228 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag ska på mitt livs första dop! Måste man ha en ljus klänning, eller går det bra med lite mörkare också? Den är inte svart, så klart, men lite mörkare med små blommor på. Är det ohyfsat och fel?

   Jag har haft på mig alla möjliga färger på dop. Mest gått efter årstid. Du måste inte ha en ljus klänning.

    Tack! Huvudsaken är kanske att man har ansträngt sig och visar typ respekt.

     Huvdsaken för föräldrarna är att du som inbjuden är där och medverkar 🙂 Inte vad du har på dig. Dop brukar vara lite lättare stämning än tex bröllop och begravning. Brukar vara både skratt och bebisskrik i kyrkan liksom haha. Ta på dig det du trivs i och allt kommer gå bra!

   Det går bra vilket som!

   En fråga som jag inte alls menar otrevligt nu men kan du inte fråga den/de som ska ha dopet? Viktigast är väl vad de tycker?

    Jo, men jag känner dom inte så bra och vill helt inte ”avslöja” att jag är en neurotisk tönt, haha.

     Känner nån inte så bra och går på deras barn dop? Du är en trooper! 😄

      Det är min mans barndomskompisar, så man får ju ställa upp, haha.

       Hmm nja. Om det varit hans syskon så förstår jag. Men you do you 😄

        Men är väl inte konstigt att hennes man tar med sin fru 😅 är väl typ en självklarhet att båda är välkomna och att han inte måste komma ensam

         Nej inte konstigt att bjuda in såklart (annat hade varit oartigt) men finns ingen förväntan att hon måste komma.

          Jo.

           Eh va? Det är väl en artighetsinbjudan, hon känner dem inte ens så väl. De blir nog inte kränkta om hon inte skulle komma.

           Nä men det är hyfsat oartigt inte dyka upp.

           Nej varför skulle det vara oartigt? Man kan säga att man är upptagen. Tror inte de förväntar sig henne där då de inte ens känner varandra så väl. Man måste inte gå på allt man är bjuden till och när man inte ens har en relation så…

          Hon skriver ingenstans att hon inte vill gå. Bara att hon inte varit på dop innan och känner sig osäker på klädkod.

        Öhh självklart går man med sin man på hans barndomskompisars barns dop😂

         Självklart? Nej. Dop är så jävla tråkigt och meningslöst så går bara om jag måste, inte helt ovanlig åsikt…

          Vad oartig du är.

           Vi lever i helt olika världar tror jag. Man måste inte gå på allt man är bjuden till…

           Oartig inställning oavsett.

           Oj, verkligen inte tycker jag. Går du på riktigt på allt du är bjuden till??

          Visste inte ens att folk bjuder in vänner med partners till dop. Jag trodde att dop var för närmsta familjen bara. Men mycket har väl hänt sen jag var i dop-svängen.

           Alla dop jag har varit på har innefattat släkt + närmsta vänner 😅. När gick du senast? Håller med om att man självklart går med sin man.

           Beror väl på hur nära vänner man är. I min värld är det iallafall självklart att man bjuder sina närmsta vänner

   Det låter fint! Om den är väldigt bar/baraxlad hade jag haft en kofta eller sjal i kyrkan.

    Tack för tips! Den är långärmad. Givetvis inte heller kortkort eller urringad. Lite koll har jag ändå 😛

     Ingen bryr sig på dop, sett allt .

   ha vad du vill, ingen klädkod och enkel och mysig tillställning 😊

    Mysig? 😄

     Om man gillar människor, så ja.

      Hahaha, så man gillar inte människor om man inte gillar dop? Vem fan gillar alla människor dessutom?

       Ingen sa det du påstår. Svaret var riktat till frågan ”mysig?”.

       Ordet ”människor” omfattar inte heller alla människor, så där har du också fel.

        Ja alltså, nån sa att dop är mysigt vilket jag ifrågasatte (dop är mest tråkiga imo). Då säger hen att ja det är de om man gillar människor. Så det är ju hen som är ologisk.
        Man kan gilla människor men ändå inte tycka om dop. Dessutom, vad är gilla människor för sak, jag gillar vissa människor, inte människor generellt.

       Vad pratar du om? ”Gilla alla människor?”?

       Människan är bjuden på dop och ställer en fråga kring klädkoden – dina slutsatser är helt off.

        Va? Jag svarar på kommentaren som säger att dop är mysiga om man gillar människor.

   Hade 100% kunnat ha en svart klänning på dop, så länge den kändes uppklädd. Lev inte i forntiden.

    Varför skulle man inte kunna ha svart klänning på dop? Alla dop jag varit på har jag varit helt svartklädd.

     ”Rätt” är väl att ha ljusa kläder till dop och inte svart. Men såklart bryr sig inte alla om sånt men tror inte det är etikett.

    Just i forntiden, eller iaf förr i tiden, hade man oftast bara en finklänning om man ens hade en, och den var svart. Den gifte man sig i och hade på begravningar. Och typ allt däremellan.

     Jo men nu är det ju inte riktigt så längre.

   Tycker det låter som en väldigt fin klänning 😊 har varit på dop där gäster haft bara axlar, magtröja eller bara helt vanliga kläder, alltså inte uppklätt alls. Min känsla är därför att inte så många bryr sig om klädkod vid dop längre.

