Det händer på Instastory

Ingen bebis är för Kenza, som funderar på att be om att bli igångsatt. Kanske har det kommit en bebis när det här inlägget publiceras. Vem vet?

Vasaloppet verkar ha givit Hanna Friberg blodad tand, för nu siktar hon mot ett maraton.
Heja!!!!!

Kostaden för skärpet Gertrude Tornvall väntat tålmodigt på?
Dryga 10 000 kr.

ÄNTLIGEN kan Schulmanklanen andas ut. Sturehof är öppet igen!

Gabriella Joss Possler om att ta paus från bebisen och ha ”egentid”.

 

 

132 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Oj vad Dani Pavlica rensar friskt i sitt kommentarsfält, hon måste bevaka telefonen konstant.

   Nu säger hon i story att det inte är hon som filmat eller hörs skratta i klippet utan att hon fått det skickat till sig. Varför lägger man isf ut det på Instagram?? En okänd släkting??

    Hahahaha asså blir mer och mer irriterad… Man kollar väl igenom vad fan man lägger upp eller? Speciellt en video med ljud ??? Hon är livrädd att hennes karriär ska gå under

    Hahahaha asså blir mer och mer irriterad… Man kollar väl igenom vad fan man lägger upp eller? Speciellt en video med ljud ??? Hon är livrädd att hennes karriär ska gå under!!

    Om det nu är så att hon fick det skickat till henne så var det ändå hon som publiceradet det… Smart.

     Så hon menar att hon bara fick en film skickad till sig för hon var tvungen och dra, och hon bara publicerade det sådär utan att ens ha sett klippet? Troligt 🙂

   Vad handlar detta om?

  Hanna Friberg må inte vara min favoritinfluencer ur alla aspekter, men hon ska ha eloge för sitt pannben. Jag älskar att hon ger sig sjutton på något riktigt svårt så som vasaloppet eller maraton och faktiskt genomför det!

  10 tkr för ett bälte? Jag förstår inte grejen. Även om jag har råd så skulle jag aldrig någonsin spendera den summan på ett bälte.

   Och jag som inte ens märkte hon hade ett bälte på sig tills du sa det ? verkligen mycket pengar för något folk knappt bryr sig om. Men har man pengar så har man

    Du ser! Fullständigt meningslöst. ?

   Eftersom du inte har råd blir det lite av en ickefråga.

    Vilken tur att du har bättre koll på min privatekonomi än vad jag har.

    Hon skriver ju att hon har råd.

   Det signalerar till den gruppen människor som hon vill signalera till. Tillhörighet.

  Hade inte sett skillnad på detta bälte eller ett för 50 spänn på hm ?

  Varför är Sara Bolay inte med dottern längre?

   Hur vet du att hon inte är det?

   Hur vet du att hon inte är med dottern?

   Hon är iväg på något jobb tror jag hon skrev?

    Hon har skrivit ett inlägg där hon tackar för alla fina kommentarer från dom som ”vet”, så låter ju som mer än jobb

  Lady dahmer/kurre har lagt upp 20 nya storys

   Hahahah någon mer än jag som märkte av denna ”Kurre” iallafall! Komiskt

    Det kändes klart som korvspad ?

   Jag fick ett svar från denne Kurre i inlägget och i samma stund försvann min kommentar spårlöst från LDs story. Ett intressant sammanträffande ändå

   Hahahah atthon går in här och sen gör 50 stories för att försvara sig. Alltså såna människor som säger att de inte bryr sig men som ska argumentera och fäkta hela tiden är de som bryr sig mest. Att hon bryr sig om att tillrätta visa folk visar ju bara vilket spån hon är

    Det är väl lite som Lady dumber på fla ** ck

    Vet inte vad det är hon försvarar sig emot men tycker inte det är konstigt att någon vill försvara sig mot påhopp och anklagelser, konstigare att inte göra det tycker jag men visst bevisar det väl att man bryr sig.

     Fattar inte heller? Varför betyder det att man är dum som ett spån?

   Just detta med Kurre och andra nicks som helt tydligt är LD eller hennes syster är lite banalt.

  Ngn som vet vrf book åkte hem från fortet ?

   Blev hon ovän med någon kanske eller tog illa upp av något, kanske missförstod något, tog något på fel sätt och brusade upp kanske så som hon kan göra vad man sett tidigare. Hon såg glad ut på bilder och klipp i soc medier som andra som var där samtidigt lagt ut. Montazami var ju där samtidigt också.. Anna gick väl ut med att hon fått en panikångestattack, kanske var det så.

