Hanna Friberg är inte poppis på Sofialäktaren – fick hat och hot efter videoklipp.

För er som inte vet så är Sofialäktaren där Djurgårdens fans huserar vid bortamatch.
Vid vanliga hemmamatcher är Sofialäktaren ståplats för de som många ser som de absolut mest hängivna fansen, som både bjuder på tifo och stabila hejjarramsor. Man står inte på Sofaläktaren om man inte är en stor supporter, det är sedan gammalt, och det råder även mobilförbud, trots att det mest är en överrenskommen regler, supporters emellan.
Arenan har alltså inget mobilförbud.
I helgen spelade DIF bortamatch i derbyt mot Hammarby, vilket betyder att det inte finns allt för många biljetter för DIF-supportrar. Det var ena kortsidan som gäller, och långt ifrån alla som velat ha en biljett fick tag på det. Därför provocerade det många att Hanna fått en biljett, som kunde gått till en ÄKTA supporter, som nu blev utan.

Hanna Friberg fick alltså tag i en biljett – och kände inte till mobilförbudet –  när hon gick på matchen tillsammans med sina killkompisar som hejar på Djurgården.
Jag förstår att Hanna inte kände till förbudet, men kompisarna som hon gick med borde haft koll på det, med tanke på att de är mer supportrar än vad Hanna är, som mest tycker att det är en kul grej att gå på match.
När Hammarby gjorde 2-0 plockade Hanna upp sin mobil och filmade ett litet klipp där hon meddelade att det var ”extremt dålig stämning på läktaren”.
Det uppskattades inte av Djurgårdssupportrarna, som snabbt spred hennes inlägg, samt gick in på hennes Instagramkonto och kommenterade bilden hon publicerat inför match.
De har även skickat henne mängder av hatiska och hotfulla dms skickade till sig.
Du hittar ett utdrag här nedan.

   

Hanna har sedan dess skrivit dessa två inlägg, där hon meddelar att hon nog inte kommer våga gå på fler matcher efter det här, vilket är synd då hon verkligen tyckte att det var roligt. 
Hon säger dock i ett klipp att dessa två poster med vit text på svart botten kan framstå som mer dramatiska än de egentligen är, och att hon mår bra.

 

145 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det verkar vara en mogen skara, det där.

   men det är ju IQ fiskmås bland de flesta supportrar…inget att bry sig om helt enkelt.
   Mobiler är väl för att om någon missköter sig så ska det inte finnas på film antar jag..

  Varför koketterar alltid influensers med sin okunskap? Innan man gör saker bör man kolla upp vad som gäller och hur man beter sig. Jag vet inget om fotboll men t o m jag vet att ska man stå i en klack sjunger man och ger allt.

   Men vadå okunskap, det handlar inte ens om officiella regler utan nåt de tillsammans bara hittat på.

    Det är okunskap. Det är en regel som råder inom alla klacker i svenskfotboll. Det är en av grunderna i fotbollskultur. Tycker det är viktigt att respektera det regler som existerar om man ställer sig i klacken!

     Tycker inte att fotbollskultur verkar särskilt hälsosamt med människorna i detta inlägg som representanter.

      Absolut finns det negativa inslag. Självklar förtjänar hon inte hot. Däremot kan man bevara dom bra normerna som mobil förbjud i klacken. Man är där för att sjunga sig hes och bidra till stämningen inte ta del av stämningen, då kan man sitta på familjeläkarn

       Varför informerade varken hennes kompisar eller ngn i närheten henne om det?
       Varför skulle det vara hennes ansvar att anta att en sådan regel skulle kunna finnas om hon bara börjat bli introducerad i den världen?

        Bra fråga, undrar jag också. Hon var där med väl etablerade Dif supportar så absolut ligger det på dom. Däremot försökt en person upplysa henne om mobilföbjudet under matchens gång men hon valde att inte ta det seriöst (Konversation finns på twitter). Samt finns massa info om mobilförbjudet om man bara googlar klack regler. Tråkigt att det blev såhär, aldrig okej att bli hotad!

