Dasha Girine hånar sin väns present i podden


Jag tycker så genuint synd om den vän som Dasha Girine hånar i den podd hon har tillsammans med Alexandra Nilsson – ”Ord och alla visor”.
Edit: jag insåg att jag ju faktiskt kan bädda in deras poddavsnitt, istället för mitt Instagraminlägg. Jag hoppas det funkar bättre. ?

Jag hoppas att Dasha Girine har en vän mindre efter att det här poddavsnittet släpptes. Fy fan, att vara den vän vars present sågas så här hårt av henne, samtidigt som hon listar hur mycket pengar varje gäst gav till henne. Hon säger att hon inte hade en fest för att få presentkort på Svenskt Tenn, men uppenbarligen är hon djupt förolämpad av den vän som hon anser gav henne för lite pengar på ett presentkort. Min kritik riktar sig i första hand mot Dasha, som beter sig så jävla vidrigt. Alexandra verkar mest tagen på sängen av Dashas uttalanden.
Inte nog med att graderar sina vänners presenter för sig själv, att sitta och håna den vän som inte gav henne tillräckligt mycket pengar är så jävla äckligt!
Det finns två klipp, lyssna på båda innan du kommenterar. ????

You deserve to have NO friends!

Kompisen som hånas gav ett presentkort på 300 kr från Svenskt tenn.

125 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Skriver det igen: VEM FÖLJER DENNA KVINNA?! Ärlig fråga finns det någon här som kan förklara?

      Hon snittar ju typ 3-15 kommentarer per bild så något större engagemang verkar hon inte skapa…. Köpta följare?

        Hon har ju inte jättemånga följare egentligen, 37k jämfört med hennes vänner Petra, Margaux, Forni, Bisse osv.. Tror inte hon har köpt faktiskt!

          Tänker mest på engagemanget från följare… 37k följare med ca 600 likes per bild och 3-15 kommentarer… Följarna bryr sig inte så mycket i så fall ?

            Nä så är det kanske ? Men jag tycker generellt att följare inte verkar kommentera ”vanliga” uppdateringar av influencers så mycket ?

          Har hon inte haft betydligt mer förut? Iallafall typ 70-80? Känns som att hon har rasat kraftigt senaste typ 5 åren. Från att ha varit i samma liga som Tungården, Forni osv är hon ju en väldigt liten influenser nu för tiden.

            Nej, Dasha har aldrig legat i samma liga som sina ”bästisar”, tror faktiskt hon ökat från ca 34K till 37K nu.

      Håller med, usch, hon är vidrig!
      Kan inte ens lyssna på podden även om jag vill lyssna på Alexandra.

        Håller med. Hade lyssnat på en podd med Alexandra och någon annan men ville verkligen inte lyssna på Dasha.

    Känns som ett ”skämt” för att vara lite provokativ bara.

      Åh, vad roligt ”skämt” i så fall.

        Nej det sa jag inte ?

      Ja det tänkte jag med först eftersom det inte går så speciellt bra för podden. Men samtidigt berättar hon ju faktiskt exakt vad flera olika personer gav henne för summa på presentkorten. Jag känner mig alltid lite sårbar när det kommer till presenter, man vill ju varken ge för mycket eller för lite och olika umgängen har ju olika standard för vad som är rimligt utan att det för den sakens skull handlar om hur lite eller mycket pengar man har.

      Ändå imponerande av en tjej från Farsta som är uppväxt med en ensamstående mamma. Sen har hon väl själv aldrig tjänat några större pengar utan varit krokus och haft killar som haft pengar. Hennes ex SK är ju tät och det verkar som att Douglas har en del pengar med. Så lätt att hålla på såhär när det inte ens är dina egna pengar hon spenderar.

        Ja en ytterligare bra poäng… alla hennes företag har väl gått i konkurs? Hennes hoodie-företag med tryckta luvtröjor? Hon hade väl något heliumföretag med Maxinne Björk? Och nu senast ett företag som printar tryck på tshirts och muggar som hon promotade i ett inlägg på IG men sedan hörde man aldrig något om det ingen?
        Hon är ju snarare en golddigger som letar upp rika män att leva på.

