Magdalena Graaf om att bli äldre

Bildkälla: Magdalena Graaf blogg

Ps Det diskuteras om min hud. Rynkig, gammal, torr.. Inne bland kommentarerna.
Jag är snart 50-år gammal. GIVETVIS har jag ett rynkigt dekolletage, ansikte, armar, mage. Pigmentsfläckar och solskador

Jag är stolt över att min kropp fungerar, bär mig, och jobbar för mig.
Lite bucklor, repor och slitage är bara underbart. Så vet vi att kroppen används.
Jag hade lätt kunnat slipa ner bröstkorgen med syror, sprutat in fukt i hela kroppen, eller hållit mig inomhus i skuggan. Retuscherat eller använt mig av massor av filter
Men Nix. Nu gör jag inte det. För det stör inte mig. Jag är tillfreds och har sedan länge accepterat mig själv OCH att jag blir äldre. // Magdalena Graaf

Magdalena Graaf bemöter diskussionerna om sitt utseende på bloggen, och kallar sig själv för en ”stolt bärare av ett manchesterbröst”.
Att åldrandet inte längre stör henne eftersom hon sedan länge accepterat sig själv OCH faktumet att hon blir äldre.
Jag tycker det är härligt med en motpol till alla hysteriska 25-åringar, vars största skräck i livet verkar vara att det syns på dem att de lever och har levt. Att de är en minut äldre nu än för…ja, en minut sedan.
Det går inte riktigt att förklara för någon, hur man gör för att inte bry sig, men åh vad den känslan är skön, när man inser just det.
Att man inte bryr sig. Särskilt inte om vad andra tycker.
Den slår det mesta. Rekommenderas starkt.
Den får fem av fem svarta katter.

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  jomenvisst
  Hals och dekolletage är svåra att dölja ålderstecken på.
  Om hon vore lika ärlig ändå när det gäller ansikte skulle hon få sex svarta katter av mig

   hon har ju skrivit öppet om sitt facelift??

    Och ögonlocksoperation och fettsugning av magen och fillers och och och……naturell och kriminell (skoja om kriminell det står Louie för)

     Ja det var väl bara något år sedan hon gjorde ögonlocksoperation sist, var väl förresten precis när hon träffat Loui, och i samma veva fyllde hon väl ansiktet eller sprutade in fukt hette det väl, och så heter det att hon svullnar i ansiktet. Ibland verkar hon glömma bort vad hon tidigare berättat. Sprutat in fukt i halsen har hon väl oxå visat tror jag. Har hon förresten köpt ett hus i Spanien nu, plötsligt har ju Loui ett hus där? De skulle ju köpa hus där ihop innan hon sålde sitt radhus, troligtvis mest därför hon sålde det. Tydligen blev det fri resa till Spanien eftersom hon gjort en massa reklam för sina vitaminer där och även för ett särskilt klädmärke, heter alltid att ”en vän har butik” när hon gör smygreklam.

    Blir man så svullen av facelift, trodde tvärtom?

   Jag tycker det är så otroligt patetiskt av sådana som Graaf, Toftby m fl medelålders offentliga personer som springer häcken av sig till alla möjliga olika institut och fixar både det ena och det andra för att försöka se yngre ut. Äg er ålder istället. Ni ser bara ut som femtioåriga tanter som försöker se yngre ut. Ta hand om kropparna på rätt sätt istället och skippa alkoholen ett tag som gör er spritdallriga i hullet så behöver ni inte söka genvägar. Toftby är så överjävligt patetisk just nu. Kör fullkomlig totalrenovering inför den stora dagen D. I varannat inlägg skriver hon att hon ääääälskar att fylla 50. Jo tjena. Paniken lyser igenom med alla hennes sjuttioelva operationer och fix med kroppen.

    Håller helt med. JT var jättesnygg tidigare men försöker nu mer att se ut som en liten flicka med fixade mungipor som pekar uppåt, botox, gräsliga tatuerade ögonbryn och fillers. Synd då hon skulle kunna se smashing ut!

     Jag förstår verkligen inte grejen med dessa fejkade påmålade tjocka ögonbryn…….. OK att bättra på sina egna lite för att de ska bli lite fylligare, men att måla på två tjocka streck……… Samma sak med ögonfransar som ser jättefejk ut, och är som tjocka gardiner…… Why??

