589 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har lämnat livet i Sverige och flyttat till Australien för gott! Startade en YouTube-kanal häromdagen och igår la jag upp min första vlogg härifrån ? SÅ nu vill jag höra; vad uppskattar ni att se och vad står ni inte ut med i vloggar?

      Tittar bara på matrelaterade klipp. Mkt hälsosam mat.
      Allt som inte handlar om mat klickar jag bort fort som satan.
      Lycka till med allt och hoppas det blir nice i Australien.

      Jag gillar typ att se när man äter mat ute/handlar i matbutiker och att sen få veta vad det kostade i svenska kronor ? Jag tror TikTok hade funkat bra för dig, många gillar ”utomlands tiktoks”, tror det är enklare att lyckas få följare där än på youtube. Men du ska såklart göra det du känner för ?

      Det beror nog mycket på person, personligen tycker jag att matcontent är fruktansvärt tråkigt. Jag uppskattar vloggar, men tror det blir som allra bäst om du satsar på något du själv tycker är roligt.

        Detta! Folk känner glädjen när man skapar något för att det är kul och man gillar det.

      Gillar att kolla på renoveringsvideos, allt som har med inredning och matlagning att göra, och så när youtubers filmar vad det gör om dagarna. Handlar, går på stan, åker på äventyr. 🙂 Allt möjligt.

      Jag tänker att det är spännande att ta del av lite allt när det är ett helt annat land med såpass stor kontrast till Sverige.
      Det som Anonym 20.04 skrev med att handla och jämföra priser med svenska priser lät roligt tex.

      Oh prenumererar!! ?

        Men gud, tack! Det gjorde min dag! ☺️

      Jag älskar att se folk som städar!

      Klickade mig just in på ditt namn och såg er första er vlogg, Sååå häärlig!! Vill se mer om Australien och av er, ni var så roliga haha

      Så vad heter kanalen?

        Cindy och Jimmy ? Om man klickar på mitt namn så kommer man rätt in till den

      TACK för alla svar. Tar till mig allt. Vilken tur att vi redan filmat matlagning här, och att min pojkvän älskar att städa så att jag kan filma honom då haha ?

      Jag gillar att följa vardagslivet, typ när man går upp, går och handlar, jobbar osv.

    Fy bubblan vad kvavt det är!
    Hur har er sommar varit hittills?

      Min sommar har varit toppen hittills. Har gått över till heltidsvikariat på jobbet där jag timanställd under terminerna. Har en helt ny roll under sommaren och trivs så himla bra. Någon ledighet blir det inte, men det gör mig inget då helgerna räcker gott. Hoppas du har en fin sommar Flundra!

        Belle
        Åhh vad roligt att höra!!
        Den har varit bra till och från. Den kan bara bli bättre.

          Frågar genuint nu, och inte med avsikt att vara dryg, men varför skriver du alltid namnet på den du svarar, trots att det framgår av svaret i sig?

      Bra sommar hittills. Vi har precis fått lite regn och ett par rejäla åskstormar så nu går det att andas ute ?? Har fått reda på att jag är tidigt gravid så det blir sommarens mysiga lilla hemlighet mellan mig och min sambo innan vi (om allt går som det ska) berättar för alla i höst ❤️

        Palmen
        Vi hade åska i går men det var ingen riktig urladdning. Jag hoppas att allt går vägen med det lilla solskenet.?

      Hmm rätt bra. Inte varit för varmt och jobbet har någorlunda flutit på (fast fullt upp nu innan semester). Upptäckte jag var gravid typ dagen efter att ha skickat en egenvårdsremiss för fertilitetsutredning. Tror ändå det blir ytterligare ett missfall, så är mest lite grinig jag inte kan dricka kaffe och vin istället för att vara glad… Men men, ser fram mot semester snart!

        Håller tummarna för dig!

          Tack <3 Haft spottings sedan start och i övrigt inga symtom så känns precis som mina tidigare graviditeter jag förlorat….

        Mila
        Du får dricka saft ur vinglas med isbitar.
        Håll ut, snart är det semester.

          Kombucha är ett okej alternativ, ur vinglas hehe! 🙂

      Hade sjukaste panikattacken nyss, antagligen just pga värmen? var jätteobehagligt, jag får som klaustrofobi i kroppen när det är såhär varmt. Är det fler som får liknande?

        Fy vad jobbigt 🙁

        Jag har också känt lite panikkänslor, är gravid och extremt andfådd och den kvava luften gör det så mycket värre. Värst blir det när jag ska sova, då ligger jag ju i tystnad och har lite för mycket tid att tänka på andningen..

          Åh vad jobbigt! 🙁 lider verkligen med dig, det måste vara jättejobbigt att andningen påverkas. Hoppas verkligen att den svala luften som SMHI har i sin prognos drar in efter helgen…

        Jag får! Verkligen en klaustrofobisk känsla. 🙁 Brukar försöka att snabbt ta en kall dusch, iaf duscha ben och fötter, så svalnar man snabbt en liten stund.

      Rätt värdelöst. Jobbat så mycket att jag missar den bästa tiden på året; maj och juni ?

      Här vid medelhavet är det varmt, kvavt och mycket fuktigt på samma gång. Men det får man räkna med sommartid ☀️

      Längtar ihjäl mig efter semester då jag är så fruktansvärt trött. De senaste två-tre månaderna har varit vidriga. Känns som att jag försöker röra mig i trögflytande kola ungefär.
      Men mitt i allt detta är mina frukostar på balkongen under tidiga morgnar väldigt njutbara. Det är sommarfrid.

        Finns knappt nåt bättre sätt att starta dagen, god, gärna låång frukost utomhus. Frukost är dagens bästa mål om du frågar mig, älskar! Men detta med att det känns som att röra sig i ”trögflytande kola”, känner igen det lite och för mig var det låga sköldkörtelvärden, kanske kan vara värt att kolla, bara ett tips i all välmening.

      Jag har AC. Lyxlivet.

      Spelat en massa tennis och varit på Bruce Springsteen so far, semester om 6 arbetsdagar. Så hittills ändå bra, blir bättre❤️

    Får reklam för kylfiltar. Har någon testat och är ni nöjda? De verkar ganska dyra, runt 700kr, så hade helst velat höra vad någon tyckte, och gärna om någon köpt från en mer seriös sida än reklamen jag får?

      Inte riktigt det du ber om, men jag tjuvlånar min hunds kylbädd ibland för att svalka mig när han sover någon annanstans. Billigare än 700 kr iaf ?

        Aah smart, kanske får kolla på filtar åt hundar då.

          För att spåna vidare på alternativa tips; på Ikea har dom en ”vetekudde” fast det är körsbärskärnor i. Lägger den i frysen, sen lägger jag den runt nacken eller har den i famnen. Tycker det hjälper bra faktiskt. Sen är den magisk vid tex mensvärk! Eftersom det är stora kärnor och inte små korn så hamnar inte allt i ena änden av påsen.

            Det lät intressant, måste köpa ny vetevärmare och ska förhoppningsvis till grannstad med Ikea snart (vad skönt de som har Ikea i samma stad).

            Toppenbra tips! Jag kör liknande fast jag har en värmeflaska mot mensvärk och sånt. Nu när det är så varmt fyller jag den med kallt vatten istället för varmt vatten och så kyler den av mig en stund.

      Jag har funderat på samma, men inte hittat trovärdiga omdömen. Så om nån testat så dela mer er 🙂

        Och sidorna verkar så ”sketchy” också…

    Någon annan som också hatar att fylla år? Inte just pga att man blir äldre utan för att man inte gillar uppmärksamheten/stå i centrum typ

      Man behöver väl inte stå i centrum och få uppmärksamhet om man inte vill? Jag brukar beställa pizza med min kompis, så delar vi en flaska vin och ser skräpteve. Sen firar jag med min syster och hennes barn, bakar en tårta med barnen och blåser upp ballonger. Klart. Vill man kan man göra även mindre än så.

      Hatar det också för jag är så ensam. Och då blir jag extra påmind då ingen gratulerar eller hör av sej. Värsta dagen på året numer.

        Samma! Hatar förväntningar på att man ska ha fylla jämt fest- har liksom inte så många att bjuda. Så då skiter man i det för man vill inte att alla ska se ju lite kompisar man har. Å då får man ännu färre, eller ja inga nya iaf. Så känner jag när jag fyller år, himla sköj.
        MEN jag gillar dock ändå att tex få present, frukost på sängen, helt enkelt bara en dag när jag får välja (lättast om det är på helgen då va sjätte år eller vad det blir ? ) En fika på stan, eller att hela familjen måste bada eller gå i skogen och plocka svamp- det är MIN dag!
        Mitt tips efter denna rant är alltså reclaim your birthday! Se det som en dag som är helt din egen, där ingens förväntningar, åsikter, tankar, önskan, vilja osv räknas, du gör vad fasen du vill själv eller i sällskap, skit samma! Fan hoppas du fyller år snart och kan testa detta, vilken himla bra dag du kommer ha!

          Känn inte så! Jag firade 30 nyss, bjöd två kompisar, beställde mat och spelade sällskapsspel. Vid 23 gäspade alla och vi rundade av. Jättemysig och vem bryr sig om någon annan tycker att det är för få vänner på festen? Som du säger, det är din dag och du firar hur du vill. Stort, litet, inte alls, ensam..

            Själv blir jag bara lättad av att komma till en liten bjudning med bara några få, för jag tycker det känns mycket enklare och mer presitgelöst än att umgås i stora sällskap, där man förväntas mingla. Om man är bara några stycken, kan ju alla prata och ingen behöver känna sig utanför, det blir oftast mycket trevligare.

              Vore glad om jag hade ens En vän att fira litet med.

      Jag gillar att fylla år, men tycker det är lite skämmigt att bli sjungen för? vad gör man när de andra sjunger? Tittar man på sångarna så känns det rätt stelt, men tittar man inte på dem så är man ju otrevlig? Äääe jag vet inte, jag äter gärna tårta dock men skippa sången ?

        Jag hade 40-års fest förra året för runt 25 personer och det var ingen sång. Jag vill inte att folk ska sjunga och hålla på. Inga tal mm utan bara rakt in i kaklet.

      Äh, bara att de till att dricka lite alkohol så känns det inte så pinsamt längre. ?

      Jag gillar inte att fylla år pga bristen på uppmärksamhet….. ser facebookvänner få 80, 90, 100, 150, 200 grattismeddelanden. Jag får ca 20-25 och 3 sms typ. That’s it. Löjligt att tänka på sånt men jag känner mig ensam av det.

        Jag har tagit bort min födelsedag på facebook för att jag inte ville att folk skulle se att typ ingen grattade….

          Och tar man bort så är det ju bara de som bryr sig som grattar. Har svårt att tro att alla de där 200 skulle gratta om de inte blev påminda om födelsedagen av Facebook. Hur ärligt är det ens då?

            Nä absolut, men faktumet att de som bryr sig om mig nog för att skriva är så få, det gör mig ledsen och jag SKÄMS! Fattar att många inte har nån, men jag känner mig misslyckad och dålig som inte har fler än de jag har. För det beror på att jag uppenbarligen är fel på nåt sätt, jag är inte tillräckligt bra för att ha vänner, det skäms jag över och vill inte att folk ska räkna ut. Ja jag är lite komplicerad

            Just därför en god idé att ta bort notisen om ens födelsedag. Eller vad menar du egentligen?

        De flesta brukar få grattishälsningar av ungefär 1/3 av sina Fb-vänner.

    Efter att Linn visat alla tecken på att vara singel medan Simon visat upp deras vanliga familjeliv så verkar det onekligen vara slut nu.Att vuxna människor växer ifrån varandra och att det kan ta tid att hitta rätt säger jag inget annat om, men får en klump i magen av att barn är inblandade. Nya fadersfigurer vartannat år och barn med varenda en. Det kan inte vara lätt för barnen att knappt hinna lära känna en bonuspappa innan en ny introduceras, för att inte tala om problematiken om en pappa skulle vilja eller behöva flytta till en annan stad. Jag tvekar inte en sekund på att Linn älskar sina döttrar, men hon sätter knappast deras bästa i första hand. Simon som verkar ha varit en fantastisk pappa och bonuspappa flyttade väl dessutom långt för Linns skull?

      Han bodde i Örebro och spelade hockey i Lindlöven när dom träffades.

        Så långt flyttade han. Flera kilometer.

          Och – lägg inte någon skit på honom, för att hon som vanligt gjort slut.

            Så är det väl inte. Var väl hon som blivit lämnad? Åtminstone förra gången iallafall

      Varför engagerar du dig i andras privatliv?

        Jag vet inte hur mycket privatliv vi pratar om när livet i fråga exponeras för 100k följare.

          Fast hon har ju inte nämnt något om hur deras relation ser ut i dagsläget? Du gissar ju bara

      Var ser du nån bekräftelse på att de gjort slut??

      Men snälla du följer henne på instagram. Du har ingen aning om hur deras förhållande är. De firade ju midsommar ihop och stod tätt intill varandra på midsommarbilderna samt var det bara typ två veckor sedan hon skrev finaste ❤️ Eller något liknade på en bild tillsammans med honom och dottern.

        Nej helt sant. Jag baserar det på att hon tagit bort hans namn från biografin och i princip alla bilder med honom från flödet, helt exkluderar honom från sitt content, önskade glad midsommar från sig själv och döttrarna utan att nämna Simon, samt att Simon verkar ha åkt till Luleå och i samband med det har tagit bort hennes namn från sin biografi. Men bekräftat är det inte, nej.

          Nej hon bekräftar ingenting? Sorry men du låter helt besatt och galen ???

            Det är ändå starkt att kunna fastställa en persons personlighetsdrag utifrån ett alias och några kommentarer. Du måste vara en hejdundrande begåvad människokännare.

              Jag vet tyvärr inte vilka de är men annars hade jag gärna diskuterat deras privatliv med dig. Det är alltid roligt att höra hur andra tänker kring en given situation.

