Samir Badran slutar som mäklare redan efter ett år

Smygreklamens okrönte konung, Samir Badran, meddelar nu att han ska sluta som mäklare och börja plugga igen.
Han hann med att sälja X antal lägenheter under det dryga året som han arbetat, mycket tack vare att han använt sitt personliga Instagramkonto för att skamlöst göra smygreklam för sina objekt.
Jag undrar om han fått ögonen på sig, och vill gå vidare pga av det, eller om det handlar om någonting helt annat. Kanske är han bara en rastlös själ?

Oavsett så tycker jag det är uppfriskande med en influencer som studerar vidare, och som visar att det finns andra vägar att gå, förutom att vara en entreprenör som hoppat av gymnasiet.
Jag undrar vad Samir ska plugga till nu….
Vad tror ni?

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Lär väl hänga ihop med razzian på Unik…

   Samir arbetade inte på Unik.

    Det gjorde han först, innan han sen bytte arbetsplats. Det varade inte länge.

     Önskar bästa Samir all lycka till vad han än vill plugga eller göra i livet❣️🙏

    Jo det gjorde han först. Vad är det som hänt där? Har Samir avslöjat ännu vad han ska studera till nu?

   Razzian?! Vad för razzia??

    Läs nyheter så får ni veta sånt.

   Tell me more! Har det varit en razzia där? Sålde min lgh via dem och är sjukt nöjd med slutpris (nej jag jobbar inte där) men det är ju lite speciell.. aura? där

     Hoppsan, kan det vara så att han var inblandad också så att han därför nu slutar som mäklare.

    Förstår att du är sjukt nöjd 🙃

     Varför skulle man inte vara?

      🚀

     Haha fattar faktiskt inte den här kommentaren? Det var jag som skrev – jag köpte när marknaden var på topp och har alltid haft ångest över att ha överköpt. Behövde sälja när allt började gå åt helvete i höstas. Så jag är sjukt nöjd för en mäklare som gav 110% och att ha sluppit en förlust!

    Du kanske inte ska vara sjukt nöjd med slutpriset. Razzian handlar om att du kan ha fått för lite betalt för din lägenhet när du sålde..

  Jag tror att det har att göra med att han är en rastlös person. Han verkar vara en sådan som behöver nya grejer som händer hela tiden. Knappast pga reklam han gjort.

  Har en bekant som är märklare, och han lägger ibland upp länkar till sina objekt på sin instagram. I princip alla slänger upp en länk när de själva ska sälja sin lägenhet. Vad är skillnaden egentligen? En genuin undran alltså – Borde även de här privatpersonerna reklammarkera eftersom de tjänar pengar om sakerna köps? Borde jag reklammarkera om jag länkar till min sellpy-butik..?

   Skillnaden är väl om det rör sig om en affärsverksamhet eller om du får betalt för att göra reklam.

    Frågan gäller ju förstås ett scenario där du inte får betalt specifikt för att göra reklam, utan tjänar pengar på att objektet säljer.

    Camilla skriver ”mycket tack vare att han använt sitt personliga Instagramkonto för att skamlöst göra smygreklam för sina objekt.”

    Det skulle ju i så fall inte röra sig om smygreklam så länge han inte fick extra betalt just för att göra reklam. Men egenföretagare måste ju markera om de visar sina egna produkter till exempel.

     Så otroligt många som har eget företag och lägger ut sina produkter på, till synes, sin privata IG utan att reklam märka inlägget. Är det ”riktlinjer” som gäller eller? Finns ju ingen funktion på IG för att tex anmäla dessa omärkta inlägg om man nu vill det. En, med hyfsat stort konto lägger ju ut sina skor dagligen och reklam taggar aldrig..

  Mäklare tjänar inte alls lika bra med pengar längre, flera mäklare jag känner som inte kunnat ta ut lön på flera månader

  Inte särskilt förvånande, han blev väl erbjuden utbildning och anställning så därför hoppade han på det. Är det PT han läser till nu kanske, troligtvis också ett samarbete typ. Eller marknadschef kanske. Sedan ska väl han och Viktor göra ännu en comeback snart är det väl tänkt. Samir investerade väl i Lundells företag som skulle ta över världen och bli börsnoterat men som det inte blev någonting av sen, och den appen Viktor Frisk marknadsfört i flera år som ännu inte kommit igång – verkar inte gå så bra?

   Bättre att sitta klaga på andra som vågar tar chanser i livet, folk som du är bra roliga! 😄

    Klaga? Vad i texten var det du upplevde som klagande på någon? Tydligen var det känsligt att vissa saker inte blivit av, eller?

  Det är väl ett rätt krävande jobb där man behöver vara tillgänglig ibland även på kvällar och helger och allt måste ju verkligen gå rätt till där man har stort eget ansvar, stor skillnad mot att vara deltagare i fångarna på fortet. Säkert ett väldigt kul jobb för den som verkligen är intresserad och villig att jobba på det sättet, även varit ett välbetalt jobb i förhållande till utbildningens längd och särskilt för de riktigt duktiga. Men går marknaden lite trögt just nu och pengarna är dåliga så är det kanske inget man vill lägga dina bästa år på – skriva kontrakt på kvällar och köra visningar på helger liksom.

