Mor och dotter Schutermans inlägg anklagas för smalhets UPPDATERAD

UPPDATERING:
Chloe har tagit ner sitt inlägg och postat det härnpå story:


Mor och dotter Schuterman befinner sig just nu på ett ”retreat” i Malibu, där de uppdaterat om sitt schema, samt om vad de får att äta under tiden de är där.
Natalie Schuterman har postat en bild på deras schema, och Chloe på de ”mellanmål” man tillåts äta. Enligt bilden får man sex (6) st mandlar under en hajk på två timmar, och sedan en äppleskiva med jordnötssmör. Jag gissar att det senare fås vid en annan tid på dagen, för att inte förstöra ”detoxen” som en två timmar hajk på sex mandlar ger.

Under Chloes inlägg skrivs det först de sedvanliga ”pipkommentarerna” om hur ”drömmigt” det här är, en ton som ändras snabbt när de lite mer verklighetsanknutna människorna ramlar in.
De rasar över hur personer som påverkar så här många människor, kan sprida dessa minst sagt ätstörda ideal och normalisera att träna så här hårt, på så här lite mat.
Det är alltid skönt att se att folk fortfarande reagerar och sätter ner foten till den är typen av innehåll.


Jag är i Sverige nu, men utreds och behandlas fortfarande av sjukvården, så inte tillbaka 100% alltså. Så ni vet.
Tack för alla krya på dig-hälsningar. ❤️‍?

232 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fyra timmars hike och sex träningspass per dag kombinerat med en svältdiet. Vilken hälsoresa! Bra att dom även slänger in en veckas detox utifall man inte skulle ha en funktionell lever.

   Ja det här med detox är så konstigt ?? Vad har de sina organ till? ?

    Någon måste berätta för dessa personer att vi alla har ett organ som heter lever som…. Ja, detoxar oss ?

     Och njurar. Men de kanske varken har lever eller njurar….. De vägde väl för mycket. ?

      ?

    Jag detoxar istället och sparar på användningen av mina njurar . Hoppas kunna sälja en och få in en skön summa lagom till semestern. #Beach2033 ?

     Vad gör man inte för en influensisk strandbild från Maldiverna, med eller utan dialysmaskin!

      Detox i USA inbegriper utrensning av olika system. Bland annat tarmar.

       Och allt är bs

        Nej. Det finns forskning på detox och kurering av ibs bland annat. Sätt er in.

         Fniss. Jo, tjena.

          Du gör bort dig.

         Länka till någon sådan forskning då. Hjälp oss att ”sätta oss in”.

          Alla som önskar länkar till forskning kommer aldrig ens att läsa hälften 🙂
          Det finns utrensningsprotokoll för att återbygga bra tarmbakterier.
          Sen är det inte förenat med en svältdiet som i detta fall, men att säga att allt är BS är högst okunnigt.

   Jag har en vän som hade en PT som uppmanade henne att ha ett liknande upplägg. Till följd av detta fick hon anorexia.

    Jag har gått igenom ett liknande upplägg och fick inte anorexia så det där beror nog på person. Är man benägen att få problem så ska man nog stanna borta från dylikt? Men andra får ju göra som dom vill.

     Självklart beror det på person. Är nog lättare sagt än gjort att undvika saker som inte är bra för en. Väldigt småsint tänkt av dig.

      Det är väl mer småsint att förvänta sig att världen ska anpassa sig för just dig?

     Fast då kan jag tycka att en utbildad PT borde gjort en grundligare analys av sin klient och uppmärksammat om Sandras kompis hade en ätstörningsproblematik eller ett osunt förhållande till mat innan denne rekommenderade den här typen av diet till hen.

     Personligen tycker jag inte en PT borde rekommendera en allt för restriktiv diet överhuvudtaget eftersom det inte främjar långsiktigt hållbara resultat och ingen PT borde öht använda ordet ”detox” men men.

     ”Stanna borta” ?
     Fin svengelska!

   Mysig morgonaktivitet sista dagen kl 06.45 (givetvis innan frukost): ”Weight & measurements” ?

    ? Vad har det med detox att göra

     När man rensat tarmar från sibo så tappar man centimetrar från midjan eftersom svullnad försvinner. Om jag betalade för en dyr kur så skulle jag också vilja se att jag verkligen tappar.

      De förlorar ju garanterat en massa vätska. Tillfälligt. Bra för måtten.

       Ja men man får alltså positiva effekter efteråt utöver det tillfälliga. Rosacea-patienter t.ex brukar rapportera bättre hud.

        Källa på det? Har googlat men hittar inget som bekräftar det du skriver!

         Googla sibo+rosacea

          Har nu googlat och hittar inte belägg för detta i svensk vård. Däremot på sidor med alternativ medicin. Jag personligen litar mer på vetenskap än alternativa/pseudo alternativ. Men var och en får tro på det man vill!

           Peter Martin är en svensk läkare som just nu forskar på sibo. Men Sverige ligger inte i fronten på detta område. De flesta peer reviewed pappren hittar man från andra länder. Jag ”tror” alltså ingenting.

           Ingen av länkarna nämner ju detox?

           Skånetös frågade ju om rosacea?

      Trodde verkligen inte poängen med detox var att tappa vikt.

   Hälsoresa? Knappast. Bantningsläger skulle jag kalla det.

  Står ju snacks = mellanmål.. Hur är maten annars? Äter de fulla måltider annars är det ju okej. Själv snacksar jag inte alls när jag går långt utan äter efteråt.

   Nej det är såklart sant, man måste se till helheten och inte enstaka detaljer. Med med tanke på att arrangören tycker att fyra timmar hike och sex träningspass per dag är en rimlig belastning för kroppen samtidigt som en ynka skiva av ett äpple räcker, så har jag svårt att tro att det är rejäla varierade måltider. Men såklart, det är en gissning.