      Här är en till. Jag tycker det är så konstigt att de inte ser själva på tex.bilder de lägger ut, hur oerhört konstigt (och imo fruktansvärt fult) det ser ut med två påmålade tjocka tuschstreck i nyllet. Beträffande Graaf så ser hon ju bra ut och jag tycker hon pajjar sitt utseende med tex. dessa ”mattfransar” till fransar, medans däremot Toftby är alldaglig och antagligen därför hon måste ha allt detta fejk, för att synas (när hon skall ta selfies med nån kändis?)

      Om man går till någon bra så kan det bli snyggt, gjorde själv o trivdes väldigt bra, slapp o fylla i dom på flera år.

       Ja, det kan jag tänka mig. Men ser ju på en del som gjort det, att det KAN se väldigt naturligt ut och stämma överens med deras egna färger sas. Sen handlar det nog om, förutom någon bra som gör det, vad för el hur mkt bryn man har sen innan. Har man väldigt tunna, utan mkt strån och fyller i ”fyrkantiga” stora mörka bryn, så blir det ju lättare ”tusch effekten”.

     Ja, herregud! Var tvungen att gå in och kolla på Toftbys blogg, hon ser ju inte klok ut längre!

      Och nu fick hon ännu mer betalt ?

    Tänkt precis samma…. Det senaste påhittet nu är trådlyftet av fejset. Att hon (JT) orkar hålla på att försöka se ut som sina döttrar men det blir bara pinsamt…. Och denna 50-årsfest som hon kallar ÅRETS FEST…. Herregud!!

   Att de inte förstår vad solen gör mot huden.

   De solar och reser mycket. ( Graaf, wahlgrens, Toftby m fl)

   Sedan går de på många olika dyra behandlingar för att försöka fixa huden.

   Maggan tar vad jag vet gjort någon sorts syrabehandling av dekolletaget.

   Så motsägelsefullt!

   Kolla Katrin zyto som skyddar sig i solen. Så mkt bättre hy hon har!

    Eller så skiter man i vilket och njuter i nuet.

     Hade aldrig slitit i hudcancer.

     Sedan är det ju rätt uppenbart att dessa kända kvinnor ej skiter i vilket…….. de kämpar och bryr sig i högsta grad!

    Fast Johanna skyddar sig oxå och K är inte 50 än ?? just wait, saker o ting händer bara plötsligt på ett par år

    Det Magdalena skriver låter ju jättebra.
    Men det är ju så att hon kan vara den som mår sämst av att bli äldre.
    Allt enligt henne själv. Men visst kan det ju vara så att hon plötsligt för någon månad sen, ändrat sig, och tycker att det är fint med rynkor o skrynklor. Otippat, men heja henne i så fall.

    Zytomierska har en mer pigmenterad hy, vilket ger ett annat skydd än någon som har lite pigment och blir skär i solen. Det går inte att jämföra så där rakt av.

    Vad föreslår du förresten? Sitta hemma i molniga Sverige och tråka, för man ska ha en slät hy så långt upp i åldern som möjligt? Varför inte vara utomhus och njuta av värmen (tror inte på att de inte använder solkräm. Möjligtvis att det inte var mycket solkrämsvana i barndomen med föräldrar som var födda på 30-40-talet). Man blir rynkig ändå och kvinnorna du nämner är inte längre i 20-30-årsåldern. Vi får rynkor oavsett hur mycket vi smörjer oss, det är en del av livet. En del är också genetik och inte enbart livsstilsval.

    Ack ack vad är en dag i solen när man kan sitta inne och bevara huden? Hellre härliga upplevelser än att noja över en typisk kvinnofälla. Håller du lika mycket koll på mäns rynkor och jämför, kommer med ”rapporter” med mera?

    Wahlgren är väl nästan 60 år eller? Ingen i den åldern kan förväntas ha en hy som en 40-åring! Rynkskamning juh.

  Säger kvinnan med ansiktet fullt av fillers

   Ja mellan raderna känns det som om hon mest är besviken att det inte finns något sätt att stoppa ålderstecken på bröstet…

    Fast hon skriver ju vad man kan göra för att stoppa det men att hon valt att inte göra det.

