Felicia Bergströms ärliga fixvideo

@fellsis

10 saker jag vägrar att ha orken till när jag mår PISS. Sanningen är ju att jag antagligen inte hade gjort detta om det inte var för att min manager ✨tvingade✨ mig att filma detta hahahahah, skämt åsido? ps. Det är stökigt igen nu 3 dagar efter… 🙂 #cleantok #todo #städa

♬ originalljud – Felicia Bergström

En ärlig och rå skildring hur det kan vara hemma hos någon som lever med psykisk ohälsa, och som inte hade blivit av om inte Felicias manager hade tvingat henne. 🙂
Felicia listar 10 saker som gör på en dag när hon helst hade velat göra 0 av dem, på grund av sitt dåliga mående.
De enklaste av uppgifter kan framstå som omöjliga att utföra för någon som mår dåligt, och Felicia säger att hon inte ens tänker ta på sig byxor för den här videon, och vem säger att man måste ha det?
Ibland behöver man inte ha byxor, eller vad det nu är man vill gå utan för stunden.
Felicia tog sig igenom sina 10 saker – under tvång säger hon själv, men vad är det som säger att det inte kan vara ett medel så gott som något?

Värdefullt och nyttigt med den här typen av material på sociala medier, så att perfektionen kanske naggas i kanten en smula.

Om du mår dåligt så har Mind listat olika stödlinjer, dit man kan vända sig för att få hjälp.
Du hittar dem genom att klicka här.


80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har helt missat henne i flunsadjungeln. Och då måste hon ändå vara stor som har manager?.
  Säkert bra med att visa oglammighet och perfektion men det finns väl grader i helvetet. Skulle önska att den ”nakna sanningens vardag” började visas just av dom som alltid ska visa upp den. De ljusa beiga hemmens och de ostökiga alltid perfekt sminkade flunsornas liv.

  Och jag såg Melinda Criborn med familj häromdagen på stan och det var nyttigt. Hon ser inte alls ut som vad hon visar på sociala medier. Tänker inte utveckla det mer.

   Har också sett henne på stan med familj men tyckte hon såg väldigt mycket ut som på bild. Samma orangea felnyans av foundation i ansiktet och mismatchad hårfärg.

    Haha!

    Är det en foundation? Trodde det var en brun utan sol?

    Märkt det med att det är mer som en orange färg.

    Du verkar vara en synnerligen negativ person du ?

     Fast det ÄR ju konstigt att somliga använder helt fel produkter till sin hudton. Antingen fel foundation eller missbruk av BUS så dem inte ser kloka ut. Hanna T är ju en sån person också, ser orange-smutsig ut i ansiktet. O folk säger inget?? Inte ens partnern tydligen?

      Haha är ju inte första kommentaren från körsbäret direkt ? har hen någonsin haft något positivt att säga liksom?

      Konstigt också att det ofta är dom personer som fotar o filmar sig själva hela tiden.

     För att hon berättar vilken gärg på foundation någon har?

   Haha snacka om att säga A och inte B!
   Vill veta mer såklart.
   Nu får man ju gissa istället och jag gissar att du blev lite chockad över att hon kanske såg väldigt annorlunda ut ? Hon ser ju otroligt fixad ut , undrar alltid hur en så fixad person ser ut ”live”. Nämnde förut att jag såg A schulman på stan och jag blev chockad över att hon såg helt annorlunda ut. Vissa kändisar ser kanske ändå ut som de gör i sociala medier.

   Såg familjen Tungården på stan och tänkte samma. Hon såg högst vanlig ut och det var nyttigt. För jäklar vad snygg hon är jämt på sin instagram. Kändes lite gött att även influensor kan se ut som vanligt folk på en söndag.

    Influencer

    Tungården? Jag tycker hon ser väldigt vanlig ut på youtube med! Och IG

     Jag såg Kenza på en restaurang i Vasastan för en sisådär 5-6 år sen och hon var verkligen inget speciellt. Såg högst alldaglig ut.

   Hur var det nyttigt?

    Exakt, för visst förstår vi allihop att dom inte ser ut i verkligheten, som när dom är tillfixade i 2 tim?
    Såg Bianca ofixad och det är ju som 2 olika människor. Men så är det ju för oss alla.

     Har sett Bianca ganska många gånger i dagsljus och hon ser ut som en helt annan människa även med fullt sminkat ansikte.

  När hon nu är ärlig och går ut med det här hoppas jag att hennes familj och vänner hjälper henne att söka hjälp. Till och med kanske managern kan hjälpa henne. Så där ska ingen behöva må.

   Jag lever också sådär, väldigt städat kanske 80 % av tiden de dagar jag mår bra och har ork, sen kommer dagar då man är så otroligt trött, slänger saker på golvet, inte orkar städa, klä på sig eller duscha… Har inte ens tänkt på att jag lider av psykisk ohälsa utan mer tänkt att ”man har såna dagar”. Är detta alltså inte normalt?

    Tror på din inställning helt klart

    Kanske inte ett problem om du lever ordnat 80 procent av tiden. Men slänga saker på golvet, varför? Man kan väl lägga ifrån sig på en yta åtminstone? Klart man kan va trött ibland men skita i allt som vissa verkar göra är ju inte bra i längre perioder.