    Men inte åker man hem för en panikångestattack? Absolut att det är fruktansvärt då den sker, men själva den akuta panikångestattacken är ändå ”snabbt” avklarad. Och det menar jag inte på ett förminskande sätt bara för att förtydliga, utan från egen erfarenhet.

     Annas panikångestattacker pågår i 10 timmar tydligen. Hon är unik på det sättet.

      Man kan ha så långa panikattacker

       Inte en och samma nej, kroppen skulle inte av att hyperventilera så länge i sträck. Däremot kan man ha mycket långdragen ångest, men det är inte samma sak.

       Nej, det kan man inte. Kroppen fungerar inte så. Grov ångest, känslor osv kan naturligtvis sitta i under längre perioder. Men det som brukar kallas för panikattack kan inte vara i 10 timmar.

     Jag har åkt hem från en semester i Italien pga panikångest, attackerna kom så ofta att även om det tekniskt sett räknas som flera så känns det konstant. När det triggas för mig är det ungefär 10 minuters panik, 5 minuter lite lugnare sen tar det i igen och repetera tills jag är så trött att jag somnar av ren utmattning. Är avundsjuk på alla vars panikångest bara är en attack som snabbt är avklarad. Nu är ju just AB känd för att överdriva men det går definitivt att ha så vidrig panikångest att det bästa är att åka hem.

      Det låter fruktansvärt, hoppas du mår bättre i din ångestproblematik idag! Jag tolkade det som att Anna haft en enda attack som pågått under 10 timmar vilket jag inte köper, men det kan såklart vara som nu nämner.

   Det var en film, som någon annan än Book lade upp (minns inte vem) där de skulle öva på att skjuta pilbåge inför fortet. Book var speedad och skulle ”skämta” med att sikta på den som filmade med laddad båge. Kan tänka mig att hon fick antingen en skarp tillsägning eller blev avstängd efter det och att det resulterade i den 10 timmars långa panikattacken. Det är ju ett laddat vapen som kan göra stor skada och vilken instruktör som helst hade ju stängt av någon som siktar på andra människor.

    Men va ? ????

  Någon som vet hur Paow mår??

   Har insta tagit ner hennes konto ? Vrf

    Plopp.Paow är nya namnet.

    Hon spred nakenbilder utan tillåtelse, kan ju vara en orsak. Eller ja, man får väl inte lägga ut nakenbilder överhuvudtaget men att göra det som hämnd är verkligen inte okej.

  Kommer ett öppet spår ?

   Det är söndag så nej

   ons fre lör

  OT eftersom de inte finns öppet spår ni kan radera detta annars om de är ivägen

  Men jag har vart tillsammans med en man lång distans förhållande i flera år, efter en del gas lighting/dåliga beteenden och att få reda på att vi ej kan flytta tillsammans oavsett pga våran situation. Så gjorde jag slut men jag sa vi kunde va vänner eller kanske försöka igen om han kan ändra på sig.

  Jag sa vi kunde vara vänner ändå och vi har pratat varje dag i flera år, han skrev normalt med mig och sedan har han försvunnit i två veckor nu.. han skrev inte ens en liten förklaring ? Han har ju sett mitt senaste meddelande o vill han skriva så hade han, ska jag kontakta igen eller låta honom sköta det om han vill?

   Om du var den som avslutade det bör du ta ett steg tillbaka och släppa honom.

   Självklart ska du inte kontakta.

   Skulle säga låt han sköta sitt. Kanske har han träffat nån ny eller så har nåt annat hänt i hans liv. Ni har ju inga krav på varandra som vänner, även om jag förstår att det är snopet när nån bara försvinner sådär.

   Vad tror du gör att han inte svarar? Menar det verkligen inte elakt, men finns det nån form av oro, är det bara tomt eller känns det konstigt att han inte sagt nåt?

    Jag tror han är lite sur att jag gjorde slut, men jag stannade snarare för länge borde ha lämnat tidigare pga hans beteenden. Men jag kan inte garantera det är orsaken till varför han försvunnit. Jag hade bara velat få en avslutning på det hela men det är upp till honom att kontakta som ni säger

     Du kan inte få en avslutning med en person som uppvisar toxiska beteenden. Det bästa du kan göra för dig själv är att klippa och gå vidare, även om det är svårt. Jag vet.