     Men det är bullshit. Syror kan förebygga rynkor en aning men de kan inte göra bröstet slätt om man redan åldrats där såsom hon har. Samma med ”spruta in fukt i hela kroppen” – vad menar hon ens? Hon vet att det finns en gräns, som hon nått, och därför försöker hon framstå som att hon är chill med åldrandet…

      Det kan man. Lägga in fillers i linjerna på dekolletage är ingen stor grej. Om man så vill.

     Jo tjena.

   Den överläppen lurar ingen…

   Ja, ska hon säga det. Hennes ansikte ser ju helt sjukt ut av alla ”behandlingar”…

   Exakt, detta är bara ett sätt att ursäkta att hon inte har pengar för att fixa ännu mer så då ska hon stoltsera med det ist.

    ”Inte pengar till att göra behandlingar”??? Hon får/fick ju betalt för att EV.
    göra en behandling! Kliniken taggas i inlägget eller gjordes då hon fortfarande höll på. Som alla andra bloggare eller influencers som inte skäms för att visa vad de sysslar med!

  Gjorde inte hon ögonlocken nyss?

   Jo plus sprutade in fukt i hals och ansikte, vad hon själv sa i alla fall. Hon går ju ständigt på olika behandlingar samt förlänger hår, fransar och tatuerar ögonbryn. Men det är ju bra om hon känner att hon inte bryr sig om sitt åldrande och om rynkor.

  Vad betyder dubbelmoral?
  ’moral’ som innebär att man säger sig följa en princip men handlar i strid med denna.

  Stämmer ju inte alls! Hon gör ingrepp och går på olika behandlingar för att inte se äldre ut. Det är bara en click-bat!

   En click-bat ?

    Ja sorry blev ett streck istället för i. clickbait såklart

     clickibat

  Fast hon gör ju olika behandlingar så hon får noll katter av mig.

  Glöm inte bort att smörja hals och dekolletage varje morgon och kväll som ansiktet! Är 40 snart och len som en barnrumpa även där och då älskar jag att vistas i solen! ? Hela hon osar åldersnoja så köpet inte alls det hon skriver.

   Eller så lägger man den tiden på annat och skiter i att man inte är ”len som en barnrumpa”.

    Tar max 30 sek ? Dessutom så underbart att vara insmord och len! Men det brukar ju vara nån sjuk tävling om att folk ska låtsas vara så upptagna när allt handlar om prioriteringar! ☺️

     Precis, prioriterar helt enkelt annat före att vara len.

      Man använder ju inte spf bara för att vara ”len”, det främsta syftet är att skydda mot hudcancer… Det låter som båda ni och Maggan glömt det.

     Fast du fattar visst inte. Det är inte viktigt för de flesta. Och då prioriterar man annat som är av betydelse.

   Fast du är ju lika åldersnojig och utseendefixerad som henne. Båda ni verkar känna er lyckliga av att vara rynkfria men ni tar till olika metoder.

   Varför ”måste” man komma ihåg det? Det du skriver är att det är viktigt att fortsätta vara slät där.
   Jag är 42 och slät där med utan att smörja mig, är liksom inget viktigt att fokusera på

   Före 40 har väl knappt någon rynkor?!

    Exakt, vänta bara.

  Lite besviken på Camilla här. Det finns ju en massa äldre influencers som är förebilder i denna del, tex Susanne Histrup. Maggan är def. ingen förebild här.

   Eller pantertanten. Ett lite udda val av förebild här ja.

    Verkligen, +1 på den.

  Maggan är så motsägelsefull…

  Jag är 33 och har ”rynkig” bröstkorg. Alltså slät hud (än så länge) men linjer som går från mellan brösten och upp. Alltid haft och bara så en ser ut 😀

  Whitehairwisdom på instagram är den vackraste kvinnan jag vet. Jag är trött på att skönhet ska vara något som är reserverat för unga människor. Jag tyckte redan när jag själv var runt 18 att vackra kvinnor i 45 årsåldern var vackrare än yngre vackra kvinnor.

  Det är vackert att åldras och att håna kvinnor för att de får rynkor och tappar spänsten i huden är en så märklig sak att göra. Även kvinnor som är 20 år idag kommer snabbare än de tror att vara 50 år.

  Jag tycker att Sigge E sa så bra att den enda skillnaden på någon som är ung och någon som är äldre är att den äldre vet hur nära de båda är egentligen. Den yngre fattar inte det än bara.

   Och allt handlar ändå om att vara vacker.

   Jättevacker! Men definitivt botox i pannan.

