Tänk som man kan ändra sig ändå…

Om ni besökte en restaurang, och så råkade servitrisen tappa er mat i knät på er – inte fan hade ni sulat maten i huvudet på henne och dumförklarat henne i ert högsta tonläge där på restaurangen framför andra gäster? Och inte skulle de andra gästerna då ”hoppa på” tåget och påpeka andra saker de stört sig på hos denna servitris? ”Ja jag spillde på duken när du hällde upp mitt kaffe, värdelös är du!!!” – ”Har du inte lärt dig att man serverar från höger sida? Fy fan varför jobbar du med detta om du inte har en aning om vad du gör? PINSAMT!!” Ett sådant scenario hade ju förmodligen aldrig hänt i verkliga livet? Men här på bloggen händer det för ofta för att bara vifta bort det nu. Bloggen ger mig ångest, ont i magen och stämning är verkligen inte trevlig här inne.


Om ni besökte en restaurang, och så råkade servitrisen tappa er mat i knät på er – inte fan hade ni sulat maten i huvudet på henne och dumförklarat henne i ert högsta tonläge där på restaurangen framför andra gäster? Och inte skulle de andra gästerna då ”hoppa på” tåget och påpeka andra saker de stört sig på hos denna servitris? ”Ja jag spillde på duken när du hällde upp mitt kaffe, värdelös är du!!!” – ”Har du inte lärt dig att man serverar från höger sida? Fy fan varför jobbar du med detta om du inte har en aning om vad du gör? PINSAMT!!”

Ett sådant scenario hade ju förmodligen aldrig hänt i verkliga livet? Men här på bloggen händer det för ofta för att bara vifta bort det nu. Bloggen ger mig ångest, ont i magen och stämning är verkligen inte trevlig här inne. // Dasha Girine

Det här skrev Dasha Girine i sitt sista blogginlägg, där hon berättar om klimatet där inne och hur det fått henne att lägga ner bloggen. 
Hon ger ett exempel med en servitris, och hur ingen skulle bli aggressiv eller idiotförklara en i serveringspersonalen om de gjort fel.
Ni vet, så där som Dasha ondgjorde sig över personalen på Joe and the Juice när hon var missnöjd med en smoothie.
Tänk, nu har Dasha blivit ett livs levande troll som vandrar Stockholms gator och beter sig vidrigt mot både servicepersonal och ”vänner”.
Om du inte hängt med, klicka här.

Tack för tips! 

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är ju inte riktigt det hon skriver, du missar poängen. I servitrisexemplet skriver hon att fler kunder hakar på för att säga hur värdelös hon är. Hade en person kritiserat henne är det en sak men det är när sedan flera personer hakar på det blir illa.

    Vän av ordning vill påpeka att det är skillnad på att en restaurang/cafe serverar mat med dålig kvalitet och att en servitris är klumpig.

    Men ja, jag ser också ironin i det hela.

    Har lyssnat på alla avsnitt av ord och alla visor, och för mig uppfyller Dasha exakt alla fördomar jag har om tjejer från Sthlm. Jag gissar på att podden är nerlagd inom 8 månader.

      Dasha missar poängen helt och är helt ute och cyklar.
      Men förstår inte vad Stockholmstjejer ska ha med det och göra?

        Att Dasha inte känns unik i sitt beteende utan att hon är som ”alla andra” i den miljön hon lever i.

      Inte alla tjejer från Stockholm :((((

      /Stockholmstjej

        Haha nej men alltid så konstigt att dra in en hel stad i när en person beter sig illa. Förstår liksom inte det behovet att behöva dra ner och dissa folk för att höja sig själv.

      Kan säga att som infödd Stockhomare ser jag betydligt värre attityder hos inflyttade tjejer.

        Kan säga om inflyttad stockholmare att jag får mest skit från de som hävdar sig vara infödda stockholmare (krävs 3 generationer för er alla som sluppit uppleva denna påtvingade hierarki).

        Så för att slippa att stockholmare låter som ”inte alla män”-män, ska vi säga att det är lite mer av ett osäkert nyrikt beteende istället?

          Fattar inte riktigt vad du menar haha. Räknas jag som ”inflyttad Stockholmare” för att mina föräldrar växte upp i en annan stad innan de flyttade till Stockholm, även om jag själv aldrig bott någon annanstans?

            Sjukt nog enligt de renlärda ?
            Själv tycker jag inte det.

              Alltså tycker att du ska kunna säga att du är infödd stockholmare

              Hahaha ja alltså jag bryr mig egentligen inte för jag tror aldrig jag hört/använt uttrycket ”infödd Stockholmare” själv. Däremot svarar jag ja om någon frågar om jag ”är från stockholm”, har liksom aldrig bott någon annan stans ?

              Räcker det med en förälder och morförälder, eller måste det vara alla fyra?

        För mig som inte bor där är det rätt oväsentligt om man är inflyttad eller född i sthlm.

