Theoz ställer in spelning på Furuviksparken

Influencern och artisten Theoz har meddelat att han ställer in sin planerade spelning på Furuviksparken, efter att ha fått ta emot mängder av otrevliga mail och meddelanden.
Så här skriver Aftonbladet:

När Aftonbladet når Theos mamma och talesperson Emma Haraldsson förklarar hon i ett mejl att Theoz inte vill låta sig intervjuas om just det här. Hon skriver:
”Vi skulle tackat nej till den här direkt med tanke på det som hänt men nu blev det inte så och det är otroligt tråkigt. Theo fick igår en rad mycket otrevliga meddelanden och mejl och vi tog beslutet att han inte kommer att uppträda på Furuviksparken. Inte bara pga det utan också för att det inte kändes bra i hjärtat”.

Skandalen var ett faktum när Furuviksparken utanför Gävle sköt ihjäl fyra förrymda schimpanser och skadesköt en annan som rymt ur sitt hägn, istället för att försöka fånga in aporna med hjälp av bedövningspilar och liknande. Åsikterna var många och långa kring djurparkens hantering av hela situationen.
När parken offentliggjorde vilka artister som bokats för sommarens spelning, skrev Gefle Dagblad en artikel om saken som postades på Facebook. Kommentarsfältet fylldes genast med arga och kritiska kommentarer, om att Theoz var bokad till den tredje juni. Sandra Wilke är vd på Furuviksparken och hon förklarar hur de tänker kring det här till Aftonbladet:

När vi hade släppt de första artisterna så nåddes vi av beskedet att Theoz inte länge vill spela hos oss och utifrån vad vi har förstått så har han fått så mycket hat och hot, både mot sig och sin familj så han har valt att boka av sin spelning här och det är otroligt tråkigt. Jag tycker det är ledsamt att se hur vuxna människor går på enskilda individer med hat och hot som gör att man inte känner sig trygg.

Theoz – om man inte känner till så mycket om honom –  medverkade i Melodifestivalen och gick till final med bidraget ”Mer av dig” där han slutade på en femteplats.

https://open.spotify.com/track/7xzgJNufqvox5oQQa1dP1O?si=29674963413f4636

Gillar ni att jag bäddar in sådana här saker i inlägget för de som inte vet så mycket om personen jag skriver om?

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  De är inget annat än barbarer på det här stället. Sparka VDn i arslet så hon lämnar. Theo är så gullig så bra att han ställer in.

  Folk är ju idioter dock, varför hota och hata Theoz? Det är väl inte han som dödar apor.

  Håller inte med. Varit där och djuren hade det bra. Sedan kan alltid jobbiga situationer hända som inte hanterats bra.

   Du ljuger stenhårt. För det första: inga djur har det bra bakom lås och bom. Och för det andra: finns en anledning till att Länsstyrelsen har kontrollerat dem sedan 2018.

    Håller helt med beträffande: ”inga djur har det bra bakom lås & bom”. Barbariskt att, för människors nöjes skull, ha djurparker att gå till för att titta på de stackars djuren, inlåsta och långt ifrån deras egna habitat. Förbjud skiten.

   ” djuren hade det bra ” jag tycker inte att döda oskyldiga djur rimmar med att djuren har det bra

    Är det värre att döda en apa än en gris eller ko?

     Enligt mig; ja.

     Oavsett om man är för slakt av djur eller inte, så har dödandet gris eller konsert syfte, vilket är mat.
     Att döda en apa bara för att döda den är enligt mig värre

      Att döda gris eller ko ett syfte*

       Fast hur lever dem innan de uppfyller sitt ”syfte”?

      Men alltså det var ju inte riktigt så att de dödade den ”bara för att döda den” ? som om de gjorde någon slags underhållning på det. Det fanns väl en risk att den kunde vara farlig efter den rymt?

       Exakt detta!

     Ja det är det. De hade kunnat förhindra det här men hade ingen lust. Det må låta hårt men en ko eller en gris kan mätta en hel familj.

      Resurserna som går åt till att mata kossor och grisar hade kunnat mätta många familjer också. Allt land som går åt till djurmat hade kunnat användas till annat. Ett annat synsätt 🙂

       Nej inte när det gäller kor i Sverige. Vi behöver vall för att binda kväve i jorden och i norr tex går det bättre att odla vall än det gör att odla människoföda

       Exakt.

    Länsstyrelsen kontrollerar dock alla djurparker regelbundet, det är en förutsättning för att djurparken ska ha tillstånd att visa djur.

