Pontus Rasmussons pengar frysta av Kronofogden efter misstänkt skattefusk

Det här publicerades på SR idag, där P4 Kronoberg avslöjar att Pontus Rasmussons fått nära en halv miljon kronor frysta av Kronofogden efter misstänkt skattefusk.

Skatteverket har utrett hans inkomster och menar att han är skyldig minst 480 000 kronor för inkomst- och mervärdesskatt mellan 2019 och 2021, samt arbetsgivaravgifter för 2021 som inte betalats in.

I ett svar till Kronofogden skriver Youtube-profilen själv att arbetsgivaravgiften inte borde krävas, eftersom han menar att han inte har några anställda.

P4 Kronoberg har sökt Pontus Rasmusson för en kommentar, men inte fått något svar.

Tack för tips!

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jättebra! OCH hoppas Skatteverket är lika hårda mot andra profiler och även granskar dom.

   Vilka skulle det vara? Finns det någon annan som ber sina följare swisha dem privat?

    Lamotte?

     Han har dock företagsswish och inte privatperson. Ganska stor skillnad.

     Tror du verkligen Lamotte skulle bjuda på en sådan tabbe? Han är nog helgarderad ska du se.

    Monas universum är väl en av de som tar emot mest swish (till olika saker).. Mirka är ganska duktig på att tigga pengar via swish också.

  har han ett aktiebolag eller enskild firma?

   Enskild firma ?

   Enskild firma enligt allabolag.se

  ”Det verkar ha blivit ett missförstånd”. Haha!

   Vad synd att allt han gör verkar missförstås.

  Självklart betalar man egenavgifter som företagare! Jag har enskild firma, inga anställda, och naturligtvis betalar jag egenavgifter. Väl det som tidigare hette Arbetsgivaravgifter? Egenavgifter, moms och skatt.

  Har han ingen revisor? Tydligen inte…

   Svarar mig själv: När företagaren betalar in avgiften kallas den egenavgift. Dvs samma sak. Oavsett om man har anställda eller inte.

   Han krävs på arbetsgivaravgifter för sina föräldrar som Skatteverket anser att han betalat ut lön till, inte egenavgifterna. Ska bli spännande att se hur hans ”legal team” (eller vad nu han kallar det) tar sig ur detta..

    Jag brukar inte vara skadeglad, men för p-Pontus och hans föräldrar gör jag ett undantag.

     Varför kallas han P-Pontus? Har för mig att jag sett folk skriva det tidigare med eller kommer jag ihåg fel?

      Pappa Pontus kanske? Bara gissar.

       Tror personen menade något annat men har också för mig att vi inte får skriva ut det ordet här med hans namn pga det kan vara förtal eller liknande

      Skulle säga att bokstaven nog anspelar på första bokstaven i ett ord som vuxna (särskilt män) INTE vill bli förknippade med…. Det är vad personen i fråga blivit kallad för, i och med flera videoklipp och vad som sagts osv.

    Kan bli kul om någon tipsar kommunen om saken, i den händelse att föräldrarna gått på bidrag och samtidigt fått pengar av sin son.

     Fixat.

     Jag tipsade försäkringskassan när det begav sig, men det behövs betydligt fler.

     Här kan man tipsa: https://www.forsakringskassan.se/kontakta-forsakringskassan/kundcenter-for-privatpersoner/om-du-misstanker-felaktiga-utbetalningar-eller-bidragsbrott

      Borde anmäla mina grannar. De bor i hop men påstår att de inte gör det. Med ett till barn på väg.

       Ja gör det! Avskyr fuskare

       Gör det! Det är ofta en anledning till grövre kriminalitet att göra så. Det finns flera rapporter om detta. Att det ofta börjar med att föräldrar skriver sig på olika adresser, för får du väl till det öppnar sig möjligheter till väldigt många andra välfärdssystem.

    Herregud vilket stolpskott… Ja oavsett vem han betalar ut pengar till så behöver antingen egenavgifter eller arbetsgivaravgifter betalas ut i samband med lön. Mänskan behöver sluta ha en övertro till sina egna förmågor och anlita en redovisningsekonom.

   Han har inget behov av en revisor. Däremot en redovisningskonsult

    Där blev jag tvungen att googla! Redovisningskonsulkten är alltså den som sköter bokföring, deklarationer, momsredovisning mm, men revisorna är den som kollar och godkänner siffrorna. Två olika personer alltså – men behövs inte en revisor, räcker det med att redovisningskonsulten skickar in alla uppgifter? De behöver inte kollas, då? Om Inte Skatteverket gör en granskning.

