Dasha tar hjälp av en sömncoach

Bildkälla: Dasha Girine Instastory

Dasha Girine och hennes sambo har tagit hjälp av en sömncoach för att hjälpa sin son att somna lättare på kvällarna. 
Enligt Dashas inlägg så har sonen Cosmos ballat ur helt när det kommer till nattning. Det kan ta allt från en till tre timmar. Storebror Atlas somnar vis 19.30 medan Cosmos härjar till typ 22. 23 vissa kvällar, och därför har de tagit hjälp av en sömncoach.

Jag vet inte vad en sömncoach för barn gör, men har själv genomgått en behandling för sömn som innehöll en del som var ”sömnrestriktion” vilket mer eller mindre räddade mitt psyke eftersom jag inte kan äta sömntabletter.
Sedan min behandling har jag sovit varje natt och inte ens haft ett behov för sömntabletter, så jag hoppas den här behandlingen är lika lyckad för Cosmos och hans familj.

Sömn är SÅ viktigt, och är idag en av mina favorithobbys! 😉


Dasha hann uppdatera om natten innan det här inlägget publicerades, och det verkar ha gått hur bra som helst!

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det nya grejen hos influnsers nu? Sandra B också.
    Var det inte D som ändå ger dem skärm jämt. Kanske därför det är svårsovet sen

    Cosmo å atlas, christ….

      Ja kanske gulligt på ett barn men vuxen, nej inte mycket! ?

      Funderar också på om allt paddande inte fuckat med sömnen för den ungen. Och vad är det som är så revolutionerande tips sömncoachen ger som söver han på en sekund som man inte tänkt på själv?

        Det kan ju vara smågrejer att korrigera som gör stor skillnad för utfallet. Måste inte vara nåt ”revolutionerande.” Alltid bra med nån annans ögon.

      Sigetty har också sömncoach till sina tvillingar.

      Verkar vara på modet.

      Nicole F fick coachning av grundaren på Babynaps och nu sover hennes bebis tydligen mycket bättre. Skulle lätt tagit hjälp om jag hade fått barn igen!

    Coolt, kan du inte berätta mer om vad din sömncoach ordinerade?

      Ja berätta gärna vads om funkade så bra

    OT men huuur imponerande var inte elsa billgren som sjungande popcorn…?

      Jätteduktig! Men kan nästan inte titta längre för Nour förstör ju precis alla låtar med att sjunga med.

        Ha, gillar nour men sant- ljudansvarig borde minska ljudet på panelen när folk uppträder.

        Står inte ut med Nour! Maken till gapig människa har jag aldrig sett förr. Kan inte förstå att hon faktiskt var rätt rolig på standup för typ 15 år sedan…

      Hon va otrolig speciellt dansen?? Kände igen rösten rätt tidigt in i säsongen då jag lyssnar på hennes podd men fick inte ihop det pga att hon verkade så himla dansvan, tji fick jag!

      Jag blev sjukt överraskad. Följer Elsa så borde fattat, men tycker hon hade en otroligt kraftfull och fin sångröst!

    Förstår inte varför det skulle vara fel att ta hjälp om hjälpen finns? Brukar vara det första rådet man får om man har problem med sin hund och de är ju rätt lika barn i många avseenden ?

      Håller med, dessutom är det väl lika mycket för barnets skull som för ens egen. Dvs kanske inte för att man inte pallar med sina egna barn som vissa verkar tro utan snarare för att man vill att de ska må så bra som möjligt. Märks tydligt på mitt barn de perioder sömnen varit sämre att det är tröttare och gnälligare på dagarna och att det är gladare och mer tillfreds när det sover bra på nätterna.

    Får man ingen ”utbildning” coachning alls numera från vårdcentraler typ i mamma grupper och av barnmorskan? Alla verkar så lost när det gäller att ta hand om sina barn. Man vill bara ta genvägar ,undvika konflikter och helst slippa vara den vuxne i rummet som sätter gränser.
    Får man inga råd av sina föräldrar el vill man inte lyssna på dem?

      Min BVC-sköterska säger typ ”det är så individuellt, det är jättesvårt att svara på” på alla frågor när man helst vill ha konkreta svar så inga direkta råd där. Mammagrupper (både irl och online) tenderar att bli rätt extrema tycker jag och man kan i princip aldrig göra rätt. Nu är jag ganska trygg i mig själv och att jag kan avgöra om mitt barn mår bra eller inte (är vårdutbildad, vet inte om det bidrar ngt eller bara är personlighet) men kan verkligen ha förståelse för att föräldrar tvekar på sig själva och önskar mer konkret stöd.

      Bvc? Skämtar du? Det slutar med att man själv får undervisa barnmorskan eller distriktssköterskan om det inte är en äldre barnmorska (många som är suveräna). Samma problem med både BB och BVC.

      BVC standard svar är ”det är normalt”… Du skulle kunna komma dit med ett barn utan huvud och de skulle fortfarande säga att det är normalt ?