      De drygaste ”Sthlm-tjejerna” jag känner är inte ens från Stockholm! Halmstad, GBG och Linköpings finestttt 😉

    OT Varför har exonph beef med Sanna G? Har jag missat något?

      Sanna har anmält henne för förtal, tror det är flera gånger dessutom

        Och vad har det gett för resultat?

          Ingenting, anmälningarna har lagts ner. Som nedan skriver är Sanna väldigt oskön och förändrad sen hon flyttade till Stockholm och började hänga med influencers

      Du kan ha missat att Sanna är rätt oskön numer.

        Följer henne inte längre av angiven anledning, så undrade därför 🙂

      Är det inte för att exonph hintat om att S.G haft en trippel? Med en av våra största flunsor

        B.I.?

          Yes

        Var innan dess också.

        Det hände inte, men eventuellt så kan vi säga att alla stod och flirtade men en person/kvinna blev för berusad så obv hände inget

      Var kan jag läsa mer om detta?

      Åh varför i hela friden åker Sanna G på midsommarfirande med en massa andra influenser? En normal människa med barn firar det väl med sin familj? ?

        Hade du påpekat detta om det var John som drog iväg med ett gäng polare?

          Ja det hade jag gjort, har man barn och familj och väljer party före barn/familj på midsommar så är det nog inte alla hemma tror jag…

            Men snälla. Man måste inte va med sin familj/barn hela tiden. Midsommar kanske inte är nåt speciellt för dem och en stor fest kändes roligt?

    Eh, sådär beter sig folk hela tiden mot kundservice. Både irl och digitalt. Men kul att hon tror att bara influensers blir trakasserade på jobbet.

    Är det inte lite så att stämningen i ett kommentarsfält grundar sig lite i och på hur bloggaren är?

      Inte här inne.

      Jag håller med. Syns väldigt tydligt på Youtube, en konfliktsökande/trollande Youtuber har ofta en följarskara som kopierar beteendet alternativt dras till det och skapar ett allmänt dåligt rykte för hela gruppen.

    Så Dasha som betedde sig riktigt illa och lekte diva mot personalen på Joe and the Juice, drar nu på sig offerkoftan och vill att man tycker synd om henne?

      Svårt att dra på någon offerkofta tre år senare. Hon la ner bloggen 2020.

    Exakt vad jag tänkte också. Men hon kanske närmast förväntar sig en kram och hurra när hon varit så där arg som ett bi. Det lilla jag greppat nu så verkar hon ha någon beteendeproblematik alternativt aggressionsproblematik. Kanske hon skulle söka?

    Med tanke på Dashas drygerier på sistone så skulle HON kanske sulat maten på servitrisen.

      Precis! Är det någon som skulle gjort detta så är det just hon. Fattar inte vad hon svamlar hon.

    Slutar hon med bloggen nu alltså? Visste inte ens att hon hade en.
    Sluta med resten också, tack

      Hon la ner den för tre år sedan.

    OT vad sjutton har Charlotte Perrelli gjort med sitt utseende? Gick in pga kommentar om hennes midsommarkrans och jag känner inte igen henne alls

      Gick in och kollade. Hon ser väl ut som vanligt eller?

      Hon använder filter. Väldigt mycket. Såg henne irl för ett tag sedan och hon ser INTE ut som hon gör på sin Instagram.

        Såg du lotta på Liseberg, som filter

      Haha gick också in och kollade. Kransen var faktiskt crazy, men hon såg ut som vanligt tycker jag?

        Ganska säker på att hon gjort ögonlocken. Och det ser ut som hon har nya tänder. Igen.

      Hon var med på Lotta på Liseberg och ansiktet är helt stelt och utslätat av filler och botox. Hon behöver inte använda filter för hon är filtrerad IRL.

        Jag var på samma flyg som henne som när hon kom hem från sitt bröllop för många år sen. Kan vidimera det där. Det märks att hon är fixad och har ett konstant filter.
        Men gör det henne glad så..

        Bara hon inte är som en exvän till mig som konstant och oinbjudet berättade för mig vad jag borde operera för att göra mig snyggare. Nej, hon slutade inte när jag sa till och det var endast en av anledningarna till att vi inte är vänner idag…

        Hon behöver en ny make-up artist oxå

      (OT just här men hon har definitivt gjort något. Gissar på ögonlocksplastik. En ganska vanlig operation även för icke-kändisar som är lite äldre).

    Men det är ju skillnad på folk och folk. Influencers ska man bara hylla och skicka hjärtögon till, vanligt folk kan man göra lite som man vill med. Det är sen gammalt.

      Oj, det har ju aldrig gått bra för det företaget. Dashas AB går väl inte heller lysande, hur har de råd med en stor lägenhet på Östermalm?

        Pandy har gått i konkurs.

          Kanske är därför hon är mer aktiv på influencerfester numera? Ett sätt att dra in pengar

          Du berättar att Pandy har gått i konkurs under en länk som berättar att Pandy har gått i konkurs? ??