     SÅ slarvigt jag skriver, ursäkta…..

     Det är frivilligt att ha revisor om du inte uppnår en viss gräns för nettoomsättning, balansomslutning och antal anställda. Om han har enskild firma kommer han definitivt inte upp i det ?

      Sen kan det ju bero på vad man bedriver för verksamhet. Mina föräldrar har enskild firma men har en revisor som är specialist på jordbruksfastigheter och vet varenda litet avdrag mm de kan göra. Är inte helt säker på att en redovisningskonsult skulle kunna hjälpa dem att betala minimalt med skatt.

   Du menar Bokföringskonsult för en enskild firma behöver ingen revisor.

   Tyvärr så är väldigt många av dem okompetenta och har ingen aning om vad det är de betalar och varför.

  Oj oj, nu har Chris och alla andra i Pontus management något att bita i!

   Just det, Chris ??

  Älskar när folk får sina come uppings ?

  Det mest otroliga (och tragiska) är väl ändå att han tjänat så mycket att han skulle skattat 500.000kr…

   Är ju under några år som tur är

  Asså det går inte ihop – hans föräldrar har inte haft någon inkomst sedan 2019 (tror jag) och fått bidrag, med största sannolikhet för att Pontus intäkter gått till dem också. Sedan har väl Pontus pappa varit den som ansvarat för kontaktmail/telefon för bl.a Pontus hemsida och dylikt, som kom fram när Svenska Dagbladet granskade honom? Visst, det kanske man gör som förälder för att ”vara stöttande” men intrycket man får är ju att hela familjen är med i cirkus Pontus och att dem livnär sig på detta.
  Sen har vi även Pontus legal team, de jobbar alltså gratis eller så är det bekräftat nu att det är ett påhitt?

  Hur han än vrider på det går det inte ihop.

   Tror iofs att hans legalteam består av han och hans rättskunskap A från gymnasiet ?

  Jag har ingen större koll på Pontus, visste faktiskt inte ens om att han existerade förrän Svd granskade honom. Men nu undrar jag om det är han eller hans föräldrar som fuskar, fått en känsla av att han är något svagbegåvad och att han försörjer sina föräldrar men kan ha fel.

   Menade fel om att han försörjer sina föräldrar, inte om att han är motsatsen till smart.

    Älskar ditt förtydligande ?

  Han har ju ett helt eget team med jurister och annat anställda ?

   Som Isabella hon hade också ett helt team… på skattebetalarnas bekostnad.

    Nej det där får du gärna förtydliga och förklara – vad menar du?

   Ser SÅ fram emot när hans team med jurister plattar till Skatteverket! Borde ju räcka med en gymnasiekurs i juridik för det eller?

  Jag har eget företag och är livrädd för att göra något ekonomiskt fel och få massa restskatt eller nåt. Är verkligen inget man slarvar med och bara hoppas på det bästa!

   Betala för en revisor så minimerar du risken! Är inte svårt och heller inte superdyrt

    Men nej man ska inte ta hjälp av revisor. Det är en redovisningskonsult man anlitar i såna här lägen. En revisor har inte samma arbetsuppgifter idag som de hade förr.

     En Revisor har aldrig – aldrig – haft samma arbetsuppgifter som en Bokföringskonsult det är två helt skilda tjänster. Sen brukar folk anlita revisorer ändå fast de egentligen inte behöver, men då revisorer är betydligt dyrare i timpris brukar arvodena vara mycket högre.

      Det finns inget som kallas för bokföringskonsult. Nej men förr hade folk kontakt med sin revisor och frågade den om råd på ett annat vis än man har idag så skulle ändå säga att en revisor inte gör samma saker idag som förr enligt vad folk tror. Det är en redovisningskonsult folk menar

    Jag har hjälp med den ekonomiska biten redan. Nojar ändå 😛
    Just ”min” person har titeln ekonomisk rådgivare, men jobbar på någon stor byrå. Hon hjälper mig med allt från bokföringsfrågor till årsbokslut.

     Har du ett litet företag då ska du inte anlita någon som jobbar på en byrå.

      Varför inte?

      Jaså? Jag är väldigt nöjd hittills i alla fall. Vad man ska eller inte ska bestämmer man väl själv, så länge det blir rätt och är lagligt, tänker jag mig.

   Jag anlitar en redovisningskonsult. (Har enskild firma.) Han kan logga in på Skatteverket och fylla i deklarationen och momsdeklarationen där. Och ekonomibyråer har byråanstånd – de får lämna in deklarationerna senare åt sina klienter – bara en sån sak. Så skönt att få ägna sig åt det man är bra på i stället. Så tummen upp för alla redovisningskonsulter!