              Därför jag glor på BRAVO. Det som man ser behöver ju inte vara på riktigt. Det är ju principen kring beteendet som just uppvisats som ger mig stor glädje att diskutera. Jag är inne på halva 10 säsongen av Vanderpump nu. Lala blir bara mer och mer obehaglig. Undrar om hon tar något.

            Besatt och galen? Detta är bloggbevakning och om du inte vill bidra till tråden, fortsätt skrolla. Vi kan spekulera om vi vill

          Haha hon gör ju bara det för att folk ska spekulera och att hon ska få fler följare.
          Iofs vore det ju högst rimligt att det är dags för man nr 4 snart! En del är verkligen beroende av ”nykär” känslan. Och tror att kärleken är död bara för att man inte är nykär längre. Det bästa är att skaffa barn när den känslan är borta. Då vet man om allt är på riktigt…

          känns oviktig att veta om dom har gjort slut..

      Hon skriver wifey-poäng i sista storyn på Instagram så du kan nog koppla av.

        För att hon vill bli en wifey till nån. Klart det har hänt något om han är borta från bion och alla bilder raderade?

      Tingeliiiinn är ju också lite av en wannabee hon kanske helt enkelt försöker dra upp antalet nyfikna följare och köra en ”Gabjossan” ?

    Vem tippar vi på kommer ha den mest anskrämliga outfiten i helgen på Gärdet ?

      Lisa Borg. Garanterat.

      Vad händer i helgen på Gärdet?

        Lollaplaooza

      Vet inte, men vad har man på festival iår? Är det denim, metallic, höga strumpor med gympadojor, nakenkläder, virkat? Är det trenderna, eller vad tror ni? P.S Jag basic girl gissar

      Felicia aveklew

      Hannalicious

      Anty brukar väl leverera såna ?

    ”TW” – familjeliv/förlossning

    Jag går i de sista veckorna med andra barnet och orkar typ inte göra mycket mer än att känna efter symptom och läsa om andras.

    Har sedan igår kännt som ett ”pirrande” i hela magen, nästan som att man är jättenervös eller som att man är väldigt dålig i magen, haha. Sen får jag då och då som en känsla i magen att jag måste göra nr 2 nästan som att det skulle vara diarré men sen är det inte säkert att det kommer något alls…

    Så frågan är, bara för skojs skull, om någon haft liknande (eller nåt annat lite knasigt) som symptom innan FL startade igång?

    Undrar också om det är någon vars andra/tredje förlossning som startat med vattenavgång ifall första förlossningen inte gjorde det, utan startade med värkar?

      Såg att fråga 2 blev jätteotydlig: alltså, min första FL startade med värkar och de fick sen ta vattnet på sjukhuset. Så jag undrar om någon också haft så med första (alltså spontan start med värkar, inget vatten) och sen spontan start med vatten vid andra förlossningen?

      Andra förlossningen startade med värkar och barnet kom ut samtidigt som vattnet gick ? I rekordfart, kan tilläggas.

        Haha exakt samma för mig?

      Haha tänkte just på dethär med att bajsa innan förlossningen! Mitt andra barn fick jag sån jäkla diarré i samband med värkarna hemma, så jag satt på toa och tog värkarna där och poopade konstant mellan ? Det är väl kroppens sätt att rensa ut inför jobbet kanske? Att värkarna liksom trycker ut allt ur tarmarna innan det är dags för att man ska kunna jobba bättre och slippa skita ner sig då, bättre att få det avklarat innan? Så det kanske är såna känningar du har, din mage gör sig redo att föda utan bajs! Var glad för det, ingen vill ha en shitshow när man föder….?

        Shitshow här ???‍♀️
        Känner dock igen det där med bajsnödigheten som första tecken ( har mina kompisar berättat då)

          Även utan värkar? ? har inga värkar än, bara sammandragningar

            Ändålängeja! Snälla uppdatera här om du börjar ???, är på riktigt lite pepp på att ev följa en pre förlossnings poopsession live här ikväll!!! (Har inte råd med Netflix etc)

              Hahahaha är du ironisk? ? hard to tell. Tror dock inte nåt kommer starta ikväll tyvärr. Har noll värkar.

                Ja jag skojade, fan va taskig humor jag har? Lycka till med allt, enjoy the ride ?

        Att sammandragningar kan påverka tarmarna är väl för att de ligger så nära varandra. Är inte det ofta tarmen kan påverkas av mensvärk också.

          Japp, mensbajs! Det blir iallafall fart på min mage i början av mens 😉

      Ja, hade så innan det satte igång, i några dagar eller kanske var det en dryg vecka ungefär. Det var det enda ”symptomet” egentligen förutom att jag även kände mig ovanligt lugn och lycklig i ett par dar innan det satte igång.

    Letar efter onlinekurs eller bra youtube-konto för att lära mig skissa. Finns ca 1 miljard att välja på så jag chansar och hör om det är någon som har en bra att tipsa om för en absolut nybörjare.

      Många gör reklam för sidan skillshare där de lär ut det mesta.

        Ja jag har kollat där men även där finns tusentals så jag hade hoppats på att någon kunde tipsa om någon speciell som är bra? men tack ändå ?

    Jag och min familj ska åka på en charterresa nu på tisdag. Planet går 6.55 från Arlanda. Enligt deras hemsida om när man bör vara på flygplatsen så säger den 3 timmar innan. Vi har planerat att ta flygbuss som är framme lite drygt 2 timmar innan. Vi tar den första bussen som går så behöver vi åka tidigare så blir det väldigt krångligt. Någon som rest från Arlanda tidigt på morgonen nyligen och kan svara på om det räcker med 2 timmar innan? Tycker 3 timmar låter extremt, har laddat ner appen och har inte varit några köer i säkerhetskontrollen hittills, själva incheckningen tar väl inte så lång tid? Har inte rest sen 2016 så känner mig lite ringrostig.

      Jag jobbar på Arlanda. Inte med charterflyg iofs men 2h innan bör verkligen räcka. Kolla på resebeviset hur lång tid innan avgång incheckning stänger. Arlanda har ny säkerhetskontroll nu där det går fort och smidigt

      Nej, jag tror det kan räcka med 2 timmar.

      Checkar ni inte in online innan? Och skriver ut bagagetaggarna själva och bara lämnar in bagaget? Reste nyligen med Ving från Malmö och det var en enkel procedur.

        Jag är så lost när det kommer till sånt, känns krångligt på något sätt? Eller är det enkelt att checka in i förväg?

          Det är jättesmidigt att checka in online. Vilket bolag reser ni med? Har ni ingen app?

            Vi reser med Tui och jag har appen. Men behöver man fylla i massa om resenärerna om man checkar in online? Vi är 8 pers som reser på samma bokning.. Och om man checkar in online behöver man bara checka in bagaget på flygplatsen sen? Vet inte om jag hinner skriva ut boardingkorten heller, känns för osäkert att ha de bara i mobilen om något skulle hända.

              Om alla namnen står på samma bokning bör ni kunna checka in online via appen. Kolla med Tui, kanske boardingkorten skrivs ut samtidigt som bagagetaggarna. Så gör Ving.

                Menar alltså att bagagetaggarna skrivs ut på flygplatsen ?

                  Jag checkade in oss ? Skulle egentligen bara kolla hur man gjorde, trodde det skulle vara fler steg men tydligen inte. Men hur vet de att det är rätt personer som kommer till flygplatsen om man checkar in online? ? För om man checkar in på plats brukar de ju alltid kolla passen och sånt. Så antar att vi bara behöver skriva ut bagagetaggarna och lämna av bagaget i bag drop. Är det krångligt? Ska aldrig mer vara ansvarig för en sån här stor bokning känner jag..

                    De kollsr passen när ni lämnar bagagen !

      Går allt som det ska så räcker det absolut ? Det är ju med lite marginal ifall något skulle krångla.

      Jag var där med drygt en timmes marginal förra veckan och checkade in bagage. Det gick bra men var lite på gränsen till flygbolagets regler.

      Tre timmar är extremt, men det gör Swedavia för att friskriva eventuellt (o)ansvar ifall någon skulle följa deras rekommendation och ändå missa sin avgång. Ta deras rekommendation med eget sunt förnuft.

    Ge mig allt skvaller/info ni har om Nuskin! Varför börjar man sälja Nuskin? Tjänar folk på riktigt mycket pengar på det? Hur orkar man leva i den bubblan? Hur blir man rekryterad osv. Genuint nyfiken då en bekant börjat sälja men går runt och säger att hon ”startat eget” och är ”lyckligare än någonsin” och blablabla. Försöker förstå mig på henne och själva *företagandet* men ser bara något som är svårt att tjäna pengar på, speciellt utan att bli helt inne i det (hjärntvättad) och som ärligt talat är rätt B. Finns det några ”nyktra” Nuskin-säljare här? Spill the tea.

      Är det inte ett pyramidspel?

      Haha, jag har även en bekant som börjat sälja. För ett år sen hade hon skuld till kronofogden, så jösses vilken situation hon har satt sig i. ?‍?

      Jag hade en kompis som skulle öde nuskin för länge sen alltså kansle 10-12 år sen. Jag köpte såklart nån apparat som slussade ner serum med elekrovågor typ. Det sjuka är att jag tror den funkade, den lyfte även ögonbrynen om man höll den där! Har tappat bort den såklart, men köpte nyss en annan liknande mojäng som verkade vara en hyfsad nyhet på annonsen-men då måste ju alltså Nuskin vart sjuk tidigt ute med ”tekniken” i sin apparat?

        Sjukt jag har en granne på över 60 som precis nyss köpte en liknande maskin och hon är HELT såld

    Jag klurar på en sak. Jag har skrivit förr om att vi försöker få syskon och att det tagit tid och att jag fått två missfall under tiden. Nu sitter jag i en sits jag inte räknade med från början och som jag inte vet hur jag ska tänka kring?
    Är kluven till om vi ska pausa försökandet en månad pga dels kunna leva under semestern och inte behöva tänka när vi ska ligga, ifall jag eventuellt är gravid och inte kan dricka/äta det jag vill och så visar det sig vara i onödan (syftar på de två veckor mellan ägglossning och bim) plus att min kusin ska gifta sig nästa år och skulle vi lyckas då denna månad om vi inte tar paus, så blir bf precis vid bröllopet. Vi är väldigt nära och jag är tärna så att eventuellt missa det pga födsel gör mig stressad. Samtidigt som vi har försökt snart ett år och jag vill ju inget hellre än att få ett syskon så snabbt vi bara kan. Drömmen om två år emellan är redan krossad men vet inte om det är ”värt” att vänta en månad som lika gärna kan bli ett år till?

      Jag har varit i samma sits och jag pausade allt förutom att försöka bli gravid. Det var mitt prio men tycker verkligen du ska känna efter vad du vill och vad du känner. Vill du pausa så gör det, det handlar trots allt om bara en månad. ?

      Efter att andra barnet tog extremt lång tid att få till så hade jag inte pausat en månad men kanske ta semester och bara ”ligg” när ni känner för det, ät vad du vill och drick. Skulle det råka bli en bebis så kommer allt annat kännas sekundärt (jag var på bröllop två veckor efter att min andra föddes som egentligen skulle kommit två veckor senare).

      Blev själv gravid med barn nr 2 nyligen. Är nu i vecka 9. Har förlikat mig med att jag kan glömma alkohol, nocco och snus under semestern (och bra mkt längre). Däremot mår jag ju så otroligt jävla dåligt. Och det känns väl segt att göra på semestern. Men det va inte heller otippat pga jobbig första graviditet.
      Så bröllop och semester och typ alkohol tycker jag låter som skitsamma. Inte säkert du vill eller kan gå på bröllop som höggravid heller, kan inte skjuta upp det så mycket pga det tycker jag.
      Däremot om du mått piss första graviditeten kanske det kan va värt att vänta en månad för att inte förstöra semestern med att kräkas 10 ggr on dagen och somna kl 19:30 varje kväll.

        Jag har inga problem att vara utan alkohol eller något, jag menade mer att det kommer kännas surt att inte kunna ta ett glas bubbel, eller en öl på balkongen på semestern om det sen visar sig att jag inte är gravid. Jag mådde prima med första barnet från dag ett till dagen hon kom så känner mig inte orolig över det trots att jag vet att varje graviditet kan skilja sig!

          Då har du ju problem med ditt förhållande till alkohol.

            Varför har jag problem bara för att jag vill kunna njuta av en öl på balkongen i sommar? Efter att ha varit utan alkohol senaste 9 månaderna?

      Jag skulle slappna av, ta det lugnt, leva livet och inte stressa 1-2 månader, äta dricka osv det jag har lust med.. det gjorde vi då vi försökte med 2an, blev sedan gravid då vi tog lugnt och slappnade av ..

        Det är så jag VILL göra. Men efter dessa 9 månader känner jag min kropp otroligt bra och har så tydliga ägglossningssymtom varje månad så känns som det ändå blir ”medvetet” typ , att jag vet när vi isåfall ska ligga och inte …

          Tja, du får välja helt enkelt. Fortsätt eller gör uppehåll så att du definitivt kan ta ett glas på bröllopet. Vad mer finns det att säga?

            Jag vill inte ta ett glas på bröllopet? Jag vill inte ha BF samma helg som bröllopet och riskera att missa det.

      Vänta! Bara att du tänker tanken betyder att du BEHÖVER en break! Det är du värd, ta den tiden och paus du behöver för att orka vidare! Utan dåligt samvete! Det är jävligt tufft att vara den som ska offra allt, utstå allt, bli krossad, förändrad, självmedveten med ständig skuld och dåligt samvete. Du har klarat det tilltäckligt länge, nu får du lov att vila faktiskt!

        Vilken fin kommentar! Det är ju faktiskt otroligt påfrestande att vara i detta. Jag tänker nog rätt som funderar på en paus så jag kan leva under semestern!

          Önskar dig en härlig sommmar?

      ”vi försöker få syskon”? Nej ni försöker väl få barn? Märkligt uttryck ju.

