Yoga Girls siffror är idel röda

Rakel ”Yoga Girl” Bråthén Schoneveld tappar följare i en strid ström och jag undrar vad det kan bero på.
Jag har fått en del mail och dms om henne, och den ”vilda graviditet” som hon har just nu.
Att ha en ”vild graviditet” innebär att mamman avsiktligt föder sitt barn utan barnmorska eller läkare närvarande. Man går heller inte på några kontroller eller ultraljud inför förlossningen.
Enligt det första dm:et så har Rakel varit på det stora ultraljudet i vecka 18, där hon även fick reda på barnets kön, men skribenten kallar henne ändå ”historielös” samt priviligierad och världsfrånvänd.
Skribent nummer två tror att Rakel tappar följare som finner hennes innehåll stötande, och hejar på henne som inte viker ner sig.

Vadför tror DU att Rachel tappar följare?
Är det människor som enbart var ute efter turkost hav på Aruba, eller som följde henne för att få mer innehåll om yoga, något som lyst med sin frånvaro ganska länge nu?
Hon är de facto känd som Yoga Girl” och då är det kanske inte så konstigt att hon förväntas vara lite ”yogi” någonting ibland på sina sociala medier.

142 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  You do you

  Me do me!

  Utan att veta hur hon låter så kanske hennes röst och talmelodi är irriterande för folk. Det är inte bara text och bilder.

  Det är med att göra extra shit kring sin graviditet och förlossning känns främmande för mig. Liksom var gravid för barnet eller barnen och ta hand om barnen. Klart jag förstår att man måste vara intressant för att någon ska läsa och följa ens sidor. Men en del är bara för mycket tjoller.

   Håller med. Graviditet är jättekul (för den gravida) (ibland…) men för andra är det lite ”kolla mina vårtor” eller ”såhär ser mina fötter ut” över det hela.

    Nej anonym, de flesta känner väl ändå inte sååå lågt intresse? ?

     Jo, graviditeter kan vara otroligt tråkigt för de som aldrig varit gravida och inte planerar att bli (inom snar framtid). Jag har slutat följa många konton när personen blir gravid för att det blir så fruktansvärt tråkigt inlägg och det tidigare temat som kontot hade är sekundärt och i många fall som bortblåst. För mycket prat om graviditet/bebisar/småbarn suger för de flesta icke-föräldrar. Följde inte yoga girl men kan tänka mig att det är därför.

    När jag var gravid så blev jag lite besatt att följa andra gravida och jämföra månad osv. Många är ju gravida eller vill bli snart så finns visst en demografi för det här.

     Håller med, jag var likadan. Men nu, några år senare, när barnen är större, och graviditet inte kommer ske i min kropp igen, är andras graviditeter precis lika ointressanta som de var när jag var 15.

  Hon är väl rätt passé när hon tappat sin ”usp”.

   Exakt. Uspen var väl turkost vatten och yoga på drömmig strand

    Jo. Sen kan jag ha fel men är inte detaljerat förlossningssnack ointressant för 99% av alla kvinnor- egentligen? Det enda som hade kunnat göra den diskussionen liiiite intressant hade varit turkosblått vatten…

  Avföljer typ alla konton som går från nischade till massa graviduppdateringar. ?

   Ja jag var tvungen att avfölja Ribecka.. Och hon har ändå varit nr 1 på min favoritlista..

    Same! Gick från liksom skönt vibehäng i van till 100% gravidcontent. Så ointressant!

    På tal om henne hamnar hon väl i lite samma kategorier som yoga girl. Hon säger i senaste videon att hon skriver in sig hos barnmorskan (eller vad det heter) i vecka 36. Visst att hon varit på typ två besök hos någon random läkare i typ Italien. Jag fattar inte hur man kan riskera sitt egna och barnet liv för att man vill resa runt i en buss. Om jag inte minns fel skrev/sa hon att hon missar typ 15 besök.

     Italien är väl å andra sidan kända för sin supermödravård. Om man nu bara ska gå på nån random kontroll för man är upptagen med att åka buss verkar det smart göra det i Italien.

     Fast det är ju för att de är ute och far. De har ju ändå gjort några besök och har ju känt att hon mår bra för övrigt. Hon tänker ju föda på sjukhus iaf.

     Dock missar hon inte 15 besök, så många har inte jag fått. Dessutom är mycket frivilligt inom mödravården. Tex KUB. Sen är det alltid upp till mamman om man vill göra abort om något är fel. Annars är det mest blodtryck, bebisens puls och levnadsvanor man diskuterar.

