Att tjata sig till en förlovning?

Emilia Wahlund postar ett inlägg om att hon minsann tycker att det är dags att det sätts en ring på hennes finger, en post som Marcelo sedan delar på sin story, tillsammans med en omröstning om huruvida det ”är dags” eller enbart ”onödigt”.
I skrivande stund har 85% röstat på att det är dags. *Marcelo börjar omedelbart leta ringspons*

Emilia är inte den enda som försökt tjata sig till en förlovning. Även Isabella Löwengrip har vädrat sin önskan om att få en ring på fingret av sin nuvarande sambo, vid upprepade tillfällen.
Och som Monica Geller säger ”Nagging WORKS!” när hon tror att Chandler städat hela den gemensamma lägenheten på egen hand.
Och det gör det ju.
Jag tjatade ju till mig en ring på fingret från M för flera år sedan, så jag tänker att om Emilia och Isabella bara orkar hålla ut, så kommer det hända även för dem! ?
”Kanna på, kanna på”.

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Förstår inte varför det ska vara så svårt att fria själv om det är så viktigt?

      Eller hur? Jag friade själv till min man när jag kände att det var dags, efter ett par år som sambos. Tråkigt att känna att man måste tjata sig till ett frieri när man bara kan ta saken i egna händer.

      Jag håller inte med, min nog enda riktigt ojämställda åsikt är att det är mannens jobb att fria i ett heterosexuellt förhållande. Kan inte motivera eller försvara det, bara känner starkt att det är deras jobb.

        Så konstigt ändå. Tycker det verkar så orimligt att gå och önska något och komma med pekpinnar om saker. Skulle det inte kännas ovärdigt?

          Ovärdigt att önska att ens partner friar? Nej. Sedan kan man ju kommunicera det på olika bra sätt, att pika/tjata är sällan lyckat så om man tycker det dröjer för länge får man väl sätta sig ner och prata om man har samma tidsplan och mål med förhållandet.

            Tidsplan?

              Tidsplan för förhållandet, när man vill gifta sig, när man vill skaffa barn osv. För man kan ju vilja samma sak men ha olika idé om när det ska hända.

        Just för att män är så ombytliga och tar längre tid på sig att mogna, så håller jag med. Just frierier bör ligga på mannen.

      Förstår knappt att någon friar öht. Jag och typ alla jag känner då har båda bara kommit överens om att gifta sig, ofta eftersom man köpt hus, skaffat barn eller så som gör det praktiskt. Vet ingen av mina vänner som fått ett överraskande frieri som på film.

        Exakt så ! Men tror många vill att det ska vara så att någon friat så man får möjlighet att lägga ut på social medier så alla ska se… #lyckad

      Jag friade flera gånger. Min man var osäker. Det är ett så stort steg sa han. Då hade vi två hus, tre barn, två bilar och en hund med tillhörande lån osv. Sen en dag över falukorven i ugn frågade han. Vill du fortfarande gifta dig? För då kan jag tänka mig det. Lätt det mest romantiska jag varit med om. Haha. En månad senare gick vi till rådhuset. När jag berättar den historien fasar många över det oromantiska. Själv tycker jag att det var rätt sött.

        Jobbigt att behöva ha hunden på lån….

          Haha

      För som får ligga i alla fall så simpla är män! Därför gifte dom sig riktigt unga förr i tiden, först då fick man ligga!

      Förstår inte varför man vill gifta sig öht.

      Han kunde visst fria till Annica redan i BB-huset…

        Och hålla på med andra samtidigt och även efteråt.

    NÄSTA år? Detta har ju knappt börjat..
    Förstår inte varför det är så viktigt med en ring på fingret?

      Precis så reagerade jag också…säger man så när det ”procentuellt” (av 5 år) är så lång tid kvar tills nästa år!

      ”Tänk att nästa år har vi varit tillsammans i 50 år” har ju lite mer substans.

        Har dom passerat 4 år? Beror ju lite på när dom blev tillsammans.

          De har väl gjort slut någongång också så skulle inte säga att de varit ihop 4 år på raken iaf

            Det var ju dock i en timme det var slut väl ?

          Han låg ju med Emma Hellström under valborg 2019 (minns att det var orsaken till ett stort bråk mellan Emma och Marcelos ex Nina under programmet Ex on the Beach) vid tiden som Emilia bodde hos honom. Han skulle sedan vara med i något dejtingprogram under hösten 2019 och påstod att han och Emilia inte var tillsammans.

