Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

543 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur gör ni med ekonomin när ni är föräldralediga ? Betalar den som inte är fl mer ? Isåfall vad? Berätta om era upplägg 🙂

      Min man har alltid betalat alla våra gemensamma kostnader, och alltså även när jag var föräldraledig. Han tog inte ut föräldraledighet.

        Till 20.05 Låt mig gissa, du betalar nöjen, kläder, mat och andra förbrukningsvaror? Kvinnofällan deluxe

          Så mat är inte gemensamt?

          Nej, jag betalar inget till hemmet/familjen. Jag betalar bara sånt jag vill köpa till mig själv. Han tjänar mycket mer så det är helt orimligt att jag ska bidra.

            Svaret är till x.

            Min man tjänar mycket mer än mig också (ca 100k jämfört med mina 45) men det är inte som att min inkomst inte är någonting värt? Jag hade tyckt det skulle vara jättekonstigt att resonera att jag inte ska bidra bara för att han tjänar så pass bra.

          Men gud vilket onödigt angrepp. Blev du stött för att hens man betalar? Och hur vet du att anonym är en kvinna? Låt människor få leva som de vill utan att döma.

            Håller med! Stött eller avundsjuk… Hade älskat om min man hade lönen att betala våra gemensamma kostnader.
            Drömmer mig bort till vad jag skulle göra med mina unna mig pengar/lön.
            Japp, jag är feminist som har egna pengar men skulle inte tacka nej till att min man är familjens huvudsakliga försörjare. Tror många av oss kvinnor jobbar dubbelt upp ändå så det är vi värd.

            Good for you anonym 🙂

              Så länge han också betalar in till min pension ! Samtidigt , jag vill ha en man som också värdesätter att vara föräldraledig och väljer att vara det.

          Varför är det en kvinnofälla? Det låter ju som att de är gifta?

        Varför skulle det vara en kvinnofälla? Låter ju som att de är gifta

        Vi är gifta och lägger alla våra pengar i samma pott. Så föräldraledigheten påverkade oss bara på det sättet att det blev lite mindre pengar in till gemensamma kassan.

          Samma här, fast vi är inte gifta ?

            Samma här!

        Känner du dig som en självständig person då? Klarar du dig inte utan din man? Något att tänka på kanske? Vad vet jag …

          Men hur ska man lägga upp det då? Inte dejta någon som har högre lön? Den ena äter lax den andra linser? Tro mig jag är självständig men att leva i en relation med olika löner blir i längden alltid en fråga om att en har råd med mer än den andra. Ska den med pengar åka på semester själv och den andra stanna hemma för att vara självständig?

            Nej men man kan ju ha gemensam ekonomi så att alla pengar går till den gemensamma kassan och så fattar man gememsamma beslut. Man måste inte dela upp det i ”mina pengar” (som jag shoppar till mig själv för) och ”dina pengar” (som går till alla räkningar).

            Men vill man det och alla trivs så visst.

              Den som tjänar mest betalar mer av de gemensamma utgifterna, som bostadskostnaden, el, telefonen, mat mm.
              Så är det oavsett om båda jobbar eller en är hemma och är föräldraledig. Men båda ska lägga men mest från den som tjänar mest.

                Ska och ska…

                Nu kommenterade jag utifrån att en person sa att den som tjänade minst tog alla sina pengar till att shoppa och den andra betalade allt gemensamt. Och sen skrev någon att ”alternativet” skulle vara att den som tjänade mest fick äta god mat och den som tjänade minst fick leva på linser.

                Min kommentar syftade till att det inte behöver vara nåt av dom två extrema alternativen. Utan att det finns andra sätt.

                Personligen har vi gemensam ekonomi. Vi tänker inte på vem som betalar vad. Det som kommer in går till det som ska köpas – både det viktiga & nöjen.

      Ja och ni som har en partner som driver eget: säg gärna hur ni gör! Min man är konstnär med varierad inkomst, motsvarande en normal årslön men oförutsebar. Själv jobbar jag som anställd. Jag gissar att flera andra har partners som är egenföretagare eller frilansare, som medför andra lösningar än för par där båda är anställda.

        Hoppas kommentaren skickas den här gången…
        Vi är båda egna företagare, men jag kör solo medan han har anställda. Jag tar all ledighet och frilansar på helgerna. Det vore inte rimligt att lägga ned ett framgångsrikt företag och ge ett dussin människor sparken bara för att man vill vara ledig ett tag. Folk brukar reagera negativt på detta men på det här viset kan vi båda ha kvar våra karriärer utan att ge någon sparken. Upplägget funkar bra för oss och vårt barn har en fin relation till oss båda. Vad gäller ekonomin så är den alltid gemensam, oavsett vem som tjänar mest.

          Tack för svar! Ja folk reagerar kanske för att det är så bestämt att ”båda föräldrarna ska dela lika på föräldraledigheten”. Men det är ju kanske inte så givet för egenföretagare, både vad gäller ledighet och pengarna.

          I vårt fall kan min man dessutom vara mycket mer flexibel med sina tider än vad jag kan, så det finns ju stora fördelar.

      Hade 1 gemensamt konto där båda förde över hälften av inkomsten på. Gjorde så före och under.
      Vi gör fortfarande så fast vi har gemensam ekonomi

      Vi har delat ekonomi.

      Vi betalade 50/50 som vanligt. Han tjänar ca 30.000 och jag fick in 12.000 så blev inte mycket över ?

        Är så fascinerad över det här upplägget. Varför delade ni inte 50/50 procentuellt? Mer rättstvist.

          Jo visst skulle det vara mer rättvist men min sambo tycker att hans pengar är hans pengar och att jag ska betala för mig själv.

            Men oj ? Han var också föräldraledig hoppas jag ! ( alltså så att han fick vara med om det omvända)

              Nej han hade inte möjlighet och var inte intresserad. Jag är glad att jag fick vara fl så länge och möjligheten att få vara hemma med mitt barn går före alla pengar i världen.
              Jag var också medveten om hur han ser på pengar redan innan vi fick barn. Såklart håller jag med om att upplägget inte är det allra mest rättvisa men alla människor tänker inte likadant och det kan man ju inte göra något åt!

                Jag tycker synd om dig . Du har ju också förlorat pension ( om han inte betalat in det till dig ). Och att han inte verka tycka att det du gjort ( varit fl) är värt samma som hans jobb. Vissa män alltså ! Synd att de inte ser det som positivt att få vara fl och umgås med sina barn.

                  Alltså , fint av dig att du ville vara fl. men han borde ha gett dig en del pengar då! Du stannade ju hemma och förlorade inkomst och pension ( även om du vann tid med dina barn).

                    Jag fick barn med en man som jag gick i sär med under graviditeten. Han hade inte tid att vara föräldraledig men vägrade ge mig dagar för de var hans att umgås och göra roliga saker med vårt barn. Så jag var föräldraledig tills 1 år med ersättning 6 månader.
                    Förädraförsäkringen är såååå jämställd. Inte.
                    I höstas fyllde barnet 4år och massa dagar brände inne.

                Varför vill du leva med en människa som resonerar att han ska ha ett bättre liv än hans familj?

                  Förstår inte det heller. Måste vara den mest oattraktiva egenskap en man kan ha. Fyfan. Ha en kvinna som tar hand om deras barn men ändå inte vilja ta hand om familjen ekonomiskt?

            Det är han som äger bil, bostad, möbler, teknik och allt sånt då? En separation med det upplägget är bara tragisk. När en person ser till att vara så i förhållandet så kan man tänka sig hur det ska se ut vid en separation. Men alla har ju rätt att välja själv men att knappt äga något och ha en låg lön vid en separation måste vara tungt.

            .

              Är man gift eller sambo så fungerar inte uppdelningen så om man separerar. Har han tex betalt för en soffa eller en TV osv. så ska grejerna delas lika vid separation, om inte det står nedskrivet i något äktenskapsförord att det är hans enskilda egendom.

            Vilket bottenskrap till sambo.

            Hade inte skaffat barn med en sån.. Är man gift/sambo är man en familj och tar hand om varandra, delar allt.

        Varför gjorde ni så? Varför låter han dig betala lika mycket när du tjänar mycket mindre?
        Jag tjänar också mycket mindre och betalar inget hemma, bara mina egna saker som kläder, frisör etc.

          Han ville inte försörja mig och tycker att hans pengar är hans pengar. Det var jag som valde att vara fl.

            Varför vill han inte försörja dig? Om han tjänar mer, vill han inte vara stolt över det och ta hand om familjen på ett bra sätt?

              Det ger honom en känsla av att han blir utnyttjad.

                Utnyttjad? Men han har ju familj, det är inte som att hans pengar går till en främling?

                  Ja exakt, vem är det som utnyttjar vem egentligen

                Det är han som utnyttjar dig. 🙁

            Var det du som valde helt själv att skaffa barn också? Någon måste ju vara hemma med barnet.. Svårt att skicka in en nyfödd på förskolan. Låter som en riktigt kass man tyvärr, lider med dig!

              Nej vi bestämde tillsammans att vi ville ha barn. Jag ville vara fl och han ville inte vara det/kunde inte vara det.

                Han kunde/ville inte vara hemma så du fick ta det ansvaret, men han vägrar stötta dig ekonomiskt för det..? Hoppas du iallafall är medveten om hur absurt det är!

                  Absolut är det absurt, men kanske mer absurt att jag trots alla kort på bordet ändå väljer att få barn med honom.

                Varför lever du med en så snål man?
                När ni blir gamla blir du fattig och han kan leva gott på sina pengar, jag hade aldrig accepterat en sådan orättvisa.

                  Han har numera välbetalt jobb medan jag har ett lågavlönat typiskt kvinnoyrke. Oavsett om jag är med honom eller inte kommer jag bli fattig pensionär. Är medveten om att det är skevt upplägg för många, men ts frågade hur folk gör/har gjort och jag ville bara lyfta fram att världen är inte så perfekt och jämställd som man kan skulle vilja eller hoppas. Det finns alla typer av partners. De som gladeligen delar med sig för att de vill att alla i familjen ska kunna leva likvärdigt. Och sen de som inte alls vill det. Har t.ex. en bekant vars man anser att hon ska sköta allt i hemmet för att han drar in mer pengar.

                    Jag blir bestört och förbannad och ledsen när jag hör detta! Trivs du annars med din man/sambo? Jag skulle känna mig så åtsidosatt. Alltså ok vissa män är inte fl alls. Men de kanske då kompenserar för att den andra partnern ska kunna leva lite mer vanligt. Men att vägra betala mer ?! Och låta sin partner ( som man älskar) leva supersnålt och sedan själv typ kunna spara ?
                    Fan

                    Du är iallafall medveten om att det är absurt.
                    Hoppas själv han inte står där en dag utan inkomst alternativt en drastisk minskning av inkomst…. Otroligt oattraktivt och själviskt. Hoppas du inte fortsätter att acceptera denna inställning från din man. Att ens partner och inte minst mamman till ens barn ska ha ett likvärdigt liv ska vara en självklarhet!
                    Ska du inte få följa med på familjesemestrar etc om du inte har råd att betala samma summa exempelvis?

                    Bara jag som tänker att hennes nick är ”Trollmor” för att hon är ett troll?

                    Visst är det också du som har 2 barn och är gravid/funderar på att bli gravid med ett tredje? Det blir ju mkt fl och inkomstbortfall på det

            Men det var väl ett gemensamt beslut att skaffa barn?

        inte rättvist!!Den som tjänar mest lägger mer

      Skaffade helt gemensam ekonomi när blev med barn. Även om man t ex överför pengar från den som jobbar så påverkar det ju fostrande karriären/ ekonomi om någon är ledig mer/ vabbar mer. Plus att det känns naturligt tycker jag att tänka att vi är ett ”team” (sorry för blondinbella-språket) på alla punkter.

      Satte in pengar på ett gemensamt konto + icakortet och såg till att båda hade samma summa kvar att göra vad vi ville för ? alltså betalade den som jobbade in mer pengar.

        Vi har haft samma upplägg sedan vi köpte gemensam bostad. Det har varierat vem som tjänat mest, och utifrån rådande situation har summan som vi var och en ”får” varje månad varierat.

          Jag tycker det är en bra kompromiss, vill gärna ha mina ”egna” pengar att lägga på vad fan jag vill ? Min man tycker vissa saker är onödiga? och jag känner väl lite samma med hans diverse hobbys.?

      Alla pengar kommer in på ett gemensamt konto. För mig hade det varit orimligt om han skulle spara massa pengar till sig själv medan jag var hemma med vårt barn. Jag tar även en viss summa varje månad från hans lön och sätter in på ett pensionssparande till mig då jag går miste om pension som föräldraledig

        Hur kom ni fram till just pensionssumman? ?

          Tog den summan som mitt jobb annars förde över till mig i tjänstepension ?

            Tack för svar! ?

      Betalar vanligtvis 50/50 men under föräldraledighet räknade vi på hur mycket det är rimligt att den som är föräldraledig ska betala in till gemensamma kontot och så fick den som jobbade betala resten så att vi kom upp i samma gemensamma summa som vanligt.

      Alla inkomster och utgifter är gemensamma. Har man bildat familj känns det orimligt att leva ekonomiskt uppdelade liv. Gifte oss innan barn men hade gemensam ekonomi så snart vi bodde ihop. Bra för teamkänslan.

        Till skillnad från x här ovan skulle jag säga att det här är kvinnofälla deluxe. Jag skulle aldrig gå med på att inte ha ett eget sparande. Bra för både själv- och teamkänslan. Vi väljer varandra, ingen stannar för att den inte har råd att dra.

          Man kan spara separat

            Troligtvis inte om alla inkomster och utgifter är gemensamma.

              Vi gör det

                Super, men den vars kommentar jag svarade på gör det inte.

                  Vi har gemensamt spar. Går vi i sär så delar vi på det som finns där

          Du missar poängen att allt vårt ägande och sparande delas rakt av om vi går skilda vägar, alla vinster och förluster ägs av oss lika. Vi har även sett till att båda haft chans att bygga stabila arbetsliv så att jobb finns. Hur är detta en fälla?

            Absolut, om ni har ordentligt skrivna avtal. Jag skulle aldrig nöja mig med det och med tanke på hur många kvinnor som får det svårt vid en skilsmässa har de flesta inte ens avtal.

              Igen, vi är gifta utan äktenskapsförord, finns inget att avtala då allt är gemensamt och delas lika. Det enda jag mister är min man om vi skiljer oss. Kanske lite av hans pension, därav min egen karriär.