    Vet inte om du har varit på träningsresa, men man brukar inte vara med på ALLT utan snarare är det alternativ under dagen så man kan välja vad man vill vara med på. Väljer man att göra allt får man lite grann skylla sig själv. Sen är det ju äpple med mandelsmör, vilket är ganska energi rikt (likaså mandlar) så det är ju inte en äppelskiva utan ett helt ok mellanmål.

     Nja, jag vill nog påstå att en äppelskiva är knapert även om det är mandelsmör på den. Men det är bara min åsikt! Ja jag har varit på flertalet träningsresor, dock inte Apollo Aerobicspaket utan som elitgymnast. Då var det träning hela dagen för alla som gällde (men vi fick äta mer än en äppelskiva).

      De äter också mer, tre vanliga mål mat. Håller inte med, mandelsmör (eller valfritt nötsmör för den delen) ger bra med energi som mål mellan måltider. Jo men du kan inte jämföra folks hobby träningsresor med att vara elitgymnast. Men det fattar du nog själv. De resor jag var med på med mitt ex hade alla samma upplägg, de erbjöd olika pass under dagen och man valde själv vilka man ville gå på.

       Mandelsmör är ett otroligt bra livsmedel, det var mängden jag ansåg vara för liten. Men som sagt så är det bara min åsikt sett till hur jag själv åt med den där träningsmängden. Nej en sådan typ av träningsresa har jag faktiskt aldrig varit på, så det är mycket möjligt att upplägget är annorlunda där.

        Du var alltså elitgymnast och tycker att du kan jämföra det med privatpersoners träningsresor……?????

         Jag skulle tro att en elitgymnast om något är mer insatt i vad en hårt arbetande kropp behöver…

          Ja, utgår jag från mina kunskaper så är det här på tok för lite mat till så mycket träning. Inte nog med att det blir ett kraftigt energiunderskott så utgör det en stor skaderisk att inte ta hand om kroppen under så pass kraftig fysisk påfrestning.

         Nej, jag skrev ju precis att jag inte verkar ha koll på upplägget på en sådan där träningsresa.

       Såg på stories bild på en middag. Zuccininudlar såg det ut som. Och 3 st bollar som såg ut som en slags falafel eller veg.”köttbullar”. Liten portion. Definitivt för lite mat med all träning och de klena mellanmålen.

        Men de åker väl inte dit för att leva som vanligt??

   Är ju detox så antagligen ska de inte äta allt för mycket?

    Nu är ju detox ett rent påhitt då kroppens organ sköter det på egen hand, men idén handlar väl om att rena kroppen, inte äta så lite som möjligt? Gör man det är det väl snarare någon form av fasta? Typ juice fasta.

     Detox är inte ett påhitt. Detox inbegriper att minska kolesterol i blodet och att rensa tarmar. Båda rekommenderas av läkare om man lider av problem.

      LDL kan man minska genom ett ökat intag HDL och regelbunden träning. Tarmarna rensar vanligen sig själva, om dom inte gör det lär läkaren rekommendera klyx och eventuell utredning. En seriös läkare hade inte rekommenderat detox.

       Du vet ju inte vad du talar om. Efter långvarig medicinanvändning så kan tarmfunktioner slås ut, du blir dränerad på vitaminer, får depression och sväller upp. Kolesterol ansamlas och du får högt blodtryck. En patient kan då få sättas akut på detox (som man faktiskt kallar det i USA) få 50 000 IU d-vitamin , rensa tarmar från sibo i en kortare fastliknande period pch sedan långsamt starta upp en mer hälsosam, mer vardaglig rutin. Men under detoxen så äter man väldigt lite alltså och rör på sig.

        Som snart färdigstuderad apotekare så har jag viss koll på läkemedel faktiskt. Att hänvisa till långvarig medicinanvändning som du gör blir dock högst missvisande, det finns otroligt många olika läkemedel med många olika biverkningar. Tarmarna kan tillfälligt påverkas av en penicillinkur men lär knappast påverkas av hydrokortisonkräm mot eksem. Kortison kan leda till vätskeansamling medan diuretika tvärtom är vätskedrivande. Rekommenderad dagsdos D-vitamin är 400 lU och då vitaminen är fettlöslig kan överdoser ackumuleras och ge toxiska effekter.

         En vanlig ordsallad av framgooglade grejer från dig i vanlig ordning.

         Begreppet ”detox” används pch är legit understött av vetenskap i bemärkelsen utrensning av kolesterol och parasitiska bakterier som kan växa fritt på patienter som antingen behandlas för cancer eller går på penicillin pfta av andra orsaker. Acceptera att du har fel om ”detox” och inte är en läkare eller en patient som genomgått dessa kurer.

          Ja, så måste det ju vara. Tur att vi har dig som kan lära oss mer om parasitiska bakterier. Är det en parasit och en bakterie som korsat sig och skapat en hybrid?

           Så nu byter du ämne?

           Ja, sibo kallas ofta en parasit. Det är en bakterie som när den får fritt spelrum orskar havok i kroppen och tros orsaka rosacea typ 2 bland annat.

          Kan du länka till några seriösa studier som stödjer dina påståenden gällande detox?

           Detoxifiering används som term även för maghälsa, I USA.

           Notera i pappret om maghälsa och detox så nämner man leverhälsan som påverkas direkt.

           Århundradets sämsta källa har just lämnats. Du är inte så van att läsa vetenskapliga artiklar, va?

           Men snälla du, det där är ju alternativmedicin. K bad om seriösa studier. Vet du inte skillnaden?

          Har du en tillförlitlig källa på det du påstår? Har googlat men hittar inga källor mer än från holistiska, hälsokost osv sidor. Inget som styrks av forskning eller läkare.

           Jag har länkat ett papper. Finns flera amerikanska papper på ämnet om ni kollar källor.

           Till anonym 17.48. Googlade vidare på ”dr” Jocelyn Strand och hon är utbildad i alternativmedicin och har doktorerat i sitt ämne. Alltså ingen läkare & ingen tillförlitlig källa.

           https://www.nature.com/articles/nature12820

           Den här studien påvisar att även en kort kur av väl kurerat intag ger effekt.