  Hon konstaterar själv att hon har solskadad hud, men ändå fortsätter hon att sola. Makes no sense.

   Många med solskadad hur gör det för det värsta dom vet är att vara bleka. De tycker det är försent med alla rynkor el ja läderhud så det kan lika väl fortsätta. Icke kändisar så de skulle inte bekosta själva för massa behandlingar. Hur mycket man än skulle göra så kommer man inte undan i slutändan

   Hudcancer är ju så eftersträvansvärt!

    Har själv fått en solskada o jag har inte solat på flera år. Ska gå o ta bort den och förhoppningsvis utvecklas det inte till något mer. Sen vill jag inte sola då jag får massa nya leverfläckar hela tiden, även om jag inte solar plus att jag får mycket mörka piggmentfläcksrpå kroppen o tycker inte det är så fint. Så även om jag inte solat på flera år kommer jag inte undan.

  Maggan stolt över sin åldrande kropp?Tydligen bara över det som är svårt att göra något åt, resten av kroppen (som syns) lär inte åldras utan tvärtom bli stelare o stelare?

  Hon är ju allt annars än tillfreds med sin kropp, bantar ständigt, fillers , hårförlängningar, botox och ögonfransförlängningar. Och det gör hon ( och alla andra som de vill ) men påstå att hon är tillfreds med sig själv? Stämmer ju inte.

   Jag hoppa verkligen att hon lägger pengarna på en bra psykolog och förstår att hon duger precis som hon är – för det gör hon verkligen.
   Reagerar när hon klagar på att hon inte har råd med semestrar med barnen och att stugan i fjällen var så enkel. Om hon la av med allt fix med kroppen, så räcker det gott och väl gill en semester med barnen.

   Jag hoppas hon finner inte ro nu och att hon inte känner behov av botox, olika operationer länge. Hon är ju fin redan. Att se ut som 50 när man snart är 50 är väl helt naturligt?
   Tittar man på hennes syster så har det ju gått helt överstyr med alla ingrepp, plus bantning.
   Så ledsamt att se. Fina tjejer båda två utan fix.

  Hatar när folk använder uttryck som ’manchesterbröst’ eller dylikt. De får alla andra som ser liknande lära sig att de är så äckliga att det till och med finns ett nedsättande namn för det.

   Jag känner mer att det handlar om att göra det vackert igen. ”Manchesterbröst”, ”tigerränder”, ”kärlekshandtag” osv. Kalla det för vad det är – rynkor, bristningar och valkar. Illa att vi bara ska kunna acceptera det om vi kallar det för något gulligt eller roligt.

  ???, vem älskar att åldras? Knappas Magdalena Graaf i alla fall!

   Jag har inte fått intrycket att hon är tillfreds med att åldras, däremot tror jag att hon har kommit till en punkt där hon inte längre kan få bort sina ålderstecken utan tvingats att acceptera dem.

   Hon har bidragit till att oerhört många tjejer/kvinnor genom åren fått komplex för sin kroppar. Mig inkluderat som var tonåring då under deras storhetstid i slutet på
   90-talet när ”systrarna Graaf” vek ut sig med kroppar efter den tidens skönhetsideal dvs små rumpor, smala kroppar men med stora silikonbröst.
   Glad att den tiden är förbi när kända normsnygga kvinnor vek ut sig i mansmagasin, men tyvärr har det inte blivit bättre utan värre på andra sätt mycket tack vare sociala medier och filter, Kardashians osv och det är bara för sorgligt vad tjejer/kvinnor utsätter sina kroppar för idag.

   Att få rynkor på bröstet är ärfligt skulle jag säga. Jag undviker att sola och har inte en rynka i ansiktet men på bröstet däremot har jag fått precis som min mamma. Jag har till och med slutat färga håret och har nu gråa slingor i håret.
   Trivs med att åldras och det känns underbart att inte ha någon åldersnoja.

  Det första vettiga jag har sett henne skriva på många år!

   Njaaaaaaaaaaa, grejen är den att det så mycket dubbelmoral i det hon skriver och menar.

   Fast det är ju inte sant.