                Igen, ni gör naturligtvis som ni vill. Jag gör annorlunda och skulle inte nöja mig med mindre.

                  Du verkar ju dock inte förstå att ett separat sparande kvittar ?. Dom har helt gemensam ekonomi och sparande. Det är exakt lika bra eller dåligt som att ha ett ”eget”. Allt som paret sparat delas rakt av. Kan knappast bli mer jämlikt än så.

                    Jo, det är solklart att de delar på inkomster och utgifter och således sparande. Charmigt att du lägger till en ?, framför allt när du uppenbarligen inte har någon aning om vad jag skriver om.

                      Du verkar ju själv inte fatta vad du skriver om

                      Men eftersom kvinnor oftast tjänar mindre än män fortfarande så kommer ju kvinnan i de flesta fall tjäna på det upplägget vid en separation eftersom man delar 50/50? Hur kan det vara dåligt för en kvinna?

                      Du har väldigt svårt att förklara vad du menar. Det är ju fler som uppenbarligen inte förstår. Om du sparar 100.000 ensam på ditt sparkonto, men ändå har gemensam ekonomi, så får du ändå bara 50.000 av det om ni skiljer er. Allt du sparar på ditt konto delas rakt av. Samma för din man. Tycker det är jättebra när man har familj tillsammans. Min man säger alltid att jag möjliggjort så att han kan klättra i sin karriär och samtidigt skaffa barn. Såklart vi ska dela på allt om vi skiljer oss.

                      Förlåt för min ”?”. Det är bara en smiley jag använder ofta! Menade inte att vara kränkande med den. Uppriktigt!

      Vi betalar procentuellt av vad vi drar in till hushållet. Ex: om min partner drar in 30 000 och jag drar in 10 000 så betalar jag 25 % av våra gemensamma utgifter (hyra/el/bil m.m). Vi tycker det känns mest rättvist så eftersom vi har gemensamt hushåll.

      Resor, större inköp av ex möbler och andra nöjen betalar vi 50/50 av

      Vi har gemensam ekonomi, vi resonerar så att vi lever tillsammans och inte var för sig. Alla pengar in går till ett gemensamt konto, föräldraledig eller inte. Man får behålla en summa för egna grejer. Jag tjänar mer än min man men har också föräldralön så går knappt ner i inkomst när jag är hemma, han har inte lika bra föräldralön. Vi delar typ 60/40 på föräldraledigheten.

      Jag har autogiro på alla våra fasta kostnader och så swishar han mig hälften. Innan så drog han bort kostnader kopplade till bilen (som står på honom) men det skippar vi nu. Så skulle säga att vi delar 60/40 nu istället för 50/50

      Vi gjorde ett gemensamt konto när jag var gravid. Alla inkomster/utgifter på samma konto. Ett gemensamt sparkonto och även ett varsitt sparkonto med samma summa som dras varje månad. Funkar för oss. Har gemensam syn på ekonomi, vi lever ihop och planerar att göra det. Skulle vi separera så har vi lika mycket pengar var.

      Vi har gemensam ekonomi så alla pengar är våra gemensamma 🙂

      Vi ska få vårt första barn nu, har helt gemensam ekonomi redan där båda våra löner kommer in på ett konto. Vi har också ett bolag vi äger 50/50 av, där jag senaste året jobbat in tillräckligt med pengar för att fortsätta betala ut lön till mig själv en tid framöver, så han kommer ta föräldraledigt från sin anställning när barnet kommer. Så får vi se hur länge vi är hemma gemensamt eller när vi vill börja jobba igen, förhoppningen är att vi kommer kunna skapa nya intäktsströmmar i bolaget så att han inte behöver gå tillbaka till sitt jobb på ett tag.

      All inkomst (lön, f-penning osv), går till ett gemensamt konto. Därifrån får vi en ”fickpeng” som går till våra personliga utgifter. Gemensamma kostnader betalas från det gemensamma kontot.

        Så gör vi också.

      Vi har gemensam ekonomi. Tar knappt inte ut några dagar alls nu första året. Tar ut ca 3000kr i månaden, så ja det räcker inte långt. Haha

      Upplägget är vi delar självklart lika på alla pengar. Finns inget jag och du – allt är gemensamt. Alla pengar in är hushållets. Vi kommer vara föräldralediga lika länge.

      Vi har inga barn, men kör så det blir procentuellt lika. Alltså vi räknar på alla gemensamma utgifter typ lån, mat, husbuffert, försäkringar etc och sedan räknar vi ut hur många procent var och en sätter över från sin lön utefter storleken på lönen.

      Vi lägger ihop utgifterna och tittar på månadens inkomster och betalar procentuellt lika. När den ena var föräldraledig och hade dubbla inkomsten gick dubbelt så mkt till hushållet och tvärtom.

      Har separata konton, räknar ihop månadens utgifter och delar procentuellt lika efter månadens inkomster. När den ena var föräldraledig blev det dubbelt på hem och mat för den andra och tvärtom.

      Vi har helt gemensam ekonomi. Allt annat är helt orimligt när den ena är föräldraledig med ett gemensamt barn.

      Vi har gemensam ekonomi oavsett föräldraledighet eller ej. Alla våra inkomster går till ett gemensamt konto (i princip) och sedan får vi varsin lika stor summa som går till personliga nöjen. Resten går till räkningar och olika typer av sparande.

      Vi lägger ihop all lön. Betalar alla räkningar och kör in pengar i vårt gemensamma konto som vi handlar allt gemensamt ifrån (allt till barnen, mat, husgrejer osv). Sen det som är kvar delar vi upp hälften var och de pengarna gör man som man vill med. Aldrig bråkat om pengar. Vi delar FL.

      Vi har varit tillsammans i 10 år och har i princip haft delad ekonomi från start. Första året delade vi lika på alla utgifter men sedan dess har vi delat på allt. Gifta sedan fem år och inget äktenskapsförord så spelar ingen större roll vem som betalar eftersom alla våra tillgångar skulle delas lika vid en eventuellt skilsmässa.

    Är ni bra på att prata om er själva? Jag tycker att jag är en väldigt ointressant människa med de typ självklara intressen som så många andra har. Så om någon frågar mig vad jag gillar så säger jag typ ja kanske läsa böcker och gå ut i skogen för en promenad? ? hur blir man bra på att prata om sig själv?

      Jag skulle säga att de runtom mig måste öppna upp för det i samtalet. Alltså jag är social och framåt och kan föra mig. Men! Jag kan inte börja snacka om mig själv en massa med socialt inkompetenta tråkmånsar som inte inkluderar mig i samtalet. Så jag är halvbra. Jag måste motiveras. Jag kan inte själv bara på tal om ingenting ändra riktning till mig själv.

      Haha samma här. Idag råkade en kollega (som jag inte har så mycket kontakt med) höra mig prata ett annat språk flytande och blev jätteförvånad. Jag hade aldrig berättat att jag delvis växte upp i ett annat land och har halva släkten där. Tycker inte att mitt liv är intressant alls, men kollegan tyckte det var jättespännande och började ställa frågor 🙂

        Älskar sånt! Alltså älskar när människor överraskar med otippade saker ! Alltså typ talar annat språk , är bra på öl ( fast man aldrig skulle tro det) , har något nördigt intresse, alltså folk som överraskar !

      Nej jättedålig. Känner mig extremt platt och ointressant. Djuplös..

      Tänk mer på hur du ÄR och inte vad du GÖR.
      Jag utgår från mig och jag kan berätta mer om mig och mina egenskaper/erfarenheter snarare än vad jag gör på min fritid.

      Jag tycker jag är väldigt intressant och har mycket djup haha usch det lät ju ödmjukt… Men jag är så extremt privat av mig så pratar ändå sällan om mig själv. Tycker många är lite ”snokiga” av sig och känns som att de inte förtjänar att få veta mer. Kanske konstig? Men jag har intressen som får många att rynka på näsan (iaf i Sverige) så därför känns det enklare att helt enkelt ha enormt mycket integritet.

        Nu blev jag nyfiken! Vad har du för intressen?

          Haha nu känns det som att förväntningarna är skyhöga… 😉 Nej men jag har ett stort intresse för astrologi, tarotkort, filosofi, psykologi. Upplever det ganska ovanligt. Folk brukar bli antingen väldigt fascinerade eller lite rädda om jag berättar.

            Jaha vad roligt 🙂 jag gillar också tarot! Gillar tarotpodden. Är rätt inne på yoga och meditation och då känns tarot nära.

              Vad kul! Gillar också den. 🙂 Och gillar meditation och yinyoga.

              Jag sysslar med både yoga och meditation men tycker att steget till tarot är väldigt långt.

                Många använder inte tarotkort på det gamla ”spå framtiden”-sättet längre. Utan mer för att lära sig om sitt inre, utforska andliga frågor och så. Ville bara säga det för i Sverige verkar många lite fast i det där gamla ”du kommer möta en lång mörk man” och jag upplever att yngre personer inte har den ytliga relationen till tarotkort. 🙂

        Blev också jättenyfiken !!! Delge här till oss 🙂

      Men kanske att prata om upplevelser och det du läser ?

      Ja jag är bra på att prata om mig själv. Kanske för mycket i vissa situationer då jag inte har något filter o pratar innan jag tänker (typ som Filip Hammar o Bianca). Försöker hålla tillbaka när situationen kräver det. Jag är inte en särskilt intressant person egentligen haha.
      Brukar få höra att jag har lätt för att bekräfta folk och att folk känner sig sedda, det kommer man långt med.

      Lägg till lite extra beskrivande ord bara. T.ex jag gillar att lösa stora och små problem på skogspromenader, eller jag älskar att dyka ner i en bok, nu senast läste jag…etc

      Ja, jag är bra på det. Jag tror att det handlar om att jag är självmedveten och inte har något behov av att framställa mig som intressant. Jag är ingen spännande person. Jag sitter mest hemma och läser böcker liksom. Går på loppisar ibland. Och det är ok, och därför har jag inget behov av att förställa mig. Då blir det också lättare att prata om mig själv.

    Vad hindrar dig från att göra det du brinner för?

      Intressant fråga! Jag känner mig ekonomiskt låst pga en skuld till familjen som jag fick när lägenheten fick en fuktskada. Det begränsar min ekonomi avsevärt. Men det känns som att svaret är större än bara ekonomi? Typ: mod. Att våga!

      PENGAR?

      Pengar

      Finns inget jag brinner för. Är väl det som hindrar mig, antar jag.

      Pengar ..

      Att jag även har ansvar för andra och mina intressen inte alltid kommer först?

      Sjukdom och smärta. Och lite pga barn då jag inte har samma ork längre efter diagnos. Då prioriterar jag mitt barn när det finns energi över?

      Kom på alldeles försent vad jag brinner för, och det skulle ta flera år av studier för att kunna jobba inom det området.

      Inget hindrar mig, jag gör det varje dag ?

      Disciplin

      Det är en stor risk och det kommer kanske inte att ge någon utdelning utan tvärtom göra mitt liv mycket mer komplicerat. Trots det så längtar jag efter att göra det varje dag!

    Hejhej!
    Jag vill tacka alla som svarade mig sist ang min ångest inför jobb och då framförallt föräldrar. Jag fick många fina och bra tips som jag tog åt mig av.
    Pratat med maaassor av kollegor och min chef om det, utmanat mig och tagit extra mkt föräldrakontakt.
    Det känns mycket bättre och har gjort det senaste tiden, även om det fortfarande är jobbigt. Tack snälla till er som peppade mig. <3 <3

    Blir trött! Kommer hem till familjen efter en riktigt bra dag på jobbet. Fantastiska kollegor som vill hänga med en och framgångar gällande ens arbetsuppgifter. Sambon är bara så innerligt sur direkt. Blir så jädra opepp på honom och tänker att den där vackra kollegan hade varit bättre att byta sambon mot. Sen inser man att den där vackra kollegan säkerligen hade varit lika sur om man bodde ihop med honom och att han faktiskt även är gift vilket ju är ett väldigt stort hinder och sen landar man i att man helt enkelt får leva med det man har och hoppas på att sambon är gladare nu när barnen somnat. Hej hopp.

      Känner PRECIS samma

      Du har ett val, trivs du inte så lämnar du.

        Ja med två barn lämnar man inte så lätt. Får vara rejält kasst innan man gör det då.

          Att han är sur när du kommer hem påverkar även barnen. Jag vill att mina barn ska växa upp i ett trivsamt och snällt hem, det är oerhört viktigt för mig. Så är han ofta ”innerligt sur direkt” ofta skulle jag tycka att det är rejält kasst.

            Ja men det är ju ett oerhört stort steg att ta. Han fortsätter att vara sur. Tröttsamt!

              Ja och? Sa aldrig att det skulle vara enkelt.

              Ja men självklart är det så, och jag menar absolut inte att du bara ska ta ditt pick och pack och gå! Jag är själv uppväxt i en familj där mina föräldrar höll ihop för barnens skull, samtidigt som de var sura mot varandra och aldrig visade kärlek. Det är därför det är viktigt för mig att mina barn växer upp i ett snällt hem.

              Det låter som en väldigt jobbig situation. Vet du varför han är sur, har han berättat det för dig?

                Klart det är bäst om hemmet är så men man vet ju att barn mår bättre i smått imperfekta hem än i skilda hem.

                  Nej, det vet ”man” faktiskt inte.

                    Jodå. Det finns många studier på ämnet. Satt igenom flera sådana föreläsningar på socionomprogrammet.

                      Nej, barn mår inte bättre av att leva i en dysfunktionell familj. Det finns studier på det.

                      Det finns grader av dysfunktionalitet. Allt är inte ”samma sak”. Det diskuterades också.

          Skrämmande att så många kvinnor vill leva i dåliga relationer samt skyller på barnen att dom inte kan separera. Som vuxen har du ett ansvar och ett val. Du är skyldig som förälder att borga för att dina barn har det bra och tryggt hemma att fortsätta leva i en dålig relation påverkar barnen negativt.

            Sjuk kommentar. Du tar det till ytterligheter baserat på ös-gnäll?

            Är det bara jag eller är ös värre än förr?

            inga relationer är guld och gröna skogar året runt i 50 år. det behöver barn också lära sig. så dom inte växer upp och blir personer som sticker så fort det blir motgångar.

      Alla är väl sura iband. Men en del är bättre än andra på att vara sura men samtidigt ta ansvar för sina känslor. Typ säga att man känner sig på dåligt humör samt säga vad man ”behöver” typ ta en promenad eller vad det kan vara.

      Andra orkar inte ta ansvar för sina känslor utan hoppas att ens partner ska göra det….

