496 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tanbyklara måste ha haft en drömförlossning, hon är redan ute med bebisen på stan. För mig tog det nog en vecka innan jag ens gick ut på promenad pga smärta och noll energi. Hur va det för er?

   Jag ha är haft noll smärta efter mina förlossningar (trots förjävlig åtminstone första) så för mig känns det inte konstigt alls.

   Herregud, jag förstår att alla är olika men för mig var det ett uppåt-tjack m extrema endorfiner de första dagarna. Men sen kom verkligheten in och jag grät i flera dagar och undrade hur mitt liv skulle bli. Allt var läskigt och detta lilla knyte som var mitt och satt nästan fast på min kropp….

   Mådde bra men var nog rätt skör med första. Hade nog iofs kunnat gå ut tidigt om partnern varit på och stöttat.
   Med andra sprang jag ner för alla trappor och köpte kaffe dagen efter ?. Var nog hög på adrenalin fortfarande.
   Tror det är speciellt med influencers, folk räknar typ med att de är ute på stan, så de tar sig ut. Det man ser är att de njuter av att sitta på uteserveringen men vi ser ju kanske inte all oro och allt rådd bakom…

   Apropå Tanbyklara, herregud vad hon pumpade ut en massa ”KOM-Å-KÖP”-content de senaste dagarna. Allt på en gång eftersom hon visste att det var många som ville uppdatera sig om hennes förlossning….

    Men hon var faktiskt åtminstone ärlig med att säga att det kanske skulle bli dåligt med uppdateringar ett tag efter förlossningen. Det ska hon ha.

   Födde för några veckor sen men promenerade hem från BB dagen efter. Fick trots allt även en andragrads förlossningsskada. Var lite inkontinent ett par dagar och lite öm i rumpan men inga andra men. Så skönt!

   Födde för en månad sen och till skillnad från alla andra här så var jag väldigt trött i kroppen. Var förvånad att den skulle vara helt slut och dagen efter gick jag med stöd för att jag var osäker på min ork. Så långt ifrån ut på stan dagen efter.

   Hade lätt kunnat gå ut samma dag ?

    Och jag födde för 4 månader sen ska jag tillägga. Dagen efter jag födde fikade jag med en kompis på sjukhuset, själv (sambo och dotter kvar på bb). Det va sååå skönt! Mådde hur bra som helst efter ?

     Ytterligare tillägg – bara för att jag hade kunnat innebär det inte att jag hade gjort det (springa på stan). Tvärtom, livrädd för att den lilla (eller vi) skulle bli sjuka.

   Var ute på en lugn promenad samma dag jag kom hem från BB med första barnet. Med andra barnet var det ju pang på vardagslivet och jag mådde bra både fysiskt och psykiskt så var igång i princip som vanligt direkt.

   Noll smärta efteråt. Sprang upp för trappan till ovanvåningen när jag kom hem för att klappa min katt. Var hemma ungefär 15 timmar efter födseln.
   Hade lätt kunnat gå ut på stan direkt efteråt.

   Barnet blev 4 veckor för tidigt född så sprang i klädbutiker för att köpa mindre storlekar samma dag som jag blev utskrivna från sjukhuset

   Var ute två dagar efter varje förlossning, då hade jag stannat på sjukhuset en natt efter födseln så dagen efter hemkomst så att säga. Var inga drömförlossningar kan tilläggas men såklart inte något extremt. Men skönt att komma ut + härligt att gå omkring utan mage, kändes som att man flög fram.

   Oj vad alla var pigga efter sina förlossningar! Är förvånad att så många vill gå ut direkt efter att de fött barn.
   Själv hade jag fått sy flera stygn i underlivet så det kändes väldigt obehagligt att gå för jag var rädd att dra upp stygnen. Blödde dessutom massor så hade blöja men var ändå orolig att det skulle blöda igenom. Dessutom ville bebisen ligga och snutta på bröstet i flera timmar, så vi låg mest nakna hud mot hud första dygnen.

   Skulle verkligen aldrig kunnat ”springa i trappor” eller ”lämnat ifrån mig bebisen för att gå och fika” (sjuuukt) som vissa ovanför skriver.

    Sjukt? Det va en fika på 30 minuter ? Min dotter sov och sambon låg och scrollade på telefonen, jag ville träffa min bästa vän och fika annat än det vi fick på bb.

     Fy fasiken vilken skammande kommentar! ”jag skulle minsann aaaaaaldrig ~lämnat ifrån mig bebisen~”

      Verkligen! Tyckte det var lite skönt att komma ut från det lilla rummet och berätta om förlossningen, bebisen sov ju ändå. Och hade det hur bra som helst med sin pappa. Hade det varit minsta lilla hade han ju messat/ringt ?

      Varför är det skammande? Hon blödde, hade stygn och var RÄDD för att röra sig för mycket. Självklart gäller det inte alla.

     Ja för mig är det sjukt att som nybliven mamma lämna sin bebis för att gå iväg ifrån avdelningen för att fika med en kompis. Tänk om bebisen vaknar och vill amma? Ligga hud mot hud med mamma vars mage bebisen legat i de senaste nio månaderna.
     Sen får ni kalla det för ”skamma” om ni vill, men ja jag tycker det är sjukt att inte kunna spendera ens ett dygn med sitt nyfödda barn innan man har behov av egentid.

      Ja då hade väl partnern ringt henne så hade hon kommit inom några minuter?Hon var ju på sjukhuset! ?
      Sjukt.. verkligen att ta i.

       Nej det är sjukt. Tror du att det hör till vanligheterna att mammor lämnar sina nyfödda små bebisar på BB för att gå iväg och ha egentid? Varför har man ens det behovet? Du tycker på riktigt att det är rimligt att ett litet nyfött barn ska behöva gråta efter sin mamma i flera minuter för att mamma gått iväg för att fika?

        ”Nej, det är sjukt” – inte så härligt att vara en person som talar om för andra hur de ska tycka och tänka?

        Det finns säkert olika anledningar till varför man känner behov av att träffa sin bästa kompis – det kanske är hennes stora trygghet i livet? Jag tänker att alla gör så gott de kan och utifrån sina egna behov?

        En egenskap att inte lära ditt barn är i alla fall att tro att ens egen åsikt är en sanning!

        Herregud

   Jag var i pulkabacken med äldre barnen (och bebisen) 2 dagar efter kejsarsnitt?
   Så det är nog väldigt olika även om man föder vaginalt eller snitt.

    Efter snitt hade jag verkligen inte gått till pulkabacken, herregud

     Nähä- men det gjorde jag? Mådde precis som vanligt och tyckte det var skönt att komma ut och få frisk luft. Sen sprang jag ju inte uppför backen och drog någon i pulka…men en lugn promenad till backen var alldeles lagom (med bebisen i vagnen)!

    Packade flyttkartonger och spräckte upp snittärret två dagar efter hemkomst ??

   Jag förlöste barnet helt själv, den ni!

   PS. ironi.

   Jag var extremt trött och hade problem med att gå, fick kämpa för att ens lyfta benen. Att gå upp från sängen och gå till badrummet var en utmaning. Födde i januari i år, opererades efteråt då moderkakan inte kom ut.

   Jag sprang Stockholm maraton 45 min efteråt med en tredje gradens sfinkterruptur
   *kan innehålla spår av ironi*

    Fanns det medalj att få det året? Dom verkar knussliga med såna numer.

   Skulle aldrig falla mig in att dra runt på stan med mitt nyfödda barn även om jag mådde bra. Jag hade en långdragen förlossning och hade inte sovit på ett dygn. Efter det blev vi kvar på BB i tre nätter och jag sov knappt något under de dagarna heller eftersom det kom in olika personer HELA tiden. Hade inte så ont men var totalt slutkörd efter förlossningen och sömnbrist på det.

   Hade ganska simpel förlossning dock med ett klipp, hemma 24 timmar efter den och var ute gick med hund och vagnen samma dag. Visserligen inte någon rask promenad på 5km men en kortare utan problem.

   Själv kunde jag inte sitta de första 1-2 veckorna pga skador från förlossningen som sen blev till en infektion, jag hade så fruktansvärt ont. Kunde verkligen inte gå någon längre sträcka. ????

   Jag gick 1 mil 2 dagar efter mitt barn föddes. Mådde toppen!

   Blev snittad. Låg kvar en vecka pga komplikationer. Pappan fick förlänga tiden han var hemma efter förlossningen pga jag var så matt/hängig. Det tog tid innan det blev promenad för mig…

   Första barnen kände jag mig överkörd av ett tåg men kunde ändå gå utan problem, mest träningsvärk i hela kroppen och otroligt trött pga blodförlust. Men barn två superlätt förlossning, hade kunnat gå direkt till jobbet, kunde göra sit-ups direkt efter förlossning.

   Har kommit på att förlossningshistorier är lite som lumparhistorier – vem var värst (eller bäst). Vi fick marschera nakna i minus 40 med 100 kg packning, jag hade värkar i 4 dagar och sydde ihop mitt egna kejsarsnitt men bytte till vinterdäck dagen efter – typ ?

   Jadu… tog mig ungefär ett halvår att hämta mig fysiskt (stor förlossningsskada) och nästan två år för att känna att jag hämtat mig psykiskt (förlossningsdepression pga traumat). Ser så mycket fram emot vad jag hoppas blir en revansch i och med att min dotter blir storasyster i vinter och då med planerat snitt <3

  Vad tyckte ni om Bianca-dokumentären?

   Vet inte, kändes aldrig som de riktigt kom på djupet? Fick dålig avsmak för Vanessa också, men det har jag haft sen innan. Beundrar ändå Bianca för hennes driv och hur hon hinner med allt hon gör.

   Alltså blev så jävla arg när Bianca sitter på styrelsemöte tillsammans med Verdane och säger att hon är så stressad att hon inte längre vill ha barn, varpå kvinnan från Verdane svarar ”hehe det gillar vi att höra…” wtf?!

    Var inte den kvinnan dessutom gravid själv? Alternativt att nån annan sa det framför den här gravida kvinnan vilket skulle vara ännu sjukare

     Jo, i sista avsnittet tror jag hon var det i alla fall? Vet inte om hon var det när hon sa det till Bianca, men det var en så vidrig kommentar!

      Jo hon såg höggravid ut. Reagerade också på den kommentaren. Noll empati.

    Jag undrar hur den styrelsen ställer sig till dokumentären och allt som har sagts.

    Helt vidrig kommentar av henne. Hoppas verkligen hon skämdes när hon såg det

    Det var inte det hon sa. Hon sa att hon älskar Caia och att det är som hennes bebis. Inte att hon inte vill ha egna barn pga stress. Håller dock med om att det var ett onödigt svar av Verdane, oavsett.

   Vanessa sjönk i min ögon.

    Utveckla gärna!! Genuint nyfiken, jag kände tvärtom med Vanessa efter dokumentären men är verkligen öppen för andra synvinklar

     Hon jobbar med marknadsföring. Hon vet vad hon ska säga och hur hon ska bete sig för att verka genuin, historian om pappan tog hon upp för att verka ödmjuk och jordnära. Hemskt sorgligt det som hände, men det förklarar ju inte varför hon kapitaliserar på prick allt Bianca gör och vänder ut o in på hennes liv för att ta fram ännu mer bolag och upptaganden så hon kan tjäna pengar på henne. ”Hon måste sluta med wahlhrens värd, det tar för mycket tid”. Tid från vad? En egen tv-show till exempel och bolag med Vanessa som HON kan tjäna pengar på 🙂 det kunde hon exempelvis inte med Wahlgrens värld.

    Har så svårt för henne, hon verkar vara en blod(penga)sugande orm.