           Till anonym 19.00 och 19.16
           Det du länkar till bevisar inte dina påståenden. Vid bakteriell överväxt i tunntarmen
           rekommenderar inte läkare detox. Man rekommenderar en bra kost med probiotisk funktion. Man kan få hjälp av en dietist.
           I värsta fall får man penicillin för att ta död på bakterierna i tunntarmen. Men det är man restriktiv med.

           Detox i USA är alltså att under en kort period äta restriktivt. Vilket artikeln från båda källor nämner har effekt.

           ”Detox i USA är alltså att under en kort period äta restriktivt. Vilket artikeln från båda källor nämner har effekt.”

           Alltså detox i USA är precis som detox här. De flesta syftar antingen på det jobb levern/njurarna gör för att rensa kroppen från gifter, eller på avgiftning från alkohol/droger. Och så finns det alternativmedicintomtarna, som tror att man m.h.a. diverse dieter ska rensa kroppen från det ena och det andra, och som kallar det detox. Men det fungerar inte och saknar vetenskapligt stöd. Både i USA och här.

           Att lägga om kosten, på kort eller lång sikt, för att det kan hjälpa ens hälsa, är inte detox. Det är en kostomläggning. Det är därför länkarna ovan inte nämner detox.

         Belle, sluta tro att du vet allt.

         Så korkat. Är man låg på d-vitamin så sätts ofta väldigt höga doser in under några veckor. Du bara rabblar och rabblar. Tror du är trh under nytt namn.

          Ja, jag kan ju inte mer än berätta att överdos D-vitamin är toxiskt. Och kanske även referera till livsmedelsverket om du vill ha en mer gedigen källa: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/d-vitamin#Kan_man_f%C3%A5_i_sig_f%C3%B6r_mycket_D-vitamin . Om du vill tro på det är en annan femma, det är faktiskt helt upp till dig.

           Men nu talade vi om ett annat tillstånd än normaltillstånd. Vi talade om där patienter behöver detoxas och snabbt återställa nivåer. Allt du säger är så basic och googlat, och utan djupare kunskaper.

           Toxiskt ja, men har man brist behöver depån fyllas på. Jag hade (pga sjukdom) 23 i d-vitamin när de tog blodprov. Jag fick under många veckor äta d-vitamin i hög dos. Började på 48000ie, gick sedan ner till 32000ie osv. Då är det inte toxiskt.

           Samma här 19:38, jag fick 50.000iu varje måndag i 3 månader.

           19:41, där pratar vi dock veckovis intag. DRI avser intag per dag.

           Belle-50000/vecka är dubbelt/dag än vad du sa man kunde ta.

           lU och lE är olika enheter och då blir värdena ej jämförbara. Jag hade oavsett vad inte gett en patient 50000 av varken lU eller lE som en engångsdos. I fallet av veckovis dosering kan det dock röra sig om en depottablett med långsam frisättning, då avges substansen successivt under ett längre tidsintervall.

           Belle, du har fel. Väldigt höga doser ges i vissa fall. Man vet att när värdena varit låga under en tid så krävs det en större dos under några månader ofta, för att komma upp snabbt. Man vet även genom studier att patienter mår bra av detta. Men detta sker endast under läkares ordination och översyn. Såklart.

           Högre doser än DRI ja, men inte ens i närheten av dom doser du pratar om eftersom dessa är toxiska. Som högst ger man 4000 IE per dag. Kan dock absolut rätta mig själv på IU och IE – dom kan förvisso ses som olika enheter med värdena är desamma, just där var jag lite snabb.

           Men IU som IE, man ger absolut inga 50 000 som engångsdos. Inte som veckovis depotbehandling heller för den delen.

           Belle- Att så höga doser ges till vissa patienter är en snabb googling bort+studier som visar att det gagnar vissa patienter.

        Det där låter ju väldigt alternativmedicinskt. ”Medicinanvänding” utan precision (ville läkemedel gäller detta?). ”Tarmfunktioner” utan precision (upptag? peristaltik?), ”dränerad på vitaminer” (fettlösliga, vattenlösliga, alla?), ”sväller upp” (hjärtsvikt? njursvikt? lymfödem??)

        Du får hänvisa till en källa, annars tänker jag att ”what is asserted without evidence may be dismissed without evidence”.

         Ja det heter talspråk. Jag skriver ju inte en medicinsk uppsats här. Men kolla gastropappret jag länkat till ovan. Där nämner man ingående hur patienter blir felnärda och får dåliga värden av obalans och leaky gut i mage och tarmar. Jag är alltså själv en patient som genomgått detta och vet. Min läkare satte mig först på en otroligt strikt och snål diet för att detox som hon sa, man har för mycket metan i kroppen och kolesterol. Jag fick även höga doser av Dvitamin en gång per vecka, över 50000IU. Jag fick sedan börja gå en viss sträcka varje dag och äta efter ett speciellt schema. Återkontroller var tredje månad under ett år. Mår idag jättebra men det var en pärs. Det var mitt penicillinätande som helt satt kroppen ur balans.

          Men sibo är inte en bakterie. Det är kort för small intestine bacterial overgrowth. Det innebär helt enkelt att bakterier som inte ska vara i tunntarmen har hamnat där. Man får inte bort dem permanent men en aggressiv kur (tyvärr) och man måste ofta sätta in rätt probiotika för att bygga upp rätt bakterier när de gamla har utplånats. Fysisk aktivitet har inte så mycket med det att göra och otroligt få dietister har ännu kunskap om sibo och sifo som än så länge inte har så mycket vetenskapligt fäste eller beprövade behandlingar. Det räcker dessutom med en kort antibiotikakur för att få eländet, behöver inte ens vara en längre tids medicinintag. Jag misstänker att vare sig Chloe eller hennes mamma luder särskilt av sibo eller att schemat är framtaget specifikt med det i åtanke.

