Öppet Spår

Diskutera allt eller inget.
Inga begränsningar, men samma regler som alltid.

520 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Brukar ni eller har ni någon gång anmält en influencers story? Vad har fått er att göra det? Har den någon gång tagits bort efter anmälan?

   Aldrig gjort. Kollar knappt storys, bara massssa reklam…

   Nej, aldrig anmält vad jag kan påminna mig om men så är jag heller inte så brydd kring det här med marknadsföringslagar osv. Hade reagerat om någon misskött sitt barn eller liknande men annars lägger jag inte tid på det.

   Japp, när folk visar sina barn nakna. Inte okej!

    Ja, det gör jag också! Samt inlägg som uppmuntrar till ätstörningar eller operationer.
    Alla storys som är enbart body checking rapporterar jag även då jag tycker det är oerhört skadligt.

   Anmälde faktiskt Angelickpicture. Det var en närbild på hennes då fyra år (!!) gamla dotter ammades,och det var en närbild i detalj hur munnen drog i bröstvårtan. Så jävla gränslöst . Hände ingenting .

    Har också anmält flera liknande av hennes bilder.
    Trist att det inte hjälper

    Såg bilden nu, det är knappast ett 4 år gammalt barn på den bilden om du menar den svartvita, plus vad är det för fel på den menar du?

     Hon har två barn. Såg nu vilken du menade, och det där är det yngsta barnet. Med tanke på att dottern va 4-5 när dessa bilder det pratas om togs, så början hon skolan om 2 år. Vad ROLIGT att klasskamrater kan se dessa bilder sen.

    Men herregud då vill jag anmäla bilden där hela familjen ligger i sängen och hennes man har handen på hennes bröst. Så gränslöst blääääääöää

     Nej kanske inte den. Men hon har många andra opassande amningsbilder som involverar närbilder samt barn.

     Såg den.. Fyfan vilken sjuk grej. Att ta henne på pattarna och barnen ligger precis bredvid. De va då fan vad hela familjen ska ha hennes pattar.

   Jag gjorde det då bilden föreställde ett dött fosters fötter vilket jag fann stötande. Storyn togs inte ned.

   Inte en influencer, men en bekant (inte vän till mig), som har OF och visade en närbild på sin röv. Enligt instagrams regler är närbilder på rövar förbjudna. Tydligen var det flera som hade anmält bilden, hennes konto blev spärrat i några veckor.

  Har officiellt blivit gammal. Varje gång något från Britney kommer upp i mitt flöde på insta vill jag dra upp byxorna!/trosorna på henne! Jag har blivit som min mamma och mormor var mot mig förr ????

   Och jag vill bara tvätta rent hennes make up. ?

    Jaaaa!! Hon bah ”No makeup” och så är det en veckas mascara rester kring ögonen.. ?

     Verkligen. Jag har inte följt allt drama kring Britney men förstår att hon inte haft det lätt, det är så hjärtskärande att se hennes videos.

      Jag var insatt innan men ju mer konstiga grejer hon la upp desto mer ointresserad blev jag.. Och när hon gick på sin lillasyster offentligt för att hon sa att det kunde vara tufft att vara Britneys lillasyster. Tyckte Britney var så omogen. Klart det påverkar alla och inte bara positivt att någon i familjen är SÅ känd. Tycker hela grejen nu är… Ja. Jag vet inte. Tycker mest hon bevisar att allt de sagt om henne stämmer ?

   Hahaha min mamma är fortfarande sån mot mig. Skickade en bild på en klänning som jag tänkte ha på en student i juni och mamma bara ”då får du ha byxor under, den är lite kort”.
   1) den går visserligen ovanför knät men kanske är 5, max 10cm ovanför knät.
   2) jag är snart 31.
   ??

    Hahahha.

    Haha min mamma var lite upprörd över att hon inte fick följa med in på gyn. Nej men jag vill inte ha sällskap av min mamma, snart 30 jordsnurr ??

   Det blir dessutom lite extra extrakonstigt när hon dansar i nedhasade trosor och gör ”sexy moves” till Gregorian Monks!

    Tycker det är härligt hon släpper loss. Hon är värd det. All kärlek till Britney ❤

     Hon får släppa loss hur mycket hon vill, men du måste väl hålla med om att det känns märkligt att dansa sexigt till munkar som sjunger typ medeltida hymner? Lite som att twerka till en psalm typ.

     Tycker du att det är härligt att hon inte mår bra? För det gör hon ju inte.

    Jo det är knepigt. Hon verkar aningslös och identitetslös ofta.

   Hon ser ALLTID så smutsig/oduschad/ofräsh ut.

   Leave Britney alone!
   Man höll med och nu har de och jag nog tvingats svälja vad vi gapat om ?

  31 år om tre veckor och existentiell ångest.. vad ska man göra av livet?

   Skaffa barn.

    Men gud..

   Bara leva och försöka vara så tillfreds du kan.

   Samma här! 3v nästan exakt och tänker precis likadant. Jag är singel och utan barn, har ingen eftergymnasial utbildning, men har landat i att det vill jag skaffa mig nu (utbildning, inte barn).

   Hur ser ditt liv ut. Barn? Partner? Utbildning?

   Åh ta det lugnt! Lev livet som du vill ha det och skit i resten.

   Det finnas tyvärr ingen mening med livet. Så svaret på frågan är: gör vad fan du vill! Vad tycker du är roligt? Vad tycker du är meningsfullt? Vad mår du bra av? Jag känner såhär: jag är född i Sverige och har ett svenskt medborgarskap, det är ett privilegie jag känner tacksamhet över! Jag har kunnat utbilda mig utan att behöva massa pengar till en utbildning, jag fick tom bidrag för att plugga. Det finns så mkt möjligheter här, ta dem! Känn efter och gör det du vill. Vill du plugga – kör hårt. Vill du resa – kör hårt. Osv osv. Det är bara du som kan bestämma vilken väg du vill gå!

    Bästa svaret!

    Problemet med det här är att det inte alltid är så lätt att känna att man vill något. För vissa människor tror jag att det är stressande att tänka att man kan göra precis vad man vill. Börja bara göra något, vänta inte på lusten. Men byt aktivitet om lusten inte uppstår efter ett tag.

     Ja så kanske det är. Men vilket privilegie ändå, att bli stressad för att man kan göra vad man vill.

   forska inom något du gillar

   gillar du kemi? mat? matte?

   Du är inte ensam. Ska fylla 30 i höst och känner mig som en tonåring mest. Vet inte vad jag vill med någonting, och har flackat runt mellan jobb och utbildningar hela livet utan att hitta någon stabilitet.. kärlek vågar jag knappt ge mig in i för har så kass självkänsla.
   Tiden gör mig stressad. Och att aldrig hitta någon riktig lycka/mening med allt.
   Kram till dig <3

   Ibland har jag inte lust med någonting och känner att allt är meningslöst.

   Men när jag blivit äldre har jag fattat att jag måste sysselsätta mig saker som inkluderar vissa komponenter som får mig att må bra. Det ska vara att ”skapa” något eller lära mig något. Liksom överkomma små hinder? Och sen ett plus om man är utomhus mycket eller om de involverar viss interaktion med andra människor.

   Om jag inte hade någon aning om vad jag skulle göra med resten av mitt liv/ min tid, skulle jag t ex kunna tänka mig att:

   Spara ihop pengar, köpa en skruttig stuga tillräxklift avlägset för att den skulle vara överkomlig i pris (ja det finns, i vissa delar av vårt land) och lära mig bygga den fin.

   Fördjupa mig i att odla ritkigt bra grönsaker.

   Anordna en promenadloppis i grannskapet

   Lära mig segla

   Lära mig paddla kajak

   Engagera mig i lokala ideella föreningar

   Gå med i en bokcirkel

   Lära mig sticka eller virka

   Skaffa barn, absolut sämsta rådet ?

    Absolut bästa rådet. På fullaste allvar.

    Tvärtom. Finns inget som ger livet mer mening än det.

     Inte för alla! För många är det en tragedi. Var inte så snäv nu

      Att uppleva sitt barn som en tragedi… då är något allvarligt fel.

    Känns bara väldigt väldigt fel att ge det som ett RÅD till någon?

   Res och upplev !

   Jag läste en jättebra grej om någon som ville ändra sitt liv. Det handlade inte om drastiska beslut utan små aktiviteter. Börja träna, ta en kurs, resa, laga ny mat osv osv och genom dessa små steg så förändras livet. Då vecklas också nya möjligheter upp. Kanske att man på en resa inser att man vill bli lokförare eller hittar en ny hobby som tar en framåt. Vet inte men på något sätt kändes tanken tryggande.

   Jag kände samma för något år sedan. Jag bytte yrke och har nu både tid och energi över till att leva. Jag orkar planera grejer, ta roliga kvällskurser, prova nya saker osv. Det är inte ett råd som funkar för alla, men det funkade väldigt bra för mig.

   En lite mindre drastisk sak du kan göra är att föra lite dagbok eller anteckningar. Antingen att du varje kväll skriver ner saker som har gjort dig glad eller fått dig att må bra under dagen. Allt från en komplimang eller fint väder, till att du har bockat av något från din attgöralista.
   Du kan också skriva ner dina önskedrömmar och mål. Vad drömmer du om och vilka steg behöver du ta för att komma dit? Både på kort och lång sikt. Då känner man oftast inte samma känsla av att stå still i livet, eller att man sitter fast.

   Det kommer gå över! Försök njuta av din födelsedag!

   Grattis i förskott, kram.

   res!

  Hej!

  Jag håller på med youtube och tyvärr så är det någon som anmäler mina videos, klickar tummen ner och avföljer mig bara för att nån dag senare följa mig igen för att kunna göra samma på nästa video..

  Jag tänkte skriva ut här att om ni gillar städvideos och vloggar så får ni jättegärna kolla in min kanal. Behöver all hjälp jag kan få för att nå ut till fler så jag ”vinner” över den här personen.
  Förklarar mer i videon jag la upp idag.

  Så tacksam om ni skulle vilja kolla in min kanal.
  Jonna Svensson heter jag där❤️

  Hoppas det är okej för dig Camilla att jag skriver här (jag vet inte hur jag ska kunna nå ut till många på samma gång).

  Nu har Alexandra N fått komplikationer efter bröstförminskning.
  Känner ni sympatier för människor som får komplikationer efter skönhetsingrepp?

   Varken eller. Tycker inte synd om henne men tycker inte inte synd om henne heller liksom.

   Inte mycket. Skit i att lägga er under kniven eller spruta in skit i kroppen. Ingen tvingar er och det finns ingen anledning förutom ytlig fåfänga.

   Ja ungefär som att jag känner sympati för människor som får lungcancer pga rökning.

   Hon har väl egentligen inte gjort en bröstförminskning väl? Alltså hon har bytt sina implantat till mindre, men det är ju fortfarande implantat. Bröstförminskning tänker jag som att man minskar sin volym (utan att ha haft implantat tidigare).

    Sant. Jag borde ha skrivit ”efter byte av implantat”.

   Ska vi sluta sympatisera med folk nu också? Bara för att de inte agerar exakt som vi vill?

   Inte någonstans. Om du har stor byst och vill minska den för att den är tung och besvärande – ja. Om du får komplikationer för att du byter till mindre implantat – nej.

    Nej det ska vi verkligen inte göra. Folk som är allvarligt sjuka eller döende så bör ge dem ett bemötande som kanske lindrar något för ett kortare tag. Varför skulle man vara elak mot en döende i lungcancer för att den rökt. Det om något är grymt. Som om personen inte klandrar sig för det.

    Varför skulle man vara elak mot svårt sjuka eller till och med döende?

    Kan man ge av sin tid, bara ett telefonsamtal kan göra skillnad för personen.

    Jag blir arg när folk sitter och uppmanar till hat mot svårt sjuka människor.

    De som får komplikationer av bröstoperationer och har ständig värk och jättefula ärr och kanske får bakterier i blodet bör man väl bemöta med respekt. Och vänlighet. Och uppmuntran att det nog ordnar sig på något sätt.