         Men ärligt, hade jag blivit medbjuden till AIK eller Hammarbyklacken av familjemedlemmar som brukar hänga där så skulle jag inte tänkt tanken att jag behöver googla efter inofficiella regler. Jag hade gått dit och trott att det skulle fungera som resten av samhället

          Men också antar att det är lite folk runtomkring som kanske då skulle kunnat informera henne typ ”hej, vi har inga telefoner utan vi fokuserar på matchen på denna sidan av arenan så lägg gärna undan den där” istället för att hota på Instagram efteråt.

         Hahaha, ”klackregler”, jag dör!

        För att alla i samhället har en skyldighet att informera sig själva om vilka regler som gäller. Sluta ursäkta hennes dumhet.

         Jag tror inte vi är alldeles många som inte har samröre med fotbollsfolk som känner till art klackregler existerar

          … för att vi inte går på fotboll. När vi går på fotboll tar vi reda på hur man beter sig, precis som när vi går på andra tillställningar. Ställ dig inte med klacken om du inte dka heja?? Ställ dig på familjeläktaren då!

         Är ju ingen riktig regel? Fattar ärligt inte ens vad hon gjorde fel. Menade att det var dålig stämning? Eller att hon filmade?

          Att filma, Inte tillåtet i klacken. Samt att skriva ”dålig stämning” gjorde inte saken bättre man skämmer inte ut sin klack så.

           Hahaha men väx upp!! ”Man skämmer inte ut sin klack så” Självklart kan man filma på en fotbollsmatch, några sorgliga huliganers påhittade regler står inte över lagen.

           Den svenska heders… jag mena fotbollskulturen!

          Det är en regel inom fotbollskulturen. Det finns regler inom alla rörelser. Tex har hundfolk sina och barnfamiljer sina. Bara för att du är okunnig behöver du inte avfärda dem.

           Och hur ska man veta det? När jag går på fotboll följer jag reglerna som de som arrangerar evenemanget har, berättar ingen att det finns ”hemliga påhittade” regler så är det ju ganska svårt att känna till.

           Men då talar man om det trevligt och informerande så personen vet det tills nästa gång, man skriver inte hora och hotar

           Vore roligt om hundfolk skulle skriva ”det blir konsekvenser om du kommer tillbaka till vår hundgård”, eller om barnfamiljer skulle twittra om att de ”lever för mitt Leos lekland”.

      Låter väldigt likt människorna som kommenterar på den här bloggen

      Ingen har sagt att det är hälsosamt men kulturella regler får man respektera.

       Men om man inte känner till dom? Dessutom äger väl inte klacken arenan

     Måste isåfall vara i dif klacken?? Har aldrig hört denna regel.
     Ser vänner som lägger upp filmer från diverse matcher och i klacken

      Tror det gäller de flesta klacker. Är själv hammarbysupporter och står ibland i klacken och ibland inte. Det finns alltid lappar uppsatta innan man går in på klackplats att man inte ska använda sin telefon. Dock är det en del som gör det ändå men då kanske det handlar om att man tar en bild eller en kortare film. Inte att man står och filmar mer än man kollar på matchen. Och speciellt inte de egna supportrarna efter en derbyförlust

       Kan tillägga att jag själv har filmat någon kortare film och tagit bilder och aldrig någonsin fått någon taskig kommentar om det. Det handlar nog mest i det här fallet om att hon är influenser och folk är extra sura för att de förlorade. Och att hon tyckte det var bra content att lägga ut en film på besvikna supportrar. Kan förstå det ändå men inte sättet folk uttrycker sig på, det är inte okej

       What? Aldrig sett sådana lappar och ser alltid folk som har sina mobiler i klacken, ingen som bryr sig överhuvudtaget så länge folk deltar (i ramsor, ”papperslapparna” osv.) helt okej. Och Hanna tog väl just något kort eller ett litet videoklipp. En del fotbollsfolk tar sig själva på alldeles för stort allvar.