     Nja alltså dom har ju gjort ultraljud och andra kontroller. Dock inte i Sverige. Och inte gått på regelbunden kontroller. Så tycker inte hon faller helt under Rakels kategori.

     Jag tröttnade bara för att varenda gång hon öppnar munnen nu eller visar sig i bild så är det mage/graviditet och bebis.

     Men herregud . Så bara för att du är gravid så ska du sluta leva?
     Är så jävla trött på utomstående personer som ska se gravida som ”sjuka”.
     Sen är det inte 15 besök hon missar. Ta reda på fakta din bittra avundsjuka människa .

    Jag med. Älskade Ribeckas instagram och youtubekanal innan men insåg nu att jag glömt bort dem när det blev så otroligt mycket graviditet på hennes kanaler.

    Är ju inte konstigt att fokuset förändras under resans gång. Det var ju ändå rätt stor skillnad på vanlife mot hennes content innan som mest handlade om att färga håret och mer vanligt influencerinnehåll.
    Jag tycker hon är skön och fortsätter följa henne.
    Sen förstår man ju att folk slutar följa om innehållet helt går åt ett håll man inte är inte på. Men hur många videos etc kan man fortsätta göra med strandhäng?!

     Jag har inget emot 100 videos med bara strandhäng. Men när allt hon pratar om handlar om graviditeten och allt hon gör är att stryka sig på magen i alla slowmotionbilder så kände jag att jag tröttnade tyvärr.

      Fast det är ju det hennes liv handlar om nu?! Och jag tycker allt att de haft annat innehåll i videosarna oxå, mycket om att de hänger med nytt folk och så. Dock kan hon ju inte göra lika mycket längre, som att surfa tex. Men klart att man får tröttna på den gravida om man vill och inte följa mer

  Låt kvinnor få föda som de vill ?

   Nja .. skulle säga ” föd på det vis som är bäst och säkrast för barnet” Lite det som är problemet i detta, hon går ju inte på kontroller där det kan visa ifall det ena eller det andra är bäst för barnet.

    Hon går visst på kontroller, hon har gått på minst två kontroller redan. Gravida kvinnor äger fortfarande sin kropp och ska inte bara göra det som säkrast för barnet men det som de är bekväma med. Mödravården är frivillig och inte ett krav.

     Borde inte en blivande mamma vara mest bekväm med det som är säkrast för barnet?

     Fast det är just det. Barnet går först. Upppstår komplikationer är det barnet man räddar först
     Sen mamman.

      Va? Är det? Hade jag aldrig trott

      Så är det självfallet inte. Vid komplikationer går mamman först, sedan barnet.

    Det är sånt här resonemang som jag anser är en annan typ av mom-shaming! Låt varje kvinna föda som hon vill och som hon känner sig trygg med! Acceptera att vi kan. Acceptera att vissa kvinnor känner sig otrygga på sjukhus. En delkvinnor känner att de blivit utsatta för ett övergrepp vid en tidigare förlossning på sjukhus.
    Förminska inte en gravid kvinnas kunskap och kännedom om sin egen kropp: känner jag mig frisk och stark? Är jag vid gott mod mentalt? Tror jag på mig själv och min kropp? Om inte så föd på sjukhus. Det är helt upp till var och en kvinna att bestämma själv.
    Förutsättningen är NATURLIGTVIS att man varit frisk hela graviditeten och känner sig 100% förberedd både kroppsligt och mentalt. Kan det verkligen vara så svårt att förstå?

   Det är just det: som gravid och födande är den stora skillnaden att det inte längre bara handlar om DIG, utan ett liv till.

    Njae, det argumentet lyser med sin frånvaro så fort abort kommer på tal.

     Jaaaa på grund av att personen INTE vill ha ett barn? ?

      Och då handlar det inte längre om ett liv?

  Hon har ju samtidigt rätt i det hon säger om att vi kommit så långt bort från det som är naturligt. Vi kan inte våra kroppar längre.

   Om du tänker på graviditet så tycker jag att det är ganska gött faktiskt att risken att dö i barnsäng är så mycket mindre nu än innan pga vården. Fram till början av 1900 talet då de började satsa på förlossningsvården så dog 500 kvinnor per år i genomsnitt i Sverige i samband med graviditet, idag dör i snitt 6 personer per år. Naturligt är inte alltid bäst.

    suck. som om det undkommit någon. Likväl är det så att vi kommit långt bort från det som är naturligt. Det gör oss så rädda att vi inte tror att vi klarar något som har med kroppen att göra på egen hand.
    Ps. jag har fött tre barn på sjukhus och skulle välja att göra det igen.