      Nope nej, livet är alldeles för kort för att komma hem till någon som bara är sur (mer än undantagsfall om något hänt eller man haft en jobbig dag, sovit dåligt eller så – men då berättar man det)

      Personligen klarar jag inte just surhet. Men jag frågar ju varför? Och så får man ta ett samtal om det och också säga att det kändes himla trist att komma hem på gott humör och bli bemött med det. Har man barn tillsammans vill man ju helst ha en skön stämning hemma, barn är experter på att läsa av dåliga vibbar, det vet du säkert allt om. Prata med sambon om hur du vill ha det, se om det går att lösa. Vackra kollegor kommer du att möta många gånger i ditt liv, men han kan ju vara helt hopplös eller inte 😉 att leva med. Om man provat att prata och det inte går att lösa, då har du ju gjort allt du kan. Livet är för kort för att ska må dåligt, men det kanske var ett engångstillfälle. Hoppas det!

      Precis, gräset är inte grönare hos grannen.
      De är likadana allihop.

      Hade också en sambo som var sur varje dag när han kom hem från jobbet. Kunde haft en fantastisk dag själv, men den glädjen försvann snart. Glad att vi gjorde slut för nu har jag en sambo som aldrig är sur. Han kan vara trött men absolut inte sur. Gör så otroligt stor skillnad för resten av familjens välmående.

      Fast så är det inte alls, alla är inte sura och tråkiga. Varför ska man leva så? Trist att bli nerdragen i humör när man kommer HEM, till den som ska älska en??

      Skriver att man hellre vill lämna sin sambo för den ”vackra kollegan.”

      Jag hoppas män också börjar också lämna sina tjatiga frun henma, så dom kan försöka sig på den sexiga kollegan på jobbet

    Jag kan inte låta bli att reagera på vad Bianca säger vid 9.30 (https://www.youtube.com/watch?v=ENZgZDokiVo) kontra 28.00 (https://www.youtube.com/watch?v=VftAUvwui3g). Plötsligt sockersug trots att man aldrig gillat sött, vad hon uppgett ett väldigt litet sömnbehov, en drastiskt ökad energi utåt och udda beteenden så som reklamen det det blodiga fingret. Jag tänker inte vara den som är den, men jag hoppas innerligt att allt är bra med Bianca.

      Du verkar ha ALLDELES för mycket fritid!

        Men kan anonymt folk på ÖS sluta med ”du verkar ha för mycket tid!!” ”Du verkar smått besatt!!” ”Du borde släppa det och leva ditt liv istället!!” så fort någon tar upp något här som hen vill diskutera. Det är en blogg för diskussion. Scrolla vidare om det inte passar dig. Du sitter på ÖS en fredagkväll kl 20:25 så uppenbarligen har du själv lite mycket fritid.

          Faktiskt. Så trista kommentarer.

        Inte så särskilt mycket fritid, men ett fotografiskt minne har jag.

          Haha älskar !
          Känner igen det där , jag kan också fastna på något om måste sedan kolla upp ALLT runt det, vill se samband lixom.

          Tror att många med sådana drag i personligheten rör sig på detta och andra forum. Polisen i USA ber ju redditföljare där om hjälp ibland t.ex

      Vad kan ett plötsligt sockersug bero på då? Undrar genuint

        Ett plötsligt sockersug i sig kan bero på flera saker. Enskilt är inget av dessa symtom särskilt konstiga, det är kombinationen jag reagerar på. Dom kan tillsammans uppkomma vid felaktigt bruk av vissa substanser.

          Oj vad sjukt. Men jag har också reagerat på hur hon verkar vara nu.. sån energi trots att hon säger att hon max sover 3-4 timmar om natten, nästintill överspedad energi, kan springa milen utan att bli trött osv? Nu vet man ju inte vad som är sant men allt låter ju väldigt märkligt.

        Pot.

          Pot?

          Haha nej, skulle hon aldrig syssla med. För sketet och man går ej ner i vikt ?

          Det får man ju knappast mer energi av haha

    Ja ja här kommer ännu ett inlägg om HT men det är fritt fram att scrolla vidare om man stör sig. Jag hade tolkat det som att hon pga riskgraviditet skulle behöva gå på ultraljud oftare på uppmaning av vården men såg idag att dom var på ännu ett ultraljud för att dom själva ville det. Finns det ingen gräns för hur många ultraljud man får gå på av egen vilja? Det är väl typ 4e ultraljudet på 14 veckor?

      Om det är en riskfri graviditet så känns det snarare som något dom gör privat? Har svårt att se att vården skulle utföra fler ultraljud än nödvändigt. Upprepade ultraljudsbehandlingar innebär trots allt en risk för fostret, även om risken för komplikationer är ganska liten.

        Ja det är något dom gjort privat. Hon skrev att dom gjorde det för att dom själva ville det.

          Går man helt privat kan man ju göra så många man vill.

          Isåfall betalar man ju och det finns ingen gräns för hur många du får göra.

            Nej jag fattar också att de betalar själva men tycker att det är lite märkligt att det inte finns någon gräns där det enbart handlar om nyfikenhet.

              De privata vårdställena vill ju tjäna pengar, varför skulle de sätta en gräns?

              En seriös utövare säger nog ifrån, just för att inte utsätta fostret för onödiga risker. Tyvärr ser vissa bara pengar, och blir man nekad så kan man enkelt gå till en annan klinik så länge man har ekonomin till det.

      Du verkar lite lätt besatt.

        ??

      4 ultraljud på 14 veckor gjorde jag när jag var gravid och bodde utomlands, utan att det var en riskgraviditet. Om hon har riskgraviditet är det väl bara bra att de håller koll. Stress och ångest är inte bra för graviditeten, bättre att hålla allt under uppsikt.

        Gjorde du 4 ultraljud utomlands för att du själv ville det eller för att vården tyckte att du skulle det?

          Alla där gör minst ett ultraljud i månaden, det är det normala. Jag bad inte om det.

          Vad är det du stör dig på att hon gör många ultraljud? Tror du barnet ska ta skada?

            Ja jag tänker att det kan finnas risk med ultraljud varannan vecka.

              Jag håller med dig om att man inte ska göra mer ultraljud än nödvändigt men i detta fallet (och många andra) kan jag tycka att mammans stress och ångest överväger de ”riskerna” som finns med många ul.

              Jag har jobbat på neonatalavdelningen i många år och det var väldigt vanligt att många av föräldrarna som genomgick en ny graviditet efter en tidigare traumatisk gjorde flera UL privat.

            Det finns dock studier som pekar på att upprepad ultraljudsundersökning kan vara fosterskadande. Inget som idag är fastställt, men ändå vart att ta i beaktande.

            Från Strålsäkerhetsmyndighetens hemsida: Även om metoden bland allmänheten betraktas som riskfri kan ultraljud vid felaktig användning orsaka skadlig uppvärmning av fostret. Dessutom har epidemiologiska studier visat att det finns risk för neurologisk påverkan hos foster som exponeras för ultraljud. Därför ska metoden enbart användas i medicinskt syfte.

              Fast felaktig användning är inte samma sak som att man använder det frekvent.

              Du har skrivit det här flera gånger? Varför fortsätter du älta hennes UL? Du har hänvisat till det där tidigare och folk har då påtalat att felaktig användning knappast är fallet hos utbildade UL-ssk?

                Tror det mer är beteendet/människan överlag som vill diskuteras om och om igen.

      Kan bara tänka mig att hon behöver lugnas mycket i den här graviditeten- alltså få bekräftat att allt är bra?
      Jag har varit gravid två gånger och var ändå lite smånojig från och till, då blev jag ändå gravid direkt utan minsta jobbigt bagage. Kan knappast föreställa mig hur ht känner, med allt hon varit med om. Gissar att hon helst skulle vilja ha en egen ultraljudsmaskin hemma- med all rätta.

        Men snälla! Sånt där är ju bara idioti. Att göra dem ultraljud som vården rekommenderar är ju en sak, och helt naturligt att det blir fler kontroller för en person med riskgraviditet. Men att springa och göra privata ultraljud i tid och otid är ju hur dumt som helst. Ultraljud är en färskvara, det visar att allt är bra just i den stunden det görs. Det säger ingenting om hur det ser ut en timme senare. Så att göra sig själva beroende av ultraljud för att vara lugn är en enorm björntjänst.

          Säger inte att det är bra , säger bara att jag tror att det lugnar henne!

            Tillägg! hon lär ju behöva bearbeta allt efter hon väl fött barnet. Måste ju ha tärt mycket på psyket efter allt hon varit med om plus den oron hon verkar ha nu. Så att hon sen kan gå känna ett lugn

        Ja hon skrev i veckan att hon skulle beställa hem en Doppler så att hon själv kan kolla hemma.

        Jag förstår att man blir lugn för stunden vid ett ultraljud men är man så nojig som henne så är man väl orolig dagen efter igen…0

          När ja va gravid hade var och vartannat flarne beställt hem doppler…men de fick istället panik eftersom det kan vara svårt att hitta bebisens hjärtljud ?

      Väntar spänt på den första: ”Vem är HT?”-kommentaren…… ????

        Tycker de jämt chattar om henne här så har lärt mig… vet inte ens vem det är men har förstått vilket namn förkortningen avser.

      Nej hur skulle man skapa en gräns? Det finns många privata kliniker som erbjuder ultraljud mot betalning. De har inte info att man gjort ultraljud för x veckor sedan. Men om de nu vill lägga pengar på det, vad gör det? Tror att många som haft upprepade missfall förstår oron och desperationen att få (illusionen av) kontroll.

      Jag har mer problem med benämningen ”A-barn” som användes. Är inte det jätteförlegat? Och bara dumt

        Sa hon det ? Haha så töntigt . Det måste ju varit på skämt?

          Tror verkligen inte det, tror hon bara är stolt (förståeligt) och inte tänker längre än näsan räcker

      Tänker att det är för att lugna eventuella hjärnspöken.

        Jo jag förstår också att hela poängen är att lugna nerverna men kan tycka att det är lite överdrift med ett ultraljud varannan vecka för att man vill det, och även om allt ser bra ut för stunden så kommer säkert oron krypandes några timmar efter igen

          Ja alltså hon behöver ju verkligen jobba på att bli av med oron. Nu är det kanske speciellt iom att hon förlorade ett barn i magen. Förhoppningsvis släpper oron då?

            Eller jobba och jobba på . Tackla är kanske rätt ord. Det här är väl hennes sätt. Får hoppas att lugnet infinner sig när barnet kommer- annars blir det jobbigt. Som förälder kan man ju oroa ihjäl sig annars, som redan orolig kan ju det bli för mycket …

              Det känns ju som att hon hetsar upp sig själv också. Hon har alldeles för mycket fritid och har inga vänner att ta stöd av. Att vända sig helt och hållet till följare som uppmuntrar och säger ja till allt och inte ifrågasätter, ingen som säger åt henne att söka professionell hjälp för sin sorg etc. Hon är fast i en echo chamber och behöver stimulans eller annan input/nyansering tror jag.

        För att lugna sig själv anser jag att man behöver göra annat, typ KBT eller liknande. Det är skitjobbigt att vara så orolig, dessutom orolig över någonting man absolut inte kan kontrollera själv…. men ja, man gör inte sig själv en tjänst genom att försöka kontrollera allting som sker.

      Finns ingen gräns. Finns inga kända risker men spekulationer om det ev kan vara en liten uppvärmning för fostret. Jag gjorde säkert 10st pga medicinska skäl och bebisen som är 1 år mår fin fint

        Men skador kan ju bli synliga senare. Lite som när man druckit som gravid. Bara de allra grövsta skadorna är ju synliga direkt efter födsel. Man vet ju nu att fosterskador oftare diagnostiseras när barnet börjar skolan.

          Mm gjorde flera med barn nr 1 också som är äldre och hen visar inga tecken på någonting. Men visst visst så kan det vara men finns ingen forskning idag som säger att ultraljud skadar barnet. Man borde ju då kunna se att i de fall man gör många UL så blir det fler diagnoser (tex för tvillingar) men det ser man ju inte…

            I en del länder gör alla minst 4 och upp till 10 ul under en normal graviditet. Detta sedan 80-talet. Skulle ju märkas nu om det var skadligt.

              Har du sett dokumentären om bokstavsbarnen? Npf-diagnoser har fullkomligt exploderat sedan 80-talet. Den danska experten menar att det är för många för att bara vara för att fler får diagnos.

              Det är väl därför man börjar kika på detta nu. För lång nog tid att märka något har gått.

      Hon borde bli remitterad till psykolog.

        Hon har fått frågan förut på nån Q&A om de ”pratat med någon” eller om hon själv gjort det. Då har hon alltid svarat väldigt kort och nästan ironiskt tycker jag. Svaren har alltid varit att de pratar med varandra och att det räcker.

        Hon kanske går till en också ☺️

      I andra länder gör de ultraljud vid varje bm-besök, även vid riskgraviditeter och en del tvillinggraviditeter och mammans psykiska mående är givetvis en riskfaktor.

      I många andra länder förnamn betydligt fler ultraljud än i Sverige. I de länder jag känner till så har de fler besök hos deras motsvarighet av MVC än vad vi erbjuds i Sverige och i samtliga ingår ultraljud. Att HT (vem det nu är) väljer att göra fler ultraljud än standard är knappast riskfyllt.

    Varför kan man inte kommentera på Charlotte Perrellis blogg? Hon använder alltid filter på sig själv, borde vara förbjudet!

      Hehe och det vill du skriva till henne på bloggen men kan inte :p

      Sprang på henne i Marbella för ett tag sedan och fick lite av en chock faktiskt. Hon ser verkligen annorlunda ut i verkligheten.

        Jag gjorde samma med A schulman . Fick en chock ! Hon hade mycket grövre drag och jag trodde inte att hon fixat sig så mkt som det såg ut då

          Håller med om Amanda Schulman. I verkligheten så är hennes hy grövre och dragen mer markerade och manliga. Vet inte vad det är hon ändrar på foton.

      Hon använder på alla. Även barnen. Förstår att det är störigt men..förbud? 🙂

    Hej alla hatare!
    Vi är mitt uppe i syskonförsök och fick positivt ägglossningstest imorse = uppskattad ägglossning imorgon. Vi hade sex i tisdags och idag, men imorgon är vi tyvärr på olika håll hela dagen. Så gör vi ett försök på söndag också. Men är det någon här som vet med sig att man blev gravid dagen innan uppskattad ägglossning? Känns SÅ surt att missa den dagen men vi kan ju inte heller ställa in alla planer för att hinna ha sex (:

      Ptja spermierna lever väl i tre dygn? Så det måste man ju kunna bli gravid på.