     Vissa parker kan skita i det också – som denna till exempel.

   Är du djurexpert? Vad baserar du ”djuren hade det bra” på?

   Detdär argumentet är ju lika trångsynt som när sexköpare försvarar det hela med att ’nej men hon gjorde det frivilligt och mådde bra’. Du har ingen aning om hur djuren mår, dom sitter bakom galler medan du står på andra sidan och ser det från ett perspektiv i frihet. Du har rätt att komma och gå som du vill, det har inte dom. Du kan läsa hur många flyers och skyltar som helst utanför burarna om hur bra djuren i parken har det, men faktum kvarstår att sålänge folk som du besöker parken för att se djuren så kommer behovet att få dit fler djur alltid att finnas. Som konsument har du enorm makt och även om djuren som befinner sig där just nu aldrig kommer kunna släppas ut i frihet så har du enorm makt i att avgöra vad parken gör i framtiden. Utan besökare, inga pengar till att köpa in/smuggla in nya djur.
   Använd din röst för djuren som inte har någon själv!

  Ja det gillar jag! (Info om vem personen är alltså!?)

  Alltså blir verkligen så trött på samtiden. Jaaaa det hände en grej, tråkiga saker händer ibland. Lägg ner hela Sverige på en gång så försvinner furuvik också, bra va.

   Ja denna cancelkulturen är vidrig.

   Hände en grej? Det som hände var fruktansvärt. De sköt aporna på grund av eget slarv. En av aporna som överlevde är nu både blind och förlamad.

    Var det nån som medvetet planerade allt detta för att skjuta aporna? Ja det är en jättetråkig händelse självklart, men misstag kan ske för att en enda människa gör ett enda misstag. Fattar inte varför man måste dra allt till såna extrema längder hela tiden.

     Ett enda fel? Om människor nu måste ha djur inlåsta på en djurpark för att tjäna pengar så får det inte ske några fel. Dörrar och fönster SKA vara låsta. Länsstyrelsen talade redan om för dem 2018 att de hade brast i omhändertagandet av djuren. De lovade att de skulle åtgärda det men – fem år senare – så finns problemet fortfarande kvar.

      *brustit menar jag

       Det sker en massa fel överallt hela tiden, människor brister och det kommer alltid vara så.

        Skulle nog uppskatta att människor som ser till att farliga rovdjur är inlåsta inte gör misstag.

         Jag vill inte att sjukvården ska göra misstag heller men saker händer ju.

    Tror du att dom ville att det skulle bli så? Att dom hade uppsåt att skada och invalidisera aporna? Ska dom brännas på bål nu allihopa för detta misstag tycker du, eller vad är ett lämpligt ”straff” enligt dig? 🙂

     Var lite mer mogen i din kommentar. Det som borde ske är att alla djur tas ifrån dem och att Djurparken stängs. Plus att VDn får sparken.

      Haha herregud. Hoppas att du själv är en helt perfekt människa.
      Djurparker borde inte få finnas alls, men nu gör det det. Det sker olyckor hela tiden inom alla branscher. Det är så människan är.
      Tror knappast någon alls ville se aporna skadas, men nu blev det så. Hade en människa istället kommit till skada hade det gnällts om det också.

       Tänk om nån apa rymt iväg utanför parken och knallat in på nån förskolegård eller nåt äldreboende och skadat nån… Men iofs, såna människor brukar ju tycka att det är värre när djur skadas (fast de äter kött) så skitsamma.

        Och om det hade skett: vems misstag var det? Jo idioterna som efter fem år fortfarande inte kan fatta att de måste använda något som kallas för LÅS.

         Alltså jag håller med. Människan ÄR vidrig i grund och botten. Men nu är det skett. Tror inte att detta var det någon önskade.

        Det gick ut meddelande direkt till skolor förskolor och allmänhet och dessutom var det typ 15 minus så typ ingen var ute förutom aporna då. De hade nog snart gått in de med om de inte blivit jagade av drönare och jägare.

       När det kommer till djur – ja. Jag prioriterar alltid djuren. De är oskyldiga och utnyttjas ständigt av människor. Plågas, torteras, på väg mot utrotning. Så nej sådana här saker FÅR inte ske och alla djurparker borde slås igen.

        Så om en av aporna dödar ett tex oskyldigt barn, så är det mer synd om aporna? Intressant

         Barn och djur är det lika mycket synd om – de är oskyldiga varelser. Vuxna människor? Not so much.