          Ja, hennes företag har väl inte gått bra, hon har väl inte dragit in några större pengar som influenser heller. Skulle stått krokus. inte krokus. ??? Där kanske hon fick in pengar svart, vem vet? Har bekanta som är vän med henne/killar hon hållit på med och de ser väl inte helt positivt på henne och hennes kärleksliv utan ser henne som ett äkta Farstaglitter (även om hon själv skämtar att hon är det…) Men det verkar ju vara ett vinnande koncept.

            KROGIS!!! Det går inte bra för min telefon!

              Alltså som jag försökte förstå vad Krokus betydde. Dålig på slang då jag antog att det var ett ord ?

            Dasha kallar väl sig själv farstaglitter? Tror även hon säger att det var hon som myntade ordet?

      Det var inget skämt alls, de pratade länge om vad som är ”tillräckligt” osv så det var nog en ärlig diskussion och tankar om att ge/få gåvor…usch.

      Lyssnade du? Det där lät inte som nåt skämt.

        Satte skämt inom citationstecken av en anledning. Menar mer att jag tror att hon försöker vara lite provokativ för att skapa engagemang till sig. Dvs jag tror inte att hon är helt seriös. Men med det sagt så säger jag inte att det gör henne det minsta skönare ?

    Kontot är privat.

      Det var det inte igår kväll. Kan tänka mig att hon fått en hel del kritik.

    Varje gång inlägg bäddas in här så hänvisas jag till instagram, kan inte se dom här, bara en vit ruta om att se det på instagram. När jag följer länken till insta så står det bara att det är en trasig länk eller att inlägget är raderat. Går jag däremot själv in på personens konto kan jag se inlägget i flödet så inlägget finns ju.

    Varför är det så?

      Händer mig oxå. Irriterande.

      Samma här…så störigt!

      Det är nåt med den här bloggen, kan inte heller se. Ibland vet man heller inte vem inlägget gäller så man kan inte söka upp själv ens om man hade velat

    Så här pratar ju en viss typ av människor _bakom ryggen_ på andra – Jag har absolut stött på folk som pratar om att de tycker att vänner är snåla på olika sätt utan att ha någon som helst förståelse för andra människors ekonomiska situation. Jag vet också folk som i vuxen ålder fortfarande anser att deras födelsedag ska vara det viktigaste för alla runt omkring – Som förväntar sig presenter och tycker att det är orimligt om någon inte kan vara med och fira deras 33-årsdag osv.

    Men jag tycker någonstans ändå att folk brukar ha ”vett” nog att hålla de samtalen bakom stängda dörrar, och föreställer mig att de någonstans ändå kanske inser att det här är ”fula” känslor och tankar att ha? Men som med allting annat som rör influencers så är ju gränsen för vad som är privat och vad som delas publikt liksom helt sprängd. Det finns inget som helst filter.

    Tror att de allra flesta av oss kan titta på det här utifrån för vad det är – en jäkla cirkus.

      Här på öppet spår brukar ju trådar om snåla vänner dyka upp titt som tätt. Är alltid så rädd att jag ska ses som en sådan där snåljåp till vän men jag vänder på kronorna och vill inte berätta för mina vänner hur illa det är.

        Ja, som sagt såna människor finns tyvärr :/ Förhoppningsvis är dina vänner bättre människor än så! Önskar att du kände dig trygg att berätta för dem om din situation, under de perioder i mitt liv jag har haft det tufft ekonomiskt har det varit en stor lättnad att mina närmasta vetat om det. Det är klart att det är sårbart på ett sätt, men också mycket mindre ångestladdat. Folk var öppna för att umgås på andra sätt som inte kostade pengar, folk förstod att man inte kunde bidra på samma sätt osv. Om någon reagerar negativt på det så vet du vilken typ av människa det är, då har du det bättre utan dem!

        Men finns det vettiga personer som tycker att.man är snål om man ger en för billig present? Jag tänker att snålhet som jag ser ner på enbart är när man skor sig på andra. Typ, använda dricksen från resten i sällskapet till att ”betala” sin egen egen nota.