     Själv är jag oerhört tacksam att vetenskapen tagit oss långt ifrån det ”naturliga” elände som människor i historien tvingats genomlida.
     Min mor fick en stor blödning under förlossningen och hade förmodligen dött utan akut operation. Jag själv fick en svår infektion strax efter förlossningen och hade förmodligen dött utan antibiotika. Min morfar hade varit död utan sin behandling av tarmcancer. Min väninna hade dött I 20-årsåldern av en svår lunginflammation som krävde sjukhusvård. Inget av detta hade vi klarat av på egen hand.
     Eller vad är det för ”naturligt” du tänker på?

      Att föda på sjukhus påverkar förlossningar på så sätt att komplikationer uppstår. Så är det bara – det finns studier om detta (googla). Det stör alltså den naturliga förlossningsprocessen.

       Hur menar du då? Förr i tiden var dödligheten vi förlossning betydligt högre för både mor och barn, infektionsrisken var markant mycket större, betydligt fler förblödde, för att inte tala om det faktum att man varken bedövade eller sydde ihop magen efter snitt. Genuin fråga.

        under en av mina förlossningar blev jag, av olika anledningar, igångsatt. Fick epidural och värksimulerande dropp. Förlossningen tog vidrigt lång tid – tills bebisens hjärtslag gick ner och jag blev aktusnittad. I efterhand sade läkaren att epidural (och det värkstimulerande läkemedlet) påverkar kroppen på olika sätt och kan göra så att bebisens hjärtslag går ner. Bebisen fick pga detta även andra komplikationer och jag blev djupt traumatiserad.

        Så det jag menar med naturligt i detta sammanhang är det naturliga förloppet. Jag fick värkstimulerande dropp i över ett dygn men jag öppnade mig inte. Jag led alltså i onödan.

         This!⬆️

       Nej men.. Hur tänker du nu? Du tror att komplikationer inte fanns innan eller? Det är ju av komplikationerna som man dör i barnsäng. Men sure, om du tycker att det är bättre att kvinnor dör av komplikationer än överlever med komplikationer…

       Men va? Du menar alltså att folk föder barn på sjukhus med läkare, sjuksköterskor och närhet till intensivvård och att vi betalar massa skatt för att kvinnor ska få göra det så att de ska få mer komplikationer mot om de föder hemma i sängen? I think not!

     Hur blir förlossningen mindre naturlig för att den sker på sjukhus istället för hemma? Barnet kommer ut genom samma process, skillnaden idag är att den processen är bra mycket säkrare, ofta mindre smärtsam och med en betydligt lägre dödlighet jämfört med förr i tiden då hemförlossning var standard. Ska tilläggas att även kejsarsnitt (eller ja, ingrepp) utfördes förr i tiden, däremot tog det sin tid innan man genomförde en sådan där både mor och barn överlevde.

      Kanske menas att man överanvänder värkstimulerande dropp eller sätter igång förlossningar onödigt tidigt etc.

       Just värkstimulerande dropp innehåller faktiskt ett kroppseget hormon kallat oxytocin, vilket är det hormon som frisätts då förlossningen sätter igång. Självklart är det inte humant oxytocin i droppet utan syntetiskt framställt, men molekylen ser exakt likadan ut (kroppen kan inte skilja på syntetiskt och humant oxytocin).

        Alltså skillnaden är ju dosen, att dosen man kan få via dropp är onaturlig, annars hade man ju kunnat köra på med maxdos direkt ju mer desto bättre så kommer alla ungar ut illa kvickt

         Men naturlig är inte synonymt med optimal?

        Igångsatta eller påskyndande insatser slutar oftare i oplanerat kejsarsnitt och stressat barn.

         Jo men ofta är ju komplikationerna redan ett faktum. Jag blev både igångsatt och fick värkstimulerande, men det var ju pga jag hade börjat läcka fostervatten.

        Kroppen skiljer visst på dem båda då det konstgjorda ämnet (syntocinon) inte går igenom blod-hjärnbarriären. Därmed får man inte de positiva effekterna som kroppsegna oxytocinet ger som smärtlindring, att man får återhämtning och kan vila lättare mellan värkarna mm.

         Nej, det stämmer inte. Syntocinon är endast ett produktnamn, och produkten i fråga innehåller oxytocin som aktivt ämne. Oxytocin i sig är en peptid och kan inte passera över BBB i sig själv, däremot är transport möjlig via ett speciellt transportprotein i BBB kallat RAGE.

     Vaddå suck? Suck att de sett till att kvinnor överlever? Om det naturliga är att risken att mor och ibland även barn dör är mycket större, så väljer jag det onaturliga.

      Lyckligtvis så behöver man inte dra det så långt åt endera håll. Man kan få en naturlig och säker förlossning på sjukhuset.

