”Oförskämt att anta” och det stora avsnittet om Anna Book – del 2

Nu har jag lyssnat på hela Emily Dahl och Ann Edlidens säsongsavslutning av podden ”Oförskämt att anta”, där duon går igenom Anna Books karriär, och lägger särskilt fokus på alla motsägelsefulla uppgifter som Anna strött omkring sig i media sedan det tidigare 80-talet.
Historien om Annas föräldrar, hur de träffades, hur hon kom till och om hennes och mammans relation till pappans släkt i Spanien, är så snurrig och konflikterande att man knappt tror att det är sant.
Och då ska man ha i åtanke att allt det här skedde långt innan det fanns internet eller sociala medier, men i det här avsnittet har poddarna samlat allt på ett ställe. När man stoppar upp dem på en tidslinje som de gör i den här podden så blir resultatet en smula…underhållande?
Man undrar vad som egentligen är sant, och om Anna ens själv vet det eller om hon bara slängt ur sig uppgifter till media, som hon tyckts passat bra för den eller den intervjun. De pratar även om hur Anna uppgivit att hon sjöng sin allra första låt med engelsk text när hon endast var 10 månader gammal.

Podden tar givetvis även upp Annas första medverkan i Fångarna på Fortet, som skedde redan 1995. Efter det har Anna varit lika vanligt förekommande på fortet som de kortväxta män som Gunilla Persson trodde blivit uppätna av tigrarna som brukade husera på fortets innegård, och vi är alla nyfikna på varför Anna var i Frankrike för några veckor sedan för att återigen spela in programmet, men som sedan lös med sin frånvaro. Enligt egen utsago ska hon ha haft en 10 timmar lång panikångestattack, och det låter ju inte så trevligt. Enligt Kry går en panikångestattack alltid över inom en timme, så Annas måste sannerligen ha varit jättejobbig.

”TramsFrans” gästar podden och pratar om sin relation till Anna och om hur har blivit blockad och avblockad fram och tillbaka – någonting även jag har erfarenhet av. Frans har varit med om både Anna Books drinkskola och den så kallade ”Gooh-gate” där Anna gick till attack mot Frans efter att han haft mage att påstå att de raviolis hon publicerat en bild på, är färdigköpt och producerad av matleverantören Gooh.

Vidare tar sig podden igenom Annas medverkan i Melodifestivalen, och segern i Biggest Loser VIP, där det älskade uttrycket ”BAM BAM BAM!” myntades. 
Den första halvan av podden går igenom Annas intervjuer och är späckad med de motstridiga uppgifter hon lämnat genom åren. Den andra halvan innehåller mer Annas olika tv-framträdanden, hennes legendariska livesändningar, konflikten med Tramsfrans och teorier om varför Anna till slut valt att ligga relativt lågt på sina sociala medier.
Det här är ett avsnitt som är väl värt att lyssna på, även för den som inte är fascinerad av Anna Book och hennes upptåg.

Jag rekommenderar den varmt, och hatten av till Emily och Ann för ett fantastiskt researcharbete! 

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Annas livesändning från någon sjukhuskorridor, där hon troligen petat i sig några roliga ”vitaminer”, var särdeles minnesvärd … ”Preach, mutherfucker, preach!”

  Kör hon fortfarande lives? Lite svårt för en annan att veta då man är blockad. Utan att nånsin kommenterat på hennes Instagram. Jag tyckte hon var kul att följa för hon är så härligt gränslös. Samtidigt tycker jag lite synd om henne då hon så lätt blir missförstådd. Kanske inte alltid utan anledning dock…

   Är också blockad helt utan att ha kommenterat men har inte själv lagt upp något så hon kanske tänker att mitt konto är fejk. Tycker nog inte att hon blir missförstådd utan hon är ju väldigt tydlig. Däremot missförstår och misstolkar hon väldigt mycket själv. Hade gärna velat veta vad som gick snett mellan henne och My.

   Hon kör inte lives längre. Tyvärr. Vågar inte be om det för man vet ju inte hur det tas emot. Är hittills inte blockad ??

   Nej, det gör hon inte. Hon har svarat på frågor om det i storys på instagram flera gånger och sagt att hon för närvarande inte har några planer på att köra lives.

  Tyckte det var spännande att lära sig mer om Annas tidiga år, hade ingen aning om hur hennes karriär såg ut innan hon blev aktiv på sociala medier. Får känslan av att hon kan ha haft en del press på sig hemifrån som ung.

   Jag är gammal och kommer ihåg hennes mamma. Hon var monstruös, stage mom på steroider.

  Mytomani är ett fascinerande fenomen. Har en bekant som ljuger precis hela tiden, och jag vill så otroligt gärna få göra ett gästspel i en sån hjärna för att förstå hur tankarna går innan lögnen lämnar munnen.