    Tack! Mvh en redovisningskonsult ?

    Jag anlitar också en firma, som har behörighet till mina sidor hos Skatteverket och som fixar all momsredovisning, deklarationer osv. Men jag vet inte vad de kallar sig, har aldrig ens funderat över om den som sköter mina siffror är revisorer eller bokföringskonsulter eller en av varje? Dyrt är det oavsett men jag klarar det inte själv, blir stressad bara av att tänka på det….. Däremot har jag fått dåliga råd av dem tidigare och sitter nu med flera års periodiseringsfonder som ska betalas av nu. Det blev helt, helt fel.

  Lisa Anckarmann gör samarbete med Solvalla helt clueless om baksidorna av ”sporten” där hästar springer för sina liv, bokstavligen.
  Hoppas detta uppmärksammas & hon får massa kritik öst över sej! Blanda inte in djur & deras lidande i samarbeten!
  & nej, hästarna lever inte som kungar, har en pension på grönbete efter karriären upphör el inte fungerar. De är utbytbara pjäser som bara används i pengarsyfte… Även hästtjejer gör skillnad på dessa racingsporter & de andra såsom dressyr/hoppning. Vanliga hästar som inte håller/fötts för en karriär säljs till hobbyhem medans travare & galopphästar enbart används till ett syfte, springa in pengar. I övrigt ses de som värdelösa & tjänas de ej på skickas de till slakt alt. skickas ner i transport till nå Balkanland där de tjänar bättre i kilopris.
  // en som jobbat både med trav & galopphästar, därav flertalet världstjärnor alla vet namnen på

   Vad hemskt!
   Jag är inte hästtjej och hade ingen aning om det. I min uppenbara drömvärld gick de i pension hos ngn familj efter karriären. Har absolut ingen aning var jag fått den idén från.
   Förkastligt att göra reklam för Solvalla

   Jag har också tidigare jobbat som hästskötare i olika trav- och galoppstall, både i Sverige och utomlands. Jag delar inte din syn på sporten utan anser att de allra flesta hästar i Sverige har det bra, oavsett disciplin.
   Visst finns det folk i branschen som inte bryr sig om individerna utan bara är intresserade av pengar, men min erfarenhet är att majoriteten av de aktiva älskar djuren och har vigt sitt liv åt dem och sporten. Hästar som mår bra presterar bra.

    Men det är ju ändå märkligt att en hopphäst har sin prime i tioårsåldern, medan en travhäst håller fem år innan den pensioneras.

     Nja, olika raser, går att köra in hästar tidigare än när man kan rida in dom, det går fortare att utbilda en häst för trav än hoppning och olika grenarna premierar olika egenskaper. Så tycker inte det är orimligt att toppåldern är olika, precis som det är för människor i olika sporter. Men kan inte uttala mig om hästhållningen i stort för har ingen insyn i hur det ser ut i travstall.

      Har jobbat i ett travstall för typ 15 år sen med mestadels avelsston/föl och några topp hästar. Dessa hästar hade det toppenbra. (Är en känd uppfödare som också har stall utomlands där stjärnorna numera befinner sig). Fölen gick på lösdrift tillsammans när dom var stora nog. Stona hade alla egna boxar och blev ompysslade varje dag. Dessa var alltså inte några tävlande individer. Stallchefen brukade ta ut och köra några ston varje dag (ruljans) för motionen/skojs skull och vi hade en skrittmaskin vi använde för att motionera hästarna på vintern när underlaget i hagarna var dåligt. Stona hade varit tävlande individer som yngre för att utgöra bra avelsmaterial men levde ett gott liv som pensionärer. De fick också gå i stora hagar om dagarna som de delade med en eller två hästar till. Bättre än många hopphästar som får stå i en liten ruta utan kompisar kan jag tycka – jag själv var dressyrryttare (inte längre då jag tyvärr inte har tid/råd med hästeriet längre). Sen har jag ingen aning om hur det ser ut på tävlingsbanorna. Men utifrån min upplevelse så är inte travvärlden speciellt hemsk.

      Det du beskriver är det jag tycker är lite problematiskt med trav. Hästarna ska köras in så tidigt som möjligt och sedan tränas och tävlas så hårt som möjligt. Det som premieras är sådant som sliter på hästarnas kroppar på ett sätt som gör att de bara orkar i några år.

      Sen tvivlar jag inte på att de blir väl omskötta i fråga om mat och omsorg.