    Hade jag dött hemma hade både jag och barn dött, båda gångerna.

    Så tack för att sjukvården finns.

    Hade aldrig chansat på detta.

     Man kan bara dö en gång ?

      Fött ?

       Hade en bebis som inte fixerade sig och låg och vände sig flera gånger per dygn.
       Planerat snitt, bebisen låg på tvärsen.
       Utan vården hade vi båda dött
       Naturligt vad är det ens? Hittepå ord.

        Ja man får vara tacksam för modern sjukvård.
        MEN också komma ihåg att mycket kunskap har gått förlorad.
        Många barnmorskor av gamla skolan är väldigt duktiga på att vända bebisarna i magen.
        Och många bebisar fixerar sig sista dagen innan födseln, hade du väntat hade kanske det hänt.
        Så gjorde min bebis.
        Två veckor över tiden.
        Men idag väntar man inte så länge.
        Men det är ju inte säkert det hade blivit så heller.
        Tack för modern sjukvård.

    Hade varit intressant att veta vad den vanligaste dödsorsaken var bland de kvinnor som dog i barnsäng förr i tiden. När det gäller barnsängsfeber till exempel så var det tydligen en sjukhussjuka som spreds via läkare och barnmorskor. Hur stor var risken att dö i barnsäng om man födde hemma vs om man födde på sjukhus?

    ”Fram till mitten av 1700-talet förlöstes alla kvinnor hemma med hjälp av erfarna men outbildade släktingar. Trots usla hygieniska förhållanden var barnsängsfeber, febris puerperalis, ovanligt och under en procent av mödrarna avled. För att förbättra förhållandena vid förlossningskomplikationer startades vid samma tid barnbördshus i olika länder i syfte att utbilda i första hand barnmorskor. På dessa inrättningar fördes statistik över avlidna i barnsängsfeber och antalet var nu högre, ofta 5-10 procent. Hur kunde det bli så?”

    https://www.svenskfarmaci.se/2018/01/17/barnsangsfeber-en-tidig-sjukhussjuka/

     Ingen aning om vad vanligaste dödsorsak var men på 1700 talet, om bäckenet var för trångt, kunfe fältskäraren stycka barnet i moderns kropp och tog ut det i bitar. Hur många kvinnor som dog under eller till följd av infektioner efter det ingreppet har jag ingen statistik på. Och det var ju som sagt bara exemplet ”trångt bäcken.”

      Jag får sådan respekt för våra förfäder när jag läser om deras strapatser. Heder åt de före oss!

     Vanligaste dödsorsaken IDAG utomlands i samband med förlossning är stora blödningar. Skulle gissa att det var samma i Sverige för >100 år sedan.

      Alldeles säkert, men många idag förblöder för de är omskurna och de var inte våra svenska anmödrar. En annan vanlig barnsängsdöd i tredje världen är att modern är för ung, alltså ett barn fortfarande. Det var heller inte situationen i Sverige.

       Fast Anonym, det där hittar du ju på. Låter som rasistisk dynga. Eller finns det faktiskt en källa på det?
       De av mina vänner som förlorat mycket blod under sina förlossningar har gjort det för att moderkakan inte lossnat ordentligt. Det är lika stor risk för alla, oavsett tidigare ingrepp…

        Vad var rasistiskt med den kommentaren? visst, det kan mycket väl hända att personen inte har rätt, men rasistiskt? ?

        Så fruktansvärt nonchalant mot de flickor och kvinnor som blir offer för könsstympning att ha mage att dra rasistkortet innan du ens gör en googling om saken. Här har du en av otaliga källor.

        https://beta.unicef.se/skydd-fran-vald-och-exploatering/kvinnlig-konsstympning

         ”Infibulation orsakar de största besvären och farorna. Eftersom endast en liten öppning lämnas kan urin och menstruationsblod inte rinna ut ordentligt, vilket kan förorsaka infektioner i underlivet. Det kan även leda till att kvinnan får svårt att kontrollera urinflödet. Könsstympning medför ofta svåra förlossningar, med dödlig risk för både modern och barnet. Vid förlossning öppnas såret för att efter förlossningen sys ihop igen. Det innebär stora risker för infektioner.”

         Citat från länken ovan. Källa Unicef.

       Förblöder man efter en förlossning så beror det på atoni, dvs att livmodern inte kan/orkar kontrahera sig, och att då livmoderns artärer som är direkt kopplade till aortan inte blir komprimerade, då kan man förblöda på bara ett par minuter om inga åtgärder utförs. Det har absolut ingenting att göra med om man är omskuren eller inte, så lägg ner med att prata om saker du uppenbarligen saknar kunskap omkring. Sedan att man kan dö av infektioner post-partum, och att det finns en ökad risk för infektioner hos omskurna kvinnor, är jag helt med på, men det är ju någonting helt annat än post-partum blödning.