           Eftersom jag diagnostiserats med sibo så vet jag vad det är. ?‍♀️

           Motionen var dag var för hjärta och kolesterol, som också samlats i min kropp då jag var låg på d-vitamin. Jag var låg på d-vitamin för att jag hade sibo som parasiterade i min kropp. Man tänker holistiskt eftersom allt jag led av hade ett sammanband pch mam angrep det sålunda på flera sätt.

           Man ger helst inte antibiotika till någon som redan förstört mycket med antibiotika, speciellt om de kan ge en andra bättre verktyg. Studien länkad ovan visar att den approachen ofta är bättre på unga annars starka människor.

           Om Chloe lider av sibo eller inte är inte poängen. Du menade att allt bara var hittepå. Nu har jag bevisat för dig att även en kort tids restriktivt ätande visst rensar upp kroppen och re settar kroppens flora. Jag har även bevisat att en väl balanserad flora påverkar kroppen positivt, stärker immunförsvar och kan även kurera depressioner.

           Bonus: Bakterien man tillverkar botox av kan även den ge depression, vet man nu.

          Leaky gut som du refererar till handlar ju dock om ökad permeabilitet över tarmepitelet. Tillståndet är inte bekräftat som ett ensamt tillstånd (således ej ett resultat av inflammatorisk tarmsjukdom), men det är inte avfärdat heller. Dock finns ju i och med den bristande forskningen ingen evidensbaserad gedigen behandling. Kolesterolhalten i blodet och permeabiliteten över tarmepitelet är två helt skilda saker.

           D-vitamin brist kan öka kolesterol och blodtryck dock. Där finns en välkänd relation.

   Hennes mamma la ut en bild på middag vilken var strimlad zucchini några små tomater och vad som såg ut som 3 falafel

    Oj. Det måste ha varit traumatiskt för dig.

  Förstår inte upprördheten. Vet vi vad de äter i övrigt? Man behöver inte ha med sig en måltid på en promenad/kortare vandring.

   Den promenaden är på fyra timmar? Utöver fyra träningspass och två yogapass? Det är på tok för lite mellanmål, självklart

    Finns inget måste att äta mellanmål. Kroppen kan klara sig på ett stort mål om dagen, eller många små. Eller vad som helst däremellan. Huvudsaken är att man får i sig de kalorier man behöver.

   6h? Promenad?

    4 timmar. Och dom äter före och efter.

    4 timmar är en kortare vandring. Vatten behövs, men mat behövs inte.

     Är 4h kort så undrar jag vad min 1h om dagen är ?

      Kort VANDRING. Din timmas promenad per dag är en bra promenad.

   Man kan gå in på hennes insta och bland annat se vad de fick till middag och den är under all kritik. Zucchini ”pasta” med 3 små falafelbollar ??‍♀️

    Ja precis. En liten ynklig portion. Och all den träningen. Vilket svält-läger de är på.

   Man gör vad och som man vill! Levern renar kroppen? Jo, till en viss del. Den behöver återhämtning och hjälp ibland. Hört talas om skrumplever t.ex? Extremt trött på att se alla ”Linda-Maries” som poserar i för små och illasittande underkläder och valkar som korvar sig över hela kroppen.

    Uärk. Vidrig syn du har.

    Men alltså va? Skrumplever är ett sjukligt tillstånd som ofta drabbar alkoholister. Det har ingenting att göra med friska unga kvinnor som åker iväg på fancy ”hälsoresor” och knaprar på mandlar och dricker gröna juicer. Skrumplever behandlas inte på det viset heller, utan kräver hjälp från sjukvården och att man får bukt på sitt alkoholmissbruk. Wellness-profiler som tjatar om att rena levern har oftast noll kunskap om faktisk anatomi och fysiologi, så det är helt onödigt att blanda in sjukliga tillstånd som aldrig skulle bli bättre av trendiga dieter och att vandra i timmar…

    Förstår heller inte vad Linda-Marie har med saken att göra, varken denna detox-diet eller skrumplever?

     Sjuklig obesitas. Usch för att hylla ett sånt ohälsosamt leverne! Det kan ju vara direkt livsfarligt.

      Bra trollning, Jeanett. Jag gick nästan på det.

    Jag är trött på alla kassa exempel med hopblandning av olika ämnen. Vad har alla Linda-Maries och deras kläder med leverns funktion och detox att göra?

    Ja visst är det jobbigt när levern går på semester eller bara jobbar deltid. Oklart dock vad Linda-Marie har med saken att göra.

  Lägg därtill att jag gick in på hennes konto för första gången på länge och noterar att hon blivit trendriktigt pinnsmal, så det känns… oroväckande

   Samma här. Jag hoppas att hon mår bra.

   Och Kakan är oroväckande stor.

    Var Kakan med på hennes bilder?

     Nej men råkade se henne nyss på bilder från Elle-galan. Kändes oroväckande faktiskt.

      Det enda som är oroväckande här är din människosyn.

    Men är det inte stor skillnad på när en redan smal tjej främjar och sprider en osund livsstil som går ut på att äta minimalt och träna maximalt? Eller liksom, jag ser inte att kakan gör så? Men istället visar hur man ligger på soffan och trycker i sig fet mat på bästa sätt?

    Den ena visar upp en ätstörd bild, den andra existerar bara.

  Blir arg på spridande av ett så osunt ideal.
  När jag var tonåring åkte jag på ridläger på 7-12 dagar. Det var fysiskt aktivitet från morgon till kväll. 3 h ridning, 2 h promenad till och från hagar i skog o på stigar (hike, som Chloe skulle sagt), 1 h stalltjänst m att fixa iordning stall, ridbana, stallbacke etc, 1,5 h sköta hästar och utrustning. Utöver det bad, aktiviteter och annan lek. Men vi åt som hästar, stora mål till frukost, lunch, mellanmål och middag med riktig husmanskost.
  Det är träningsläger för mig.

  Sluta sprid att hälsa är att äta minimalt.