      Ja det är just det jag har gett chans efter chans till denna personen och till slut i kombination med problemen att kunna ses irl gav jag upp.

      Jag tycker faktiskt detta beteende att inte ens skriva ett kort meddelade att han inte kommer skriva mer med mig är ganska otrevligt med, för det blir ingen avslutning. Men precis som du säger kanske man inte kan få en avslutning med en sån person. Tack. ❤️‍?

       Har ni aldrig träffats i verkligheten? Har er relation varit online och över telefonen?

        Jo vi har träffats irl! Vi har träffats många gånger men majoriteten av tiden har vart online man kan dock inte ha ett sånt förhållande förevigt när det är sån distans att resa

       Tror du behöver acceotera att det inte handlar om ett kanske.
       Det enda kanske som finns är att han kanske hör av sig igen. Det du ska göra då för din egen skull är att ignorera honom. Inget svar.

     Känns ju lite konstigt att bli sur för det nu, efter flera år där ni dessutom haft kontakt som vänner. Men å andra sidan skriver du om hans beteende så det kanske inte är orimligt ändå?
     Hur som låter det som en person som man kanske inte vill ha i sitt liv, tyvärr. Men ja, skriver du igen är risken att han gör såhär fler gånger för att han vet att du alltid kommer tillbaka.
     Jobbig situation, det blir ju som ett break up och det är ju aldrig roligt. Hoppas du får ro i det hela och mår bättre snart.

   Men nej? Varför vill du fortsätta ha kontakt med honom? Jobba lite på dig själv och din självkänsla. Män kommer alltid tillbaka, spelar ingen roll om det är om några veckor, till hösten eller om ett år. Han vet var han har dig och att du inte värdesatt dig själv högre än att hålla kvar vid honom (i flera år?) fast att ni inte har en framtid ihop. Skit i honom nu, lev livet i sommar och gå vidare.

    Jag vet inte om det är att jag vill ha kontakt utan mer att jag vill få en ordentlig avslutning på det hela där det känns som vi inte har något osagt eller är arga på varandra typ. Vad menar du med att män alltid kommer tillbaka ? Jag vet inte om jag håller med om den teorin

    Nej kanske inte värdesatte det innan men jag har det nu ?

   Är ni bara vänner så är det väl just därför, tänker jag. Jag studerar på annan ort och hörs dagligen av med min kille, men absolut inte med mina vänner då det är en helt annan typ av relation. Inga konstigheter i mina ögon.

    Fast vi var vänner innan vi var ihop och hade kontakt varje dag vi har mer vänner online än irl så det är lite annorlunda på det sättet och sedan eftersom det var så kort vid att göra slut att han försvann jag tror snarare att han ”ghostat” vilket är okej om det är vad han vill hade bara önskat att få en förklaring men man kan ju inte få allt man önskar här i livet så

     Jag kan ändå förstå om det är skillnad på en kompisrelation före respektive efter en kärleksrelation, i synnerhet om man träffar någon ny. Men det är bara min tanke.

      Sant men vi är nog inte kompisar ens utan jag tror han bara klippte banden vilket är okej fast det är väl att inte veta som gör så jag undrar mer osv för jag vill gärna få ett avslut men jag ska släppa det nu 🙂

       Mannen har troligen försvunnit pga dig, det är kanske är hans sätt att visa att han inte vill ha fortsatt kontakt med dig. Lämna mannen ifred det var du som gjorde slut se då till att gå vidare

       Ja, släpp det. Han verkar ju också gått vidare, så lika bra att du gör det. Vad gör avslut behövs det liksom? Ni är inte tillsammans och har redan gjort slut en gång. Man behöver inte avsluta en andra.

   Lär det vara blocka gå vidare!

  Billigt och bra, för skärpet menar jag 😉 Nä men alltså vem lägger tiotusen kr på ett skärp, är ju bara för att visa att man har pengar antar jag.

   Med dom summorna som läggs på kläder, skor, väskor, inredning ja jag vet inte allt så blir jag knappt förvånad idag över ett skärp för 10K

    Sanslöst, tänker på alla flunsor som river ut både nytt och fint för att bygga om också. Och allt som unga måste ha idag för att vara rätt, som tar sms-lån och hamnar i skuldfällan för att de blir så påverkade av flunsor. Tänker på den där låten som epadunk-tjejen gjort, så träffande.