        Kanske olika beroende på lag. Men det brukar sitta vid dörrarna innan man går in till hammarbyklacken iallafall. Men som sagt ingen som haft någon åsikt om det vad jag märkt hittills. Tror att många filmar eller tar bilder och det är som du säger ingen big deal så länge man deltar. Inte direkt så att någon lägger sig i om någon inte sjunger heller iof. Och grejen var nog att hon försökte göra någon ”kul” grej av att folk var besvikna efter matchen. Många brinner för sina lag och det är en stor passion i livet precis som vilka andra intressen som helst. Det ursäktar dock inte att man skriver sådana saker till någon

    I Sverige är det ändå mer ”chill” än utomlands. Hade hon testat att gå och ställa sig i en italiensk curva eller gått på fotboll i Sydamerika hade hon inte fått stå där speciellt länge.

     Förstår inte hur det skulle vara positivt, men då skulle jag å andra sidan hellre välja tortyr än fotbollsmatch så jag vet inte.

    Alla sammanhang och grupper har inofficiella regler. Det är det som kallas social kompetens-att kunna följa dem.

   Jag har stått i klack många gånger, man ser om ngn är ovan. Tjejen skrev ju att hon hängde med sina killkompisar, verkar ganska ointelligenta deras supportrar.

  De måste get over themselves! Bättre att vara välkomnande och vänligt informera istället för den här högstadiemobbningen de håller på med

   Är inte det ett liknande (o)välkomnande här eller i andra sociala medier? ”We just tease someone until they develop an eating disorder.”

  Nej men snälla. Det är ett gäng människor som sparkar på en boll, inte liv och död.

   Det du och många andra inte förstår är att det är på liv och död för vissa.

    På vilket sätt?

     Lite på samma sätt som en del kvinnor går bananas över en gammal staty på Linné.

    Ja. För de stackars kvinnorna som får hem dessa män efter matchen.

     De ”stackars” kvinnorna har ju själva valt sina partners, arrangerade äktenskap är ovanligt i Sverige.

  nämen fy fan va töntigt. Hon får väl gå på vilken jävla match hon vill.

  Vaddå ”riktiga fans”?

  Svintöntigt med nått påhittat inofficiellt mobilförbud också.

   Skulle tro att man skiter ”riktiga fans” så länge folk köper biljetter.

   Verkligen, det är väl först till kvarn som gäller som på alla typer av biljetter? Jättekonstigt argument att säga att någon inte får köpa biljetter till ett event för att någon annan vill ha dem mer

    Dessutom lär det inte vara slutsålt på Djurgårdens matcher. De får vara glada lm det kommer någon. Speciellt med den otrevliga och ovälkomnande attityd som deras fans har.

  Så sjukt omogna. Jäkla fotbollshuliganer.

  Fotbollshuliganer alltså, skrämmande.

  allt är inte content. Gillar du fotboll, gå på matchen! Fan vad kul!
  Gillar du att influera, gör det någon annan stans.

  Inte svårare än så?

   Hon har väl lika stor rätt att köpa biljett till matchen oavsett om hon lever för laget som spelar eller bara tycker det är roligt att gå på fotbollsmatch? Jag har varit på många konserter trots att jag inte avgudar artisten, för att det helt enkelt är kul att gå på konsert med sina kompisar oavsett vem som uppträder. Sen har det säkert gjort att en del ”riktiga” fans inte fått biljett, men jag har väl lika stor rätt att vara där om alla andra

    Ja men verkligen! Hur ska man annars testa något nytt och lära sig gilla något annat?

     Fast då får man väl respektera hur man uppträder på de olika sektionerna. Vill man sitta med mobilen och inte deltaga då får man sitta på sittplats. Hon verkar ju inte ens höra hemma på aktiv sittplats. Att dessutom ”håna” klacken och skriva att det är dålig stämning är helt absurt beteende. Om jag går på opera för första gången tar jag ju reda på hur man uppträder. Skulle inte gå dit och uppträda så som jag gör om jag går och tittar på en fotbollsmatch.

     Sedan att hon får hot är ju något helt annat.

      Hon skojade med sina kompisar. Inte hela klacken. Att det finns särskilda klackregler är ju hennes kompisars uppgift att informera om. Att sånt ens existerar och att man bör fråga om går intr att veta om man är ny i den världen.