          Tror att parkägarna var rädda för att någon från den egna arten homosapiens, skulle stryka med.

           Jag med. De tänkte på sig själva – inte på aporna. Narcissistiska jävlar.

         Nej, ingen av dem valde att vara dar.

    Dock inte vettigt att någon skall ta emot en massa hot bara för det

  Jag gillar att du gav liten förklaring och bäddade in en låt.

  Det är ju väldigt stor skillnad enligt mig om han har fått ”en rad otrevliga mail” som hans mamma skriver och därmed fått en tankeställare och vad Furuviksparken VD påstår att han fått mängder av hat och hot mot sig och sin familj..

  Hoppas fler artister väljer bort djurparker att spela på. Det känns lika fräscht att spela på en djurpark som att ha ett rave på auschwitz-birkenau.

   Att jämföra en djurpark med Förintelsen är sjukt. Skärp dig och stäng av internet.

    Jag är skärpt och tänker inte stänga av internet. Du är fri att lämna om du vill.

   Seriöst, det var den värsta jämförelsen jag läst.

    Det är du fri att tycka.
    Jag håller inte med som du förstår.

   Förstår inte exakt vad som är så jävla dåligt med den jämförelsen? Lite extrem, ja, med tanke på att djuren inte så att säga svälts och massmördas men just grejen med inlåsta och tvingade att arbeta… eller är det bara att man inte kan jämföra djur och människor ni menar?
   I mina ögon är inte en människas liv nödvändigtvis mer värt än ett djurs, och ja, innan någon frågar, det gäller även mina nära och kära. Livet är väl ändå värdefullt oavsett om det är en apas, en gris eller en människas liv det handlar om.
   Att orsaka en annan individs död oavsett om det är ”för nyttas skull” eller mord är, enligt mig, fel 🙂
   Men sen är jag ju ”en sån tönt” som inte dödar flugor eller spindlar heller

    Det var såklart riktat till de som svarat på kommentaren innan mig men det är nog självklart

  Folk är så jäkla sjuka i huvudet. Helt hysteriska och riktar ofta sin ilska mot fel personer.
  Tycker inte ens att ägaren av parken ska behöva ta emot hot och våld. Ingen av oss var där och kan därmed inte säga vilket beslut som behövdes fattas.
  Hade någon människa kommit till skada pga aporna hade det också varit fruktansvärt. Det ÄR verkligen hemskt att det inträffade och förmodligen hade man i efterhand ha kunnat gjort saker annorlunda. Jag tror inte att någon hade velat att aporna dog eller led. Särskilt inte människor som faktiskt hade en relation till dessa djur.

   Ironin i också att folk tycker det är helt okej att döda grisar, kossor, hästar osv osv för att tex äta eller för att ”få ner antalet djur”. Som man kunnat se lider många djur vid slakt och som man kunnat se på dokumentärer vanvårdas djur i Sverige. Men vad jag vet käkar vi fortfarande dessa djur och håller instängda i små utrymmen. Men så fort en apa dör som är lik människan och lite ”söt” så får folk panik och tycker det är sååååå fruktansvärt. Människan gör verkligen skillnad på djur och djur. Och värst av allt så sätter sig människan över alla djur i hela världen på ”värdeskalan”. Tycker att det är så himla intressant och motsägelsefullt.

    Notera då att jag själv äter kött. Och fascineras av att DET känns okej för mig. Och att jag tycker att jag är mer värd än djur. Usch för människan alltså.

     Du är inte mer värd än djur. Du inbillar dig.

      Eftersom jag och majoriteten av alla människor anser sig ha rätten att döda djur för tex mat, så är det ju så.
      Samma sak i detta fall. Man var mer rädd för att människorna skulle skadas och sköt därför hellre ner aporna i förebyggande syfte.

       Människorna är och förblir farligare än aporna.

        Ja? Det är ju det jag säger. Människan tycker sig stå över alla djur. Människan fängslade ett gäng apor. Människan glömde låset till buren. Aporna rymde. Människan blev då orolig för att aporna skulle bli aggressiva eller skada en annan människa, så människan dödade aporna. Fattar du. Människan är äcklig.

         Ja nu hänger jag med. Sorry hjärnan är seg idag på grund av jävlig mensvärk. Ja – människan är vidrig.

    Nu börjar vi igen. Det ena utesluter inte det andra.

