Benjamin Ingrosso om bråket mellan artisten och hotellmiljadären

I fredagens avsnitt av ”Nyheter24:Sanning & Konsekvens diskuterar vi det senaste avsnittet av ”Benjamin’s” där artisten Ellinor ”Elliphant” Olavsdotter ryker ihop med Petter Stordalen, någonting som utvecklas till att det stundtals är rätt dålig stämning under inspelningen.
Alla vi tre poddare tycker att Ellinor är extremt otrevlig, och fullständigt usel på att känna av stämningen när hon gafflar på om Stordalen, och hur han gör si eller så eftersom han är skytt, och att det är typiskt ”skyttar” att inte bry sig om stjärntecken.

Ser du inte den här Skytte-grejen. Här är min sanning. Take it or fucking leave it, det är så typiskt skyttar. // Elliphant om Stordalen i Benjamin’s.

Det är uppenbart i programmet att Benjamin Ingrosso blir extremt obekväm av den dåliga stämningen, någonting har verkar vilja skyla över lite, med hjälp av det här inlägget – som är överst i inlägget – från Instastory.

Gällande gårdagens avsnitt av Benjamins. Är det inte hur fint som helst att vi alla är olika och har olika åsikter och prioriteringar i livet? Jag älskar att ”Benjamin’s” får vara ett öppet forum där alla är välkomna att diskutera vad de vill och får vara som de är. Det är väl det som är charmen med reality? Tack som faan till alla gäster hittils – är så sjukt stolt över denna säsong och alla underbara gäster! // Benjamin Ingrosso

Jag håller delvis med honom.
Det är hur fint som helst att vi alla är olika och har olika åsikter och prioriteringar i livet, men det finns olika sätt att framföra detta på, och ”Elliphants” var under all kritik, enlig mig.
Det känns som att Benjamin publicerar det här inlägget för att släta över kritiken och den dåliga stämningen, eftersom han är konflikträdd själv, men skapar han inte själv lite dålig stämning i och med detta?

Vad säger ni?

Ungefär 24 minuter in i avsnittet diskuteras detta, för den som vill lyssna. 

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har inte sett avsnittet… Men varför är Stordalens stjärntecken relevant för henne?
  Är hon verkligen så dålig på att känna av känslan i rummet att hon inte fattar att ingen var intresserad av det pladdret?

  Klarar inte av personer som tror på stjärntecken!!! När någon frågar vad jag är för stjärntecken och sen ska ge mig en analys på vem jag är utifrån det

   Astrologi är inget man tror på. Du kan eller så kan du inte. Det är som matematik. Sen behöver man ju inte tvinga på sina åsikter- vilka det är- på någon.

    Syftar du på astronomi eller?

    Man får såklart tro på vad man vill, men ”jag föddes i vattumannens stjärntecken då Saturnus stod i retrograd” kommer aldrig bli en rimlig ursäkt för att bete sig illa. På samma sätt har jag högst svårt att tro att alla skyttar är dömda att bete sig på ett visst sätt bara för att dom råkar vara födda i slutet av året.

    Vad dillar du om? Astrologi är ingen vetenskap.

     Fast det är faktiskt lite sjukt hur många drag stämmer in på folk. Ja, jag vågar sticka ut hakan och säga det. Jag gick natur på både gymnasium och universitet, och vi diskuterade faktiskt detta på kåren en dag och a l l a där (med lite öl i kroppen)hade noterat något med astrologi som fick dem att reagera lite.

      Det är ju för att de är skrivna på ett sätt som ska få folk att känna igen sig.

      Förresten natur kan man ju inte gå på universitetet och även akademiker kan välja att delvis tycka om astrologi som underhållning. Betyder inte att man tror stenhårt på det.

       Jag menade inte dagliga horoskop i vissa blaskor utan faktisk astrologi. Märkligt hur du tolkar ett samtal du inte deltog till att betyda något som passar dig?

       Naturämnen är alltid naturämnen.

        Naturämnen är alltid naturämnen?
        Det blir alltid mer brett på universitetet då du ska specialisera dig. Det kan vara allt från veterinär, matematiker till maskiningenjör…

         Ja? Behövdes detaljer kring mina studier för poängen jag gjorde menar du?