  Blir minsann konsekvenser om hon dyker upp på den där läktaren igen… Alltså, haha, vafan äre som händer??? Jävla galningar. Älska fotboll hur mycket du vill men det finns gränser. Fattar inte hur vissa tillåts hålla på sådär i idrottssammanhang. Tänk om curlingfans var sådär aggressiva.

   Spelarna borde porta folk som är fanatiker och idioter.

    Vad tror du att spelarna har med att porta besökare att göra? Det är klubben som kan porta besökare till en arena. Spelarna är där för att spela fotboll.

    Nej responsen Hanna fick var minst sagt oskönt, men lika oskönt är det med alla som tror dom vet något om fotboll eller fotbollskultur och sen slänger sig med rena killgissningar. Snark.

   Ja det är givetvis de som uttrycker sig hotfullt och använder diverse kvinnoförnedrande okvädingsord som borde portas. Otroligt dåligt exempel på fotbollskultur. Vore bra om några lite rimligare fotbollssupportrar gjorde sig hörda i sammanhanget.

    Jen- Seriöst. Tror du inte jag vet det??

    Jag har spenderat åtskilliga timmar på läktaren ”tack vare” min man som är på plan ett par dagar i veckan.
    Men det spelar ingen roll, hyfs och sunt förnuft har man eller så har man det inte på grund utav att man är ointelligent eller/och omogen.

    På samma sätt som flera tycker det ska vara självklart att en person som inte varit på match ska kunna oskrivna regler kan man ju tycka att spelarna självklart kan tycka att deras klack uppför sig som idioter.
    Som klack bör man tycka att det uppförande man har ska peppa laget, inte fokusera på fel saker.

    Som matchen igår mellan IFK och AIK där IfKs klack fick beröm för att de applåderar sitt lag och ger beröm även när det går dåligt. Man sluter upp bakom laget istället för att gnälla, skapa bråk och kaos. Detta har gett resultat även på plan.

    Gnälla och skylla förluste på att en person filmar, bara för att det gått dåligt. Pinsamt på hög nivå.

     Hahaha aik buade ut sitt lag så försök inte.

      Är gnagare och så som aik spelar just nu så är de nästan värda att buas ut

     Seriöst – varför skrev du då att spelarna borde porta fanatiker om du vet att det är klubben som gör det?

     Gissar på att du är flickvän/fru till en spelare, kul att du är där och stöttar. Men faktum är väl att du är där för att stötta honom och inte klubben? Om så är fallet kommer du aldrig veta hur det är att vara en riktig supporter. Din hobby, min livsstil. Ha en trevlig dag!

  Bli kallad för f**** och h**a, för att man stått på ”fel” läktare? Ja, fotbollshuliganer är en gullig liten skara.

  Att bete sig sådär som supporter mot någon som är på plats är extremt pinsamt, man kan informera utan att bete sig som en komplett idiot. Det är inte upp till dom att bestämma vem som får gå på matcher, sport är till för alla.
  Sen alltså folk delar mycket från matcher, kanske inte från klacken då men att bete sig sådär som att hon publicerat ett inlägg där hon berättar att hitler hade rätt är ju helt sinnes.

  Är det bara barnrumpor i klacken??

   Säger en som kallar sig Bellaella!?

    Hög nivå på den kommentaren.

    Jag heter Bella Ella på riktigt, Bella är mitt tilltalsnamn.?

     Lustigt! Ni är två som heter så i Sverige.

      Obehagligt att du kollar upp sånt.

   Verkar så. Med väldigt strikta mammor. Ligger efter i utvecklingen pga för lite skärmtid.

  Det är inga fotbollsfan, herregud vilket beteende. Verkar inte vara vuxna i alla fall. Visst kan man gilla ett visst lag men detta är ju absurt – lever mitt lag (måste vara ett tråkigt liv). När det gäller förbud hit och dit är det väl inget som är inskrivet i någon lag.

  Men haha! Det här eskalerade något. Kom igen – var det så farligt?