  Absolut men det var en bra anledning att jag lämnade honom, jag tycker man förtjänar efter flera års kontakt och många av dom som vänner iallafall en förklaring till varför man försvinner därav ville jag kontakta för att få ”closure” inte för att bli ihop igen.

  Men jag antar jag kan ta att inte få ett meddelande som ett svar i sig. Bara inte tänkt så långt, såklart ledsamt för mig med.

   Verkar som meddelanden hamnar lite hipp som happ ibland fastän jag kommenterade på rätt kommentar

   Men du beskriver ju också att han behandlar dig dåligt och gaslightat dig tidigare?
   Ibland får man inte ett avslut, men man måste gå vidare ändå.

    Ja jag har ju sagt det om du läst kommentarerna innan att jag kommer gå vidare oavsett men jag ville gärna ha ett avslut men kommer nog inte få det på det sättet jag ville

  OT: Inga Guidettis på Maja NLs 30 årsfest i helgen ?

   Ok ??

   Tror Sanna försöker vara vän mer än vad Maja försöker ?

    Tror Maja rensade friskt bland sina vänner i samband med att vi hon fick TL och att Sanna var en av dem som rök tillsammans med hennes kompis Vickan. Kanske tog de mer energi från henne än vad de gav?

     Så kan det nog vara. Oavsett så tycker jag Maja verkar väldigt glad, så vad som än skett är det nog bra 🙂

     Ja jag har för mig att det är 3 stycken av hennes 7 tärnor som Maja inte längre är vän med, det är fler än hon Vickan. 1-2 st till förutom Sanna

      Precis, Lollo, Vickan och Sanna är väl dem från brudföljet hon inte umgås med mer. Är väl bara Malin och Tove kvar

       Tyckte jag såg att Maja delade en bild som Vickan lagt ut på Instagram från frysen? Kanske har dom blivit vänner igen…

        Festen. Inte frysen!!

         Ja jag såg också det! Kul!

   Nja, är inte Sanna med på en bild ändå? Frpn Majas story i svartvitt, pratar med Josefin lustig?

    Nej det är Charlotte pira hon pratar med

    Ja jag är nästan 100 % säker på att det är Sanna när man ser på luggen och örhängena!

     Exakt! Charlotte pira hade en ljus klänning på festen.

      Sanna var på bröllop på lördagen

       Men åkte kanske till Majas fest sen då? Det ser verkligen ut som hon på en bild från dansgolvet 🙂

   Jss sa g funderar på om det egentligen inte är John och Victor so är sams och att det gör det svårare för Sanna och Maja att upprätthålla sin vänskap.

   Kan ju tänka mig att John är rätt avundsjuk på Viktors karriär…

    Oj vad hände *jag funderar på

     Det är verkligen sjukt att det inte sipprat ut vad som hänt! Hoppas de hittat tillbaka till varandra! Och att någon berättar någon gång för att släcka min nyfikenhet haha

  Lite OT men kanske inte helt, det här med att få egentid som förälder med den andre partnern. Har inte barn än, men något som jag funderat på är hur man hanterar att inte få chansen till egentid alls med sin partner, eller som att kunna gå på bröllop där barn kanske inte alltid får följa med. Verkar som att många har sina föräldrar som kan hjälpa till, men varken jag eller min sambo har det pga sjukdomar. Är det någon som varit i samma sits och har pepp att man visst klarar och orkar ändå? Låter kanske konstigt att oroa sig över en sån grej i förväg men jag försöker bara se framför mig hur det skulle gå.

   Då får man betala barnvakt. Gällande bröllop -Ibland har jag skippat för att jag tycker det bli för bökigt men i de allra flesta fall så får barn faktiskt följa med. Jag har varit på ett barnfritt bröllop sen vi fick barn alla dessa år och då betalade vi barnvakt och det var värt det pga extremt påkostat event. Men annars hade jag struntat i det ärligt talat. Barnen är man med 365 dagar om året, bröllop är några enstaka kvällar om året – om ens det. Skulle inte offra familjeliv för att jag kanske missar något bröllop. Ens prioriteringar ändras. ??‍♀️ egentid med sin partner är inte heller prio ett på listan ärligt talat. Även om jag uppskattar dom tillfällen som ges när vi har barnvakt. Men vi har ett bra förhållande och rår om
   Varandra i kaoset. Det är lika mycket egentid att titta på en film med popcorn i soffan när man nattat barnen och man uppskattar det på en helt annan nivå. Det krävs inte romantiska middagar på stan för att man ska få tid för varandra. Nu när yngsta började förskoleklass passade vi på att ta ledigt och gå på dagspa tillsammans när barnen var i skolan. Småbarnstiden går snabbt förbi!