    Om man inte kan säga något lindrande till en döende person man möter då vet inte jag vad det är för fel. Men sorgligt är det.

   Ja absolut, men jag anser även att man bara har sig själv att skylla. Det är lite som med lungcancer, jag tycker fruktansvärt synd om individen oavsett orsak men i fallet där rökning orsakat sjukdomen så tycker jag på sätt och vis att man själv orsakat det.

    Men i så fall har vi väll alla något att skylla oss för. Vi kommer alla bli drabbade av olika sjukdomar.

    Då tycker jag att kvinnor som blir slagna i förhållanden med svarta män får skylla sig själv också. Med den statistiken så borde man veta bättre.

     Jag kan väl tycka att en hudfärg och en cigarett inte är jämförbart.

      Handlar i princip om självförvållad skada och om man ska sympatisera.

     Var kan man hitta den statistiken?

      I England, USA, Danmark och Norge bland annat. I princip överallt där den förs så ser man den statistiska överrisken hos vit kvinna-färgad man.

   Känner du sympati för före detta idrottsmän som belastar sjukvården? Skattebetalare är vi alla.

   Ja, känner sympati. Känner sympati redan inför att människor känner att de behöver göra skönhetsingrepp.

   Ja, känner sympati. Känner sympati redan inför att människor känner att de ”behöver” skönhetsingrepp. Sådana tankar kan vara riktiga monster som tär oerhört psykiskt oavsett vad någon visar utåt.

   Känner ni inte heller sympati för människor som har anorexia, exempelvis?

    Att vikta en människas handlingar och sen sätta igång och räkna ut om den personen är värd ett vänligt och omtänksamt bemötande är ju mer än märkligt. Påminner om en del personer man ser på teve som har diagnoser. Och sen försöka få andra med sig. Vad är det för något?

     Det är tänket hos de med lågt iq. Precis som de som ville utesluta människor från samhället om de vägrade vaccinera sig. Många lågpannor som fick röst då.

      Det är väl ändå inte jämförbart. Det var ju av rädsla för att ovaccinerade människor skulle sprida corona, vars spridning innebär livsfara för många människor. Så väl de ovaccinerade som andra svaga grupper. Att en individ gör skönhetsoperationer innebär som regel ingen risk för någon annan. I det fallet vill jag snarare påstå att situationen är den omvända, osympatiskt att kräva att obehindrat få fortsätta med sin tillvaro på samma sätt som tidigare medan edets drastiskt begränsar andra människors rörelsefrihet och framför allt säkerhet.

       Låg iq ^

        IQ hög nog för att accepteras som medlem i Mensa i alla fal. Inget du sagt hittills ger mig uppfattningen att ditt IQ skulle vara högre, men jag är säkert bara för korkad för att förstå.

         Din*

         Osympatisk att få leva ett liv där man försörjer sig, går på affären och nyttjar sjukvård man betalt för via skattesedeln? Det var begränsningarna som föreslogs. Får jag fråga vad som gör deras liv mindre värda än andras? Vaccinet stoppar inte spridning. Svara på det ”mensa” ?

          Nu tänkte jag främst på de begränsningarna vad gällde att få tillträde till restauranger, nattklubbar och biografier, med mera. Har inte uppfattat att någon begränsad rätt till sjukvård, att arbeta eller att gå till affären osv för att man är ovaccinerad varit aktuell. Men har å andra sidan inte följt Svenska nyheter rutinmässigt under den perioden heller.

          Men oavsett så läser du in väldigt mycket i mina kommentarer som jag inte skrivit. Jag har inte uttalat mig om några begränsningar i sak. Det jag kommenterade var i huvudsak den onyanserade bilden du gav av vad som är smart vs osmart i fråga om vilka intressen som ska ges företräde framför andra under pandemin. Det är ju i grund och botten en prioriteringsfråga och oavsett om människor är smarta eller osmarta kommer andra parametrar, så som exempelvis graden av empati den enskilde besitter, spela in i hur man resonerar och prioriterar. Frågan är i vart fall enligt min uppfattning betydligt mer komplex än att den ska kunna avfärdas med att ”de som tycker annorlunda är dumma i huvudet”.

          Min personliga åsikt är dock att det bör finnas en balans när samhället hamnar i ett sådant pressat läge, där allt är nytt och ingen har något facit på vad som är rätt eller fel. Det är såklart olyckligt att man ska behöva ta till så drastiska åtgärder men jag tycker samtliga grupper får vara beredda att ge och ta för att underlätta för varandra och för att göra det bästa av situationen, oavsett vad en sådan lösning skulle visa sig vara (läs inte in att jag säger att jag tycker Sverige specifikt gjort allt rätt, tycker herr AT specifikt var en riktig dåre).

          Förväntar mig inte att aningslöst kunna tuta och köra som vanligt om det innebär att jag kraftigt försämrar möjligheterna för andra eller utsätter andra för livsfara. Man får vara lite ödmjuk här i livet. Är det inte ditt liv som hänger på en skör tråd är det kanske inte dig det är mest synd om.

   Ja, det gör jag. Komplikationer är lika jobbiga oavsett vad som utlöste dem (om det så är en bröstförminskning, ett akut kejsarsnitt eller fillers). Jag tycker inte att människor får ”skylla sig själva”. Jag har en annan människosyn.

  Framstår inte Fannidays som desperat? Jag syftar inte på själva barnlösheten i sig, utan mer hur varenda liten droppe ur ämnet kramas ur för att bli content som hon kan tjäna pengar på.

   Ja och hur varenda gång hon kommenterar inne hos någon annan vare sig det är gratulation eller beklaga så bäddar hon in sin egen historia för att få följare.

    Hon gör ju precis som alla andra influensers gjort tidigare, bara det att hennes nisch med barnlösheten gör att allt blir så otroligt bisarrt… Tycker det är bra att detta kommer upp till diskussion då och då. Ämnet är intressant: var går egentligen gränsen för vad som känns ok tjäna pengar på.

     Tänker när barnen växer upp, hur blir det då?

      Då får de leva med att ha varit exponerade redan innan de ens lämnade pungen/äggstockarna.

     Ja precis! Bisarrt är vad det är. Också grejen att det känns som att hon tror att det är en mänsklig rättighet att fortplanta sig.

      Men det är det ju.

       Nej….?

       Hur menar du? Alltså du som tycker att det är en mänsklig rättighet att fortplanta sig?

     Ja jag tycker också att diskussionen är
     Väldigt intressant. Var går liksom gränsen för vad som är okej att göra content av. Ofrivillig barnlöshet är bara intressant en liten stund, vad ska det sen göras content av?

   Ja verkligen allt är content. Såg en story idag där hon satt och var nedstämt och filmade sig själv i typ 45 sekunder? Gjorde ingenting såg bara ledsen ut. Varenda telefonsamtal med vården blir ett inlägg, men först en story som ska locka följare där hon berättar att ett inlägg ska släppas under dagen.
   Tror hon är väldigt avundsjuk på bla HT och saralagom som båda är gravida nu.

    Ja det tror jag med, HT mjölkar ju en del. Men detta kommer nog tas bort nu.

     Känns iaf som vi slipper höra om varenda telefontid hos ht. Och jag vet, jag behöver inte gå in och titta men blir liksom så fascinerad att jag MÅSTE?!

      Nej det kompenserar @saralagom med däremot. Hon håller på med vården i ett och ska redogöra för varje besked från dem. Hon mår skit, men oj vad hon älskar att tycka synd om sig själv. Det blir ju content!

       Är de hon som lägger upp bilder på när hon ? på toa? Fick upp någon som hade hövvet i toan

        Ja, och det går inte en timme utan att hon måste nämna att hon spyr mycket. Äter hon pannkakor måste hon nämna att det är mindre obehagligt att spy upp pannkakor, det GÅR liksom inte för henne att inte säga det. Det är tråkigt för henne att hon kräks, det svårt att hjälpa, men att man måste gnälla om det fyra gånger om dagen? Ge mig dessa människors självförtroende, tänk att gå runt och tycka ALLT är content och varje gravidkrämpa är en present till följande.

    Det är väl klart att hon är det. Och det tycker jag faktiskt hon kan få vara, det är helt naturligt att känna så.

    Däremot håller jag med om att hon skapar content på ett näst intill obehagligt vis. Skaffa en normal karriär istället, ingen mår bra av att göra sitt liv och sina sorger till dokusåpa.

   Stör ihjäl mej på båda 2, allting ska skrivas ut och båda går så fort fram med glädjen o allt, absolut ska man va glad, men ALLT kan hända, så att mjölka ut minsta lilla kan nog slå tillbaka mot de i slutändan

   Tycker verkligen synd om henne. Kan inte tänka mig hur det är att ha förlorat ett barn så sent i graviditeten och sen inte bli gravid igen/få upprepade missfall. Att vilja dela allt på instagram kan jag inte riktigt relatera till måste jag erkänna men uppenbarligen tycker jag att det är underhållande. Jag tycker dock synd om ev. framtida barn, även till Hanna T. Både för att allt ska delas, från graviditetstest och ultraljudsbilder till namn och sen antagligen bilder på bebisen när den föds. Undrar ofta vad det gör med barns självkänsla, men det får vi väl veta om några år.

    Jag har inte förstått om Hannas jobb är att att vara ”influencer” eller om hon har ”vanligt” jobb. Verkar inte gå iväg till något arbete iaf

     Hon jobbar bara med sociala medier nu,

      Hon påstår sig ju inte kunna klara av ett jobb pga (innan nu hon blev gravid) för att hon skulle gå igenom en högriskgraviditet.

     Förstått det som att hon är influencer på heltid numera. Att det rullar såpass bra liksom.

   Undrar så vas deras män tycker om allt det här. Hade skämts ihjäl.

    Kevin, kille till ht, verkar ju vara med på tåget och ser ut att ha genuint kul när de filmar videos där de testar olika saker. Verkar liksom vara av samma sort som sin tjej. Fanidays kille är inte med så mycket på henne sociala medier och när hon har haft sina hysteriska testa-tidigt-lives har folk frågat var han är och svaret har varit: på en annan våning. Kan inte veta men de känns utifrån sett inte hundra procent samstämmiga i influenceriet. Hade min sambo hållit på så här vid eventuellt framtida barnalstrande (som kommer vara mha vården pga saknar spermier) så hade jag bett henne sluta.

     Jag tycker Kevin verkar vara väldigt undergiven, han jobbar mer än 100% hon väntar på att laga mat städa handla osv tills han kommer hem? Eller är ledig. När hon bara går hemma, och gjort i evigheter. De kommer ju bli han som får ta 100% ansvar med barnet med. Tror dessvärre Hanna inte är kapabel till att nån annan kommer bli ”bebisen” i hemmet.

  Någon som kan Michael Kors?
  Jag hittade en på secondhand hand, tror det är en ginny camera bag, den har en lädertassel.
  Det enda som gör mig tveksam är att axelremmen inte går att ta av. Jag har googlat bilder, men blir inte klokare. Tror ni den är fejk?
  Första bilden fast rem, andra bilden avtagbar: https://www.ahlens.se/produkter/mode/md-camera-bag-9bdbbce3-f39d-4677-ada1-3b8a6c254c18?gclid=CjwKCAjw__ihBhADEiwAXEazJr3rVsptQP–a-g5zKrDmemQJTWugS1j6QPxBkLWs95VIXx3Qhz3bxoC4hIQAvD_BwE

   Du länkar till Åhléns, Det är ingen second hand-väska, och Åhléns säljer knappast piratkopior. Om den verkar oäkta när du får den är det ju bara att returnera.

    Hon länkade väl för att visa vad för väska det gäller.

    Ja, jag länkar till Åhlens för att visa väskan och varför jag inte blir klokare när jag googlar. Till och med Åhléns har olika bilder.
    Väskan hittade jag som sagt i en secondhand hand-butik.

     Jäkla autocorrect! Secondhand…

     Kanske bra med en sådan affär. Ibland kan man behöva en extra hand. ?

   Nej, nej, nej inte MK

    Men sluta var så ängslig. Har mer respekt för någon som bär mk än någon som bara följer med strömmen.