        Inte om man redan har ett barn.
        Du fattar väl vad människan menar eller gör du dig dum?

      Ta och kolla upp B-vitamin nivåerna. Det finns ett problem som heter MTHFR att man har brist på folsyra som gör att det kan bli svårt att bli gravid. Jag önskar att jag hade vetat. Fick flera missfall emellan våra två barn och fick inte veta detta förrän min dotter blev diagnosticerad med det. Det finns tester man kan ta – googla!

    Någon som har gått någon kurs inom hr som är på distans som den kan rekommendera? ?

      Blev själv gravid med barn nr 2 nyligen. Är nu i vecka 9. Har förlikat mig med att jag kan glömma alkohol, nocco och snus under semestern (och bra mkt längre). Däremot mår jag ju så otroligt jävla dåligt. Och det känns väl segt att göra på semestern. Men det va inte heller otippat pga jobbig första graviditet.
      Så bröllop och semester och typ alkohol tycker jag låter som skitsamma. Inte säkert du vill eller kan gå på bröllop som höggravid heller, kan inte skjuta upp det så mycket pga det tycker jag.
      Däremot om du mått piss första graviditeten kanske det kan va värt att vänta en månad för att inte förstöra semestern med att kräkas 10 ggr on dagen och somna kl 19:30 varje kväll.

        Fel sorry

    Tips på bra c-vitaminserum?
    Jag har några pigmentfläckar som jag skulle vilja bleka/behandla bort så mycket som möjligt.
    Testade IPL tidigare i år men tyckte bara att det hjälpte första gången och har även fått fler med sommaren (trots solkräm och solglasögon över).
    Är även intresserad av annat som kan hjälpa ?

      Eucerin har en hel anti-pigmentserie med Thiamidol som syftar till att motverka och reducera pigmentfläckar.

        Den är 10/10 verkligen! Jag har dag- och nattkräm plus spot treatment och rekommenderar serien varmt!

      Solskydd med färg är det bästa solskyddet för att slippa pigmenteringar. Bortsett från hålla sig i skugga då/hatt. Minns tyvärr inte så mycket om det men läste hos skonhetsdjungeln på insta om du vill kolla in!

      Jag köpte i en butik med utländska varor en tub med blekning för ansikte. Jättebra och ej dyrt. Värt att kolla alltså i sådana affärer.

        Om en produkt utlovar blekning, kolla ingredienserna väääldigt noga. Ofta är de rent av skadliga.

      Medik8?

      Har testat en hel del och skulle definitivt rekommendera C-glow från Geek & Gorgeous, extremt prisvärd! Skulle säga att den är en dupe på C E Ferulic från SkinCeuticals (som är asbra men sviiiiindyr).

      Men obs på att vad jag eller någon annan älskar inte nödvändigtvis kommer vara lika bra för dig. Olika hud, olika reaktioner.

      Använd på morgon och se till att toppa med en bra spf ?

      Tycker Pixi är bra ?

      Tack för alla tips ?

    Så jag är sjukskriven pga graviditetsbesvär fram till förlossning och har ett par månader kvar. Börjar fundera på att skaffa en Switch för att göra ngt kul de dagar då jag knappt kommer längre än runt kvarteret. Vad tror ni som gillar tv-spel? Bortkastat med pengar? Hinner man spela lite även under föräldraledigheten om man är ensam förälder?

      Ja!! Skaffa! Bebisen sover ganska långa stunder och så småningom kommer han eller hon dra typ två timmar efter lunch eller liknande – då är det playtime 🙂

        Första typ 3 månaderna iaf så har du en massa tid att ligga i soffan. Bebis kan sova på dig och du har kontrollen i handen.

          Vad kul! Tack!

        Det låter lovande! Vill ha kommande mario bros spelet som kommer I oktober. Då kan jag kanske ge mig själv det i julklapp senare 🙂

      Det beror på vad för typ av spel du vill spela.
      Har du en dator qå kan du koppla in en kontroll att spela med och koppla in datorn till tv-n. Om su har en dator så rekommenderar jag sidan steam där de har mängder med spel. En fördel är att om du köper ett spel och spelar 1 timme så kan du få pengarna tillbaka.

      Switch har massor av spel men många är inte bra. Plus att majoriteten av spelen finns på Steam.

        Tänkte först o främst klassiska mariospel. Ville alltid ha ett nintendo förut och skaffade supernintendo senare, men nu funkar ju inte det med moderna tv..sen vill man ju inte längre börja om från början om man dör som man tvingades till förr i tiden. Tack för tips!

          Det finns omvandlare som gör att du kan spela.
          https://cdon.se/hemelektronik/scart-till-hdmi-omvandlare-1080p-p48402143?gclid=EAIaIQobChMIoNjztNfm_wIVG4toCR1aXAMWEAQYAiABEgJ9lvD_BwE

          Annars finns det snes emulator ( googla)

            Vad kul!

              Är glad om jag kan vara till hjälp.
              Om du fixar emulator så kan du spela med en dosa som du stoppar i datorn. Det finns supernintendo dosor som är gjorda för att stoppa in i datorn och spela.

          Finns en prenumerationstjänst via switch, minns inte vad det kostar men typ 100 för ett år? I vilket fall kan man spela massa gamla nintendospel via den, alla Mario tex

      Nej om du har ambitionen att sköta allt hushållsarbete när bebisen sover. Men ja om du skiter i det och vill ha det bra istället (med reservation för att vissa behöver sova bär bebisen sover)

        Finns ju bärsele för att lasta in saker i diskmaskinen och tvätta tänker jag?

          Sant men bebisar genererar ju också ökat mängd hushållsarbete.

          Men jag tycker inte förädraledighet ska kombineras med ambitionen att sköta 100 % av hushållet.

    Jag ska ha en dejt hos mig imorgon och behöver lite råd! Är ganska orutinerad på ”uppstyrt” dejtande. Killen och jag har träffats några gånger tidigare men då har det alltid börjat ute någonstans, nu ska han komma hem på middag hos mig. Jag har bestämt vad jag ska göra för middag men är mer allt runtomkring som jag är osäker på.

    Borde jag sätta på någon random musik som bakgrundsljud? Vi har ett bra snack och det brukar inte bli tyst men är det konstigt för många att komma hem till en helt tyst lägga?

    Ska man ha något att bjuda på efter middagen? Vill inte det ska vara så formellt så att göra värsta efterrätten kändes inte aktuellt men är det otrevligt att inte ha något mer att bjuda på utöver olika dryck?

    Har ni några andra tips och råd till en lite nervig person som sällan har gäster hemma?

      Musik sen småplock

        Pls kom med tips på en lista som funkar! Jag lyssnar knappt själv på musik och har ingen egen lista.

      Det är sommar. Köp glass och jordgubbar?

      En skål godis efter. Eller vill du hade det lyxigare så köp fina praliner/tryfflar som ni kan dela på. Lite romantisk touch på det.

      Helt klart musik! Nån efterrätt behövs väl knappast, det är underförstått att ni kommer ligga tänker jag

        Pls kom med tips på en lista som funkar! Jag lyssnar knappt själv på musik och har ingen egen lista.

        Fast nej.
        Man kan ha en dejt hemma utan att det liggs. Så jävla smaklöst att sätta en sån press. Det kan vara så men behöver absolut INTE vara så. Gud så trist du är.

      Tack för era svar! Att ha glass och jordgubbar hemma och ev lite godis känns inte så dumt. Gällande musiken tar jag gärna emot tips på ”allmänna” listor som funkar som bakgrundsmusik

        Vad sägs om
        push it
        lollipop
        do you think am sexy
        nä skojar bara ?

        30 km/h e en bra lista för lite avslappnad hemmakväll

        Vi brukar säga till vår Google nest att spela ”dinner music” och då startar en från Spotify med lite olika låtar, många äldre amerikanska. Vi kör den när vi har gäster över och inte kommer på nåt annat att lyssna till, eller på fredagsmiddagar på tu man hand 🙂

      Har bara på ngn klassisk spellista i bakgrunden, be honom välja. Säger han ändå att han inte vet vad han ska väljs , så säg ”äsch, ta ngn sommarspellista, typ svensk sommar eller nåt”. Då får man alltid glad men avslappnad musik.

      Sen hade jag kanske gjort en liten bricka med chips och gräddfil/creme fraish med finhackad rödlök o typ röd kaviar att ha som småtugg innan middagen. Serverat en öl eller ngt annat gott att dricka medans middagen lagas.

      Eller typ lite oliver,
      Cornichonger och små ölkorvar?

      Men jag tycker inte alls det är trist att tänka att man kanske ligger efter. Är vi blyga fjortisar eller?
      Kanske inte käka föööör mkt så man blir trött och mätt efter,
      Eller så lättar man upp just med lite jordgubbar och en sked glass. Så blir man pigg!

      Har man träffats innan och käkar middag hemma är det väl knappast ngn press att ha en förhoppning om att ligga. Orka vänta 5-6 dater och så kliclar man inte i sängen alls.

        Röd lök är dumt om det ska hånglas loss sen?

    Hej! Jag tänkte komma igång igen med motionen, efter 8 månader totalt stillasittande känns det dock lite motigt.

    Kan någon rekommendera en klocka man kan få in Spotify på? Skulle vilja lyssna på musik medans jag rör på mig utan att ta med min telefon…

      Apple Watch Cellular-versionen. Min kille har den- då slipper han ta med sig telefonen ut när han springer. Man kan även ladda ner offline-listor till klockan tror jag? Men har aldrig gjort det själv. Tycker AW är fett värt pengarna oavsett! Du kan alltid köpa en SE för en billigare peng beroende på budget.

      Lycka till med allt ??

      Jag kör på Fitbit ?

      Garmin! Jag har en Venu 2S! Garmin har också bättre batteritid än Apple Watch vilket jag uppskattar stort ? Laddar en gång i veckan och kan ha spotify och lagra på annat sätt om man önskar ?

    Snälla hjälp mig. Jag har träffat en kille i cirka 10 månader, han är dock muslim och jag är kristen. Vi har blivit kära och jag har inte känt så här för någon (haft tre tidigare pojkvänner), vår relation är verkligen unik och så speciell. Vi vill vara med varandra men han är rädd för sin familj (han är 26, jag är 23) som vill att han ska vara med en muslim. Samtidigt vill han att jag ska överväga att konvertera (då hade de kanske accepterat mig säger han), jag är inte så extrem i min religion men hade gärna behållt den istället för att konvertera. Är öppen för att lära mig om hans religion men han verkar stängd för min, allt ska vara på hans villkor känns det som. Enligt islam får de gifta sig med judar och kristna, vet därför inte varför han vill att jag ska konvertera. Enligt honom handlar det om barnen och framtiden, dvs att om vi får barn så ska de enligt honom bli muslimer. Jag älskar den här människan så mycket och han mig men vi kan inte vara tillsammans och det gör så fruktansvärt ont. Jag gjorde slut med honom för två dagar sedan då diskussionen om våra religioner inte kom fram till en lösning och vi ältat detta fram och tillbaka i några veckor nu. Hur hade ni gjort?

      Det du gjorde, dvs gå skilda vägar.

        Absolut!

      Hade absolut aldrig någonsin övervägt att vara ihop & skaffa barn med någon som så starkt vill att jag konverterar till en viss religion, eller har ”bestämt” att de framtida barnen ska tillhöra en viss religion.

      Jag är gift med en kristen man från Mellanöstern. Det kan bli kulturkrockar ändå men våra grundvärderingar är samma, tro mig kärleken är
      Blind men skulle aldrig aldrig rekommendera någon med en västerländsk mentalitet att konvertera och bli muslim! Du är
      Kär och lycklig nu men om 5-10 år kommer du gå runt olycklig för att ni inte har samma
      Värderingar, syn på barnuppfostran med mera. Enligt min åsikt är det för långt mellan en kristen och en muslim för att kunna leva lyckliga tillsammans. Relationer är utmanande nog i sig själva.

        Håller inte alls med. Alla muslimer är inte lika, precis som alla kristna inte är det. Många traditioner är också mer kulturella än religiösa.
        Att det skulle vara för långt mellan en kristen och en muslim är bara dravel. De är båda troende, det är grunden. Att det sedan finns olika sätt att utöva sin religion är mindre viktigt. En ateist och en muslim kommer inte att ha mycket gemensamt, men en kristen absolut. Det enda som skiljer är att muslimer inte tror att Jesus är Guds son. Han är däremot en profet.

          Uppenbarligen respekterar inte han hennes tro dock samt låter inte ev barn välja själv.

      Hade lämnat.
      Min man är muslim och att jag är det inte. Har aldrig ens behövt diskutera detta trots att han är praktiserande muslim.
      Tycker din kille är respektlös helt klart. Dumpa!

        Min man är också muslim, jag är det inte. Har aldrig varit ett problem för oss.

      Jag tycker inte att man ska behöva förändra sin tro/religion för sin partner. Det är en dealbreaker i min värld iaf. Man måste få ha frihet att tro på det vis som känns rätt i hjärtat. Det finns jättemånga män där ute som inte kräver sådant av sin partner…

      Nej nej nej. Så många red flags! Jag vill inte förminska dina känslor för de är absolut äkta, men du är bara 23 år gammal. Du kommer 100000% komma över denna personen och träffa en ny som du kommer känna ännu starkare för.

      Tack snälla för era svar. Mitt hjärta gör så ont nu för vi båda tycker om varandra så mycket och vill inte gå skilda håll. Men som ni säger är det honom det är fel på. För jag känner också några som haft muslimska killar som aldrig krävt att tjejen konverterat trots att de är praktiserande muslimer. Tror också han är så rädd för att göra sin familj besviken men då står han inte upp för mig eller oss. Gör fruktansvärt ont för det känns som han var ”the one”, vårt band går inte att förklara. Men vi måste fortsätta vara separerade antar jag. Är rädd för att jag aldrig kommer träffa någon som honom igen eller ha det bandet med någon 🙁

        Förstår det men du är 23, du kommer absolut hitta någon. Och när du gör det så kommer du se tillbaka på hur mycket sämre den här killen var, som faktiskt inte stod upp för dig eller ens accepterade dig för den du är. Låter inte så jäkla speciellt faktiskt.