   Tack för alla svar! Man kan lita på Öppet Spår, både gällande att ge hjälpsamma svar och att starta helt irrelevanta diskussioner av en liten oskyldig fråga, haha.

  Drömde att Pt-Fia anställde mig och skulle ha barn igen.

  Ramen på min väggklocka gick sönder, men urverket fungerade fortfarande så jag plockade ut det. När jag skruvade fast visarna igen så fungerar den inte längre. Vad är det för liten detalj jag missat?

   Hahaha alltså förlåt, min kommentar hjälper dig inte alls, men jag satt och funderade en god stund hur du har ramen🍜 på din väckarklocka och hur sjutton den gick sönder 😅

    Hahaha, allt är möjligt!

    Tänkte också på 🍜 först 😂

    Undrade också😂😂

   Du har skruvat fast dom för hårt, dom ska kunna röra sig lätt🙂

  Hemma med magsjuka barn sen i söndags. Mannen är grinig hela tiden. Varför vet jag inte? Kanske pga barnen. Happy days.

   Inte till någon hjälp, men I feel you.

   Samma visa här varje gång barnen (eller jag, Gud förbjude) är sjuka.

   Tror det är något manligt – för en stund är det inte DEM det är mest synd om, och det vet de inte hur de ska hantera = surar och vägrar tala om vad de surar för.

    Manligt? Vettiga män beter sig inte så. Normalisera inte att det är nåt som bara är.

   Du vet inte? Du har inte frågat honom? Han verkar inte trivas med sitt liv.

    Men herregud. Ingen annan här som kan ha några dåliga dagar ibland? 😂

    Jag har frågat flera gånger men han säger att det inte är något.

   Djävla mansbebis.

  Har något hänt mellan Lojsan och Tully?

   Hanna har väl tagit avstånd från henne och hon kanske dras med? Nåt specifikt du syftar på som får dig att undra?

    Tully svarade att hon inte har kontakt Hanna längre i en vlogg. Lojsan och Hanna är bästisar. Ligger nog något i det

     Dock umgicks väl Lojsqn ganska mycket med Tully även efter att T och Hanna slutat umgås?

      Jaa dock umgås de aldrig själva.. mest som familjen häng, deras barn gillar varandra

    Hanna besvara det där nyligen i deras podd och sa att de ej är vänner längre, och att hon rensat ut sina vänner. Såna som ger dålig energi osv.

   Tully är/bor i marbella nu men det känns fortfarande som att hon inte är så poppis efter hennes uttalande om Filippas graviditet.

    Haha enligt Tully själv är hon ju såå poppis och har pratat om hur glad hon är över hur mycket alla influencers tycker om henne 😂 sagt i sin podd

  Jag sprang backintervaller tidigare ikväll. Finns det några bra knep som gör att jag slipper dödsträningsvärk i benen imorgon? Har tyvärr varken badkar eller bastu :/

   Träna mer och oftare

    Hjälper väl inte till imorgon! 😄

    Jag jobbar liksom på det, haha.

     Upp och rör på dig lite. Försök att inte stelna till allt för mycket. Några knäböj och stretcha vaderna lite.

   Ta en promenad och undvik att ”sitta och bli stel”.

   Stretcha tills du gråter. Duscha varmt och massera

   Värm upp musklerna, kör ett lättare träningspass, benböj t.ex. Det brukar bli bättre av att syresätta musklerna lite.

  Har sen jag var liten kämpat mot suicidala tankar. Vi pratar 4-5år gammal. Är idag 33. Idag ringde jag min mamma då jag börjar få de tankarna och behövde stöd. Min mamma sa då att det vore bättre om jag inte fanns och att jag hittar på eftersom jag fortfarande finns och har lurat hela psykvården. Jag tappade hakan. Vet inte ens vad jag vill säga mer än få ur mig det. Har fastställda diagnoser, gällande ångest. Känner mig så sviken? Som om jag VILL brottas med de tankarna? Är ju inte jättekul de gånger man blivit tvångsinlagd för ens egen säkerhet (Länge länge sen nu). Blir bara så……????????? Har knappt kontakt med henne som det är men nu känner jag bara ett stort f u…

   Förstår verkligen att du känner dig sviken. Fruktansvärd sak att säga. Ta stöd någon annanstans ifrån <3

   Din mamma måste ju vara sjuk på riktigt? Alltså det där är det sjukaste jag hört <3 Har du suicidala tankar så ring psykiatriska akuten. Där finns hjälp att få! Hälsningar en som själv varit där.

    Ringde 112 som hämtade mig i ambulans så sitter och väntar på läkare på psyk nu. Mår okej dock, inga planer men kan komma så spontant så bättre att vara här än ensam. Litar inte riktigt på mig själv med de tankarna. Tack. ❤️

     Bra att du tog hjälp!❤️

     Jag lovar vi är många här som tänker och tror på dig, att det du känner och tänker är riktigt och inget påhitt. Och att du är värd mycket mer!