          Precis det finns massor av människor som är snåla och utnyttjar sina vänner för att komma undan billigare eller gratis. Det är inte samma sak som att man inte kan följa med ut och äta för att man inte har råd eller att inte kunna bjuda på saker.

          Min sambo har en vän som gärna kommer hit och bor hos oss men han har aldrig med sig något till bordet, bjuder inte igen om vi går ut och tar en öl men går gärna och förser sig av vår öl i kylskåpet. Jag uppskattar när personer frågar om de ska ta med sig något av ren artighet eller i alla fall tackar för sig när man åker hem. Har väldigt svårt för den vännen och försöker se till att jag inte är hemma när han är här.

          Hans favoritämne är även att prata om hur han ska spara MER pengar och hur han gör för att leva så billigt som
          möjligt för att kunna spara mer. Man bara ”tack för att vi får hjälpa dig att spara mer pengar” ?

          Hatar nar folk anvander dricksen till att betala sin egna nota! Vi brukade ga ut och ata med kanske 8-12 vanner forut och varje gang en viss van var med sa fattades det pengar (detta var innan alla anvande kort) trots att alla dricksade och det var ju aldrig nagon som konfronterade den vannen eftersom ”det handlar om smapengar” sa tillslut var vi nagra som valde att inte folja med eller ta en separat nota nar den vannen var med. Nagra andra havdade att vannen hade det svart ekonomiskt och att det var darfor, men med tanke pa att det fanns pengar till att kopa ny teknologi, TV-spel, klader och skor i drivor i stort sett varje manad kandes det inte riktigt som att denne hde det SA svart. Jag skjuter garna in pengar om jag vet att en van har det svart, men daremot har jag oerhort svart for snyltare.

        Om du har såna vänner så skit i dom. Såna människor är inte värd smutsen under skorna.

    Varför tog du inte med när Dasha sa att presenten hon blev besviken över var på 300 kr? Känns så konstigt och världsfrånvänt av Dasha att tycka 300 kr är snålt, men 500 kr från sin poddkollega är okej? Känns inte som det är någon avsevärd skillnad på de beloppen. Otroligt konstigt med att säga att hon vet att kompisen i fråga inte har ekonomiska besvär, som om det är något man med säkerhet vet.

      Lyssna på klippen i inlägget, men testa igen nu när jag bäddat in poddavsnittet från Spotify.

      Och som om det spelar någon roll om kompisen har ekonomiska besvär… Vilken vuxen människa kräver att andra vuxna ska spendera pengar på födelsedagspresenter åt dem?

        Exakt! Har man fest för att få presenter och sitter och räknar på hur mycket var & en ev.ger, så har man nog inte riktigt tagit sig ur sin barndom och det är hög tid att lyfta blicken-från sig själv.

      Alltså jag känner att oavsett om man har ekonomiska besvär eller inte så kan man inte kräva något sånt av en kompis? Ett presentkort på 300 kr är lika mycket värt från en kompis som går på A-kassa och äter linssoppa som en kompis som äger 3 chanelväskor och villa i Nacka.

        Första gången jag håller med dig ?

        Personligen hade jag inte velat ha ett presentkort för det känns väldigt opersonligt. Däremot är det trevligt om personer skänker pengar till någon vettig välgörenhetsorganisation (ideellt). För egen del känns det här med presenter som något jag klarar mig utan, vill mest bara ha det härligt och fira med de personer jag trivs med. Däremot köper jag gärna presenter till andra i kombination med att skänka pengar till någon välgörenhetsorganisation. De jag främst lägger krut på gällande presenter är mina ensamstående vänner.

        Krav på presenter och specifika summor är bara så osmakligt! Dessutom har inte alla flera hundra/tusen att lägga på presenter till familj och vänner.

          Hon önskade sig bara Presentkort från Svenskt tenn. Bara. Inga blommor heller.