          Varför drog du in din utbildning i första skedet då?
          Antar för att ge mer tyngd till dina slutsatser och jag menar att du inte kan göra det

           Varför så arg? Jag nämnde den matematiskt tunga riktningen för att beskriva personerna som samtidigt erkände att de hajat till lite av astrologi. Tänker du komplicera detta mera? Jag är redo i så fall.

    ”Inget man tror på(…) det är som matematik”
    Jag tror iofs inte på matte heller. Pythagoras är en myt, primtal är hittepå och cirklar har ingen area.

     Jag tror på matematik. Brukar känna dom starka energierna flöda när kurvan skär y-axeln i origo.

     ”Jag tror inte på matte”? Well, God bless you then.

      Jag tror personen var ironisk ?

       jag tror inte på ironi

        Jag tror inte på ”tror inte”.

    Säg att du kommer in med en rättning om att autokorrekt sabbade för dig och att du självklart menade astronomi.
    Astrologi är ju något man tror på, astronomi är en vetenskap.

    Haha. Om du ska jämföra det med vetenskap behöver du applicera den vetenskapliga metoden även på astrologin. Och hur bra har den klarat sig där? Nej just det.

   Kan säga att det är ganska jobbigt att få höra hur fånig man är så fort man säger att man gillar att läsa horoskop. Analyserna brukar ofta gå åt båda hållen

  Klarar inte av ohyfsade personer som vill trycka sin sanning i halsen på andra. Tyck vad du vill men bete dig som folk!

   Word! Det saknas hyfs och folkvett alltför ofta. Vem har sagt att just du ska höras mest i rummet…?‍♀️

   Jobbigt för Benjamin. Tycker mycket om honom. Så trevlig och talangfull. ❤

   Ja det gäller ju onekligen både företrädare av astrologi och de här som förkastar den. Vassa påträngande tungor på båda sidor.

    Bevisbördan ligger ju dock på den som påstår att någonting existerar, jag kan ju inte dra till med att jag är övertygad om att vi alla styrs av små miniatyrmänniskor som sitter och drar i spakar i våra hjärnor – Och om någon inte håller med om det så är våra åsikter likvärdiga?

  Ellinor gör sig nog bäst på fest med astrologer och kristallsamlare. Eller så berodde hennes märkliga tillstånd på Jupiters retrograde och hon återgår till det normala när Saturnus ligger i linje med månen.
  Det enda vi med säkerhet kan säga är att Stordalen inte kommer vilja käka middag med henne igen.

   Vill någon?

   Nej tack, vi vill inte ha henne på våran fest

  Håller med er i podden till 200%.
  Och Benjamin, att man har olika åsikter har inte med det här att göra. Elli var otrevlig här, störig och kaxig. Trampade på andra gäster.
  DET drog ner stämmningen. Och det lär ju inte vara en fördel i hennes karriär.

   Fast benjamin eller ”värden” för en jobbig gäst har ju ingen skyldighet säga att gästen är jobbig om du förstår vad jag menar. Det är inte hans agerande så han måste inte kommentera på det.

    Eeeehhh…… nej men nu var det ju så att han just skrev en kommentar om det, så jag typ svarade honom.

  OT. Finns verkligen INGEN som klär sig så fult som Felicia Aveklew. Punkt.

   Jo du. Nadia kandil. För att vara stylist klär hon sig själv helt gräsligt.

    Håller med. Självutnämnd stilikon? Har aldrig sett så gräsliga outfits, hon ser också alltid riktigt sliten och sjaffsig ut.

    Är HON stylist??!!!?!?!?!

   Margareta Grääs…

    Gillar hennes videos, men alla ljud typ dra in snor, harkla sig osv funkar verkligen inte för mig.. 🙁 Vet inte varför jag är så känslig, lite synd, för tycker hennes videor är ganska lätta och sköna att se på annars.

     Fy vad äckligt!

   Lisa Borg (Anckarman)…

   Jo. Molly Sandén. Dubbelpunkt.

   Då har du aldrig sett mig släpa mig mot tentasalen klockan sju en måndagsmorgon.