       Den vanligaste orsaken till post partum-blödning är atoni, dvs att livmodern inte drar ihop sig.

      Intressant, tack för svar.

    Den vanligaste dödsorsaken post partum är dessutom mord .. ?

     I Sverige alltså!

   Men det gäller ju allt som har med fysisk hälsa att göra. Har du lust riskera att dö i unken halsfluss eller se dina barn dö för att antibiotika är ”onaturligt.”? Klart det är onaturligt, det mesta människor uppfunnit inklusive skor, kläder och hus är onaturliga.

    För att inte nämna tvål osv. Men de här personerna kanske inte tvättar sig..

     Också intressant att det är just kvinnor som måste vara naturliga…Inte genom att skita I fillers men genom att avsäga sig smärtstillande och medicinsk vård vid reellt behov…?

      Kvinnor är ju dock betydligt bättre på att söka vård och använda smärtstillande vid reella behov än vad män är. Sen är väl anledningen inte är att män ska ”vara naturliga”, utan att män i större utsträckning (historiskt) kunnat ta den tid de behöver för vila om de har ont, medan kvinnor tar smärtstillande och kämpar på med barn, hushåll och jobb.

      Men oavsett anledning så är det ju ett större problem att män inte söker vård, än att kvinnor inte gör det.

    De flesta människor har ju sina gränser dock. Som de drar där de känner det är rimligt för dem.

    Jag har så svårt att förstå den här avskyn som vissa verkar känna mot de som väljer att försöka leva naturligt i någon mån. Det handlar väl sällan om att man helt väljer bort modern medicin utan snarare att man bara vill använda läkemedel när det är absolut nödvändigt.

    Hade varit bra om fler hade den inställningen, vi vet ju vad till exempel överanvändning av antibiotika leder till. Halsfluss som du själv nämner går ofta över av sig själv. Om man nu av någon anledning skulle ha oturen att bli svårt sjuk i halsfluss så tror jag inte att någon hade tackat nej till antibiotika men det är ju just då användning av antibiotika är befogad, inte annars i onödan.

     De som gör sådana val och att det bara påverkar dem själva är väl en sak. Vet inte hur ofta de får ”hat”.

     Här handlar det ju dock om sådant som också påverkar ett barn som inte har möjlighet att själv välja. Att neka sitt barn vård vid födseln eller vaccination mot sjukdomar för att man själv vill vara ”naturlig” tycker jag är fel. Om något går åt skogen vid förlossningen hemma är det inte säkert att man hinner in innan det är försent.

     Sen tror jag inte så många tänker på att om man väntar in i det sista, tills det är en uppenbar nödsituation, så är det svårare och mer resurskrävande för sjukvården att avhjälpa. Det påverkar alltså betydligt fler än bara den som vill vara ”naturlig”.

      Jag har egentligen ingen åsikt om hemförlossningar, jag har aldrig fött barn så har inte brytt mig om att läsa på och ta ställning. Kom in på ett sidospår bara när du nämnde antibiotika. Blir trött på att det så ofta raljeras på ett hånfullt sätt här inne kring de som förespråkar en mer naturlig livsstil i allmänhet. Man argumenterar på ett ohederligt sätt när man framställer det som att det endast finns två val och att om man strävar efter att leva mer naturligt i vissa avseenden så måste man välja bort alla moderna påfund.

     Men finns det en avsky verkligen? Du får föda hur du vill för mig och jag kommer såklart inte avsky dig men jag kommer ju förundras om du lever ditt liv lika onaturligt som alla andra (det gör vi ju, alla mänskliga uppfinningar är onaturliga) och sen helt plötsligt när det är dags föda barn som ändå kommer med en del risker för att inte tala om smärta kommer på att det är just läkaren du ska dissa.

  Önskar att Camilla gjorde lite research själv innan hon skriver ett inlägg. Den halvnakna bilden är inte anledningen varför folk har avföljd Yogagirl, det är texten under bilden. Där hon förklarar hur hon hanterar sin graviditet; att inte gå regelbundet till mvc t.ex. Rakel skrev själv att hon fick stänga av kommentarerna pga av alla hatiska kommentarer. Sen har hon också gått på en kontroll för att få läkarintyg för att kunna flyga sent i graviditeten, hon åkte till Nederländerna för begravning. Men alla som är intresserade av att höra en saklig, nyanserad bild av just freebirth (där man föder utan nån hjälp vilket Yogagirl planerar att göra) lyssna på podcasten Okrystat och avsnittet om Freebirth. Där pratar en barnmorska och doula om just detta fenomen. Tyckte det var rätt intressant hur de drar paralleller mellan dessa som Yogagirl som vill föda helt själva och de som vill ha planerat kejsarsnitt, att det är mycket likt dessa två grupper.