      Vad tjänar ni? Vad lyckas ni spara varje månad?

      Kan var bättre att ha sex dagen innan ägglossning så hinner spermierna fram och väntar på ägget ☺️

      Testa att stressa ner och vara lite positiv.

      Spermier kan överleva flera dygn i livmodern, så det är mycket möjligt att den befruktande spermien finns där redan innan ägglossning.

      ”Hej alla hatare”?

      Är det ett trevligt sätt att inleda sitt inlägg/fråga?

        Menade till alla som varje öppet spår hatar och gnäller på liknande inlägg!

          Sure, men med den inledningen på sin fråga bör man inte räkna med några hjärtliga svar. Man sätter tonen själv också, ibland.

      Rent tekniskt kan du inte bli gravid *innan* ägglossningen så förstår inte frågan. Men har du sex ett par dagar innan ägglossning finns chans då spermierna överlever upp till ca fem dagar.

        Nej jag vet att jag inte kan blir gravid innan, menade ju såklart om det kan leda till befruktning när ägget väl släpper.

      En av gångerna jag blivit gravid har jag bara haft sex 2 dagar innan ägglossning. Spermier kan leva i en kvinna i allt från ett par timmar till 5 dygn så ni kan nog vara lugna.

      Min son blev till under ett avbrutet (!) samlag en fredag, testade positivt med äl-sticka på söndagen. Han ville verkligen komma till världen ?

        Vi är väl som mest förtila 2-3 dagar innan ägglossning så de där va väl helt normalt??
        Killar läcker bara så du vet så avbrutet kan betyda att några redan smitit in ?

          Jo uppenbarligen var det ju så i vårt fall eftersom vår son blev till ? Aha, tolkat de där ägglossningstesten som att man är mest fertil typ samma dag + dagen efter att de ger positivt utslag.

        Sanna Bråding påstår sig ju blivit gravid 8 dagar efter sex eller något sådant..

      Vi blev gravida 4 dagar innan ägglossning, så kör hårt, allt är möjligt ?

      Självklart! Det är väl ttp den mest fertila dagen förutom på själva ägglossningsdagen? Spermierna överlever ju i upp till 5 dagar. Dagen innan ägglossning är drömmen.

        typ*

      Vad menar du med ” fick positivt ägglossningstest imorse = uppskattad ägglossning imorgon”? Är inte uppskattad äl samma dag som du får positivt test?

        Nej jag har för mig att den visar dagen före ägglossning!

    Hur håller man håret platt i alla väder? Jag har en bra plattång från GHD, men vilka produkter innan och efter rekommenderar ni? Har vågigt/lockigt hår som håller sig spikrakt utan produkter om vädret är torrt 🙂

      Jag har hittat två bra produkter som håller håret ganska rakt: olaplex nr 6 och Rahua finishing treatment.

      Föna in Colorwow Dream Coat innan plattning, och avsluta med KMS Anti Humidity-spray efteråt ?

    Såg att Sanna la upp om Majas klädmärke på NK. Vill veta om dom umgås igen. Verkar ju lite så ?

    Någon mer än jag som fastnat i IFS (Invandrare för svenskar) på SVT? Jag tycker att det är så roligt och skrattar högt flera gånger per avsnitt.

      Deltagaren som ”faktiskt kunde ortenslang för att hon sett snabba cash” är och förblir min favorit.

        Haha verkligen ? Älskade även Isabell (genuint alltså) som trodde att MMA-fightern, som var 36 år, i själva verket var 16 år och där Petrina Solange sade: ”Isabell kan jobba på Migrationsverket” ?

      ”Invandrare för svenskar” är ju typexempel på hyckleriet som förs. Då är det plötsligt OK att definiera svenskar som den etniska ursprungsbefolkningen. Men om Gunnar 68 säger på nätet att en invandrare inte är svensk så riskerar han åtal.

        Visa ett exempel där någon har blivit åtalad för att sagt enbart det? För jag har aldrig hört talas om det, hittar inget exempel och det finns folk som under eget namn sagt det flera gånger utan problem. De som åtalats för hets mot folkgrupp har kläckt ur sig mycket grövre saker än så. Blir lite trött på den här påhittade ”det får man inte säga i det här landet” offerkoftan.

          Åtalad för just det vet jag inte men har själv läst med egna ögon hur ett drev mot någon startades på sociala medier för att personen ansågs rasistiskt driva en ”vi och dem”-tes när hen uttryckte att invandrare inte är svenskar. Drevet startades av en aktiongrupp.

            Jaha så ”man kan bli åtalad” var alltså ”några personer på internet sa emot”? Rätt stor skillnad. Exakt varenda person som regelbundet uttrycker sina politiska åsikter på internet har varit med om att man har en arg flock efter sig för något man sagt, jag är vänster och det har hänt mig flera gånger men jag gråter inte om att mina åsikter inte får sägas. Yttrandefriheten gör inte att jag har rätt att slippa kritik.

              Jag 23:16 är alltså inte samma som ts. Men jag ser ingen som gråter. Om du varit utsatt för drev så borde du var mer förstående för hur det kan vara.

                Jag förstår att det kan vara jobbigt de få dagarna folk är arga (internetdrev har ingen uthållighet, alla går vidare till nästa sak att vara arg på rätt fort) men man är inget offer som inte får uttrycka sin åsikt på grund av det. Liksom hoppar man in i boxningsringen och viftar får man vara beredd på att någon viftar tillbaka.

                  Det är inte ts som talar om offer. Hen nämner ju bara ett hyckleri och riskernaoch iom näthatsgranskarens 1000 anmälningar enkom mot äldre etniska svenskar, så är jag benägen att hålla med. Att kalla folk icke-svenskar, när de själva kallar sig det, är inte att hoppa in i en ring och vifta. Det är en självklarhet.

                    Ingen utav dom blev åtalade för att de sagt att ”invandrare är inte svenskar”. De som gick vidare till åtal utav dom hade sagt mycket värre saker. Och att någon anmäler är inte lika med att något är olagligt eller att du kommer åtalas. Du kan polisanmäla min kommentar här t ex, det finns folk som polisanmält att någon tittat snett på en. Det gör den inte otillåten eller att min yttrandefrihet begränsas.

                      Jag har alltså själv bevittnat hur ett drev gick igång och eskalerade till något jäkligt obehagligt över det självklara påståendet att invandrare är inte svenskar. Så du kan förminska det hela dagen här. Det har skett och sker. Vill du att din chef pressas att avskeda dig för att du sagt detta? För att sedan se en sådan här titel på ett statligt finansierat underhållningsprogram?

                      Det finns de som polisanmält att duschstrålen är för hård. Tror inte det gick till åtal, dock. ?

        Reinfeldt sa att etniskt svenska män har lättare att få jobb, och det blev han nästan hängd för!

          Såpass hängd att han var statsminister i två år till efter det och idag har ett prestigejobb som ordförande för Svff. Att en politiker får kritik från andra sidan är vardagsmat, det händer hela tiden. Ni verkar inte bara vilja ha rätten att få säga saker, ni verkar vilja ha rätten att säga saker utan att bli kritiserade och så fungerar inte riktigt en demokrati.

            Kritik och drev är inte som sak.

              Han var statsminister, allt han säger kommer att kritiseras av många personer, en del kritik kommer vara orättvis och hård, t om grov. Så är det för alla i den positionen, klarar man inte det så är man fel person för jobbet.

                Men ovan så menas det att något dylikt aldrig skett. Att det inte är hyckleri. Incidenten med Reinfeldt bevisar ju att det visst är så

                  Att Reinfeldt hamnade i en kritikstorm för ett uttalande som han gjorde som statsminister är inte detsamma som att han blev åtalad eller ”nästan hängd”. Det händer nästan alla topp-politiker någon gång, både till höger och vänster .De få som klarar sig har ansvarsområden som ingen bryr sig om.

                    Men ingen säger att han blev åtalad. ?‍♀️ Du missar poängen. Säkerligen medvetet.

        Invandrare är inte svenskar. Där. Nu är det belagt.

        Oj, jag håller verkligen inte med dig. Jag tycker inte alls att programmet ”vidhåller någon som etniskt svensk”. Tvärtom har ju flera av frågorna tagit upp just det motsatta.

        Kontentan är väl att ”vita svenskar utan någon större erfarenhet av andra kulturer” tävlar och att samtliga är väldigt öppna och glada kring att lära sig mer.

        Sedan vet jag att inte du skrev så, men i en del svar på din kommentar så hävdade ju en del att ”invandrare inte är svenskar” (antar då att de bl.a. syftar till de i panelen).

        Vad menar ni? De talar svenska, bor i Sverige sedan länge (en del är t.o.m. födda här). Varför skulle de inte räknas som svenskar?

    Hej! Är det nån som vet om man måste skriva ut etiketten själv om man säljer saker på Vinted eller får man den när man lämnar in på postombud som det är när man säljer på sellpy?

      Har köpt massa från vinted och alla paket kommer i form av en klister-etikett. Har aldrig fått något på vanligt papper.
      Har köpt runt 30 paket så jag skulle gissa på att de skriver ut fraktsedeln på postkontoret.

      Lämna på
      Postombud så skriver de ut

      En fråga då, varför kan man inte se vad frakten blir när man kikar på en vara och man är intresserad?

        Frakten är gratis just nu!

    Jag ska på PT-konsultation imorgon. Jag har förstått att hon kommer ställa en del frågor kring mina träningsmål och sådär, men jag har nog egentligen inga jättetydliga mål. Kan man säga det utan att låta som en idiot?

      Ja men om jag hade varit du hade jag ändå funderar ut varför du vill skaffa pt.

      Såklart du kan säga det, man måste verkligen inte ha något stort och klart mål som ett maraton att träna mot. Det fungerar fint med ett luddigt mål som ”vill må bra och känna mig lite piggare och starkare i vardagen”. Huvudsaken är att du har något som motiverar dig att träna, någon anledning som gör att ansträngningen känns värd.

      Absolut! Jag sa till min pt att jag ville våga mig in på gymmet. Så därför ville jag få pt-hjälp. Pch hon hjälpte mig?

        Blir så glad se att det inte bara är min mobil som envisas med pch. 🙂

    Fy fan för magsjuka.. ensam hemma med 3 barn i helgen för sambon är på kryssning tills söndag. Och jag åkte såklart på magsjuka igår.
    Sjuk timing. ??

      Hade tvingat honom stanna hemma ?

        Hade gärna haft han hemma men det är en kryssning med hela hans släkt som han sett framemot länge. Så jag förstår att han inte ville stanna hemma.

        Lite svårt om han redan åkt iväg. Så fascinerad av vilka snöflingor ni mammor som lever i tvåsamhet är. Skulle ni ens klara en vecka som ensamstående?

          Jag blev magsjuk igår, han åkte idag.

          Rätt onödig kommentar. Jag levde ensam många år med mina 2 äldsta utan problem. Just nu är det bara tufft med en vild 3-åring medans jag kräks och springer på toa hela tiden. Så jag tycker det blir en jobbig helg på så sätt.

            Såklart det är svintufft att vara sjuk och själv med barnen. Förstår dig till 100% och såklart att man hellre är frisk och pigg och kan hitta på nåt kul tillsammans.
            Syftade inte på dig utan på kommentaren ”hade tvingat honom att vara hemma”.
            Ja det är skittufft ibland, men man fixar det utan att göra sig hjälplös och kräva att andra ställer in sina planer.
            Krya på dig och hoppas det går över fort!

          Har levt ensam med 2 av mina barn i många år, inga problem alls så det är en rätt onödig kommentar.
          Jag blev magsjuk igår kväll och han åkte idag, självklart kommer jag klara det men att ha koll på och roa en aktiv 3-åring samt dom andra barnen medans man måste springa och spy och gå på toa hela tiden måste man väl få uttrycka lite opepp på?
          Hade hellre varit frisk och hittat på nåt kul i helgen med dom.

            Jag tänker mer att jag absolut inte skulle åka på kryssning om jag riskerade att ha blivit smittad med magsjuka och potentiellt smitta hela släkten ??

              Och en hel båt

                Då kan kryssningsföretaget arrangera ”Triangle of sadness”-kryssning och ta extra betalt för det.

          min upplevelse är att det är framför allt män som är ”snöflingor” när det gäller sjukdom ?

          Har man möjlighet att få hjälp vid tex magsjuka så är det något man bör ta emot då det är hemskt och speciellt när man har barn också.

          Med den logiken skulle man alltså aldrig få klaga för att någon alltid har det värre ?.

            Klart man får klaga! Massor. Tycker det är fullt rimligt att ts ”klagar” och tycker det känns skittufft just nu. Syftade som sagt på kommentaren som skrev att hon hade tvingat mannen att stanna hemma.

          Jag har så svårt att se att en kvinna skulle åka iväg på kryssning om mannen låg hemma med magsjuka och tre barn att ta hand om det suger att behöva ställa in saker men ibland måste man ju, särskilt pga sjukdom.

          Jag hade aldrig varit ok med att min sambo åkte iväg i det läget.

          Till delfinen; krya på dig! Hoppas detgår över snabbt

            Jag förstår ju att han ville komma iväg då det är ett stort firande han sett framemot, kanske det sved lite att han inte ens övervägde att ställa frågan om jag vill att han ska stanna hemma. Hade han ställt frågan hade jag joförsig propsat på att han ska åka ändå, men det hade varit fint att få omtanken.

            Tack, jag ser ljuset i tunneln efter en jobbig dag. Förhoppningsvis släpper febern och magontet tills i morrn också. ?

          Jag har så svårt att se att en kvinna skulle åka iväg på kryssning om mannen låg hemma med magsjuka och tre barn att ta hand om. det suger att behöva ställa in saker men ibland måste man ju, särskilt pga sjukdom.

          Jag hade aldrig varit ok med att min sambo åkte iväg i det läget.

          Till delfinen; krya på dig! Hoppas detgår över snabbt

            Min kvinnliga kollega gjorde exakt det, lämnade magsjuk man hemma med barnen. Sen blev hon sjuk på resan och smittade ner oss andra som delade rum med henne (konferens, inte kryssning). Vi trodde först att hon fyllespydde så hon hölls inte isolerad, det tog tills vi höll på att anmäla hotellet för matförgiftning innan hon kläckte ur sig att mannen var sjuk.

            Kvinnor kan också.