      Jag tror man förväntar sig mer av en vän än av en kollega, därför är Alexandra ursäktad. Nu har jag aldrig sett eller hört nåt från denna tjejen innan men av kommentarerna här att döma så verkar hon kunna ha ett sånt resonemang.
      Men jag tänker likadant, även från givarens sida. Man ger det vännen/relationen är värd. Så som hon beskrivs här hade jag inte ens velat lägga 300kr på henne, på sin höjd plockat blommor från diket på väg till festen, typ.
      Hoppas inte att 300kr var precis vad vännen hade att avvara, utan att det var vad hon tyckte D va värd!

    Ja, hur mycket var det ”vissa” gav? Nu går det inte längre att se/höra inlägget så antagligen har Dasha fått nys om att det publicerats ett inlägg här. Oavsett om vissa gav 100 kr så är det inget att håna i en podd, de gav antagligen efter förmåga eller efter vad de tyckte att de ville ge. Och när jag lyssnar på detta så är jag glad att denna Dasha inte är någon jag har som ”vän” eller bekant ens, hon verkar så trevlig att hon antagligen behöver betala folk för att de ska umgås med henne.

      Inlägget ligger fortfarande uppe på mitt Instagramkonto.

        Varför håller du på med clickbait så att folk går in på din instagram? Varför skriver du inte bara beloppet i inlägget?

          Jag bäddade in deras poddavsnitt istället, så man slippet besöka mitt Instagramkonto. 🙂 Och la till summan så ingen känner sig click baitad.

            Det funkar ju inte att se inbäddade inlägg här. Inte ens länken till Instagram fungerar när de bäddas in.

              Det är noterat, så därför bäddade jag in poddavsnittet från Spotify istället.

    Haha fy fan vad vidrigt? Att bedöma ens vänner utifrån hur mycket de spenderar på ett presentkort? Och sitta och rangordna vännernas presenter utifrån pris? Dasha är delusional. Det var väl hon som redigerade en annan person (som lidit av ätstörningar) smalare på en av bilderna hon la upp på IG också? Dasha för verkligen ALLT för att få vara med i smeten (suger sig fast som en igel på alla hon kan tex rosanna, sanna guidetti, mattias trotzig och alla flunsor som orkar med henne).

      Hon gör verkligen allt för att hålla sig kvar, hon har liksom inget att bidra som influencer. Är avdankad bloggare/krogpersonal? Hon har en obefintlig klädstil som hör hemma i 2010, gult hår, katastrof inredning, så jobbet lyckas hon ju inte bra med. Så ja det är ju högst lämpligt att hänga med de som är inne för tillfället, rosanna, sanna, Hanna Friberg osv..

        Det är väl ändå inget fel med inredningen?
        Typiskt östermalmsk och bättre än sina vänner tycker jag.

          Jag tycker snarare det är too much av allt. Massa färger bara som inte passar med varandra, ingen röd tråd alls. Blåa väggar med tre olika soffor i färgen rosa, gul och grön är ju inte sådär supersnygg.

    Jag hade blivit djupt sårad om min present blev sågad på det viset. Alla ger efter sin förmåga. Tycker att det ska vara ok att komma tomhänt också om man inte har ekonomisk möjlighet att ge något alls.

      Verkligen inte okej att komma tomhänt! Baka något litet, ta med en krukväxt, skriv ett kort. Tackar man ja till kalas så har man med sig något om än symboliskt.

        Jag vill iaf inte ha något från gästerna när jag ordnar kalas.

        ?

        Ja, men jag menar om man redan vänder på varenda krona så vill inte jag att mina inbjudna gäster ska känna att man måste ge något. Jag blir ju glad att de vill komma. Det räcker för mig. ⁸

          Räcker för mig också. Ska de inte kunna äta eller köpa tandkräm för de MÅSTE ge en present. Nejtack. Jag värdesätter människor efter hur de är som, inte deras ekonomi.

    Förresten har väl Dasha hela tiden sagt att hon inte har något samarbete med sovande barn? Nu stämde ju det inte och det var visst ett samarbete.