   Verkligen. Förstår de inte att folk ser igenom?

   Min mamma ljuger hela tiden, och jag tror ärligt talat inte hon förstår det själv. Ibland tror jag hon ljuger för sig själv nästan lika mycket.

  Avsnittet är inte tillgängligt längre :/

   Det verkar inte ha någonting med detta avsnittet att göra, står att avsnittet inte är tillgängligt just nu oavsett vilket av deras avsnitt man klickar på. Så är nog bara något tillfälligt tekniskt strul

   Nu har du gjort dig skyldig till oförskämt antagande

    OFÖRSKÄMT att ANTA!!!

     Hallå var är smileysarna?!?!?!??????

    o-för-skämt

    Så antagandet är inte på skämt?

   Har nyss lyssnat på det?

  Tror ni Denise desmond gjort slut med sin kille? Han har inte synts på hennes kanaler sedan hon gick ut med missfallet och sjukhusbesöken samt hon och hennes dotter verkar göra det mesta ensamma. Unnade verkligen henne lycka och en ordentlig karl..

   Men helt ärligt varför modd pga en fråga haha har inte kommenterat på flera år? En kommentar om Hanna t och nu denna?

    Men blir så ibland att det fastnar oavsett. Kanske att du skrev från nytt ip, första kommentaren man gör hamnar ju alltid mod. Eller så hade du bara otur ?

   Har också reagerat på det, så pass att jag kollade ifall de fortfarande är skrivna på samma adress och det är de.. ? så fint par så hoppas inget hänt!!

   Samma fråga stod ju igår, i exakt samma textformat

  Men blir så ibland att det fastnar oavsett. Kanske att du skrev från nytt ip, första kommentaren man gör hamnar ju alltid mod. Eller så hade du bara otur ?

   Hamnade fel ?

  Tramsfrans gjorde en kommentar som jag tycker var bra.
  Det var att Anna fått kämpa ekonomiskt för att få det att gå ihop…

   Ja det var en intressant kommentar! De flesta influencers tjänar väl pengar på att göra reklam. Anna må ha många följare och många som vill se hennes lives, men inger företag vill använda henne för marknadsföring. Kanske för att de flesta som följer Anna gör det för att hon är ett spektakel, snarare än en person att inspireras av.

  Såg de skrev att allt de säger och lägger fram i sin podd är fakta från säkra källor men det stämmer inte för vissa saker har de bara läst i kommentarsfält och tidningar och litat på utan att granska närmre. Allt tidningar skriver är inte sant för ofta skriver de också vad de läst i kommentarsfält på diverse sajter och tror på vad folk skriver där vilket ofta är hittepå och gissningar så det går inte att lita på. Dessutom har de vinklat och påstår någon sagt något den inte har, och hånar, det är inte okej. Inte okej att förvrida och insinuera så som de gör. Hade de förvrängt och insinuerat om mig så hade jag förtalsanmält. Inte lyssnat om Book, får göra det.

   Du tycker rätt mycket utan att ha lyssnat.

    Men vad snackar du om, vad vet du om jag har lyssnat!? Det har jag fast inte på avsnittet om Book och pratar således inte just om det.

   Det fanns inte kommentarsfält på den tiden.

    Men snälla… jag pratar inte om någon tid före kommentarsfält. De har slarvat lite precis som Hänt gör, slarvar och skarvar. Ni tror väl inte allt som SP skriver t.ex är sanning, det är det inte och kommentarsfält har funnits i många år.

     Ge ett exempel

   Vad i podden hämtar de från kommentarer utan att nämna det? Har du något exempel?

    Kanske de inte direkt gör men viss ”fakta” som kommit från början från kommentarsfält, rykten och gissningar. Varför skulle de nämna var de hämtar sin ”fakta”? Från säkra källor skev de men det stämmer ju inte helt utan de förvrider och insinuerar också, hånar och förlöjligar en del. De har uppenbart hämtat ”fakta” på nätet som inte är helt korrekt och sann i vissa fall.

     Men kan du lyssna på avsnittet???

     De nämner alltid varje fakta och vart det kommer från. Varenda artikel de läser ur har de sagt vilken tidning och när den är publicerad. Kan du nämna ett exempel på när de hämtat något från ett kommentarsfält och sagt att det är från en säker källa eller ett påstående de förvridit? Vill gärna veta då jag planerar att fortsätta lyssna på alla avsnitt.

   Ja jag tycker nog att du ska lyssna innan du har en massa åsikter om hur de förvrider och tar saker ur sammanhang.

   Jag trodde att det skulle vara ett mer elakt och spekulativt avsnitt men förvånades över hur sakligt det faktiskt var.

