Christina Schollins smygreklam i kvadrat

Av den här lilla bildsamlingen står det tämligen klart att någon behöver informera mamma och mormor Schollin om marknadsföringslagen och vad den innebär i form av agerande från hennes sida.
Vi har reklam för ett kommersiellt huskonto, på ett personligt konto, och väl där görs det reklam för allt från Brödernas och Coop till Mio Möbler – men ingenting är reklamidentifierat, inte ens så där lite otydligt och ignorant som vi ser många gånger, utan ingenting alls.

Det är aldrig kul att hamna i klorna på Konsumentverket, det kan hon ju till och med fråga barnbarnet Bianca Ingrosso om.
Hon är ju sedan slutet på mars 2023 belagd med vite på 750 000 kr från Konsumentombudsmannen, efter att ha gjort mängder med omarkerad reklam för Caia Cosmetics.

Skärpning nu, alla till åren komna ”pensio-fluenser”!

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ???

   Jag skulle skämmas om jag var Christina Schollin. All hennes värdighet har snart flugit all värdens väg.

    Alldeles för hårt att skriva att hon ska skämmas!

     Tycker jag verkligen inte. Den äldre generationen har sett upp till henne. Allt hon gjort inom teater och film. Idag visar hon bara upp alla gratisprylar hon får. Respekten är borta.

      Du hade garanterat också tagit emot om någon gav dig gratisprylar.

    Girigheten personifierad!

     Det verkar ligga i generna, girighet och göra smygreklam. Familjen Girig. Pernilla och Bianca har blivit mer försiktiga och nogrannare med reklammärkning senaste månaderna fast det görs fortfarande en del smygreklam. Pernilla överöses med kläder från olika företag som hon får hem, eller som det heter enl henne själv att hon klickat hem, hinner hon ens använda alla kläder mer än en gång. Inte klokt alltså, och Bianca har som en butik hemma med mat som skulle mätta en by när hon själv mest äter ute, och äter hon hemma så är det blåbär och riskaka, och kläder i överflöd även hon. Galet.

      Ja blev lite överraskad när hon råkade säga i tv att hon bara använde kläder EN gg…hon såg ut att ha sagt nåt hon inte borde…

  Victoria Törnegren på Maldiverna igen ? Hon har barn, men det finns inga tankar alls på hur planeten ska se ut för framtida generationer.

   Hon kanske klimatkompenserar på andra sätt?

    På samma sätt som när Märta Stenevi för ett tag sen flög hela vägen till Seychellerna??

   Det är inte förbjudet att resa och otroligt många människor gör det. Ditt gnäll kommer inte få dom att sluta resa.

    Det är inte förbjudet att vara trevlig heller och otroligt många människor kan bete sig. Ditt gnäll bidrar med precis ingenting.

     Vilket gnäll syftar du till i den kommentaren? ?

    Lovar att det inte var mitt syfte med kommentaren, att få henne att sluta 😉 Men man får väl lyfta sina tankar om influensers här, eller är jag helt ute och cyklar?

    Man kan inte klimatkompensera. Utsläpp går inte att dra tillbaka, lite oroväckande att folk tror det.

     Influenser och många många Svenssons reser. Varje dag kommentars det, att den och den influensern reser dit och dit.
     Inget kommer att hända för att det gnälls om det.

      19:04
      Det är inte gnäll! Det är berättigad kritik.

     Tp
     Håller med. Det går inte att dra tillbaka utsläpp.

  Lyssnar på podden Wahlgren&Wistam… halva podden är bara reklam för deras egna märken och barnens.. Behöver de inre reklammärka något??

   Ja det är bedrövligt, och att de hyllar och daltar med Bianca i varje avsnitt. Så tröttsamt, jag har slutat lyssna på deras podd just därför, orkar inte höra det. Överväger att avfölja både Sofia och Pernilla om de hyllar Bianca och kallar henne queen en gång till.