   Hon har ju diabetes så det är väl inget konstigt.

    Svar angående Hanna Hellquist, hamnade lite fel…

   Hur vet du att de inte äter rejäl frukost, lunch och middag? Står ju med på schemat.

    För hon postat ett mellanmål som var en äppelskiva med mandelsmör och en middag med en liten zucchinipasta och 3 falafelbollar. Tror inte att falafelmiddagen var del av en trerättersmeny. Om man tränat mycket själv och vet hur mycket energi som går åt även till spädare kvinnokroppar så är det lite mat.

     Jo det vet jag, men den infon fanns inte här innan. Utan bara bilder på två mellanmål. Såg måltiderna nedanför och maten i sig är ju bra, men kaloriunderskottet… Whyyyyy?

   Håller med dig men nyfiken hur det kan ta två timmar per dag att gå med häst till och från hagen, var hagarna 3 km bort?

    Räknade egentligen hela momentet att hämta och lämna vilket också inkluderar att vänta in att alla ska få tag på sin häst i hagen till att ta av täckte, myggskydd och liknande i stallet. Nej, ca 2km på kuperade och slingriga skogsstigar.

   Håller med dig.

   Det finns vetenskapliga studier som visar på att fasta kan ha goda egenskaper på hälsan, men då ska man inte maxa träningen samtidigt.

  Även att Hanna Hellqvist i sin senaste krönika helt i förbifarten nämnde att hon injicerar Ozempic? Liksom wtf??

   Har inte hon diabetes?

    Jaså. Hon kanske ville provocera lite, hon lär ju fatta att man dessvärre gör de kopplingarna idag

    Jo hon har diabetes och är väldigt öppen med det

   Den medicinen är avsedd för personer med diabetes och hon är i behov av den medicinen för att kunna reglera sitt blodsocker. Jag tycker att Hellqvist på ett väldigt fint sätt genom åren, har berättat om sin vardag med sin kroniska sjukdom.

   Det är bra att reagera på de som ställer till det för personer som är sjuka (genom att nyttja medicin de ej är i behov av, men låt gärna människor ta sin livsuppehållande medicin utan att kritisera dem.

    Folk utan diabetes är också ”cleared” att använda ozempic av andra anledningar. Så man behöver inte skamma de heller.

  Tänkte mest när jag gick in på hennes insta och såg andra inlägget från toppen; hon ser ut som min ettåring när byxorna åkt ner lite över blöjan. Hoppas inte det ska vara nåt slags mode haha

  Kan det vara så att folk är så påverkade av Yolanda så så fort de ser mandlar tror de att folk svälter sig själva? För mandlar är inget dåligt mellanmål, om man äter i övrigt. ?

   Jag reagerade lite på mängden, ”6 stycken”. Det är inte direkt hälsosamt att räkna så..

   Sedan får man inte glömma att detta inte är en vanlig tränings/hälsoresa, den är malibu där de är kända för att vara väldigt rena i mat och dryck. (Samt mycket kändisar bor där) och om som jag förstått det så är det inte en billig vistelse heller. Dvs, skulle inte vara förvånad om det var någon form av bli-smalare-än-vad-du-är boot camp!

  Blir inte Nathalie S. mer och mer lik sin dotter för varje dag? Var helt chockad när jag gick in på hennes insta häromdagen!

   Jo, har sett bilder på henne från typ 10 år sen där hon ser ut o vara bra mycket äldre än hon gör idag. Hon har opererat och injicerat sig extremt mycket, man kan inte tro att hon är 57 år ?

    Eh utöver det så har hon hittat appen Facetune…

   Vet inte om det är likt dottern, tycker mest hon ser helt konstig ut. Inget ser naturligt ut. Bara jätteliten näsa med liksom en plupp längst fram. Hon ser ut som Stina auer typ.

  Krya pa dig kära Camilla! Hoppas du snart mar bra igen.

  Enligt hemsidan är ett exempel på mat under en dag:
  – frukost: blåbärs crêpes
  – snacks: 6 mandlar / eller en skiva äpple
  – lunch: taco-sallad
  – snack: kale-chips
  – middag: vegetarisk lasagne

   Det är ju inte en svältdiet. ?

    Enligt hemsidan: Guests routinely lose 3%-6% of their body weight along with substantial inches of fat loss and muscle gain. Improve cholesterol levels. Support immunity. Gain mental clarity. Adopt sustainable healthy habits.

    Och: The intense physical regimen is complemented by a 1,400 calorie-a-day organic, plant-based diet. Så ganska svältdiet faktiskt.

     1400 kcal till den träningsmängden är definitivt inte sunt. Alla lär inte ens få ett intag över BMR.

      Det är ok under en kort tidsbegränsad period.

       Under en kortare period kommer man gå runt ändå, absolut. Men det är varken hälsosamt eller bra, ur såväl fysisk som psykisk aspekt.

        Varför mår folk bra efter detta då? Belle.

         Varför folk mår bra av en svältdiet? Det gör dom inte. Som sagt, en kortare period kommer inte ha någon större påverkan. Men svält inte hälsosamt, och det är knappast något som man mår bra av i längden.

          Du är inte en läkare och du talar inte för andra heller.

           Nej vet du, det har du alldeles rätt i. Vilken tur att vi har en så välutbildad läkare som dig här, som kan lära oss andra idioter att svält är bra för kroppen.

           Fjantigt. Jag är inte den som lägger upplevelser och diagnoser på folk. Det är du som gör det.

     Sant. När jag skulle gå ner i vikt låg jag på ca 1500 kcal/om dagen. De här två Schuttisarna har väl knappt någon vikt att ta av? De är ju superfit

     Okej ja det är sjukt. Måltiderna i sig tycker jag inte är konstiga men man måste ju få äta sig mätt ordentligt för att de ska vara bra i kombination med träning.

      Det är väl inget träningsläger i den meningen.

