsätta glida fram genom livet…
   Ett praktexempel på curlande föräldrar!
   De borde absolut få någon form av hjälp!
   De behöver få prova att leva ett liv utan sonen närvarande 24/7. Dessutom kommer det att bli oerhört tufft för Pontus den dagens någon av hans föräldrar tvingas lämna honom vilket ju brukar ske till slut…
   Han kommer säkerligen inte att kunna leva ett ”normalt” liv i den mening vi tänker oss det! Skulle det komma in en partner till honom i deras värld kommer den att få ett oerhört tufft jobb… Det behöver man inte vara utbildad för att kunna förstå…
   Nej – jag vet inte vem det är mest synd om, om jag ska vara ärlig. Föräldrarna eller honom. De lever i ett oerhört osunt symbios där de är så oerhört beroende av varandra att om den ena delen skulle bli sjuk eller tvingas vara ifrån gruppen skulle det bli oerhörda konsekvenser för samtliga!

  Finns det nån möjlighet att han bara missuppfattat det här med marknadsföring och helt enkelt tror att allt som offentliga personer länkar måste vara reklammarkerat, oavsett samarbete eller ej?

   Förlåt men jag bara måste fråga hur du tänker att han ska ha missuppfattat det? Han skriver ju att de har ett samarbete?

  Det finns verkligen människor som är så creepy att de inte ens kan öppna munnen utan att man direkt känner att det är något som är fel. Pontus är en sån person för mig. Jag har följt honom på håll på sociala medier i flera år och förundrats över hur han inte blivit canceled tidigare. Han är så märklig att skulle han bara prata om vatten så hade det känts obehagligt att lyssna på.

  Inget fan av honom – men tbf så delar han adlinks och tar det säkra före det osäkra genom att skriva adlink + reklam för xx.
  Du gnäller ju alltid på de som aldrig reklammarkerar, så ett dumt sätt för dig att leta fel just här då han ”över-markerar”.

  Däremot är ju själva innehållet oroväckande.

  Men är han inte den största mest uppenbara oskulden i hela Sverige?

   Eh JO!

   Men gud vad har det med någonting att göra?

  Jag följer inte honom, har aldrig gjort, och visste inte vem han var innan allt detta började.
  Känner spontant att han kan ju inte må bra. Finns det ingen i hans närhet som ser och kan hjälpa honom?

   Tyvärr inte.

  Läste detta inlägget och tyckte det var pinsamt. Alltså pinsamt att han försöker få det att se ut som han är så sponsrad. Sen gick jag in och kollade hans storys och nu känns det inte bara pinsamt… han är vidrig som anspelar så på sex när han vet exakt vilken som är hans publik. Nej nej nej. Det är ju något fel på människan! Han kan inte ha någon empati eller förmåga till konsekvensanalys när han gör som han gör gång på gång, för att inte tala om den totala nonchalanta attityden gentemot att låtsas vara så aktuell och sponsrad. Något stämmer inte där.

   Ja, att han fortsätter när det är detta som satte honom i skiten. Han hade väl kunnat rädda ett uns av karriären om han haft en vettig respons från början. Nu gräver han sig ju bara ett djupare och djupare hål. Och har nog stor risk att folk försöker sätta dit honom ännu mer och skriver till honom och utger sig från att vara någon helt annan

  Men varför vill han se ut och låta som en 13-14 åring??? Han borde få hjälp att komma vidare ut i vuxenvärlden för han är väl ändå närmare 25 år! Smått nyfiken på hur han ser ut bakom allt filter..?

  Att han länkar till underkläder är inte det värsta! Han ber följarna gissa vilken färg han har på sova kalsonger i DM, och han lovar i sin live senare att alla som gissar rätt ska få ett privat svar på dm från honom. Han pratar också flera gånger om ”tjejen han senast var med” och hennes bh, smink osv. Han säger också typ ”daten fick väääääldigt bra, om ni förstår vad jag menar” osv. Jag har tidigare tyckt att det här att han ”sexualiserar barn” varit överdrivet (även om han inte varit ok alls ändå) men efter detta undrar jag om han provocerar med flit?

  Det är det här han alltså använder, men kan inte ens visa sakerna utan sveper runt en snabb dator/mobilbild. Hahaha!

  Men vad är det som händer? STOPPA HONOM

  Adlinks med provocerande innehåll och felaktig annonsmarkering för att få maximal spridning + maximalt med klick. Nu är det desperata tider i Rasmusson-hushållet

  Det var ju också kul att han avslutade med en shoutout till Anis don Demina för att han sett hans story ”gillar du tipsen kungen” +screenshot och tagg hahah, tror Anis blev superglad av det

   Hahahah va var det bara att han SETT? Jag trodde faktiskt det var en like. Om det bara är att han sett är det ju galet att han lägger upp det.

    Jag tror det, kollade nu och det skulle ju kunna vara en likelista också men på stories så skickar man ju en reaction och då brukar väl reaktionen synas bredvid ansiktet? 😀 tycker det ser ut som ”vilka-har-sett”vyn, men kan ha fel 😀

     Han kallade Anis för shurda också. Pontus med orten-brytning är en ny nivå av äckel ?

  Men han är ju fullständigt????? Sjuk i huvet?? Spärra in fan

  Står i villkoren hos metapic att de inte behöver betala ut pengar till den som blir avstängd. Så han får nog inga pengar.

  Pontus är fruktansvärt obehaglig, men att det här är fejkade samarbeten stämmer ju inte – det är affiliatelänkar vilka man enligt Konsumentverket ska markera som reklam, vilket Pontus har gjort.
  Så länge Pontus har fått tag på dessa länkar på korrekt sätt så är det inga fel som begåtts gällande annonserna. Att hans annonser och affiliatelänkar är fruktansvärt obehagliga är en helt annan femma, och självklart gör företagen rätt i att ta avstånd.

  Företagen som är anslutna till affiliatenätverken borde tänka ett par rundor till kring vem som kan få en av dessa länkar.

  Glöm ej att han påbörjade ett tips för ”bh-märke”, men skulle ”ringa en tjej?” först och sedan återkomma. Tur för Hunkemöller, eller annat, att de glömdes bort denna gång.

  Sant, han skriver under varje story att det är ”annons för xx”, men samtidigt skriver han att det är ”självklart har jag *samarbete* med de företag jag marknadsför”.

  Jag tycker nog att det obehagliga är dels HUR han marknadsför, men också att han troligen vet att det kommer bli en storm. Han var nog hundra procent förberedd på detta. Det känns som att han vet att han inte kan hålla på med detta länge till, och vill ge en liten ”fuck you” till allt och alla i vad han än gör.

   Svar till A

  Människan verkar ytterst obehaglig.
  Men genuin fråga, får man inte tipsa sina följare om produkter man själv gillar utan att ha fått betalt av märket? Tänker om jag hittar en grej jag gillar och vill tipsa mina följare om, får jag inte göra det då?

   Det får man. Så länge man inte får betalt.

    Det är väl det som är lite svårt med influencer marketigng. Att det kan vara svårt att bena ut vad som är genuint tips och vad som de fått betalt för eftersom de utformar reklamerna som att de hittat en ny fantastiskt produkt…

  Det är väl dock sånt här företagen riskerar när de är kopplade till Ad-links?! Att vem som helst oavsett vad de tycker om personen kan använda sig av dem?

  Gud, andra sidan av den här katastrofen är ju att den är förbannat underhållande ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.