     Ta hand om dig, och låt andra ta hand om dig på psyk!

     wtf??? vad fan säger din egen mamma?!? usch. hon måste själv ha nån diagnos som gör att hon är så känslokall… ens egna barn vet om stöd. ring inte henne igen. ring mobila akutteamet i, din kommun. sthlm är dom guld. du får prata av dig och om du har självmordstankar så måste du ringa. dom el psykakuten. var rädd om dig. du är värdefull ❤️

    wtf??? vad fan säger din egen mamma?!? usch. hon måste själv ha nån diagnos som gör att hon är så känslokall… ens egna barn vet om stöd. ring inte henne igen. ring mobila akutteamet i, din kommun. sthlm är dom guld. du får prata av dig och om du har självmordstankar så måste du ringa. dom el psykakuten. var rädd om dig. du är värdefull ❤️

   Jag kan bara beklaga att du får höra detta fruktansvärda när du vänder dig till din mamma för stöd. Det är ofattbart att någon kan yttra de orden. Jag har också mått överjävligt större delen av mitt liv, fick av min styvmamma höra att jag mår bra av att må dåligt. Det enda man vill är ju för f*n att få må bra, en dag utan ångest. Jag hoppas att du fortsätter tänka f u…sån där skit ska du inte ha. Du vet vad det handlar om och jag skulle vilja påstå att den som har störst problem här är din mamma. Som du har kämpat sedan du var liten, önskar du kan räta på ryggen och ta ett djupt andetag – för vilken resa du har gjort som kämpat med dessa tankar i så många år. Du har dessutom fått diagnoser utfärdade av professionella, det är inget jädra hitte på. Allt gott till dig och jag hoppas att saker och ting nån gång lättar lite och du får må bra!!!

    Tack! Ja men visst, man vill ju må bra? Så himla konstigt att tro att man väljer att må dåligt…

   wtf??? vad fan säger din egen mamma?!? usch. hon måste själv ha nån diagnos som gör att hon är så känslokall… ens egna barn vet om stöd. ring inte henne igen. ring mobila akutteamet i, din kommun. sthlm är dom guld. du får prata av dig och om du har självmordstankar så måste du ringa. dom el psykakuten. var rädd om dig. du är värdefull ❤️

   Nej men herregud vilket svar, har själv haft såna tankar och de är så fruktansvärt hemskt och finns knappt något man kan göra i stunden utan hjälp. Som tur var slutade de när jag tog ut min pstav. Men de är verkligt. Och jag är imponerad att du kämpat med detta så länge. Du är stark, hoppas att du slipper dessa tankar snart ❤️

   Jag har också haft sånna tankar och fått höra att jag är manipulerande när jag delat mig av det till andra. Det gör så sjukt ont när man bara önskar att få stöd och istället får det motsatta. Jag berättade för en kompis om det för några veckor sedan och nu tar han avstånd ifrån mig. Jag har ingen kontakt med min familj heller och sa det till honom att jag känner mig så sjukt ensam och bara vill ge upp. Jag förstår inte varför han väljer att ta avstånd till mig. Jag är ingen hemsk människa, jag vill bara ha hjälp. Sen förstår jag att ingen annan kan bära mig och mina problem men att helt ta avstånd gör så ont. Men jag försöker att fortsätta kämpa och jag skickar styrka till dig också ❤️

    Jag kan tänka mig att avståndstagandet gör väldigt ont i ditt fall… För att ge perspektiv kan jag samtidigt säga att många människor inte har verktygen eller förmågan att veta hur det kan bemötas eller bara är rädda för att säga fel – vilket kan ge upphov till distansering.

    En nära vän, partner och familjemedlem bör kunna prata om det utan att för den delen axla rollen som en terapeut. En perifer kompis hade jag dragit mig att nämna det för.

   Men herregud vilken mamma!
   Det låter som om en stor del av orsaken till dina tankar ligger där och i barndomen. Lyft det med psykolog!
   Min mamma har inte sagt det rakt ut, men antytt på alla andra sätt (senast hon älskade mig var när jag var spädbarn för då vaknade jag glad varje dag?) Etc. Nu när jag vågat berätta för min psykolog att jag känt såna tankar sedan barndom fram till för några år sen har allt liksom fallit på plats. Om hon sagt det rakt ut sådär hade jag nog också behövt åka in. Du förtjänar inte det här bemötandet. Du förtjänar kärlek och stöd.

   Önskar dig all kärlek! Hon har så jävla fel rent ut sagt och med en sådan mamma är det inte konstigt att tankarna uppstått. Lyssna inte till dem är du snäll❤️❤️❤️❤️

  Pernilla Wahlgren skriver om Bianca på Instagram – bland annat att hon skapat Sveriges största sminkmärke men är inte Isadora större än Caia? Eller har jag fel?

   Skulle tro att Isadora är mkt större, har ju filialer utomlands. Finns säkert fler svenska märken som är större, är dock ingen smink expert, så har ingen jättekoll. Däremot vet vi ju att familjen W/I gärna tummar på sanningen och kryddar sina uttalanden. I PW;s värld är allt de gör störst & bäst och sonen är säkert mer musikalisk än John Lennon enligt henne typ..

    Är väl det mammor gör – tycker att ens barn är bäst i världen?!

     Det är en sak att tycka det, en annan att basunera ut det tyckandet till kreti och pleti.

      Men va fan? Låt henne vara glad och stolt över sin dotters framgångar, påverkar ju knappast dig.

   Caia är näst störst, men vet inte vilken som är nr 1

  Bingo och Julia har förlovat sig – ser ut att vara uppe på toppen av Eclipse på Grönan! Visste inte ens att man kunde komma upp där.