        Det farliga är att om han ber dig om detta kommer det inte sluta där. Hans familj kommer kanske pressa på/förvänta sig att du vidare ska bete dig på ett visst sätt – kanske kvinnoförtryckande. Akta dig för detta. Jag var tillsammans med en muslims kille (dock ej särskilt troende) och jag såg det inte som ett problem initialt men det slutade med att han visade en riktigt fruktansvärd kvinnosyn (slog mig, psykisk misshandel, etc etc etc) som jag tror kom hemifrån TYVÄRR. Blev därefter inte lika j*kla öppen och chill att dejta någon med en mycket främmande kultur. Sad but true.

          Precis. Jag har bara hört talas om muslimer som misshandlar kvinnor, aldrig svenskar eller kristna. Måste ju vara något i religionen som tillåter detta? Obs nu är jag ironisk, för det är personer som du som spär på alla fördomar. Stolpskott finns överallt, det finns ingen korrelation med en viss religion.

            Testa bli utsatt själv först och se hur det påverkar dina ”fördomar”

        Aldrig ett bra tecken när en kille inte vågar stå upp för en inför sin familj… Det är som gjort för att man ska fyllas av besvikelse.

        Tänk på att han vill förändra dig. Redan idag.

        Praktiserande muslimer som har ”tjejer” är inte praktiserande. Umgänge utanför äktenskap är strikt förbjudet inom islam.

      ???

      Att ta till sig en ny religion är inget snabbt beslut. Varför inte börja med att lära dig mer om islam? Nu menar jag riktig kunskap, inte vad du hör i media eller andras förutfattade meningar. Tror du kommer bli förvånad hur mycket ni har gemensamt.
      Att ni har en bra grund och delar sunda värderingar är absolut det viktigaste i ett förhållande. Om det sedan kallas islam eller kristendom spelar ju mindre roll.

        Jag ville det men han stressade på och ville att jag så snart som möjligt skulle ge besked om jag kan konvertera. Kände press från hans sida i allt detta.

          Ledsen att höra det. Han ska absolut inte pressa dig, om han gör det är det väldigt själviskt av honom. Om du bestämmer dig för att bli muslim måste det vara för att du själv vill, inte av något annat skäl. Det är trots allt du som ska leva med ditt beslut, ingen annan.
          Anledningen till att jag skriver här är för att jag ville ge dig en mer nyanserad bild än alla som råder dig att lämna enbart för att din partner är muslim. Det är väldigt fördomsfullt och skrämmande att höra tycker jag. Det visar bara hur lite folk generellt vet om islam. Därför ville jag uppmuntra dig att ge det lite tid, lära dig mer, diskutera och lära er tillsammans. Ni är fortfarande båda unga, så varför så bråttom om ni tänker att ni vill vara tillsammans resten av livet? Jag tycker du ska prata med honom och säga att du behöver mer tid. Detta blir också ett test av honom. Är han genuin och klok kommer han ge dig den tid du behöver.
          Önskar dig lycka till ?

      Gått skilda vägar helt klart.
      Kommer alltid vara gnäll annars när ni får barn.

      run baby ???

    Sant att T(herese) L. Har opererat brösten nyss?

      Förlåt att jag låter som en jätteprudentlig nucka här men vem är hennes målgrupp? Skämtar inte med frågan. Jag har aldrig följt henne men vet ju vem hon är. På youtube kommer hon upp som förslag ibland och där är alla hennes thumbnails på klippen otroligt utmanande? (Haha låter som att jag är född 1922 med de orden men förstår någon vad jag menar?) Alltså tuttarna hänger alltid ut på varenda bild (på IG/YT) och det är alltid fokus på dem eller röven även när hon gör typ reklam för typ hundstallet eller nåt. Man ba…? Måste blocka.

        Jag menar *pryd och inte prudentlig vafan

      Tycker de ser rätt naturliga ut? Eller??

        Eller operation. Betyder det automatiskt förstoring? ?

      Det tror jag inte. Hon har gått upp i vikt (vilket jag tycker klär henne) och de ser naturliga ut.

    Hur hade ni gjort om ni blev gravid för fyra år sedan och er partner sa att hen inte var redo för barn. Så du gör en abort för att du inte vill förlora din partner mot att hen ska vara redo för barn två år senare. Något som hen väljer att inte hålla men du stannar kvar ändå, dumt nog.
    Två år senare så bestämmer ni att till hösten 2023 då börjar vi att bilda familj, hade du gått om partnern inte höll det löftet?
    Jag är så kluven, vill inte lämna förhållandet men har varit redo sen fyra år tillbaka att bilda familj. Jag är svagt optimistisk men känner också att jag inte vet hur jag ska hantera situationen om min partner bryter den överenskommelsen en gång till.

      Hade förmodligen lämnat då ja. Lite beroende på din ålder. Är du under 30 så kanske kanske gett det ett halvår till om allt annat känns rätt.
      Hoppas för din skull att det blir en bebis!

      Jag hade nog faktiskt lämnat. Vad han lovar betyder inte så mycket om det sen inte hålls. Gör inte mitt misstag, att stanna i hopp om att han ska bli redo och sen inser du att du slösade dina fertila år på någon som aldrig ville samma som du.

        Jag blir 31 i höst, så känns som det är nu eller aldrig med honom.
        Samtidigt känner jag att fan ja har gett den här personen nästan sex år av mitt liv, år som ja kanske skulle gett till någon som velat samma sak som jag.
        Ibland ångrar jag att jag inte gick efter första sveket. Och jag tror inte att jag fixar ett till svek, det här tär lite på mig varje dag och jag försöker ordna livet så att jag kan gå om jag behöver det.

          Sätt en gräns för dig själv. Om du lämnar nu eller vid nästa svek eller inte alls bestämmer du själv. Men risken är att du stannar, inte får chansen att få barn, och då är det väldigt lätt att bli bitter. Jag vill inte låta hård men låt inte honom stå i vägen för vad du vill. Det kanske inte känns så nu men det finns fler män där ute som vill samma som du!

          Och kom ihåg en sak som jag lärde mig alldeles för sent. ”Dont listen to what he says, look at what he does. Behaviour never lies!”

            Ne jag börjar komma till den punkten själv och ja det är jävligt jobbigt att försöka övertala någon att bilda familj med en. Man vill ju leva med någon som vill ha familj med en, jag har levt med en sådan person tidigare.
            Jag är själv rädd att jag gett mina bästa år och tänker hela tiden att vem tusan vill ha en 31åring och jag är rädd att jag inte kommer få bilda familj o det gör mig ledsen.

              Och varje dag du stannar hos någon som inte vill ha barn är en dag mindre att kunna träffa någon som vill det.

                Så är det verkligen, känner mig bara lite överkörd och lurad och fruktansvärt dum som faktiskt inte valde att fundera på att gå vidare efter första sveket..får ångest över att tänka på att det kan vara för sent för mig att hitta någon annan, det är nog därför jag stannar
                Tack för alla fina tips och råd.

                  Jag förstår det. Jag har känt precis likadant. Jag kände mig otroligt dum och naiv och lurad som stannade och intalade mig själv att han bara behövde tid. Och jag var mest besviken på mig själv som inte gick tidigare. Jag gick i terapi länge för att inte bli bitter över barnet jag aldrig fick och för att inte döma mig själv så hårt för det. Du är inte ensam om att känna så här och viktigast av allt så är du inte dum.

                  Det är inte för sent för dig. Du har tid kvar att hitta någon som vill dela din framtid med dig och barn. Men väntar du mycket länge till så är det för sent, det är ändå en sanning du behöver ta hänsyn till. Sätt dig själv och din önskan om barn före honom och välj dig själv.

                    Det här var nog ett av de bästa svaren ikväll, tack så mycket.
                    Jag hoppas att du fann en väg i livet som känns bra, om du inte fick chansen att bilda familj.
                    Det slår mig nästan dagligen att det jag önskar allra mest nog aldrig kommer att komma och det gör ont. När man investerat tid och känslor i en person så länge.

                      Nej det kanske inte kommer, men det kommer definitivt inte komma med någon som inte vill.

                      Jag tror på dig och jag tror att du kommer att välja det som är bäst för dig ❤️ jag skickar massor av kramar till dig och önskar dig verkligen allt gott. Jag hoppas att få en uppdatering här inne om flera år när du har allt det där du önskar dig nu??

      Jobbig utgångspunkt att ha ”övetalat” någon motsträvig att bli förälder. Jag hade letat efter någon som också längtade.

      Det kommer han antagligen att göra eftersom hans agerande aldrig får några konsekvenser.

      Om detta är känsligt och sårigt mellan er vilket jag läser det som, så hade jag nog tänkt att det vore bra med lite parterapi. Alltså en möjlighet att reda ut och förstå varandra, så att steget framåt känns gemensamt och ömsesidigt, istället för att det kommer ur känslan av svek/tjat/jobbiga känslor ni känner

      Det är viktigt för dig med barn. Var tydlig med det och lämna om han tvekar. Min sambo visste inte om han ville ha barn eller inte men gav inget tydligt svar. Mådde dåligt av det och valde och lämna.Det gjorde att han sa att han ville ha barn och vi blev ihop igen. Nu har vi barn och han tackar mig för det. Är det bästa som hänt honom.

      Man kan inte veta eller bestämma att nån/man ska va redo att få barn om två år sådär. Så antingen sa han det för att göra dig nöjd eller var naiv.

      Det är en sak att inte vara redo för barn, det är en annan att sätta datum fram i förhållandet då det ska ske… Och dessutom skjuta på det… Din kille verkar inte utvecklad känslomässigt. Jag lider med dig.

      Det är så mycket som kan hända. Du är 31 år. Du skulle kunna träffa en supermysig kille som investerar i förhållandet till 100% och bekräftar dig.

      Jag tycker inte din kille inger trygghet och glädje. Jag tycker du förtjänar något bättre.

      Jag hoppas du vågar lämna förhållandet och hitta något bättre.

    Bästa Real Housewives-franchisen och varför? Vem är er favorit housewive?

    Mina bästa franchises är New York och Melbourne. Favoriterna är Bethenny och Gina Liano. Tidiga säsongerna av Beverly Hills och Atlanta är ikoniska men har ingen direkt favorit därifrån? Möjligtvis Nene och Kim Zolciak haha

      Favorit-housewife* förlåt

        Älskar Lisa Rinna ?

      Potomac! De har humor och verkar faktiskt ha nära vänskapsrelationer på riktigt

    Sjukskriven och vara aktiv på sociala medier– vad är rimligt?

    Har en kollega som är sjukskriven på grund av utmattning, vilket såklart påverkar hela avdelningen eftersom vi andra får dela upp hens arbetsuppgifter mellan oss, dvs. arbetsbördan ökar.

    Dock uppdaterar denna kollega flitigt på sociala medier samtidigt som hen är sjukskriven från jobbet. Det är bilder på byggprojekt vid torpet, morgondopp och jordgubbar– typ klassiska semesterbilder. Själv känner jag att dessa mys-bilder provocerar mig; jag tycker det är opassande att som sjukskriven veva på med bilder av den kalibern samtidigt som kollegorna i tjänst sitter med ökad arbetsbörda.

    Vad tycker ni andra?

      Att ni får ökad arbetsbörda när någon blir sjukskriven är chefens ansvar att lösa. Det är väl allt jag har att säga om det.

      Att bada och äta känns ganska rimligt som sjukskriven.
      Kan va fullt rimligt med byggprojekt också men det tycker jag att man kan skippa att lägga upp pga sticker absolut i ögonen.

        Varför sticker det i ögonen? Ett byggprojekt kan ju vara hennes sätt att koppla av..?
        Vill man inte se vad hon gör på dagarna så kan man avfölja.
        Det enda måendet man har ansvar för är sitt eget och det gäller även hennes kollegor.

          Verkligen, håller med dig helt. Det är så ledsamt att man ska få ta en massa skit bara för att det råkar röra som en psykisk diagnos.

            Jag tänker inte att det jag skrev va ”en massa skit”.
            Såklart kan man ägna sig åt byggprojekt. Det kan ju va typ ångestrelaterade orsaker också som bidrar till utmattning, dvs inte bara ”hur mkt man gör på dagarna”.
            Men tycker inte att det är jättekontroversiellt att säga att man kanske kan skippa att visa om man typ renoverar om ett kök. Att måla en vägg på ett par timmar är väl skitsamma.
            Men just ordvalet ”projekt” får det ju att låta som ngt mer omfattande.
            Man kan göra precis vad man vill som sjukskriven, men det är väl bra att va medveten om hur omgivningen kan uppfatta det om man postar många uppdatering om typ byggprojekt.

              Det du skrev var inte en massa skit, däremot det hennes kollega skriver. Man behöver inte och ska inte tänka på hur andra uppfattar saker och ting utan leva sitt liv och göra det man känner för att göra. Helt ärligt, vad hon gör angår ingen annan.

      Håller med! Hade samma typ av kollega för några år sen. Sjukskriven för utmattning och medan vi andra slet och jobbade övertid, extrapass etc så uppdaterade hon dagligen om luncher och shoppingturer med vänner, musikaler, resa till London och mycket mer. Sen skulle hon börja jobba halvtid och kom in och gjorde knappt ett handtag de få timmar hon var där, för att sen direkt efteråt uppdatera om att hon var på väg in till stan för lunch, shopping eller träffa vänner. Så sjukt provocerande för alla oss kollegor. Hade jag varit hemma sjukskriven hade jag aldrig haft mage att bete mig sådär.

        Nej, det känns ju som ett ganska märkligt beteende…

      Jordgubbar och morgondopp kan väl ses som avkoppling och rekreation för en sjuk person. Men jag förstår att det kanske känns konstigt för er. Jag hade dock _inte_ tjallat till chefen pga taskigt.