  Verkligen pick me-beteende från hon Jennifer som skrev tweeten. Typ ”jag är så cool och skön som dricker öl, inte alls som korkade influencers från östermalm som dricker smoothies??” Snark

   Skulle aaaldrig dricka någon TJEJJIG TÖNTIG smoothie ?

  Alltså att fotbollssfären måste börja lugna sig, det ÄR – objektivt sett – inte så himla viktigt vilket lag som vinner. Det ÄR inte rimligt att slåss för att någon hejar på ett annat lag (här ni hur töntigt det låter?). Det ÄR inte okej att bidra till den idiotiska stämningen genom som en annan fotbollstwittrare gjorde att gå in och vara skadeglad för att en snubbe blivit skallad och fått sy tio stygn. Det ÄR inte liv och död. Objektivt, om någon tycker något annat så testa det mot vilken annan sysselsättning som helst ”Moldavien kom trea i Melodifestivalen så det blev slagsmål nere på stan” ”De med favoritfärg grön stötte på de med favoritfärg blå i tunnelbanan och tumult bröt ut” ”Johanna vann bäst i test så tunnelbanan vid bästitesthuset stängs av under två timmar”.

   Ja fotbollssupportrar är helt galna. Herregud, det är en boll som jagas fram och tillbaka!

   Dina exempel är helt underbara! Måste bara säga det ?

    Haha, tack!

  Det är förbjudet (på riktigt) att fippla med sin telefon när man kör bil, ändå ser jag dagligen folk som gör det, skönt ändå att veta att en äkta fotbollssupporter aldrig skulle riskera andras liv i trafiken, för dom tar mobilförbud på allvar! ⚽️ ?

  Definitionen av gate keeping. Så löjligt.

  Hat och hot är aldrig ok, men det är konstigt att våra influensers alltid lyckas med bedriften att omfamnas av just både hot och hat. Att plocka upp telefonen och dessutom filma är vida känt att man helt enkelt inte gör, hennes killkompisar borde dessutom informerat deras influenser vän som dom vet till 99,9% kommer ta upp sin telefon, att telefonen inte hör hemma på läkaren!

  Jag håller med, hade hon tagit upp en plåt när derbyt var mellan blåvitt och gais nu tidigare i år, så hade jag blivit riktigt förbannad. Biljetter till vissa matcher är oerhört svåra att få, att dessutom inte ta seden dit man kommer (inte plocka upp telefonen och göra sig lustig över den dåliga stämningen som råder) så har man absolut kanske inte i klacken att göra!

   Fattar verkligen fortfarande inte? Varför blir man så förbannad? Jag fattar att man inte vill bli filmad, vill generellt inte bli filmad av någon influencer oavsett vad jag gör, men varför är det något speciellt att filma klacken?

    Fokus i klackarna är sång, sång i 90+ minuter! Tyvärr har vi problematik att många ställer sig i klacken och så filmar man mer en vad man sjunger för att få klick och likes. Det gör att delar av klacken är död. Det finns rötägg men så finns de många många individer som varje vecka filar på nya ”låtar” och tifon för att sittplats och tv tittarna skall få ta del av något annat en den stökiga delen som media oftast bjuder på!

    Men den stora problematiken är att klacken skall vara levande och då kommer sång, så fort folk plockar upp telefonen, så dör sången från den som tar upp telefonen!

    Därför att barnrumporna i klacken vill hålla på med pyromani och beté sig allmänt grisigt utan att bli filmade. De skyddar varandra genom att inte filma ??

   Vida känt för vem? För er som redan är fotbollssupporters, ja. Jag är inte fotbollsintresserad och har aldrig hört talas om att man inte får ta upp telefonen. Jävla trams.

    En ärlig fråga då, du är inte intresserad av fotboll de betyder att du troligtvis aldrig hade ställt dig i klacken? Men kanske hade kunnat gå på en match och sitta på läkarens andra sektioner, eller? Hanna är på matchen med killkompisar som brukar gå på matcherna, det betyder att dom bör ha informerat henne om detta! Dessutom blev hon tillsagd under matchen att ta ner sin telefon, men fortsatte att filma ändå! Du får tycka det är hur tramsigt du vill, men det handlar om respekt emot dom som är på läkaren, ber dom henne ta ner telefonen, men hon fortsätter spela in, då tappar tyvärr folk tålamodet!