     Sånt jäkla Hollywood-flum så man kan inte annat än skratta åt eländet.
     Dom äter knappt men bygger på märkbara mängder muskelmassa, på en vecka, och etablerar en hållbar livsstil…
     Ja, precis. Låter rimligt och helt görbart sen hemma. Not.
     Man undrar ju ibland om rika människor är helt jävla dumma i huvudet. För hur ska man annars få för sig att betala för det där????

      Det är inget flum. Jag har själv blivit satt på en sådan livsstil under en liten period, av en läkare. Jag hade fått problem efter långvarigt användande av penicillin.

     Muscle gain. På 1400 kalorier? Och på en vecka med den typen av träning? Please

      Ja man får muskler när man rör sig mer än vanligt. De bulkar alltså inte.

       Kroppsmassa bryts ner när man ligger på energiunderskott. För att bygga muskler krävs något att faktiskt bygga på.

        Ja men detta är alltså inte ett träningsläger i den meningen, vilket du verkar tro. Kroppsrörelsen är begränsad och mer en del av ett holistiskt tänkande under en kort period. De tonas men naturligtvis ska man återgå till vardagliga rutiner efter detta.

         Växer musklerna så växer de. Alltså blir större. Att man kan ’tona’ men inte bli ’bulky’ är en myt.

    Du vill verkligen försvara denna diet, av vilken anledning? Är du en såndär som tycker att överviktiga ”promotar fetma” när de är med på foto?

     Fetma är ett långt större problem och borde inte heller promotas som ett hälsosamt tillstånd.

      Men ingen gör ju det? Ingen säger ”det bästa för hälsan är om man har bmi 45! Köp nu min underbara hälsoresa till Kalifornien, där vi dagligen svullar i oss 30 000 kcal för att bli riktigt stora och friska!” – Eller har du sett sådana resor säljas? Har du sett överviktiga influencers uppmana andra till att proppa i sig mat så de går upp i vikt? Jag har aldrig sett det. Däremot har jag sett överviktiga personer helt enkelt existera på foton och videos, vilket knappast är att uppmana andra till att gå upp i vikt…

      Ingen promotar fetma som ett generellt hälsosamt tillstånd. På sin höjd menar folk att en överviktig kropp inte nödvändigtvis är mindre hälsosam än en smal kropp. Framförallt menar folk att de bör få leva sina liv ifred oavsett om de är hälsosamma (vilket alltså i många sammanhang likställs med smala) eller inte.

       Fetma är ohälsosamt. Varför låter du inte de som vill vara smala få leva som de vill?

        På vilket sätt gör jag inte det?

     Jag försvarar inte underskottet av kalorier. Men dieten i sig, eller ja snarare maten, vad är det som är så fel med den? Ser bara problem med portionsstorlek.

   Alltså 6 mandlar ?

    Tänk den stackars saten som får räkna alla mandlarna för folk… ”Vad fan håller jag på med egentligen????”

     ”Jane, du får sparken, du gav Chloe ÅTTA mandlar igår! Förstår du att hon kan ha riskerat att gå upp 20 gram idag! Fy fan. Ingen bra referens till dig – bye bye!”

  4h Hike***

  Jo, har sett bilder på henne från typ 10 år sen där hon ser ut o vara bra mycket äldre än hon gör idag. Hon har opererat och injicerat sig extremt mycket, man kan inte tro att hon är 57 år 🙂

  Visste inte om att du har varit sjuk Camilla. Vad händer egentligen? Krya på dig vad det än är!! ?

  Krya på dig och hoppas att du snart mår bättre! ?❤️

  Ni kan se bild på en måltid på Nathalies insta. 3 falafelbollar och lite sallad typ

  hahaha, nu tog hon bort inlägget med alla kommentarer.

   Ja för folk är ju sjuka i huvudet och kan inte ta ansvar för sina egna känslor. Tänker på Thailändska munk-retreats som erbjudit folk detta upplägg i åratal. Ska svenska tanter gå i taket över det också? Förstår inte folk att det är skillnad på en kur och vardagligt leverne?

  Såklart man ska ta bort inlägget också som vanligt när man inte vågar stå för sin sak..

   Hon orkar väl inte med erat skitsnack. Som Camcam mer än gärna hoppar på, trots sjukdom.

   Så tar man åt sig av kritiken och tar bort inlägget som folk påstår hetsar till ätstörningar, samt ber om usäkt, så gör man OCKSÅ fel alltså?

    Såg inte att hon bad om ursäkt 🙂 tänkte att hon stoppa huvudet i sanden som de flesta brukar göra när kritiken ramlar in

  De var ju nån annan influenser som skulle skippa frukost och typ bara dricka ngt te på morgonen?! Avföljde direkt förstår inte varför man skriver ut det. Tror de va Ida Warg? Tycker ofta de är osunt tänk inne hos henne så orkade inte följa. Trött på att influensers inte tänker till innan de postar saker!!

   Följer inte henne så kanske hon hade massa osunda inlägg, men att bara säga att man börjat dricka en varm dryck som frukost är väl inte jättekonstigt eller farligt? Många ogillar ju att äta på morgonen och influencers postar ju om sitt liv och hur deras dagar ser ut.

  Det är tom lite triggande för mig som aldrig nånsin innan velat gå ner i vikt! Jag har gått upp i vikt pga kortison och försöker nu gå ner till min ursprungsvikt. Man får verkligen fokusera på sig själv och försöka att ignorera sån här hets, så ohälsosamt både psykiskt och fysiskt!

   Ja man blir så lätt medlurad i hetsen 🙁

   Jag känner ungefär tvärtom; att jag istället vill runda till mina redan runda höfter osv.

   Det där inget att sträva efter.. kram

   Livet måste vara hårt för dig eftersom nästan hela världen inte gör exakt vad du gör.