        Kollegans privatliv. Du varken betalar hennes lön eller sjukpenning. Är er arbetsbörda orimlig är det er chef som ska antingen fördela om eller hyra in en konsult under tiden (om ert arbete fungerar med vikarie). Du vet inte vad som finns bakom bilderna som läggs upp. Kanske en dröm om vanligt liv men två dagars utslagen vila efter aktivitet. Sköt du ditt och låt kollegan sköta sitt, att vara utmattad är inget att vara avundsjuk på. Stör du dej på bilderna så låt bli att titta. Kollegan kanske vill minnas sin sommar som just en sommar och inte en sjukskriven sommar?

          Jag är inte avundsjuk. Det jag ville lyfta var ifall det är lämpligt att som sjukskriven posta bilder på sociala medier. Jag tycker nämligen det är en intressant fråga och undrar hur andra tänker.

            Klart man får. Förstår faktiskt inte problemet? Är ni andra överbelastade så är det ett problem att ta med arbetsgivaren. Er arbetsbelastning blir ju inte lättare av att hon inte postar bilder på jordgubbarna hon äter.

            Men är du emot att hon äter jordgubbar och badar rent allmänt som sjukskriven eller är det bara att hon postar det på sociala medier som är fel? För om hon enligt dig får göra det så borde hon väl också få posta om det?

            Ja, varför skulle man inte få det?
            Personen är väl inte sängliggandes?!0

          Skattepengar betalar sjukpenning? Så jo, det är precis det h*n gör! Väldigt relevant i sammanhanget.

            Men kollegan är ju sjukskriven oavsett. Frågan var om hen fick lägga upp bilder på sociala medier.

      Jättetråkigt att bli så hårt dömd som sjukskriven. Din kollegas sociala medier är förmodligen som många andras – en försköning av verkligheten.

      Bilderna visar väl inte hur mycket hen faktiskt orkar och klarar av? Ska utmattningssjukskrivna bara ligga i sjuksängen och skämmas om man njuter av jordgubbar eller orkar snickra lite på ett byggprojekt? Ska man bara få göra tråkiga saker om man inte kan jobba? Eller ska man inte få visa det – kanske lilla – roliga man klarar av att göra?

      Nä, var inte så dömande tycker jag, inte utifrån sociala medier. Önska hen ett gott tillfrisknande och hoppas att hen kan komma tillbaka till jobbet i sinom tid! 🙂

        Självklart kan man bygga och äta jordgubbar som sjukskriven, det jag tycker är fel är posta bilder på det på sociala medier på ett vis som snarare signalerar ”sommar och semester”.

          Varför då? För att det är störigt för er som har det jobbigt? Det är inte hennes fel. Hon ska inte behöva känna att hon döljer något. Lägg frustrationen där den hör hemma.

          Sociala medier är ju sällan en exakt spegling av verkligheten, utan en försköning och en önskedröm – såhär VILL jag att mitt liv ska se ut, typ. Kanske mår kollegan bättre av att flödet i hens kanal ser ”sommar och semester” ut när livet i övrigt kanske inte känns lika festligt. Låt hen, säger jag. 🙂

          Vad är det som är fel i det då? Jag tänker mer det är ögonblicksbilder som för alla andra. Har svårt att se att inte sjukskrivna skulle ”få” lägga ut bilder. Men är ju hel klart intressanta funderingar och jag förstår ändå hur du provoceras. Skulle du tänka annorlunda om det var annat än utmattning hon var sjukskriven för? Säg att hon brutit benet och var sjukskriven och lade upp bilder på hur hon äter jordgubbar?

            Att lägga ut bilder på när man orkar med byggprojekt under en ”utmattning”, är som att lägga ut bilder när man springer Stockholm Marathon med påstått brutet ben. Där har du en liknelse.

              Fast det är ju absolut inte samma sak. Utmattningen sitter ju i det psykiska och hon kanske tex blivit jättestressad eller något liknande av sin arbetsplats/arbetsuppgifter/arbetssituation på något sätt så att en läkare kommit fram till att hon behöver en paus därifrån.

              Att då ägna tid åt fysiskt arbete/handarbete med något totalt annat kan ju tvärtom vara läkande för den psykiska stressen.

                Nej det där är ren bullshit. Då byter man arbete 🙂 inte sjukskriver sig. Detta är problemet. Mår man dåligt på sin atbetsplats, byt jobb.

                  Nej så svart eller vitt är inte allting 🙂

                    Fast man kan inte bli sjukskriven bara för att man mår dåligt på sin arbetsplats. Det är helt orimligt.
                    Då får man omplaceras. Man ska vara tillräckligt sjuk för att inte kunna arbeta alls. Märks att du aldrig varit utmattad, för då orkar man verkligen ingenting.
                    Så jo, så svart vitt är det. Så trött på parasiterande svenskar som vill ha extra semester på sommaren. Så priviligierade.

                  Jag har aldrig varit utmattad och jag är inte heller läkarutbildad, så jag tänker att jag inte har så mycket att säga i den frågan. Man får väl lita på att läkarna kan sitt jobb?

          Håller med till hundra procent. Alltså tyvärr men man är inte utmattad om man orkar med diverse byggprojekt. På sin höjd lite stressad i arbetet. Utmattad är en helt annan nivå där man knappt orkar ta hand om sig själv och kliva upp ur sängen.
          Luktar lite ”Vill ha semester” utan att ta semester ?… Hade absolut blivit irriterad. Dock är det arbetsgivarens ansvar att ta hand om er ökade arbetsbelastning.
          Stör mig på dålig arbetsmoral överlag och tycker att ni som beter er såhär är allmänt värdelösa och parasiter… Borde vara hårdare straff på er som utnyttjar systemet såhär.
          Har en bekant/vän som varit sjukskriven för alla möjliga åkommor de senaste 5 åren. Alltid nya saker… men ändå orkar hon resa, vara gravid, ta hand om barn, flytta osv. Tröttsamt och fattar inte att hon kan få fortsätta bli sjukskriven. Snacka om att hennes chef gjorde största missen att anställa henne. Tror seriöst hon jobbat 9 månader av 6 år.

          Va? Klart att en sjukskriven får posta bilder. Bara för att man inte orkar jobba på sitt arbete betyder inte det att man inte orkar jobba med annat på hemmaplan. Det hänger inte ihop alls imo. Dölj hennes uppdateringar om det stör dig.

          Vad tycker du personen ska lägga ut för bilder då?
          Klart en sjukskriven perdon får lägga ut somriga bilder på jordgubbar och bad.
          Får hon inte lägga ut bilder från jul heller?!
          Får personen inte ha det mysigt och fint?

          Du är avundsjuk!

      Sjukskriven för utmattning på spenderar tiden till ”semester”. Jag tycker det låter toppen att din kollega prioriterar sin psykiska återhämtning och hoppas att hon mår bättre snart.

        Ja, fast nu handlade mina funderingar snarare om huruvida det är lämpligt att som sjukskriven posta ”semesterbilder” på sociala medier…

          Jag var sjukskriven och ringde fk för att fråga om det var okej att åka utomlands under sjukskrivningen. Det var det enligt dom så jag åkte (blev bjuden av dottern innan sjukskrivningen var ett faktum). Vad mina kollegor eller arbetsgivare tyckte om det ger jag faktiskt blanka den i. Jag hoppas att ett kollega känner likadant.

          Helt klart lämpligt! Blir ni provocerade så kolla inte. Det är några ögonblicksbilder. Kollegan är sjukskriven det är något mellan läkare, FK, arbetsgivare och HR. Känns faktiskt lite pinsamt att ni skall ”smyga i buskarna” och skvallra.
          Nej, jag är inte sjukskriven men jag har personal som är. Hade tagit in de som snackar på enskilt samtal om jag hört dessa tendenser i arbetsgruppen.

          Har belastningen för er ökat så ta det med er chef, det är hens ansvar!

          Varför skulle det vara olämpligt? Hennes bästa behandling är återhämtning.

          Nej, det är inte lämpligt. Herregud, vad har hänt med folks moral.. Är man i behov av sjukskrivning ska man självklart få vara det, men då kan man åtminstone visa gott omdöme och inte posta bilder på allt man gör medan ens kolleger sliter för en. Och ja, det är chefens ansvar att se till att arbetsbördan inte är för stor de andra, men inte heller alltid lätt att ta in vikarie och lära upp för kortare tid på alla sorts arbetsplatser. Säger inget om utmattningen i sig, men med tanke på hur många som fuskar kan man ju vilja visa att man inte är en person som gör det.

            Kollegor sliter för en? Det är upp till arbetsgivaren att se till att man tar in en ersättare eller liknade och inte lägger över allt på alla andra. Man behöver absolut inte vara tacksam eller känna skuld mot sina kollegor för att man är sjukskriven, och följa massa regler som att inte se glad ut eller posta något på sociala medier. Blir man provocerad som kollega av en sån sak får man avfölja.

      Din kollega kommer inte tillbaka snabbare för att hon avstår från jordgubbar eller morgondopp, och även enkla projekt kan vara välgörande för återhämtningen (man blir inte frisk så snabbt som möjligt av att maxa tiden i sängen).

      Jag förstår frustrationen men den handlar om din arbetsbelastning och att chefen inte löst situationen när de fått en lucka. Det är ju liksom inte ens företaget som betalar din kollegas ersättning nu utan Försäkringskassan, det vill säga företaget sparar pengar på att ni kämpar för att göra hennes jobb ”gratis”. Och det är inget de lär välja bort frivilligt så länge ni ställer upp med glatt humör. Säg ifrån.

      Jag förstår dig. Är också trött på slaskdiagnosen ”utmattning”. Känns som var o varannan person får den diagnosen/ställer den själv när det eg handlar om ngt annat. Ja folk kommer väl hoppa på mig nu men det är verkligen den välmående medelklassens diagnos.

        Onekligen en diagnos som många slentrianmässigt kastar sig med. Men ett riktigt kliniskt utmattningssyndrom är fruktansvärt jobbigt och absolut inget man ska förminska.

          Då orkar man absolut inte med byggprojekt. Då har man fanimej aldrig varit utmattad. Herregud. Att behöva vara ledig mer eller ha extra sommarsemester är inte att vara utmattad. Många som blir utmattade lagom till juni ?

            Varför inte? Hon är ju inte fysiskt sjuk utan är i behov av mental återhämtning. Om projektet ger hennes sinnesro, varför skulle det så missgynna hennes återhämtning?

              Och du fattar inte alls varför ett byggprojekt vid sjukskrivning retar kollegor?

              Du verkar inte förstå Belle, att för att vara sjukskriven, ska man inte ORKA arbeta. Tycker definitivt att byggprojekt är att arbeta. Jobbigare än de flesta arbeten. Det är ren bullshit och extremt låg arbetsmoral.

                Att man inte orkar arbeta behöver ju inte ha något som helst med den fysiska biten att göra vilket en utmattning sällan har.

            Vad vet vi om det? Kanske personens andra hälft som bygger och personen tar kort på det hela?
            Hon kanske älskar att måla ett hus och finner lugn i det.

              Då kanske hon kan finna lugn i det utan att
              posta det på sociala medier. Det roliga i allt är att försäkringskassan kollar sociala medier också, så idioterna får vad dom förtjänar ?.

                Och om någon har låst konto?

      Vad tycker du att hon ska posta då? Gråtbilder och klagosång?

        Man måste inte posta bilder på sociala medier. Jag tycker väl snarare att man kan tänka lite på kollegorna som backar upp och visa lite taktkänsla i sammanhanget.

          Då kan väl ni också tänka på er sjuka kollega och inte klaga på att hon orkar det hon orkar?

            Mmm väldigt ”sjuk” hen låter….

              Ett klassiskt exempel på att inte ha någon som helst aning om vad psykisk ohälsa innebär.

                Så sociala medier är positivt för rehabilitering av psykisk ohälsa och utmattningssyndrom?

              Förstår att man inte visar någon som helst hänsyn om man har kollegor med den inställningen…

          Det är ju inte den sjukes fel att arbetsgivaren inte sätter in vikarier. Det går också utmärkt att sluta följa personen om man stör sig.

          Jag tycker det är ni som har dålig taktkänsla. Människan är sjukskriven och skall ha dåligt samvete över det? Plus visa hänsyn till er som är friska?
          Jag fattar faktiskt inte vad du menar?

          Nej hon ska inte vara tacksam att ni ”backar upp”. Att kunna vara sjukskriven när man är sjuk är en självklarhet. Sen om man har oturen att ha bittra kollegor som inte vågar ta upp problemet med chefen… tråkigt men not my problem.

          Du kan alltid avfölja.

            Det låter som det absolut bästa här.

          Varför är det okej att göra sakerna, men inte att visa upp det på sociala medier? Det är väl så de flesta gör, sjuka eller ej – delar bilder från trevliga stunder i livet.

          Visst, kan förstå när man ser mysiga bilder på jordgubbar och bad att man känner ”det där hade jag också velat göra, istället för att jobba arslet av mig!” men det finns säkert en hel massa utmattningssymptom mellan bilderna som man inte är det minsta avundsjuk på (och som det förstås inte finns någon skyldighet att visa upp offentligt). Inte helt otänkbart att kollegan i sin tur är avundsjuk på kollegorna som kan jobba.

          Eftersom det är hon som är sjukskriven så har hon nog redan tillräckligt mycket att tänka på. Blir du så provocerad så avfölj.

          Tragisk tid vi lever i då man tom har behovet lägga upp härliga bilder då verkligheten egentligen är att man förmodligen mår skit pga sjukskrivning för utmattningssyndrom…

          Ingen enskild kritik mot henne som person, men just fenomenet.. vi driver varandra till depression och utbrändhet genom att mata ut och matas av sånt.

            Ännu mera tragiskt att man blir så provocerand av att en sjukskriven kollega postar bilder på sin Instagram att man måste göra en tråd om det på en skvallerblogg. Avfölj istället.