    Du kanske behöver träna på att ha två tankar i huvudet samtidigt? Jag har läst igenom alla kommentarer hittills och hittar ingen som skriver att det är okej att vanvårda slaktdjur men inte schimpanser, så vet inte var du har fått det ifrån. Man kan tycka att furuviksparkens agerande är vidrigt SAMTIDIGT som man tycker att köttindustrin behöver ordnas upp för att de djuren behandlas på ett sätt som inte under några omständigheter är okej.
    Var fick du ens detta ifrån??

     Det verkar mest vara du som inte kan hålla två tankar i huvudet samtidigt…

     Så du tycker det är ok att döda djur om det görs ”snyggt”? Det jag menar är att alla förfasas över att några apor dött. Men ingen bryr sig om alla grisar som slaktas varje dag. Människan gör skillnad på djur och djur. Var mer en observation.

      Nej vi förfasas inte för att ”några apor dött”, vi förfasas över vilket oerhört lidande de fick genomgå och hur situationen hanterades. Lika som vi förfasas över hur slaktindustrin fungerar.

       Så du äter inte djur då?

        Vad grundar du ditt antagande på?

         Du säger att du förfasas över slaktindustrin och över att aporna dog. Då antar jag att du själv inte äter djur?

       Fast det är väl få som förfasas över djurindustrin som de förfasats över aporna på Furuvik som trots allt måste räknas som ett misstag? Folk förfasas mer över köttfri måndag i skolor än de förfasas över djurindustrin.

  Tjuvjakt ska spela på Furuvik. Trodde först det var ett väldigt dåligt skämt med tanke på vad som hänt. Men senast igår stod det att de skulle spela där.

   ?

   Haha det var ju lite kul ju

   Hahahah hoppas de ställer upp pga ironin i det

  Jag är emot alla former av djurparker. Dom djuren som är inlåsta idag kan man inte släppa ut men jag tycker inte man ska fortsätta fylla på osv.

  Dock, skulle någon av schimpanserna skada en människa medan dom var på flykt, gud förbjude ett barn, så hade diskussionen sett helt annorlunda ut. Som man tidigare skrivit så vet vi inte om rätt beslut togs och det är så jävla hemskt att djuren behövde dö och skadas, men folk får fan ge sig.

  Jag undrar hur bra man mår när man alltid utgår från att människor är hemska och bara vill göra ont, även om de tyvärr stämmer många gånger. Jag tror alla som arbetade/arbetat med schimpanserna tycker desamma som oss övriga.

   Men det är ju sant? Människor är extremt själviska. De mår bäst i att skada andra.

    Ja och en del försöker skada andra här inne med ilska pga dom ej kan fatta att man tycker olika. Det är sjukt.

     Snarare är det väl sjukt att någon som du försöker sopa det här under mattan bara för att du inte bryr dig om att oskyldiga djur har dödats. Visar din brist på empati.

  Och samtidigt vinner gängkriminella pris på p3 guld och hyllas. Samtiden är skev.

   Jag måste vara så trög, fattar inte kopplingen?

  Ni som tycker det är fel med djurparker. Vad tycker ni om ridskolor?

   Hästar är ett tamdjur så ridskolor bör rimligen inte likställas med en djurpark… då kommer vi snart ha diskussionen om att äga djur överhuvudtaget igen.

    Du verkar vara en otroligt motsägelsefull person helt ärligt baserat på dina kommentarer.
    Du gör skillnad på djur och djur överallt. Du äter med största sannolikhet kött dagligen, men ”förfasas” över slaktindustrin.
    Varför är en apa mer värd än en ko? För att mätta din mage? Varför är det okej att ha hästar i hagen instängda som småtjejer ska rida hela dagarna för nöjes skull, men det är inte okej att ha en djurpark? Djurparker har ofta andra syften än enbart underhållning, så som att bevara vissa arter som håller på att utrotas.
    Varför är det inte okej att ha en djurpark, men okej att äga en hund som du bestämmer över totalt, tom när den ska ”sitta” och skita.
    Snälla människa, get over yourself. Du bryr dig om aporna för att dom är lite gulligare och mer lik din egen art, än grisar tex.

   Tycker det är lika fel. Minns hur hästarna hade det och hur de mådde när jag var liten och red.
   Jag förstår inte alls varför vi tror oss ha rätten att föda upp djur för att roa oss med.

   Jag tycker ridning är djurplågeri ?

   Är varken för djurparker eller ridskolor.