  Spelar väl ingen roll när dif inte fyller sina läktare ändå? skämt åsido.
  Fruktansvärt hur vuxna människor beter sig, hon eller hennes kompisar har väl som alla andra betalat för biljetten, dom som inte satt i biljettkön i tid får skylla sig själva.

  Herregud. Hur reagerar de här fanatikerna på riktiga problem? Räcker en atombomb för att hålla proportionerna?

  Finner inga ord om hur otroligt sorgligt det är men behöver inte nämnas här utav respekt till familjen.

  Hur snedvriden människosyn har man om man hinner lägga tid på att kalla någon för helt oacceptabla skällsord över en läktarplats? Jag kan tycka att en äkta supporter glädjas åt att fler ställer sig bakom ens lag snarare än att skrämma iväg nya fans. Om Hanna nu hamnat helt fel och bryter ett mobilförbud, varför inte bara vänligt förklara det så att hon får chansen att göra rätt? Herregud, det är en fotbollsmatch, man överlever faktisk en match på en annan del av läktaren.

   Hur snedvriden människosyn har man om man kallar någon *

  Hehe glöm inte att ”det är så gött med MÄN för de skapar inte massa DRAMA som kvinnor gör!”… 😉

   Alltid lika obrydda, allra främst när det kommer till sport och aktier!

    Ja de agerar aldrig i affekt, så härligt! 🙂

   ??

  Tycker faktiskt det mest visar på vilken obehaglig kultur det är kring fotboll och att det känns helt normaliserat i samhället? Men det kanske det inte är med tanke på att de flesta i det här kommentarsfältet ändå verkar reagera.

   Håller med. Skrämmande attityd…

   ja, tror att det tilltalar gamla stambeteenden från stenåldern

   deras undermedvetna känner igen det, så de begär det och söker konflikt

    För att inte tala om att supportrar ska ”stötta sitt lag” men går till attack och startar ett upplopp mot polisen som är där för att jobba, se till att stämningen är god och att ingen faktiskt blir allvarligt skadad. Varför skulle det vara okej att se till att ambulans måste komma och hämta poliser som skadas för att dom råkade arbeta under en fotbollsmatch? Sen om något skulle hända fotbollssupportrarna eller deras familjer/barn under en match skulle det bli ett jävla liv för att polisen inte kunde hjälpa till snabbt nog. Och jag kan lova att om det är upplopp och ambulansen måste fram så kommer dom avvakta tills det har lugnat sig och det kan kosta liv pga att folk inte kan bete sig. Ingen ska behöva gå till jobbet och riskera sitt eget liv oavsett om man jobbar som polis/ambulans/räddningstjänst osv.

  Dels förlorade Djurgården matchen vilket spär på det dåliga humöret och dels är bortalaget tilldelade en viss kvot biljetter vilket gör det svårare att få tag på en biljett. Jämför med om du är hängiven en artist, ser fram emot konserten som sker en gång, kan inte få tag på biljett till konserten men ser nån stå framför scenen med ryggen till och hörlurar på, helt obrydd om uppträdandet som du så hett önskat gå på. Alla har olika preferenser och för fotbollssupportrar är det viktigt, är du inte supporter kanske något annat är viktigt. Olika regler, olika intressen. På en modevisning sitter det inte nån och skriker hejaramsor eller hur? Den publiken skulle troligen reagera likadant, att det är opassande. Hon kan fortsätta att gå på matcher och köpa biljett på sittplats istället. Men lägg ner mobilen.

   Har faktiskt svårt att tro att man skulle bli mordhotad av designfolk.

    Jag skrev opssande, inte mordhotad. Men för all del, missförstå poängen.

     Men oavsett, man får acceptera att någon annan hann före och fick tag i biljetten. Du har ingen rätt att hota eller bete dig illa mot någon bara för att du anser att du bryr dig mer eller förtjänade biljetten. Var ju inte som att hon totalt ignorerade matchen och använde mobilen 24/7 dessutom.