    Absolut, jag förstår såklart att ens prioriteringar ändras men att se framför sig att inte kunna ha egentid ihop på några år känns väldigt jobbigt.. Visst inte att det ”gick” att ha barnvaktshjälp så tidigt utan tänkt att det är först vid 3-4 men det är såklart en möjlighet..

    Ang bröllopet så vet jag inte om jag missförstår din kommentar, men det är väl inte att offra familjelivet att välja att gå på bröllop utan ens barn en dag i livet..? Jag har aldrig varit på ett barn-tillåtet bröllop (undantag spädbarn) och alla bröllop har varit på en annan ort så att ta med barnvakt känns lite weird. Men nu när jag tänker mer på det är väl det rimliga att den föräldern som är närmast brudparet får gå på bröllopet, helt enkelt.

     Tänkte mer som du (ang bröllop) innan barn. Blev bjuden på bröllop i år och fick barn, missade i princip hela för jag kunde inte lämna bort min dotter, det gjorde för ont i hjärtat. Efter hon somnat fixade jag till mig och drog till festen (bröllopet va en annan dag och enbart för vittnena). Va där en timme sen hem.

     Mycket gör jag samma som innan barn, men mycket ändras med för man vill inte lämna bort sin lilla goding för att gå på fest ?

   Har ni råd kan ni ju skaffa barnvakt, tex genom tjänster som mynanny.

   Vill man lösa det så tror jag de flesta löser det ?❤️ det kommer ordna sig. Kanske inte lika tidigt som ifall man har en nära familjemedlem som kan passa barnet dock.

   Tex kan ni lära känna andra barnfamiljer och när ni känner er tillräckligt nära och trygga med varandra kan ni låta dem vara barnvakt så barnen kan leka medan du och din man hittar på något. Och vice versa!

    Tack, Ja jag hoppas det. Just nu känns främmande att ens barn kan vara hos en kompisfamilj när barnet är liten, och får då lite panik av tanken på noll egentid i flera år..

     För vissa är det mindre viktigt med egentid och då kanske man inte ”anstränger sig” så mycket. Men vill ni gärna få det att funka så tror jag att ni kommer att lösa det. Du ska se att om ni hittar bra vänner som ni klickar med och som har jämnåriga barn så kommer det kännas bra. Kanske inte när barnen är under 2 år men sen, när de kan leka ihop och samtidigt också uttrycka vad de vill och inte vill. Har kompisarna jämnåriga barn så är de ju dessutom helt insatta i den åldern med allt vad det innebär.

      Tack vad fin kommentar ?

     Tror du funderat lite för mycket på det. Barnet sover tex rätt mycket första tiden så då har du egentid. Man ändras när man får barn, aldrig att jag tänkt att jag saknat min egentid. Vi hade barnvakt första gången när vårt barn var 2 1/2 år några timmar en kväll. Har knappt haft barnvakt efter det. (Nu är mitt barn över 10 år). Du kommer hinna göra sånt du brukar, kanske bara inte de första månaderna (och då är du förmodligen för trött att ens sakna det).

   Någon nära vän som ni litar på kanske ställer upp som barnvakt några timmar 🙂 jag har inga föräldrar kvar i livet men har några nära vänner som sagt de ställer upp om det behövs, vilket de också har gjort ☺️

   Jag tycker det är jätteviktigt att man får tid bara med sin partner. Visst, småbarnsåren går fort som någon skrev, men en bröllopshelg/-kväll någon gång per år, en middag ute i månaden osv – det är ju inte som att ni försakar era barn? Jag tycker också det är mysigt att se film med min man i soffan när barnen sover men det går inte att jämföra med att klä upp sig och bara ha ögon för varandra. Om ni kan, så hyr professionella barnvakter, eller någon tonåring i området, eller bra vänner/syskon.