          Förlåt, men MAMMOR? Herregud, då ska du se på män. Finns en hel drös som aldrig varit själva med sina barn i mer än ett par timmar, trots att barnen närmar sig 10-årsåldern. Men visst, klanka ner på mammor du.

      Mardröm! Ska be för dig

      Åh fyyy! Lider med dig. Var själv magsjuk igår och min sambo fick vara hemma från jobbet för att ta hand om våra två små, skulle INTE ha pallat det själv. Och då är jag inte den som klagar i onödan ? Krya på dig!!!

        Tack! Magsjuka borde utrotas. Nu kan jag iaf dricka vätska men har så ont i magen. Hoppas på en bättre dag i morgon så man kanske iaf orkar sitta ute i trädgården och låta minstingen busa av sig lite. ?

    Någon som har blivit hjälpt med perioral dermatit grnom att använda krämer som Rosazol (metronidazol) eller Elidel (pimekrolimus)?
    Jag har tidigare bara använt antibiotika mer väldigt bra resultat men min mage är förstörd efter alla dessa kurer så nu behöver jag ett läkemedel som tar bort det. Har testat nollbehandling men det försvinner inte.

      Rosazol har jag använt, det fungerade.

      Har användt Rosazol, det är tyvärr inte alls lika effektivt som antibiotika. Man får kämpa på med krämen under väldigt lång tid och inte sluta när man tror att det är borta utan fortsätta ett tag till. Sen så fort jag märker att min perioral dermatit börjar komma tar jag krämen direkt.
      Hoppas det funkar för dig! 🙂

        Tack det låter ändå lovande utifrån kommentarerna jag fått. Hur länge behövde du hålla på med krämen?

      Elidel funkar väldigt bra och snabbt. ?

      Okej tack för svar alla! Jag vet inte varför men jag hade nästan fått för mig att jag hört att folk blivit sämre av dessa krämer. Men det kanske jag drömt ihop och då behöver jag inte oroa mig för det låter det som.

      Jag hade perioral dermatit under många år som så småningom utvecklades till mild rosacea (tydligen väldigt vanligt att det utvecklas till rosacea). Testade rosazol, rosex, finacea och protopic men inget hjälpte mer än i korta perioder. När jag utvecklade rosacea fick jag Soolantra utskrivet och efter en månad är min hy i princip helt felfri. Har inte haft så här fin hy på säkert +5 år.

        Soolantra har hjälpt mig med. Men det är tydligen mest effektivt för de som har den typen av rosacea som är likt finnig hy?

          Ja precis, Papulopustulös rosacea. Röda eller hudfärgade utslag/knottror som ibland bildar en blåsa i utslaget. Har haft ganska milda sådana men tröttnade på att dom kom i små klungor och kunde sitta i flera veckor. Hade ca 5-10 utslag i omgångar. Har du fått diagnosen PD? Annars rekommenderar jag att du går till en dermatolog som kan fastställa PD eller rosacea. Var väldigt skeptisk till Soolantra i början då hela mitt ansikte bröt ut i utslag men det gäller att försöka hålla ut dom första veckorna som ofta blir värre innan det blir bättre!

        Jaaa! Min hy blev äntligen bra med soolantra. Sådan befrielse.
        Men slutade när jag blev bra och då kom det tillbaka. Så gäller att fortsätta använda lång tid.

          Vad jag förstår så kan man efter uppnått resultat använda den var fjortonde dag eller liknande. Det tar några veckor för kvalstret att föröka sig.

      I en rosacea-grupp på fejan så säger flera att sulfur-tvål hjälpt dem när de har fått perioral dermatit!

      Jag använde rozasol med bra resultat. Tog tyvärr ett tag, typ en månad till två. Efter det så har jag helt fått lägga syror på hyllan och köra ”enkel” hudvård. Cicaplast är det som håller den borta nu ?

      Har rosacea i grunden och fick pd för typ ett halvår sen. Soolantra var magi för rosacean och svavel i essex som jag smörjt med morgon och kväll har tagit bort pd:n. Tuben är ganska dyr men stor och extremt dryg. Rekommenderar varmt, vet flera som blivit hjälpta av svavel i essex mot just pd. Lycka till!

        Ja just det! Svavel heter det på svenska. Jag råkade skriva sulfur för gruppen jag är med i är internationell. Men ja, svaveltvål eller kräm talar många med PD om där.

        Priset är inte så kul, jag gjorde därför egen svavelkräm ? Köp kapslat tex https://www.topformula.se/p/svensktillverkat/topformula/topformula-msm?gclid=EAIaIQobChMIgoPxicLO_gIV2PZ3Ch3mjArXEAQYASABEgIvnPD_BwE
        Blanda i lämplig kräm. Hjälpte mot min sjukt envisa pd. Lycka till!

    Droppen rann över och nu har jag bäddat i gästrummet till sambon som inte är hemma än. Det känns ju ärligt sådär. När blev det såhär?

      Inte så lätt att svara på en kommentar som ger så lite och otydlig info? ?

        Nu förväntade jag mig väl knappast att någon skulle ha svaret på varför jag och min sambo har relationsproblem. Hur skulle någon här kunna veta det. Jag skrev av mig, kanske kan få stöttning. Vad vet jag.

          Sa inte att någon skulle ge svaret.. men ofta brukar man ju vilja diskutera när man skriver här och det var svårt att tyda vad du ville få ut av din kommentar.

          Testa skriv vad problemet är istället . Nu var det lite som att du gav oss B utan att delge A?

      Inte hemma från jobbet än utan att höra av sig?

        Han har varit ledig idag och jag vet var han är. Men han vet inte om ännu att han är förpassad ut ur sovrummet. :/

          Åh herregud vad barnsligt. Testa kommunikation istället. Har ni usel sådan så är det ju inte så konstigt om relationen är kass.

          Kanske är bättre att ha en konversation om det istället för att i en typ av passiv aggressivitet bädda upp ett annat rum? Svårt att säga något när man inte har någon kontext alls.

          Men vad är det för töntigt beteende? Prata med din sambo! Bädda i gästrummet, vad ska det hjälpa?

      Vad är det som har hänt? Behövde han ”jobba över”, drog han på en AW och meddelade i sista sekund, när du precis lagat en extra god middag?

      Tror inte att tidigare kommentarer ifrågasätter dig eller din känslor, utan gärna kanske vill ge stöttning men att ditt första inlägg inte förklarar så bra vad som egentligen skett (inte för att du har någon skyldighet att berätta det så klart).

      Kram till dig i alla fall.

      Vad är det som har hänt?

      Om han ska sova i gästrummet så hade han fått bädda själv..

      Det är inte alltid lätt att leva ihop ?‍♀️ Dags att uppdatera kontraktet kanske, eller bryta det.

      Så löjligt. Du kan sova i gästrummet själv. Barnsliga människa!

        Det beror väl helt på vad som hänt? Och det vet vi inte. Kan vara en löjlig överreaktion men kan också vara fullt rimligt om hen har en partner som upprepade gånger struntat i löften, lovat förbättring men inte ändrat sig, man har försökt att kommunicera osv. Någon gång rinner ju bägaren över i så fall.

          Och om så är fallet; på vilket sätt blir det då bättre av att bete sig på sånt där barnsligt och passivt aggressivt sätt? Prata, skäll ut, ställ krav whatever. Men ”förpassa ut ur sovrummet är ju bara trams.

            Att skälla ut en vuxen människa är ju ännu mer barnsligt. Vi vet inte vad som hänt och eftersom ts inte svarat mer kanske hon skulle gå och lägga sig, i så fall kan det vara fullt rimligt att sambon sover någon annanstans istället för att komma in och väcka.

            Att bli utslängd från sovrummet är inte passivt aggressivt, det är en tydlig markering. Och jag tycker det blir fel att säga att den som inte blir respekterad, behandlas dåligt ska ha ansvaret att vara den ”större personen” som ska föra en konstruktiv dialog. Om det är han som gjort fel så är det hans ansvar att rätta till det imorgon, han kan ta natten i gästrummet och fundera över sitt liv.

              Det är bara några få personer här som försöker förstöra varje diskussion och skapa bråk genom att provocera. ?‍♀️ Jag tror tyvärr den här bloggen är på dekis.

    Ni som har haft svårt att bli gravida/inte fått tillbaka mens efter preventivmedel stopp. Hur gick ni tillväga? Behandling? Vårdkontakt?

      Vården gör inget förrän du inte blivit gravid på ett år. Du kan försöka boka gyntid och se vad de säger iaf, kanske erbjuds någon kur som kan kicka igång mens iaf?

        Har du ingen mens kan du absolut få hjälp tidigare än ett år.

        Eller nu var jag otydlig. 🙂 Vården gör inte en fertilitetsutredning om det inte gått ett år var det jag ville skriva.

      Boka tid hos gyn. Finns läkemedel för att få igång mens och ägglossning, men är ju bra att förstå varför mensen inte kommer först såklart. När slutade du med preventivmedel?

        Ca 4 månader sedan! Jag vet att det inte är ”så länge” men när man längtar så blir man ju stressad.. 🙁

      Att få mens igen efter att ha slutat med preventivmedel tar tid! Det tar ett halvår för kroppen att reagera. För mig tog det 1,5 år av acne, håravfall och ytterst sporadisk mens innan jag hade en fungerande hormonell hälsa igen.

      (Obs att vården inte alltid är lyhörd inför att det tar lång tid att återhämta sig. När jag hade slutat med p-piller diagnosticerades jag med PCOS men det var ju att kroppen fortfarande reagerade. Fånigt nog ville kroppen ”bota” min påstådda pcos med vad? Jo, p-piller! Som ju orsakat obalansen från början. Vilket skämt.)

        Fast det där är ju olika, för mig tog det 2-4 veckor för mensen att komma igång igen

        Det är väl det som känns läskigt. Finns ingen garanterad lösning som vid en del andra hälsotillstånd. Kroppen med hormonerna är knepiga

        Det tar ett halvår för vissa – inte alla. Det tog en månad för mig att få tillbaka min mens efter 7 år på preventivmedel.

        Precis som många skriver så är det väldigt olika. Jag gjorde ett uppehåll från mina p-piller för 3 år sedan då jag inte hade haft blödning på nästan ett år, tog tre månader innan mensen kom igen. Sedan slutade jag med dem igen ett år senare för att vi ville ha barn och då kom mensen igen efter 1 månad 🙂

      För mig tog det ett år innan mensen kom tillbaka. Under tiden ringde jag till Gyn och fick komma dit efter då ett år. Fick Provera utskrivet och fick därefter tillbaka mensen efter en behandling.

        Läst att man kan söka efter 6 månader till gyn så får hålla ut tills dess då!
        Var det enkelt att få dem eller var de negativa till att skriva ut det?

    Tips på gullig sommarklänning? Länka gärna 🙂
    Material: linne, bomull eller viskos.
    Längd: alla längder förutom superkort.
    Färg: vit eller blommig.
    Pris: max 1200 kronor.

    Tack på förhand ?

      Svårt, har sett massa fina blommiga klänningar jag tänkte skicka men nu när jag kollar på dem är alla i polyester ?

        Många är det 🙁 Men svettas ihjäl i polyester. Tack ändå <3

          Nu kollade jag indiska, de hade många klänningar i viskos och bomull! ? (Letar också klänning, till ett bröllop ?)

      Min kommentar fastnade nog i modd pga länkarna men kolla & Other Stories! Såå mkt fina klänningar där just nu, många i linne iaf!

        Tack <3

      Kolla Pure Female

    Någon UX designer här? Hur lätt är det att få jobb och vad ligger lönen på? ?

      Det borde vara superlätt med tanke på efterfrågan på designkompetens. Jag är inte UXare själv, men jobbar inom det området.

      UX:are här, svårt att få jobb speciellt som nyexad. Folk är generellt superduktiga och hög konkurrens. Du får helt enkelt ta jobb som ex. webbredaktör eller webbdesigner och klättra upp i karriären. Lönen är väl ok, inte lika bra som när det handlar om back/front-end. Lycka till!

      Jag är UX designer, är nog rätt svårt att få jobb nyexaminerad pga många vill att man ska ha erfarenhet. Jag har jobbat mig till tjänsten (har liknande utbildning dock). Lönen är ok, har jobbat ca 5 år som UX och har 43.000, men vet många som har mycket högre.

      Det var lätt att få jobb och jag har nästan 60 k i månadslön efter 6 års erfarenhet (Stockholm). Kör!

      Sök statligt, typ Sveriges Radio har jättesvårt att rekrytera UX och annan kompetens inom programmering pga de kan inte konkurrera med de höga lönerna inom många privata bolag. Börja där några år och sen kan du hoppa över till privat (om du skulle vilja) när du har erfarenhet?

    Okej lite Vanderpump Rules..
    jag kollar många videobloggar och poscasts på youtube och hela usa tjatar om att ”Ariana is thriving” och att hon ser så lycklig ut och har tappat 90 kg död vikt (Tom) och att hon säger att hon inte längre har ångest. Blir så trött på det. Har ingen av dessa människor gått igenom ett trauma? Man kan inte vara lycklig några veckor efter att en nästan tio år lång relation tagit slut på ett så chockartat sätt när man trodde det var mannen man skulle tillbringa resten av sitt liv med. Har ingen varit med och själv känt att vid ett trauma kickar såväl stresshormoner som copingmekanismer in och man blir rätt hög på detta och börjar träna, festa, skratta och påstå att man mår så himla bra. Det är så kroppen funkar. Det var ju väldigt tydligt att det var det Bianca gick igenom efter sitt break up också även fast det kan vara en lättnad att bli av med det kaoset hon hade med sin kille. Men i Arianas fall har ju hela hennes värld fallit. Och det var inte en lite grej, hela vänskapskonstellationen har även fallerat. Hon har inte bara förlorat en person utan två personer ur sitt liv.
    Aldrig u livet att man repar sig så kvickt och jag tycker det låter så hjärntrögt att säga att hon frodas och är lycklig bara för att hon ler på en bild där hon står ihop med sitt första desperata rebound.

      Alltså, senaste avsnittet där Ken säger något lite påläst sådär, fick mig att tro att detta drama är till stora delar producerat. Det börjar bli lite väl Agatha Christie nu. ”Vem såg vem var”.

        Och ja just det, Schwartz som säger grejer så att det ska vara ”foreshadowing” typ. Det är bara f ö r bra för att vara sant.