      Det kan ju vara så att hon betalade som vanligt och sen efter allt var klart frågade ”sovande barn”-kvinnan om hon ville göra ett samarbete eftersom hon var så nöjd. Tycker inte det i sig är konstigt. Däremot är ju present-pratet helt världsfrånvänt och narcissistiskt ?

    Vilken gullig tjej hon verkar vara Dasha. Inkännande och förstående.

    Men varför kommer Alexandra alltid undan? Ja såklart helt världsfrånvänt och galet av Dasha, men jag tycker nog att hon kan få viss kritik för att hon inte ordentligt ifrågasätter. På något vis känns det så typiskt med alla ”medlöpare ”, deras tysthet gör på något sätt att personerna kan fortsätta. Förstår att hon kanske blev ställd, men en podd går väl lite ut på att man för samtal om något och reagerar på det den andra säger, så helt out of the blue kan det nog knappast varit.

      Ja hon lär väl likadan hon med. Att det var för lite.

        *lät

        Jag tyckte att Alexandra var ganska vettig, men kanske hade kunnat säga ifrån tydligare. Hon sa ju att hon inte förväntade sig några presenter alls av någon och att hon hade blivit jätteglad för ett presentkort på 300 kr.

          Lyssna på henne direkt efter den där andra tjejen säger att hon bara fick för trehundra.

          Det kan räcka att visa sin ståndpunkt, vilket det låter som att hon gjorde. Hon satt inte tyst och hon höll inte heller med Dasha väl?

      Alexandra var lika vidrig hon? Hon berättade att hon hade gett sin mamma en Italienresa i present men själv BARA fått en scarf från henne. Snällt att hänga ut sin egen mamma..

        Helt sjukt sagt, det är väl förmodligen stor skillnad på deras ekonomi? Sen ger man väl inte en resa till sin mamma bara för att få en tillbaka? De har väl gett tillräckligt

    Man hör inte vad det var som vissa gav i klippen? Dvs ej i Bloggbevaknings klipp heller.

      Gissar att C klippte bort delarna där hon sa personens namn, för att inte hänga ut hen ytterligare.

      Varför går ni inte bara och lyssnar på podcast så får ni veta? D sa aldrig namnet på den som gav 300. Hon sa däremot vem som gav 1000 kr och vem som gav 2000

        För att ett par skrev att det nu var borttaget från podden.

          Jaha, inte för mig. Kanske är för att jag lyssnade igår så det uppdateras inte

    Hatar också folk som berättar vad folk ska ge för presenter över huvud taget. Att ens höra av sig till folk o säga att ”köp presentkort på svenskt tenn till mig”. Ännu värre är folk som ber om pengar. Tycker att det är så ohysat och pinsamt beteende.

    O jag vet att folk har sitt resonemang att det är bättre att man får det man vill ha än att folk köper massa skit man inte vill ha, men liksom va??? när annars gör man så?

    Motsvarande är ju att jag går på kalaset och utan att nån frågar så hör jag av mig o säger att ”Hej hej, jag vill ha oxfilépasta och jordgubbstårta på kalaset. Lika bra att du gör det så att det inte blir nån skitmat som jag ändå inte gillar.”

    Ehhh nä… blir det korv med bröd så äter man o håller käft. Får man en present så tackar man o sen håller man också käft.

      Tillägg

      Om skon klämmer vid att man tänker på att kompisen inte ska bränna pengar i onödan eller köpa massa krims krams, så kan man i så fall säga att man inte behöver ha en present. Inte berätta vad man förväntar sig för present… Känner i ren protest att jag aldrig i helvete ska köpa något som någon typ ställer som krav att man ska köpa

      Däremot så är det ju skillnad om man frågar vad personen som fyller år önskar sig

      Men skulle jag få frågan själv vad jag önskar mig så hade jag ju givetvis svarat saker ur olika prisklasser i så fall. Jag hade inte svarat att jag vill ha pengar eller enbart någon dyr sak i alla fall…

        Brukar alltid önska mig billiga saker ?