   Dels fick jag en sämre syn på Vanessa och dels så känns all reklam för Caia numer som en bluff!
   Typ samma känsla som när Blondinbella var med i Schulmans podd…

  Om man vill se ”naturligt fräsch” ut utan att vara överfixad, hur skulle ni säga att man bör göra då? Med smink (eller inte smink) och hår osv.

   Jag känner mig typ snyggast när brynen är markerade ( tycker jag har noll drag när jag inte har färg på brynen). Så jag färgar brynen , ibland fransarna också. Men brynen gör ju allt. Sen har jag inte mer smink.

    Samma här och tycker det räcker gott och väl.

   Concealer och eventuell CC-cream för att täcka blemmor, mascara som ger långa separerade fransar, glowig setting spray och läppglans i någon neutral färg. Gällande hår tycker jag lätt vågigt är så fint!

   För mig innebär det att jag vill vara hel och ren, lukta gott, ha återfuktad hud, en färgad dagkräm, lite rouge, ifyllda bryn och mascara. Håret ska vara rent och fönat annars känner mig inte alls fräsch.

   Unpopular opinion, men är man över 30… en väldigt diskret mängd botox.

    Älskar botox och ögonfrans serum plus spf 50

     Vilken fransserum använder du?

       Tack snälla för svar❤️ Det ska jag unna mig!

    Men jag och andra har inte många rynkor fast vi är långt över 30. Min mamma och pappa hade inte heller rynkor. Alla är olika.

     Vad ”långt över 30” är vet jag ju inte riktigt, men de flesta som är 30-35 har inga direkta rynkor skulle jag säga, kanske max börjar få lite fina liner krig ögone. Så är nog inte så ovanligt ändå. Tror de flesta som kör botox när de är 30-35 gör det som en förebyggande grej mer.

     I den åldern har de flesta inga rynkor att dölja de som gör botox då gör det väl mer för att få den där svullna looken ( inte snyggt enligt mig men vissa gillar ju den)

   För mig blir det snabbt ”för mycket”. Tycker en välklippt/ nyklippt frisyr och väl valda kläder räcker.

    Självförtroende.

   Alltså jag tycker att håret gör mycket! Om man inte orkar fixa håret men endå har en bena (mittbena som sidbena) att se till att den är rak och inte ”zickzackig”, det ger en lite mer städad look. Men ja, annars lite concealer (använd inte för ljust bara om du vill vara lite diskret), solpuder, rouge, samt kanske färgade och ansade bryn. Samt återfukta hud och läppar. Hel och ren med kanske någon god doft på bodylotion, handkräm eller parfym.

   Såhär års: fräsch bränna, brun utan sol går naturligtvis bra, färga bryn och fransar. Blek tänderna om det behövs, inget säger ”naturligt snygg” mer än en fin solkysst hy och vita tänder enligt mig.

   Och ha välskötta händer/naglar! (Även fötter, och såhär års tycker jag det är skitsnyggt om man även har en liten fotlänk)
   Själv föredrar jag en nuderosa ton på nagellack och brukar köra 2-3 lager french pink (depends gel iq) för bästa nyans som passar mig.

    Håller med, vackra händer/naglar är viktigt för att se fräsch ut! Värsta som finns är fult målade barn-naglar a la Sandra Beijer. Har man den sortens naglar och noll förmåga att använda nagellack så finns skönhetssalonger som gör akryl snyggt.

    Mkt handkräm och solskydd på händerna är ett måste efter 30. 🙂

     Solskyddet ska du nog börja med INNAN 30 ?

      Ja det är ju det optimala men folk bränner ju sig gärna över hela kroppen hejvilt i övre tonåren så prioritera händer känns orealistiskt. 😛 Men vid 25-30 börjar väl de flesta vara lite mer noga med solskyddet – men tror att man glömmer just händerna och har fokus på axlarna och ansiktet..

   Välfixade bryn, brun utan sol och ett fint läppglans.

  Bästa behandling mot stora porer? Spelar ingen roll om salong eller husmorsknep!

   Hudvårdsprodukter med niacinamid och salicylsyra (BHA) är värt att testa. Även en mjukgörande ansiktskräm då BHA är uttorkande.

    Har du nån rekommendation av specifika produkter?

     CeraVe Blemish Control Cleanser är en rengöring som innehåller båda, så den är ett tips! Även serumet La Roche-Posay Effaclar Ultra concentrated serum innehåller båda men är lite dyrare. Apoteket hjärtat har serum med niacimamid samt ansiksmask med AHA+BHA+PHA till riktigt bra pris. Ansiktskräm bör utgå från din hudtyp, ju oljigare hy desto mindre fet och mindre tilltäppande kräm.

     Exuviance!

     The ordinary har asbra och är billigt!

   It har ett vitt puder som Ska vara jättebra mot porer. Finns på kicks.

   Benefit har specialiserat sig helt på porer. De har allt från primers, masker, toner som ”drar ihop” porerna etc.

   Tycker den här fungerar kanon: https://www.kicks.se/beautyact/hudvard/ansiktsvard/ansiktsvatten/2-bha-1-zinc-purifying-toner-150-ml?dfw_tracker=92575-94015401&gclid=Cj0KCQjwj_ajBhCqARIsAA37s0zSPlWeIpHkNMotjTzMqDpBpTgu_3cIFSOUq_4ORB5EmDF44mfl-XoaApSPEALw_wcB

   Brukar applicera ett tunt lager några ggr i veckan med en bomullsrondell på kvällen innan läggdags så får det verka under natten. Tvättar av på morgonen, men fungerar fint under smink/dagkräm också. Snäll mot huden, är själv känslig. Upplever att hudstrukturen blivit jämnare, framförallt i pannan. Passa på när det är kampanj om du är ekonomiskt lagd!

  Återigen har jag upplevt känslan av att inte bli prioriterad av den jag dejtar.
  Vi bor 1 mil från varandra men ses ungefär 2 gånger i månaden. Det är ju ett skämt!

  Hur träffar man någon seriös man som VILL ses, hitta på saker och faktiskt lära känna en på riktigt?
  Jag har träffat flera män under 1,5 år och samma sak händer varje gång.
  Dom är så himla på i början men sen svalnar intresset.
  Jag har provat att vara mig själv, att vara en svalare version av mig själv. Varit på, varit av. Ja, försökt spela dom jävla spelen.
  Inget funkar!

   Två gånger i månaden? Jag hade nog avslutat det.

    Jag avslutade det idag.
    Det leder ingenstans.

     Är i samma sits här. Var bra med fart på snubben och till slut tackade jag ja till dejt, men efter 2 dejter sa han att han hade velat känna mer för att kunna gå mot något mer seriöst och att vi skulle ta en paus. Paus från vadå kände jag mest ?

   Ett första steg är att dejta bortom dejtingappar. Hitta människor i sina naturliga (och attraktiva) element.

   Fortsätt gå på dejter med nya, tillslut kommer personen komma som är all in! Men för mig tog det typ 70 första dejter.

    Gud vad spännande! Vad lärde du dig av de 70 dejterna då? Och har du någon kul historia?

   Skulle ALDRIG dejta någon som endast vill/kan ses två gånger i månaden. Avsluta omedelbart!

  Nån som har tips på bra elcykel, eller nått som är viktigt att tänka på när man väljer? Skulle vilja köpa, men finns så mycket olika…

   Har en ecoride ambassador. En dröm annars, men batteriet är så stort (avlång t) att det blir otympligt. Den får inte plats i vanlig ryggsäck eller väska utan måste ha en extra tygväska till den. Ogillar att behöva planera besök på stan till exempel, men det behöver jag göra om jag ska ta cykeln… fördelen med batteriet är att den räcker länge. Cyklar till jobbet varje dag och behöver ladda kanske en gång i veckan. Men som sagt, kolla storleken på batteriet.

   Se till att du har en bra verkstad nära. Det blir mer service med elcykel och alla verkstäder fixar inte elcyklar. Kör också Ecoride. Jättenöjd!

    Ja, viktig poäng det där med verkstad nära! Och räkna med att det är dyrare att underhålla en elcykel än vanlig cykel (om man vill behålla försäkring osv och annars också).

   Veloretti Ivy, jättesnygg och har integrerat batteri i ramen, så man kan lämna det i cykeln fast den står på gatan. Den har tillhörande app som man kan se var cykeln är hela tiden. Älskar min!

   Kört elcykel i 4 år, servade den första året och har struntat i det efteråt. Håller cykeln ren, kedjan är inkapslad så blir inte smutsig. Batteriet tappar lite i livslängd, men räcker till ca 7-8 mil fulladdat. Upplever inte alls att det är mer ”bök” med en elcykel. Kör en Batavia, kostade ca 24´ny, helt underbar.

  Tips på barnsemesterställen eller aktiviteter i sommar sökes. Två barn mellan 4 och elva år. Åksjuka båda två så långa bilresor går bort. Baserade i Stockholm med budget på ca 10-15k. Nöjesparker/weekends/hotell/smultronställen, allt är av intresse!

   Gotland – då slipper ni bilresor! Färjan brukar gå bra trots åksjuka barn 🙂
   Hotell i Södertälje, gå på Tom Tits, Sydpoolen och Torekällberget.
   Åk tåg till Steam Hotel och bo där plus gå Kokpunkten!

    Men om man vill ha kul på Gotland stannar man ju inte bara i Visby, då behövs bil.

     Nejdå, det finns Kneippbyn dit går en buss på 10 min från Visby. Finns massor med härliga ställen på cykelavstånd om man utgår från Visby och te x buss till Tofta.

      Jag vet, jag är från Gotland. Det finns roligare saker än Visby med omnejd.

       Ja men kanske just för att du är därifrån ser du inte storheten med enbart några dagar i Visby som turist? Tänker att det blivit vardagsmat? Jag har varit där varje sommar i 12 år och tycker Visby räcker långt jag.

   Gotland, då behövs ingen nöjespark – det är så vackert! Finns många vackra stränder, goda restauranger, Visby, loppisar, raukar med mera.

  HUDCELIAKI

  Är det ngn som har erfarenhet av hudceliaki och kan berätta om sin upplevelse?

  Mannen jag var otrogen med för 1,5 år sen som jag äntligen kommit över och slutat tänka på varje dag hörde av sig för 3 v sen efter 1 år av tystnad (han hörde av sig för ett år sen men jag svarade inte). Det har rivit upp så många sår och jag tänker på den jäveln hela tiden. Vill höra av mig, åh vad en del av mig vill det, kommer absolut inte göra av mig pga fick en chans och blev förlåten av min fantastiska man och jag tänker inte kasta bort mitt liv. Men känslor är känslor och just nu gör det så jäkla ont. Kan ju inte heller prata med någon om det här.

   Blocka honom. Du borde blockat för ett år sedan så skulle han inte kunnat höra av sig nu

    Ja jag borde ju det, men en dum jäkla del av mig ville se om han skulle höra av sig igen efter att jag gjort slut. Och ja det gjorde han och det blev ju inte bra.

     Förstår men vi lär av misstag. Men det är inte så lätt.

     Stackars din man ? Jag tycker du ska berätta detta för honom så han kan ta ställning till om han vill fortsätta eller inte.

      Vad ska jag berätta menar du? Att den andra hörde av sig? Jag älskar min man djupt. Och jag har gjort allt för att bli förlåten och vi har det bra nu. Jag är förlåten. Varför skulle jag såra honom med att berätta det här? Det är ju något tillfälligt som kommit upp, kommer absolut inte agera.

       Du gör rätt i att inte berätta. Låt bli. Det kommer absolut inget gott ut av det.

        Jag tycker du inte ska berätta.