    Halva världen släpar sig lufsigt till ett arbete tidigt måndag morgon.

     Jo jag har ett jobb också. Jämfört med tenta så dansar jag till jobbet redo att tämja en björn en måndagsmorgon.

      Jo vi vet. Din utbildning är svår.

     Salstenta är något helt annat än att vara på jobbet. Det är mycket som hänger på att en delkurs blir godkänd (slippa problem med CSN, personen kan fortsätta ligga i fas med din utbildning osv.)! Vet inte varför det är något konstigt med att inte uppskatta salstentor? Om man är lite trött på jobbet kan man i alla fall ha förmånen att inte ha en sån fokuserad hets och press, som när man skriver en salstenta på 4-6 timmar…utan paus! På jobbet kan jag dessutom dubbelkolla saker med någon kollega eller slå upp det, lycka till att göra det på en salstenta (allt ska bara sitta och fixar du inte det…grattis, då får du gå in och göra om hela momentet). Jobb alla dar i veckan! Om du tabbar dig på jobbet vid nåt enstaka tillfälle så är det ingen som säger ”du får ingen lön, för du gjorde fel här”. Sätter du inte dina tentor får du inget CSN och tillvaron blir genast ännu mer jobbig för studenten!

   Joooo, Molly Hammar. Vinner alla dagar i veckan på att klä sig fult.

    Molly Sanden och Molly Hammar, Sveriges sämst klädda kvinnor? Båda tjejerna är ju fina i sig, men har alltid ohyggligt fula och osmickrande kläder.

     Som att de gör en grej av det? Är man mer stolt över sin kropp om man klär sig fult?

   Oj vilken oskön tråd, ni är så otrevliga allihop? Ni fattar väl att det här handlar om riktiga människor?

    Det är väl själva klädstilen som kritiseras här och inte människorna? Troligen har de stylister allihopa som slänger ihop outfits, så det är väl stylistens arbete som kritiseras snarare än människorna som bär kläderna.

  Jag brukar inte vilja gå ifrån att kommentera inläggen det gäller.
  Men, hur anmäler man inlägg på instagram som inte reklammarkeras.
  Tänker nu på Christina Scollins inlägg om lilla röda huset som mio möbler fixat inredningen i?
  Och Edward Blom och hans fru Gunilla som kör reklam i texterna sina men inte reklamar inläggen?
  Man blir så trött!

  Usch blev illa till mods av Elliphant och hur hon bara körde över alla runt sig. Man behöver inte tvinga på alla sina åsikter och bråka om allting. Hon hade dessutom en del snöflingesyndrom och skulle verka så speciell med sitt ”Ja jaaag dras till mörkret i livet!”… Väldigt omogen attityd från en 30-åring eller vad hon nu är.

  Jag tror själv på astrologi och tarotkort men skulle aldrig i livet tvinga på andra det! Så synd att hon inte kunde representera alternativ andlighet lite snyggare i tv.

  ? var ju fruktansvärt respektlös, alla var i samma sits i covid. Ba tjenis penis. Hennes sanning är inte allas sanning men hon verkar ju inte lyssna ngt på vad andra säger eller ens ta in något som andra säger.

  Elliphant beter sig som en fjantig infantil som har behov av att verka intressant, något hon bevisar hon inte är när hon öppnar näbben.

  Menar inget illa med det här men hade han varit en riktig programledare hade han kunnat sätta stopp på det här direkt , att ha olika uppfattningar och åsikter är en sak , att bråka och trycka ner en annan person på tv är en helt annan sak . Väldigt oproffsigt att det inte tas på en gång utan man slänga upp ett inlägg (
  Som någon annan med stor sannolikhet har skrivit ) senare.

   Hur definierar du en ”riktig” programledare…?

    Kanske en person med mångårig vana att vara framför kamera, vara i direktsändning (kunna hantera otippade händelser) och ha det som huvudyrke.

     In med robert Aschberg och Janne Josefsson ?

  När jag läser detta inlägg med kommentarer så känns det inte direkt som att jag har missat något när jag inte sett Benjamins program.

   För att en av alla gäster var dryg?