        Jag grunnar på hur mycket de klippt om i panik, har läst att de väl egentligen slutat filma för säsongen när Scandoval bröt ut och de lät kamerorna fortsätta rulla. Gillade scenen i förra avsnittet när Schwartz faktiskt var irriterad på att Sandoval varit awol från krogen i tre månader för att han hållit på med sitt band. Sett att Raquel synts på spelningar så kanske var för att kunna vara otrogen med henne? Tror att det är mer scriptat än de vill påstå jag menar vem fan håller på och tjafsar med sina vänner så där, ”rage textar” och tar tillbaka inbjudningar. Senast jag sa åt en kompis att hon inte fick komma på mitt kalas för att jag var sur på henne var i lekis när jag skulle fylla sex år men en reality där alla är sams utan drama skulle ju ingen kolla på. Stör mig mest på Lala, allt hennes tjat om hennes fantastiska man och nu när sanningen kommit fram säger hon att han aldrig var hemma, det var hemskt att ha sex med honom, bo i deras hus var som att bo i en tortyrkammare bla bla bla efter allt tjat om hur bra hon är på att ge bj:s för bilar och privatflyg. Vi fattar du gjorde det för pengar och lyxliv men nu har kassakon skämt ut sig och då gäller det att distansera sig för att inte falla med honom. Men klart hon måste ha fattat långt innan LA Times publicerade sin artikel om Randalls alla smutsiga affärer och anklagelser om sexuella trakasserier.

          avskyr lala och hur hon beter sig i precis alla situationer. Ja helt plötsligt är hennes ”man” dålig i precis alla avseenden och hon var aldrig attraherad till honom yada yada medan det var annat ljud när han betalade hennes bilar och flyg ja. Hon skyddade honom med sitt liv ”don’t disrespect my MAN!” Urk. Tycker hon kan skriva in sig på en mental health facility.

        Jag tror inte det är producerat. Men det är Kens frus serie och de vet nog hur de ska få pengarna att rulla in. Kan ju vara därför han fäller kommentaren. Men jag tycker att det börjar verka omklippt! Det kanske inte var det när Andy sa att de inte klippt i materialet men just nu verkar det klippt. Jag menar, skulle detta annars ha varit seriens storyline – att raquel ger sig på alla upptagna killar och folk misstänker att sandoval och raquel fifflar med något på The Abbys, raquel sover hos sandoval när Ariana är borta osv osv och sen bli helt förvånade när det uppdagas att sandoval och raquel. Fast ja alltså du kan ha en poäng i det du säger. Något stämmer inte. Men jag vet inte riktigt vad.

          När Scandoval avslöjades blev ju alla jättechockade och ingen hade haft en aning men här framkommer det ganska många spekulationer om att det är något på gång mellan dem så lite märkligt är det allt.

            Ja väldigt märkligt. Men kan inte sätta fingret på vad det är som pågår. Är det manus eller är det bara omklippt. Var det inte en i produktionen som hade ertappat sandoval och raquel när de kysstes i hissen i Mexico? Plus att de i produktionen hör vad alla säger hela tiden och rusar dit med sina kameror när något sker så hur skulle någon kunna ha en fling, eller sex, med någon i casten utan att produktionen är helt införstådd i det. Vill gå till botten med det här men det går ju inte att veta något säkert!

      Förlåt om jag byter spår lite, men det handlar om VPR också 😉 Schwartz och Lala:s beef kändes lite skriptad faktiskt. Han drar upp hennes företags namn och hon skriker att det föder henne och hennes barn klipp till nästa scen och där sitter hon med alla sina prylar i bakgrunden och loggan väl synlig. Kändes absolut som att hon har i avtalet att hennes prylar ska nämnas och synas som en del av handlingen.

    Tycker ni 37000 är en bra/dålig lön?

      Det beror på så klart. Dålig lön för en överläkare. Bra lön för en receptionist…

      Det är en bra lön. Inte superduper, men absolut inte dåligt – såklart också beroende på omständigheterna och vad du behöver göra för lönen.

      Beror väl på jobbet. 37000 för en butiksanställd utan utbildning är väldigt bra. 37000 för en specialistläkare är väldigt dåligt. Allt är relativt.

      Om någon sa ”jag tjänar 37000” utan att gå in på vad den arbetar med, så skulle jag tycka att det är en bra lön. Absolut inte dålig men inte superbra såklart.

      Före eller efter skatt? Beror ju helt på yrke tänker jag. 🙂

        Man anger väl aldrig lön efter skatt

      Medel lönen i Sverige är ju 33.200 då det ligger över det 🙂

        Median lönen menade jag!

    Någon som testat menstrosor? Bra? Dåligt? Har testat menskopp men får det inte att funka bra. Och är så sjukt trött på mängden bindor och tamponger som går åt.

      Jag gillar badmenstrosor, men har inte testat vanliga.

        Utan att veta hur såna funkar låter det spontant jättesnuskigt ?

      Jag älskar menstrosor! Har köpt dom som tål allra störst flöde från barecollective. Blöder väldigt mkt i början av mensen så brukar få byta trosor en gång under dagen då men kanske bara i 2 dagar. Har aldrig läckt på natten som kombinationen binda+tampong som jag använde förut alltid gjorde minst en gång per mens. Känns så mkt fräschare också!

        Men man går runt med blodiga trosor hela dagen? Eller hur funkar det? Luktar det inte?

          Trosorna känns torra, luktar inte. Bindor luktar mkt mer! Använde en binda här om dagen för jag hade glömt att jag skulle få mens o kände mig så äcklig tills jag kom hem o kunde byta till menstrosor, haha.

      Jag har menstrosor, tycker det funkar helt ok. Är inte överväldigad, tycker också att de blev lite sämre efter några tvättar, typ sämre uppsugningsförmåga. Nu brukar jag köra menskopp de två första dagarna sen när flödet är lite mindre tar jag menstrosorna.

        Använder du sköljmedel? Då kan de sättas igen!

    Vad ska jag titta på och vad ska jag snacksa? Har bara tillgång till Youtube, SVT play och tv4appen.

    Bor 50 meter från ett stort Ica, så på den fronten har jag desto fler valmöjligheter.

      Jag är så sugen på västkustchips just nu! Dock för lat för att köpa. 😀

      Exit på SVT play. ?

        Läste att den här säsongen skulle vara vidrig, stämmer det? Vill se men vet inte om jag pallar

          Har bara sett första 2 avsnitten på nya säsongen och hittills har det inte varit värre än tidigare säsonger. Men det kanske kommer längre in. Gillar serien skarpt iaf. ?

      chips och dipp rösta jag på! Sen vill jag gärna veta om ”The Ex wife” på Tv4play är skräpskräp eller mysig skräpserie, så du får gärna se den och recensera 😀

        Jag tyckte ”The Ex wife” var helt OK. Ingen sensation som vände upp och ned på hela ens värld, men absolut helt OK att kika på ?

          åh taack <3

        jättebra o spännande tycker jag ??

        Helt klart sevärd. Förutsägbar som bara den. Men sevärd ändå.

      Nya säsongen av Exit på SVTplay eller Svenska nyheter på SVTplay. Jag tittar bara på SampeV2 på YT så har inga tips där. Äta.. hmm vi ska äta egna kycklingkebab-rullar med massa först persilja. Dricker pepsi Max. Sen har jag köpt salta pinnar haha. Älskar det!
      Ha en mysig kväll.

      Tack för alla tips! Just nu kollar jag på en fängelsedokumentär och ”äter” tuggummi, haha.

    Någon som vet om det hänt något mellan Kenza och Humlan? Är de fortfarande vänner?

      Humlan har väl varit ute och rest i många år? Ett tag bodde hon väl i Australien? Nu verkar det som att hon reser runt i en van.

        Hon har varit i Tanbyklaras vloggar konstant de senaste två åren, så så mycket bortrest kan hon inte ha varit.

          Tycker båda verkar vara fantastiskt fina personer, jordnära, kärleksfulla, roliga.. så hoppas det.

    Micke Gunnarsson? Fyra poddradio. Uppdaterar 1000 ggr /dag. Kan allt.
    Hybris?

      Såg du inlägget ”från sno**en” på hans Insta? Kräks! Han försvarar även våldtäktsmän, dels i det Instagraminlägget, dels i avsnittet han var med i Holy Crap-podden.

        Han är rubbad. Förstår inte hur han kan leva på att låtsas vara någon slags guru.

    Vill bara skriva av mig då jag inte kan prata om det här med någon i min närhet.

    Jag fick omfattande blodproppar i både ben och lungor i höstas. Var inlagd en vecka på intensivvården och fick knappt röra på mig då det var så illa att minsta steg jag tog kunde göra att propparna i benen släppte och färdades vidare. Det var även så omfattande att jag fick en mindre permanent skada på hjärtat, men det är ingenting jag märker av eller kommer få besvär av enligt läkare. Jag fick även en lunginfarkt som påföljd precis när jag blev utskriven (ca 24h efter att jag kom hem), så jag blev inlagd igen i tre dygn för det.

    Nu, lite mer än ett halvår senare, har jag precis avslutat min behandling med blodförtunnande läkemedel då jag bedöms vara frisk. Risken för återfall bedöms till 1-3% första året, därefter ca 1%.

    Är livrädd! Vill inget hellre än att fortsätta äta medicinen. Det hela var en sån skräckupplevelse och jag har fortfarande inte bearbetat det mentalt. När jag fick beskedet på akuten kändes det verkligen som en dödsdom. Larvigt, jag vet, men jag fick sån panik och känsla av att jag kommer dö, och saken blev inte bättre av att en av sköterskorna skrämde upp mig rejält. Tror rädslan grundar sig i att jag inte hade några symtom förrän det var försent, och därmed kunde jag inte åka in tidigare och få hjälp innan det spred sig till lungorna. Tror alltså att jag är rädd för att missa det igen, och att jag i så fall kanske inte har samma tur och klarar det.

    Det enda jag vill är att kunna leva på som förut. Vilket jag kan, och ska, enligt läkare. Men det går inte. Jag går konstant runt och oroar mig och bara väntar på att det ska hända igen. Så fort jag känner lite ryckningar eller pirr i benen får jag panik. Fick sendrag här om kvällen och började gråta, ringde 1177 i ren panik och tänkte nästan ringa 112.

    Vågar inte sitta still mer än 20 min per gång. Står och går hela tiden. Står jag still gör jag tåhävningar och andra små övningar. Har minskat ner min sömn från 8 timmar till 4 timmar per natt av rädslan att få nya proppar. Det enda som ekar i mitt huvud är sköterskans ord: ”rör på dig, sitt inte still…”.

    Det här har förstört mig psykiskt. Jag har sökt hjälp hos psykolog och kurator men det är långa väntetider och jag prioriteras inte då jag ”bara” är rädd och inte deprimerad eller något annat allvarligt.

    Vet inte vad jag ska göra.

      Fy, det låter fruktansvärt jobbigt. Lider verkligen med dig och förstår din rädsla. Bra att du sökt hjälp, jag hoppas att du även får hjälp snart.

      Försök komma ihåg att hälsa är en helhet. Vården har inte fel i att det är bra för dig att röra på dig, men det finns en gräns. Tillräckligt med sömn, god kost och minskad stress är minst lika viktigt för en god hälsa. Styrkekramar!

        Jag vet att du har rätt! Men mitt huvud har liksom hakat upp sig på att jag måste vara i konstant rörelse – dag som natt. Tack! ?

          Håller helt med om vad Belle skriver! Jag kan inte ens försöka sätta mig in i känslan. Jättebra att du redan sökt hjälp, du kommer få hjälp tillslut! Tills dess finns Mindler som några redan skrivit, och försök tänka realistiskt även om det såklart är jättesvårt. Följ läkarens råd, hen är trots allt experten och försök lite lite i taget skifta fokus till hälsa för hela kroppen. Dvs sömn, mat, lugn och ro. Och var snäll mot dig själv under tiden, det du varit igenom är oerhört traumatiskt, så det är inte konstigt att du är rädd och det är okej.

      Gå till Mindler under tiden du väntar på psykolog genom vanliga vården. Jag har fått bra hjälp där.

        Tack för tips! Ska genast kolla upp det, inte hört talas om tidigare.

      Känner igen mig i det du skriver. Det är inte samma sak då jag teoretiskt hade kunnat upptäcka det innan men ändå. Jag fick förlossningsdepression när mitt första barn föddes, men jag bet ihop för jag tänkte att det var så det kändes att ha barn. Det var ett sånt fruktansvärt mörker. 9 månader senare fick jag diagnosen. Jag var livrädd att det skulle hända igen med min dotter, så innan jag blev gravid betalade jag privat (har du inte nlöjlighwt till det får de allra flesta 10 gånger via Kry eller Mindler – prova det) för att jobba med dessa tankar. Det hjälpte mig så otroligt mycket. Sen när hon föddes fick jag psykologstöd (för det var en förhöjd risk) och den psykologen jobbade på samma sätt. Och jag kan ändå tänka mig att fast det är så olika saker hade en bra psykolog behandlat din rädsla på samma sätt som min.

        Tack för tips! Hoppas du mår bättre idag. ?

      Tid, tid, tid. Det kommer att bli bättre. Du kommer att ta dig ur det här och en dag kommer det bara vara ett minne i backspegeln.

      Om du har råd kan du gå till en privat psykolog. De brukar vara jättebra och ibland räcker det med att gå några gånger.

        Jag hoppas verkligen att du har rätt! ? Eller, innerst inne så vet jag att du har det såklart. Har kollat lite olika privata psykologer, funderar på att höra av mig till några av dom.

      Stackars stackars dig! Låter fruktansvärt! Testa Mindler. Jag gjorde det förut, fick tid jättesnabbt!

      Stackars dig! ❤ Det är fantastiskt att allt gick bra!! Men såklart var det ett trauma för både kropp och själ. All oro du våndas med, kan du få träffa en läkare igen och berätta om din oro för att vara still, för att sova och vara utan mediciner? Förstår att ni redan pratat men du kanske behöver få ställa alla frågor igen. Propsa igen hos VC att du behöver få träffa en psykolog eller tesra Mindler. Allt gott till dig! ❤

        Tack för fina ord! ? Har försökt få kontakt med min husläkare på VC då läkaren på sjukhuset sa att dom får ta över när jag väl är färdig med behandling. Tyvärr är VC helt ointresserade av att hjälpa mig.. ? Ska definitivt kolla upp och prova Mindler eftersom ni är flera som tipsat om det!

      Jag förstår dig. Min hudcancer upptäcktes när jag var 25. Efter många operationer och behandlingar blev jag friskförklarad. Det är tio år sedan, men jag får fortfarande ångest av solen och är närmast manisk med solskydd, skugga, kläder och att kolla alla prickar och fräknar.