      Sånt finns inte alls på många platser. Försvann helt under covid och sen har det inte kommit tillbaka. Mitt första barn fanns utbildning i grupp inför förlossningen och sen mammagrupp efter. Till och med gravidyoga och profylax. Med andra barnet som är född – 18 fanns inget alls.

        Men pandemin började ju 2019?

    Jag blir sååå trött på Pål Holknekt, han har väl eget ansvar. Spelberoende & konsekvenser av det inte värre än alkoholism, matmissbruk & sockermissbruk. Samma mekanismer bakom. Tänk om jag skulle börja stämma alla godisföretag utifrån vad det förstört i mitt liv med all reklam, exponering mm mm.

      Tycker det var en rätt dålig jämförelse? Svårt köpa godis för flera miljoner.

        Ja det är svårt att köpa godis för flera miljoner. Men man kan väl tänka sig att någon äter godis flera gånger varje dag och det blir svårt att tycka om mat för man har stört upp sitt smaksinne med allt sött. Dåliga tänder, övervikt och vitamin- och mineralbrist är gör ju inte att man får stora skulder på bankkontot. Men det har ju sin egen problematik.

        Beroendesjukdomar är ju sånt som kan vara besvärligt att reda ut och få ordning på. Så även om konsekvenserna blir olika så är ju triggern i huvudet samma att upprepa något i den omfattning att det förstör jättemycket för den missbrukande och dennes omgivning.

        Att stämma företag för vad de gör är att förlägga ansvaret utanför sig själv. Men vi är ju lite märkligt i Sverige, med systembolaget tänkte jag. De gör ju reklam riktat mot att inte köpa.

        Men Holknekt. Vet inte vad man ska säga. Ibland ska man ju inte säga något.

          Jag förstår faktiskt inte varför Systembolaget alls gör reklam. Känns lite konstigt faktiskt. Är det bevisat att deras reklamer minskar konsumtionen?

          Haha men indirekt måste det väl också vara en reklam, ”hallå vi finns, kom och köp alkohol”?

      Tycker iofs spelbolagen också måste ta lite ansvar, det borde inte vara möjligt att någon ska kunna spela bort så mycket pengar. De borde stänga av alla som förlorar stora summor regelbundet

        Precis som Systembolaget inte säljer om någon kommer dit jätteberusad

          Bolaget är ju inte ett vinstdrivande företag så som ett casino är.

        Vilka skulle dom då tjäna miljoner på?

    OT Linn Herbertsson har förlovat sig med nya killen. Kan väl inte vara jätte längesen hon och Mattias Trotzig gjorde slut?

      Oj så spännande. Är så nyfiken

      Någon som vet vad som hände mellan dem? Och vad de gjorde med sommarhuset på Värmdö?

      Vem är Linns nya kille och hur vet du att hon förlovat sig? Ser inte att hon lagt upp något hehe..

    Vi fick ge vårt barn melatonin till slut för vi höll på att bli helt dumma i huvet av att natta i 3 timmar varje kväll. Nu går det på ca 40 min från intag av medicinen. Sömncoach hade vi nog inte kommit långt på. Vi hade några samtal med psykologer på specialistmödravården de konstaterade ganska snabbt att vi redan försökt det mesta och att det behövdes något annat. Det är verkligen terror med dessa evighetsnattningar.

      Hur gammalt är barnet? Har haft ett barn som alltid somnat sent och varit jättelånga nattningar, men alltid liksom tänkt att han är den typen? Att människor är olika liksom. Han är 10 nu och fortfarande likadan som när han var bebis, så alltid tänkt att han är en nattuggla precis som sin far. Men visserligen sällan varit trött på dagen heller och skolan fungerar så. Känns som det blivit vanligt att ge melatonin till barn.

        Fyra år. Jo, hon har alltid haft en annan dygnsrytm, det hade vi väl kunnat leva med. Men det blev struligt då hon uppenbarligen va skittrött men inte kunde komma till ro och man själv dessutom gärna behöver somna före kl 23. Och sen va hon helt omöjlig att få upp på morgonen. Hon blev frustrerad och började slå oss istället under nattningarna. Det blev dessutom ohållbart med lillebror sen som också behövde få nattas, då kan jag inte spendera 3 timmar hos syrran.
        Det funkar iaf super för oss med melatonin, aldrig något strul med att ta medicinen och hon tycker det är skönt att få bli av med ”springer i benen” när hon ska sova. Det har gjort guld för vår familj.

          Melantonin som sömnmedicin fuckar upp hormonbalansen enligt ny forskning. Kroppens egna melantoninproduktion sänks med ca 40 % dagarna efter att man har tagit medicinen. Bara så att ni är medvetna om det! Hörde detta på Huberman lab kan nyligen. Andrew Huberman är hjärnforskare

            Det är inget man ska ta en längre period nej

    Vem är Linns nya kille och hur vet du att hon förlovat sig? Ser inte att hon lagt upp något hehe..

    Cosmo och Atlas låter som hundnamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.