   Ofta när man nämner ridskolor i negativ klang så kommer rid-maffian och ska minsann berätta hur mycket hästarna ÄLSKAR att ridas 10 ggr/dag av ungar och att de skulle dö utan oss.

   Vi behöver inte hästar längre, varken för transport eller som redskap i lantbruk. Så att rida på hästar gör vi enbart för vår eget intresse, inte hästens – den överlever bra utan att bli riden. Älskar man hästar så mycket så kan man ha hästar (som ej klarar sig i det vilda) i stora fina hagar och aldrig rida dem.

  OT men i senaste avsnittet av måndagsvibe, när Hanna pratar om otroheten… säger hon att hennes ex haft sex med en man? Eller hör jag helt fel ?

  Jag själv kommer därifrån och har spenderade i princip varje sommar i parken under barndomen. Det finns mycket jag uppskattar med parken, men efter händelsen med aporna kommer jag inte besöka den mer. Min första reaktion var att aporna kanske behövde skjutas, men ju mer som uppdagats desto tydligare har det blivit att skjutningarna hade kunnat undvikas. Allra främst sett till det faktum att en kvinna som aporna ansåg som en i flocken faktiskt erbjöd sig att komma dit och hjälpa till. Eloge till Theoz för hans ställningstagande, jag hoppas andra artister går samma väg. Att han fått motta hot är däremot oacceptabelt. Rikta kritiken dit den hör hemma – gentemot parken.

   Fast det var inget ställningstagande mot Furuvik som gjorde att han valde att inte spela där, då hade han inte tackat ja från första början.

   Han tackade nej pga hot som han mottog pga att han valde att spela där. Två helt olika saker.

   Fast den där kvinnan hade inte varit där på 10 år, vem vet hur aporna hade reagerat.

  Det stavas schimpanser, inte chimpanser. Blir vansinnig på vuxna som i hela denna debatt vägrar inse det…

  Han borde inte tackat ja från början. Bojkotta djurparker!

  Jag är inte planetens största djurvän men när jag började få videos på Facebook där små apor hade blöjor och verkade tas hand om av privatpersoner i Asien reagerade jag – det är tydligen en hel industri i exv Kambodja där man stjäl nyfödda bebisapor från sina mammor och sen filmar man dom hemma där man hittar på olika upptåg med dom. Allt från att visa hur himla roligt det är när en nyfödd apa försöker klättra upp på en människa (som ständigt flyttar på sig) medan en katt river den på svansen till att tvinga dom att gå upprätt i människor, göra olika stunttrick (de skadas ofta pga är små bebisar som bara ska hänga I mammas päls inte hoppa höga höjder) osv. De dödas när de blivit gamla och nya bebisapor stjäls.

  Jag satt uppe halva natten och anmälde Facebookvideos för djurplågeri. Sen hittade jag Youtube… söker man på exv monkey torture kommer mängder med extremt innehåll upp där de som postat innehållet tjänar stora pengar på att lägga upp videos där de misshandlar apungar.

  Denna användare (snälla ANMÄL https://m.youtube.com/@monkeybita/about?openChannelReportingDialog=1&app=m&persist_app=1) har haft sin kanal i månader med hundratusentals följare. Jag anmälde för djurplågeri för förstår inte hur detta får ligga uppe?! När ska de stora sociala nätverken ta sitt ansvar?! Hur FAN får det ligga uppe och generera intäkter?!

  Camilla, du som har en stor blogg, kan du inte göra ett inlägg om Facebook och Youtubes
  (Tiktok?) extremt problematiska hållning där de tillåter användare att tjäna stora pengar på views på sitt filmade djurplågeri?

   Herregud vad fruktansvärt!!

   Är vegetarian sedan många år (som borde vara vegan) och undviker djurparker, all form av djurrelaterade utflykter på resor och så. Klara knappt av att tänka på alla hemskheter vi gör mot djur. Tyvärr dyker det ju upp ändå och det är alltid värre än vad man ens kan föreställa sig.

    En jättebra dokumentär https://youtu.be/WjNKYva3CgY om bebisap-industrin. Varnar för känsligt innehåll jag klarade knappt av att se videon, det är alltså nyfödda apungar som man leker med på olika mer eller mindre grymma sätt. Man filmar och postar på stora sociala nätverk och får betalt per klick. Fruktansvärt eftersom ”oskyldiga” tittare medverkar till industrin helt ofrivilligt. Man vill inte stödja skiten på något vis och bäst vore om kanalerna helt sonika blev nertsängda men det blir dom inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.