     MK är väl ändå praktexempel på att följa strömmen? Varenda Farstaglitter i valfri ålder från 11-69 år har ju dessa väskor? Dessutom är varenda modell en kopia på en annan designers modeller. Så det är inte rätt märke om man vill gå emot strömmen.

      Kan man inte bara få köpa det man tycker är fint?

    Men vem bryr sig.

   Tycker det syns tydligt att det går inte på första bilden dock

    Och jag tycker att det ser ut som att det går ta loss axelremmen på bild två. Framför allt på höger sida. Där ser det ut som den loopen som fäster remmen till väskan är en som som går att böja in/utåt, typ karbinhake.

   Kolla på Ebay för där har säljare ofta bilder på en irl väska och inte fabriksbilder eller vad dom bilderna nu kallas. Om det är en Ginny med tofs så går axelremmen att ta bort.

  Jag behöver acceptera att livet blev som det blev.
  Vad för sorts terapi bör jag rikta in mig på? KBT?
  Jag har googlat lite och fått fram ACT. Kan det fungera?

  Jag vill gärna träffa någon fysiskt, går det ens? Bor i norra norrland.

  Alla tips mottages tacksamt!

   Vissa hälsocentraler kör ACT. Bäst är att ringa och fråga.

   Jag jobbar inom psykiatrin (Stockholm). Min erfarenhet är att det kan vara kortare kö till ACT, och att det är en bra form.
   Kan vara bra att börja där om inget talar emot det. Om det inte blir bra så kan du (om det bedöms lämpligt) ställas i kö till KBT.

   Lycka till! ?☀️

   Åh känner med dig.

   Jag har tyvärr inga tips på vilken sorts terapi som vore bäst eller vart du kan vända dig på rak arm, man om du inte har något emot det ställer jag gärna några frågor?

   Du behöver förstås inte svara, men vad är det som får dig att känna att du inte kan ändra på hur livet blivit? Vad skulle du vilja som du känner är omöjligt? Vad var det som ”inte blev”?

   Otroligt tärande känslor, hoppas du får hjälp. ♥️

    Svårt att bryta ett liv med barnen, som jag älskar, men det är jobbigt.
    Sådant som inte går att styra, ångra eller ändra.

   Jag har blivit hjälpt av act på en hc i piteå av en jättebra kurator! Det var dock mot oro, kan inte uttala mig om vilken typ av terapi du behöver men första steget är ju att ta kontakt med vården. För mig gick det fort, fick vänta semesterperioden bara innan jag fick komma dit och gick veckovis vill jag minnas (2021).

  Finns det någon som är muslim här som skulle kunna hjälpa mig? Jag har en kollega som berättade att hon skulle ta med sig fika nästa vecka eftersom det är eid. Jag undrar om det finns något jag kan göra/ge tillbaka? Jag är pinsamt dåligt insatt i religion över lag så en del är ju att faktiskt informera mig. Men tänker om det finns nån tradition eller annat som ni hade uppskattat att man uppmärksammade?
  Tack för svar!
  Orkar inte tjafsa med eventuella kritiker

   Hmm kanske kika in hos zeinas kitchen? Hemsidan eller instagram

    Tack för tips!!

   Fråga kollegan, hon vet ju att du inte är muslim och hon är säkert glad att få berätta vad du kan göra för att vara delaktig.

    Ja det va ju faktisk egentligen en ganska självklar grej, ibland så är saker mitt framför näsan när man letar ?? det ska jag göra! Tack❤️

   Men sluta ursäkta dig. Man måste faktiskt inte vara insatt i en religion.

    Fast jag tänker nog mer att jag hade velat vara lite mer allmänbildad över lag, jag menar man har ju pluggat religion i ganska många år i grundskola o gymnasium ändå känns det som att jag knappt minns något alls! ?
    Absolut, man måste inte vara insatt. Men jag blev bara himla glad över att min kollega ville göra något för oss, vår arbetsgrupp är inte så festlig utan folk håller sig på sin kant o vi gör aldrig något extra.

     Hur orkar man hitta något dåligt att en person försöker göra något fint tillbaka för sin kollega ??
     Ser det bara som omtänksamt att försöka ta hänsyn till ev religiösa do’s and dont’s

      Ingen hittade något dåligt på just det. Men man behöver inte känna att det är pinsamt att inte kunna islam.

   Jag jobbar på en muslimsk organisation men är själv inte muslim. Vid varje eid får alla anställda en låda med fina, exklusiva dadlar

    Åh vilket toppentips tack!!!!
    Nu förstår jag oxå varför jag sett så mycket dadlar i affären på sistone! ??

   Baklava funkar alltid och är festligt! Finns att köpa goda på exempelvis Matvärlden. Antingen tar du med det som fika eller ger henne en ask som hon kan ta med hem.

    Åh tack så mycket!!?

     Om jag vore kollegan skulle jag vilja bli behandlad som en individ. Jag är inte min religion liksom.

      Säg det till de som startar upplopp.

      Ja sant. Denna individ kanske är muslim men äter gris ? alltså igen, hur landet va nåt negativt att kolla ev mat restriktioner ??

   Om du vill ge henne något så baka något eller liknande men ge henne det på fredag. Eid är över helgen 🙂

  Finns det någon oskriven regel om vem som hör av sig efter man haft sex första gången? Killen eller tjejen?

   Det hoppas jag inte

    Inte jag heller ?

   Ja oskriven regel är ju för h-e att killen får se till att höra av sig och bete sig som en man!

   Men i Sverige kommer männen undan med ursäkten att tjejer och killar ska behandlas lika och bla bla, så då får de väl vara mesar och sitta och vänta på att tjejen ska ringa då.

   Men personligen tycker jag att detta är en ickefråga, mannen ska höra av sig och han ska göra det nästa dag!

    Varför är det till att bete sig som en man för att han hör av sig först?

     Jag tror du vet svaret själv, men jag ska ändå skriva ut det. För att en man ska vara mogen, omtänksam och väluppfostrad och en sådan man hör av sig nästa dag efter att han haft sex första gången med en ny person.
     Om en man inte är mogen, omtänksam och väluppfostrad är han inget att ha.

      Om mannen tyckte sexet var dåligt då? Måste han fortfarande höra av sig enligt dig?

       Eller hur.
       Sex är bara sex med en del dessutom, behöver för egen del inte ha kontakt med alla jag legat med.

       Va? Det har väl inte att göra med bra eller dåligt sex utan med vanligt hyfs!

        Varför höra av sig till någon man haft dåligt sex med och pga det kanske (kanske!) inte vill träffa igen?

         Men shit vad cyniska ni är! Så om sexet var dåligt ghostar man?

          Sen när är ”Inte höra av sig först” = ghosta? Finns ju hundra alternativ till. När den andra personen hör av sig kan man svara och tacka för sist men säga att man inte är intresserad.

          Missade du ”kanske”?

      Nej hade jag vetat svaret hade jag knappast frågat.
      Mogen, omtänksam och väluppfostrad ska vi alla vara.

      Och om två tjejer haft sex då? Vem ska höra av sig då? Eller två killar? Den som känner sig mest maskulin?

       Jag är lesbisk.. Den som håller i leksaken alt. fingrarna längst inne får höra av sig? ?

        ?

       Spelar såklart ingen roll mellan två tjejer eller två killar. Skillnaden är mellan män och kvinnor.

      Ska inte en kvinna vara lika väluppfostrad och höra av sig eller varför är det upp till just mannen? ?

       Ja därför att pga biologin är kvinnan den som kan bli befruktad medan mannen kan ligga runt utan att bli gravid. Därför är det schysst av mannen att hålla kontakten och visa ”jag finns här”.

        Hahaha alltså wow!! Lite som att tacka för sexet då, att hon la ut sig för honom.

        Hahahaha fy fan det här är roligt på riktigt!

      Det får en kvinna att känna sig trygg, omtyckt och det är väl bra.

      Man får tycker jag var alldeles jämställd, ja på det sätt man vill då, men en man kan öppna en dörr, agera så att man känner sig trygg i olika situationer. Allt det här med viss gränser, han ska helst inte ha med sig ett vapen för att skjuta någon för att jag ska känna mig trygg. Det är inte bra.

      Det är små saker, hon kan väl hälla upp kaffe till honom och hålla fram fatet med bröd eller fika. Det tycker jag känns bra. Men det är naturligtvis inget rättesnöre för andra. Varje morgon om man bor tillsammans och är uppe samtidigt.

      Men några trixiga dumheter som får mig att känna mig begränsad gillar jag inte. Då drar jag som en löning. Swish.

    Åh herregud vilken barnslig kommentar! ?

     Realistisk mer tyckte jag.

      När är du född?

       1998. Hurså?

        Gammalmodig.

   Nä det tror jag inte men killen brukar vara den som hör av sig efteråt först för min del. I alla fall om det är någon som jag inte har en djupare relation med.

   Hmm.. jag kan, till viss del, hålla med om att killen ska höra av sig först men gjorde ett undantag för killen jag har träffat tre gånger och pratat med dagligen i en månad och nu ångrar jag mig lite.

   Vi spenderade natten ihop, käkade frukost tillsammans och gick till våra jobb. När han inte hade hört av sig vid 14-tiden skickade ett sms, han svarade direkt. Två timmar senare skickade han ett random sms typ att han stod och lagade mat och jag svarade men jag har ändå en konstig känsla i kroppen, som att jag hamnat i underläge för jag hörde av mig först.
   Överanslyserar jag?

    Ja det gör du. Han svarade direkt = intresserad, han skickade random sms sen = intresserad. Du får ju bara gröna kort.

     Tack för din kommentar. Jag har tyvärr en tendens att bli nojig och tänker att han säkert bara var ute efter sex eftersom han inte hörde av sig först. Antar att det är min självkänsla som sätter käppar i hjulet

      Men hur lång tid gav du han då ?? Du var ju för snabb bara. Från frukost till strax efter lunch liksom. Han kanske grubblade över det perfekta smset han skulle skicka till dig? Du vet ju inte. Sluta noja och njut av hans sällskap istället ? Blir det inte mer än sex för er framåt så är det så. Men av det du berättat verkar han intresserad av dig.

       Haha ok, jag förstår din poäng! ☺️
       Jag utgick egentligen från hur det annars har varit under den här månaden, vilket har varit ett godmorgon sms och sen hörts av runt lunch för att kolla läget. Så när lunch-smset inte dök upp nojade jag ur totalt

        Det behöver du inte göra. Han svarade dig på en gång. 🙂

    Förstår precis vad du menar. Helt klart en bättre känsla när killen hör av sig först. Pallar inte riktigt många svenska killar av den anledningen tyvärr. Det tar för lång tid på sig och förväntar sig ibland att tjejer ska jaga dem.

     Han är utländsk ?

      Det är vi båda, om det gör någon skillnad ?
      Men jag har inte dejtat utländska killar förut och som jag förstått det så är det andra regler som gäller

      Är han utländsk är det en total ickefråga, han ska höra av sig först.

       Ja faktiskt ?‍♀️

        Nej det ska han inte. Den som vill hör av sig.

         Tjejer som är för på signalerar dåligt värde.

          Hahahaha.

       Well, that ship has sailed nu ?
       Men att han sen hörde av sig? Betyder det ingenting?

        Jo! Du var snabbare men han hakade på direkt så han vet att uppföra sig ändå.

         Ok, det låter bra! ?

        Alltså dels att han svarade direkt och att han hörde av sig igen två timmar senare

      Säger inte mycket…är han mena eller vad? ”Utländsk” kan vara vad som helst.

   Mannen bör bete sig som en man och höra av sig först, gärna hålla upp dörren och betala för notan när han ändå är igång. Samtidigt ska han inte tro att män står över kvinnor, så kanske borde han ändå acceptera extremfeminismen och invänta att kvinnan hör av sig.

   Om han gillar dig hör han av sig. Hör du av dig först verkar du för på och stöter bort honom. Sad but true.

    Nu är jag ju lesbisk så jag kanske missar något. Men… drar sig killar undan om en tjej man haft sex med hör av sig o troligtvis skulle kunna tänka sig att göra det igen..?