  På tal om Benjamin, såg hans Instagraminlägg om att han ska på turné i sommar. Har han alltid klätt sig som Harry Styles eller är det nåt nytt? Kände inte igen honom först ?

  Borde inte programledaren fixa det?

   Knappast om inte programledaren är gästens mamma? Hur ska du ”fixa” nån annan?

    Hur ska någons mamma ”fixa” sitt vuxna barn menar du då?

    Leda in dialogen på ngt annat.

  Tro på vad man vill, men om han säger att han inte tror på stjärntecken släpp det då att säga det är typiskt det stjärntecknet är ju bara å provocera

  Också ganska omoget att säga att något var ”fett” med pandemin – jag förstår hennes poäng men den var långsökt .. det är för nära i tid och för många som dött för att prata sådär inför kameror .

   Särskilt givet att hon avbröt honom när han så tydligt var på väg någonstans i sitt resonemang

  Såklart hon är pinsam, dum och dryg hon är ju en tjej. En tjej med väldigt starka åsikter och som ger uttryck för det. Lite klumpigt absolut, men aldrig i livet att en snubbe hade blivit sågad jäms med fotknölarna på det här sättet.

   Det tycker du det ”suck” hade han sagt att pandemin var fett hade jag också blivit irriterad 🙂

   Så sjukt fånigt att alltid dra ”hon är ju tjej/kvinna” Hade en kille/man betett sig så där, så kan jag lova dig att han hade fått minst lika mycket skit. Det här handlar om en otrevlig människa.

   Jag kan nämna flera män som varit dryga i tv-program och fått kritik för det. Jonas Gardell i stjärnorna på slottet, Fredrik Ekelund i Malou, Kleerup i nyhetsmorgon, Nordpolen i nyhetsmorgon… Så nej, det är inte alltid kvinnohat bakom att en kvinna får kritik.

  Är det inte typiskt att vi svenskar är så konflikträdda nästan alla av oss? Jag försökte se programmet med andra ögon. Två starka personer (viljor) som är totalt olika möts. Vi har inte heller en aning om hur det klipps osv. Spännande, tycker jag. Vad är det som är så farligt med att inte vara överens? Stordalen är ju också på sitt sätt (dominant) Såhär ÄR det, säger han. Punkt. Han möter en kvinna som är exakt likadan, fast med annan ideologi och tro. De är egentligen rätt lika. Det kryllar av program där det är en mysig stämning och folk håller med varandra i allt och klappar varandra på ryggen. Kan meningen vara att gästerna ska vara lite Yin Yang och diskussioner önskas? Därav kombon Carola och Johanna?

   Svenskarnas konsensussökande beror på våran geografiska position. Längre bak i tiden så behövde man samarbeta för att överleva i vårt klimat. Att tjafsa och bråka hade blivit ödesdigert för alla. Ett helt byalag behövdes för att snabbt resa alla skydd, jaga tillsammans och vakta över varandra. Eventuella bråk tvingades att läggas åt sidan eller lösas och snabbt släppas. I länder där mat växer året runt och skydd är av enklare modell så kan man kosta på sig mer drama. Kortfattat från faktiska studier.

   Håller med dig! Kolla bara på program från exvis Frankrike, England, Spanien, Italien för att nämna några. Där kan vi snacka ”heta” diskussioner.
   Varför ska allting vara ”myspys” och ”gullegull” i konflikträdda lilla Svedala…

    Länderna du nämner är inte längre ”en stam”. Det är multikulturella sfärer där alla drar åt olika håll. Sverige har länge varit homogent och homogena stammar tenderar att alla dra åt samma håll. De söker bara konflikt med andra utanför den egna stammen. Det ser man bland naturfolk på alla kontinenter än i dag.

   Ja inte är folk här på BB konflikträdda ? det här är paradiset för folk som älskar konflikter.

    För att de får vara anonyma här. Precis som att lämna en arg lapp från en anonym granne. Konflikträdsla.

   Klonfliktundvikande.

   Behövdes vara så här för knappt 100 år sen. Vi var ett av världens fattigaste länder, samarbete och sammanhållning var viktigare än tjafs.