    Samma här, har slutat lyssna på deras podd med anledning av deras hyllningar av Bianca. Löjligt hur de ska upphöja henne jämt. Såå fjantigt och tjatigt. Jag tror Pernilla är rädd för Bianca helt ärligt, hon tassar ju på tå för henne som vi sett, och Bianca har ju typ hotat, vilket vi också sett, att avslöja saker om Pernilla så P känner nog att hon måste hylla och upphöja B så att hon inte blir arg och sur. Varje vecka så pushar Pernilla för Biancas program och i torsdags lät det också så ”ni Måste se min fantastiska dotter” men ingenting om att vi skulle se på Benjamins som gick samtidigt, fast P känner väl att hon inte behöver marknadsföra åt Benjamin för han och hans program klarar sig självt medan Biancas måste ha hjälp av mamma P.

     Har avföljt en del som lagt upp instaposter med Biancas blomstertid, orkar inte höra.. Benjamin däremot är charmig, härlig och bra, han är sig själv, naturlig och har inte hybris. Retar mig på hur Pernilla och Bianca m team vinklar och förstorar, som hur de får det låta som att Bianca vunnit världens största tävling när hon bara vann i Stockholm, hon vann väl inte ens den svenska nationella finalen. Sedan att det ska se ut som om hon varit i Forbes när hon i själva verket bara var med online och intervjuades av en stockholmare som la in det. Pinsamma hyllningar och överdriv. Och Nej det är inte Bianca som gjort produkter! Irriterar mig på när influencers skriver ”Bianca detta har du gjort bra” när de fått och visar upp Caias nya foundation vilken för övrigt inte är någon helt unik produkt som bara Caia har, vilket de fått det låta som – Isadora har samma bara det att de kallar den annat, även lumene har den fast i annat namn. Tror inte Pernilla gjort parfymen heller – hon ser bara ut att få dofta på den färdiga parfymen hehe, kanske har hon gett förslag på doftämnen hon gillar dock. Nej det är så mycket fejk och de låtsas vara kreativa och kunniga när de i själva verket inte alls gör så mycket själva mer än vara ansikte utåt och marknadsföra i sina kanaler. Gillar dock Wahlgrens värld och Villa Wahlgren, det är bra program. Benjamins också.

      Benjamin har själv klagat på den här bilden att han kommer enklare undan än Bianca. märkt det med , jag tror inte ett dugg att Benjamin är bättr? (Förtydligande, säger inte att Bianca är dålig men jag är inget fan av någon från Wahlgren o jag känner inte dom så kommer inte säga dom är bra eller dåliga) tycker bara det är konstigt när vissa säger att Benjamin är bra men inte Bianca.

     ”Familjen som har sån fantastisk sammanhållning”

   Enda jag tänker på är hur stenrika dom är (Bianca ekonomiskt oberoende ) och ändå är det så mycket reklam och sätt att tjäna pengar på ? jag hade fokuserat på min image till människor än massa reklaminlägg om jag hade den ekonomin! Och öppet uppmuntrat till att skänka pengar och sånt

   Ja självklart är det enkelt att leka att man hade vart bättre när man inte är i samma sits, alla människor gör mycket för sin egen skull och mindre för andras (på gott å ont) men när man redan är rik? ? jag fattar bara inte i guesss

    ja håller med, har tänkt samma sak om Zlatan, han borde slutat spela fotboll i 26 årsåldern *ironisk*
    Om det är några som gör mycket för välgörenhet är det ju Wahlgrenarna, har människor i min närhet som har stöttats både ekonomiskt och medmänskligt av alla tre

  Bedrövligt!
  Hon fattar nog inte det.
  Svårt att lära gamla hundar sitta tänker jag. Det enda sättet är böter tyvärr.

   Tror istället på att den familjen anser sig vara högre på stegen än alla andra och att man säkert kommer sig ifrån det med en ursäkt. Är nån fler less på den familjen?