    Att vara hetero verkar så komplicerat ??

     Tänker samma! Vill man då ha den killen ens? Känns snarare som en win att förlora honom

      Jag kanske inte förstår ”spelet” men jag hade bara blivit glad om man lixom gett någon mersmak ?

     Kort svar men min erfarenhet är: ja det gör dom.

  Jag älskar verkligen mina barn. Är 32 år och har två underbara barn. Men jag saknar att leva och bara ta det lugnt ibland, utan barn. Att få umgås med min man, utan jobbiga nattningar och att hela tiden behöva finnas till hands. Saknar att kunna gå på bio bara med min man. Prata med min man utan att knappt höra vad man tänker pga barnen.
  Vi har i princip aldrig barnvakt, om inte något särskilt händer. Typ att jag ska föda ut ett syskon till ett av barnen. Vi funderar på att skaffa barnvakt, men det känns konstigt att anlita någon som barnen inte känner, och när jag varit föräldraledig har vi helt enkelt inte haft råd.
  Livet förändrades verkligen med barn. Ofta till det bättre, men helt ärligt också till det sämre.
  När jag går och lägger mig känns det som att jag inte hunnit tänka en klar tanke på hela dagen. Hinner inte uppskatta eller leva mitt liv många dagar. Andra dagar försöker jag att tänka på hur otroligt gärna jag ville ha barn. Och det vill jag verkligen. Skulle aldrig vilja göra det ogjort heller.
  Småbarnsåren suger bara jävla mycket energi helt ärligt. Mitt ena barn är ganska stor nu, och upplever det som något enklare. Att slippa titta på barnet 24/7 för att se till att hen överlever om ni fattar vad jag menar.
  Vet inte ens vad jag vill säga med detta.
  Men ni som har mor/farföräldrar eller syskon osv som avlastar – Ta tillvara på det. För det är verkligen tufft att vara helt ensamma. Tror på det där ”It takes a village”….
  Beundrar ensamstående ännu mer. Förstår inte hur ni får ihop det.
  Slut på svamlet.

   Jag skulle lägga ut i lokala facebook gruppen att du söker en person som vill hoppa in som barnvakt ibland och att du önskar att personen ”jobbar” första gångerna när ni är med, så att barnet lär känna personen lite tillsammans med er innan de blir lämnade själva med personen. ? Erbjud lön såklart även när ni är med.

    Det är en jättebra idé faktiskt! Skulle kännas bättre att få vara hemma och ”med” första gångerna. Bra för barnen också ☺️ Tack! ?

   Jag har tre barn och de är 20, 18 och 15 år nu. Som du förstår var det länge sedan de behövde nattas 🙂
   Tonåringar behöver såklart en föräldranärvaro men inget som hindrar en från att gå på bio eller restaurang med partnern.
   Dessutom är det ju sedan flera år tillbaka så roligt att umgås med barnen att det är vi som vill vara med dem, snarare än tvärtom.
   Vad vill jag säga med den här ranten, jo såklart att småbarnsåren är över snabbare än man hinner fatta! Såklart är det tufft när man är mitt i det, men nu minns jag knappt att de har varit små och krävande.

    Nej jag försöker tänka så när det är tungt ?. Snart är dom säkert tonåringar, och jag har glömt! ??

   Finns det nån annan i närheten som kan barnvakta? Så ni får frigöra tid. Jag var barnvakt åt en grannfamiljs barn. När de var nyinflyttade var vi förbi och sa hej, barnen var hos oss och hälsade på katten, det växte fram en grann-relation. Så frågade de om jag kunde tänka mig vara barnvakt en kväll, jag var typ 15. Winwin – jag fick ett ”extrajobb” och barnen gillade att hänga med mig. 🙂 Föräldrarna passade på att gå på bio, middag och var hemma senast 22-23. så finns det något grannbarn, kanske kollegas tonåring, kompis kusin eller sånt?

    Vi har kollat runt lite men inte direkt hittat någon än… Men kanske måste söka efter det lite mer aktivt! ?

   Vet inte hur gamla dina barn är men jag minns att jag ÄLSKADE min barnvakt när jag va liten. Å så spännande det va! Jag va typ 5 o hon va kanske 16. Det va såååå häftigt o ha en så stor barnvakt som gick i Jyjasiet (hade ingen jäkla aning om va det va ?)
   Tycker verkligen det låter som att du o din man ska unna er en biokväll tillsammans!

    Jaa men exakt så! När jag var barnvakt sprang barnen fram till mig på förskolan o ba ”DET HÄR ÄR MIN BARNVAKT!!” Superstolta och hade längtat hela dagen. ? aldrig varit så uppskattad på något jobb efter det! ?

     Men ja!! Jag va så jäkla stolt över att ha barnvakt!

    Åh vad kul att höra! Tack snälla för din fina och peppande kommentar ❤️ gjorde mig varm i hjärtat!

   Förlåt för min ton men nu har det varit en del prat och tjat från föräldrar som nästan ångrar att de skaffade barn för det är så hemskt jobbigt och så tufft men vad tror människor egentligen innan de skaffar barn? Att det ska vara gulligull och allt ska bara flyta på och det ska vara enkelt?
   Det är så provocerande för det är inte så att dessa barn valt att komma till världen.
   Jag har själv småbarn om det har nån betydelse och det är klart att det inte alltid är lätt, men tror man nåt annat innan man väljer att bli gravid så är man mer än naiv. Det är inte så att småbarn kommer förevigt vara små, försök istället uppskatta tiden för jag tror att de mindre jobbiga stunderna är fler än de riktigt jobbiga stunderna och vips så är de vuxna och man kommer sakna de åren de var små.

    Alltså förlåt, men din kommentar är extremt dömande. Det är inte som att jag ångrar mina barn, vilket jag också skriver. Skulle aldrig göra om något. Och nej, jag kan inte ”njuta” just nu. Och det är helt okej det också. Jag uppskattar även vissa stunder, vilket jag också skriver. Trodde absolut inte att det skulle vara enkelt, vilket det heller inte är. Jag har dock rätt att sakna att ha tid med min man. Kanske har du det enklare på den fronten? Barnvakt ibland? Oavsett. Sluta döma andra! Det är inte charmigt direkt.

     Fast du har väl mycket tid med din man, barnen lägger väl sig tidigare än dig. Hela helgen kan ni väl vara tillsammans, inte kan väl barnen vara ivägen hela tiden.
     Jobbar du träffar du dina barn några timmar/dag och saknar mest din man?

     Vad gör din man för att avlasta dig så du ska hinna tänka en tanke klart?
     Det finns en undersökning som visar att de som har barn inte har fått så mycket avlastning som dom får nu av sina föräldrar sedan sekelskiftet, ändå klagar dom och vill ha ännu mer.

     https://www.expressen.se/amelia/relationer/60-plus-trenden-sviker-vannerna-for-barnbarnen/

      Mina barn somnar runt 20. Men tyvärr somnar dom inte alltid för natten då. Blir ofta spring upp och ner för att barnen ska komma till ro. Ibland somnar vi samtidigt vid 21. Yngsta har jag ammat länge och därmed inte haft min kropp ifred särskilt mycket. Och så är det ju när man ammar.
      Min man ”avlastar mig” när han är hemma. Men vi har fler barn och han jobbar heltid. Är fortfarande hemma med båda barnen.
      Känner att vårt största problem är att inte få tid tillsammans. Tid enskilt kan vi ge varandra, men inte tillsammans. Till vardags kommer min man hem runt 18, och då har man ju varit med barnen i ca 11-12 timmar i sträck utan paus.
      Är väldigt trött då faktiskt.

      Ang din undersökning… Känns ju inte särskilt relevant hur andra har det. VI har ingen avlastning eller barnvakt någon gång någonsin. Så är det för oss, och alla har det olika.

    Ba tyst. Svara i nån annan tråd. Du bidrar absolut inte till någonting med det där

    Varför får man inte säga att det kan vara skitjobbigt med småbarn? Det är ju det. Orka bli provocerad

    Det är ju dock HELT omöjligt att föreställa sig hur det ska kännas innan barnet är fött. Jag kommer ihåg att jag försökte förbereda mig så gott jag kunde (googlade typ: ”hur tar man hand om en bebis” haha) och ändå fick jag en käftsmäll när hon var här. Beror ju mycket på vilken typ av barn man får också. Får man en kolikbebis tex så kanske det färgar hela upplevelsen av att bli förälder (japp been there). Så sluta tro att alla har samma upplevelse av och syn på barn och föräldraskap som du.

   Förlåt för min ton men nu har det varit en del prat och tjat från föräldrar som nästan ångrar att de skaffade barn för det är så hemskt jobbigt och så tufft men vad tror människor egentligen innan de skaffar barn? Att det ska vara gulligull och allt ska bara flyta på och det ska vara enkelt?
   Det är så provocerande för det är inte så att dessa barn valt att komma till världen.
   Jag har själv småbarn om det har nån betydelse och det är klart att det inte alltid är lätt, men tror man nåt annat innan man väljer att bli gravid så är man mer än naiv. Det är inte så att småbarn kommer förevigt vara små, försök istället uppskatta tiden för jag tror att de mindre jobbiga stunderna är fler än de riktigt jobbiga stunderna och vips så är de vuxna och man kommer sakna de åren de var små.

   ..

    Du har skrivit din kommentar 3 ggr i detta kommentarsfält. Ja vi fattar. Du tycker att du är en så himla bra mamma och att folk som tycker att det kan vara tufft är kassa. Du är så himla bra. Känns det bättre nu?

     Chilla lite! Min kommentar skickades flera gånger så skyll på bloggen.

      Det förändrar dock inte innehållet i din kommentar.

   Kan känna med dig. Jag har själv vart ensam med barn, hus, jobb i upp till 4 månader och ensam i veckorna. Har ingen anhörig nära. När det va som tyngst så ställde jag mig frågan. Hur många helger, sommar, lov har jag med mina barn kvar? Om dom får vara friska och glada i livet så kanske jag har 7 år från att dom föds. Sen vill dom vara med kompisar, läger, intressen mm. Så då är det lättare att släppa ner axlarna och bara känna tacksamhet. Eller iaf mest tacksamhet, för man kan ju känna två saker samtidigt. Men välja vart man vill rikta ljuset.

   Det är så tungt ibland, men det mest intensiva perioden utan sömn och egna intressen går så snabbt över.

   Stor kram från en mamma till en annan. ?

    Tack för din kommentar ❤️

   Förstår dina tankar så väl. Har också två barn som fortfarande är små…1 och 3 år. Intensiva år som passerat och fler to go ? Vi har möjlighet till mycket hjälp men jag tycker det är så svårt att be om hjälp tyvärr. Det är så dumt och jag försöker bli bättre. Låter som en jättebra idé att leta barnvakt. Man behöver avlastningen och egentiden tillsammans som vuxna.

   Vi har inte heller nån barnvakt, varken jag eller min man har släkt i det här landet, alla är antingen döda eller bor i andra länder. Det är tufft och jag känner igen mig i din beskrivning. Men vi valde att anlita en barnvakt som bor i vårt område, en 17åring. Först hängde vi tillsammans när barnen var med, sen fick hon hämta på förskolan och hänga med dem i en halvtimme, sen ökade vi till två timmar. Hon hämtar en gång i veckan och en gång i månaden tar hon även nattning och vi går ut och äter eller gör nåt annat kvällstid. Barnen ÄLSKAR henne. Vi betalar också för hemstäd, då får vi mer tid tillsammans på helger och kvällar. En annan grej är att vi ser till att jobba hemma tillsammans minst en gång i veckan, då tar vi en lunchpromenad tillsammans eller äter lunch på restaurang tillsammans, har sex eller kollar på ett avsnitt av nån tv serie på lunchen. Då får man iaf prata lite ostört.

   Fattar att det jag säger kräver att man har pengar och en viss typ av jobb, vilket alla inte har men kanske hjälper nån.