        Hon kanske har en tanke om att hon vill gifta sig när de når 5 år, eller under det året? 🙂

      Att tjata sig till att den man älskar ska fria, aldrig i livet, då struntar jag hellre i det.

    Fy så tragiskt och ledsamt beteende.
    Nr1 kan man inte bara va ihop?
    Nr2 behöver du tjata vill han garanterat inte
    Nr3 vill man gifta sig med någon som är otrogen?
    ( allegedly )

      Nr 1 kan ju vara bra om man har barn att gifta sig men att hinta på sociala medier känns så tonårsaktigt

      Vart började det ryktet egentligen?

      Så otrevligt att kalla det tragiskt att vilja gifta sig med sin partner. ”Tjat” är ju Camillas ordval – det är väl inte konstigt att man pratar med sin partner om vad man har för förväntningar och förhoppningar på relationen. Det är inte heller konstigt att ena parten är mer intresserad av just äktenskap än den andra, det säger verkligen ingenting om relationen i sig. Att M själv repostar tyder väl på att han inte direkt känner sig trängd eller stressad av ”piken”. Mer troligt är att de har en pågående dialog om det här.

      Men det är ju klassiskt att vilja framställa kvinnor som desperat sökande efter en make och män som att de ”ger upp” och går med på att gifta sig. Trots att gifta kvinnor i realitet drar nitlotten medan män är de som gynnas mest av äktenskap.

    Höjden av oromans, att tjata sig till en ring, ? men ibland kanske det är det enda sättet om det ska bli något! ?

    Ena könet tjatar sig till sex.
    Andra könet tjatar sig till en ring på fingret.

    Höj er standard från början istället!

      Hur då t.ex?

        Väl en partner med samma framtidsplaner som en själv?

          ** Välj ?

    Mister romance har mycket att leva upp till ??

    Jag personligen tycker inte giftermål är så viktigt, men kan tycka att om man varit tillsammans flera år, har barn tillsammans och det är viktigt för partnern (aka kvinnan som fött ens barn), bara fria? Gör det för din partner även om du själv inte bryr dig? Alternativt, om man verkligen inte vill gifta sig av nån anledning, ta det samtalet då. Fast då helst tidigt i relationen. Fattar inte riktigt varför man annars ska förvägra sin partner något som är så viktigt för den. Får känslan av vissa av dom här männen som aldrig friar att dom inte vill binda sig för hårt eller helt enkelt inte vill behöva göra sig ansträngningen för att dom själva inte bryr sig.

      Ja det där med att inte vilja binda sig… Men… de har ju barn. Det är väl att binda sig till varandra mer än att gifta sig.

    Vad är väl ändå mer romantiskt än att tjata till sig ett frieri på story? Vilken tur ändå att vi har Instagram omröstningar som kan hjälpa oss vid sådana här viktiga vägval i livet.

    Ändå förvånad att de varit ihop så pass länge som de har. Fast man kanske måste se genom fingrarna eller vara naiv för att hålla ihop med honom

    Har de flyttat än ?

    Nej nej nej man ska absolut INTE tjata om att bli förlovad eller friad till för det kan snarare skrämma bort männen och det tar slut istället så gör INTE det!!!

    Bingo och Julia brukar ju göra som Emilia och Marcello nämligen fråga följarna om dom tycker dom ska gifta sig, om Bingo ska fria osv osv så löjliga dom två och så uppenbart bara för att dom ska få många kommentarer på inlägg samt uppmärksamhet i media.

      En man som blir skrämd av att man tar upp frågor som rör ens gemensamma framtid ska man nog passa sig för.

      Men lol, ”skrämma bort männen”? Om en man lagt benen på ryggen för att jag efter 4 år och ett barn tillsammans var öppen med att jag ville gifta mig, var han en riktigt kass man från början. Vuxna kvinnor ska inte behöva dalta med vuxna mäns rädsla för att binda sig.

    Ironin i att många män inte vill gifta sig av rädsla för att ”binda sig”, men ändå skaffar barn ?. Den människan slipper du inte sen för resten av ditt liv. Inte ens efter att barnen är 18. Då kommer du behöva träffa personen när era barn gifter sig, barnbarn fyller år osv. Hahah

    Från min högstadieklass har alla killarna gift sig, men ingen av oss tjejer.
    Själv har jag aldrig velat med ståhejet runt omkring då det verkar vara så extremt mkt att rådda i.?

      Man kan ju gifta sig utan att ha ett bröllop. Vill man så kan man se det som att skriva på ett papper och göra det på två minuter på väg hem från jobbet typ. Finns ju praktiska fördelar med att vara gifta.