   Hur tänker du med research? Jag delar två teorier jag fått skickade till mig, men ingenstans skriver jag att någon av teorierna stämmer, utan jag undrar om det är fler som tänker så.

    Jag ser (jag håller lite koll…!) att de stora tapp:en kommit: När hon visat upp sin kropp mer eller mindre naken. När hon skrivit om sitt avhopp från veganismen OCH när hon skrivit om t.ex.benmärgs-avkok. När hon badat i kallt vatten under sen graviditet. Det märks alltid tydligt vilka inlägg som orsakat tapp av följare.

    Personligen tycker jag det är starkt och modigt (!) av henne att följa sin egen inre känsla och inte frestas att hålla igen och smöra med för att behålla följare. Good for her! Hon skriver om sånt, och lägger upp bilder, som hon VET kommer att göra somliga upprörda men hon gör det ändå. Tids nog kanske hon bygger upp en ny följarskara, vem vet? Jag håller verkligen inte md henne om allt, MEN tycker hon är jäkligt modig och stark som inte viker en millimeter utan följer sin egen övertygelse. Oavsett. Och det kan inte vara jättelätt för en influencer som är beroende av sina inkomster från sociala media.

     Jag svarar inte dig, svarar bloggbevakning

    Men det finns massor av fel i dessa ”teorier” som du lätt hade kunnat kollat upp med att t.ex läsa inlägget som nämns och inte bara välja att låta kommentarer som inte ens är sanna stå där utan att kommentera det.

     Hur menar du? Jag följer yogagirl och ser exakt vilka av hennes inlägg som resulterar i att folk avföljer. Jag har rätt bra koll!

      Svaret är till bloggbevakning, inte dig

  Måste hylla uttrycket ”historielös”. Det har inte jag hört innan (är svensk men bor inte i sverige så förlorar lite språkutveckling). Det är ju en väldigt målande beskrivning av både personen i sig och hur de kan ha hamnat i en något kontroversiell livssituation eller världsbild.
  Tack för den!

  Avföljde Yogagirl på grund av hur mycket hon exponerar sin dotter. Blev illa berörd.

  Jag följde henne när hon bodde på Aruba och fortfarande visade upp en hel del yoga (jag håller själv på med yoga och var härligt att drömma sig bort till vackra stränder med turkost vatten). För mig nu är hon totalt ointressant då hon förutom sin ”vilda graviditet” är som alla andra svenska mamma-influencers. Hon har ju gjort en helomvändning med sitt konto (då: vegan, Aruba, yoga, musikfestivaler i djungeln och nu: svensk husmanskost, svensk landsbygd, kallbad) inte konstigt att det är många som inte längre är intresserade.

   Tappet är tveklöst kvinnor som blir upprörda över hur hon väljer att föda. En nyare variant av mom-shaming helt enkelt. Och vem blir inte upprörd över en höggravid kvinnas kropp med hängbröst och allt!?
   Att vi i Sverige tappat och tappar intresset är fullt förståeligt då hon numera lever ett liv vi känner oss hemma i, vi drömde oss bort till kritvit sand, turkost hav och tropiska frukter.
   För henne tror jag att det livet hon lever nu är exotiskt. Hennes mål var ju att hitta tillbaka till sina rötter, fysiskt och mentalt och det har hon lyckats med.

    Tror inte det är mom shaming klubben som avföljer, tror snarare hon får nya följare inom den gruppen som vill ha något att reta sig på. Men hon tappar hos alla andra som blir uttråkade av förlossningssnack och inte orkar engagera sig i ämnet.

    Hur kan det någonsin vara mom shaming att avfölja någon man inte vill följa?

    Tror snarare det upplevs som daterat och att folk är blase. Demi Moore poserade naken med gravidmage på 90 talet, då var det coolt men idag får det människor att skrolla vidare.

     Uppenbarligen scrollar folk inte bara vidare? Kan en kvinna ge en annan kvinna ett tjuvnyp så gör denna det!

    Dock inte bara svenskar som följer henne?

     Hur många bor eller har bott på Aruba? Det var ju bilder från paradiset oavsett svensk, tysk, new York bo!? Tror flera hundra tusen drömde sig bort till det vi trodde var en drömtillvaro.