        Eller sa kan man gora som en bekant till mig gjorde pa sin inbjudan, det stod ”Din narvaro ar det viktigaste for mig, men om du kanner att du vill ge mig nagot sa ar detta mitt sparkonto i Amerikanska Dollar i X-banken” (personen gjorde samma sak nar den gifte sig ocksa, sa jag brode val inte varit forvanad), rakt pa sak och inget hymmel om att denne ville ha pengar och att det minsann bara var dollar som gallde. Sambon och jag bestamde oss for att inte ge nagot oht da vi tankt ge fodelsedagsbarnet handgjorda sliversmycken och pengar kanns som att denne da kollar ”Jaha, dom gav minsann bara 10 USD medans andra gav mig 100 och dom har gav inget alls!” istallet for att bli glad over att folk oht tog med sig en present, efter festen kom det dessutom en paminnelse i gruppchatten om kontonumret och lamnade en valdigt sur eftersmak.

          Jag älskar nejlikor. Är generös mot vänner. Har man ibland lite extra kan man bjuda. Sen gör dom likadant. Snåla människor gillar jag inte. Men skulle såklart förstå att en del har dålig ekonomi. Då kan man komma med ett kort och en kram. ?

      Håller helt med. På de få bröllop jag varit på har den där jäkla tiggarlistan på dyraffärer lämnats in. Men maten vi fått har varit skit. Ska man ”kräva” dyra presenter får men se till att bröllopsmaten är bra också.

      Jag kan ändå tycka det är bättre få tips på saker om nån fyller år eller vid bröllop. Inte ”vi vill ha” utan att om nån frågar vad man önskar sig skulle man säga att inget behövs, men att ett presentkort alltid är uppskattat eller liknande. Skulle ALDRIG tycka att nån gett för lite. Jag skäms när jag får dyra presenter.

      Håller helt med. Spårar helt med allt vad firande och fest står för, när man ger direktiv om vad folk skall ge för gåvor, vart det skall köpas osv. Nästa gång det ev.händer någon, är ju tipset att fråga vad det blir för mat lysande!

        Ja det är fasiken nåt att börja med. Ingen dyr present förrän men vet att det inte är nån slafsig potatissallad och kallskuret till middag.

          *Förrän man vet.

    Är det två fjortisar som jag just lyssnat på? Förstår varför jag aldrig lyssnat på en podd hittills. Så ointressant att lyssna på.
    Och den där Alexandra lät väl lika dum hon ”Åhhh nej” när den andra sa 300 spänn.

    Vilka lyssnar på sånt här trams?

      Jag tycker dom tramsar omoget.

    Alexandra var väl vidrig hon också? Hänger ut sin mamma flera gånger.

    Vem följer Dasha? Seriöst…ingen utstålning, klarar inte bära upp plagg med elegans, ingen god smak och helt ointressant som person.
    Självklart behöver hon provocera för att dra till sig besökare.
    Det sägs att negativ reklam är bra…på den punkten har hon lyckats stort.

    ”Lyssna på klippen”, ”gå in på min Instagram och läs”. Alltså, nej. Jag läser här för att få en sammanfattning, det är hela poängen med bloggen. Jag går inte in här för att få tips om att lyssna på ett helt jävla poddavsnitt eller gå in på Bloggbavaknings Instagram.

      Ja, jag uppmanar alltid alla att själva lyssna på klippen, då vissa delar helt enkelt inte transkriberas väl. Som hånfulla skratt mm.

      Lat!

      Men vad är det här för märklig inställning? Du tar del av en gratis form av underhållning här, som någon lägger sin tid och energi på, och som ibland hänvisar till andra gratis former av underhållning för kontext. Hur kan du tycka att det är rimligt att ha den här attityden kring vad du är och inte är nöjd med innehållsmässigt?

    Har inte så bra koll på Dasha eller Alexandra faktiskt, men lyssnade bara för att jag läste det här inlägget.
    O H M Y G O D vilken världsfrånvänd kvinna?!

    Hon hade ju typ 100 gäster, om alla skulle gett 1000 spänn hade hon ju fått presentkort på 100 000 kr?! Helt sjukt mycket. Så tänkte kanske personen som gav 300. Jag hade gett max 500.