   Hon filmade tre små klipp på ca 3 sek var. Du får det att låta helt annorlunda

   Det blir en höst i match som fler gårdare kommer gå på, och dessutom så lär det vara en stor mängd ”medgångssupportrar” som inte är influensers som stod i klacken. Ska man fråga alla innan de går in hur mycket fan de är?

  ?❤️?
  Kamratuppfostran behövs.
  Dock på plats, inte via nätet.

  Är inte förvånad direkt. Fotbollskultur är så jävla vidrigt.

  fotbollshuliganer som beter sig sådär är per definition loosers. Ofta arbetslösa utan den minsta tillstymmelse till framtid. Vilket kan förklaras med att de har ett språk och en mognad i utvecklingsnivå med ett foster.

  Om de hade fått välja på att vi klarar 1.5 graders målet eller att deras lag vinner serien. Vad hade de valt?

   Klimatet är redan kört men DIF har chans att vinna allsvenskan…

  Men på riktigt, gäller denna regel för just DIFs klack?
  För jag ser ju vänner som lägger upp bilder o filmer hela tiden från andra lag.
  Även jag själv har stått i klacken o filmat.

   Nej, det gäller inte bara DIFs klack men sen är det såklart skillnad på vad man gör. Att filma själva matchen eller något mål kan väl någon rookie komma undan med men att stå och filma sig själv och klacken samtidigt som man gnäller över dålig stämning när laget man ”hejar” på ligger under i ett derby är mer än lovligt korkat.

   Hon blev också vänligt tillrättavisad tidigare men struntade i det.

   (Nej, hot är inte okej).

    Ah ok då fattar jag.
    Ja o hot är inte ok

    Fast vem tror de att de är? De äger inte fotbollsmatchen ?

  Hellre en pantad influencer på fotbollsmatch än huliganer.
  Och på riktigt, hur fånigt är det inte att vuxna människor håller på som de gör pga en sport och ett lag som de inte ens är delaktiga i. Jag har alltid sportat och tycker man ska heja på sitt lag. Sitt lag, dvs där man spelar. Inte något random lag som man tycker är coolt att heja på.

   De flesta av oss spelar inte fotboll i ett allsvenskt lag. Skulle det inte vara jättetråkigt att spela utan supportrar? Tycker det själv det är kul att spela match utan publik?

    Absolut men när man inte kan bete sig har det gått för långt. Finns ju gränser liksom

   Med din filosofi skulle det inte finnas några supportrar på landskamper heller. Vi ska nog vara tacksamma att det finns forum där människor kan finna samhörighet oavsett inkomst, klass, religion. Är det så att det stör för att det främst är män? Och blanda inte ihop supporterkulturen med huliganer för det är två olika saker.

    Att det är män är väl skitsamma. Tycker oavsett det är fånigt med folk som inte kan bete sig pga en jäkla match.

   Då behöver vi inte heja på Eurovision heller. Vi deltar ju inte själva.

    Eurovision är supertråkigt så ja. Skillnaden är väl dock att det inte är galna huliganer som bara är där för att slåss där.

  Så tacksam över att inte vara ett fotbollsfan men däremot älska hockey. Vi kramar om varandra oavsett tröjtillhörighet och välkomnar alla in i hockeyvärmen så att vi ska bli fler. Aldrig sett eller hört bråk på någon hockeyarena jag varit på, vi brukar ha fullt upp med att va arga på domarna tex….

   ”kramar om varandra oavsett tröjtillhörighet” hahahaha nej det gör vi då fan inte

  Själv är jag mest förundrad över att man går på fotbollsmatch i kroppsstrumpa aka underställ med handväskan på axeln..

   Agree

   Det har ju varit sjukt varmt? Vilken klädsel är acceptabel för dig då, så hon kan anpassa sig?

  Själv är jag mest förundrad över att man går på fotbollsmatch i kroppsstrumpa aka underställ med stylish handväska på axeln..

   Haha tänkte exakt samma….