   Skillnad på att vara rädd för konflikt och att inte aktivt söka konflikt.

   Klassikern ”vi vet aldrig hur det klipps”. Visst, men det som kommer ur en människas mun är det den genuint menar. Det där hon kläckte ur sig och hur hon bemötte honom i programmet, hade man inte ens kunnat klippa till något positivt om man så tog in en klippare från Hollyweird som tagit sig an tunga projekt genom åren.

   Vi fick se dialog här och det var inte klippt och vinklat. Vissa behöver jobba på sitt uttryckssätt helt enkelt- problemet här var inte oliktänkande men brist på respekt av oliktänkande och uttrycket av det.

  Hade så svårt att titta på det avsnittet. Att diskutera hur fantastisk pandemin var ska man nog göra med någon annan, än en person som förlorat en förmögenhet på grund av pandemin.

   Alltså, Stordalen är väl fortf pissrik?? Inte direkt synd om honom på ngt sätt. Så många fler som drabbades av pandemin. Skulle inte direkt lägga huvudet på sned för Stordalen…

    Förstår faktiskt inte varför det inte får var synd om framgångsrika människor?

     Det får vara synd om framgångsrika människor – Det är lika sorgligt när deras nära dör som någon annan. Det är däremot inte synd om dem för att de förlorar en del av sin redan alldeles orimligt stora förmögenhet.

     Det kanske blir lite skevt att sitta och lägga fokus på någon som förlorar miljoner, men som fortfarande har högvis med miljoner och inte behöver jaga röda lappar i matbutiken eller lägga om någonting i sin privata livsstil. Han stod inte på bar backe och riskerade att bli hemlös eller tvingades att flytta in med släktingar för att få ihop ekonomin. Han behövde inte heller hoppa över måltider för att yngre familjemedlemmar skulle kunna lägga sig mätta. Men visst kan jag ha sympati för att han tyckte situationen var känslomässigt jobbig, för känslan är ju inte trevlig oavsett. Men gällande pengarna kan jag inte tycka synd om honom!

     I en kris som en pandemi, kan inte fokus vara på att tycka synd om mångmiljonärer som inte kan fortsätta dra in lika många miljoner. Lägg sedan till att han gjorde massa vinster tack vare att han som merparten av andra höginkomsttagare har olika floder av passiva inkomster. Hans uppehälle hänger inte på att han är frisk och är fysisk på plats på jobbet!

     Nej, det är och var inte synd om honom (även om det var en ny situation för honom, att inte kunna dra in lika många miljoner under en period). Till skillnad från många andra som fortfarande inte är på fötterna, är Stordalen i full fart igen med sitt pengamaraton!

    Men omg , om hans imperium rycks undan drabbar ju även det hundratals andra människor .

    Men herregud. Hur många hundratals människor är beroende av hans bolag eller hotell för sin försörjning?

    Jag tänker precis likadant. Han är fortfarande rik och sålde fastigheter för miljarder under krisen och är nu rikare än någonsin. Öppnat ett hotell i månaden sedan pandemin. Jag känner människor som blev betydligt mkt mer drabbade. Förlust av nära anhöriga och arbetslöshet. Knappt mat på bordet.

   Han verkar dock ha återhämtat sig rätt hyggligt. ?

  Personligen älskade jag pandemin av egoistiska skäl. Jag genomgick behandling för cancer och var immunkomprimerad. Att alla tänkte på att hålla avstånd, använda handsprit och munskydd gjorde allt lättare för mig. Dessutom börjades det hålla digitala konserter och evenemang, så jag kunde delta hemifrån trots att jag var sjuk.

  Att pandemin var bra för mig betyder inte att jag älskar att många dog eller blev skadade. Jag lever själv med postcovid. Men jag ser inte pandemin som odelat negativ.

   Allt är inte svart eller vitt. Pademin var fruktansvärd för många, men jag och vissa andra cancerdrabbade tyckte det var skönt att vara under behandling i en tid när alla tänkte på att undvika smittspridning. Dessutom fick vi känna oss delaktiga i alla evenemang som ägde rum digitalt.