    Grejen är att Dasha leker så rik och ska alltid prata om hur bjussig, lyxig och generös hon är. Om hon nu är rik så är det inte ens hennes pengar, det är killen hon är ihop med som har stålarna. Hon pratar också om hur generös fest hon hade, därav tycker hon man ska ge mycket tillbaka? Men nån som är rik och bor på Östermalm, kräver inte ens presenter? Och absolut inte presentkort??? Så skämmig så det finns inte. Är säker på att hon va den som retuscherade i Åre även om hon säger nej.

      Jag undrar om inte D.G är den som Rosanna, Hanna, Lojsan och Sanna pratade om i podden som är en pick-me och alltid hänger efter kändisar?

        Tror du det? Kanske.. jag tänkte lite på Alice. Stör mig på att de pilade allt de pratade om, vad är då vitsen med att besvara frågor..

          Jaa det också… eller kanske biten om att hänga efter alla som varit med i en reklam ”typ Christina Schollin” exemplet? Alla med fame kan ge mig fame typ?

            Förstod inte vad du menade nu, nämnde de Christina eller tänkte du att det var hon de menade??

    Men vad ÄR detta, säg att det inte är på riktigt? Sicket genomruttet beteende på alla plan. Finns många visdomsord från Magdalena Ribbing som hade passat, för den som är mottaglig det vill säga.

    Den här Dasha, har hon tillgång till ”kompisens” samtliga kontoutdrag eller? Låter nästan som det. Finns många oväntade utgifter i livet som kan uppstå när du minst anar det. Inte för att det har någon betydelse i sammanhanget. Usch och fy…

    Hon låtsas också som absolut ingenting. Uppdaterar som vanligt på sin Instagram story och deras poddinsta, glad och sprudlande. Så kommer hon med en ursäkt sen och verkar ledsen så är det bara för hon måste 🙂

      Hon kommer ALDRIG att komma med en ursäkt. Det finns inte på hennes lista. En människa som uppträder som en nyrik ryss i Dubai har inget samvete att förklara sig. Sorry för hårda ord men jag blir så jäkla provocerad!

        Hahahaha hon beter sig verkligen som en nyrik ryss i Dubai. Nej och hade det kommit någon så hade den varit extreeemt ogenuin och endast för att rädda hennes skinn.

    Vidrigt beteende! ?

    Ärligheten varar längst 🙂

    Det var ett avsnitt där hon påstod att bastukulturen och ordet sauna är ryskt? Som finländare blev jag riktigt provocerad eftersom Ryssland ju ockuperade oss på samma sätt som dom gör till Ukraina nu, claima inte vår kultur också! Har inte annars koll på henne men är hon verkligen så här verklihetsfrånvänd som hon verkar i podden?

    Detta är fan katastrof. Jag har mindre barn och det känns som det viktigaste jag kan lära dem (okej en av det viktigaste) är att visa tacksamhet och uppskattning när någon gör något för dig eller ger en present. Inte hålla på att värdera och bedöma vilken som är bäst eller sämst. På barnkalasinbjudan skriver vi alltid att ingen present behövs.. men många kommer ändå med presenter, men då får de öppnas när alla gått hem. Och så får mitt barn tacka personligen i lugn och ro nästa dag i förskolan.
    Så att det inte blir något forum för skryt. Många kalas vi går på så är det presentöppning och alla barnen ska sitta i en ring och se födelsedagsbarnets reaktion.. inte så kul att då höra ”En sån har jag redan”, eller ”vilken tråkig/konstig” etc. ”Bara en bok??”

    Nej skärpning till alla! Framför allt Dasha.. usch!

      Håller helt med.

      Ditt barn går på FK, dasha är snart 40. Lite skillnad

        Exakt. En vuxen kvinna borde inte reagera som ett förskolebarn när någon ger henne en present. Ingen vuxen kvinna med något innanför pannbenet iaf.

        Är hon inte typ 27?