          Men herregud, sluta följ eller titta på hennes bilder då? På samma sätt som man inte måste posta något på sociala medier, så har man rätt att posta vad fan man vill. Hur kan du bli så provocerad av att din kollega, som är SJUK (även om du inte verkar tro det), gör sitt bästa för att återhämta sig (genom att vara på landet och ta det lugnt i naturen), så att hon ska kunna komma tillbaka så snabbt som möjligt till ett normalt liv?

          Att vara utmattad är inte ett jävla skämt, det finns dem som inte ens mår helt 100 igen och kan leva helt som förut. Fattar ni som verkar förneka dessa symtom inte hur för jävligt det är att inte orka leva som alla andra? Inte orka jobba heltid, eller ens någonting alls? Inte orka hitta på roliga saker man önskar man hade energi till? Din kollega önskar säkert inget hellre än att hon inte var det ”svarta fåret” hos er nu, utan precis som ”alla” kunde jobba som vanligt.

          Inte konstigt att folk kör in i kaklet hela tiden, man får ju inte ta tid till återhämtning hur mycket kroppen ens skriker efter det, verkar det som! Trots att läkare och FK att och arbetsgivare tydligt har en bild av att din kollega behöver vara sjukskriven och återhämta sig. Vet du hur krångligt det kan vara att bli sjukskriven och få hjälp från FK? Speciellt med sådana här diagnoser som inte syns.

          Du behöver inte bli provocerad av hennes bilder, för du har ingenting att vara avundsjuk på eller sukta efter. Att vara utmattad är hemskt. Kärlek och styrka och kraft till din kollega, och framförallt hoppas jag hon har människor omkring henne som är förstående och inlyssnande.

          ”Jag vill lägga upp en bild på mina jordgubbar…åh nej just det, måste tänka på mina kollegor”…eh?? Varför ska hon ens tänka på det, det är chefen som ska lösa situationen. Hon ska bara må bra.

      Förstår dig! Har sett X antal ”utmattade” bete sig på samma sätt. Låter ju toppen att få en sån diagnos lagom till sommaren. Massa tid för ledighet, egna projekt, jordgubbar och bad. Ska kanske testa det till nästa sommar?
      Nä fy, spyr på dessa påhittat sjua individer som är så lata!

        Håller med!

      Oavsett tänker jag såhär: er ökade arbetsbörda är chefens problem, inte den sjukskrivnas. Den sjukskrivna ska inte be om ursäkt för att ni sliter, det ska chefen lösa.

      Haha ni gör ju chefen en jäkla tjänst i alla fall om ni tar ut den ökade arbetsbelastningen på hennes sociala medier. Chefen är nöjd kan jag tro. Ni gör er själva en otjänst dock. Lägg fokus på att lösa er arbetssituation, dvs ta upp belastningen med chefen, i stället för att klaga på kollegans sociala medier. För där finns inte lösningen i alla fall.

        Tycker dom ska skicka mysbilderna till fkassan 🙂

          Idioter till kollegor om de gör så.

          Hahaha FK: jaha ja sjukskriven och äter jordgubbar, nä nu!

      Jobbar du på Försäkringskassan?

      Det är rimligt att vara sjukskriven och aktiv på sociala medier tycker jag ? man ska göra det man mår bra av.

      Kollegan kanske vill ha en verklighetsflykt, lägger upp på sociala medier för att det ska se fint ut, kanske även för att för en stund få må lite bättre typ. Det skulle ju också kunna vara så att personen lägger upp för att folk ska se vad hen gör istället för att höra av sig och fråga.

      Jag tycker inte alls det är märkligt att hen postar på sociala medier, däremot tycker jag det är sorgligt att människor måste hålla tillbaka på att visa det dom mår bra av, trots sjukskrivning, för att det kan sticka i andras ögon.

      Avfölj tills kollegan är tillbaka?

      Alltså – jättegulligt alla som försvarar den sjukskrivna kollegan men vi alla vet den typen som utnyttjar systemet, sjukar sig och lever life. Detta är oärligt, fult och väldigt provocerande för oss andra som gör rätt för oss – inte för att vi inte har dagar, tillfällen, perioder då även vårt liv är TUFFT och det hade varit skönare att vara hemma, utan för att vi kämpar i vårt och torrt.

      All respekt till de som är sjuka på riktigt men många är de fakto inte det utan utnyttjar systemet. Kan vi veta exakt vem som är vem – nej inte alltid.

      Det har vi ju sett exempel på bara här i ÖS – folk som erkänner att de ”tar långhelg” och sjukar dig bara för att det är skönt och vem ska göra nåt åt saken.

      Så ja, är du sjukskriven kanske en sak du får acceptera i livet på bidrag att man inte kan visa upp vad som helst då det kan sticka i ögonen på folk. Fullt rimligt tycker jag? You can’t have it all.

      Sedan kan jag även känna irritation över folk som inte tar ansvar för sin psykiska hälsa så det slutar i sjukskrivning. Vet många bekanta som ”kör in i kaklet” och sen blir sjukskriva, gång på gång. Man ska räcka hela livet – tror inte folk betett sig likadant om inte detta ”skyddsnät” fanns. What the * did you expect undrar jag?

      Detta är förstås impopular opinion.

        Haha ja..du låter ju lite som arbetsplatsens pick me men istället för att trycka ner kvinnor för att få uppmärksamhet av män så klagar du på kollegor för att chefen ska se duktiga dig.

          Och chefen kommer inte ge något tillbaka utan bara tacka och bocka för att hen slipper ta in en extra personal. Så länge personalen är pick mes som gnäller över den sjukskrivnes illojalitet i stället för att stå på sig mot arbetsgivaren och kräva en dräglig arbetsmiljö så är chefen nöjd. Grattis alla, men mest grattis till chefen.

        Just detta är anledningen till att jag varken har kollegor eller chefens sociala mediekonto på mitt! Vill inte dela mitt privatliv med mina kollegor för allmän beskådan. Det räcker med att vi pratar i lunchrummet. Inte för att jag sjukskriver mig ”för skoj” som TS verkar tro utan för att jag vill slippa nyfikna och gnidna kollegor som bara vill ha ngt att irritera sig eller skvallra över!

        Samma med de som tar ut VAB när det är lite kämpigt på jobbet. Så vi andra får slita dubbelt :)))

          Byt jobb om ni inte ens kan ta ut VAB utan att kollegorna får slita ihjäl sig.

        Jag sökte vård under många år pga dåligt mående men fick nobben överallt då jag ansågs ”normal”. Nu 20 år senare har jag fått min diagnos och förklaring till att jag lättare bränner ut mig än andra. Jag gjorde allt jag kunde, samhället svek. Hur många fler finns det som har/haft det som jag?

      Man vilar sig inte frisk från utmattning, tvärtom brukar det bli värre om man bara stannar hemma och är passiv. Vården uppmuntrar till mycket aktivitet, särskilt sådant som ger en energi och glädje så som just morgondopp, bygge och allt vad det kan vara (det är ju lite individuellt också beroende på vad man gillar att göra).

        Men snälla ni som raljerar över en kollegas sjukskrivning. Ni har väl inte en aning om varför folk är sjukskrivna? Det kan ligga mer bakom än vad ni ser. Under en sjukskrivning kan man även ta ut semester. Har en läkare, försäkringskassan och arbetsgivare godkänt så har ni inte ett dugg med det att göra. Dessutom förlorar man inkomst på att vara sjukskriven, det blir man inte fet på efter tid. Ersättningen blir allt lägre. Hur har ni ens mage att bli upprörda över vad en kollega lägger upp för sommarbilder privat. Finns det en mall för vilka bilder som gäller för vilken sjukdom? Jisses.

      Håller verkligen med dig. Väldigt tydligt att många här i kommentarsfältet inte har särskilt hög arbetsmoral. Är man sjukskriven för utmattning betyder det att man är för sjuk för att orka med sitt arbete. Då ska man rimligtvis heller inte orka med kroppsarbete och byggprojekt. Tycker också det är olämpligt att lägga ut mysbilder på sitt liv när man är utmattad och därmed ska må psykiskt dåligt. Det kan såklart vara så att personen mår skit men inte skriver något om det. Men är fortfarande olämpligt. Lika illa som att låtsas vara sjuk till en vän och sen träffa en annan vän och lägga upp detta i sociala medier för allmän beskådan.
      Ta inte åt dig av det alla skriver. Du har helt rätt. Men som sagt, tror majoriteten som skriver här är medelålders kvinnor, låginkomsttagare, sjukskrivna, bitterkärringar 🙂 Utan arbetsmoral. Godnatt kära ni.

        Nej nu får ni ge er. Var och en tar eget ansvar för sitt arbete. Att bli sjukskriven är inte enkelt. En läkare och FK har godkänt att utmattning (hjärntrötthet är t.ex en av diagnoserna, ångest, sömnsvårigheter etc) föreligger och en längre paus från sitt dagliga arbete behövs för att kunna återgå fullt ut. Det betyder inte att man inte kan fortsätta att leva ett liv. Att t.ex renovera, bygga eller någonting totalt annat än vad man brukar göra är väldigt bra för hjärna och kropp, läkningen går snabbare. Att byta arbete kommer säkert att ske men mitt i en utmattning går det inte. Kollegans inkomst, sjukpenning, påverkar inte de andras lön på arbetet ett dugg. De tar eget ansvar för sin inkomst. Det handlar inte om att vara arbetsskygg och skulle det göra det så har man lurat både arbetsgivare, läkare och FK. Dessutom kan man lägga upp precis hur många bilder på sociala medier som helst, det kan t.o.m vara så att någon anhörig hjälpt till med kontot. Det är däremot inte så att man går i säck och aska för att behaga sina arbetskamrater. Snarare troligt att man är full med medicin för att orka igenom vardagen.

          Det är ju det som är problemet. Att folk lurar systemet. Det får du och jag betala för. Att någon vill mysa, äta jordgubbar och ha byggprojekt att hinna med under sommaren. Som man inte hinner med bara 20 dagars semester i juli. Jo, otroligt många ljuger och luras. Utmattning går inte att mäta eller kontrollera. Har flera vänner som ljugit och sagt att dom mår illa under graviditeten, för att sen mysa, kolla serier och lämna bort äldre barn på förskolan.
          Hade en annan bekant som erkände att hon var sjukskriven för att hon fick lika mycket pengar på det, som att jobba som personlig assistent. Blir så äcklad av detta beteende.

            Var och en har väl sitt samvete tänker jag. Varför ska vi sitta och gräma oss över andras val i livet?

            Läkare: ser på dina blodvärden och på frågeformuläret att du har utmattningssymptom och jag kommer att sjukskriva dej två månader. Vill påminna dej om att absolut inte lägga ut några bilder på sociala medier om det ser ut som om du har trevligt. Kan även rekommendera dej att ta kontakt med Anna som godkänner bilder om du har något du absolut vill dela med dej av.

              Fyfan vilken människosyn ni har som
              Tror hon ljuger. Hon betalar skatt lika mkt som er och därmed sin rätt till sjukpenning.

                Ja och faktiskt procentuellt mer skatt eftersom hon inte får jobbskatteavdrag.

                Hon ljuger till 100 procent. Ingen med en faktisk utmattning orkar bygga grejer hemma. Hon har nog spätt på lite till farbror doktorn.

                  Jo man kan orka bygga en kort stund och sen får man vila. Står det på det som är upplagt hur mycket, hur länge och hur tungt kollegan bygger? Är det ens kollegan som bygger eller endast fotar? Att kroppsarbeta är inte detsamma som att vara hjärntrött, utmattningen behöver inte sitta i musklerna.

    Ni som har sett, vad tycker ni om:
    – The Idol?
    – AJLT s2?

      Om du menar and just like that så är den precis lika dålig som jag trodde. Jag ser den så klart men tänker att det är en helt annan serie än satc jag tittar på så blir jag inte lika irriterad. Alla roller känns som klena ursäkter för all kritik de tidigare fått om att vara exkluderande. Tyvärr får storyn komma i sista hand då.

      När jag ser om tidiga säsonger av satc så är det ljusår bättre.

        Det är ju så PK nu så man kräks

      Bara sett AJLT och jag tycker den är bra, absolut inte som SATC förvisso, helt annan nivå, men älskar karaktärerna, kläderna, miljön osv.,så jag kommer kolla hela serien och vill absolut ha en säsong till. Då är jag ändå en person som inte är en stor fan av serier öht, tycker ofta det bara tuffar på i all oändlighet och jag tröttnar. Kollar eg helst på filmer, helst baserade på verkligheten, eller miniserier, men SATC kommer jag aldrig tröttna på.

        Nej satc tröttnar jag aldrig heller på. Brukar se om den med jämna mellanrum. Men just like that är inte satc. Inget av det som var bra med satc finns längre kvar i just like that. Det är som två helt olika serier, med huvudkaraktärer med samma namn bara.

    Står i kö för sterilisering, är 35 år och har två barn och vill Inte ha fler. Testa positivt för två veckor sedan och hade tid för abort igår. Tyvärr några dagar för långt gången för en hemabort så ska göra abort på sjukhuset imorgon. Någon som gjort abort på sjukhuset? Förstått att det ej är skrapning utan lika process som en hemabort med tabletter.

    Är så nervös för vad personalen ska tycka om mig som gör en abort, fattar att det är deras jobb. Men fler barn är inte aktuellt och kommer inte bli..

      Hur kommer det sig att du ska göra abort på sjukhuset? Jag har gjort en hemma pga uteblivet missfall så kanske inte samma sak?

      Men jag tror inte personalen bryr sig ett dugg helt ärligt. De träffar kvinnor varje dag som gör abort och anledningen struntar de nog i när det är en vuxen vanlig kvinna. Är det en väldigt ung tjej som är hjärtekrossad med missbruksproblem o.s.v. tror jag de reagerar mer (obs alltså känner empati med, inte att de dömer). Så tänk inte på det, ta hand om dig och peppa dig själv bara. 🙂

      Har jobbat på en avdelning på sjukhus där man bland annat utför aborter. De är de trevligaste personalen jag har mött. (Såklart finns undantag). Hörde aldrig något dömande från någon.