    Det finns många sidor av det. Ni nämner något viktigt så klart, dock ökade köerna för olika livsavgörande behandlingar och undersökningar under pandemin. Behandlingar som en del inte har fått ännu. Det är ledsamt att tänka på hur många som har dött till följd av det här.

    (Men vet absolut också personligt vad ni menar, eftersom en släkting genomgick cancerbehandling och det gjorde det mindre stressigt att veta att personer överlag var så noga med hygienen och använde handsprit samt munskydd och höll avstånd.)

    Märkligt det där att man knappt längre reagerar när någon hostar eller nyser, men för inte så länge sedan gav det en känslor av skräck, om någon bredvid en på bussen t.ex. hostade eller nyste.

   Hur känner du inför att många befolkningar svalt då kedjan bröts under pandemin? Skönt att sitta hemma och kika på underhållning då?

    Fast det måste väl vara ok att tycka att det är
    Skönt att sitta hemma och kolla på underhållning även om andra befolkningar svälter? Eller tycker du att varenda människa ska må dåligt för att det finns folk som svälter?
    Får en person inte lov att må bra för att det finns andra som inte gör det?

     Det är inte samma sak. Att njuta av samma direkta åtgärder som andra lider av är inte samma som att sitta i olika bubblor och leva olika liv påverkade av saker man inte tagit del av.

      Hoho så mkt som du måste avstå från då? Avokado, kött, lever klimatmässigt helt asketiskt, inga kläder som inte är hemsydda. De flesta av oss njuter varje dag av saker som direkt negativt påverkar andra.
      Tycker pandemin gav oss massor av positiva saker (annan syn på hemarbete, paus i resande, uppmärksamhet till arbetsvillkor och vilka som arbetar i vården, ljus på problemet med just in time leveranser osv osv). Därmed ju verkligen inte så att man inte hellre hade varit utan.

       Det är fortfarande inte exakt samma åtgärd som ligger bakom våra olika levnadsnivåer i världen.

   Postcovid eller vaccinskada?

    Fjant. Du ser väl att hon skrev postcovid. Kan du få in i din hjärna att många fick covid INNAN vaccin, och haft problem sen dess.
    A du är den värsta personen här, läser dumheter av dig ofta ?

   Jag lärde mig att kunna ta det lugnt under pandemin. Sluta mäta allt i prestationer och tänkte mycket på vad som egentligen är viktigt i livet. Jag fann också tröst i att ”alla satt i samma båt” när det kom till att vi delade ovissheten och oron inför något som ingen visste något om. Såklart drabbades vissa mer än andra. Livet är inte rättvist. Jag lärde mig bygga pussel och spela schack dessutom. Nya vänner på nätet och nya intressen. Tid för reflektion.

  Hon verkar ha svårt att acceptera att alla inte tycker som hon. T ex när hon frågar om Stordalen varit med om någon traumatisk upplevelse i sin barndom och han förvånat svarar Nej. Hon ser helt oförstående ut.

   Sedan är det ju inte alla som lever i dagens influenser era och vill dela med sig av alla sina privata barndoms trauman/minnen ? drygt att pressa på om sånt.

   Och nä är ingen tant är i 20års åldern

  OT fast samma gener…Bianca måste vara en på miljarden som inte svettas, som inte behöver mer än ett par timmar/dygn, som inte blir bakfull, som 24 7 har en extrem energi o som är en idéspruta utan dess like. Sen att hon springer milen utan löpträning o skador, är enormt social o aktiv osv.
  Hur är det ens möjligt?

   Enkelt: Hon ljuger och håller uppe en fasad. Vill vara ”that girl” och det är ganska enkelt att framställa sig precis som man vill på sociala medier. Såg någon här nämna att se sett henne röka flera gånger. Troligtvis inget hon själv fotograferar och lägger upp på insta.

    Ja, oavsett vad dt är så måste det brista för henne väldigt snart för annars borde man klona henne. Tänk vad det hade underlättat för mänskligheten.

   Undrar också hur allt det där är möjligt. Hon dricker alkohol typ halva veckan liksom och lyckas vara allt det där

    Ja, att varje dag i veckan sippa på några fin-drinkar lr Champagne kan tyckas ofarligt men det är allt annat än det. Sen att göra milen efter en natt med timmar på dansgolvet, många findrinkar o helt utan att sova (to m ev. dygnat) är riktigt alarmerande. Nåt är fel – annars ere dags för kloning som sagt?