   Ser så otroligt stage:at ut, men kul för dem

    Men klart det var stageat… med tanke på vad hon har på sig och även mikrofon ser man ju på bilden…
    Tv?!

  Vad tycker ni om Ariana Grande? Vad gör henne till en superstjärna enligt er, eller vad är det i hennes musik som gjort henne så stor? Jag kan inget om musik eller olika sångtekniker, jag kan bara säga att jag tycker om hennes musik, haha, och att de där visselpipe ljuden som hon kan göra är häftigt! 🥰

   Jag har undrat detsamma

   Jag lyssnar inte själv på hennes musik, har självklart hört en del låtar.
   Hon har ett brett röstomfång och, jag googlade lite, vilket verkar sträcka sig över fyra oktaver.
   Hon sjunger alltså lägre än vad Alter gör och nästan hela vägen upp till sopran.
   Vi vanliga kanske ligger på en oktav och ens det, många popartister på samma.
   Visseltoner är ett eget register som långt ifrån alla sångare har.
   Hon är ju väldigt liten i kroppen och då blir en stor röst ännu mer imponerande, trots att det inte har med kroppsbyggnad att göra.
   Förstår att du gillar att lyssna på henne. En sångare med stort register kan ju ha mer variation i sina låtar och skapa en dynamik.

    Instämmer, lyssnar inte heller aktivt men känner till några av hennes låtar. Finns en video från SNL med henne där hon imiterar andra kända artister och tycker det klippet verkligen visar hennes kapacitet.

    Är detta ett svar från en AI-robot?

     Om du menar mig? Så nej. Mycket kan man nog anklaga mig för men robot är jag inte, (hoppas jag)
     Å andra sidan är det väl exakt det, en som inte vill bli avslöjad skulle svara🤔

    Älskar dina inlägg om musik/röster. Så kul när nån är insatt i nåt! Sjunger i kör och kan litegrann men lär mig mer varje gång du skriver.

  Plussade äntligen i veckan efter flertalet misslyckade IVF-försök. Kan verkligen inte slappna av nu. Så fort jag inte har symptom på kortare stunder så känner jag att allt är kört och att det är missfall på gång. Hur slappnar man av i detta? 😩

   Man kan nog inte slappna av. Ha bokade BM besök så du alltid har något att se fram emot, och se till att göra mycket fram tills dess så att tiden går snabbare, tex jobb, hemmafix, träffa familj och vänner.

    Ändå gnäller du på en viss instagrammare om hennes ”nojor” och att hon ältar och tjatar om sin graviditet.

     Köper man allt till bebisen innan vecka 16 är man inte nojjig. Hon låtsas vara nojjig ibland för att skapa content. Hon varvar ”jag vet att detta är vårt levande barn och jag känner sånt lugn” redan innan hon plussade med ”detta är en extrem högriskgraviditet och världens alla läkare följer mig i den här extremt farliga graviditeten”.

      Jodå, man kan vara både nojig som fan och ändå köpa bebisgrejer.
      Jag trodde inte att det skulle komma nån bebis fram till för nån vecka sen. Är i v 33. Har haft en tuff graviditet mentalt men ändå köpt saker. Dels för att försöka locka fram en känsla av förväntan och glädje, inte bara vara fast i ett mörkt svart hål av ångest. Dels för att om man som jag, är en nojig planeringssjäl skapar det lugn och ro att ha saker på plats. Och sist – det är också en ekonomisk fråga, att sprida ut kostnaderna. Köpte barnvagn i v 18-19 nånstans för att den var på rea.
      Det kan vara en idé att inte gå till attack mot blivande mammor och förvänta sig att alla ska känna och bete sig lika.
      Du hade dina farhågor och levde på ett visst sätt under graviditeten – en annan personlighet tar sig an livet och möter rädslor helt annorlunda. Varför skulle du vara facit?

       Håller helt med om att man kan vara nojjig som fan och handla på REA. Att vara nojjig som fan och helt säker på att detta kommer gå bra är väl ändå två ytterligheter som är något motsägelsefulla. Kanske eldas dessa ytterligheter på och blir något extrema av att man alltid ska göra sig aktuell och skapa intresse för sin egen person.

   Så fort du inte har symtom? Det finns ingen lag på att man måste ha symtom. Slappna av eller inte slappna av, det som sker det sker ändå. Lev ditt liv bara.

   Man behöver inte ha symptom! Har också grnomgått ivf, förstår känslan och rädslan de första veckorna. Jag hade 0 symptom, inget illamående eller något. Fick det lille underverket för några dagar sen.

  Håller på och gå ner i vikt, hittills gått ner 15kg. Har nu hamnat på en platå i drygt två veckor som jag inte verkar ta mig ur. Vad gör jag?

   Fortsätter framåt. Ibland stannar det av. Försök att inte tänka på det så mycket utan fortsätt med det du gjort, det fungerar ju.

    Gör någonting, träning alltså, som du inte brukar göra. Eller ät en påse godis i morgon, sen fortsätt som vanligt. På allvar.

   Ansök till Robinson!

    Haha! Man älskar ju pragmatiska tips ändå! 😄

   Du hänger i och håller ut!

   Vad grym du är! Hur har du gjort?