       Ja det borde du berätta. Om ni nu ska vara ärliga med varandra och kommunicera borde du berätta att han hörde av sig, att du svarade och vad ni båda sa. Ärlighet.

        Fast då drar jag ju upp allt jobbigt för honom också igen? Han har ju äntligen börjat komma över detta han med och litar på mig. Behöver inte kolla min mobil osv, mår bra och är lugn. Känns bara taskigt helt ärligt att dra upp det bara för att jag ska ”ja ryggen fri” på något sätt.

         Men det är ju din reaktion som är det problematiska. Du är ju uppenbarligen inte över personen och han förtjänar att veta det. Om jag hade förlåtit min man för en otrohet och han efter 1,5 år fortfarande känner som du gör hade jag nog valt att lämna förhållandet. Jag tror inte på ”det man inte vet har man inte ont av”

          Håller faktiskt med, jag hade verkligen inte velat stanna hos min man om han blivit förlåten och sedan kontaktad och känner på det viset. Oavsett hur han agerat. Ett misstag är ett misstag men här verkar det ju faktiskt finnas något mer. Och det faktum att du inte blockade honom pga att du ville se om han kontaktade dig, var du ärlig med det när du bad om förlåtelse? Det är ändå en stor grej för honom, att förlåta och bygga upp tillit igen men han verkar ju ha gjort det på falska grunder så att säga?

           Men hon väljer sin man. Hon har inte gjort nåt fel nu, hon svarar inte den andra. Känslor rår man inte för.

         Men om han på något sätt får reda på att snubben skrev till dig och du inte sa det, lär det orsaka enormt mycket mer skada i er relation och hans tillit till dig.

          Som tillägg, du kan ju lägga upp det på ett sätt som visar att du vill vara transparent och fråga honom hur han vill att du ska hantera liknande, istället för anta att det kommer vara så enormt upprivande för honom och att du därför skyddar honom genom att inte säga något.

          ”Di, jag vet att det här inte är kul att höra och helst skulle jag slippa det jag med, men det är viktigt för mig att dels vara transparant och dels låta dig ha chans att säga hur du vill att det ska hanteras. Men xxx skrev till mig igår, jag har inte svarat. Om du vill kan du få läsa vad han skrev. Jag har inte tänkt svara, utan tänker bara blocka honom. Men jag vill också fråga dig, om han försöker kontakta mig på annat sätt i framtiden ,vill du att jag berättar om det eller bara ignorerar det helt och inte ens tar upp det?”

          Lämna det upp till din man. Skyll inte på att du inte ville riva upp det för honom, låt han bestämma om (och vad) han vill höra eller inte. För du valde ju att inte blockera snubben förut för du ville se om han skulle höra av sig och du reagerade starkt nu när han gjorde. Så dina motiv är inte helt oskyldiga tror jag, håll dig själv ansvarig och ärlig genom att låta din man vara med och avgöra.

         Det taskiga var att du inte visade honom smset direkt när du fick det, att din instinkt fortfarande är att dölja saker från honom. Du skyddar dig själv, inte honom.

          Men vad spelar det för roll? Det är ju den andra mannens handlingar, rör inte hennes man.
          Nä blocka och glöm allt bara.

         Ja det blir jobbigt för honom men det är sanningen. Ska ni ha en ärlig framtid tillsammans måste du ju kommunicera. du valde att avblockera mannen då du var nyfiken, nu skrev han till dig och du svarade. Du borde vara ärlig med din man och berätta. Det blir bara värre om du undanhåller ännu mer från honom.

       Från en i liknande sits som din man så skulle jag spontant säga berätta inget. Jag hade blivit jätteledsen om det kommit fram att han inte hade blockat henne på alla möjliga vis, och att höra att hon hört av sig hade också varit jättejobbigt. Om du inte har tänkt agera på det och är redo att släppa och gå vidare vill säga.
       Han är blockad, du kan hans nummer utantill och så får det vara för det är inte säkert du kommer glömma det. Men, jag håller med övriga kommentarer som säger att du inte verkar över honom. Och i så fall måste du vara ärlig mot både din man och dig själv. Du har redan gjort honom så extremt illa med otroheten, så han förtjänar att veta om det är så att du har minsta tvekan och ta ställning till det själv. Även om du känner pyttelite för den andre och känner att du ändå inte lämnar din man. Då är det ändå ett alternativ att gå till den andre.

        Så du vill inte veta om din partner tänker på någon annan hela tiden? Det kanske funkar för dig att låtsas som det inte regnar, men vi är nog många som har lite högre krav på relationen än så. Att förlåta en otrohet är nog så svårt, men att ens partner 1,5år efter fortfarande är helt besatt av personen och inte kan släppa honom är nog något som kan vara bra att veta. Oavsett om partnern gör något eller inte så skulle jag vilja veta.

         Fast nu skrev jag ju utifrån två olika scenarion; ett där hon inte känner nåt för den andra, berätta inte. Ett där hon har minsta uns känsla för den andre, och borde berätta för sin man.
         Skrev också att även jag tolkar det som att hon inte är över honom, men ingen här kan ju säga det ena eller andra, den enda som vet är hon själv.
         Skulle själv säga att jag övervägande menar att hon bör berätta, det kanske var svårt att förstå. Allt du skriver är ju tolkningar du har gjort och inget hon skrivit om själv (vad jag sett).

        Hon kanske älskar sin man mer? Hon har ju valt honom. Då spelar den andra ingen roll egentligen. Det är ens handlingar som är viktiga. I ett långt förhållande kommer det komma andra som fångar ens uppmärksamhet, små crushes osv. Viktigaste är vad man gör med känslan.

         För min del hade det varit jätteskillnad på om han fick en liten crush på nån random, eller om han efter ett år fortfarande hade nån form av känsla för en person han varit otrogen med. Ingen här vet ju heller om detta gäller en gång eller en längre period.

       Du tror snarare att du är förlåten och att allt är bra. Det är väldigt sällan det i längden och den som blivit bedragen glömmer aldrig.

   Du gör samma sak denna gång dvs svarar inte. Sen kan du också passa på att blocka hans nummer/ta bort nummer och glömma honom för gott. Krossa inte din mans hjärta igen.

    Jag svarade och det var ju jävligt dumt. Det gjorde det nog värre. Svarade att jag inte ville ses. Hade tagit bort hans nummer men inte blockat. Nu är det blockat, men jag kan ju numret i huvudet..

     Punkterna i slutet gör ju det hela bara mer solklart att du bör berätta detta för din man, om du inte ens kan lita på dig själv när det gäller denna människan och dina känslor till honom.

     Ärligt talat hoppas jag nästan din man lämnar dig. Han kan uppenbarligen inte lita på dig. Det du vill höra av folk här är att ”åh självklart är detta okej!”
     Nä fy fan.

   Åh fy sjutton vad jobbigt. Vad vill han dig efter så här lång tid?

    Han ville ses. Jag svarade att det inte var aktuellt. Fan ta honom

     Om det var ditt svar så gör du bäst i att blocka honom.

      Jag har blockat honom, men kan hans nummer i huvudet så det är ju bara att blocka upp eller höra av sig. Är ju inte så definitivt, men så länge jag inte gör det slipper jag att han hör av sig igen såklart

       Har du hans nummer i huvudet? ? förlåt men du och din man behöver nog ta ett nytt snack. Han förtjänar bättre. Förstår att det inte är lätt med känslor, men tycker inte man ska vara egoistisk i en sån här sits.

        Jag är bra på siffror och eftersom jag inte ville spara det när jag var otrogen så skrev jag in det varje gång. Ett nytt snack om vad tänker du? Ska jag riskera mitt äktenskap för att den andra personen hörde av sig? Jag hörde inte av mig, jag svarade att jag aldrig mer ville ses.

         Vad är du ute efter? Sympatier? Varför ens svara på smset? Och jo du kanske borde prata med din man för du verkar inte ha kommit över otrohetsmannen.

         Med tanke på den sitsen du har satt dig i så borde du lagt korten på bordet direkt när han hörde av sig och berättat för din man.
         Du kunde ha visat din man smset, raderat det och blockerat hans nummer. Nu döljer du ju bara ytterligare en grej.

         Nej, tycker inte du ska säga något. Varför känns det som att du är orolig att du ska höra av dig bara för att du har memorerat hans telefonnummer? Det gör väl inget om det är sparat i minnet om du ändå inte tänkt göra något med det? Vill du inte höra av dig så gör du inte det och tids nog glömmer du hans nummer också☺️

         Nä men pga dina känslor för den andra. Tänk omvänt!

         Nu må jag låta hård men du har redan riskerat ditt äktenskap genom att vara med någon annan. Ja, du ska berätta för honom, det förtjänar han.

          Varför när hon sagt att dom inte ska ses?

           Hon är ju uppenbarligen inte över honom och har hans nummer sparat i minnet och därav är blockeringen ingen riktig lösning ?

           Ja sen förut har hon memorerat numret. Betyder inte att hon kommer använda det.
           Känslor går över till slut.

         Ja du ska riskera ditt äktenskap. Din man förtjänar att veta att du inte är över den här personen.

          Han förtjänar att veta att den här personen som du var otrogen med fortfarande rör upp känslor. Det är inte bara ditt äktenskap och det handlar inte bara om dig.

           Varför? När inget ens kommer hända?
           Folk är så besatta av känslor, det är ens handlingar som räknas.

         Då är det väl klappat och klart, stryk över och gå vidare med din man. Men du ger intrycket att det hela tiden kliar i fingrarna på dig att slå numret och ringa upp personen. Du måste försöka släppa den känslan.
         Om du är så övertygad om att du inte vill ha någon som helst kontakt med personen och att du älskar din man och vill satsa fullt ut på den relationen, så förstår jag inte varför du startade den här tråden.

          För att det går att ha flera känslor i kroppen samtidigt. Och jag ville ventilera eftersom jag inte kan ventilera med någon jag känner.

           Du bryr dig ju inte om det folk ventilerar ihop med dig här ju? Du verkar vilja hålla detta lika hemligt för din man som tidigare. Tycker synd om honom och han förtjänar att veta detta för att sedan ta ställning!

       Vet du vad jag känner? Att denna man du var otrogen med känns som en obehaglig typ. Hade han varit fin och bra hade han värnat om dig och inte hört av sig just för att inte orsaka obehag eller känslor i dig efter vad som hänt. Då skulle han ha respekterat dig genom att låta dig leva ditt liv i lugn och ro.

        Vet du vad jag känner. Den här kvinnan som var otrogen mot sin man och fortsätter att dölja saker/känslor för honom är en obehaglig typ.

        Hahaha, är du seriös? är väl inte hans fel att han hon är typen som är otrogen

         Jo lite. Han jagar henne fast hon sagt att hon vill va med sin man. Han är respektlös och lite creepy.

          Håller med.

          Och hon är jäkligt respektlös som låg med någon annan än sin man. Det är creepy

     Fan ta honom?? Du har väl ändå själv satt dig i den här situationen.

   Genom att berätta om det för din man så bevisar du för honom att han gjorde rätt i att lita på dig igen, så berätta för din man, att den andra har hört av sig.

   Alla korten på bordet är bättre än att det kanske kommer fram på något annat sätt om du kanske råkar försäga dig eller så, gå runt med hemligheter tär ju på en efter ett tag.

   Självklart ska du inte berätta för din man.
   Gud vad folk härjar här ? däremot ska du blockera honom, glömma och gå vidare.

    Ja herregud, hon har ju inte gjort nåt fel här? Förut ja, men inte efter det.