       Att de körs in tidigare än ridhästarna rids in har nog mindre med attitydskillnader mellan utövarna att göra och mer att göra med vilka krav sporterna ställer på hästarnas fysik. Att bära är tyngre än att dra, så ryggen måste vara starkare innan man rider in än när man kör in.

       Men ja, trav sliter. Men man ska också betänka att minsta skada påverkar hästens förmåga att prestera. Det innebär att när hästarna väl tas ur träning så har de sällan den sortens förslitningar som kommer att påverka deras livskvalitet.

       Jag är själv inte förtjust i travsporten, dock. Inte för att jag inte sett många utövare som älskar och tar väl hand om sina hästar, och som låter dem gå i den där härliga pensionen när travkarriären är förbi. Men jag har också sett allt för många s.k. ”travgubbar” som behandlar hästarna väldigt illa. För mig personligen är det helt enkelt inte värt det.

   Life after racing bl.a

   Men det där är ju inte ens sant. Med vänlig hälsning, barn till en av Sveriges största travtränare och uppvuxen på travbanor

    Vilken bit är det som inte är sann? Det säljs en del travhästar ner till tex Malta så visst exporteras det en del. Men vad gör man med en travhäst efter att de inte presterar på banan längre, eller om de inte alls håller måttet? Inte går alla in i avel eller säljs som ridhästar eller exporteras till Malta.

  Men satan vad jag är trött på människan.

  Han har även konto på youtube som inte går att anmäla korrekt, finns inget sätt att berätta för dom att en spärrad person har skapat ett nytt konto …0

  Rätt åt han. Men blir lite förvirrad av artikeln dock. De hävdar att föräldrarna är anställda pga att de syns i hans videos…? Om de inte är anställda och inte får lön så ska han väl inte betala de avgifterna. ? Eller är det alltid så.. Typ Therese Lindgren och Alexandra ska ha sina killar anställda för att de syns i videos mycket…?

  Hoppsan Kerstin

  OT: J*l*na M*acham som i vanliga fall uppdaterar flitigt på sin story har inte lagt ut en enda sen innan hon gick ut på krogen i lördags och hennes ex nya tjej Izab*l har raderat varenda bild på sin instagram. Vad tror ni sker??

   Varför sätter du asterisker överallt i namnet?

    Hen tror att det här är fb

     Aha. Då fattar jag. Tack!

    Trodde man behövde det? Ber om ursäkt.
    Jelena Meacham och Izabel. 🙂

     Varför trodde du att man behövde det?
     Om du vet med dig att det är ett ämne som inte hör hemma på bloggbevakning, typ ngt om ett brott, så ska det ju inte ens nämnas. Har du fått höra att vi inte pratar om den där personen här?
     Ärlig fråga alltså.

      Jag trodde att man var tvungen att göra det alternativt skriva initialer.

   sluta va så nyfiken iven strut!

   Det som alltid händer. Jelena går ut och festar får ångest över livet efter att ha druckit alkohol och gråter i några dagar.
   Izabel får mycket hat för att hon lägger upp bilder på sina bonusbarn och brukar radera allt med jämna mellanrum.

    tycker hon är fantastiskt bonusmamma ❤️ sån ynnest för barnen ❤️ och trygghet för jelena.
    fattar inte att folk blir hatiska… jag hade varit överlycklig om mitt exs nya5fru tyckte on våra barn men hon avskyr dom…

  Håller med om kritiken som riktas mot Pontus Rasmusson, men får en obehaglig känsla av tonen i kommentarerna om honom. Inte just till det här inlägget (än?) men det stormar väldigt kring honom i ett drev med kommentarer om att han är äcklig, vidrig, borde försvinna osv.

  Å ena sidan är kritiken befogad, självklart ska vuxna människor inte grooma eller sexualisera barn. Å andra sidan är det uppenbart, tycker jag, att det inte står helt rätt till med honom. Han ljuger frenetiskt, har ett omättligt bekräftelsebehov och ett tilltal som om han vore ungefär tio år yngre än vad han egentligen är. Det sistnämnda skulle ju kunna bero på att han vill tilltala unga flickor, men det känns som att något (också?) är rejält off. Lägg därtill att han lever med sina föräldrar, som begagnar sig av hans inkomster och förmodligen uppmuntrar honom att ha kvar den verksamhet som gör att de kan leva på mer än existensminimum.

  Vad vill jag ha sagt? Jag vet inte riktigt. Det verkar som att han är utsatt, och rätt så mentalt instabil. Vad händer med en sådan människa när drevet kommer? Vi kanske borde börja prata om, eller med, honom på ett annat sätt..