     Det är ju inte i längre perioder om man tar tag i det någon dag senare.

      Nej precis, menade inte kommentatorn här utan snarare andra som hon inlägget handlar om tex.

     Fast att någon tycker det är viktigt inte ha saker på golvet och någon annan inte bryr sig är inte indikation på psykisk ohälsa. Lika lite som tvärtom, alltså pedant KAN vara symptom på något liksom stökig KAN vara symptom på något men de kriterierna ensamt betyder absolut ingenting.

      Fast att slänga saker på golvet är väl konstigt? Blir ju otroligt stökigt och man kan trampa på dem, de blir smutsiga osv. Förstår inte varför.

     Jag förstår inte heller varför man skulle slänga kläder eller saker omkring sig på golvet. Jag kan ha det lite mer stökigt eller snarare mer smuts i hörnen i perioder men det blir aldrig att det ligger massa kläder å jackor här å där dom hängs upp eller läggs i tvättkorg och ja jag har haft depression innan så jag förstår det finns psykisk sjukdom men förstår ändå inte ?

    Tror knappast det uppfyller definition på psykisk ohälsa om du mår bra och det inte stör dig. Lite lat kanske? Och inget fel med det.

    Tänker att du är sund och balanserad som återhämtar dig från 80% under en femtedel av tiden ?

    Jag tycker man borde normalisera mer att vara trött också. Alla är inte duracellkaniner. Det är normalt att inte alltid palla med samtidens höga hastighet, om ens någonsin. Även om man inte kraschar helt och hamnar i utmattning, alternativt neurologisk och kroppslig utmattning som me/cfs, så blir kroppen trött ibland. Normalisera att vila, återhämta sig och göra ingenting! För vår kropp och sinnes skull. Det är okej liksom, till och med bra, att bara sitta och stirra ut i tomma intet -att bara vara.

    Jo det kan absolut vara normalt. Men Fellsis berättade i videon att hon lider av psykisk ohälsa. Vi diagnostiserade henne inte utifrån hennes stökiga lägenhet.

  Känns som Felicia alltid mått lite dåligt. Känns som influenser livet inte heller kanske vart perfekt för henne, hon hade kanske mått bätttre av ett job/rutiner?

  Jag förstår att det är hälsosamt att inte visa upp ett översminkat jag men att säga man inte bytt trosor sen igår och gå runt helt utan byxor är typ lite extremt åt andra hållet ?

   Är det verkligen extremt att inte byta trosor en dag?

    Jag menar mer att hon påpekar det. Och att hon inte ens satt på sig ett par shorts, menar inte att det är fel eller något ? jag tycker bara det är en extrem åt det ena hållet

   Åh nej, jag sov i mina trosor och nu har jag hunnit gå upp i dem och förstår att jag är EXTREM. Ytterligare en grej att lägga till som jag behöver ändra på. Alt skriva på Tinder att jag har en extrem livsstil ?

    Ber för att du åtminstone har på dig byxor????

     Varför?

      Det stod ju att det var extremt att inte byta trosor och sedan dessutom gå runt utan byxor, så jag tänkte att det kanske finns nån räddning för Anna om byxorna åtminstone är på.

       Men hemma spelar det väl noll roll?

        Ja jag försökte skämta, förlåt.

         Ja det skämtet flög över mitt huvud.

       Min kommentar var eftersom hon filmade hade det tagit några sekunder att sätta på sig ett par shorts, det är mer att hon vill visa upp för kameran hur påverkad hon är men har ändå energi att sätta upp kameran och filma. Jag tror ni missuppfatta min kommentar…

     Törs inte berätta!!! ?

   Vissa människor mår alltid lite dåligt. Jag är en av dom. Jag mår helt okej typ en tredjedel av min tid, nu för tiden, med mycket hjälp från vården. Det är en tydlig förbättring, men jag kommer aldrig vara en person som är glad och avslappnad 95% av tiden.

    Men vården fungerar inte. Har kompisar som ibland mår otroligt dåligt psykisk. Dom får ingen hjälp här i stockholm. Privat finns hjälp att få men det är ju dyrt. Och för barn och undomar stänger dom ner mottagningar. Detta är verkligen inte acceptabelt. Sverige kan bättre.

    Fast för en människa att vara glad och avslappnad 95% sin vakna tid låter extremt orealistiskt 🙂 men jag förstår vad du vill säga.

     Jag menar inte gladglad, men liksom nöjd och…ja. Att man har ett bra grundhumör som mest påverkas av yttre faktorer.

   Jag håller med dig. Jag har varit djupt deprimerad och kunde även på mina sämsta dagar dra på mig ett par byxor utan problem. Däremot hade jag aldrig haft motivation och ork till att filma ihop en hel video om min dag.

   Hon verkar jämt må dåligt om man kollar hennes youtube. Det är bara videos där hon shoppar skit på dollar store för flera tusen eller videos där hon gråter

    Det där sammanfattar verkligen Felicias kanal. Det är verkligen bara gråt och shopping av billigt skit. Ju billigare desto bättre.