  Kan någon med min kroppsform snälla, snälla hjälpa mig med sommarkläder (klänningar och toppar) för jag blir galen. Är rätt liten i övrigt så storlek XS, men har större byst. Vill absolut inte gå utan BH. Känns som att allt jag ser är öppen rygg, konstiga cut-outs så BH:n syns, genomskinligt vilket hade känts lite utmanande, eller något som jag hade blivit ett litet tält i. Vilken modell använder ni?

   Toppar kan du kolla Asos Hourglass

   Jag har samma problem. Slutar alltid med att jag har stora luftiga skjortor hela sommaren. Inte supersnyggt, men då känner jag mig inte vulgär i alla fall, eller att jag får blickar jag inte vill ha.

  Men asså denna fula blomman Kenza har runt halsen på en av sina bilder. Va i helvete ??

   Hahahahs ja jag dog!
   Var sen tvungen att läsa texten så att det inte var typ en symbol för nått , men det var det väl inte .

   Ville hon vara ett paket med rosett eller vad var grejen ?? . Jag fattar inte mode längre.

   När jag först såg bilden trodde jag det var ett munskydd, vissa hade de ju sådär på halsen när man inte hade det för munnen ??

    Hahahah

   Tanja Fylking hade en likadan när hon gifte sig. Jag fattade ingenting ?

    Ja men verkligen. Inte så lite glädjeflickevarning. Ser ju inte klokt ut.

   Fattar ingenting… en liten hade ju kunnat vara gullig men det där? Tur smaker är som baken!

    Skulle kunna räkna på ena handen hur många sekunder blomman skulle vara kvar på mina barn?

     Haha jag menade en liten blomma ? på barn hade man väl fått limma fast den för att ha en chans att hinna fota! (obs, skämt!)

   Ser ut som Chanel blomman

   Såg att Molly Rustas har en likadan som verkar vara från nån reklam för Armanibeauty..

   Ja, kanske inte det finaste direkt. Det är dock en trend som har kommit:) Harry Styles hade också på sig en blomma på halsen under BRIT awards tidigare iår: https://people.com/style/harry-styles-rocks-giant-statement-flower-choker-black-nina-ricci-suit-2023-brit-awards/

   Tygblomma i hår, på jacka eller runt hals var en trend på 90-talet

  Vad för småsaker stör ni er på?
  Jag stör mig på folk som smaskar och när någon spelar för hög musik ?

   Högt ljud på tvn

   Folk som andas högt , som inte stänger munnen . Tyvärr gäller detta både min sambo och mitt ena barn ( när de är koncentrerade ska tilläggas ??)

   Folk som har på ljudet på mobilen när de spelar, kollar youtube eller liknande. Mest störd blir jag på vuxna som inte fattar att stänga av ljudet eller använda hörlurar, men blir även irriterad på föräldrar som låter barnen göra ljudliga grejer på mobilen. Jag kan inte låta bli att tänka på hur barnen blir som vuxna när de lär sig att det är ok att störa andra med alla irriterande pling, pling, pling, pling, pling. Blir det hänsynsfulla vuxna av dessa barn?

   H. Ljudkänslig.

    Eller folk som agerar dj på kollektiva färdmedel . Spelar musik högt på telefonen !

    Det här är ändå jag helt emot. Om det är ok att prata i normal samtalston tycker jag att det är okej att ha ljud på mobil i samma ljudläge. Tror snarare att dagens barn har problem med att folk i deras omgivning inte anpassar sig efter just deras svagheter.

   Särskrivningar, personer som gjort astrologi till hela sin livsstil, en bekant som lägger upp typ tio före-och-efter-bilder på instagram varje dag (och ser exakt likadan ut).

    Läste: En trekant där man lägger upp 10 före och efterbilder. Man ser det man vill se. Eller nåt! ?

   Folk som har högtalaren på när de pratar i telefon och pratar ner i telefonen liggandes lixom? vi vill inte höra ! Varför gör man så?

   Eller som har FaceTime-samtal utan hörlurar – vi vill inte se och höra !

    Sett för många amerikanska tv-serier?

    Min högtalare på min telefon är sönder så kan inte höra något utan hörlurar eller högtalare funktion så jag gör så ibland när jag glömt hörlurarna eller dom är urladdade. Ibland måste man ju ändå ta det där samtalet för att se om man ska handla något på väg hem osv.

     Fast då är det ju ett kort samtal och inget konstigt i min värld. Jag jobbar i butik och det finns kunder som går runt och strosar i affären, pratades i högtalare eller facetime ? sen finns det dom som gör det fram till kassan och ut ur butiken igen, men det är en annan diskussion.

   Folk som håller telefonen ca 30 cm från ansiktet med speakerphone och pratar så alla andra hör.
   Folk med noll känsla kring sin omgivning, som stannar mitt i en väg eller när man kliver av rulltrappan.
   Folk som skriver i förkortningar och med dålig grammatik, i en enda lång mening. ”Tkr” ”mkt” ”å” etc

    Kmr och tbx ger mig rysningar

     Den absolut värsta är ju HNM istället för honom.

      Aldrig hört, sjukt oklar ?

   Folk som äter banan offentligt haha. Det är så äckligt och luktar illa

   Folk som använder ord som ”bottenlös sorg” – ”Tack för att just jag fick bli din mamma ” – ”Syster yster”. Spyr fan.

    Åh usch ”syster yster” är mitt värsta uttryck också ???

    Ja herregud. Texter i du-form till bebisar får det att klia i hela mig.

   Folk som tuggar tuggummi, hatar verkligen smackljudet.

    Folk verkar tro att det är det enda som är ok att smaska med?????? Det är så jäkla äckligt att lyssna på människor som smaskar tuggummin..

   Typ allt som låter… När någon smaskar, andas högt, skakar på benet, knäpper med något tex en penna, blåser bubblor med tuggummi, tuggar tuggummi haha, visslar, osv osv. Misofoni finns det tydligen något som heter….
   Och rökare. Framförallt de som tror att röken magiskt stannar vid dem och inte påverkar andra.

    Ja och visslar! Vem gör det ens ? har en granne som gör det hela tiden ? det är så störigt

     En man visslade någon creepymelodi i en mataffär som jag var i för någon vecka sen. Så hamnade han bakom mig i kön. Det gjorde inte melodin mer behaglig.
     Personen framför mig i kön verkade tro det var jag och kollade på mig som om jag var galen. Aldrig har jag varit så tacksam för att lämna en Ica som då?

   Stör mig på uttrycket ”I was today years old when I….”

   Folk som pratar med mobilen på högtalaren 1 varför gör man så?!

    För att det är jobbigt att hålla den i handen när man pratar länge…//skyldig

     Men de går ju med den i handen framför munnen…men det kanske är enklare? Och varför har man inte hörlurar??

     Hört talas om hörlurar?

    Många äldre gör så pga hörselskador. Fungerar utmärkt! Men kanske inte ska ta samtal i offentligheten då..

   Jag stör mig på folk som fiser bland andra. Seriöst, ca 2h lång tågresa idag och det luktade rutten fis med jämna mellanrum. Ska tilläggas att det var lugn kupé också så det var inga barn där utan folk som satt där såg ut att vara från 30 och uppåt.

    Sorry, men alla behöver få vädra av sig någon gång!

   Folk som är vokala med att de har ”rätt till sina känslor”, inte sällan negativa sådana och på omgivningens bekostnad.

   Folk som klagar mycket! Och som blir stötta för småsaker

   När man drar in snor ?

    +1 OCH spottar en koska rätt ut.?

     *loska

   Inga småsaker enligt mig ? Jättestörigt båda två.

  Lite måndagstankar..Det är ju förvisso härligt med vår & soligt väder, men känner en klump i magen över klimatet. Härnere i väst har det inte regnat på månader, sol varje dag och det är redan snustorrt i marken. Denna sommar spås dessutom bli den varmaste någonsin…Är det såhär det kommer bli nu, fast värre & värre..Usch.

   Känner samma sak. Gräset knastrar REDAN pga torkan i maj och nu i juni. Ser ut som det kan göra i juli/augusti några veckor – redan nu. ?

    Var bor ni. Här i stockholm är gräset grönt.

     Samma här. Aldrig sett Göteborg så grönt.

      Kolla ner på marken. Gräset är gult, vid havet brunt.

       Haha nej du. Var i stan bor du?

     Gräset är kanske grönt nu, men marken under är kruttorr pga noll regn på månader (i nedre vänstra Sverige) och det skulle behöva regna oavbrutet i dagar för att mätta jorden. Till Midsommar kommer det vara gult & överblommat/uttorkat. Inte riktigt så vi haft det innan..

   Pratade om det här senast idag. Hade varit toppen om det regnade på nätterna. Ölands grundvatten har knappt återhämtat sig från sommaren 2018 än, till exempel.

   Tänkte på att gräset redan är gult. Det har behövts klippas typ två gånger bara, sen blev det savann direkt.

   Tänker samma och prognosen är bara sol, sol, sol… 🙁 Det är så jävla oroväckande. Får panik av att folk inte bryr sig utan snarare är glada att brännan håller bättre… 🙁

   Sommaren spås INTE att bli den varmaste någonsin. Svts meteorolog var i p3 och förklarade vad man egentligen tror om sommaren, o man tror varm, men inte som 2018 tex.

    Jag älskar dig för det här! Jag hatar värme!

    Jag som vill ha en sommar a la 2018??

    För egen del alltså, jag förstår självklart att det inte är bra, men jag personligen älskar den värmen.

     Det hade jag säkert också gjort om jag inte bott i ett stenhus på tredje våningen där värmen stiger och utan balkong… Noll ventilation.

      I hear you. Gamla hus med en ”lucka” som ventilation=bastu nattetid, horribelt.

   Där jag bor är det molnigt, blåsigt och svinkallt. Folk här är nästintill vinterklädda ännu, men grönt är det. Hade hoppats på lite värme iaf ???

  GVFÖ ! -tråd
  Scrolla vidare om ni inte sett!

  Vad tror vi ?
  Lite saker hände ju även detta avsnitt 🙂

   August och Carro borde göra slut. Hon gillar uppenbarligen inte honom.
   Alex är en sån tråkig toffel tyvärr och Lina är bara gnällig.

    Har tappat hans namn nu, men Idas man om alkohol.. alltså får många röda flaggor av hans attityd kring den. Hade varit en annan sak om hon hade alkoholproblem eller betedde sig som en skit när hon drack, men nu?

     Han pratar om att hon drack så mycket så mycket att hon misshandlade sin kropp – va? På riktigt?? Hon drack ett par shots efter att ha druckit champagne och ett par glas vin??

     Ja så märklig reaktion. Det är väl många som gillar att festa när man är ung och barnfri. Det är väl då om någon gång man verkligen ska passa på! Det betyder ju verkligen inte att man kommer att bete sig likadant när man har barn/när barnen är i närheten.

     Ja alltså helt sjuk reaktion!! Han är alldeles för kontrollerande. Får kalla kårar bara jag ser honom. Tror att hans sätt är det enda rätta, påminner mycket om min 5-åring haha.
     Ida är verkligen helt fantastisk. Så inkännande men ändå fast vid sina principer. Verkar vara en kul och rolig tjej, motsatsen till han.
     Men tråkig säsong. Tråkigaste personerna nånsin. Kan inte ens fatta varför jag fortsätter titta haha.
     Inget par kommer hålla tror jag.

    Carro verkar ju hata Agust!

     Jag tycker så synd om August och förstår verkligen inte varför Carro ens valde att delta i programmet.

      Jag tycker synd om Carro som tvingas umgås med August som har kass hygien och luktar illa. Arvid är en sjukt kontrollerande person. Psykopatvarning på honom. Ida verkar vara en kul tjej, men alldeles för förstående och tillåtande. Lina är tråkig, Alex mesig. Stina och Fredrik är också rätt tråkiga.