  Inom wellness-industrin är detta hyllat och normaliserat. Se på Gwyneth Paltrow som alltid varit besatt av detox, nya träningsformer (men absolut inget som bygger muskler, utan gärna bara ”tone the muscles”), och att äta så extremt sunt att det slår över till att bli knäppt typ hennes nuvarande diet där hon dricker buljong + kaffe och fastar. För även tankarna till vissa yoga-galningar som tycker det är ett tecken på RENHET när en fertil kvinna slutar ha mens tack vare hård träning och mycket fasta. Riktigt vidrigt och jag hoppas inte detta blir så trendigt som det var typ tidigt 2000-tal!

  Priser från 7.600 dollar per person för 7 dagar. Skrattretande

   Tänk vilken avans dom har. Skickar folk ut ur huset halva dagarna så dom inte kan kräva nån service, och serverar knappt nån mat sen heller så ingen kock behövs. Städerskan bäddar sängarna, och räknar mandlarna och svarvar zucchinin.

   Ha,ha, ja, folk är lustiga. Betala närmare 80 lax för att svälta i 7 dagar..

   Wow. Bankkontot lär bli smalare i alla fall.

  Det mest förbjudna i detta land tycks vara att vara smal o inte överäta. Elsa Billgren blev ju behandlad som om hon gjort ngt kriminellt när hon blivit av med sin övervikt.

   Ja då går bloggens bruntungor igång. The Belle Show.

   Billgren vågade nästan inte tala om hur hon tappat vikt, och att hon mådde så överfört mycket bättre därför. Stämningen var ju minst sagt salty. Helt sjukt.

   Fast måste man ta det åt den andra extremen?
   Det är ingen som säger att man inte får vara smal eller äta sunt, men här handlar det om ett gäng personer som verkar vara på en resa där man ska träna flera timmar per dag och samtidigt ha ett väldigt lågt kcal-intag… Det är väl inte direkt jämförbart med att man är smal och gillar sallad och träning typ Englas showroom (ursäkta min omoderna referensram, har så kass koll på dagens kända influencers).

   Jag förstår inte heller påhoppen på Elsa. Hon är inte ohälsosamt tunn och har själv förklarat sin viktnedgång med att hon mår mycket bättre – jag tolkar det som att hon har slutat tröstäta och hanterar känslor på andra sätt idag. Även att finna ett intresse för träning bidrar till förklaringen varför hon gått ner i vikt. Synd att hon blir påhoppad när hon verkar gladare i allmänhet idag!

    Håller helt med i allt. Att äta sunt & röra på sig som tex Elsa gjort är ju inget annat än hälsosamt och, kanske det allra viktigaste, hållbart i ett längre perspektiv, och mycket bättre & snällare på alla sätt för kroppen, än sådana här quickfix, aka svälta bort vätska, för det är eg.det enda som händer på 7 dagar med mkt rörelse & kaloriunderskott. Det kan väl kanske vara en sk.”kickstart”, på en bättre hälsohållning, men givetvis inget som funkar i längden, muskler & kropp bryts ist ner av en sån hållning en längre tid.

   Hon var ju inte ens överviktig. Det är skillnad. Hon var superfin men nu är hon Sofia Wood 2.0. Man blir som man umgås och det kan ta en farlig sväng.

    En farlig sväng? På allvar? Var ser du ens fara med Billgren hennes vikt och vänskap med Wood? Så bisarrt uttalande. Elsa strålar och är vackrare än någonsin, stör det dig?

     Om du inte kan se det själv så tycker jag synd om dig faktiskt. Titta på människorna hon umgås med. En är Sandra och en är Sofia. Båda är supersmala och Elsa började plötsligt träna och banta. Du ser inget mönster?

      Hon har hängt med Sandra i åratal utan att utveckla en ätstörning. Vad är din poäng? Elsa var fet, nu är hon hälsosam och mår bra.

       Nej det var hon inte. Hon hade en jättefin kurvig kropp. Du är ju inte frisk med det tänket

        Fin och fet kan man vara samtidigt. Men fet var hon och hon mår ju uppenbarligen bättre nu.

    Men va? Hon är fortfarande superfin och ser på inget sätt ohälsosam ut nu, tvärt om är hon ju (fortfarande) inom spannet för helt normalviktig. Hon ser glad, hälsosam och pigg ut!

   Hon blev bra mycket risigare behandlad när hon hade övervikt (jag tycker hon är fin oavsett storlek, men går på sjukvårdens kriterier för övervikt)! Låt oss inte låtsas som att människor går hårdare åt smala personer än tjocka personer.

   Jag som inte har övervikt och är snäppet under normvikt får ofta beröm och frågor om hur det går till. Någon gång blir en del provocerade och försöker säga något kränkande, vilket inte berör mig (det är projiceringar). Ständigt blir det som är min kroppsstorlek bekräftat som positivt. När hörde du senast människor prata om att de vill ha en övervikt eller att de ser en överviktig person, som den mest intressanta potentiella partnern/vännen i en grupp bland normviktiga? Rent statistiskt sållad den överviktiga ut och anses inte vara den som bör prioriteras. En sorgligt människosyn!

   Jämför ditt påstående, även med hur människor behandlas av nära och kära och samhället i stort, om de har övervikt/fetma! Det finns en särskild gränslöshet kopplat till de friheter en del tar sig när de kommenterar vissas kroppar om det ej är en normkropp. Lägg sedan till hur de här individerna bemöts inom vården (avsaknad av viktiga undersökningar samt förmaningar om viktnedgång). Tänk på hur många det är som ger sig själva nyårslöften om viktnedgång på 5-12 kg. och verkligen kämpar och ger upp en bit in i februari!! Sedan är träningsskorna på hyllan efter 2-3 pass i veckan och fredagsmyset är tillbaka och goda drycker och snask till helgen. Jämför det med någon som ska kämpa sig ner 20-80 kg. och som behöver lägga minst 1-5 år på att regelbundet väga sin mat, dagliga promenader på minst en halvtimme och träningspass 3-5 ggr. i veckan. Min poäng är att det blir patetiskt att döma någon vars kropp fungerar på ett helt annat sätt än ens egen.