  Alltså, det vore ju så härligt om hon menade det hon skriver, men av nån anledning har jag svårt att tro på henne. Tycker hon verkar rätt skön som person emellanåt, men det är ngt som skaver och ger det max till efter sommaren, då är det en ny quickfix som gäller. Hon var väl i Thailand på ”hälsoresa” nåt år, tappade (vad jag minns hon sa, kan ha fel) ca 20 kilo på typ tre veckor av detta ”hälsosamma” hon pysslade med där, vad det nu var, är högst oklart dock, men det var väl några nytillkomna ärr på kroppen efter det..Hon borde vara snällare mot sig själv kan jag tycka.

   Tappade 20 kg på 1 år! Gå tillbaka i bloggarkivet så ser du. Har alltid tänkt att hon åkte till Thailand för just ”hälsans skull”, förmodligen mest den mentala hälsan. Exet Philips ständiga resande och kvinnoaffärer plus alla barnen och deras olika åldrar och problem… Personligen hade jag nog brutit ihop totalt mellan varven.

  Man kan ju undra varför man väljer att ”blåsa” upp sina kinder så man helt ändrar utseende. Hon var ju väldigt söt när hon var tillsammans med Hedman. Hon är inte den enda, Å*sa I*ngr*osso ser ju likadan ut m.fl. Vad händer när huden blivit så uttänjd att det inte går att fylla på mer? Kirurgiskt ansiktslyft?

  Använd ?? solskydd ??

   Vem använder inte solskydd?

  Det handlade ju INTE om Magdalenas rynkor eller att hon ser för gammal ut som han fick för sig. Det var ju om sol, torr hud och hur man tar hand om huden där efter, som kommentarerna handlade om.

  Lite dubbelmoral eftersom Maggan redan gjort många skönhetsbehandlingar/ingrepp för att se ”yngre/bättre ” ut.

  Jag är 54 och har aldrig gjort något ingrepp, har inte ens gjort någon behandling, har aldrig känt behov av sånt. Jag är absolut inte särskilt snygg eller så, jag tycker bara att livet fungerar lika bra utan att vara ”kn***bar” som feministerna kallar det.
  Det enda man inte får är uppmärksamhet och flirt från snygga män, och det är ju inget konstigt med det. Men det verkar vara väldigt viktigt för många 50+ kvinnor, att män fortfarande ska vilja ha dem. Jag klarar mig bra ändå, vid 54 och med tre vuxna barn känns inte uppvaktning från män som något jag fortfarande behöver.

   Har man levt på sitt utseende och man sen blir äldre och inte längre är ung o snygg, då blir livet lite jobbigt.

    Det behöver det inte alls vara. Min mamma jobbade som modell innan och hon är glad över pengarna hon tjänade för de gav henne frihet. Hon har även sagt att det är mest andra som lagt vikt vid hennes utseende och inte hon själv. Det handlar om hur trygg man är och om du inte känner att alla i alla rum du kliver in i måste uppmärksamma och berömma dig för ditt utseende, då är det väldigt odramatiskt när folk slutar vända sig efter en vid ett åldrande. En trygg person har fokus på personer den vill ha i sitt liv, en otrygg person söker bekräftelse från nästan alla den kommer i kontakt med även om det är personer den aldrig kommer träffa igen efter ett hastigt möte.

    Klart det blir en sorg att åldras om man hänger upp sitt värde i att vara ung. Den trygga personen värderar att den FÅR lov att ha privilegiet att åldras. Perspektiv är viktigt att ha och att generalisera och säga att livet blir jobbigt om man varit ung och snygg, är lite märkligt.

    Snyggheten är oviktig, men en äldre/gammal person kan också vara snygg! Kolla på Ewa Fröling hon är snygg och även äldre!

  Hälsoresan i Thailand var en omskrivning för fettsugning, om man tittar noga så ser man att Magdalenas navel ser lite speciell ut så som de ser ut efter
  Magdalena är allt annat än tillfredsställd med sitt åldrande och kropp, det sprutas, lasras och bantas ständigt.
  Fettsugning, tuttlyfft, ögonlockslyft, fillers, olika syror som sprutas i ansikte, laserbehandlingar, dom där hiskeliga fransarna hon gör som hade kunnat gå undan på en fjortonåring som inte forstår bättre.
  Allt är väl fine om hon kunnat stå för det istället för att att utropa att hon väljer att åldras med värdighet.
  Och sedan det ironiska att hennes lojala man vid hennes sida säger att han föredrar en naturlig kvinna ?‍♀️
  Det blir väldig mycket komik.

   Förstår inte hur ni orkar granska andra människor sådär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.