     Ja jag fattar inte riktigt hur det är fysiskt möjligt. Går man på något som ger en den energin eller hur funkar det? Man kan liksom inte vara kalasfull fram till morgon, inte sova på det och sen ut och löpa och må toppen???

   Jag tror att Bianca har missuppfattat det där lite…hon springer en ”mile” men tror att det är en svensk mil..

   Klart det inte är möjligt. Man kan bli precis den man vill bli på sociala medier.

  Kikade lite bara för att se vad som hände.

  Lite olyckligt för det var ju en annan slags obekväm situation för några veckor sen när Johanna Nordström var med och kände sig fullständigt malplacerad och obekväm.

  Den gemensamma nämnaren är väl Benjamin som inte är erfaren på att sammanföra olika slags människor och få dom känns sig bekväma. Långt ifrån alla har den förmågan. Och bara dom med den sociala kompetensen bör väl ordna såna här program/tillställningar..menar både privat och i såna här lekprogram.

   Näää. Den gemensamma nämnaren är väl hur man funkar i grupp och hur bra man är på att ta ansvar för sig själv? Tyckte det var lite fånigt av Johanna klaga när hon inte fick allt ”serverat” och hamnade i skuggan av carola.

    Johanna framstod som oerhört divig när hon gnällde över avsnittet hon var med i.

    Med betoning på grupp, kan man inte lägga allt på individen som känner att den inte kommer in. Det handlar också om att skapa en gruppdynamik där man aktivt bjuder in. Varför ha attityden ”skyll dig själv”, när någon hamnar på sniskan med det sociala i en grupp? Bjuder jag över gäster, då är det min uppgift som värdinna att se till att gästerna har det trevligt. Det kanske är en klassfråga? Samtidigt är det gästens ansvar att försöka göra sig socialt tillgänglig. Men som värd/värdinna får man räkna med att det ibland kan låsa sig lite för en del och att då hjälpa dem in i gemenskapen.

    Benjamin verkar trevlig/snäll, men det sociala samspelet tycks inte vara hans grej mer än i vissa avseenden. Han gör sin grej och personer hakar på, men där det brister blir tydligt när han inte riktigt kan ta in andra känslomässigt och stötta socialt. Minns hur Felix Sandman lite passivt aggressivt uttryckte att han aldrig mer skulle jobba med Benjamin. Det skär sig socialt och han tycks låsa sig vid sina fix idéer och det gör det svårt med kommunikationen. Får känslan av att han är roligast i små korta doser och när han är på humör och känner sig intresserad av det som pågår.

  Men hjälp vad otrevlig hon är!
  Jag ser på programmet nu och hon tar över konstant samt avbryter de andra. Hon verkar inte kunna sätta in sig i andras situation.

  Då är det nog bara jag som inte tycker det är något att ens kritisera. Tyckte Elliphant var en rolig härlig tjej som lyfte programmet och sjöng fantastiskt upptill. Förstår absolut inte alls att hon kritiseras. Någon som jag tyckte var lite väl hård och svingande var Clair Vikholm (heter hon så?) när hon var med i Stjärnorna på slottet….men Elliphant var skön!

  Varför åka till en inspelning med massa tarotkort bara för att få till en dålig stämning, hon är bjuden på kul middag med musik,blev väldigt lite an den varan pg av hennegissar jag! Synd! Tror hon brände sina skepp för framtiden på många sätt! Tråkigt för alla lnblandade

  Har jobbat med Elliphant på en grej för länge sen. Hon är lite… mycket och kan absolut vara jobbig. Samtidigt är de flesta artister jag träffat/känner rätt jobbiga (med några undantag) och det är väl det som också gör att de orkar och att de kan bjuda så mycket på sig själva. Det blir bara märkligt i sociala sammanhang, men står de själva på scen så funkar det ju. Man kan inte va bra på allt helt enkelt. Jag är rätt mån om andra i sociala sammanhang och hade varit urtråkig på scen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.