      En abort på sjukhus kan man göra för att kontrollera vad som kommer ut samt att inga rester finns kvar. Sen kan man få mer individuell smärtlindring. Tycker absolut att abort på sjukhus verkar tryggare.

      Jag har gjort en abort på sjukhus, har inte gjort någon hemma så har inget att jämföra med på så sätt. Men all personal där var så extremt underbara! Otroligt empatiska, kompetenta, hjälpsamma och vänliga. Inget dömande överhuvudtaget. Kände mig så väl omhändertagen, sedd och trygg.

      Min man (då pojkvän) var med också, och på riktigt, personalen var så fantastisk att det har hänt att vi pratat om hur himla bra de var flera gånger de ca 6 år som gått.

      Fördelen med att vara på sjukhus är att du kan få mer smärtlindring om du behöver. Jag fick extremt ont och efter att försökt hålla ut länge så ”övertalade” en vänlig barnmorska mig att testa att få lokalbedövning (i livmodertappen tror jag, eller omkring där). Var en enorm lättnad. Så det är ju bra med sjukhus.

      Jag har gjort abort på sjukhus som inledningsvis skulle som en hemabort fast på sjukhuset. Var i v 9 tror jag och hade ingen anhörig som kunde vara med mig hemma. Personalen var jättefin och bra och upplevde inget dömande över att göra abort. Det gick sedan inte som planerat, slutade inte blöda kraftigt, så jag fick göra en skrapning och sedan vara kvar för observation en stund eftersom jag blött så mycket. Och då var jag såklart tacksam över att vara på sjukhuset så de hade koll på det där! Hade inte förstått det hemma att jag blödde mer än normalt (inte gjort någon abort innan).

    Stör mig otroligt mycket på när influencers ber om likes och engagemang på sina samarbeten. Gör ett bra jobb så kanske du får mer likes? Jag tror tyvärr det funkar men jag skulle aldrig likea reklam som kreatören ber mig likea. ”Vi hjälper varann” heter det, hur förstår jag icke.

      Jag likear ALDRIG något influencers lägger upp. ? Kan följa de jag gillar, men likes är bara för mina riktiga vänner.

      Min fyraåring blev sparkad och slagen av ett jämnårigt barn sista dagen på förskolan inför sommarlovet (skrev om det förra veckan). Idag blev jag kontaktad av det barnets ena förälder som i princip sa åt mig att jag och mitt barn måste förstå hur jobbigt hens barn har det och vilka svårigheter hen har. Samt påtalade vad vi bör tänka på när vi bemöter hen. Inte en enda fråga hur mitt barn mår….
      Ja jag vet att barn med diagnoser (och deras föräldrar) har det jättetufft, men detta tyckte jag var enormt fräckt! Att min fyraåring har blivit sparkad och slagen, gråtit massor och säger att hen inte vill gå till förskolan längre är tydligen inget de ägnar en tanke åt. Men JAG ska förstå deras situation!? Och be min fyraåring anpassa sitt beteende mot en som slåss….!? Blev så paff att jag knappt minns vad jag svarade men känner att jag inte vill lägga energi på det nu utan ha sommarlov med mina barn.
      Och ja, sjävklart har jag pratat med både pedagoger och rektorn och kommer följa upp detta i augusti igen när vi är tillbaka på förskolan. Det är ju deras roller och deras handlingsplan jag är mest intresserad av och ansvaret ligger absolut på dem när barnen är på förskolan.
      Men det samtal gjorde mig så ledsen. Oavsett svårigheter som vissa barn har så känns det väldigt magstark att ”skylla ifrån sig” på detta sätt.

        Hoppas någon jämnårig på förskolan sparkar och slår deras barn så att det barnet gråter och inte vill gå till förskolan. Ungjävlar som ska förstöra för andras välfungerande barn.

          Egocentriska föräldrar. Men generellt sätt gör väl antagligen de allra flesta föräldrar till barn som slåss allt de kan komma på för att stoppa beteendet? Knappast att de förstör avsiktligen?

          Mitt eget barn slåss inte men har bekanta som har barn som slåss och de verkar verkligen försöka allt de kan och sammarbetar med förskolan, men det verkar ju inte finnas någon enkel lösning alltid.

          Helt orimligt att H tycker att en 4-åring ska få stryk för att lära sig något.
          Gissar på att du inte backar för att klappa din unge om det behövs.

            Klappa till haha. Klappa blir ju lite motsatsen till vad jag menade..

              Jag skulle aldrig klappa till mig barn som du skriver. Bemöter mitt barn med kärlek, empati och förståelse. Men skulle ett annat jämngammalt barn sparkat och slå mitt barn så hade jag önskat att den ungen fick känna på hur det känns, alla dagarna veckan ☺️

        Usch, så hemskt för ditt barn att gå till förskolsn o möta sin mobbare/förövare varje dag. Lider med er! Hoppas förskolan tar tag i eländet i höst

        Jag jobbar på förskola och har varit med om det ty flertal liknande situationer. Förstår att det inte är någon tröst men du ska veta att dessa utåtagerande samt vårdnadshavare alltid är illa omtyckta. Som personal agerar man professionellt men det är mer regel än undantag att dessa familjer generera ett stort missnöje inte vara bland andra föräldrar utan även bland personal och rektorn. Majoriteten av föräldrarna till dessa barn är nonchalanta, egocentriska och kan inte se till sitt föräldraansvar. Barn likt de du beskriver kan förpesta en hel arbetsplats

          Hur i hela världen kan man uttrycka sig på det sättet om små barn, som uppenbarligen har svårigheter och behov av stöd (vilket resurser sällan räcker till ordentligt). Förstår givetvis att det är utmanande. Och hemskt att andra barn drabbas. Men att skriva att barn förpestar… vilken människosyn, vilket barnperspektiv och vilken okänslighet.

            Hur jag kan uttrycka mig så? För att det är sant! Dessa barn kan förpesta en hel avdelning, ge upphov till smärta och lidande hos övrig barngrupp och stor oro hos övriga vårdnadshavare.

              Om jag ska försöka försvara det du skriver så kan jag tänka mig att mycket frustration uppstår eftersom att resurserna i förskola/skola är alldeles för knappa. I de allra flesta fall sätter man inte i in en resursperson gentemot dessa barn, för pengar att finansiera det finns inte. Ett barn som kontinuerligt är utagerande behöver en 1-1 med sig i förskola/skola. Personal som tillsammans ska ha hand om 15-20 barn hinner inte skugga ett enskilt barn i alla dagens moment och situationer = barnet hinner fortsätta utagera mot andra barn och vuxna.

              Låter som om du inte ska jobba på en förskola helt ärligt. Visst kan man tycka illa om nonchalanta föräldrar men att inte se sitt ansvar som pedagog gentemot barnen och säga att de förpestar livet för andra? Du ska ju se till att det inte händer!

              Förlåt, men du verkar vara en vidrig människa. Jobba inte med andra människor, det är mitt råd till dig.

                Din personlighet verkar inte jätte charmig heller. Kanske lider du själv av en neuropsykiatrisk diagnos ??

                  Bedömde du det på några meningar?
                  Wow, imponerande ?

                    Inte så svårt att utläsa mellan raderna ☺️

          Men vad är det du säger? Jag har arbetat inom förskola och skola i många år och jag har verkligen aldrig tyckt illa om ett utåtagerande barn. Eller om något barn, för den delen. Man kan bli frustrerad över beteendet och att det inte finns tillräckliga resurser, men att barnen ”alltid är illa omtyckta” får står för dig.

          Jag arbetar inte ens inom skolvärlden längre men blir ärligt talat ganska bestört över det du skriver.

            Håller med. Jobbar inom socialtjänsten och möter många av de här barnen och föräldrarna. Många är hjälpsökande och vill att situationen ska bli annorlunda. Många beskriver tyvärr otillräckligt stöd i förskola/skola, att barnet får skulden för det mesta som händer samt att andra barn retas eller försöker trigga för att det utagerande barnet ska bli arg och reagera.
            Med det sagt så håller jag med att det va oerhört märkligt av föräldrarna att ta upp det här med ts. Tycker de att ts barn eller ts själv haft ett dåligt bemötande så är det bäst att ta det med förskolan.
            Ts barn har blivit slaget så kanske inte då man väger sina ord med störst eftertänksamhet som förälder. Även om man önskar att kunna ha ett vuxet samtal så verkar inte kommunikationen mellan er föräldrar leda till ngt bra just nu.
            Kanske ett gemensamt möte med pedagoger? Alternativt att allt får gå genom förskola. Som förälder till ett barn som blir utsatt så tycker jag att man har all rätt att va ”besvärlig”, tjata och kräva lösningar från förskolan.
            Hoppas på en bra sommar och en förskola som tänkt till lite till höstterminen.

              Just det. Skulle tillägga just där angående personen som beskrev föräldrar till barn med utagerande beteende som nonchalanta.
              Tror väldigt mycket handlar om hur man som förskola lägger fram saker. Det är inte kul att som förälder känna att ens barn blir anklagat och utpekad som det dåliga barnet. Om man som pedagog ogillar barn och föräldrar så kan nog faktiskt föräldrar ibland känna av det. Särskilt som förälder till barn med särskilda behov kan man bära pp just en oro för vad personalen tycker om ens barn.
              Om föräldrar upplever att man berättar saker med goda intentioner och för att hjälpa så tas informationen generellt sett emot bättre.

            ❤️ vad skönt att höra. Jag blev lite orolig om det där är attityden personalen på förskolor har.

            Ja, väldigt trist attityd att säga att dessa föräldrar och barn ”alltid är illa omtyckta”, dessa föräldrar väljer ju liksom inte att ev.få ett barn med utåtagerande beteende eller nån diagnos precis, lika lite som barnet ifråga själv. Det finns väl säkert föräldrar inom alla kategorier som kan uppfattas som ”nonchalanta och egocentriska” av olika skäl, oavsett barn med diagnos eller inte, precis som i överallt annars i livet.

              Helt sjuk kommentar ?

          Usch, vad ledsen jag blir av din kommentar. Jag har ett barn med npf som har blivit alltmer utåtagerande ju äldre hen har blivit. Vi försöker ALLT för att få hen att förstå sociala koder, vad man får och inte får göra. Vi får ingen hjälp från bup pga sommartider.
          Hen är också charmig, rolig och smart. Jag hoppas verkligen inte att personalen tycker att hen förpestar deras arbetsplats och att vi som föräldrar och familj inte genererar ett allmänt missnöje, som personalen håller för sig själva? Hur ska vi som föräldrar kunna hitta andra sätt om inte personalen berättar vad som inte fungerar?

          Jag sliter sönder mig själv, till kropp och själ, för att få det att fungera. Det här är ingenting som någon har valt eller gör för att jävlas, och så ska man DESSUTOM må dåligt för att man är illa omtyckt?

          Jag känner att min kommentar blir osammanhängande, men jag blir så upprörd över att du ens jobbar på förskola med sådana åsikter om barn med npf och deras föräldrar. Med tanke på din kommentar verkar du ha väldigt dålig insikt i hur det är att leva i en familj med npf-diagnoser!

            Du är inte ensam. Vi är många i liknande situation vars liv går ut på att försöka få en så välfungerande situation som möjligt för våra barn.
            Tyvärr finns de där personerna överallt i samhället som ser ner på oss och våra barn. Men det finns också fler som du som vet precis hur hårt du kämpar och hur hårt ditt barn kämpar.
            En kram till dig

            Du kanske tycker att ditt barn är charmigt, roligt och smart. Men det tycker troligtvis inte barnets pedagoger på förskolan, barnen på samma avdelningen eller deras vårdnadshavare

              Men gud vad elak du är. Vad vill du uppnå med den kommentaren?
              Det är troligtvis inte så många som tycker att du är charmig, rolig och smart.

                Förmedlar enbart sanningen. Och den svider förstår jag. Barn kan begå brott, de kan dock inte dömas till påföljd förrän de är 15 år gamla. Om några år finns dessa barn i brottsstatistiken enligt pågående forskning. Jag har god självkänsla och självinsikt. Är uppskattad både privat och på arbetet ☺️

                  Gissar att du är en rasse. Du uttrycker dig som alla rasse troll på Expressen och aftobladets sidor på FB. Du verkar vara en fruktansvärd människa.

                    Absolut inte ☺️ Bra att detta ämne väcker känslor och reaktioner. Det behöver avhandlas offentligt flitigare vilka konsekvenser utåtagerande barn i dagens förskola ger hos övrig barngrupp

                      Kan inte du gå ut med dina åsikter med ditt riktiga namn istället 🙂 Vad heter du? Var jobbar du? Hade varit intressant att se om du var lika kaxig då ☺️. Kul att se vad din chef tycker om dina åsikter.
                      Förmodligen inte va ? Riktigt troll bara. Jag ska be för barnen som måste vistas i din närhet. Fyfan alltså. Det finns många vidriga kommentarer i kommentarsfälten på öppet spår, men denna toppar fan allt jag läst.
                      Du verkar ha en grav personlighetsstörning med stor brist på empati. Stackars stackars barn.

              Du får det att låta som att dessa barn och vi föräldrar väljer att ha barn med diagnoser och tillhörande svårigheter. Inte ett uns av empati.

              Vet du? Mitt barn har inte varit utåtagerande en enda gång. Han är 9 år idag. Däremot satte de andra barnen i system att göra skit och sedan skylla på mitt barn, för han kunde ju inte försvara sig. Personal behandlade honom väldigt illa i perioder. Men det kunde han ju inte berätta om..

              Fy för dig.

                Anonym, sorry, kommentaren var uppenbarligen riktig till Isa.

                Lider med dig. Sånna som ”Isa” borde inte få arbeta med barn.

                Låter tvärtom tycker jag. Att det är du som skyller ifrån dig ?