       Jag skulle vilja se mer action som i GVFÖ Australien där dom faktiskt ber varandra att dra åt helvete och går därifrån.

   Åh jag ska genast titta! Jag återkommer! Jag försökte titta i natt men dom var sena med avsnittet. Hej på en stund!

   Jag tycker att det är lärorikt för man kan känna igen sig själv i vissa saker hos de olika personerna. Väldigt modigt att de vågar bjuda så mycket på sig själva. Men om jag ska gissa så håller det för Stina och Fredrik och för Ida och Arvid. Jag förstår inte helt vad Ida ser hos Arvid – han verkar inte ha någon humor och hon verkar ha massvis.

   Tycker Ida är toppen ! Jävlar vad hon känns vettig och möter Arvid i hans oro men samtidigt gör det klart för honom att det ligger hos honom om han känner oro när hon dricker. Att det är något han får jobba med lixom. Tror ändå på dom!

   Klarar inte av Carro längre ? känns som att hon trodde ( eller vill vara kanske) att hon är härlig och crazy men sen mötte hon agust som är det och då blev hon stel och megasluten. Hon är inte redo för ett förhållande , vad som syns i programmet iaf,

   Fint med killarna som pratade känslor med varandra.

   Oj vad alex och Lina växte som par i mina ögon ! Eeeextremt roligt att Alex inte visste vad hetta i mat var ?. Om de lyckas hitta gnistan tror jag på dom , de känns ju trygga och rätt mogna ändå och olika , de kan lära av varandra! Bara hon slutar överanalysera.

   Stina och Fredrik , gulliga men … lite tråkigt ? Paret som Kommer planera in liggetid varje onsdag och söndag kl 8 lixom..

    Jag tror alex vet vad hetta är men han hade ingenting annat att säga så han försökte vara rolig? Bara för att kunna säga något?

    Lina tycker jag har den största bristen på självinsikt ever. När hon säger att hon är typ så spontan och härlig medan Alex är mer organiserad och stel… Umm what?! ? Hon verkar inte alls veta hur hon själv uppfattas. Senare ligger hon och vilar som en jäkla 90-åring medan Alex löptränar utomhus. Vem är den roliga av dem? 😉 Suck… Jag gillar Alex. Hade jag varit singel hade jag fan skrivit till honom på insta minst 5 ggr nu hehe.

     Jadu. De kan ju vrida allt rätt bra med…

      Så klart men ser man på tv har man bara det att utgå från. Går inte riktigt att jämföra med att ha känt en person i 20 år.

  Min man har precis tagit examen som äldrespecialist. Det vore så kul att överraska honom med en fest framöver. Ni som fixat överraskningspartyn tidigare, ge mig era bästa tips. Är inte van vid att fixa fester så idétorkan är total.

   Kör ett party med pensionärstema dvs folk klär ut sig till gamlingar

    Hahaha så jäkla bra förslag! Jag är seriös och vill gärna bli bjuden på fest med det temat ?

    Jättekul förslag! Så kan ni spela boule och ha korsordstävling, spela musik från 50-talet o annat pensionärigt 🙂

     Och köpa riktigt pensionärsgodis typ Marianne och Bridgeblandning. 😛

   Tycker att dekorationerna gör mycket på olika tillställningar. Så gå all in där med fina färger på servetter, tallrikar, ballonger osv. Tex My perfect day har mkt fint. Extra kul att matcha med temat på festen, om det är ”äldre” så köp sådana där godisar som heter mormors löständer, pipor, osv.

    Tack för tipset, ska kika lite där. 😀

  Tror ni det håller mellan Jhon och Tanby? Måste va tufft att bli gravid när man är i smekmånadsfasen för att sen få barn, blir det inte tuffare för en då än för par som vart ihop länge och gått igenom tuffa stadier ihop? Hon är ju dock otroligt kär och familjär så jag tror ändå de håller.

   Det tror jag hade varit en utmaning för dom flesta par. Men jag tycker att Jhon och Klara verkar komplettera varandra och trivas väldigt bra tillsammans.

   Nä. Unga personer som dessutom varit med i slibbiga tv-program som skaffar barn efter någon vecka ihop? Nej nej. Förvånad om de håller mer än 1,5 år.

   Familjär betyder inte vad du tror förresten.

   Det tar nog slut inom några år ifall hon är likadan privat som hon är på youtube. Jag hoppas att hon är en schysst tjej i verkligheten och bara gör sig till och skämtar till det framför kameran, men hon verkar vara rätt oskön mot honom. När smekmånadsfasen är över kanske man inte uppskattar att bli oskönt behandlad, även om det är på skoj.

   Nej tror inte det. Av flera anledningar: han är yngre, de möttes under inspelningen av ett realityprogram som handlar om fuckboys, de blev gravida tre månader in i förhållandet, och hon ville så gärna ha barn att jag nästan spekulerar att hon blev gravid med flit med första bästa.

    ”Blev gravid med flit”? Ja det är ju så det går till för väldigt många, dvs att man är fullt medveten om hur barn blir till. Inte rocket-science direkt.

    Hon gjorde en abort med John innan denna kom till världen. Nät hon bodde hos alice berättar hon i deras podd

     Jo jag vet det. Han ville väl det första gången men whoops blev hon gravid igen direkt efter…

      Varför man inte skyddar sig är ju frågan om man blir gravid två gånger sådär.. vet inte vad hon sagt om det men, man borde ju skydda sig om planen inte är att få barn

    De träffades ja på inspelningen, men blev tillsammans först senare i Sverige, inte under inspelningen.. och han var ju en nice guy, for väl med för en gratis resa då han inte rest mycket innan!

     Ja det är ju deras story, finns kanske inga andra än dom två som vet om det är sant eller inte.

     Jag tror mycket hänger på hur dottern är. Är hon en lugn bebis så dom kan fortsätta smekmånadsfasen, käka ute, ligga hejvilt och flänga omkring, ja då ser det nog bättre ut. Blir det mer besvärligt undrar jag om detta året dom känt varandra räcker? Dom känner inte varandra fullt, dom vet inte hur den andre hanterar påfrestande situationer och iallafall Klara är ju van vid ett fartfyllt liv med mycket resor så vad gör det med förhållandet om den delen av henne måste hållas tillbaka.

   Lyssnar på Klaras podd och tycker de verkar ha en fin relation! Sen behöver det väl inte vara en nackdel att de varit tillsammans kort tid, det kanske kan vara en fördel att fortfarande vara nykär under första tiden med barn så länge man har en bra kommunikation osv. Hellre det än par som får barn för att ”rädda relationen” som ett sista försök för att relationen blivit sämre.. Jag var bara 19 när jag träffade min sambo och är tacksam för att jag och han lärde känna varandra på djupet och fick njuta av att bara vara vi i många år innan bebis men alla är ju olika och det finns väl fördelar och nackdelar med det mesta. För dotterns skull hoppas jag att de håller!

   Tycker sånt här är så creepy. Folk som diskuterar huruvida nåns relation håller. De fick dessutom barn typ inatt? ?

    Tänker att skvallra har människor väl gjort sen långt, långt tillbaka? Men istället för att skvallra om kollegan eller grannen skvallrar vi nu om offentliga personer.

  Finns det någon egenskap ni tycker är attraktivt hos någon men som egentligen inte är så ”stereotypiskt”? ?

   När folk inte känner ett behov av att vara så fina i kanten utan istället vågar bjuda på sig själva och ha en jargong. Min kille får mig att skratta dagligen och jag älskar verkligen det med honom.

   Jag tycker det är väldigt attraktivt när man vågar nörda ner sig totalt i sina intressen! Eller attraktivt , men jag uppskattar människor som omfamnar sina specialintressen och delar med sig av det . Typ Edward Bloom med sin mat och dryck och den där historikern Richard ?

   Var på hotell med min pojkvän förra veckan och på frukosten tog han med mig till juicepressen och började skära upp grönsaker, frukt och ingefära till mig och visade hur deras press fungerar. Vet inte varför, men kombinationen av hjälpsamhet och lugn var väldigt attraktivt.

    Mainsplaining? eller visste du på riktigt inte hur man pressad juice?

   Älskar när någon har en ”skavank” i utseendet eller sättet den för sig på, kan bli helt tokig av det. Svårt att sätta fingret på exakt vad det är haha

   Jag dras till folk som är lite ”luftiga” typ har udda intressen. Blir nervös av folk som är super kompetenta socialt.

   Älskar när folk har mellanrum mellan framtänderna !

   När någon är riktigt duktig på huvudräkning. Alltså snudd på stört duktig. Kan du snabbt räkna ut vad 3566 x 349 blir? Wow alltså?

    Min pappa. Litar inte på miniräknare utan kontrollräknar i huvudet. ?

  Molly och Ross – vad händer? Någon som har mer info?

   De läser tydligen bloggbevakning och behöver öka sina intäkter för de köpt svindyrt hus?

   Undra om det är något som är konstigt där och det är därför hon inte umgås med vännerna så mycket längre eller uppdaterar så mycket som influencer brukar göra? Känns som de bott i Sverige länge också och inte utomlands som de gjort tidigare när de inte hade barn

    Småbarn, husköp, flytt, renovering. Skulle gissa på att hon är mer upptagen än vanligt.

  Elsa Brattström fortsätter göra reklam för Hello Fresh. Varför vill man stötta sådana företag när det framkommit så mycket negativt? Och det känns dessutom riktigt dåligt gjort, hon har fotat typ en av sina egna maträtter resten är screenshotat från deras sida. Ska man promota nåt och dessutom få betalt för det kan man gott anstränga sig lite mer.

   Vad är det för negativt som framkommit?

   Tänkte samma sak!

  Lyssnade på gamla lilla sjöjungfrun (89?) haha och Ursula kallar Ariel för ” din lilla slyna” . Tur att man har en femåring som inte reagerade just då ?

   Haha kommer ihåg att jag reagerade på det för ett par år sedan.

   Också slutet när prins Erik pålar Ursula med ett skepp i hjärtat?? Så brutalt!

    Och vi alla såg det som små barn och inte har jag pålat någon i hjärtat med ett skepp, faktiskt inte ens tänkt tanken.

     Nej men det är ju ändå brutalt ?

   Det är rätt sjukt att man inte tänkt på det förut! Jag och syrran märkte det för några år sen att Ursula sa så. Eller vilken ”skräckfilm” egentligen Taran och den magiska kitteln är för barn (vi var riktigt rädda för den hornkrönte) ?

    Gud Taran och den magiska kitteln. Hade helt glömt. Var alltid livrädd när jag såg den filmen minns jag

  Kan vi prata om det faktum att Margareta Grääs nu är iväg på sin TREDJE sponsresa och fjärde resa i år i skrivande stund?
  Sedan februari har hon varit i Thailand, Italien, Frankrike och nu Jordanien.
  Alltså, gillar henne och brukar kolla på hennes vloggar (är inte så intresserad av det som har med hudvård/smink att göra) men börjar känna att det här jäkla flängandet med flygplan kors och tvärs över hela jorden solkar ner min bild av henne lite.
  Hur kan man tycka att det är rimligt och försvarbart att nöjesresa så mycket?

   Oklar sponsresa till Jordanien som även Ida och bachelor-sebasitian är med på… att åka på gratisresa till mellanöstern, då har man inte mycket moral

    Fan vad du har rätt Cherry!

    På vilket sätt är det omoraliskt att resa till Jordanien?

     Hade inte valt att åka dit, det är delvis avrådan från resa i vissa delar och det framgår också att tex homosexuella inte kan leva öppet samt att andra par inte ska visa någon kärlek öppet. Och att man som kvinna kan bli utsatt för trakasserier och brott.