   Jag har gjort en viktresa tidigare då jag gick ner ca 20 kg. Ibland är det bara så att man har platåer, två veckor är inte så lång tid. Om det däremot går en månad kan det vara så att du behöver justera ex kalorier, då du går ner så kommer ju kroppen tillslut behöva mindre kalorier för att minska mer eftersom kroppen blir mindre. Men vänta lite innan du börjar justera skulle jg säga!

    Jag har också gått ner mycket i vikt och under nivåerna så brukade jag se det som positivt att i alla fall inte gå upp. Sen brukade det lossna av sig själv.

   Äter lite extra gott så kroppen fattar att den inte behöver spara på vikten, jag brukar tappa mer vikt efter en festmåltid om det stannat av. Inte varje dag utan kanske varannan vecka t.e.x.

   Är nöjd med att det inte går uppåt igen

   Heja dig! Lägg till en matsked fett till dina måltider så brukar platåerna ge med sig.

  Jag har varit ihop med min partner i snart 14 år. Vi har nästan inget sex och bråkar en del – men har två små barn så vill verkligen inte separera då jag själv är skilsmässobarn och vet hur det påverkar. Finns det någon chans att hitta tillbaka? När vi väl hamnat i detta.

   Parterapi.

   Ni kan bryta er ur den onda cirkeln (beroende på vad bråken handlar om och hur ni hanterar det såklart) , men ni måste bryta något mönster, kommunicera bättre med varandra för att försöka minimera bråken. Ni kan behöva lägga tid på varandra, under vardagarna kan du eller din partner ge en spontan massage, ge komplimanger, visa uppskattning, betona på vad den andra gör bra , kanske till och med typ tacka varandra för de mest basala sakerna för att kunna få upp en liten gnistra och försöka lägga ifrån er stress och press. Vad uppskattar du att din partner gör? Gör detsamma för denne! 🥰

   Det går absolut att hitta tillbaka om man har en grundkärlek/vänskap och båda är villiga att jobba för det. Vi har haft en sådan där riktig bråkperiod i 1-2 år som vi fick hjälp att komma ut genom att gå i parterapi.

  Går man verkligen ner så mycket på den där dieten Carola provat?? Det är ju bara 2 veckor. Tycker hon blivit så smal.

   Om man ligger på 800 kalorier ska man väl kunna gå ner mellan 8 och 12 kg på 8 veckor har jag läst.

    Ha, nej omöjligt.

     Ah missade du skrev på 8 veckor. Trodde du menade på dessa 12 dagar..

  Kan man få pms/deppighetskänslor/ångest i slutet av mensen? Vanligaste är väl att det är innan mensen ens börjat, men säg mensens sista dag. Har känt ångest senaste timmarna så vill försöka ”förklara bort” det.

   Ja det kan man. Jag brukar kunna få det både innan och efter mens. Blir lika förvånad och orolig varje gång, tänker det borde kommit innan eller under mensen. Håll ut några dagar brukar det lätta.

  Hej alla! Såg idag att Josefina (utestället i Stockholm) ska ha ett event i samarbete med Dan Bilzerian??? Bara jag som tycker det är otroligt osmakligt? Senaste inlägget på hans ig är liksom en video med ingen annan än Andrew Tate……….. Vad jag har förstått är även Alexander Pärleros involverad i detta. Hur tänker dem???

   @Cam: kanske något för dig att skriva ett inlägg om? Pärleros är ju ändå influencer och det här känns rätt problematiskt så att säga

   Lite sunkigt minst sagt.. Josefinas är iofs känt för att vara väldigt WT . S

    Ja numera är det översminkade brudar i tighta, korta nattklubbsklänningar som händer där på typ alla deras events hehe

    Haha ja det är väldigt trashigt, men att köra events på den mansgris-nivån borde t o m vara för svinigt för vissa ur det klientelet

  Tankar om dokumentär ” Imperiet Bianca” ?

   Typ ett sätt att bryta sig loss från caia med tanke på hur negativt de pratar om företaget efter det blev uppköpt?! Bianca själv ville ju inte ens sälja

    De senaste avsnittet (3) känns inte som jättebra reklam för Caia. Bra dokumentär, men oklart syfte.

     Det har hittills varit väldigt mycket CAIA.. Trodde det kanske skulle vara .. lite annat? Reagerar även på tonen mot dåvarande assistenten faktiskt. Man märker att det ligger en irritation hos Bianca.

   Hittills tycker jag sen är bra. Sett två avsnitt.
   Är inget fan av ngn influencer alls, känner mig ganska neutral till kändisar.
   Men lätt att glömma att Vanessa faktiskt är anställd av Bianca, tycker serien är välgjord.

   Roligt att hon får jobba med smink, något hon älskar även om det verkar vara stressigt att behöva göra så många vloggar, men säg det jobb som inte är stressigt ibland.

   Verkar som att hon har bra kollegor runt sig, som är måna om att försöka få henne att balansera jobbet.
   Man blir ju lite oroad att det annars kan bli lite Avvici över hela karusellen när hon är namnet på alla företagens läppar.

   Men tycker hon gör det bra.

  Finns det något geni här? Min bärbara dators alla portar har gått sönder (fråga mig inte hur) och företaget jag jobbar på ger mig ingen ny. Jag behöver koppla upp mig till en extern skärm på något sätt medan jag väntar på reservdelar för att jobba framför en bärbar dator är en mardröm. Går det på något sätt att få igång en hdmi port? Den var den enda som fungerade när jag gick till supporten men den vägrar fungera hemma. Datorn har Ubuntu. Har ni några tips eller förslag?