  Tyckte det var en bra kommentar arg det tagit henne en dag och att det nästan var övermäktigt. Kanske hon skulle behöva en boendestödjare som Ch… verkar ha.

   Vem?

    Vill inte skriva ut mer eftersom hon känner sig mobbad. Inte kändis men minsta bloggare med flera sjukdomar.

   Charlotte Perelli?

  Sjukt mycket läsk ?

   Hon kanske har haft fest

   Hon säger i videon att hon hade förfest och därför köpte all läsk.

  Kanske var bra att nån ”tvingade” henne då? Kanske behöver det stödet?

  Jag är väl nitisk då men trots att jag vet precis hur det är att leva med depression står jag inte ut med att leva i smuts? Det gör ju allt ännu värre. När folk visar upp såna här ”real life”-speglingar känner jag verkligen inte igen mig. Har folk såhär stökigt och smutsigt omkring sig verkligen?

   Smutsigt ser vi väl inte om det är, stökigt ja. Disk som står 2 dgr är ingen big deal heller

   Jag förundras mest över hur en del lyckas stöka ner det. Säger inget om depression nu men hörde jag rätt så var spisen smutsig för att hon hade lagat mat dagen innan. För mig såg det ut som att den inte rengjorts sen julafton ungefär. Så där var min sambo, han lagade typ en omelett och efteråt såg det ut som att en gryta med mat hade exploderat över köket. Hur lyckas man?

    Nej men det är jättekonstigt.

    Jag stökar ner extremt mycket extremt fort (fast jag städar mycket också). Tror inte heller att det är normalt att stöka till det så mycket som jag gör. Jag blir så jäkla less på mig själv när jag hela tiden måste städa.

   Det där var väl inte på något sätt extremt? Lite disk och tvätt och lite smulor på spisen?

   Tycker du verkligen att det var så stökigt?

    Ja. Fattar inte hur spisen kan se ut sådär för att hon lagade mat dagen innan?

     Nåt kokar över, man spiller nåt- så svårt att förstå är det väl inte?

      Det jag menar är att jag inte riktigt tror på det. Den mängden fläckar och smulor spisen och diskbänken har, uppkommer inte av att man inte torkar rent på EN dag.

   Samma här. Haft diagnosticerad depression flera gånger i livet och ändå haft det relativt rent omkring mig. Får panik av stora dammråttor eller äcklig smutsdisk som står och luktar…

  Vad gör Julia liksom på cannes filmfestival?!

   Jag tror knappast att hon är bjuden. Hon råkar nog bara där samtidigt.

   Pja, vad gör folk på Stockholm eller Oslo eller Barcelona filmfestival…tittar på film och minglar troligtvis.

   Hon är inte på filmfestivalen hon är bara i Cannes, med två vänner. Men hon är där för att det är filmfestival för det känns mer speciellt då och hon hoppas väl på kontakter och vill bli sedd. Hon säger och skriver att de är på Cannes filmfestival men det är för att det ska låta som det och för att folk ska tro det, och det trodde tydligen du men nej, hon är i Cannes bara. Dit kan vem som helst åka.

    En av vännerna är fotograf

  Nej hon åkte dit enbart för det

  Jag tycker det är bra att psykisk ohälsa uppmärksammas eftersom det minskar tabun kring det. Dock blir det problematiskt när gränserna mellan att må dåligt och psykisk ohälsa suddas ut. Att må dåligt hör livet till och alla har dåliga dagar ibland, därmed inte sagt att man lider av psykisk ohälsa. Vid psykisk ohälsa har man snarare ett påverkat grundtillstånd som påverkar livet negativt på ett eller flera sätt, men man kan fortfarande ha bättre och sämre dagar. Jag ser så många som känner igen sig i ”fem symtom på ADHD” eller ”en dag i mitt liv som deprimerad” och automatiskt drar slutsatsen att dom också måste ha diagnosen. Enstaka drag och enstaka dåliga dagar räcker liksom inte, det handlar om en helhet som dessutom kommer te sig något olika hos olika individer.

  Sjukt mycket sköljmedel ?

   Jag tror hon gillar mycket sköljmedel å sånt som luktar från tidigare videos jag sett av henne ? lite överdrivet ja

  Jag följer Felicia på youtube och kollar alla hennes videor, och det här kanske inte är min uppgift att säga men något jag undrar över är hur hon orkar med alla hennes prylar som hon har hemma? jag tror att hon skulle må MYCKET bättre om hon rensade ordentligt och gjorde sig av med allt krims krams och alla småsaker. Hennes väggar behöver inte vara prydda med tavlor från golv till vägg, i varje rum. Det är en sån stökig känsla hela tiden och det stressar mig som tittare så jag förstår inte hur hon själv inte kan bli stressad av att det hela tiden ser så stökigt ut. Tror hon behöver lite mer harmoni och rofylldhet vilket inte är lätt att få i ett hem som är så cluttred som hennes är. DEssutom svårt att hålla det rent när inte en enda cm är fri från saker.

  Tror hon först främst behöver hjälp med sin överkonsumtion, tror absolut att hon är shopoholic.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.