   Hatade inte hon att resa? Efter Zanzibar förra året skulle hon aldrig resa igen.

    Hon är ganska ombytlig i sina åsikter.
    När hon öppnade julkalendrar julen 2021 pratade hon ganska mycket om att hon hade noll koll på parfymer, och inte var intresserad av doft.
    Nu har hon HUNDRATALS parfymflaskor och köper typ allt hon ser. Eller, det är väl hennes företag som äger dem då jag tvivlar på att hon köpt dem privat.

   Henne vill jag skicka på en kurs eller sju i make up. Hon lägger samma samma samma hela tiden. Jag har helt slutat följa henne.

    Tycker hon är så duktig på smink.

   Läste på lite om Jordanien när jag såg att hon skulle åka spons dit. Fräscht med ett land som är emot hbtq och att ”som kvinnlig turist bör man tänka på att inte klä sig utmanande”. Trodde svenska influencers hade mer koll faktiskt.

    Ursäkta men alla i världen har inte och behöver inte ha samma åsikter och beteende som Sverige?
    Om man inte får åka till länder som diskriminerar hbtq och där kvinnor bör tänka på sin klädsel så försvinner stor del av världen.
    Ni tänker inte att länder och befolkningar utvecklas och förändras och att kontakt med omvärlden är en rätt grundläggande grej för att överhuvudtaget börja ifrågasätta saker?

     Nej. Om det inte har hänt 2023 kommer det inte hända.

      Håller inte med. Titta bara på saudi Arabien. Där man bara för några år sen inte fick köra som kvinna osv. Utvecklingen går sakta men säkert framåt men låser man ute världen så kommer förändringar aldrig att ske. Kolla Iran. Genom att kvinnor ser hur det ligger till i andra delar i världen vågar det stå emot och frigöra sig. Jag tycker det är helt rätt att som västerlänning normalisera vanliga kläder och utsläppt hår genom sin närvaro exempelvis

       Och ändå avrättar de folk hejvilt i Saudiarabien för att ha satt en skit på tvären i stort sett.

  Någon som har skvaller (i brist på bättre ord) om Anna Kubel? Hon verkade ju i höstas fått ihop det med någon fotograf de tidigare jobbat med och är inte längre tillsammans med barnens pappa som hon hade huset i Norrtälje med. Någon som vet mer?

   Va? Har helt missat detta? Hur har du fått veta det? Har bara tänkt på att hon postar mindre än förr och när hon väl postar är det smygreklam (eller vanlig reklam).

    Haha det är nog mest att jag lagt ihop 1+1. Jag kan inte längre hitta det instagraminlägget (de kanske inte är tillsammans längre) men det var ett inlägg som gjorde det rätt tydligt att de två var en grej, typ att de var på en resa tillsammans ihop med nån caption. När jag bläddrade lite så kunde jag se att hon hade jobbat med honom tidigare. I samband med det så försvann Johan (minns inte efternamnet) både från FB och han är inte längre skriven på samma adress som Anna. Jag har varit inne på hennes fb med jämna mellanrum så minns att det var ganska tydligt att den relationen var slut också. Tyvärr har jag inte mer detaljer, minnena är rätt svaga och jag minns ingen av männens namn eller efternamn… Anna har ju aldrig skrivit om detta heller (hon är ovanligt privat, typ helt opersonlig på sociala medier?) så detta är ju min tolkning av vad som kanske har hänt…

  Ni som sålt hus nyligen, se hit! ?
  Vi har skrivit på kontrakt för ett hus men med förbehållningen att vi säljer vårt nuvarande parhus. Det kom ut till salu i fredags med visning nu på söndag. Dock är det bara EN! person som bokat tid för visning. Dock är det många som varit inne och tittat på annonsen. Jag börjar få lite panik, vi måste ju få detta hus sålt för att få köpa det andra. Hur har det sett ut för er andra som nyligen sålt, bokar folk visning kort innan eller ska jag räkna med att det bara kommer en? ? bor utanför en större stad i Sverige.

   Det kommer säkert att trilla in ett par personer till under veckan men marknaden är trög just nu och folk rusar inte direkt till husvisningar.
   Det positiva är väl de som faktiskt går på visning antagligen är intresserade på riktigt.

    Tack för svar ☺️

  Är ni bekväma och duktiga med att prata engelska?
  Jag har några nya kollegor som pratar engelska, vilket gör att jag också måste prata engelska. I huvudet låter det bra men när jag pratar låter jag typ som Morgan och Ola-Conny ??

   Jag är likadan. Tycker att jag är bra på att förstå engelska och vet vad jag ska säga i många lägen men när jag väl pratar låter det inte alls som jag tänkt mig.

   Till en början, absolut inte. Det tar en stund innan jag blir varm i kläderna. Kan låta så otroligt svengelsk att det är pinsamt. Mitt ex kommenterade det ibland, han är engelsktalande, och brukade påpeka att det märktes när jag pratat för mycket svenska för då var jag inget vidare bra på engelska. Men det släppte och han är (vi är vänner) imponerad över att jag som har svenska som modersmål är såpass duktig som jag är.?

    Det får ju var och varannan svensk höra att de är duktiga trots sitt modersmål? ?

   Jag är bekväm men inte speciellt duktig. Har engelska som arbetsspråk och efter ett tag märker man att de enda som dömer en för ens svengelska är andra svenskar och att man pratar bättre engelska om man bara kör på och struntar i om det blir lite småfel här och där.

   Helt och hållet Morgan och Ola-Conny här med. Men vafasen, jag kan göra mig förstådd på ett annat språk än mitt modersmål så det får vara good enough.

   Japp! /mvh, lärare i engelska

   Nä men seriöst, skit i hur du låter. Ingen tänker på det lika mycket som en själv. Så länge man kan göra sig förstådd så är det lugnt.

   Sent svar, missade ÖS igår. Men ett tips som funkar för mig är att ha en särskild karaktär i huvudet som jag vet exakt hur den låter och pratar. Asså från någon film eller serie jag sett mycket. När jag bodde i England och ville prata med lite mer sån dialekt så tänkte jag på Hermione. Låter supertöntigt men det funkar.

   Hellre ”Ola-Conny dialekt engelska” och med ett brett vokabulär, än ngn som pratar med tex. bred fejk amerikanska , men noll ordförråd.

  Min bästa vän har försökt bli gravid i flera år utan att lyckats och väntar nu på IVF. Jag blev gravid för några veckor sen på första försöket. Sedan jag berättade om graviditeten för henne, så har hon slutat höra av sig till mig och vill inte träffas. Förstår att hon måste tycka det är skitjobbigt, samtidigt som jag önskar att jag kunde dela min (första) graviditet med henne. Borde jag prata med henne om det, eller låta henne vara tillsvidare?

   Om du ska prata med henne så skulle jag iaf defintivt inte säga att du önskar att du kunde dela graviditeten med henne, så tänker jag att hon skulle känna att du bara fokuserade på dig själv fast det är hon som har det jobbigt.

   Jag hade isf saft att jag förstår att det är skitjobbigt för henne, att alla känslor är tillåtna och att vill hon prata med dig utan att prata gravditet är det bara att ringa – du kommer inte ta upp graviditeten om hon inte gör det (så får hon säga när hon slickar sina sår och orkar prata om det). Men att behöver hon en paus helt så är det också OK och du finns där igen när hon orkar.

   Förstår verkligen att det känns tråkigt men dela din graviditet med folk som orkar vara glada över den istället.

   (Sen vet jag iofs inte varför jag ger folk råd när jag inte ens har särskilt högt EQ men så tänker jag!)

    Du tänker klokt ?

    Bra svar tycker jag. ❤️

    Man kan inte förvänta sig att få prata graviditet med någon som kämpar mot infertilitet. Det är en enorm sorg, verkligen enorm. Hitta en annan vän som kan ge det stödet och dela den upplevelsen med dig. 🙂

   Låt henne vara, om hon är en bra person så vill hon glädjas med dig men kan inte just nu pga sina egna omständigheter. Och det är såklart jättetråkigt för er båda men pressar du på så kan det förstöra relationen. Ifall du väntar är det rätt stor chans att hon hör av sig när hon bearbetat sina känslor.

   Min bästa kompis blev gravid (första försöket ofc) när jag varit ofrivilligt barnlös länge och försökte via ivf (många år..). Hon sa det till mig på ett bra sätt och var typ ledsen att berätta det för hon tyckte synd om mig. Och hon sa att vi inte behövde prata om det och att hon i princip kunde göra vad som helst för att göra mig bekväm, inkl att jag inte skulle orka umgås med henne. Men för mig var det inga problem, var så glad för hennes skull. Men vet att det kan vara tufft och det har det också varit för mig med andra/i andra sammanhang. Men det är lättare att vara glad för någon som är så ödmjuk som hon var och visade att hon brydde sig så mycket om mitt mående. Hade blivit sårad om hon låtsas som inget och ba ”kolla på mig jag är gravid tjoho”

    Så beroende på hur du berättat detta för henne eller vad du sagt kanske hon blivit sårad och önskat du gjort något annorlunda? Kanske kan du fråga om du kunde gjort något annorlunda? Förstår självklart att det inte var din mening Isf men är en sjukt känslig sits. Prata är alltid bra ?

     När jag berättade så mådde jag själv dåligt, för jag kände mig typ taskig som ”bara sådär” blev gravid. Så försökte lägga fram det så ödmjukt jag bara kunde. Men borde i efterhand kanske också ha sagt att vi självklart inte behöver prata om gravidteten när vi ses, om hon inte vill eller orkar det. Mycket hellre det än som det är nu att vi inte kan ses alls.

      Grattis till din graviditet! Du har inte gjort något fel. Man måste kunna glädjas med andra. Jag har flera sjukdomar, både kroniska och övergående(hoppas jag). Det innebär(förutom smärta och skit)att jag inte kan arbeta, lever på existensminimum, aldrig har semester mm. mm. Ska ingen jag känner få dela sin glädje i att de är friska, har råd med fina resor osv pga att jag blir ledsen då?

   Min bästa vän var du och jag din vän. Hon skrev till mig på messenger att hon saknade mig och pratade vanligt. Hon skrev också att ”jag kommer inte prata om graviditeten om du inte frågar själv”. Det va det finaste jag hört! Respekt för mig och det jag befann mig i. Behövde min vän men ångesten och stressen jag själv befann mig i gjorde att jag tog avstånd (från alla).

   Det är skittråkigt när man vill dela allt. Men det kommer ❤️

    Och förresten – grattis ?

     Tack❤️ vad fint, ska testa göra som din vän gjorde.

      ❤️❤️❤️

   Vilken dålig vän hon är. Förstår inte hur man kan vara så egoistisk bara för att man själv har problem. Skulle aldrig göra något sådant. Och du ska aldrig behöva känna att du inte får prata om det just nu största i ditt liv!

    Man kan vända på det och säga att det är rätt egoistiskt att som du inte kunna känna empati med en vän som befinner sig i en tuff situation som hon inte riktigt klarar av att hantera just nu. Ingen i den här situationen är en dålig vän eller dålig person, det är omständigheter bara.

     Vad är det i min kommentar som talar för att jag inte har empati eller inte själv har befunnit mig i otroligt mörka och fruktansvärda situationer samtidigt som mina bästa vänner har levt sina drömliv? Jag vill påstå att man kan känna sig hur nere på botten som helst och ändå inte anse sig själv vara den mest viktiga personen på jorden och att mina problem ska få ta så mycket plats att mina vänners glädje inte får finnas och att jag ska ignorera dem och inte vilja träffa dem.
     Jag känner väldigt mycket för människor i allmänhet och mina vänner i synnerhet. Och just DÄRFÖR skulle jag aldrig strunta i dem och inte dela deras glädje med dem bara för att jag själv kämpar med mina helveten.