   Vilken modell är datorn?
   Vilka portar menar du inte fungerar? HDMI & usb-c?
   Vad för extern skärm använder du hemma?

    Det är en HP. Grejen är att på supporten fungerade HDMI porten men den fungerar inte hemma och inte på kontoret heller. Körde Linux kommando xrandr och då sade den: HDMI port disconnected. Displayen hemma är HP och på kontoret HP. Både USB c och USB a portarna är trasiga.

     Fråga gärna på sweclockers , de kan oändligt mycket.

     När du skapat ett konto där så får man ett välkomstmeddelande uppe till höger. I det välkomstmeddelandet finns sedan en länk till ”hur man skapar en ny tråd”.

     Förutom fabrikat så har datorn ett modellnummer (det står på undersidan kanske) men de kan hjälpa dig få fram det också.

      Det ska jag göra tusen tack ❤️❤️

   Hej!

   Sent svar. En docka, om det finns en som matchar datorn.

    Tyvärr inte 🤬🤬🤬

   Är HDMI porten aktiverad på den externa skärmen?

    Japp

  Min man bestämde sig på två veckor att han vill separera för att han vill växa, vara fri, och sa att han inte älskar mig längre. Vi har varit tillsammans i sju år och jag har trott att vårt förhållande har varit bra och att det förbättrats de senaste åren istället för att försämras. Jag vill inte separera… vad ska jag göra? Jag har flyttat ut tillfälligt (bor hos vänner och familj) så att vi båda får vara själva ett tag, men är så förvirrad och förtvivlad.

   Vilken jobbig situation. 🙁 Tyvärr kan du inte göra så mycket om han har bestämt sig, alla har ju rätt att lämna en relation man inte trivs i. Men förstår verkligen hur du känner. ❤️

    Tack ❤️

    Samma sak har hänt mig. Min partner och jag har separerat för att hon känner att vi måste jobba på oss själva och att vi kanske kan hitta tillbaka till varandra som två nya människor efter detta. Hon säger att hon inte varit lycklig i vår relation men friade till mig i november och i mars köpte vi ny lägenhet. Vi har varit tillsammans i 8 år, har en treårig dotter och jag är gravid i sjunde månaden med lillasyster. Har man rätt att lämna en relation även då? Jag vet varken upp eller ner

     Men vad grymt gjort mot dig! Och mot er familj!
     Låter lite scandoval men på en ny nivå.
     Är hon intresserad av parterapi?
     Har absolut ingen input än att jag är upprörd å dina vägnar och hoppas att det löser sig på bästa sätt ❤️

      Ja, vi går i parterapi men inte med ett tydligt mål att jobba på våra problem utan ”se vad som kan komma fram i frånvaron av varandra.” Vår terapeut säger att vi inte ska ta några stora beslut i en sån här kris men utanför terapin känns det som att hon redan bestämt sig och säger att vi har separerat och att det är på hennes initiativ. Hon vill inte medge att hon lämnat mig dock..

     Vad menar du, det är väl klart att hon har rätt att lämna trots bäbis på väg. Inte snyggt gjort, men det är inte olagligt direkt.

   Du måste acceptera att han vill separera. Hur tungt det än är. 💛

   Det finns inga ord som kan lindra separationsångesten och sorgen just nu. Men du är värd en partner som investerar i förhållandet. Ångesten av att någon man är tillsammans med är osäker på vad den vill är värre, i längden, än att bryta upp och hitta en ny sund relation.

   Du fick reda på det nu. Var ”tacksam” att han berättade det. Tänk om det gått ytterligare tio år.

   Du kommer komma ut på andra sidan av den här hjärtesorgen.

    Tack ❤️

   Ärligt talat så tror jag att han har någon ny tjej på G

    Jag undrade samma sak men han sa nej när någon frågade det. Alla runt om är lika förvånade som jag. Men det är klart att han kanske ljuger för att inte se dålig ut.

     Ljuger för att inte se ut som en skitstövel och för att inte såra dig. Du återhämtar dig och när han ändrar sig så vill du inte längre kanske. Det är tungt men livsmodet och glädjen kommer tillbaka. Tänk ofta på det, att det kommer ljusare tider. Och ta hand om dig och gör bra saker som du tycker om.

   Ofta är ju separation ngt som personen som väljer att lämna, gått och funderat på ett tag om det inte sker i vredesmod.
   Han är troligen mkt längre i processen än vad du är och det behöver inte alls vara så att han träffat ngn annan.
   Känslorna kan ju ha gått över till vänskapskänslor.

   Jag hade, oavsett hur hemskt det känts, tagit på mig en mask inför honom efter ett kort tag och verkat obekymrad. Sagt att jag insett att jag också behov av att vara fri och växa. Sen visat honom att fan vad jag är bra!
   Få honom att se dig 2.0

    ❤️

   Jag är i precis samma situation efter elva år tillsammans. Han vill ha tid för sig själv och vägrar prata med mig om det. Jag har alltid trott att vi har ett lyckligt förhållande och har haft så roligt tillsammans hela tiden. Jag är i chock och säkert i förnekelse fortfarande. Nu har det gått tre månader isär och jag har precis bokat parterapi som jag hoppas att han vill gå på med mig för att reda ut detta.