  Fattar inte att det är sååå viktigt att veta bebis kön, men alla andra undersökningar är oviktiga?

  Galenskap anser jag att hon håller på med nu och hon äventyrar sitt barns liv.

  Ignorant.

  Gillar henne mycket annars. Ja, förutom när barnet cyklar utan hjälm också som i Nederländerna.

   Det var hennes man Dennis som försökte få med henne på ultraljud med ursäkten att han var så nyfiken på könet. Min teori är att han egentligen ville se att allt var bra med barnet, han brukar vara the voice of reason i den familjen….

    Det var min teori med ?

  Ja för oss är ju hennes liv numera inte exotiskt. Men för hennes följare i tex USA kan ju Sverige vara spännande.

  Att folk avföljer pga hennes vilda graviditet kan jag förstå. Varje person har rätt att följa/avfölja konton på insta. Kan ju inte vara momshaming att trycka på avfölj-knappen för att slippa sånt i sitt flöde som man inte är intresserad av?

  Det enda som irriterar mig ibland är att hennes första stories i en reklamkavalkad inte är reklammarkerade. Blir lika besviken varje gång jag inser att det inte är ett genuint tips. I övrigt inget upprörande med hennes konto bara bra vibrationer tycker jag?

  All respekt för att vilja föda barn i lugn och ro, men att inte gå på kontroller under graviditeten är bara oansvarigt. kan bara hoppas att allt går bra!

  Fast om man tycker hon är helt galen i sin graviditet så skulle man väl intr avfölja? Jag skulle fortsätta följa pga spännande och anledning att får störa sig lite.
  Tycker mest hon är helt ointressant.

  OT: Nån som vet varför Molly Rustas flyttat? Och hon har typ inte lagt upp något alls sista tiden på instagram.

   Har hon? Vart har hon flyttat? De har ju så många boenden..

  Ändå väldigt lite procentuellt av 2 miljoner (!). Vissa gillar väl inte vad de ser och läser, as simple as that.

  OT: Vad otippat att Adrian och Celines från Love Island har gjort slut. Det höll förvånansvärt länge..

   Verkligen inte förvånad. Plöjer serien nu och blev väldigt förvånad över att han dök upp. Gillade honom jättemycket på Big Brother men nu kände jag inte igen honom.
   Stackars Celine. Man märkte att han inte var genuin. Undrar om det kan vara så att han gillar killar?
   Obs har inga fördomar om det utan bara en tanke.
   Kände knappt igen honom dessutom då jag antar att han har ”fixat” sig på än det ena och än det ”andra” dvs sprutor, fillers och operationer.
   Några tankar?

  Jag är ärligt talat sååå trött på alla influenser som ska föda barn! Absolut jättekul för DOM men som Yoga Girl att gå från drömlika sandstränder och turkosa vatten till enbart halvnakna gravid bilder! Sååå tröttsamt att se! Förstår inte hur man kan tro att andra har sånt stort intresse att följa en annans graviditet?’ Nä! Jag iaf som lever ett ”trist” Svensson liv drömmer mig gärna bort bland konton på fantastiska resor, mat, shopping och fest! Ett liv långtifrån mitt eget, knappast bilder på växande magar och nyinköpta barnvagnar! Nä har avföljt flera influenser med kommande graviditeter.. Gäääsp

   Du vet att det finns väldigt många olika människor va? Med olika intressen. Jag skulle själv aldrig följa någon som visar turkosa vatten och stränder ? Hatar allt sådant.

    Fast nu handlade det om yogagirls tapp av följare

  Ja men då kan vi ju lägga ned allt om förlossningsvården för de behövs inte ändå? :–) gå till en sjö, krysta och poff du har ett barn 🙂

  Tänk va synd att vi lagt alla skattepengar på BVC, vårdpersonal och sånt – helt i onödan 🙂

  :—)

  Så tröttsamt med det där ”hur kan man avstå sjukhusförlossning när det finns kvinnor som föder mitt i ett brinnande krig, utan rinnande vatten och ingen tillgång till barnmorska?!” Det är som att säga ”varför slänger du dina matrester när det finns barn som svälter i Yemen?”

   Dina exempel är inte jämförbara. Att medvetet undvika besök hos barnmorska och att vilja föda i hemmet utan läkare är enorm risk för både mamma och bebis. Att slänga fullt ätlig mat är förvisso onödigt men drabbar ingen fattig eller rik.

    Fast ÄR det en enorm risk eller tror vi bara det p.g.a. fördomar? Finns det statistik från modern tid som visar hur det gått vid hemförlossningar?