      Fy f-n för att han nån som du i sin närhet!

       Fy fan för att ha så egoistiska vänner vars hela liv kretsar kring att skaffa barn och som är redo att skita i sina vänner om de inte hela tiden trippar på tå och väger varje ord de säger bara för att inte såra dessa barnlösa snöflingor.

      För att det är ovanligt att ha varit nere i mörkret själv och komma ur det med åsikten att människor som mår såpass dåligt att de inte orkar upprätthålla vänskaper är hemska människor som inte förtjänar förståelse. Det är såklart fint att du var där för dina vänner när det gick bra för dom, men vad du egentligen säger är att du kommer överge dom och visa noll empati när de får det tufft och kanske inte orkar träffa dig under en period.

      22:20 bra skrivet.

      Jag tänkte precis som du Anonym 22:20.

      Typ hela kommentaren faktiskt ?

    Väldigt empatilös kommentar. Är man bra vänner så förstår och respekterar man varandra. Jag har själv varit i den sitsen när jag kämpade med att bli gravid och en av mina närmsta vänner blev gravid direkt. Jag var rak och ärlig mot henne och sa att jag är glad för hennes skull och inte missunnar henne någonting men just nu klarar/orkar jag inte prata specifikt om graviditeten. Vilket hon förstod och respekterade. När det hade fått gå lite tid så var det inte lika jobbigt. Har man inte gått igenom ofrivillig barnlöshet, ivf, missfall och liknande så kan man inte föreställa sig vilket trauma det är.

    Byt ut graviditet mot något annat och du kanske då ser hur din oempatiskt att köra på ditt spår.

    T.ex. bännen har blivit av med jobbet och får inget nytt och har det svårt ekonomiskt, du har bytt till ditt drömjobb precis med en rejäl löneökning och stormtrivs.

     Tänker samma här, att många situationer kräver finkänslighet. Om en vän precis behövt söka socialbidrag så kommer man kanske inte till henne för att säga ”Kolla min underbara Jacquemus väska! Fick faktiskt lite rabatt så bara 40 000 kr. Visst är den underbar?”. Om en vän förlorat sin mamma börjar man inte berätta om hur underbar mysig helg man hade med sin egen mamma… O.s.v. Livet är orättvist och är man vänner så försöker man visa empati och stöd.

     Jag tror att vännen kommer landa i detta längre fram och hitta sätt att navigera livets orättvisor. Jag har varit på baby shower 48 timmar efter ett brutalt missfall. Jag har gått på flera barnkalas och dop. Det går, fastän jag är jätteledsen. För samtidigt är man ju glad för andra. Men det är komplicerat. ❤️

    Tack för att du inte är min vän. Totalt empatilös.

    Detta är bland det värsta jag har läst! Jag hoppas verkligen att du aldrig kommer behöva känna känslan som ofrivilligt barnlös!

    Jag har avslutat en relation när en vän blev gravid mitt i vårat kämpande. Det gick bara inte, självklart var jag glad för hennes skull och önskade henne och familjen allt gott! Men i perioder har jag inte kunnat vara nära barn öht. Låtit bli tillställningar där barn kommer vara med, gråtit efter att ha mött barn i affären osv.
    Jag har också en anhörig som fick barn, där är jag ju ”tvungen” att se barnet med familj med jämna mellanrum. Det. Gör. Så. In. I. Bänken. Ont. Efter flera års kämpande utan att det blir nåt så pendlar jag mellan att hata barn, acceptera att dom finns och till att tycka om dom. Va så otroligt barnkär som yngre, helt säker på att jag skulle bli mamma tidigt.

    Det kan ju vara värt att tänka sig in i andras situation, om du nu känner så mycket för andra människor, innan du uttalar dig om vad som är egoistiskt eller inte. I vissa fall är det enbart för överlevnad.

     Fast är det bara er det gäller, ni kan inte glädjas åt andra som har blivit gravida för att inte ni kan. Hur vet du hur mycket de som fått barn i din närhet kämpat?
     Ska du leva så resten av ditt liv om det skulle visa sig att du inte kan få barn? Det är ju inte rimligt att reagera så mot andra, livet är tyvärr inte rättvist. En del får sjukdomar och kan inte leva som du, andra är fattiga eller lever i krig, det finns andra sätt att få barn än på naturligt vis.

      Nej, jag skrev väl att jag var glad för hennes skull? Hur mycket eller lite andra kämpat innan dom lyckats är väl orelevant i detta fallet, dom har ju lyckats.
      Jag vet mycket väl att livet inte är rättvist, precis som jag inte vet vilka som kämpar med detta vet du inte vad jag gått/går igenom. Och du vet inte heller hur länge jag haft dessa känslor som du hävdar inte är rimliga, så att tro att jag ska känna så hela livet är kanske att ta i?
      Fantastisk sista kommentar, det finns andra sätt. Nehe, det visste jag inte? Återigen, hur vet du att det inte varit på tal? Eller en process som är igång? Tycker du är otroligt dömande mot nån du inte känner överhuvudtaget och inte vet nåt mer om än några rader i en kommentar.

     Jag har tagit avstånd från alla som har sina mammor kvar i livet. Och alla som firar morsdag. Min bästa kompis sen dagistiden började prata om sitt firande av morsdag samma år som min mamma gått bort, det var så sårande att jag gav henne en rak höger. Vi har inte setts sen dess och detta var 1983.

      Jättebra jämförelse och förstående kommentar ? börjar förstå hur det kan finnas krig i världen

    Att vara i ofrivillig barnlöshet är för många ett pågående trauma som man aldrig kan bearbeta förrän man kommit ut på andra sidan av det – om man har gått vidare med ett barnlöst/barnfritt liv eller helt enkelt fått barn. Tänk dig att vara i konstant sorg som färgar av sig på hela din tillvaro dag ut och dag in, ofta i flera år. Man blir inte alltid så klartänkt och har svårt att vara glad för något öht. Oron och rädslan över hur livet och framtiden ska bli, och för utanförskapet som många upplever uppstår när man inte har eller kan få barn kan äta upp en maximalt. Samtidigt som man verkligen försöker få tillvaron att flyta på så normalt som möjligt och vara den goda vän/partner/osv som man också egentligen är. Det är inte helt lätt att mecka ihop de olika delarna alltid.

     Tack, mycket bra skrivet!

  Någon som vet något om Lovisa B? Var kommer alla pengar ifrån, vad hände mellan henne och Beatrice, vilka umgås hon med nu, har hon kontakt med sin familj, annat? Har följt henne länge och har så många frågor!

   Undrar också vad som hänt mellan henne och Beatrice? De har känt varandra sedan gymnasiet och varit bästa vänner i så många år. Trodde hon skulle träffa Beatrice nu när hon kom tillbaka till Sverige. Angående pengarna så ska hennes fästman ha väldigt mycket pengar men med tanke på vilka företag som Lovisa jobbar med så drar hon nog in mycket pengar själv också.

    Har förstått att han jobbar som pokerspelare men finns inte jättemycket att hitta om honom? Skattefritt med pokervinst i Sverige? Verkar vara enorma summor, någon bild hon la upp på story hade hon på sig bara armband + väska för ca en halv miljon. Brukade älska hennes stil och tips för 2-3 år sen om kläder på Arket, Filippa K osv!

   Har också följt henne och tycker det är så tråkigt att hon är såååå privat, det är liksom bara yta. Man vet absolut ingenting om henne? Det jag vet är väl att hon inte verkar ha kontakt med familjen, och killen är stenrik och spelar poker. Hon är ju själv rik men levnadsstandarden har ju ändrats drastiskt sen hon träffade han

  Hej 🙂

  Jag har skaffat mig en trädgård. Som är jättestor.

  Jag skulle vilja göra den lite mysigare och har planerat några träd och buskar.

  Men vad börjar man egentligen för att lära sig mer?

  Jag har rätt begränsat med både tid och pengar nu några år framöver och tycker det är svårt att hitta liksom lagom stora projekt.

  Söker tips på ”enkel” och inte så ambitiös trädgårsinspirarion om ni förstår vad jag menar? Sociala medier, böcker eller teve spelar ingen roll.

  (Gick med i en trädgårdsgrupp på Facebook men det var ju något fruktansvärt vad folk i den åldern som hänger där är aggresiva på Facebook)

   Försök få vara med på en kurs med en trädgårdsarkitekt, den som finns i mitt område har kurser för ca 2000-5000:- och ska vara väldigt duktig. Då får du också möjlighet att ställa frågor helt anpassade efter din trädgård.

   Kolla youtube : Glädjens trädgård

   Låt din trädgård ta tid!! Stressa inte fram en trädgård! Jag har nu efter 8 år med trädgård börjat bli nöjd men har fortfarande saker som jag funderar på. Läs inte för mycket. Testa. Var heller inte för överambitiös att allt ska vara tipp topp och rensat in i minsta detalj hela tiden. Då blir det tråkigt. Vill du ha rabatter till exempel är mitt tips att lägga tidningar, be en bonde om gödsel/köp kogödsel blandat med jord. Lägg på tidningarna. Underhåll med jord och rensa då och då. Efter ett par år har du en fin rabatt. Kommer vara många pekpinnar men våga testa och göra fel. Njut av din trädgård! Titta på Hjälp vi har köpt en Bondgård på SVT. Där har de många härliga synsätt på trädgård ? lycka til!!!

  Någon som följer Elin Skoglund? Tycker hon har så sjukt tråkig ton (hård, kort, kall i sina svar) mot prick alla läsare oavsett hur peppiga frågor de ställer. Hon pratar verkligen till sina följare som om de lever i en helt annan värld. Spännande om de lyckas sälja senaste lgh som ligger ute för 175 tkr(!) per kvm på en rätt högljudd address i Sthlm

   Håller med, hon känns inte trevlig alls som person. Men ska de flytta igen?! Hur många lägenheter ska de flytta in i, renovera och sen flytta? Hur orkar man

  Någon som vet vad som hänt SuperLippa? Ser att folk skickar hälsningar till henne på insta men kan inte hitta info om vad som hänt.

   Jag tror att hon känner mamman vars son dog i en hissolycka i Göteborg.

    Stämmer. Hon skriver att hon inte vill ha några kommentarer eller svara på frågor. Då hade hon förslagsvis lagt ifrån sig mobilen några dagar för att slippa spekulationer. Säger man a men inte b får man kanske skylla själv lite…!

  Killen gjorde slut igår och jag är bara så ledsen.. hur gör man??

   Man tillåter sig själv att vara ledsen med vetskapen att du inte kommer känna så för alltid, det kommer bli lättare. Sen mer praktisk, försök håll rutiner med sömn, mat, träning osv och isolera dig inte. Håll kontakt med och träffa vänner även om du inte tycker det är speciellt skoj, det hjälper även om det kanske inte känns så i stunden.

    Tack för ditt svar❤️ svårt att se för stunden att jag kommer må bättre men innerst inne vet jag

   Hej Anna! Jag blev singel för ca 1 månad sen. Han avslutade relationen och jag hade velat lösa våra ”problem” men hade inte mycket att säga till om. Det jag har gjort sedan dess är att hitta på roliga saker – träffat vänner, tränat, varit på konserter, rest osv. Försöker tänka att det är en härlig tid framåt med sommar och semestrar. Lyssnar på kroppen och mina behov. Är jag ledsen är det ok att gråta men det är också ok att känna glädje och skratta. Försök tänka att det bästa har inte hänt än! Och att du är inte ensam i din sorg. Detta händer personer varje dag och just i detta nu sitter andra hjärtekrossade också men som kommer läka så småningom. Det blir bättre! ❤️

   ❤️

  Vad tror ni Klara Tanbys bebis kommer heta?