    Vi har hemstädning, och nu kommer vi att ha råd
    med barnvakt när jag jobbar 60 procent och mannen har en ny tjänst. Så det kommer säkert bli bättre. Har bara varit en så lång och tuff tid för oss. Tyvärr kan vi inte jobba hemifrån, det hade också varit guld att få vara med varandra på lunchen och så!
    Tack för dina tips ?

     Det är tufft ekonomiskt och även socialt med föräldraledighet, känner igen det. Men heja er som vill förbättra situationen. Tyckte det var konstigt och lite onaturligt först att anlita en främmande tonåring som barnvakt. Men vår relation och mentala hälsa fick gå först. Samt att barnen verkligen njuter av att umgås med henne, hon gör saker vi aldrig ens hade kommit på, målar deras naglar och orkar leka på ett helt annat sätt än vi. Är väldigt tacksam att vi vågade.

      Vad kul att ni har positiva erfarenheter av barnvakt! Tänker också att det skulle vara kul för barnen ☺️ får helt enkelt ta å våga ?!

   Kan man inte få barn gnäller man.
   Får man barn gnäller man.
   Livet är jobbigt. Du har gjort ett val och barnen är här för att stanna. Du kan alltså inte gå på bio med din man när du vill. Oj.
   Zero f.u.c.k.s to give!

    Ditt liv verkar ju vara bra i alla fall… ?

    Vad får man ut av att vara så otrevlig mot en främmande människa på nätet?
    Tycker man kan leva efter devisen ”har man inget snällt att säga så kan man hålla tyst”.

    TS, jag förstår dina känslor till 100 %. Vi har 3 barn och väldigt svårt att få till någon form av avlastning, vissa dagar vill man bara slita sitt hår för att man längtar efter att få vara bara partner och inte enbart mamma som ska rodda exakt allt. Håller tummarna att ni kan hitta nån som kanske kan barnvakta lite ibland, kan ju vara jättefint för era barn också att få nya relationer med nån annan vuxen eller kanske äldre tonåring. ❤️

     Tack snälla för din kommentar? Förstår inte riktigt heller okända som vill ”trycka till en” ?
     Vi känner båda att det är dags att få partid igen ? Så hoppas också att vi kan hitta en bra barnvakt snart.

      Bloggbevaknings läsare i ett nötskal, det är ofta de gör så. Tyvärr.

    Vill du veta nåt som kanske kommer spränga din hjärna?

    Håll i dig!

    Man får klaga och gnälla och vara missnöjd ibland – om vad man vill! Det är okej! Även en person som har ”allt” kan ha en dålig dag och kan ha lika stort behov av att få prata/skriva av sig och få sympatier och pepp, som vem som helst.

   Vi hade både en grannkille och dottern till en i mitt stall som barnvakter när vi behövde det, har två barn. Kändes skönt att inte alltid behöva be far- och morföräldrarna och barnvakterna tyckte det var toppen att tjäna pengar och våra tjejer älskade dem och blev supertaggade när någon av barnvakterna skulle komma. Så kolla i bekantskapskretsen, någon kanske vet en tonåring som gärna tjänar pengar på att passa era barn ibland.

   Åh jag önskar verkligen att det blir mer norm att anlita barnvakt snart i Sverige! Det finns ju redan agenturer, och det är ett perfekt första jobb för grannbarnet (läs tonåringen).
   Det känns dock som om det är lite tabu fortfarande, att det bara är accepterat att någon nära släkting passar?

   Jag hoppas för alla som känner som du att det blir vanligare och enklare att anlita någon så småbarnsföräldrar kan komma iväg på egen hand då och då ☺️

   Men självklart kan/ska du skaffa barnvakt om du vill! Finns säkert någon ansvarsfull tonåring i närheten som vill tjäna lite extra pengar!

  Har Kenza Zouiten och Alexandra ”Humlan” Norling bråkat/har det hänt något mellan dem?

   Vad får dig att tro de? Följer inte Kz för hon är så trökigt med sina preggobilder

    Behöver ha en större betydelse, men de verkar varken gilla eller kommentera varandras bilder på IG längre. Humlan är inte heller med på Kz kanaler lika mycket som förr.

     behöver inte ha**

     Hon var ju med på klaras babyshower och åkte i kenzas bil

  Hjälp mig med tips på fina sms. Vill skriva ett gulligt sms till min pojkvän som är stressad på jobbet och lättirriterad just nu. Jag är sämst i text så kom gärna med lite tips.

   Fråga chatgpt ?

   Om min sambo skrev ett ”gulligt sms” som andra författat hade jag nog gjort slut ?

   Om du vill skriva något gulligt så ska det väl komma från dig själv.

  Jag och min kille (sen 5 år) mår båda dåligt och vårt förhållande känns inte längre helt bra men ingen av oss vet varför. Vi bråkar knappt, är väldigt fina och kärleksfulla med varandra, har kul ihop och allt borde egentligen kännas bra. Men vi båda har nån slags ångest över förhållandet men vill verkligen inte behöva göra slut, vad hade ni gjort?

   Men någon idé måste ni väl ha? Tänk efter i vilka sammanhang känns det inte bra? Saknar ni varandra när ni inte ses? Ni kanske kan göra något annorlunda, åka iväg någonstans.

   Parterapi?

   Vad svårt! Tror du det handlar om att ni ”står stilla” och kanske behöver förändring, något nytt? Har ni pratat om vad nästa steg för er relation är? Kanske försöka drömma och planera framtiden ihop? ?

  Tar gärna emot tips på schampoo och balsam som inte kostar skjortan. Lägger gärna en slant på skönhetsprodukter, men då jag är mammaledig och går på mammapenning får
  man prioritera om ? gärna passande tunt hår, som dessutom lossnar 4 månader efter förlossning.

   Aussie. Så bra tycker jag. Schampo, balsam och inpackning. Doftar fantastiskt dessutom.

   Aussie. Schampo balsam inpackning. Doftar fantastiskt.

    Man skickar ett svar som inte kommer in. Man skriver ett till, då dyker båda upp….

   John Freida, finns på Åhléns. Kostar runt 100:-/st, men rätt ofta kampanj. Tycker det är jäkligt drygt också, köpte schampo och balsam i oktober, först nu behöver jag köpa nytt.

   Om det skulle hjälpa mot ditt håravfall så kanske något som är från apoteket kan funka, tror att det heter typ Plantur. Kostar väl visserligen 149 ish.
   Min mamma använder det och tycker det är bra?

   Aussie är ett jättebra tips! Finns lite överallt och är bra kvalitet trots lågt pris ?
   Även Budgie! Finns på Kicks tror jag.

  Jag är inte alls insatt i Vanja Wikströms projekt med NFT och kan absolut noll om sånt, så inget intresse av vad som skett och inte skett där. Med det sagt så beundrar jag hennes inställning till mycket. Hur hon roddar med barnen i princip på egen hand och får till så mycket bra och roliga grejer med dem, allt från större grejer till resor som mindre i att äta tacos och glass varje fredag. Gillar också hennes tanke om att skapa sig sin egen lilla ”by”, ta hjälp av vänner och skapa olika konstellationer. Allt måste inte vara traditionellt och kärnfamilj utan man väljer själv hur man vill skapa sin närmaste krets.
  Som ensamstående tvåbarnsmamma får jag mycket inspiration från henne.

   Att äta tacos och glass på fredagar är ju dock inte så svårt att få till 🙂
   Nej men det är ju sjukt synd om henne och hela familjen, går nog inte att föreställa sig kämpandet. Samtidigt blir jag sjukt provocerad av hur mycket Niklas plötsligt kunde göra när de lanserade sin NTF grej och mest över alla pengar de fick in och sedan betalat direkt ut till sig själva. Flera miljoner enligt Flashback, så nu har jag inga sympatier för henne längre. Snarare tvärt om!

    Håller tyvärr med dig. Hon har skrivit jättemycket om hur oförstående FK är som inte gett honom någon ersättning men samtidigt kunde han jobba hur mycket som helst med deras projekt. Som dessutom genererade flera miljoner som de plockat ut i lön och marknadsföring på Vanjas blogg.

    Ingen som påstått att det är svårt att få till fredagsmys, det hindrar inte att det är mysigt för barn och kul att man som förälder styr upp det. Jag gör samma och älskar att skapa våra egna traditioner.
    Kan inget alls om deras projekt men ”enligt Flashback” låter ganska naivt. Hur mycket är förankrad sanning och hur mycket är hörsägen och skitsnack?

     Påståendet gällande pengarna är förankrat i deras budget som de själva la upp i deras Discord. När den åkte på däng och ifrågasattes togs den bort.

     Men ja, man kan såklart beundra hennes mindset och ork trots att hon misslyckats och mjölkat projektet på pengar ☺️

   Så kände jag förr. Sen startade de WOA, lovade guld och gröna skogar (jag var en stor idiot och köpte en nft – så grattis till dem), sket i allt de lovat, tog alla pengar och köpte + tokrenoverar huset på Gotland. Delar av vinsten skulle gå till ME-forskning, det blev drygt 500 kr.
   Jag avskyr dem numera, att jag var dum och köpte en är inte det som stör mig dock. Folk gick bananas och köpte huuuuur många som helst eftersom Vanja och Niklas är väldigt bra på att övertyga folk att de minsann var i framkant, girl power osv osv.
   Nu är discorden död, det går inte att sälja av skiten och man kan som sagt se deras renovering, skidresor och Vanjas shopping på bloggen.

    Jag är noll insatt men undrar ju bara: är det ens lagligt att göra så?

    Håller med till 100%! Jag köpte som tur är inga NFT:er, men blir så sjuuukt provocerad av deras husköp, inredningsarkitekter, skidresor och allt vad det är. En rejäl del av projektets pengar gick ju till Vanjas andra bolag (hon tog betalt för blogginlägg hon skrev om WoA) så det är kanske därifrån de plockar pengar nu. Detta medan NFT:erna tappat galet mycket i värde. Jodå, så att…

  Förlåt för min ton men nu har det varit en del prat och tjat från föräldrar som nästan ångrar att de skaffade barn för det är så hemskt jobbigt och så tufft men vad tror människor egentligen innan de skaffar barn? Att det ska vara gulligull och allt ska bara flyta på och det ska vara enkelt?
  Det är så provocerande för det är inte så att dessa barn valt att komma till världen.
  Jag har själv småbarn om det har nån betydelse och det är klart att det inte alltid är lätt, men tror man nåt annat innan man väljer att bli gravid så är man mer än naiv. Det är inte så att småbarn kommer förevigt vara små, försök istället uppskatta tiden för jag tror att de mindre jobbiga stunderna är fler än de riktigt jobbiga stunderna och vips så är de vuxna och man kommer sakna de åren de var små.

   Jag känner mig lite trött på det också. Börjar nästan bara bli ett bevis för deras egna inkompetens och oförmåga att planera sitt liv på ett realistiskt vis. Det har blivit för mycket gnäll nu helt enkelt, från vuxna människor som valt det själva.

    För att inte tala om gnället på folk som gnäller över att folk gnäller!

     Jag gnäller hellre än ångrar hur mitt liv blev pga barn.

      Fast jag ångrar ju inte hur mitt liv blev.
      Kan inte du sluta nu är du snäll. Jag hoppas att du inte uppfostrar dina barn till att bli lika dömande och elaka som du verkar vara.

       Varför tar du åt dig? Min kommentar var mer allmänt som hamnade under första bästa kommentar om livet innan och efter barn då det har varit mycket gnäll och klagande om ämnet i fråga.

        Du svarar ju på min kommentar. Då blir det svårt att inte ”ta åt sig”.
        Var glad för att du inte upplevt det som jobbigt, istället för att tala nedlåtande till andra.

        Med den logiken får man inte klaga på något. Bara för att något är jobbigt ibland betyder inte det att man ångrar sig.

     Du får starta en tråd om det då.

   Så svart/vitt tänk. Måste man uppskatta allt hela tiden? Med tanke på hur dryg din kommentar är, tror jag knappast att du är så själv. Allt är inte så kul hela tiden, kan det inte bara få vara så? Det betyder inte att man inte kan planera sitt liv som den andra nedlåtande kommentaren här ovanför skriver. Livet är fullt av nyanser och skeden i livet.