   Du är inte ensam i den här situationen och förr eller senare kommer vi må bra igen, oavsett hur det blir framöver. Jag hejar på dig och vet hur jobbigt det är när dem här besluten känns som att dem kommer ”från ingenstans”. Vi kommer klara det här. <3

    Åh tack så mycket för ditt svar!! Jag hejar på dig med ❤️ fyfan för den här situationen men du har rätt, man är inte ensam och man kommer må bra igen.

  Slam i elitstyrkans hemligheter är fan dösnygg

   Ja vet!!!!! Helt sinnes alltså. Snacka om manlig

    Ah Jesus Adam han är fan mitt nya frikort 😂

   Haha reflekterade över det nu när jag kollade! Tycker KP är rätt het också 😅 Började tänka på gårdagens ÖS, ”sexig eller ägglossning” för har nog aldrig hört någon annan säga att någon av dessa är sexiga 😂

   Jaaaa så snygg!!

   Ja, typ det första jag tänkte att han såg bra ut när jag kollade första avsnittet. Det är något med den där soldat-grejen också tror jag, som liksom utstrålar makt och manlighet på något sätt. Svårt att förklara kanske men hoppas ni förstår.

    Haha samma här, redan första avsnittet så kände jag ba men oj vad snygg. Ja precis, det är något med elitsoldat-grejen som utstrålar något…

     Är väl något med de som har uniform på sig är nice också utöver det där med att de i uniform utstrålar något, gissar jag på.

  Är det någon som vet om den nya serien The Jury finns att se på något annat ställe än Amazon Prime?

  Nån som vet vad som hänt med Molly Rustas? Hon lägger i princip aldrig upp något längre och hon filmade att hon flyttat från lägenheten i stan till, vad som ser ut, som ett boende med markant sämre standard.

   Hon har flyttat till ett hus i Danderyd, huset köptes för 47 miljoner i mars, går ingen nöd på henne.

   https://www.booli.se/bostad/3728601

    Så jävla mycket pengar för den där lådan på endast 65 kvm?!? Jesus

     223 m². Biarean är 65 m² 🙂

   Hon verkar ha flyttat till en villa i Danderyd värderad ca 50 mille om man gör en snabb googling, såå mycket sämre standard lär det inte vara….

  Det här med att bjuda folk till sitt bröllop… Jag ska gifta mig i sommar och har inte så många jag bjudit då föräldrar och syster ej längre är med mig i livet, min bästa vän jag umgicks mest med gick bort relativt nyligen så det är nån enstaka vän samt släkting jag bjudit. Sambon har massa vänner och släkt. Och det har ju ändå känts lite i hjärtat att jag är så ensam även om jag är tacksam för dom jag har.
  MEN. Nu har jag fått en ny vän som jag kommit nära på ganska kort tid och nyligen. Och som jag tycker hemskt mycket om. Vore det konstigt att bjuda henne? Hon känner ju ingen på bröllopet och kanske inte alls skulle vilja komma.
  Men det känns konstigt att prata om bröllopet med henne och så är hon inte ens bjuden fast vi blivit bra vänner nu på senaste tiden.
  Jag har lite svårt med det sociala för jag har svårt att öppna upp för andra och är väldigt väldigt rädd att bli avvisad eller på nåt sätt förlora personer jag tycker om.. så mina skills hur jag borde agera socialt är kanske inte helt korrekta. 😅

   Det är klart du ska bjuda henne! Jag skulle bara bli glad och hedrad över en inbjudan. Hoppas er stora dag blir underbar! ❤️

    Åh, vad skönt att höra att det inte är en tokig idé. Då vågar jag nog göra det. 🌸

   Jo, bjud henne! Hon blir nog jätteglad även om det skulle vara tidigt in i er vänskap 😊

    Jag hoppas det, hon är en superfin människa och jag skulle bli så glad om hon ville komma. Ska bjuda henne och hålla tummarna att hon vill. Jag tänker ju att hon är en vän jag vill behålla i mitt liv. 😃

   Jag skulle bjuda henne 🙂

   Ja bjud in henne! Och stort grattis, hoppas ni får en underbar dag ❤️

   Ja bjud henne!

   Vänner är ju de man främst BORDE bjuda till ett bröllop. Folk du umgås med frivilligt (ej pga släktskap) och som bidrar med positiv energi i ditt liv. 🙂 <3

   Ja bjud henne, så kan hon bestämma själv om hon vill gå eller inte, hon blir säkert glad för en inbjudan oavsett hur länge ni har känt varandra, det är ju inte det som avgör om man bjuder folk eller inte utan vad man tycker om personerna.

  Eforsblom, alltså finns det nån gnälligare influenser? Nu är det att hon ska bli ensamstående igen, varför flytta ifrån sambon då? Dom har ju inte gjort slut tydligen 🤣

  Favoritchips + dipp kombo? Min är nog vickningschips med holiday 😍

   Grillchips + vitlök! Mums!