          Alltså inte för att det ursäktar hennes beteende, men hon har väl inte ens fyllt 30

            Tror hon är född 85? Möjligen 86. Så jo, närmar sig absolut 40.

      Helt uppriktig fråga då jag inte har barn själv ? jag tycker det du skriver är jättebra och fint så det är inte det. Men jag undrar det här med ”ingen present behövs.. men många kommer ändå med presenter”. Känns det inte jobbigt som barn och/eller förälder att komma tomhänt om flera andra lämnar presenter?
      Jag förstår tanken med att ingen ska känna sig tvingad, och jag menar inte att man ska köpa nåt för flera hundra men typ ett ark med klistermärken för 10kr? Speciellt i såna fall som ditt barn, som öppnar allt själv sen så inga gäster ser vad dom andra lagt.
      Bara en fråga som sagt, inget annat ? va längesen jag var barn och gick på kalas så jag förstår ju att tiderna har ändrats.

    Exakt så!!! Bra skrivet. ❤️

      Skulle vara till Anna V!

    Jag gillar verkligen podden. Tycker dom är sköna, ärliga och bjussiga å inte så tillgjorda å PK som många andra kvinnliga poddare. Och dom säger rakt ut när dom inte håller med varandra vilket är rätt ovanligt. Det vanligaste är ju ”jaaaaaa det tycker jag också” Och detta är ju ingen biggie, Jag menar, om detta hade kommit från Schulman så hade ingen sagt nått…
    Men ja jag reagerade också när dasha tog upp det. Jag hade liksom aldrig förväntat mig presenter om jag hade fest. Och absolut aldrig bett om presentkort, jag är ju inte 13. Men det upprör mig inte. Varför förväntas det hela tiden av kvinnor att vi ska vara snälla, duktiga och milda. Förlåt men jag älskar när en tjej säger nått som kan skava lite

      Absolut, vad och en skäms för sig själv. 🙂

      Vilken idiotisk kommentar. Att tjejer inte ska behöva vara ”snälla, duktiga och milda” betyder knappast att de (eller någon alls, oavsett kön) ska bete sig som bortskämda, ohyfsade snorungar. Till och med min fyraåring vet att man tackar och visar uppskattning mot någon som ger en en present. Det hör ju till vanlig normal hyfs.

    Äcklig människa

    Bara att diktera vad folk ska köpa är ju gränslöst! Det sänder ju också ut en tydlig signal om att presenter SKA ges. Att öht kräva presenter som vuxen är pinsamt, och att sen ha åsikter om hur folk tolkar din ”beställning”, dvs vara otacksam för det du får, är så äckligt privilegierat att blir mållös.

    Eller sa kan man gora som en bekant till mig gjorde pa sin inbjudan, det stod ”Din narvaro ar det viktigaste for mig, men om du kanner att du vill ge mig nagot sa ar detta mitt sparkonto i Amerikanska Dollar i X-banken” (personen gjorde samma sak nar den gifte sig ocksa, sa jag brode val inte varit forvanad), rakt pa sak och inget hymmel om att denne ville ha pengar och att det minsann bara var dollar som gallde. Sambon och jag bestamde oss for att inte ge nagot oht da vi tankt ge fodelsedagsbarnet handgjorda sliversmycken och pengar kanns som att denne da kollar ”Jaha, dom gav minsann bara 10 USD medans andra gav mig 100 och dom har gav inget alls!” istallet for att bli glad over att folk oht tog med sig en present, efter festen kom det dessutom en paminnelse i gruppchatten om kontonumret och lamnade en valdigt sur eftersmak.

    Jag förstår inte riktigt vilka som ska vara målgruppen för den här podden? Tycker det visar på hur världsfrånvända båda dessa är när man lyssnar på deras podd, och blir lite chockad över att Alexandra vill framställa sig själv på det här settet efter att ha arbetat så hårt med att få bort kissie stämpeln

    Och nu la hon upp på instagram story hur hon kör bil med sina barn och kompis barn. Varav ett av kompisens barn sitter helt utan bilbarnstol. Uppskattar åldern på barnet till kanske tre år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.