    Tack, uppskattar din kommentar, kände att jag inte riktigt förstod kommentaren högre upp om att offra familjelivet för ett bröllop.. Jag vet själv att jag hade gått bananas av att aldrig få göra något utanför hemmet och utan barn. Tänkte faktiskt inte på det med grannar och tonårsbarn som barnvakter, det känns tryggare än någon från ett företag.

     En tanke, vet inte om den är rimlig eftersom jag inte har barn själv, men det är ju att när ni har nattat barnet så kommer den som vaktar barnet och ni går ut på en promenad tillsammans. Om det passar hur barnet sover, naturligtvis.
     Men då får ni komma utanför väggarna, lite egentid, frisk luft och röra er lite. Kan ju vara från 15-20 min till hur länge som känns lämpligt.

   Egentid får man när man lagt barnet. Det kan gå fort, kanske när barnet är 4-6 mån om man har tur. Då har man hela kvällar ihop men man får ju förstås vara hemma ? kan vara svårt att få något utanför hemmet om man inte har familj som kan vara barnvakt. Men när barnet är lite större kan man lämna bort det till betald barnvakt.

    **Egentid får man när man lagt barnet eller lämnat det till en barnvakt som man litar på och tycker att det känns bra med ?

   Vi har inga föräldrar som kan hjälpa till. Har en tonårstjej som hjälper oss mycket (hon bor nära och jag känner hennes mamma), dock inte över natten. Sen har vi några kompisfamiljer med barn i typ samma åldrar, vi hjälps åt, även över natten ibland. Gått bra!

   ibland kan man gå, ibland inte

   ofta finna någon mormor el farmor som är intresserade men, se till att bo nära dom för man kan intr förvänta sig barnvakt av dom äldre el att resa för er skull o passa barn. man får bygga upp en relation med bebis o mormor tex fr start.
   har haft otroligt fina förädlar som varit barnvakt för fester o bröllop, men barnens farmor sket i, barnen
   som ensamstående stå sket även pappan i dom när vi separerade och då har mina föräldrar tagit mkt avlastning och hjälpt mig och stöttat barnen
   jag har kunnat gått på aw o jobb fester o dom få ffr jag är helt barnfri (enstaka helg om året) så, fär jag träffa vänner, annars är det att utgå att man inte har egen tid på många år o måste prioritera en barnvakt för ett föräldrar möte och inte utnyttja barnvakt för fest el gym
   se till o skaffa barn med en bra karl så ni, inte separerar förrän barnen är vuxna ?

    sorry såg att ni inte har föräldrar att tillgå
    kanske en nära vän, som, blir gudmor, el har små barn och gillar barnvakt familjeliv och ni, kan va barnvakt åt varandra. titta på lisa Marie Jönsson hon läser det mesta och har sitt barn 24/7 ingen pappa ibilden
    powerkvinna ?

   Vi bor utomlands och har således inte föräldrar på plats som kan hjälpa till, inte heller andra familjemedlemmar. Jag hade betald barnvakt första gången när dottern var 4 månader ? Det gick jättebra! Jag använde henne i ca 2 år som barnvakt när det behövdes. Sen flyttade hon och jag blev på riktigt så ledsen men hittade en ny tjej som nu har hjälp oss vid behov i nästan 1 år. För min egen del och även för min parrelation är det jätteviktigt att ha egen- och partid. Går ut och äter middag med min man ca 1 gång i veckan. I sommar ska vi på bröllop utomlands utan barn en helg (btw, måste vara så jobbigt att gå på bröllop med barn?! iaf under sex år) – då är iofs barnen hos sin mormor i Sverige. Skulle inte vilja avstå från ett bröllop enbart för att jag har barn? Känns absolut som man kan vara mamma och samtidigt gå på fest. Kanske har du syskon, kusiner, nära vänner eller framtida mammavänner som kan hjälpa till ☺️ Tycker din oro är befogad såklart men det kommer lösa sig när det är dags! Kram

   Jag har ett barn och gravid igen. Mina föräldrar och sambons föräldrar är inte i livet längre. Visst har vi släkt men ingen som bor nära. Vi har mycket egentid som par, på kvällarna efter att barnet har somnat och även på helger när hon sover middag t.ex. Sen jobbar vi båda på kontor och kan jobba hemma och då passar vi på att luncha tillsammans, ta promenader och spendera tid med varandra dagtid. Vi har blivit bjudna på ett bröllop där barn inte var välkomna och det var dessutom utomlands. Vi hade ingen möjlighet att lämna vårt barn i Sverige medans vi åkte utomlands förutom att vi var absolut inte bekväma med det, då fick min sambo åka själv och det är inget som vi ångrar. Men vi har bjudit folk hit på middag, en av oss nattar och sen stannar gästerna lite sent, vi tar med oss barnet hem till andra och nattar där och sen åker vi hem sent. Eller att vi turas om att gå på aw eller träffa kompisar kvällstid. Sen har de flesta av våra kompisar också barn och då ändras hur man umgås och alla gillar att hänga dagtid i en park plötsligt.