  Jag skulle aldrig kunna vara mäklare. Följde en blogg ett tag där skribenten var mäklare och hon var aldrig ledig. Och så just den här stressen kring att hela tiden vara tvungen att sälja för att få lön. Provisionsbaserad lön är fullständigt värdelöst!

   Avskyr mäklare haha! De jag är ytligt vänner med som blivit mäklare har jag avföljt på instagram för de lägger bara upp massa objekt. De är alltid HUNGRIGA på att sälja till just dig och lägger upp fotograftagna bilder på sig själva i kostym med nån katschig ”slogan” .

  Han ska säkert plugga till polis eller brandman eller något liknande! Bli den nye Martin Melin 😎

   Det skulle han säkert passa som ändå

   Har inte Samir ADHD? Även om diagnosen inte är ett absolut hinder idag, så är det definitivt en försvårande faktor om man vill komma in på dessa utbildningar.

    Hur då? Om faktorn inte får tas i beaktande i sig. Undrar bara på vilket sätt en funktionsnedsättning av sådan art ställer till det redan vid antagningen till utbildningen?

     Därför att NPF-diagnoser innebär svårigheter som inte är fördelaktiga i dessa yrken, vilket gör det svårare att klara lämplighetstesterna. Självklart är man olika som individer trots diagnos, och det är ju just därför förbudet tagits bort. Men en diagnos kommer med vissa karaktäriserande drag, har man inga som helst symtom på t.ex ADHD så har man ju heller inte funktionsnedsättningen. Och det säger jag inte för att diskriminera utan för att konstatera, har själv en NPF-diagnos.

     Rätt säker på att man inte får ha vissa diagnoser, tex ADHD, för att kunna komma in på polishögskolan? Sen kan man ju alltid ljuga och säga att man inte har det men det är ju något de ofta frågar efter vid vissa typer av jobb

      Dom har tagit bort det nu, så även folk med ADHD får söka.

      Man är inte (längre) diskvalificerad från att söka/ antas till Polishögskolan pga Adhd/spektrumdiagnos utan en individuell prövning görs i varje fall. Egenskaper som är mer vanliga bland personer med dessa diagnoser såsom bristande impulskontroll, svårigheter att reglera känslor och stresskänslighet, är ju dock inte vad man söker hos blivande poliser, vilket ju påverkar sannolikheten för att antas.

   Samir har väl även kraftig synnedsättning!?

  Jag skulle gissa att mäklarlivet inte alls var vad han trodde. Konkurrensen om jobb är stenhård och säljer man inte bra är lönen i dom flesta fall kass. Just dessa två aspekter har nog inte Samir behövt uppleva då han direkt hamnade hos en framgångsrik mäklarfirma, men jag kan tänka mig att det präglar kulturen i hela branschen. Det är säkert många gånger ett otacksamt jobb med jobbiga arbetstider, mycket jobb och ett enormt säljfokus. Den typen av arbete fungerar verkligen inte för alla, jag personligen hade aldrig klarat det.

  Jag tycker att det är roligt att han har pluggandet en ny chans. Samir skulle trots allt kunna falla tillbaka helt på sitt kändisskap, men väljer ändå vidareutbildning. Självklart behöver man inte vidareutbilda sig, men jag tycker att han sänder ut ett sunt budskap. Är nyfiken på vad han ska studera!

   Särskilt inte i Sverige. I USA däremot kan man ju leva lyxliv på att lyckas sälja rätt lägenhet en gång 🥲

   Kommer ihåg hur förvånad jag blev när du i något inlägg skrev att du var typ 20 år. Av dina kommenterar att döma är du väldigt påläst, har koll och uttrycker dig på ett visst sätt som skvallrar om att du borde vara äldre än så. Jag vet, hör inte till inlägget, men jag är ändå impad av det:)

    Tack så mycket, detta gjorde verkligen min dag! Önskar dig en fin kväll och fortsatt vecka.

    Mvh/Belle 😅

  Det är väldigt många som slutar med tanke på hur marknaden ser ut. Håller själv på med ett är projekt just nu där man kontaktar olika mäklare och flera gånger får jag besked om att kontoret lagts ner eller att den mäklare jag ska tala med inte jobbar kvar.

   Jobbar just nu med en kollega som forskar kring mäklares arbetsmiljö. De stannar tydligen inte så länge i branschen ofta.

  Då jag av egen erfarenhet vet hur usel han var som mäklare tror jag det har något med saken att göra. Och rätt säker på att han fick sparken från Unik pga det, vilket han nu bör vara glad över

  Är det bara jag som har problem med de inbäddade instainläggen? Händer typ varje dag att första som kommer upp bara är helt vit eller så står det att jag måste gå in på Instagram för att se inlägget, men sen när man skrollar ner och nästa inbäddade inlägget kommer då ser jag den första bilden där! Dom hamnar liksom inte i ordning.

  Han sålde nyligen sin egen lägenhet genom Unik…… trots att han själv jobbar hos en annan mäklare…..

   Mäklare brukar väl ändå inte sälja sina egna lägenheter?

   Man får oftast inte sälja sin egen lägenhet genom samma byrå man jobbar på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.