    Ja eller hur? Att skaffa barn är nåt man (inte alla men alldeles för många tycker jag) inte lägger så mycket tanke på. Men att gifta sig? Oj nej…..då är man fast ju. ????
    Ett av dom viktigaste besluten om inte det allra viktigaste är just vem du väljer att ha barn med. Såvida du inte ordnar allt det där på egen hand.

    Jag vill gifta mig men det vill inte min kille. Så jag har fått acceptera att jag aldrig kommer bli gift med honom. Däremot vill han ha barn, och säger att det är ju ett större commitment så varför behövs det då ett giftemål dessutom.?

      Det är väldigt bra att vara gift med den andra föräldern när man har barn rent juridiskt. Läs gärna på om fördelarna.

        Eller så bokar man ett möte med en jurist där man skriver testamente och allt som behövs ifall den ena partnern skulle gå bort. Jag själv skulle aldrig gifta mig av enbart juridiska skäl. Hoppas ingen är i samboskap med barn och inte har skrivit papper eller är gifta, det kan ge stora konsekvenser till den efterlevande partnern.

      Ett äktenskap är väl egentligen (iaf historiskt) en institution för att avla rättmätiga arvingar så teoretiskt sett är det ju samma sak…

    Jag och min man gifte oss mest för skojs skull. Vi ordnade ett stort bröllop. Men hade han eller jag inte velat gifta oss hade vi bara fått acceptera det liksom. Hade aldrig tjatat på honom om en ring…

    I vårt förhållande var det ingen som friande utan vi pratade ihop oss gemensamt om att gifta oss och började så smått planera när det kunde passa i tid.
    Är väldigt lyckligt gift sedan många år tillbaka.

    Om hon vill gifta sig så får hon väl fria själv alt fråga honom om och när han tycker det passar med ett bröllop.

    Att tjata eller ge ledtrådar till sin partner om att ”få en ring” skulle för mig förstöra romantiken. Om inget händer så fria själv.

    Isabella Löwengrip började tidigt i förhållandet med Paul Riddervold prata om ring och barn. (Ja, han heter Paul nu, Han hette tidigare Robert i förnamn.) Men är de ens sambor? Han är skriven i sitt hus, som han ännu inte har sålt.

    Finns nog fan inget som är så osexigt som att begära att ens partner ska fria till en, och dessutom lägga ut sådant offentligt?
    Märker att det är väldigt många kvinnor som anser att de vill ha en ring på fingret, varför inte fria själv då om det nu är så viktigt.

    Herregud man kan ju få hinta till sin partner att man vill förlova sig ? det gjorde jag till min kille och det gick jättebra! Tillslut blev han min fästman för snart 3 år sedan ? han blev inte skrämd av det heller, tycker att man bara är omogen då och det är Marcelo!

      Om han inte kommer på det själv, så nä. Skulle verkligen aldrig hinta.

        Varför? Om folk inte kan läsa dina tankar så får det vara? Många är själv rätt obrydda om äktenskap men skulle gifta sig om det var viktigt för den andra – Men den personen lär ju inte driva frågan om de inte får veta att det är något deras partner vill. Att sitta och vänta på att någon ska ”komma på” vad jag vill ha tycker jag känns väldigt märkligt i en relation.

        Hintar är ju ett sätt att kommunicera att det är något man vill, utan att rakt ut säga ”fira till mig, tack” (vilket ju verkar vara det absolut värsta och mest pinsamma man kan göra som kvinna).

    Varför lägga ut en story och skriva ”nästa år har vi varit tillsammans i 5 år”. Jaha okej? NU har ni varit tillsammans i 4 år, ingen vet om det blir ett till år eller inte. Hon skriver ju enbart sådär för att det ska låta bättre med 5 år än 4 år. Men då kan ju jag skriva att ”om 15 år har jag och min kille varit tillsammans i 20 år!!”

    Var i en relation i 9,5 år. Efter 9 år (och 1-2 år av seriösa diskussioner om bröllop, men inget tjat, och att många bekanta omkring oss tog steget) så ställde jag ultimatumet. Han bad om ett halvår, inget hände, jag gjorde slut.
    Ångrar inte det en sekund, och vi har kunnat bibehålla en vänskap. Men vi ville olika saker.

    Nu i relation med kille som friade efter ett år, och som varit den som fört diskussion om bröllop och barn.
    Skitjobbig resa, men är glad att jag gjorde den. Tycker inte att man ska vänta mer än 3-4 år på en ring om man passerat 25 år och man vill gifta sig, samt tagit upp det på ett snällt och respektfullt sätt iaf ett år tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.