   Det är verkligen viktigt att tänka på. Vi har nästan aldrig barnvakt förutom vid nödsituationer. Det är superjobbigt och vi har aldrig egentid förutom på kvällar, och då kan man ju inte gå utanför dörren. Personligen är jag inte intresserad av nanny än till barnen (dom är 1 och 3). Tycker att mina barn behöver lära känna en person först innan barnvaktande. Men absolut kommer vi att skaffa det sen när barnen är större.

   Man tänker inte på det innan men man får ganska mycket ”egentid” när barnen somnat ändå <3

    Ja då hinner man tvätta håret. Man hinner se nåt avsnitt på en serie. Osv

    Sant! De dagar han somnar 19 kan jag chilla resten av kvällen. Dagstid sover han 2-3 timmar, så då kan man också få lite egentid. ? /12 månader gammal

   Det var jag som skrev tråden men hinner inte svara er alla. Vad fint att så många tog sig tiden att svara långt och inkännande!
   Ibland har det känts väldigt ensamt när vänner har far och morföräldrar som kan komma och vakta, även om de inte bor i samma stad har de ändå den möjligheten till avlastning någon gång ibland och jag har känt mig lite hopplös inför att inte ha det..
   Kändes fint att få massa förslag och veta att man inte är ensam om den sitsen så tack igen ni som svarade!

   Jag fick också panik på tanken av typ ingen möjlighet till egentid. Nu är min dotter förvisso bara 5 månader, men jag vill inte vara utan henne. Däremot är jag gärna själv med henne. Det blir min egentid. Många ändrar nog behovet (obs bara gissar, och självklart inte alla men trooor många) av egentid när barn kommer. Det blir ju lättare ju större barnet blir.

   Vi har inte heller familj nära, bor ensamma långt borta. Vi har istället blivit nära våra grannar och de passar ibland. Finns även några från mammagruppen som kan passa, sonen är trygg med dem och deras barn.

   När de blir lite äldre, och börjat fsk, brukar förskolelärare kunna ställa upp vid tex bröllop. ❤️

    Va ? Är förskollärare och har ALDRIG fått den förfrågan. Skulle jag fått den hade de fått nej, DET är inte mitt jobb.

  Är Denise desmond singel igen? Inte nämnt sin kille efter missfallet, verkar enbart göra saker ensam med dottern osv?

  Ot men är det någon som vet eller hört var Carolina Gynning ska flytta? Menar inte exakt adress förstås utan inom landet, till stockholm innerstad, annan villa etc.

   Det är ett väldigt fint hus. Om man ändå hade haft 15 miljoner…

  Men dra inte igång samma diskussion här inne då din stolpe ?

  Igångsättning är ett helvete enligt min erfarenhet. Bättre att stå ut så att det kickar igång naturligt. Sov på dagen om det är lugnare då, så svårt är det väl inte?

   Är väl kanske inte helt lätt att sova på dagen om redan har barn antar jag?

   För vissa funkar det ju ganska bra med igångsättning, jag är inte en av dem så jag skulle inte aktivt arbeta för att bli det. Vår första föddes efter 23 dagars övertid (20 år sedan, vet inte om man låter det gå så långt numera) – visst, det är kämpigt, men det mesta går att lösa. Särskilt med tanke på att de verkar ha bra familjer och vänner omkring sig som kanske kan ställa upp så att hon får sova.

   Håller med! Blev igångsatt med andra barnet och de var väldigt stor skillnad på smärta i värkar, mycket mer intensivare och ondare värkar. Fick heller inte ta epidural pga medicinering så jag hade inte en rolig dag direkt, tur man är klar och nöjd med två barn, sinnessjukt ont gjorde det.
   Men Kenza har väl blivit igångsatt förut? Så kanske gick smidigt den gången så de är därför hon kan tänka sig det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.