      Om man haft en omsättning på 27 miljoner och ändå går back 4 miljoner undrar man ju hur mycket pengar de plockat ut varje månad. Ett städ/flyttföretag har ju inte enorma omkostnader tänker jag. Står ingenting på deras hemsida eller Instagram att franskt om konkurs. Och finns ändå ett inlägg från 13:e juni

    OT –
    Jag har äntligen möjlighet att unna mig bra hårprodukter igen efter ett år som student och knaper ekonomi. Imorgon får jag en bra lön och vill då beställa schampo, balsam, inpackning och värmeskydd.
    Vad är era tips? The Every? Kerastase? Joico? Eller något annat! Skulle bli så glad om ni har några tips!

      Köp ett riktigt bra djuprengörande schampoo, kan rekommendera Olaplex där. Och sen en bra hårinpackning, använt Keune nu senast som var riktigt bra 🙂 Värmeskydd i sprayform från Lernberger är toppen. Kan sprayas direkt på torrt hår. Jag gillar även R+Co’s produkter överlag.

        Davroe har ett riktigt bra djuprengörande schampo.: DAVROE Clarify Deep Cleansing Shampoo.
        Tänk på att alltid köpa silikonfria hårprodukter.

        Använder aldrig ett djuprengörande. Aldrig behövt. Gårchos frisör regelbundet och behövs inte

      NIOXIN! Så bra

      Oribe är bra på de flesta produkter.

      Beror helt på vilken hårtyp du har.

      Olaplex, finns inget bättre

      Davines har de mest kvalitativa produkterna jag någonsin använt! Speciellt deras balsam och inpackningar är magiska. Ta den serie som bäst passar dina behov. Om du bara vill ha mjukhet glans och stark god doft ta oi serien.

      Olaplexinpackning plus Redkens blåa schampoo o balsam för långt hår

      Som andra säger så är olaplex bra, särskilt nr 3 (inpackningen). Däremot så passar schampot inte alla. Jag använder numera bara olaplex schampoo var 2-3 tvätt 🙂 jag har skandinaviskt hårs dvs tunna strån och inte jättemycket hår, så mitt hår blir jättefett om jag använder det för ofta.

      Annars så är K18 den bästa inpackningen som finns!! Om man använder den rätt. Dock så dyr.

      Från en hårnörd deluxe.
      Vad som är bra för DIG beror på din hårtyp, hur du vill ha ditt hår och vad ditt hår utsätts för. Jag kan använda en svinbra produkt som gör underverk på mitt hår men som inte alls funkar för dig. Du kan också köpa svindyra produkter, 7 olika steg, ska passa perfekt för ditt hår. Men så använder du dom ändå fel eller gör något extra som totalförstör ditt hår å alla pengar du lagt är bortkastade.

    Roligt exempel med tanke på att hon med största sannolikhet inte har en susning om hur det är att jobba inom service

    OT
    BI ska tydligen ha sovit endast 2,5 tim/natt i 7 dygn nu. Hur klarar man sig med så lite sömn under en vecka? Kan man verkligen vara så pigg eller är sömnbristen något som personen hittar på för att få uppmärksamhet?

      Tror ni inte det kryddas friskt för att göra sig själv mer relevant/intressant/tokig?

      Vem?

      Och nej, det är inte bra för kroppen med så lite sömn och kan bli farligt om det får pågå.

      Vissa sjukdomar kan dock göra att personen inte känner av behovet av sömn, fungerar ändå, och kör in i kaklet.

        Vill inte skriva ut namnet. Personen har initialerna BI och är en person som det skrivs mycket om.

          Alla förstår vem du menar.

      Hon kan ha sovit dåligt, men knappast bara 2,5 h /dygn i en vecka.

      Hur mycket sover hon på dagen då?

        Personligen tror jag att det är svårt för henne att få 6-8 timmars sammanhängande sömn dagtid, speciellt med tanke på alla uppdrag som verkar utföras dagtid.

    Kroppen lider ont av så lite sömn, men hjärnan den kan plötsligt bara börja bete sig besynnerligt. Och en person kan ta sig till de mest konstiga saker. Risken för att skada sig själv är rätt stor i det läget eller att man får raseriutbrott för att man förstår inte var man är eller vad man ska göra. Inte alls bra.

    Någon som vet varför Stephanie o Dasha inte umgås längre? Dom hängde ju hela tiden förut, i och för sig är ju steffi bff med forni som inte verkar gilla Dasha

      Ja umgås inte Steffi och Dasha längre? Varför umgås inte Forni och Dasha?

        Nej dom umgås inte alls, gillar/kommenterar inte varandras inlägg längre. Förut hela tiden, vet ej exakt varför men hört att forni inte är ett fan av Dasha. Har för mig de var något med hennes kille när dom blev ett par men kan ha fel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.