    Ingen sa ju att man måste uppskatta allt hela tiden. Och så anklagar du andra för att vara onyanserad?

     Jag uppfattar det som att hon tycker att man ska uppskatta småbarnsåren. Alla kan inte det hela tiden, och det är ok. Givetvis är mitt svar relaterat till hens kommentar. Inte till ”allt”. ?

    Man kan förenkla sitt liv med barnen tänker jag. Man måste inte sitta och titta på sitt barn 24/7, på riktigt, man måste inte det. Man måste heller inte sitta på golvet hela dagarna och leka med typ klossar, bilar, bollar. Barn kan leka själva. Man måste heller inte ”natta” barn i 3 timmar varje kväll. Man måste inte bära runt på barn hela tiden. Om barnen gapar och skriker så man inte hör vad man själv säger, gör om gör rätt. Du behöver inte ställa om hela ditt liv när du fått barn, låt barnet hänga med i ditt liv.

     Mitt ena barn ”hänger på” mycket, och mitt andra inte. Barn är också individer vet du med olika stark vilja och personlighet :). För mig har det inte alltid funkat att barnen bara hänger med. Känns viktigt för mig att barn också får vara barn och att jag hänger på dom. Alla gör olika ??. Skulle aldrig kunna lämna mitt barn gråtandes om hen inte kan sova tex. Det är inte så jag gör. Om mitt barn behöver mig, så är det så. Tyvärr blir det ju så då att jag får minimalt med egentid. Ibland känns det jobbigt, därav mitt inlägg. Ibland känns det okej… det är en svår balansgång tycker jag.

   Ja det har blivit nån grej av det. Stackars barn, de har inte bett om att komma till världen.

   Finns en jag följer (inget namn) som jag gillar men oj vilket gnäll när hennes man jobbar helg.

    Har du egna barn?

     Ja det har jag. Och jag har varit ensam större delen av bebistiden. Men jag hade längtat efter att bli mamma, så jag uppskattade verkligen den tiden.

      Så för att DU verkligen uppskattade den tiden, så tycker du synd om alla barn vars föräldrar inte kunde det? Du vet att alla barn är olika också. En del är mer krävande än andra. Känns väldigt nedlåtande att skriva ”stackars barn har inte bett att komma till världen”. Bara för att man upplever småbarnstiden stundtals tuff, betyder inte det att man är en kass förälder. Det kanske betyder precis tvärtom. Att man ger exakt allt av sig själv till sina barn, och därmed får noll återhämtning. Finns många föräldrar som knappt leker med sina ungar och bara sitter vid telefonen och upplever småbarnstiden jäkligt soft. Just saying. Sluta vara så dömande! ?

       Oj vad känsligt. Läste du in för mycket och kände dig träffad?
       Jag tycker synd om barn när deras föräldrar gnäller 24/7 om hur jobbigt det är. De som dumpar barnen till barnvakt innan ens ungen är född.
       En del skaffar 2-3 barn och sen är det ett evigt gnällande. De kanske skulle nöjt sig med ett?

        Haha du är så dömande att det är sjukt. Du vet noll om andras liv. Hoppas att du inte uppfostrar dina barn på det sättet. Det kanske är något du ska tänka på? Du som är så perfekt…

       Det är ju att vara en martyr. Först att välja ett liv med barn och sedan gnälla om hur man uppoffrar sig. Nästan sjukligt bland en del.

        Du har också valt att skrolla i detta kommentarsfält. Och nu gnäller du på det du får läsa här. Martyr. ? och troll.

         Wut? Jag diskuterade ämnet. Jag gnällde inte på det jag läste. Vad är det med diskussion på ett tema du inte förstår?

          Varför diskuterar du något som gör dig så upprörd? Gå och sov istället

           Du verkar mer upprörd eftersom du inte ens kan debattera vettigt så ta ditt egna råd. Godnatt!

       Eftersom du tycker att det är ganska så krävande ibland, och du ”ger extra allt” till ditt barn. Så vore det kanske en ide att inte göra så? Du måste inte sitta med din telefon för det, men vad är det för vits att ge barnet ”extra allt” och sen tycka att småbarnsåren är jäkligt tuffa?

        Vet inte vem du skriver med helt ärligt. Mitt inlägg var generellt. Att det kan vara svårt med småbarn! Och jo, oavsett om det är jobbigt så kommer barnet först. Sen kan man ju alltid skaffa barnvakt. Men det är ju fel enligt vissa, då är man en dålig mamma… suck ?

   Kommer aldrig förstå mig på de som skriver som du. Fattar inte vad ni vill uppnå eller hur era hjärnor fungerar?

   Jag kan inte riktigt relatera till de som skrivit här, för jag känner inte så själv. Har småbarn men har också avlastning i form av min man och nära familj som älskar att vara barnvakt. Jag personligen älskar att leka, kan sitta i en timme och kladda med trolldeg med min tvååring och är gärna med och åka rutchkana.

   Jag är frisk, stark och relativt ung. Mina barn har inga sjukdomar eller diagnoser vad jag vet än. De sover bra, äter bra, min man är en klippa och tar fler nätter än jag om vi skulle räkna. Vi har god ekonomi och råd med städhjälp och kan beställa hem mat om vi är för lata för att laga. Jag trivs på mitt jobb och har ett stort umgänge. Vi har också mycket vänner med barn i samma ålder som vi har kul ihop med.

   Vissa dagar känner jag bara ”fyfan vad trött jag är. Jag vill bara åka på en alldeles egen semester i en vecka och bara rå om mig själv!” Inatt vaknade dottern mycket och jag sov dåligt så när jag skulle gå tidigt till jobbet tyckte jag sjukt synd om mig själv.

   Jag känner så. Ibland. Jag som skrev allt det där första.

   Så nog tusan kan jag fatta att andra, som kanske inte har det ens hälften så bra och enkelt som jag, blir trötta och less och behöver klaga lite ibland! Man kan älska sina barn till tusen och njuta av livet 360 dagar om året. Men sammanlagt 120 timmar utspritt på ett år kan man väl få vara lite less?

    Men du förstår att du har valt ditt egna liv? Jag sympatiserar med slitna mammor som vill ha barnlivet trots allt. Jag är trött på gnäll från personer i media som uppenbarligen inte vill vara mammor och aldrig kan låta ett tillfälle att klaga gå dem förbi. Det är ju så inåt skogen inkompetent att planera en graviditet för att sedan hata att vara mamma. Det har ju verkligen blivit en grej att vara en loser tydligen.

     Vad menar du med din fråga? Är du läskunnig undrar jag?

      Men är det problem med debattförmågan här ikväll?

       Inte ts, men vad ska folk debattera med dig tänker du? Att du tycker att alla mammor som enligt dig ”klagar”, är losers?

        Nej, temat var människor som bara klagar och till överdrift och spelar offer när de själva styr i sitt liv. Inte normalt gnäll då och då från en mamma som trots allt gillar sitt liv.

        TS skrev tydligt att det handlade om de som ångrar föräldraskap och mestadels beklagar sig. Det är ju andra som hoppat in i diskussionen och förvrängt det till att handla om alla mammor som klagar.

         TS skrev exakt den här kommentaren två gånger som svar i en annan tråd, där den TS hade beskrivit ett scenario där poängen var att hon inte alls ångrade sina barn eller nånting sånt men ibland tyckte att vardagen var kämpig. Tror flera hade det i åtanke här.

       Du skriver ”men du förstår att du valt ditt egna liv?” som svar på min kommentar. Förstår inte vad den frågan har för relevans. Var indikerar jag att jag inte skulle förstå det? Du vill ju bara provocera, inte ”debattera”.

        Exakt!

  Hur visar man på ett lagom sätt att man bryr sig om en kollega som inte verkar må bra och som är nära den där väggen? En manlig kollega som svarar lite undvika på frågorna om mående. Jag är rädd att han snart kraschar. Tyvärr kan jag inte gå till hans chef och prata.

   Fråga om ni två kan ta en fika och se om det är läge att fråga hur han mår egentligen. Säg som det är att du är orolig osv.

    Bekymret är att jag är orolig försatt han tror att jag stöter på honom om jag föreslår något sådant. Annars hade det varit en bra idé! Jag vill liksom visa att jag bryr mig utan att det blir för mycket och kan misstolkas. Men det kanske bara är jag som överanalyserar.

     Bra tänkt. Att du känner så. Jag tycker många tar sig för stora friheter (kvinnor på sambons jobb tex, skickar sms med hjärtan hit och dit och är allmänt gränsöverskridande till min sambo/deras chef).
     MEN, jag tycker att du ska bry dig och att det är fint av dig. Äter ni lunch tillsammans? Fikar på eftermiddagen? Isåfall så testa ta upp det igen.

     Även om han skulle tro att du vill mer är det väl ändå bättre att visa sig lite empatisk. Säg att du bryr dig som kollega. Skulle det bli fel så får ni ju redan ut det sedan.

     Men att han svarar undvikande är en signal på att han inte är redo att prata om vad han går igenom. Hur väl du än menar så bör du respektera det.

   Kan du be att få prata med honom utan fika osv, typ ”Erik, har du tid en stund? , det går fort”, gå undan och så säger du att du tycker dig ha märkt att han är stressad ( eller vad du nu sett) och fråga om du kan hjälpa till med något eller hur han mår osv. I all enkelhet liksom.

   Jag förstår att du bryr dig. Men om han inte är öppen för det du säger så bör du backa. Du kan fortfarande finnas där för honom. Ibland måste tiden göra sitt.

    Du har rätt! Tack för din kommentar. Man ska nog aldrig pressa, speciellt män, som inte vill prata. Jag har iaf visat att jag ser honom och det får räcka för nu.

  Någon som lyssnat på senaste avsnittet av Billgren Woods podcast? Sofia berättar att Kakan Hermansson varit hemma hos henne i samband med något jobb, och då dragit fingret över odammade ytor, öppnat skåp och hittat några inte helt rendiskade slevar och kallat de för en sanitär olägenhet och ”hånat” Sofia framför resten av teamet då hon inte hade dammat ordentligt. Så sjukt taskigt och oartigt, så gör man ju bara inte i någons hem. Sofia försöker att berätta det som en rolig grej och att det bara ligger på henne som har svårt att inte ha det perfekt hemma, det känns som att både hon och Elsa gärna inte vill göra sig ovän med kakan.

   Kakan är lika smidig som en ? i en porslinsbutik.
   Kommer ihåg när hon gick på i Lars Lerins program, allmänt gapig och störig.

   Om någon gjorde så hos mej skulle jag säga nu får du gå. Nej så gör man verkligen inte. Så dumt!

   Ursäkta men är inte det typiskt Kakan? Hon mobbas och gör plumpa uttalanden.

   Kakan är en mobbare som gömmer sig bakom sin ”stora personlighet” och ”IDGAF punk-attityd”, men egentligen är hon en elak och egocentrerad tölp.

    Känner du henne?

   Va vem gör så?

    Någon som försöker upprätthålla en fasad för att dölja sin osäkerhet, kanske…

   Jag hade blivit jätteledsen och arg. Nog kränkt, till och med. Så gör man verkligen inte!

    Men varför? Du har inte makt över vad någon säger, det kan komma den ena grodan efter den andra. Men du har makt över dina egna känslor o kan välja om du vill bli kränkt eller inte. Låt inte någon annan ha sådan makt över ditt liv.

     Äh det är inte makt. Det är att visa någon när de går över gränsen. ”Rättfärdig vrede” kallade de gamla grekerna detta.

     Jag har inte makt över andras kroppar eller rörelser heller, men det gör fortfarande ont om dom slår mig.

     Man får bli ledsen av andras ord. Livet är inte ett maktspel.

   De har ju en podd om inredning så inte så konstigt att hon ”inspekterade” hemmet, är väl till ett avsnitt.

    Man inspekterar andras städning när man snackar inredning? Näää det har jag aldrig varit med om.