    ?

   Christina fattar och vet att hon egentligen måste reklam-märka. Hon har ju reklammärkt en del förrut t.ex när poolen gjordes, fast det var väl en del inlägg bara tror jag som reklammärktes. Hon tänker nog att hon kommer undan för att hon är äldre och inte synas på samma sätt som yngre och större synas. Hela lilla röda huset är väl samarbete/spons. Fint litet hus och fin inredning. Tänk vad mycket Pernilla kommit undan genom åren, även Bianca har kommit undan med mycket smygreklam, och annat också.

  Be om en kommentar från henne, så vi får se hur hon tänker.

  Misstänker att hon tror hon kommer undan med att hon är 80 plus. Förlåt men jag tycker det är vidrigt att se hur mycket gratis som kastas på varenda Wahlgren. Nej jag är inte avundsjuk för jag har så jag klarar mig men tänker på denna lågkonjunktur och ensamstående människor som inte har råd med att köpa mat till sina bara. Och JA jag vet världen är orättvis

  Johanna Bladh har tagit en annan persons text, översatt den till svenska, bett folk dela som om hon skrivit texten själv och när hon blir påkommen menar hon att hon skrivit caption själv och att det mer är viktigt att budskapet kommer fram

   Riktigt fult gjort.

   Störde mig på henne innan, men ännu mer efter att någon påpekade att hon och Pontus Rasmusson är lika till utseendet. ?

  Det är inte förbjudet att vara trevlig heller och otroligt många människor kan bete sig. Ditt gnäll bidrar med precis ingenting.

   Svar här ovan

   Vad var otrevligt?

  OT; men har JLCs senaste video 18+ gräns? Väldigt konstigt att lägga ut till hyfsat ung följarskara annars, där OnlyFans nästan speglas som ett bra acceptabelt jobb med lättförtjänta miljoner.

   Är överlag en väldigt konstig video. Tre män i ca 30 års-åldern som träffar paow med fokus på onlyfans. Skämtar bara om det och belyser ingenstans problematiken utan snarare glamoriserar det. Umgås med henne när hon är superlättklädd och tar bilder. Och detta är content till deras följare som till stor del består av barn? Varför? De gör också content av Paow och Josefins bråk som rör ganska känsliga ämnen så som våld i nära relation och skämtar om det. JLC brukar ju kanske inte uttrycka sig så korrekt alltid eller på en nivå man förväntar sig från vuxna män med samboliv och barn, men tyckte detta var på en helt ny lägsta nivå.

    Ganska konstigt faktiskt. Direkt opassande kan man tycka att glamourisera det där Only fans så att unga tjejer vill börja med det för att de får veta hur stora pengar de kan tjäna på det. Inte alls bra. Man undrar hur JLC tänkte men de tänkte väl bara click, att de skulle få många click genom att ha med henne.

    Verkligen. Jag har tyckt att de haft goda åsikter och varit bra förebilder, men de verkar ta ut svängarna mer och mer. Det skämtas en hel del i podden, och till slut säger de saker man skämtar om mer om ens faktiska tankar. Reagerade på deras ifrågasättande av att Paulina hade bitit sitt ex i fingret, de skrattade och sa (likt) ”men så kan man ju inte göra, varför gjorde du så för?”, när det troligen varit i självförsvar mot en utåtagerande man. Jag kan förstå varför Paulina hamnat där hon hamnat, och fick faktiskt en rätt bra bild av henne. Men idén, om att OF är lätta pengar, är lättplanterad i unga tjejers huvuden, och jag tycker det var tråkig infallsvinkel de kom ifrån. Självklart vill de göra content, men det kan göras så mycket bättre.

  Moderater..

   När skall företagen ta sitt ansvar? Betala inte ut ersättning till influencers om de inte gör korrekt identifierade inlägg! Själv har jag mer och mer börjat undvika handla hos företag som acceptera hafsiga inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.