     Självklart finns det statistik på det! Tillgänglig evidens från länder liknande Sverige (t.ex Holland, England, Australien) visar att det statistiskt sett är säkrare för en kvinna som haft en normal graviditet, och som tidigare fött barn utan komplikationer, att föda hemma tillsammans med en barnmorska istället för att föda på sjukhus. Så personer som ”U” här uppe som menar att det ”är en enorm risk för både mamma och bebis att föda hemma utan läkare” visar enbart på sin okunskap, så det är tråkigt att så många som saknar kunskap sprider skräck och oro helt i onödan. Vi i västvärlden har istället problemet att man övermedikaliserar födslar och orsakar komplikationer i sin iver att ha kontroll. Där varje födsel ska följa prick samma actionline trots att alla kvinnor förstås har unika kroppar och förutsättningar.

     Jag förmodar att en anledning till att barnmorske-forskning inte har samma tyngd i utvecklingen av den kliniska verksamheten är samma patriarkala läkarstyrda mentalitet som vill styra gravida kvinnor till att föda på ”rätt” sätt, inom rätt tidsspann osv osv.

  Cykelbyxor i din hudton låter väl som ett bra val.

  Imorgon är det ÖS. Du får nog bra svar då 🙂

  Hon är väl också anti-vaxxer? Även det något som kanske har fått en del att lessna

   Har hon inte legat väldigt lågt med det där? Alltså inte skrivit alls om familjen valt att vaccinera sig eller inte?

    Nån frågade om Leah är vaccinerad och då svarade hon typ: -Vad tror du…?

    Hemskt om hon inte vaccinerats mot Röda Hund, Polio etc…..

     Jättehemskt?
     Läs på

      Läs på själv.

  Pga hippie!

   Jag undrar med, har tänkt på det hela dagen. Så fruktansvärt! Att skada knäet på en studsmatta och dö av en knäoperation som frisk 13-åring? Det är så ledsamt!

    Hur vet du att det var utav en knäoperation hon dog av?

     Jag tycker inte det låter troligt. Det är extremt ovanligt att dö av en vanlig operation i Sverige. I så fall tror jag snarare dottern fick någon inre blödning/hjärnblödning som inte upptäcktes i tid…? Eller så var det något helt annat? Otroligt tragiskt iaf. 🙁

  she is craaazy….. ?

  Att föda utan en barnmorska tycker jag är oansvarigt. Men, det kommer säkert att gå jättebra eftersom de flesta förlossningar går bra!
  Men, jag bistod en förlossning häromdagen med en omföderska. Helt omedicinerad förlossning. Förväntad normal förlossning. Barnet fastnar och sitter fast i tre minuter. Om det skulle hända, vet då Yogagirl, hennes man eller doulan hur de ska göra? Det gick bra med barnet, men det kom ut livlöst och behövde andningshjälp. Mamman började också blöda mycket. Det krävdes en barnmorska som sprang iväg med barnet, jag stod kvar och gjorde aortakompression för att mamman skulle sluta blöda samtidigt som det kommer in fler personer som kunde hjälpa mig.
  Jag är absolut för hemförlossningar, men se till att ha rätt kompetens som hjälp!

   Yoga girl ska väl varken ha barnmorska eller doula med på flrlossningen? Det är hon, maken och dottern. Tyckte också hon sa att hon tror att hon kommer att ha världens längsta graviditet. Hon tror inte på att det finns för långa graviditeter eller att förlossningar kan behöva sättas igång om mamman gått över tiden. Jag har för mig att man i Sverige nyligen sänkte gränsen något för att sätta igång förlossningar pga en del bebisar varit dödfödda pga för lång graviditet.

    Stämmer, fick höra av min läkare idag att man får sättas igång från v41+0.

   Jag tycker självklart att hon ska få föda hemma om hon vill.
   Men en barnmorska tycker jag man ska ha, svindyrt dock, men OM ngt händer.

  En galen antivaxxer. Förklarar en hel del

  Hon tappar väl de som yogar eftersom det innehåller typ noll av det nuförtiden. Nuförtiden är hon ju en vanlig random influencer.

  Att folk orkar bry sig om andras val!
  Är väl jättebra att hon tog beslutet att gå på RUL – att folk klagar på det också.?

  Det är fler och fler som väljer att föda hemma med en barnmorska, det är väl upp till henne. Det är liksom inget nytt.
  Sen kan man tycka vad man vill om det.

  Följer henne inte längre då jag helt enkelt finner henne ointressant.

  Jag tror att hon bara hycklar dvs hittade på en story om att hon ska göra detta utan kontroll och utan läkare osv enbart för att bli lite intressant, få nya följare och bli omskriven i media. Tror att hon har har normal graviditetskontroller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.