   Ha! Kakan är sjukt otrevlig enligt min erfarenhet. Hon är en bekants bekant till mig och tex en gång så var vi på fest ihop och jag hade en urringad topp. Kakan synade mig föraktfullt uppifrån och ner, pekade på min urringning och sa: Men skyl dig kvinna! Så mycket för hennes feminism och systerskap

    Ja, då är man ju verkligen sjukt otrevlig…….

  Vad har ni för fördomar om hemmaföräldrar?

   Inga! Heja alla hemmaföräldrar ❤️

   Inga alls! Eller kanske att den andra föräldern tjänar bra med pengar så den ena kan vara hemma.

  Snälla, vad har hänt med Att vara någons xfrus ansikte?
  Samt varför har ditte svanfeldt ingen röst?

   Och blogg? Hon verkar inte uppdatera så ofta. Jag gillade henne förut (att vara någons exfru), men tycker hon ändrat stil och intressen på ett sätt som jag inte hängt med på.

   Jag undrar också över ansiktet. Måste ju vara en hel del fillers?

   Det jag funderar mest på är hennes ögonbryn. Annars kanske det är väldigt mycket filter. Ser ju inte ut som några oredigerade foton direkt.

  Någon som köpt byxor från Madlady? Är de bra?

   Jag köpte två par kostymbyxor därifrån och blev så jävla nöjd! Just kostymbyxor har varit svårt att hitta rätt tycker jag då jag är lite kortare, så det var perfekt att man kunde välja olika längd på alla deras byxor.

    Tack för svar! Då vet jag 😀

   De är toppen!

  Har fått svamp i underlivet för första gången och behandlade det under veckan, tror jag fick det av att ha käkat antibiotika förra veckan. Mina symptom var att det klia och vitt mellan blygdläppar som satt där som jag aldrig haft innan, så jag antog att det var svamp. Kliar dock fortfarande lite så vet inte om jag är ”klar” eller vad jag ska göra. Nu till min fråga, är det normalt att ha blodiga flytningar innan behandling men även nu efter? Eller har jag något annat? Någon som kanske vart med om etta.. är lite orolig nu

   Kan du ha sköra/torra slemhinnor? Kolla biverkningarna på både antibiotikan o svampmedicinen. Tror inte alls du behöver oroa dig. 🙂

    Ja jag tror det? Känner av lite sprickor ibland där nere som svider, äter acnemedicin just nu(Iso) och upplever mycket torrhet av det. Kan blödningar alltså vara pga det? Googlade och livmoderhalscancer dök ju upp såklart ?

     Oh ja! Jag har pcos (producerar för mkt testosteron) o får torra slemhinnor av de, min gynekolog lugnade mig o sa att det absolut va ett samband. Att torra slemhinnor i underlivet kan orsaka blodiga flytningar.
     Jag har ingen erfarenhet av acne-medicin men gör den en inte torr generellt?
     Självklart ska du söka om du är orolig men ja! Torra slemhinnor kan ge blodiga flytningar. 🙂

      Tack för ditt svar!! Då kanske det är pga att jag har torra slemhinnor då.. jo medicinen gör en allmänt jättetorr? Men jag får nog gå till gynekolog och kolla om det fortsätter så.

   Dags för mig att byta nick märker jag, när andra Li’s ställer sådär privata frågor ?

    Hahahaha ??

    Ja det vore ju katastrof om någon trodde att anonyma Li-1 hade ett av de vanligaste kvinnohälsoproblemen! Tur att det visade sig vara den där anonyma Li-2!

     Nej inte för den sakens skull – men jag tänker att det blir knepigt när fler har samma nick oavsett (eftersom man ofta är återkommande och pratar med många i olika trådar och olika ös). Skitbra att vaginal hälsa lyfts överlag – så inget ont faller på själva frågan.

     Nej absolut inte för den sakens skull – mer att det är osmidigt att ha samma nick som någon annan eftersom man ofta har flera trådar igång och återkommer i ös. Inget ont faller över att ställa frågor om vaginal hälsa – även jag har lidit av svamp och det är fan inte roligt.

   Om du inte har haft svamp tidigare är rekommendationen att träffa en gynekolog som kan fastställa diagnos så du inte felmedicinerar dig. Om det är svamp kommer du ”lära” dig symptomen och kan sedan köpa en kur när helst du behöver.

   Nöden har ingen lag, men skulle inte rekommendera Pevaryl, Canesten eller andra vagirorium. De kan göra sköra slemhinnor skörare. Om du har möjlighet be vårdcentralen eller gyn skriva ut Fluconazol eller liknande (kapsel). Tidigare var de receptfri men nu krävs ett recept, tyvärr.

  Är hemmagjorda pommes i ugn / airfryer så onyttigt? Tänker att det är bara skivad potatis med liiiiite lite olja. Inte mer olja än klyftpotatis. Så varför ses pommes som så mycket värre?

   Potatis överlag är väl bra oavsett hur du äter den, även om potatis dränkt i olja såklart är onyttigare än tex kokt. Men så länge du äter ok annars (grönsaker, kött osv) så tror jag inte direkt att det är någon fara. Är som allt annat, ät i lagom mängd. Nu menar jag inte portionsstorlek utan hur ofta. Ät inte pommes från mc donalds varje dag. ?

    Obs även annat protein funkar såklart, skrev kött av vana.

    Menade att skiva från egen potatis. Sen in i ugnen. Inte färdiga köpe pommes! Borde liksom inte vara så onyttigt?

     Inget av det är så onyttigt. Ät din potatis som du vill ?

   Varför känns en smält ostmacka mycket onyttigare än en vanlig, allt som hänt är att smörgåsen utsatts för värme?
   Mer pommes åt folket!

    För att det är det ? Proteiner i osten förstörs när du smälter den så osten blir onyttigare. Men godare. Så fortsätt smält osten ?

     Man äter väl oftast inte toast just för proteininnehållet, tänker jag.

     Fan.

     Det stämmer inte. Strukturen påverkas, men inte näringsinnehållet.

      Seriöst? Vi fick lära oss det på näringsläran. Sämsta lärarna haha.

       Proteinet denaturerar när det värms, det är därför en smält ost inte ”går tillbaka” i konsistensen när den svalnar. Samma princip som för ett rått ägg mot ett stekt ägg. Men rent näringsmässigt gör det ingen skillnad, nej.

        HURRA!! ?

   Jag äter det jämt. Har storlek small.

    Kan ju vara onyttigt även om man är smal ?

   Nej, har du potatis och en omättad olja vill jag påstå att det inte finns så mycket alls att kalla onyttigt. Potatis är en bra kolhydratkälla med flera vitaminer och mineraler, omättade oljor motverkar sjukdomar som högt kolesterol och bidrar till intag omega 3 som kroppen inte kan producera själv. Jag tror främst det ligger i att pommes fått en stämpel som dåligt och onyttigt.

   Akrylamid!!!!!

  Färdiga pommes är väl förfriterade och har tappat mer näring redan än färsk potatis.

   Menade att skiva från egen potatis. Sen in i ugnen. Inte färdiga köpe pommes! Borde liksom inte vara så onyttigt?

  Jag yogar ett par gånger i veckan och har gjort det i många år, men fortfarande inte hittat rätt plagg till överkroppen. En lös tröja bara korvar sig och typ åker över ansiktet och huvudet när man står med huvudet neråt. Linne blir väldigt vulgärt eftersom jag har större byst och man står i poser som trycker ihop brösten och gör att man ser ner i urringningen. Vill inte ha långärmat pga värmen och min träningst-shirt är lite kort så att jag visar magen när jag lyfter armarna.

  Vad har andra storbystade yogisar på överkroppen? Känner mig så dum, haha.

   Jag tycker ett sånt linne som är högt i halsen är bra. Som en T-shirt utan armar liksom?

    Jumpsuit, har en från HM som är toppen och en från Casall som är nästan toppen.

  Sån ångest idag! Blev för mycket på en gång. Båda sakerna är i grund och botten bra, jag ångrar dom inte. Men dom gör att andra människor blir arga på mig. Jag försöker ofta få alla att tycka om mig, och den här gången går det inte. Var tvungen att välja.

   Man kan inte vara alla till lags ?. Kram och hoppas ångesten släpper snart?

   Ibland så måste man göra sånt som kan få andra att bli arga på en.

   Fyfan vilken hycklare jag känner mig som, är likadan. Skitjobbigt att göra andra arga/ledsna/besvikna. Men brukar tänka; om det va en vän till mig som va i min sits vad hade jag gett hen för råd/tänkt om situationen.

    Alltså gud vad gullig du verkar vara. Sett att du skrivit flera snälla kommentarer här i kommentarsfältet!

     Åh tack snälla ? va glad jag blev nu! ❤️

   Känner igen mig. Fy fasen, men vet du – du kan inte göra alla lyckliga och folk får ansvara för sina egna känslor. Mvh fellow övertänkare

  Vad är det för grej det här med att det är så ”modigt” ”starkt” och nästan ”coolt” att prata om hur jobbigt det är med småbarn och hur tufft och tråkigt det är att vara mamma ibland? Ja jag har också småbarn och det är väl självklart att det är tufft ibland och att alla vardagar inte är roliga. Men det fattar ju alla, inget man behöver kokettera om. För mig känns alla såna inlägg bara som en få med håven-grej, oavsett om det är anonyma inlägg eller från kändisar (typ Sandra Beijer eller Läckberg) Det enda man är ute efter är bekräftelse som ”det är sååå vanligt” ”du är så MODIG som säger så” ”Åhh du är världens bästa mamma”
  Alla dagar är inte kul, det vet alla. Men sluta få med håven och göra er till offer över ett eget val ni gjort.

   Fast… Det är lite uttjatat nu men innan var det en rätt skön vändning från alla perfekta mammor som visades upp överallt på sociala medier, tidningar osv. Då skulle man ju bara visa upp det mest perfekta vilket gjorde att folk kände sig värdelösa som inte var så perfekta som bilden som målades upp.

   Fast jag kan uppskatta att få känna igen mig i operfekt vardag. Lite uppfriskande i kontrast till influensers som har barn i sina beiga hem ( hur kan möblerna inte ha fläckar?)

   Jag kan tycka att det är viktigt att det perspektivet får finnas och synas. Människor som inte bestämt sig än tenderar att bara bombas med en övertalningskampanj FÖR att skaffa barn, sällan vill folk dela med sig av nackdelarna med sitt beslut. Och jag tror det leder till skeva förväntningar hos folk (särskilt i kombination med alla perfekta Instagram-mammor). Då blir frustrationen och besvikelsen större.

   Om de jobbiga baksidorna också får utrymme i debatten så kan vissa människor inse att de nog inte vill/bör ha barn – och andra kan gå in i föräldraskapet med realistiska förväntningar och en nykter syn på tillvaron. Jag tror att båda dom delarna bäddar för att färre barn far illa av deprimerande, ångerfulla, eller egoistiska och nonchalanta föräldrar. Och jag tror också det bäddar för att föräldrarna mår bättre, eftersom de stålsatt sig för uppgiften och vet vad som krävs.

   (Med det sagt: många föräldrar som ventilerar tycks definitivt veta vad som krävs men bara behöva ventilera. Ingen skam till dem. Jag vill bara visa hur de hjälper andra och varför jag tycker det är kontraproduktivt att du vill tysta dem igen. Det är inte för DIG de skriver, det är för andra som kan känna igen sig och stötta eller reflektera över saken. Om du missat det så är alla de ”gnälliga” kommentarerna följda av en tråd med vettiga, konkreta tips från andra föräldrar. Det är ingen som skriver här för att önska livet ur sina ungar, utan för att få råd om sin situation).

    Din kommentar ??Många plus på den!

    Ibland får jag känslan av att en del föräldrar inte är nöjda med sitt val. Självklart finns det de som är genuint nöjda men bara behöver pysa ur sig tillfällig frustration eftersom det är tungt ibland. Men på en del tycker jag att det lyser igenom att livet inte blev vad de tänkte. Såklart älskar (majoriteten) dessa personer sina barn och ger dem allt de kan. De ångrar inte sina barn. Men de kanske ångrar föräldraskapet. Människor är flexibla, man vänjer sig vid det mesta. Men det behöver inte betyda att det är rätt. Tycker att det är synd att barnnormen är så stark. Många tar inte ens ett aktivt beslut, man når en viss ålder, ens vänner och bekanta skaffar barn och man själv ställer in sig i ledet utan att passera gå. Tror att det tyvärr gör många föräldrar olyckliga på djupet.