   Lättsaltade med fresh island!🤤

   Lättsaltade med fresh island🤤

   Cheese crunches i fresh island 😋

    Dom starka. Men funkar med vanliga också 😍

   Diil och gräslök med dill och gräslök 😋😅

   Estrella dillchips och olw ranchdipp👌🏼

  Tidigt missfall i mars. Plussade i lördags och nu blöder jag igen….. 🙁

   Beklagar så. <3 Jag var med om samma förra året. Missfall i mars och sedan igen i juni. 🙁 Har inte direkt något tröstande att säga förutom att det går att känna sig glad igen. Jag grät bort i princip hela förra året. Trodde aldrig mer jag skulle känna mig glad. Men det gör jag nu. Blir det riktigt tufft så tveka inte att ringa kurator på kvinnokliniken. Jag fick stor hjälp av att prata med en förra sommaren. 🙂
   Kram!

  Alltså Leyglow på IG…helvete va mycket smygreklam!! En gång i tiden kunde en få riktiga, ärliga tips från henne, nu är typ ALLT köpt. Reklamidentifiering verkar hon ha noll koll på, eller så bryr hon sig inte🤷🏼‍♀️

   Haha verkligen, hon kör adlinks på allt dygnet runt på story. Slutade följa henne efter att man fick läsa och se hur hon mobbar och hotar folk på Instagram som också driver hudvårdskonton. Hon verkar inte helt frisk

    Tål inte henne. Verkar så himla självgod och dryg mot följare också? Avföljde när jag ställde en fråga om retinol på sommaren och hon ”men asså gumman..”:ade mig. Hhaha.

    Har också hört att hon hotat andra husvårdskonton??
    Kontot ”leybr0” på Instagram har kvar massa stories som folk skickat in haha. Dock kan jag rekommendera @skonhetsdjungeln !! Mycket informativ!

     JA? Hon har blivit så otrevlig och självgod sen hon blev stor? Klarar inte av henne och vill inte bidra till såna oödmjuka människor.

     Ja jag gillar henne också, gillar även glowaddictions. Hon är apotekare och väldigt duktig

      Eller hur. Kräks. Tack för tipset! 🙂

  Vad tycker ni om fannidays? Jag tycker att det är lite väl mycket ~content~ hela tiden och det känns som att hon råsatsar på sitt influenserskap på gränsen till desperation. Gör stora grejer av ingenting, hela tiden. Nu sedan gjorde hon stor affär av att hon hittat på att det kommande embryot ska heta Humlan. Som att det är en grej?? Det är något som skaver alltså….

   Håller med. Nu har jag själv inte gått igenom det hon har men av ren nyfikenhet, brukar folk döpa sina framtida embryon?🤔

   Ja alltså jag fattar att hon Fannidays har det jobbigt med ofrivillig barnlöshet osv. Men som du säger försöker hon göra content av ingenting. Hon clickbaitar alltid på sina stories om att NÅGOT STORT har hänt. Så går man in på hennes flöde och det är typ ett inlägg om att hon har mens…

   Håller helt med. Det är som att den här ofrivilliga barnlösheten blivit hennes identitet som hon liksom bygger sitt varumärke runt. Samma sak med flera andra mikroinfluencers med samma bagage

    Ja men hon är ändå värst. Kom upp i mitt ”för dig”-flöde och såg då en bild där hon såg ut att ha en gravid-mage (alltså tydligt poserande med hand på magen, fotad i sidvinkel). Jag ba jaha kul är hon äntligen gravid nu? Klickade på bilden, läser bildtexten ”nej det är bara min mensmage!”. Snacka om desperat efter följare….

   Blä på henne. Osmakligt content och okänsliga kommentarer.

  Hej alla,

  Hamnat i en sån ond spiral, en svacka där jag ser mig själv som ful o letar efter bekräftelse från främmande män. Tittar män på mig så mår jag typ bra men sä fort det går dagar ingen ens tittar på mig så känner jag mig som världens fulaste.
  väldigt många tittar o tittat bort lika snabbt och där förstör det min dag och mående då jag går runt o tycker att jag är så himla ful!

  Har blivit galen kring detta beteende och tankesätt, hur går jag loss från detta?

   KBT tror jag, du har fastnat i nån konstig tanke. Byt tanke med andra ord.

   Terapi.

  Kan rekommendera artikeln ”Sju gånger som Elliphant och Petter Stordalen ryker ihop i ”Benjamins” i aftonbladet nöje för ett gott skratt. Det verkar vara så dålig stämning bland flera av gästerna i hans program, även Johanna nordström har ju uttalat sig om det. Sjukt underhållande i vart fall.

   Den där Elliphant måste ju syssla med någon typ av konstprojekt där hon testar att vara så outhärdligt vedervärdig det bara går att vara på en middag?

   Elliphant verkar ju sjukt störig…

   Såg avsnittet med Johanna. Inte en enda fråga fick hon, skulle det inte handla om gästerna också?😊

    Där funderade jag nog hur de tänkt med att sätta Johanna i den delen, hon skulle smälta in bättre i många av de andra avsnitten 🧐🤯

   Elipaten va ju gött oskön. Fattar att Stordalen ledsna

  Någon som har tips på en tandblekning för hemmabruk som fungerar bra på riktigt? Har med åren börjat få en mindre fin nyans på tänderna och skulle vilja förbättra det, men litar inte riktigt på influencers reklam för tandblekningar. Litar mer på er läsare här, ett av de sista ställena med ÄRLIGA tips och recensioner! Tack på förhand!

   Strips från Brilliant smile!

   Gå till tandläkaren!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.