      Precis som andra här säger rekommenderar jag att du pratar med någon. Skjut inte upp det i onödan, utan bearbeta det så fort som möjligt. Du behöver inte stå i vårdcentralens kö. Det finns många andra alternativ.

      Ta hand om dig.

        Men oj, och här sitter jag och nojar över proppar känner jag just nu när jag läser det här. Hoppas du mår bra och vågar njuta av våren och sommaren ändå, trots ångesten. Har det blivit något bättre med åren tycker du eller är ångesten och manin lika som i början?

        Detsamma! ?

      Förstår dig, fick en propp i benet vilket inte alls är lika dramatiskt som du beskriver med har också ”tappat” det lite. Vågar knappt sitta still och gör övningar för att aktivera benen mmm. Fullt normalt när man är med om något traumatiskt. Som andra redan skrivit sök vård på typ mindler, dom har även KBT och program mot oro/ångest.

        Tolka mig rätt nu, men det känns skönt att höra att fler varit med om liknande situation. Jag känner mig mindre ensam och tokig på något vis. Hur mår du idag? Hur länge sen var det? Tänkte om oron och så liksom släpper med tiden. Hoppas det iaf!

        Ska prova Mindler! Ni är så många som rekommenderat och tipsat om det, så jag ger det en chans.

          Inte så länge sedan. Men någonstans så lugnade jag mig i takt med att risken för återfall minskade, jag hopps du också kan få landa i att risken är mkt mindre nu. Men den första perioden när risken för propp i lungan var befintlig var jag livrädd. Men nu när dom säger det ordnat sig och jag har lika stor risk som alla andra så har jag lugnat mig. Men skulle nog inte krävas mkt för att jag skulle tappa det igen om jag får symptom då åker jag nog till närakuten direkt.

      Men vet man varför du fick propparna från första början? Har de gjort någon utredning?

    Vem är pappa till Filippa Toremos bebis?!

      Enligt Bloggbevakning IG- så är det ute nu?

      Kollar du upp henne på Ratsit eller liknande tjänst ser du vad han heter.

        Åh, tack för så bra svar?

        Åh, tack snälla för ett jättebra svar!

      Står på Flashback

    Alltså träningstights. Jag har breda höfter och lår men smal midja och alla jäkla tights åker ner! Har ni några bra tips på sådana som inte åker ner? Blir knäpp snart

      Ninepine asana, jag har också breda höfter och låt med smalare midja och de är verkligen toppen på mig. Inte ett dugg genomskinliga heller.

      Tyvärr inget jättebra tips. Har samma problem och brukar köpa de som inte är så höga i midjan (tänk hur träningstights såg ut tidigare) där de har snören. Nike har. Men de sitter heller inte helt 100 så kan inte rekommendera det som lösning. Undvik gymstark iaf.. de sitter jättttteeedåligt..

      Sy in dom i midjan!

      Samma kropp, relode är de enda som fungerat specifikt slipstream. Har ofta M/L i tights men dessa köper jag i M om de är ljusare i färgen men S i mörkare färger och tycker S sitter bäst!

    Alltså HUR kommer man över den där snälla och bra killen som egentligen kanske är en super-douche?? Träffade en kille för ett tag sedan och han kunde ställa in med kort varsel pga han var osäker på oss och sedan typ försvinna på helgen. Jag blev less och ifrågasatte då jag fick känslan att han träffade och vi bröt det. Jag kände lite att jag sumpat pga jag kanske bara inbillat mig. Han hängde sig kvar och vi började sedan om att ses och han är på, för att åter igen ställa in och ”försvinna”. Visst, jag kan också skriva. Men jag känner mig så orimligt patetisk som att jag jagar efter honom. Diskuterar vi ex en plan om att ses kan han inte lova för han kanske har något annat och sen hör vi bara inte mer om den dagen överhuvudtaget. Hann dejta lite mellan det vi sågs och har motigt tackat ja till en dejt med en annan som velat träffa mig länge. Men huvudet är kvar hos den andra trots att jag inte vill och någonstans så tänker jag ju att det återigen är jag som inbillar mig

      Åh, känner igen den. Har du läst om limerence?

        Nää!! Men ska kolla upp det ombedelbart. Tack!!

      Genom att inse att den som försvinner och inte vill bestämma för att något bättre kan dyka upp, inte är varken snäll eller bra?! ??‍♀️

        Nej alltså det är ju det som gör det så komplicerat. Ena gången kan han planera och vara ”på” för att sen bara inte kunna planera. Sen är det jättebra när vi ses till att gå till tystnad i dagar. Har börjar ifrågasätta om det kanske är jag som ställer orimliga krav men rimligtvis försvinner ju inte folk på det sättet om allt är normalt. Det är ju ändå liksom inne på 5 månaden med detta så jag känner ju att jag vill släppa det men den där hang up:en att jag dumpar en bra kille genom att göra det släpper fan inte..

          Hans beteende är inte 50 procent bra och 50 procent dåligt utan 100 procent veligt. Vill du vara med en velig person.

          Att han är seg på att lämna besked tyder på att han har kontakt med flera kvinnor dessutom. Har ni kommit överens om att t vara exklusiva?

            Jaa. Vi enades om att inte träffa andra ”första gången”. Andra vändan har vi inte haft samtalet, men iom att beteendet fanns redan innan så känns det som att det inte direkt skiljer sig

      Han vill bara ha dig som ett tidsfördriv, han återkommer för att du värderar honom högre än dig själv.

      hade en sån el-Pelle. säger bara bort. inget att ha. när du väl bryter kommer du komma vidare. klipp allt. han är inte sjuste el visar respekt för dej.

      Du får försöka förstå och övertyga dig själv att hans beteende är otroligt oattraktivt och inget som intresserar dig. Han har visat flera gånger hur han känner för dig och du måste börja tro på honom. Du förtjänar en man som får dig att känna dig glad och trygg med. Om han ser dig som ett andrahandsval så är han allt annat än den ”snälla och bra killen” för dig. Det finns så många män där ute som antagligen skulle älska att få uppvakta dig ordentligt, skulle vara synd att missa dem för att man är upphakad på en tönt som honom 🙂

    Är det nån som kan tipsa om blodtrycksmätare att ha hemma som inte kostar multum?
    Min läkare vill att jag ska ta blodtrycket ofta men jag tycker det är bökigt att hela tiden behöva ta sig ner på stan till vårdcentralen och tänker att det kanske kan funka att hålla koll hemma istället. ?

      Min pappa har en omron m3 och den fungerar bra. Han också behöver ha koll på sitt blodtryck regelbundet ? finns på bland annat apotek hjärtat (billigast i webbshop) och de brukar ju ha rabatter tillgängliga rätt ofta så du kommer undan lite billigare

        Toppen, har sneglat på den och en kollega visade den också. Då kanske jag skulle slå till på en sån. ?

    Hej
    Behöver hjälp!!!!
    Jag tog för 6 månader sedan bort mina halsmandlar pga tonsillstenar till förbannelse. Glad för det.

    Efteråt har jag känt problem kring munnen ändå och jag vet inte vad det kan vara. Det är en obehaglig smak i munnen och det smakar som att det är någon infektion/var/snor i munnen typ vid visdomständerna delvis i munhålan. Och Det gör att jag känner att andedräkten blir påverkad vilket jag tycker är jättejobbigt…
    Jag gör rent ofta och hygienen i munnen är på topp och Jag ser ingenting som verkar vara tecken på att något ska vara fel. Enligt min läkare så ska allt vara ok efter operationen.

    Finns det någon som har haft Något liknande ??

      Gå till en annan läkare.

      Jag hade samma problem men det gick om efter några månader!

    Stör mig SÅ på barnvagnsgalen. Alla hennes bebisar är sååå jobbiga, ändå skaffar hon fler.
    Känns rätt ologiskt att ALLA barn ”bara är” missnöjda. Men vad vet jag.
    Sen delar hon allt, allt med barnen. Förståe verkligen inte, samt sånt jävla bekräftelsebehov.

    Söker för närvarande jobb inom redovisning då jag tar examen snart.
    Någon som arbetar som junior ekonom/redovisningsekonom? Vad fick ni i ingångslön? (Har tidigare erfarenhet från redovisning 1 år)

    Vad tycker ni om följande konst av Studio Edin, Bobbo Wallmansson och Sofia Lind? 3 Svenska konstnärer och 3 helt olika stilar.

      Bobbo och Sofias konst är schyssta, gillar Bobbos! Edin tycker jag känns lite B och tacky.

      Är tyvärr djupt oimponerad av alla tre. Känns som rätt grund och överhypad samtida konst. Vad tycker du själv?

      Nej, inte min grej.
      Jag gillar Nick Alm.

      Finns i varenda hem hos en ”inredningsintresserad” person. De där från Studio Edin kändes väldigt tacky som Yuanita skrev.. Kan däremot gilla några av Bobos tavlor. Det är åtminstone något som inte massproduceras och säljs för ganska dyrt.

    Ni som varit i förhållande och lagt upp bilder på er på Facebook/Instagram. Sen har det tagit slut och ni har skaffat en ny partner. Har ni då låtit alla gamla bilder vara kvar eller har ni tagit bort dem och isf varför?

      Jag tog bort korten, men i samband med att det tog slut så de var borta långt innan jag träffade en ny partner. Var väl mest för att slippa se dom när jag fortfarande var ledsen över henne och att det (jag vet inte om det är så egentligen) såg ut som att hon fortfarande var min flickvän när korten låg kvar.

      Låtit dem vara kvar. Vill inte skriva om min historia

    Någon med erfarenhet av vägglöss? Vi reste just i Spanien och jag lyckades få 34 bett. Trodde det var myggbett först. Tvättat och tumlat allt och isolerat resväska, men orolig att de hittat in i lgh.

      Fyfan min mardröm!!!! När förstod du att det var vägglöss? Innan du kom hem eller när du haft väskan hemma ett tag? Om du så fort du steg innanför dörren isolerade allt kanske det inte är någon fara

        Förstod det dag 5 på resan och ville döden dö. Det var mkt mygg där men slutligen diagnosticerade en läkare det som vägglössbett och vips tjohej där kröp de runt under lakanet. Vi tvättade det mesta i laundromater och tumlade hett, la in allt i olika plastpåsar och bytte hotell. Sen ställde vi väskan på innergården när vi kom hem och öppnade inte påsarna förrän kläderna skulle hällas i maskinen. Isolerade och slängde alla påsar. Plastade in resväskan och ner i källaren. Rädd att de kryper runt i tvättstugan nu och tar sig in hos någon (t ex oss).

      Köp vägglusfällor och sätt ut i lägenheten. Vid minsta lilla tecken på en lus i fällan så ring Anticimex direkt! Om du har fått vägglöss med dig hem kan du börja sanera innan angreppet växt sig jättestort. Här finns allt du kan tänkas behöva: https://stick.se/

    Fan jag skäms, skulle gå förbi en kvinnlig kollega idag som stod lite i vägen och hon var lite framåtböjd så jag klappade henne på röven. Vi har en väldigt skämtsam jargong och hon är den minst pk människan jag träffat. Är dessutom kvinna själv och hetero så noll procent intresserad men fattar ju att det var så fel av mig. Jag tror inte att hon tog illa upp men kan ju inte vara säker. Ska såklart be om ursäkt på måndag men borde jag skicka ett sms redan nu?

      Ta upp det på måndag. Hade inte skickat sms på helgen.

        Eller inte alls, men i alla fall inget sms.

    Fan jag skäms. Skulle få förbi en kollega idag och hon stod lite i vägen och lite framåtböjd så klappade henne lätt på röven. Vi har en väldigt skämtsam jargong och hon är den minst pk människan jag känner. Jag är också kvinna och hetero så fanns inget sexuellt motiv bakom men förstår ju ändå att jag gjorde fett fel. Ska såklart be om ursäkt på måndag men borde jag sms:a redan nu?

      Herregud nej. Du framstår som ett freak om du ber om ursäkt!

        Haha okej, tack för input. (Inte ironisk)

      Men hur reagerade hon eftersom du tänker på det fortfarande?

      Tycker inte alls det var farligt, ni är kompisar och har en sån jargong. Båda är kvinnor. Tror knappast hon ens tänkte på det. Och absolut inte i efterhand.

      Om du känner dig orolig så ta upp det på måndag, räcker att säga typ ”Du, det där skämtet i fredags, om det kändes konstigt för dig vill jag bara be om ursäkt!”. Troligtvis har hon inte tänkt på det. 🙂 Men då kan du lugna dig själv sedan.

    Jag tror fan i mig jag fick en riktigt ordentlig crush för två veckor sen. Träffade en tjej via jobbet och har inte slutat tänka på henne sen dess. Hon verkade vara en så otroligt cool, driven, intelligent tjej. Vi jobbar inte på samma jobb men kom i kontakt arbetsmässigt.. Nästa vecka ska jag ”träffa” henne igen men digitalt på möte. Är så NERVÖS!? Vad fan sker? ?
    Mvh kvinna 30+ med två kids och snubbe

      Förstår dina mixade känslor. Och kan såklart inte säga vart det kommer leda till. Men själv träffade jag för första gången en kvinna för ett år sen. 40 år, ensamstående tvåbarnsmamma och plötsligt sa det bara pang! Aldrig känt så stark attraktion med någon tidigare. Var häftigt, läskigt, nytt och alldeles underbart.

        Men guuu va spännande! Kan du inte berätta mer om hur det gick mellan er??

    Finns det en högre tolerans för kvinnlig bisexualitet än manlig? Står manliga bisexuella i allmänhetens syn rentav lägre i rang än manliga homosexuella? Diskutera i smågrupper

      Det tror jag. Jag vet att vissa tycker att bisexuella rent allmänt är ”giriga” eller folk som inte kan bestämma sig. Galet. Sedan tror jag också att män tycker att kvinnlig bisexualitet är lite spännande och porrigt. Kvinnor däremot är inte sugna på att vara tillsammans med ”en b*g”.

      Personligen upplever jag en viss tveksamhet eller så kring min egen bisexualitet. Den tas liksom inte på allvar eftersom jag är gift med en man. Vissa hävdar att mina tidigare relationer med kvinnor bara var en fas, eller inte på riktigt. Vilket är ganska ohyfsat.

        Nä det vore väl inget vidare för en kvinnlig bisexuell att vara med en man som bara gillar killar..

      Ja det tror jag. Jag vet att jag känt lättnad över att det är min dotter som är gay/bi, och inte min son. Skulle själv aldrig vilja dejta en kille som var bi. Av oklara skäl ska jag tillägga. Känns helt främmande bara.

        Skulle inte heller kunna dejta en kille som är bi.