     Jag tror att många bara behöver mer avlastning och stöttning. Förr hjälptes alla åt med barnen och sen hjälpte man till med de äldre. Vårt samhälle är väldigt individualiserat idag där båda föräldrarna oftast jobbar heltid och kör ekorrhjulet. Tror det är få som ångrar föräldraskap och barn. Utan att klandra personer som ångrar sig. Det är inget man kan hjälpa.

      Det är inte så få som du tror…

       Jo det är relativt få. En engelsk studie visade att det är få som ångrar sina barn och att föräldrar hade ett mer aktivt glädjecentra i hjärnan.

        Enligt en svensk studie som är på gång ångrar sig 10-12 procent. Det är mycket tycker jag.

        Mer aktivt glädjecentra? Har bara sett forskning som visar att föräldrar mår sämre fram tills att barnen flyttar ut, så mår de bättre än folk utan barn.

       Jo det är nog trots allt väldigt ovanligt – även om det förstås stundtals kan vara skitjobbigt.

      Säkert skulle många tycka att det vore bra med mer avlastning. Samtidigt är det inte så det ser ut idag. Vilken var det ens så?

      Jag skrev om att ångra föräldraskapet. Ofta kanske det inte det betyder att önska att ens barn inte finns. Föräldrarollen i Sverige är snäv. Många upplever sig fångna i sitt liv. Det handlar om hur man är som person, vilka intressen man har. Dessa personer skulle ha kunnat vara lyckligare utan. Men eftersom familjebildning ses som syftet med livet, och många inte ens inser att det är ett aktivt val tror jag att det i många fall kan bli ganska fel.

   Sandra Beijer är alltid ett offer. Även när hon själv suttit i förarsätet.

  Omg SASKIA SKA PÅ ELLE GALAN!!!

   Vem är det?

    Den bästa influencern

  Tar gärna emot tips på ett budgetvänligt bra schampoo och balsam ☺️ Kostar gärna på mig lite dyrare skönhetsprodukter, men då jag är mammaledig på mammapenning får man prioritera om. Olaplex och Maria Nila är tyvärr för dyra så gärna billigare, fast bra grejer om någon kan tipsa ☺️

   Elvitals lila schampoo och balsam tycker jag är bra. Den som ska ge fukt. Den har ersatt dyrare produkter för mig.

   Aussie

   Redken brukar ha bra kampanjpriser tex på Lyko. Tycker dom är superbra, speciellt All softserien. Räcker länge gör dom också. ?

   Vill bara tipsa om att Normal, öob, rusta osv ibland får in billiga partier så håll koll där om du egentligen vill ha frisör grejer. ? Budget gillar jag pärlglans ifrån barnängen. Men bara shampoot. Tyvärr inte hittat något budget balsam jag gillar.

    Var försiktig med att köpa från ”billigare partier” dock! Det är ofta så kallad parallellimport och riskerna med det är att det inte alls är den produkten i flaskan som det står (man har alltså bytt ut innehållet på vägen) eller att det är produkter som stått på ett lager i flera år eller utsatts för många temperaturskillnader på vägen.
    Produkterna kan alltså vara dåliga eller fejk. Tex Olaplex får inte säljas på ställen som Normal och hamnar de där är det på grund av parallellimport (vilket inte är olagligt men heller inte pålitligt).

   Jag gillar 4reasons schampoo och balsam. Köpt hos frisör och kostar runt 200. Kanske inte den prisklass du är ute efter men heller inte i klass med Maria Nila. Sen brukar jag ha Barnängen att schamponera med ibland för att dryga ut det dyrare.

  Hej!
  Alltså det känns som jag är den enda i världen som väger så mycket som jag gör. Fattar att det inte är så men ändå. Ni som har BMI som klassas som övervikt och mer, vad väger ni?

  Jag är 167 cm och väger 95kg.

   Jag väger liknande som dig. Men stirra dig inte blind på vågen och bmi. Man mår bara sämre av det.

   Jag är 168 cm och väger 77 kg. Klassas som överviktig. Har strl M och 40. Känner mig normal och trivs allra bäst vid ca 72 kg. Så jobbar på det. Har mycket muskler, men också lite fett.

   164 cm och 68 kilo.

   Har också känslan av att vara så mycket större än andra. Tycker alla i min ålder är så smala (30 ish). 162 cm och 68 kg

    Ni inser att ni som väger runt 68 väger nästan 30kg mindre än ts som väger 95?

     Hon efterfrågade ju folk som anses ”överviktiga”. Vilket alla som kommenterar gör enligt bmi.

     Frågan var ju vad andra med övervikt enligt BMI väger, inte om någon annan väger mer?

   Jag är tvärtom underviktig och väldigt osäker i min kropp, jag har inga former och inga kläder sitter snyggt. Vad jag vill få fram är att nöjdheten inte ligger ivikten, utan i din relation till dig själv. Självklart är en hälsosam vikt alltid att eftersträva, men fokusera på hälsa och inte en specifik siffra på vågen. Det viktigaste är att du mår bra, både fysiskt och psykiskt.

    Måste man ha ”former” för att kläderna ska sitta snyggt då? Tycker att olika typer av kläder passar olika kroppstyper ? Är säker på att det finns massor av kläder du skulle se jättesnygg ut i. Väldigt tråkigt att höra att du känner dig osäker i din kropp.

     Det måste man inte ha! Tycker själv att kläder är snyggast på en kropp utan former.
     Kanske för att jag själv är en enda stor form. Man vill ha det man inte har osv

    Jag har väldigt kvinnliga former, med en tydlig timglasfigur. Känner mig ofta vulgär och ofrivilligt ”sexig” i många kläder, vilket har lett till att jag mest använder oversize hoodies.
    Jag håller med om att det nog sällan är kroppen i sig, utan hjärnan som spökar. Personligen tycker jag att en lite rakare kropp ser så himla modernt ut typ. Kan bära upp så snygga grejer och ha djupa urringningar och sånt.

    Så sorgligt att ingen är nöjd, när vi förmodligen är svinsnygga allihop!

    Åh jag hade _älskat_ att inte ha former, tycker kläder sitter så mycket finare då! Jag gillar oversize och raka former, och det är min sorg i livet att en t-shirt inte hänger snyggt och rakt på mig, utan sitter som ett tält pga bröst (om jag inte har tighta tröjor, som jag inte tycker är lika snyggt). Lyllos dig!

    Men, åh vad glad jag blev när jag kikade in och såg era kommentarer! Tack för era peppande och fina ord, massor a kramar till er alla.

   159 cm/101kg Gör en gastric sleeve i juni i år

   Jag väger nästan 75 kg och är 164 cm lång. Jag är enligt BMI överviktig. Allt mitt ”fluff” sitter runt magen och jag tycker verkligen inte om det.

   Jag är 167 cm och väger 77 kg. Trivs inte alls tyvärr (vägde cirka 60 kg innan tre täta graviditeter).

   Men nu börjar min yngsta bli lite mindre beroende av mig, så nu ska jag försöka få ordning på mina egna matrutiner samt försöka komma iväg och träna igen.

   172cm, ~95kg tror jag. Vet inte och vill inte veta för det kommer trigga min ätstörning.

   Men grejen är att jag nog inte ses så ”så stor” utåt. Alltså visst, man ser att jag inte är smal, men jag lägger nog på mig proportionerligt.
   Ska dock ta tag i det här, jag mår inte bra och känner inte igen mig själv i denna kroppen.

   170 och 107 kg här. Försöker gå ner i vikt men just nu är det tufft.

    Heja dig ❤️ Det är verkligen jobbigt att gå ner i vikt. Ta hjälp? Det finns hjälp att få bara på vårdcentralen tex. Det är varken fel eller skamligt att ta hjälp.
    Kram

   162 väger 85.

  Jag jobbar på en arbetsplats där vi är en grupp om fyra personer er. Tre av oss går bra ihop medan den fjärde kollegan inte tar sitt ansvar, är otrevlig och blir sur och högljud när allting inte går som han vill. Vi har försökte lyfta det med kollegan med att vi alla känner att det är tufft att ta samtal och diskussioner med honom eftersom han blir konfrontativ och högljud. Vi upplever det som ett arbetsproblem som vi alla luft med chefen som lyft det med honom vid flera tillfällen men ingenting händer. Tips på vad vi kan göra?

   Svara trevligt tillbaka bara.
   Behåll ditt eget lugn och tänk att hans negativa energi inte ska påverka din.
   Vi möter alla jobbiga människor (ibland elaka) i våra liv. Ibland kan man göra något åt det, men ibland är allt man kan göra att fokusera på det man kan påverka, det vill säga sitt eget bemötande och sin egen inställning till arbetet.

   Om chefen misslyckas med ett arbetsmiljöproblem så går du till skyddsombud eller HR.

  R asmus Karlsson som var med i Ex on the beach och Paradise hotel, ex till Josefin Ottosson. Har han gått bort?

   Ja i höstas.

    Är det honom hon syftar på när hon pratar om ett ex som var psykopat?

     Oj det vet jag inte. Var pratar hon om det?

      Hon har haft storytime om det i i flera delar på youtube och TikTok.

  Vilket preventivmedel använder ni och varför?
  Vad har ni tidigare provat och varför går det bort?

  Har själv haft kondom, sedan minipiller, sedan NC och sedan spiral.

   Rosal 28, alltså kombinerade p-piller. Har aldrig haft något annat i just preventivsyfte då dom alltid fungerat bra för mig.

   Hormonspiral (Mirena). Bästa som hänt mig. Hade p-piller innan men är en disträ jävel som ofta missar och glömmer + bodde en del utomlands en period så det blev krångligt att hämta ut och fylla på. Skaffade hormonspiral för att man slipper tänka på skiten alls under 5 år i taget, och för att barnmorskan sa att det är det näst säkraste efter sterilisering (jag vill inte ha barn, inte nu inte nånsin). Spiken i kistan var att man får extremt lite mens, har inte använt tamponger på snart 10 år (räcker med ett sånt vanligt tunt trosskydd då och då). TAGET!

   Jag använder rosal 28 (p-piller) och är supernöjd. Kan skippa min mens och slipper min vidriga pms, har fått bättre hy och har inga negativa biverkningar. Känns också skönt att bara kunna sluta dagen jag vill bli gravid.

   Kondom. För att jag inte vill gå på något när jag är singel och inte i behov av att skydda mig från graviditet. Har inte sex tillräckligt ofta för att känna att jag vill stoppa i mig hormoner.

  Jag söker efter en svensk låt. Det är en kvinna som sjunger och det är en ballad. Jag tror låten är ny för bara hört den någon enstaka gång. Den handlar om kärlek och är ganska vemodig. Får för mig att det inte är en supertydlig refräng utan mer långa verser. Den är superfin men får inte ens upp en textrad i huvudet. Hjälp ?

   Kan det vara något med Olivia Lobato?

   Moonica Mac?

    Tack❤️

   Hur låter hennes röst?
   Alt eller sopran. Hes, mjuk, soul, viskande, power?
   Melodi är det trad. popballad, blås, stråkar…

  Har sett en del reklam för airup på senaste, och i princip varje influencer tar upp att ”smakpoddarna manipulerar hjärnan till att tro att doften är smak”. Har dom på riktigt ingen koll på att doft utgör ungefär 90% av den smak vi känner? Eller är det något dom måste säga? Att man inte är bekant med en exakt siffra förstår jag, men att doft och smak hänger ihop är väl ändå allmänbildning.

   Det tror jag inte. Jag tappade mitt luktsinne för många år sedan (före corona) och kan inte räkna alla gånger jag fått kommentaren ”men vad skönt att du har smaksinnet kvar så att du ändå kan njuta av mat”.

   Tror inte att alla vet det, nej.