   Håller med till stor del, tycker att glåporden blir väl högljudda. Men han bor inte hos sina föräldrar, han har flyttat hemifrån. Han är en vuxen man som mycket väl vet vad han gör. Jag tror inte han är så ”mentalt instabil” som så många vill få det att låta som, han har bara haft sådana (/inget) kompisar/umgänge samt udda familjerelation iom SoMe. Det är just det att folk tycker det är ok och lite roligt för att han ”inte verkar förstå”, som han vinner på.

  Har ni sett vilka meddelanden Hanna Friberg har fått bara för att hon var på en läktare och filmade extremt korta filmsnuttar på sina kompisar till insta??
  Helt otroligt.
  Jag såg de där storiesarna och tyckte de var roliga. Vad är grejen med fotbollsfans??

   Det är mest att folk på ståplats som sliter ideellt med tifon, fixa i ordning ramsor osv är trött på att influencers och andra tar upp plats i klacken inte för att bidra till stämningen utan för att filma content. Sen finns det ju dom som uttrycker det på sätt som är helt över alla gränser och det är såklart inte okej, menar det som en förklaring var irritationen kommer ifrån, inte en ursäkt för förjävligt beteende.

    Men om det finns en regel om att inte filma,varför inte informera om det då?
    Hur ska hon veta det annars?
    Det var tre korta klipp på några sekunder var.
    Hon har fått regelrätta hot riktat mot sig för ngt som hon inte visste var fel. Jag skulle lätt ha kunnat anta att det är ok attgöra som hon gjorde. Är fotbollskulturen såhär exkluderande?

     Det brukar stå innan man går ut på läktaren, typ ”i klacken är du med och skapar stämningen – inte för att filma den” osv.
     Det är såklart inget lagbrott, men om alla som står i klacken börjar ta fram telefonerna så blir det inte så mycket stämning 🙂

      Givet stämningen i folkhaver utanför arenan som gjorde att till och med norska poliser var här kan jag inte tänka mig att det är lätt att se en sån skylt. Sedan borde den första instinkten vara att upplysa om önskemålet (!), ej att hota.
      Jag har arbetat som volontär på många evenemang och självklart håller sig folk till det som står. Aldrig har jag blivit sådär arg som folk i hennes inbox. Så det återstår, vad är grejen med fotbollsfans? Varför är aggressivitet och våld den första reaktionen??

       *håller sig folk inte alltid till det som står

       Skulle det självklart stå.

     Alla fans vill dit? Nej. Jag älskar fotboll mer än något annat, skulle aldrig sätta min fot där.

     Men vad skriver du? Hoppas verkligen din kommentar tas bort.

    Bestämmer de vilka som får gå på fotboll och ej?

     Om jag säger att du är dum i huvudet och inte borde skriva här, har jag då bestämt att du inte får skriva här?

   Jag gillar Hanna och går även på många matcher. Står inte bakom hot, så otroligt onödigt men förstår att folk blir irriterade. Biljetterna sålde slut väldigt snabbt och många fick inte tag i en biljett i klacken. I klacken ska man sjunga med och vara aktiv i att heja på laget. Den första kritiken riktade sig nog mer åt att hon filmade i klacken och skrattade åt att det var ”dålig stämning” när laget låg under, och att hon dessutom inte är djurgårdare utan är där för att hänga med kompisar.

   Tyvärr spred sig inläggen på sociala medier och hon fick ta massa onödigt hat. Jag personligen tycker det är kul att fler tjejer börjat gå på matcher. Två tankar i huvudet samtidigt 🙂

    Fast det var ju på hennes kompisar i ngn sekund?

  OT: Har Bianca fått tillbaka den LV resväska som stals på Arlanda? Och nej, hon har inte köpt en ny, den modellen finns inte just nu.

   Jag vet inte, men är det en likadan som hon gav till Pernilla ett år? Typ när Pernilla fyllde 51 eller liknande. Detta var iaf när Bianca fortfarande poddade

  Emelie Bumbi lr vad hon heter verkar ju oxå fuska ganska ordentligt! Får tydligen sjukpenning/ersättning från FK, men får in tusentals kronor varje månad extra från Only Fans och diverse tiggerier……

  Hon kan inte jobba 7-16, men flänga på stan och möta fans och sitta i live hela nätterna går bra… ?

   Ja fk har väl startat en utredning om jag förstått allt rätt, men hon har kontaktat fk över det 🙂

  Det var det dummaste svaret jag hört ”arbetsgivaravgiften inte borde krävas, eftersom han menar att han inte har några anställda”. Har han inga som helst rådgivare??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.