          Känns oerhört avtändande med en bi-man.

        Vad dömande ni är. Jag är gift med en bisexuell man, på vilket sätt är det avtändande?! Det är ju personen man blir kär i, inte sexualiteten. ?‍?

      Jag är gift med en bisexuell man och han tycker absolut att folk i allmänhet ser ner på bisexuella män. Fånigt, tycker jag. Hur påverkar någon annans sexualitet dig?

    Har sett några inlägg på Instagram om människor som känner att de har ”out growth” (kan ha varit så de skrev eller nå liknande) deras miljö och typ inte känt sig bekväma längre. Och var tvungen att göra något åt det. Har någon av er känt liknande och tex flyttat iväg osv? För jag funderar på om jag är i ett sånt stadie nu typ. Jag känner mig inte helt tillfredsställd med min tillvaro. Men samtidigt så vet jag inte vad jag skulle önska var annorlunda

    Hej. Skrev nyss ett inlägg om mensvärk som sen visade sig vara en graviditet. Helt oplanerat, vi har varit ihop snart ett år, bor inte ihop än men vi har pratat om det, vi har två barn var. Det känns inte som rätt läge när vi inte ens provat att bo ihop men hela min kropp säger nej till abort ? pratade med killen nyss och han känner nej till det här just nu men vi kom fram till att ge det lite tid så att det får sjunka in. Men det känns inte som att det ger något, en plågsam väntan tills jag måste göra aborten för varför skulle han ändra dig? Han vill ha barn med mig men senare, när vi bor ihop och så. Men jag är 37 år och känner lite stress att det kanske inte går en gång till. Hur fasen tänker man en sån här gång?! Kan inte ens jobba då tankarna bara snurrar.

      Är ju såklart bara du som kan bestämma hur du ska göra. Men jag hade absolut utan tvekan behållt. Särskilt om ni vill ha barn i framtiden och du är 37 år. Bara köra! Är verkligen inte säkert att du kan bli gravid om 1-3 år om vi ska vara helt krassa.

    Hej. Fick veta för någon dag sen att jag är gravid. Helt oplanerat, vi har varit ihop snart ett år, bor inte ihop än men vi har pratat om det, vi har två barn var. Det känns inte som rätt läge när vi inte ens provat att bo ihop men hela min kropp säger nej till abort ? pratade med killen nyss och han känner nej till det här just nu men vi kom fram till att ge det lite tid så att det får sjunka in. Men det känns inte som att det ger något, en plågsam väntan tills jag måste göra aborten för varför skulle han ändra dig? Han vill ha barn med mig men senare, när vi bor ihop och så. Men jag är 37 år och känner lite stress att det kanske inte går en gång till. Hur fasen tänker man en sån här gång?! Kan inte ens jobba då tankarna bara snurrar.

      Tycker faktiskt det är lite oschysst av honom att vara negativ till graviditet nu men säga dig vilja ha barn med dig senare, speciellt med tanke på att han 1. Redan har barn och vet vad det innebär, redan är förälder, dvs inte en osäkerhet på om han vill leva familjelivet eller ej och 2. Din ålder, alltså klart att det kan gå senare men det är stor skillnad på att vara 20 och 37, inte som att man kan räkna kallt med att det kommer att gå fint ”om några år”. Låter som att du lutar åt att fortsätta graviditeten, hoppas att ni kan landa i ett beslut som funkar för alla.

      Om du är 37 år och vill ha barn, gör inte abort! Det är ju lite i grevens tid. Det andra löser sig.

      Jag blev gravid på första dejten. Idag är vi en familj. Om han vill ha barn med dig senare så hade jag kört på!

      Håller med E men kan ju vara att den negativa reaktionen går över. Vi är trots allt programmerade att se en oplanerad graviditet sonett problem. Låter inte som att ni borde vänta men tänk på att ha en plan b ifall du blir ensamstående med tre barn. Det bör du göra även om ni vill ha ett barn ”senare” så är ingen egentlig skillnad där.

      Är man 37 känns det väl dumt vänta till senare? Inget som säger att det är lätt bli gravid igen. Ska ni flytta ihop osv kanske du hinner bli över .40 innan dess.

      Säger din kropp nej så lyssna på den.

    Nån mer som stör sig lite på elsa bratt? Jag fattar ju att hon är en helt vanlig mamma och säkert rätt normal men jag kan inte sluta störa mig på vissa grejer hon gör. Dom lever så sjukt dyrt (dyra bilar, flera semestrar per år) för att vara en föräldraledig mikroinfluencer och en student. Kan bli illa till mods av att hon jämför sina barn till vad jag uppfattar som det yngre barnets nackdel och jag tror inte att så små barn som hennes kan förstå ironin i hennes retsamma rättande. Men som sagt, helt normala människor vilket för mig (som är störd) gör det mer triggande att störa sig på :p

      Vill också veta vem som ställde känsliga frågan till henne?!?

      Sjukt dyrt? De är väl utomlands en vecka per år, det har ganska många råd med. Sen hade de väl sålt sin bostadsrätt i Stockholm, klart man har pengar då.

      Vad gäller ekonomin så tror jag inte de har det så extravagant. De unnar sig en resa per år (typ) och hon skrev ju själv häromveckan att de sålde av massa kläder och porslin för att få lite extra pengar till sommaren. Så jag uppfattar det som att de prioriterar en resa och då går det precis runt. Sen har de väl inga dyra vanor till vardags? Äter alltid hemma, handlar mycket second hand till barnen både vad gäller kläder och leksaker mm.
      Däremot stör jag mig lite på att allt kring henne ska vara så dramatiskt. Hon gör så stor sak av sitt mående, gör sig hjälplös och andra (Cornelia, svärmor, vänner) ska steppa in och ta hand om henne. Och allt blir en sån stor grej, hon fattar väl att det är bra content och att hon får massa bekräftelse av det. Det var SÅ jobbigt att välja kläder till Mama-galan, SÅ jobbigt att köra bil mellan Uppsala och Stockholm. Såna dramaqueen-grejer känns väldigt töntiga.

    Någon som har erfarenhet av Beauty works hårextensions? Eller yey/ney om andra extensionsmärken?

    Förlåt för snyftinlägg ❤️

    Jag och min man ansökte idag om skilsmässa ? Sorgen är brutal, jag har aldrig gråtit så mkt i hela mitt liv. Men vi har verkligen gjort allt för att försöka rädda äktenskapet. Men nu funkar det inte längre. Finns det någon i samma sits eller ni som har separerat? Hur överlever man denna ångesten och sorgen? Fattar att tiden läker alla sår men det känns väldigt långt borta i nuläget. Känner mig orolig för att bo ensam med barnen. Vi har liksom levt ihop i 11 år och nu ska jag klara allt helt ensam? Hur????

    Har jag drömt eller har någon här skrivit att Markoolio är dominant i sängen? Var kan jag ta reda på mer? 😀

      Det var någon som skrev att hennes vän legat med honom och berättat det. Vet inte om det går att ta reda på så mycket mer än så ?

      Jag har också läst det här och varje gång jag ser han i tex Bäst i test eller på Instagram så börjar jag tänka på det och om det stämmer ??

        Haha samma här! Han gick från ful till snygg i mina ögon då ?

          Samma här! Tycker typ det är lite jobbigt att se honom på tv nu för börjar föreställa mig honom näck…? Alltså wtf ?

      Jaa! Det var i min tråd där jag skrev att jag är kär i Markoolio!
      Det var tyvärr allt som framgick ☹️

      Haha jag skrev om min kompis som legat med honom! När det hände var hon en väldigt nära vän till mig så jag skulle ändå säga att det är säker källa. Dominant och gillade att ta för sig var det hon berättade om honom!

        Omg ???

        Fast det är väl beroende på hur hon uppfattade det också? Inte alls säker att andra skulle se det så.

          Självklart! Men så är det ju alltid i allt? Alla människor upplever ju saker olika hela tiden.

    Borde jag söka vård för min mensvärk? Ibland kan jag få grova anfall av värk, i samband med dem blir jag alldeles yr och pendlar i medvetslöshet, och det gör så förbannat ont i livmodern att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Om jag tar 1 ipren och 2 alvedon ger det dock med sig efter ett tag. Det händer inte varje månad, men ändå ganska återkommande. Kan väl inte vara normalt?!

      Verkligen inte. Låter som endometrios, boka tid hos gyn ☺️

        Kan man få det som vuxen? Jag har börjat få såna problem nu vid mens.

          Absolut, alla med endometrios har inte ens problem överhuvudtaget medan andra (jag) dör lite smått sen jag fick min mens.

          Ring gyn och prata, finns ju även andra problem. Men man ska inte behöva lida ?

            Med vuxen menade jag över .40 ? Jag glömde skriva min ålder.

            Ja fy fasiken vad vidrigt det är när det gör så ont. Har du haft problem sen du fick mens som tonåring?

            Kan en gyn se sånt? Eller måste man oftast göra titthål för det?

              Ska tillägga att jag inte är ts utan hoppade in med min fråga eftersom jag upplever samma.

              Absolut, det tror jag säkert! Finns ingen åldersgräns, så tänker att man alltid kan påbörja utredning oavsett ålder. Men ja, det sätts diagnos efter titthål (ibland utan).

              Yes. Sen min första mens, svimmar/kräks/kan varken stå/sitta/ligga. Det är hemskt, tappar livslusten varje mens/ägglossning pga smärtor ?

                Tack för ditt svar. Jag var nyligen på en kontroll (men för annat) och då såg allt normalt ut. Men jag funderar ändå att det är nåt ditåt då jag svimmade sist för jag hade så ont. Och tycker mer stämmer in när jag googlar på det.

                Usch vad hemskt för dig. Har du inte fått någon hjälp?

      Att ha så ont att man pendlar i medvetandegrad är inte normalt, nej.

    Hur gör ni vid magsjuka? Hade en diskussion kring detta idag där en kollega tyckte att alla i familjen är hemma vid magsjuka medans vi var några fler som tyckte att de som är friska kan ”leva på som vanligt”. Hur tänker ni?

      Det blir dyrt för samhället om tex. båda föräldrarna ska vara hemma från jobbet bara för att ett barn har magsjuka. Man kan väl vara extra försiktig men man måste kunna jobba om man inte är sjuk.

        Ja vi tänkte lite lika. Sjukar man sig så vill man ju göra det för att man själv är sjuk och inte för att någon i familjen har magsjuka. Min ena kollega tyckte däremot att det är helt rimligt att samtliga i familjen sjukar sig och är hemma ?

          Vi följer 1177.se rekommendationer, både hemma och generellt på arbetsplatsen.

          Är man frisk och symptomfri går man till jobbet, ingen familjekarantän. På jobbet är vi många småbarnsföräldrar, så vi säger det alltid ”jag spritar mig och håller avstånd nu för vi har magsjuka hemma”.

    Skulle vilja lära mig att färga ögonbrynen hemma, har aldrig gjort det och vet inte hur man går tillväga. Ge mig era bästa tips!

      Köp Depends ögonbrynsfärg, finns på bla Kicks. Följ instruktionerna. Klart! Jag har färgat själv i flera år. Plättlätt.

    OT så söt bild till ”öppet spår”! ?

    Någon mensexpert här inne?
    Är strax över 40. Alltid haft regelbunden mens, mellan 30 och 32 dagar emellan.
    Förra mensen var två veckor sen. Och nu kom mensen igen efter endast 21 dagar.
    Antar att det inte är något jättekonstigt. Men undrar ändå varför det kan bli så?

      Förklimakteriet?

      Förklimakteriet?

    Ge mig hopp
    Jag ska på arbetsintervju
    Får jag jobbet kan jag köpa lght för 795 utgångspris i den orten , min nuvarande kostade 1095 och förhoppningsvis värt typ 100 k mer.
    Såklart att budgivningen kan göra sitt
    Men jag är hoppfull och har dagligen bett gud om ett sign om att inte ge upp , jag tror verkligen inte på gud men om jag får jobbet så kommer jag göra det.
    Lägenheten är super- fin , i en mindre ort därav lägre kostnad . Massa garderober och lugna färger min adhd kommer leva happy life. Den är 1000kr dyrare i hyra än vad jag har idag men jag betalar idag 1000kr ränta så känns värt då jag nästan kommer lägga hela summan kontant . Förresten inte då ja måste köpa en bil iof. Ska boka möte med banken och se vad dom säger.
    Kan ju inte säga till arbetsgivaren jag sökt till att jag planerar flytt och söker nytt jobb pga mitt miserabla liv jag vill fly ifrån .
    Hade tur när jag köpte 2017 att räntan var en annan för idag hade ingen bank beviljat mitt lånelöfte på samma lght. Så sjukt att man går på inkomst o inte vad man kan spara för en deprimerad tjej utan framtidsutsikt kan tyvärr leva utan mat och därav spara pengar . Noll livskvalité jag rekomenderar de ej. Vad vill jag ens med min kommentar , INTE skryta för man vill 100% ha ett värdigt liv och inte mitt som innefattar jobba sova spara pengar pga skralt med vänner. Men jag lovar att äta mat ordentligt om jag får jobbet . Svälta sig dödar din själ det är ej värt de på en enda punkt. Tack för att du läste <3

      Varför mår du dåligt?
      Har du ingen familj eller vänner att prata med?

      Hoppas du får jobbet!

    Ikväll har jag varit på Veronica Maggio-konsert på Evenew.
    Nån mer som var där? Jag vill prata om den! Är fortfarande helt salig!

    Den glada förväntan precis innan förtogs något av att en läkare ringde en fredagkväll och sa att jag har en cysta.

    Har inkassoskulder jag behöver bli av med, hur gå tillväga?

    Bytade ett välbetalt arbete till ett annat som lovade guld och gröna skogar, tji fick jag så nu står jag här. Skulderna är inte stora men behöver lösa situationen nu.

    Har en klump i magen, har hittat ett annat arbete som erbjuder mer i lön, börjar där i månadskiftet.

    Någon som varit i liknande sits och kan berätta hur ni gick tillväga? ett hopbakslån a la Lyxfällan, SM*-lån, banklån? (s*s-lån var på skoj…)

      sök dig till kommunens ekonomirådgivare. det är gratis.

      har precis fått hjälp av den av andra orsaker. verkligen guld!!!! bästa jag gjort:)

      A: råd är jättebra! Budget- och skuldrådgivare kallas det i många kommuner.

      Har du ngt som du kan panta för att lösa det kortsiktigt? Guldpriset är högt och Sefina tar emot elektronik. Hoppas det löser sig snart ❤

      <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.