  Älskar sport, aldrig hört talas om ordet klackregler. Aldrig ens tänkt tanken att behöva googla det heller. Förstår om man blivit IRRITERAD om någon endast stått och filmat, men kan inte förstå reaktionerna ändå. Är väl samma som på en konsert när vissa förstör eller drar ner stämningen. Inte fan blir de mordhotade och kallade för F och H? ?. I det här fallet var det några sekundersklipp och hon hade också uppskattat upplevelsen = betvivlar att hon drog ner stämningen. Eller är det för att hon skämtade till det lite…? Så konstigt allting.

  Förstår att djurgårn blir sura, är den storklubb med absolut sämst tryck på läktaren, då vill man nog gärna skylla på en influenser.

  Djurgårdare ??

  Nej, kan inte byta ut det mot ”fotbollssupportrar”. Har stått i klacken i annat fotbollslag X antal gånger och bara blivit välkomnad med värme – och kunnat ta selfies med mina medsupportrar helt utan problem ?

  Djurgårdare ??

  Haha ja jädrar som det kan bli – AIK nästa?

  Som att bli hotad för att gå på en konsert med någon man gillar men inte är to die for fan av?? ”Ett annat fan kunde varit här men nu tar du upp den platsen!!!!!!!!” Ja det blev folk arga över på JB konsert när majoriteten var 13-18 år

  Jag har alltid tyckt att fobollsnördar/huliganer osv verkar larviga (plus typ lite lågt IQ kanske?) och jag tappade verkligen hoppet helt, när jag för några år sen råkade se att min sambo (som jobbar med fotboll) avslutar sina mejl med ”fotbollshälsningar Fredrik” . . . ????????

  Många fotbollsfans är som hjärntvättade. ”Lever och dör för mitt lag” säger de. Då har de inte mycket av vikt att leva för. Vem bryr sig om hur det gick i en fotbollsmatch år 2023 om säg 50 år? Ingen! De som skriver hotfulla kommentarer är inget annat än hjärntvättade fanatiker.

  Begåvningsreserven slår till igen, lätt att klura ut vilka individer som bär på störst andel neandertalsk arvsmassa.
  Inte en enda av dessa fegisar i klacken vågade påpeka det under matchen men spy galla på nätet går bra.

   Jo, hon blev tillsagd, vänligt, även på plats.

  Fanns info innan på nätet och lappar på dörrarna in till klacken om att dom absolut inte ville se några mobiler uppe under matchens gång.
  Allt för att alla skulle sjunga å hålla stämningen upp för lagets skull.

  Blir faktiskt förbannad…
  Nu har inte jag koll på i vilken klack huliganerna står i men varför får inte de mer hot och hat?
  De förstör matcher , är inte där för att heja utan för att bråka samt att folk har fucking DÖÖÖÖÖTTT på väg hem.

  Är det mer rätt ?
  Bli kallad för fitta för att någon kollar i telefonen på en fotbollsmatch . Fy fan . Jävla soppor!

  Jag älskar Sofialäktarn och Djurgårdsfamiljen… men snälla rara vad är detta? Ingen dog väl? Låt människor leva lite. Det är fotboll. Ta några djupa och bete er. Lite jävla perspektiv får man ha, att folk som själva har svårt för att följa regler och går loss på alla möjliga sätt med bengaler och annan skit ska sitta bakom en skräm och skriva skit till någon som bara lever sitt liv och har lite kul. Väx upp för helvete.

  Jävla neandertalare. Bekräftar alla mina upplevelser och fördomar om sportmänniskor.
  Förutom friluftsmänniskor, dom är alltid härliga!

  Fy va man blir osugen på att gå på fotboll! Jag ska på SM i en annan sport i helgen, där det kommer hejas, applåderas och vara feststämning i hela hallen när finalen drar igång, oavsett vilka klubbar finalparen tillhör. Det gör inte tävlingen mindre seriös, bara bättre! ?

  Starkt av Sveriges mesta medgångssupportrar att nu brinna så mycket för *äkta engagemang*. Ni kanske kan sluta lämna läktarna 20 min innan matchslut bara för att ni ligger under?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.