   Vi normviktiga har inte knäckt någon intelligenskod eller är hurtiga 24/7 som en del normviktiga vill låtsas som när de verbalt går på överviktiga. Vi har snarare haft tur att få en kropp som samarbetar och som svarar på små justeringar.

   En tillvaro som överviktig låter som en enda stor uppförsbacke, när man ser till hur bemötandet blir. Ständigt människor som ska berätta vilken belastning det är för hälsan och samhället (skattepengar). Oombedda ”lektioner” i hälsa, kost och motion. Uttryckt förakt om överviktiga kroppar. Det har inget slut vad det gäller negativa saker som överviktiga måste hantera i sin vardag. Det verkar fullkomligt vidrigt att ständigt vara en måltavla för kritik. I min vardag kan nån kritisera mitt klädval och jag kan välja att racet mig och inte använda plagget, men fett på kroppen plockas inte av hursomhelst. Inte ens det här kommentarsfältet blir avslappning efter en stressfylld dag, utan här möte överviktiga också att de här ständiga pekpinnarna. En sån skräck att inte få lov att vara fredad någonstans! F*n kan ni inte ta paus och istället lägga fokus på allt för höga kostnader för samhället kopplat till våld i nära relation, avdrag för folk renoveringar av sina sommarstugor och villor? MILJARDER ur statskassan som sammanlagt går åt år efter år till de där sakerna!

   En smal kropp är inte stigmatiserad, utan det är den kropp merparten eftertraktar och berömmer! Det du säger stämmer inte, även om en liten skara uttrycker förakt till en normkropp eller en frustration. Visst en del vill förflytta fokuset och prata om att en kropp kan vara attraktiv även om den inte är i normstorlek, men det borde inte vara provocerande att önska mer inkludering och acceptans till att människor är mer än sina fettceller!

   Nu blev det en lång kommentar, men det är så tröttsamt att det ska hållas på med ”Men det här då?! Smala är offer i samhället och överviktiga hyllade”. Det är inte sant! Snälla ge er och gör bättre.

    Wall Of Text.

     Puh. Kinesiska muren..

      Har ni på riktigt ett uppmärksamhetsspam som en femåring, eller?
      Ja, det är en lång text men viktig.

  Krya på dig Camilla!

  Jag fattar inte varför vissa riktigt triggande konton får vara kvar, t.ex. Eugenia Cooney, jag har anmält många gånger men det händer inget. ?

   Hennes YT-videos är sinnessjuka. Tips för de som inte blir ana-triggade: Se videon Baking a cake with my mom, och videon ”Beach day”. Det är som om hon inte alls förstår hur en vanlig person lever livet? Jag blir så förvirrad av hennes videos. Tror lite på teorin att hon och hennes mamma har en slags ”Gypsy Rose” – relation.

   För att konton stängs inte ner pga dina känslor eller att du blir ”triggad”.

    Men om man kan anmäla ett konto för självskada och till och med klicka i ätstörningar så borde ju nån i alla fall kolla på det. Har du ens sett hennes konto?!

     Du är fortfarande triggad.

      Ja? Det är ju det jag skriver. Gött att det gick fram till slut.

  Men det är ju en retreat, inte ett exempel på dagligt leverne! Herregud, att ta ett par veckor och rensa ut är ju en uråldrig grej i nästan alla kulturer.

   Ja, det var ett jävla tjat. Själv går jag gärna på detox ibland för att fräscha till kropp och knopp. Har fått en helt annan inställning till mat, dryck och mediciner (hälsa överlag) sedan jag för x antal år sedan lade av med både alkohol, nikotin, hormoner, psykofarmaka och annat skit. Vi i väst har verkligen en kusligt förhållande till socker, tillsatser och substanser av endera slag. Behövs en dos av andlighet både här och där om ni frågar mig.

    Verkligen.

    Exempelvis fasta för andlighet är ju inte samma sak som detox för att ”rena sig” tycker jag.

     ’Hälsa’ är vår tids religion.

      Hälsa är en del av många uråldriga religioner. Inget nytt direkt.

  Jaha, mår hon bra av det så ser inte jag nått problem med det.
  Har man problem eller blir ”triggad” av det så avfölj och förvänta dig inte att alla har samma syn på vad som är hälsosamt/ohälsosamt som dig själv.
  Heller smal och tränad än fet och stillasittande.

   Nej alltså självklart får man ha olika syn på hälsa, inget konstigt med det. Här handlar det dock inte så mycket om åsikter – att underäta och samtidigt träna flera pass och timmar om dagen är inte hälsosamt. Från en som elittränat så kan jag intyga att denna träningsmängd inte är särskilt hälsosam, det sliter enormt på kroppen, och då är det otroligt viktigt att få i sig tillräckligt med näring.

   Och vadå hellre smal och tränas än fet och stillasittande? Pratar vi sunt smal och regelbunden träning, eller pratar vi gravt underviktig och manisk tvångsträning? Pratar vi fetma och sängbunden eller lätt mullig och rullstolsbunden? Man kan inte bara sätta två kroppar mot varandra, så mycket mer spelar in.

   Får man välja att vara tjock och otränad så tycker jag att man också ska få välja att vara mager och muskulös om man vill det. Det är hennes kropp och skadar ingen annan.

   Men det handlar väl också om hur ungdomar, som ser upp till Chloe, tolkar det här. De har en hjärna som inte är fullt utvecklad än, vilket påverkar förmågan till konsekvenstänk. I tonåren är viljan att ”tillhöra” och att ”vara som gruppen” stark. De har inte samma filter, och kan hamna i situationer de inte kan hantera.

    Det får väl ungdomarnas familj och nära se till att lägga grunden för?
    Det finns mycket olämpligt i världen, men vi kan inte stänga ner världen pga andras känslor.

  Hur sjuk är man egentligen om man ändå orkar slänga osorterat skit mot Shutermans?

   Till 95%?

    Fråga TRH/Belle, hur sjuk du är. Hen vet.

  Schedule* …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.