    Men eller hur!

     Skulle tippa att 13.45 lyssnat på avsnittet om Isabella Löwengrip, och det tror jag bara på grund hur personen uttrycker sig om ni förstår…
     Men ja. OFÖRSKÄMT ATT ANTA!

      Det om Isabella var också sakligt och inte alls elakt.

       Nja det var lite förvrängt och hånfullt på sina håll och som de insinuerade om P. Hade inte jag varit okej med alls, och det är klart att det inte känns roligt för Anna även om det nu skulle vara sakligt som ni säger. Sakligt är väl okej men när det vrids, insinueras och hånas så lämnar det en dålig smak i mun faktiskt. Ganska lågt.

        Om P? Vem är P?

         Paul kanske?

         Eller pingis! /annan olivia än 19.42

          Tyckte de knappt nämnde Pingis och enda de sa om P var att de inte vet någonting om honom förutom det som står på hans hemsida trots att de gått igenom alla tidningar och källor de kunnat hitta. Så det som ”insinueras” blir ju då att han själv uppger saker som inte går att verifiera.

      Sant! Tänkte inte på det först.

   Det låter som att personen som skrev den här kommentaren inte litar på journalistik eller journalister. Poddarna kollar ju såklart upp och anger källor sedan får lyssnarna dra sina egna slutsatser. De läser personers egna ord direkt ur intervjuer så förvrider knappast vad någon sagt. Jag har lyssnat på både Bella och Anna-avsnittet.

    Fast JO de har förvridit vad vissa sagt och de har inte kollat upp vissa källor utan litat på det de hittat på nätet, de har inte angett källor heller. Jag litar på vissa journalister men långt ifrån alla, en del har inte riktigt huvudet på skaft alla gånger utan skriver mycket fel och både missförstår och förvränger, ofta vinklar de med vilja också alltså strategiskt för mer klick.

     Du har uppenbarligen fortfarande inte lyssnat på avsnittet. Vad tror du att de gjorde på KB? Dansade runt?

      Jag förstår fortfarande inte vad som avses? Du får nog säga exakt vad som är förvridet för att man ska förstå.

  Är det vanligt att disken är torr direkt ur diskmaskinen? Min är alltid blöt, men tycker inte att det försvårar livet sådär jättemycket.

   Konstigt nog folk med alldeles för mycket fritid gnäller mest! ? Själv handiskar jag och det går fint det med.

   När jag använder ekonomi-programmet på min maskin så är disken torr när den är färdig, men på snabb-programmet är den blöt.

    Har för mig att Anna hade ngn slags snabbsköljning eller ngt annat program inställt på diskmaskinen.
    Hursom, ett otroligt överdramatiskt agerande av att hela typ hela det sociala livet är förstört pga en diskmaskin och ett ngt mindre bord.

   Jag brukar öppna luckan och göra annat. Till exempel bädda rent i alla sängar…

    Och duscha kanske? Bjuda på rent FRISKT vatten.

     Obs! RENT!

      I ett RENT glas

   Vissa diskmaskiner har Zeolith-torkning, då får man torr disk efter genomfört program. Annars är disken blöt, men vissa program inkluderar tid för torkning exempelvis genom att automatiskt öppna luckan och släppa ut värme och fukt ?

  Gooh-gate var så bra!

   Hon inspirerades ju bara…

  Vad tror ni, har Kenza äntligen fått sin dotter och förbereder någon flådig announcement för dels att bebisen är född men också kön? Ser framför mig en svart vit bild initialt och videon närmar sig henne och bebisen på bröstet och plötsligt blir den vita bodyn rosa. Alternativt kommer hon hålla på könet och trycka in diverse Calzedonia och The every reklam som ”råkat vara förinspelade och planerade att läggas upp just nu”.. Vad tror ni?

   Låt henne föda barn och återhämta sig i lugn och ro innan du börjar tramsa. Är det alla andra som har hängt upp sig på bebisens kön eller har Kenza själv uttryckt önskan om en dotter? För hittills har jag bara sett andra tjata.

    Kenza har aldrig påstått att hon måste få en dotter, det enda hon sagt är att hon vill ha fyra barn om det går

  AJLA och Riibeckas bikinis saltysoul är väldigt lika varann. Speciellt en viss bikiniöverdel.

  Saknade berättelse om när hon fotade kön till julbordet på Ikea och hånade alla ”fattiga” som år där: sen nämndes inget om hennes barns bravader ochvhur hon förvarat dom men kan förstå varför även om det är lite relevant..

  Någon som orkar förklara vad som är Annas grej med fångarna på fortet?

   Undrar oxå ? är oxå blockad utan att komenterat negativt ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.