   Nu kommer ett skämt jag hoppas tas emot väl
   Frödinge (kladdkaka) kanske? ?

    Fattar inte?

     Hon älskar kladdkakan

   Natasha.

   Haha nä ingen aning.. men inget vanligt i alla fall. Hör gärna folks spekulationer!

   Ps. Är det solspray som gör henne så mörk eller har hon utländskt påbrå? (Hon har fin hudfärg så inget konstigt menat.)
   Har hennes familj hus på Ibiza eller vad är hennes koppling dit?

    Hon gör spraytans regelbundet, så är det tror jag.

    Hon är så svensk det bara går! Det är väl mer att hon dränker sig spraytan och sen att hon gillar att vara på Ibiza under semestern.

     Ja hon ska ju dra med sin nyfödda bebis till Ibiza nästa månad skrev hon i en story häromdagen

   Heter hon inte redan Guacamole?

    ?

   Kanske Melody? Eller kanske något spanskt

    Sangria?

   Något som dom tycker är lite exotiskt med konstig stavning typ Aleiyeah

    Haha 100% något sånt. Tror det kommer vara något spanskt namn, typ Claudia

   Sol ?

    Som dom där töntarna som bor i en buss ska döpa sitt barn till.

     Vilka töntar? Rebecka och Martin? Varför tycker du att de är töntiga? Jag tycker att de är härliga. Barnet ska heta Solveig, väldigt vackert namn.

   Cevina

   Har hon inte ett I runt sin hals som är första bokstaven i hennes dotters namn? Sen har hon väl varit gäst hos Anis och sagt vad namnet är och då sa Anis att det inte var udda alls eller nåt sånt. Så kanske Ines eller liknande?

   Haha, älskar att folk har börjat kalla henne för Klara Tanby!

    Börjat och börjat, det har väl varit så i alla år? ? man trodde hon hette Tanby, man fattade inte att det är tan by för att hon spraytannade innan. Inklusive mig själv, så no shame, tycker bara det är så komiskt!

  Jag vill bara skryta lite om att jag har nått vissa av mina träningsmål och är på god väg med andra. Jag satte dem för 5 veckor sedan och jag känner mig som Hulken ???

   Bra jobbat ??

    Tack snälla 🙂

  Jag börjar jobba nästa vecka på socialtjänsten med barn och unga. Någon som kan ge mig lite tips och råd. Något särskilt jag ska tänka på eller som ni önskar att ni visste när ni började jobba?

  Undrar vad det är Nemo Heden ska iväg på för äventyr?

   Jag undrade också just. Vad tror du om en säsong 2 av Kompani Svan? Vad finns det för andra alternativ med 25 dagars inspelning? Kändisrobinson?

    Han skrev att han kan vara borta allt från 9 dagar till 25..
    hur kompani svan är uppbyggt vet jag inte. Robinson borde det inte vara eftersom där kan man ryka närsom från start, finns ju ingen garanti om visst antal dagar.
    Tänker på det här med att han tränat så mycket innan också.
    Kan ju vara nåt helt nytt koncept också..

     Nej jag vet! Jag spekulerar bara. Är också nyfiken.

  Vad tror ni det är för stort beslut Paula Rosas våndas över?

   Säkert någon småsak som hon förstorar. Typ vilken skola eller fotbollslag ungarna ska börja.

   Bröst op

    Det har hon redan skrivit att hon har bestämt sig för. Tror det är något med flytt. Antingen att de flyttar utomlands, eller att de köpt hus i Sverige.

  Hur skulle ni reagera om ni fick reda på att er partner hade kontakt med någon annan bakom din rygg, fast det är 6-8 år sedan. Inget ”riktigt” förhållande, utan de har mailat, pratat på Skype och skrivit sms. Inte nåt sexuellt, men helt klart flirtiga från hennes sida.
  Min sambo skrev till henne ”Jag skulle ha svarat på ditt sms men ** (jag alltså) var med i bilen så jag skyndade mig att radera så hon inte skulle se att det var från dig. När ** frågade vem jag fick sms av fick jag hitta på att det var från nån annan”.

  Jag känner mig riktigt sviken. Min sambo minns absolut inte att det har hänt. Och tycker att jag överdriver när jag undrar vad han är kapabel mer till när han uppenbarligen inte hade några problem prata med den där tjejen bakom min rygg. Och skriva det till henne sådär, även fast det är länge sen så känner jag mig förödmjukad.

  Skulle ni lite på er sambo efter det? Jag undrar ju såklart om han haft kontakt med fler som jag inte vet om.

   Usch vad jobbigt att få reda på nåt sånt! Skickar dig en stor kram.
   Mitt tips är att lita på din egna magkänsla och agera utifrån det. Kolla gärna in Esther Perel, parterapeut som pratar om otrohet (Youtube, Ted Talk, Instagram) och hur det kan hanteras på ett konstruktivt sätt.

    Tack vad gulligt av dig!
    Jag vet inte vad min magkänsla säger, har inte kommit på det än. Ibland känns det som att jag borde släppa det helt, att det är så längesen och att det inte ger nåt att gräva i det.

    Men sen känns det där sveket. Jag känner mig lurad. Och att han skrev sådär om mig, att han ljög om vem han fick sms ifrån och berättade det för henne. Det känns faktiskt allra värst.

     Klart han minns att det hänt. Bara att han förnekar detta är en röd flagga.

   Jag skulle inte lita på honom, om tilliten skulle gå att bygga upp igen vet jag inte men en förutsättning för att det ens skulle vara möjligt är att han tar ansvar för det han gjort och är ärlig. Att han påstår att han inte minns och att du överdriver är motsatsen till det. För mig skulle det nog vara läge att ställa ett ultimatum, korten på bordet och att mina känslor tas på allvar annars lämnar jag på en gång.

    Tack för ditt svar. Ja precis, visst känns det så. Han tar inte ansvar ett dugg över att han hade kontakt med henne. Och nästan lägger över det på mig när han säger att jag överdriver. Han vägrar prata om det, tycker att det inte finns mer att säga för han minns inte. Och ”Om jag smög var det för du skulle blivit så svartsjuk”. Vad konstigt om jag hade blivit det när han skrev i hemlighet med någon.

     Om han, trots att du insisterar och är tydlig med att det här är viktigt för dig, vägrar prata så är det ju lite upp till dig att ta ett beslut. Är det här något du kan leva med eller kommer det äta upp dig inifrån? Dina känslor är 100% giltiga, låt honom inte gaslighta dig till att tro annat utan frågan är hur du vill göra om han inte är villig att arbeta på det.

      Så du tycker inte att jag överreagerar? Som min sambo vill få det till. Jag vet inte vad jag vill, skulle vilja ha reda på sanningen. Varför han hade kontakt med henne och om det varit fler. Men det är svårt när han vägrar prata om det.

      Tack för att du tog dig tid att svara.

       Att han säger att du överreagerar är för att han vet att han gjort fel men vill inte stå till svars eller ta konsekvenserna av det. Och det är inte bra, han är beredd att fortsätta såra dig, ignorera dina känslor för att slippa eget obehag. Med lite tur så sansar han sig och berättar sanningen och då får du ta ställning till det. Men om inte så tycker jag åtminstone du ska underhålla tanken att lämna, det är ingen brådska att bestämma sig på en gång men fundera med vetskapen att du förtjänar mycket bättre än det han ger dig just nu.

       Tycker inte heller att du överreagerar <3 det hade varit annat om han verkligen ber om ursäkt och förklarar varför han gjorde som han gjorde etc. Typ förklarar att han var osäker på er relation eller någon annan anledning men att han inte känner så nu och är ledsen osv. Men att han bara lägger över det på dig och inte ”minns”.. nej.

        6-8 år sedan? Men hur kom det här upp? Hur länge har ni varit tillsammans?

       Jag hade typ ställt ett ultimatum, prata och svara på det jag frågar, eller så är det slut.
       Det kommer vara tungt att gå vidare om ni väljer att göra det men då måste alla kort ligga på bordet.

  Tips på dagkräm som man inte blir ”fet/oljig/glansig” av? Använder just nu ACO antirynkkräm.

   Lumene dagcreme! Älskar! Typ 180kr på Apotea typ ?

   Budgie, är med niacinamid. Är lätt i konsistensen och passar nu under sommaren och under smink.

  Cool bild på dig Camilla!

  Någon som vet varför HT tror att hon ska föda för tidigt? Hennes tidigare graviditet avslutades väl pga att barnet hade slutat växa och nåt om att hon fick havandeskapsförgiftning. Men hon har ju inga tecken på det nu. Fattar inte riktigt. I ena stunden så ska allt förberedas för att hon kan riskera att föda för tidigt för att i nästa stund förstår hon inte hur hon ska hinna med allt eftersom hon är nästan halvvägs. Allt är ju nästan klart och människan har ju varit höggravid sen hon plussade.

   Hon ska väl göra planerat snitt?

    Men det gör man ju så kort inpå BF som möjligt?

     Ne hon har ändrat sig igen

      Oj är tråden kvar. Allt om HT brukar ju försvinna snabbt

   Om jag inte minns fel är väl risken att få havandeskapsförgiftning kraftigt förhöjd om man resan har haft det en gång? Hennes graviditet räknas som högriskgraviditet och hon går till specialister, så tror inte hon bara ”fått för sig” att risken för för tidig födsel är ökad utan den är det. Hon går ju även på blodförtunnande och är gbp-opererad så det kanske också spelar in i att hennes kropp inte klarar av tredje trimestern så bra.

   Känns så fint att det än så länge gått så bra för dem. 🙂

   Tror bara hon älskar att vara så om sig och kring sig med sin graviditet. Undrar hur det blir för henne när barnet är fött. Först har hon ju kunnat vara om sig och kring sig med ivf-resan och nu samma sak fast upphöjt till 10 med graviditeten. När barnet kommer blir det inte samma fokus och uppmärksamhet från andra samt att hon plötsligt måste sätta en annan individs behov framför sina egna. Lär bli en chock för henne…

    Exakt det undrar jag också. Hur hon ska orka med ett barn när hon måste ta en tupplur av att ringa ett telefonsamtal.

     Ja det kan bli intressant.

     Jag undrar också om hon är medveten om hur snabbt bebisar växer med tanke på den stora mängden kläder?! Den typen av konsumtion är ju bara sjukt.

     Hade ju varit fint om hon och partnern bara landade i att de fick barnet, tog paus från some och njöt tillsammans.

     Men jag tror att det kommer något annat , hon har ju så länge levt på att uppdatera om sin kris att det är ett slags beroende, hon har nog svårt att bara få landa i att allt flyter på bra och är helt normalt.

   Förlåt men vem är HT?? ? Har mycket kommentarer men jag lyckas inte koppla nåt namn!

  Funderingar kring hälsotest.

  Jag gjorde ett hälsotest, fick tillbaka det. Överlag bra värden. Men AMH-test med värde på 0.55 samt kommentaren att jag har låg äggreserv i mina äggstockar. Jag är 35 år gammal, lever i förhållande där nästa steg är att skaffa barn. Är det dags att redan nu boka en uppföljande utredning? Eller vad innebär det för chansen att bli gravid?

  Jag hat köpt en skinnvästens secondhand som luktar gammal källare. Vad kan jag göra för att få den fräsch? Den är skinn på utsidan men med foder av tyg inuti.

   Kemtvätt.