                  Du verkar inte heller vara en empatisk person Emma. Jag håller tummarna för att inte du jobbar med människor, och framför allt barn :).

                    You wish ?

          Stackars de barn som har diagnoser och behöver gå på en avdelning där du jobbar. Fruktansvärt.

            Vet du vilka det verkligen är synd om? De andra välfungerande barnen som blir lidande p.g.a. farliga och utåtagerande barn.

              Då kanske det är fel på personaltätheten, inte på barnen. Kanske bör det finnas särskilda avdelningar där barn med diagnoser kan gå med specialpedagoger. Det är ju inte barnens fel att de har diagnoser av olika slag. Att det kan vara jobbigt för personal och övriga barn är förståeligt. Dock tror jag det är jobbigast för de drabbade föräldrarna och barnen att behöva ha en pedagog som du, runt sig. Du verkar vara fruktansvärd. Vad heter du och var jobbar du? Någon borde verkligen kontakta din chef. Misstänker att du är för feg för att skriva ut namn här dock. Det är lätt att sitta och vara elak och uppkäftig bakom en skärm…

          Fy för att ha dig som pedagog Isa!
          Jag jobbar i skolan och gärna med utåtagerande barn, jag delar absolut inte din bild!

            Jag värnar om övrig barngrupp och för deras talan. Håll du sig till att jobba med de utåtagerande barnen. Vi är många inom mitt yrke som gärna ser dig fortsätta jobba med de utåtagerande barnen ??

              Gissar att du inte är utbildad om du nu jobbar på förskola. Alternativt ett troll som bara vill att andra ska må lika dåligt som du själv gör. Tråkigt att du verkar ha lyckats men när man läser tråden i efterhand tycker jag bara synd om dig. Hoppas du får hjälp och kan vända ditt liv till det bättre!

                Sanningen är svår att ta in för dig förstår jag. Jag är utbildad, förälder själv och mår bra tack. Detta är den ofiltrerade sanningen som jag skriver och tro mig när hela min yrkesgrupp i den kommun jag arbetar i är eniga i det jag förmedlar. Utåtagerande barn samt deras vårdnadshavare kan mycket riktigt förpesta en hel avdelning om inte en hel förskola i vissa fall. Det är illa omtyckta bland utbildad personal, andra barn och deras föräldrar. Vi med flera hade önskat en grundsärskola p.g.a. den förödelse dessa barn lämnar efter sig och skada de skapar.

                  *grundsärförakola
                  Alla barn har rätt till förskola heter det så fint. Men inte på bekostnad av mina och andras välfungerande och välmående barn.

                  Men Isa, berätta var du jobbar då? Om alla är så enade ? Kontakta Aftonbladet och beskriv din fruktansvärda situation. Det är du som inte kan hantera din arbetsplats och barnen där. Alla barn är olika och behöver olika tillsyn. ”Sanningen” är enbart i dagsläget skrivet av ett anonymt troll.

        Orosanmäl familjen till socialtjänsten och se dig om efter en ny förskola!

          Socialsekreterare här igen. Det händer absolut då och då att andra föräldrar orosanmäler andra barn på förskolan/skolan. Och det ska man självklart göra om man har en genuin oro för barnet. Alla har rätt att anmäla en oro för ett barn och det går bra att vara anonym.
          Om det handlar om barnets beteende i förskola/skola så har ju dock personalen anmälningsskyldighet till socialtjänsten. De flesta förskolor/skolor är bra på att följa den skyldigheten, men på vissa ställen finns brister förståss.

        På många förskolor brukar man väl inte ens berätta vilket barn som slagit vilket? Just för att undvika såna här situationer?

        Jag tänker som du, om barnet som sparkas inte får det bemötande hen behöver så är det väl en dialog föräldrarna får försöka ta med personalen, inte att en fyraåring som blivit slagen ska agera med förståelse.

        Förstår att du blir paff men om det händer igen, kanske du på ett vänligt men bestämt vis kan be dem förklara vad de egentligen menar? Tycker det brukar vara effektivt när folk kommer dragandes med ritkigt idiotiska argument, så liksom blottar de sig själva.

        Du har inget med barnets handlingsplan att göra. Punkt.

          Jag har väl i allra högsta grad att göra med handlingsplanen när mitt barn blir utsatt! Jag lämnar mitt barn på förskolan, hen blir så vid flertalet tillfällen illa behandlad av detta barn och mår dåligt och blir rädd för att gå till förskolan. Vad hade du själv gjort som förälder i den situationen? Suttit med armarna i kors och tyckt synd om barnet som slår ditt barn?
          Som förälder har man all rätt att kräva att ens barn är trygga på det ställe man lämnar dem. Och är det inte så så har man all rätt att ifrågasätta hur de arbetar och vad planen är. Allt annat är vansinne.

            Det är pedagogernas ansvar att se till att barnet kan fungera med andra barn. Annars bör någon form av omplacering eller ta in specialpedagog göras. Såklart är det jobbigt att ett barn slår ditt barn, men det är inte barnets fel. Hen behöver vård. Men det sagt ska inte ditt barn drabbas. Men snälla ta ut ilskan där den bör vara istället.

              Ja kanske behöver det barnet VPR dop en låst institution.

      Håller med! Är det en av IVF-flunsorna så stod hon ju också i en story och hajpade sitt samarbete med att det var ”något många av er följare väntat länge på”. Som att man kommer kasta sig över en rabattkod till ett apotek? Hur många följare är det som tigger om ett visst samarbete från en influencer? Visste inte att det var något man gjorde.

        Nej men det har väl aldrig hänt? Känns helt orimligt att man skulle böna och be om en specifik rabattkod från en flunsa. Särskilt från något så tråkigt som apoteket?

        Det finns en annan flunsa som stör mig mer, tigger om engagemang gällande reklam men undanber sig samtidigt konstant tips och råd från följarna gällande typ allt. Kan dom bara bestämma sig?! Vill ni ha engagemang eller ej? Blir så otroligt provocerad.

          Är de camliv du tänker på?

            Japp! Har länge tyckte att hon lyckats gå under radarn för kritik.

              Ja men hon har lite girl next door stil/är som person. (Absolut inget fel med
              Det) asså en vanlig tjej som inte gör några större utsvävningar som ex hT och fanniday gör. Därför jag tror hon faller under radarn:)

        De har ju hybris. Omg! Kolla mina ögonbryn! Åh nej länken funkar inte, länkar igen ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Lyssnade på Det Skaver. Varför ligger man oskyddat om man inte vill ha barn just nu?

      Lågintelligent kanske… en kvinna som är snart 40 borde verkligen veta bättre.

      För att de är kåta och då verkar konsekvenstänket försvinna.

      Alla har rätt att skaffa barn när det vill. Det kan man inte säga ngt om. Men tror verkligen berörd person startar provokation genom att säga att hon gör abort för att det ”inte passar just nu” trots sin ålder och säger att det känns betryggande att hon kan bli gravid så lätt o därför vill vänta. Hon är ju 35 och då börjar fertiliteten dimpa rejält. Hoppas för hennes skull att hon faktiskt kan få barn sen om hon vill

        Varför hoppas du det? Tror du att hon skulle bli en särskilt god förälder eller vad är din grundinställning?

        Jag gjorde abort när jag var 30 trots att jag verkligen ville ha barn och det har jag ångrat bittert, trots att pappan inte ville ha barnet. Sen blev jag lyckligtvis gravid med en annan kille när jag var 35. Hade aldrig vågat göra abort i den åldern om jag ville ha barn och om allt dessutom funkade bra med pappan. Väldigt märklig anledning att göra abort när man är 35, barnlös och i ett förhållande kan jag tycka. Men hoppas hon har rätt i att hon är såå fertil för hennes skull.

        Jag har gjort 3 aborter i mitt liv, senaste med min nuvarande partner när vi var 30, också pga ”det är för tidigt”. När vi var 35 ville vi försöka på riktigt, är nu 39 och fortfarande barnlös trots IVF:er och allt vad det innebär. Att det var ”så lätt” en gång betyder ingenting och garanterar absolut ingenting heller.

          Fy vad hemskt

    Jag köpte ett paket jordgubbar som jag ätit ungefär hälften av (sambon ville inte hjälpa till att äta (konstigt nog???!!!)), men hur ska jag förvara dem nu? En del säger att de blir dåliga i kylen, en del säger att de aldrig klarar sig två dagar utan att bli mosiga? Hur gör ni? ?

      Bäst förvaras de i magen ?

        Hahaha men flera har sagt exakt samma till mig nu, men jag pallar inte äta mer ?

      Lägg på ett fat så de ligger plant och in i kylen.

        Plast på?

      Förvara de i kylen eller inte i kylen och hoppas på det bästa.

      Sköj och förvara i kylskåpet. Dom håller sig fint där tills imorgon. Ta ut dom en stund innan du ska äta dom så att dom är rumstempererade, då smakar dom bättre.

        En liten skvätt ättika i vattnet när man sköljer också.

      Lägg dom i vatten.

        Nej, helt fel…

    Min fyraåring blev sparkad och slagen av ett jämnårigt barn sista dagen på förskolan inför sommarlovet (skrev om det förra veckan). Idag blev jag kontaktad av det barnets ena förälder som i princip sa åt mig att jag och mitt barn måste förstå hur jobbigt hens barn har det och vilka svårigheter hen har. Samt påtalade vad vi bör tänka på när vi bemöter hen. Inte en enda fråga hur mitt barn mår….
    Ja jag vet att barn med diagnoser (och deras föräldrar) har det jättetufft, men detta tyckte jag var enormt fräckt! Att min fyraåring har blivit sparkad och slagen, gråtit massor och säger att hen inte vill gå till förskolan längre är tydligen inget de ägnar en tanke åt. Men JAG ska förstå deras situation!? Och be min fyraåring anpassa sitt beteende mot en som slåss….!? Blev så paff att jag knappt minns vad jag svarade men känner att jag inte vill lägga energi på det nu utan ha sommarlov med mina barn.
    Och ja, sjävklart har jag pratat med både pedagoger och rektorn och kommer följa upp detta i augusti igen när vi är tillbaka på förskolan. Det är ju deras roller och deras handlingsplan jag är mest intresserad av och ansvaret ligger absolut på dem när barnen är på förskolan.
    Men det samtal gjorde mig så ledsen. Oavsett svårigheter som vissa barn har så känns det väldigt magstark att ”skylla ifrån sig” på detta sätt.

      Låter väldigt gränslöst! Hade känt samma som du. Föräldrar till barn med olika funktionsvarianter har det otroligt tufft men det är inte okej att ta ut det på andra. Särskilt inte ett barn som också blivit utsatt för ett sånt här utbrott, det ligger inte på er att hitta ett sätt att bemöta barnet för att förhindra att beteendet sker igen även om man självklart ska bemöta både barn och föräldrar på ett respektfullt och vänligt sätt, men det låter det ju verkligen som att du försöker.

      Att slåss är aldrig okej och det ska aldrig accepteras, oavsett diagnos eller ej. Bra att du tagit tag i det ❤️

      När sommarlovet är slut kan du ju faktiskt ta och prata med föräldern och berätta att det hade varit passande att fråga hur ditt barn mår samt påpeka att om det gällt två vuxna på en arbetsplats hade det hela lett till både åtal för misshandel och avsked. Verkar som den andra föräldern helt tappat perspektivet. Hen hade kunnat berätta om sitt barns svårigheter och vad de gör för att hjälpa sitt barn för att detta aldrig ska hända igen istället. Att ursäkta barnet och mena på att de som blir utsatta ska anpassa sig ger ju barnet rätt kassa förutsättningar för att klara sig bra i livet.

      Hoppas din 4-åring känner sig ok efter sommarlovet och kan få det bra på förskolan. Heja dig som står upp för den rätten!

    Någon som är med i Jehovas vittnen? Såg kalla fakta och tänkte på om ni tar emot blod på sjukhuset om ni behöver det för att inte dö? Innan ni opereras, behöver ni då berätta innan att ni inte kommer ta emot blod? Hur gör sjukhuset i dessa situationer om en person inte vill ta emot blod?

      Jag är inte Jehovas men har jobbat på en kirurgavdelning länge. De som är under 18 o behöver blod brukar tvångsomhändertas och då får de blod. Är man vuxen får man bestämma själv, det står som en ”varning” väldigt tydligt i journalen om de avböjer blodtransfusion. Så då ger man inte blod.

        Okej. Då låter sjukhuset personen dö?

          Det är väl samma som ”inga återupplivningsförsök” eller vad det heter på svenska. DNR. Patienter kan frånsäga sig vård eller specifika behandlingar och det måste givetvis respekteras.

            0hlr 0iva vård brukar de stå ?

          Alltså, om du har cancer (o är myndig) så kan du neka vård. Du kan neka all vård i princip så länge du är över 18. Alltså ”låter inte sjukhuset någon dö”, när personen aktivt valt att inte ta emot den vård som krävs.

          Finns andra saker man kan ge än just helblod, man försöker ge allt man kan i en situation där personen vägrat blod. Men om det är en fullt frisk (mentalt) patient som valt, vad kan man göra? Aldrig varit med om att patienten dött när jag jobbat men man försöker verkligen att informera om dessa risker när man har ngn som är så bestämd på att vägra blod. //Sjuksköterska inom op

      Sjukhuset kan inte tvinga en vuxen person att ta emot behandling. När det gäller barn så kan socialtjänsten kliva in och omhänderta barnet med LVU för att gå över föräldrarnas huvuden och ta beslut om transfusion.

      Under en praktik på en ortopedavdelning kom jag i kontakt med en patient som var Jehovas. Han skulle genomgå planerad höft- eller knäoperation (minns inte vilket) och hade besökt sjukhuset flera ggr en tid inför operationen för att lämna blod, så att han hade ett litet lager av sitt egna blod som skulle användas under operationen. Således tog han inte emot en annan människas blod, utan fick sitt eget.

    Hur säger man till en relativt nära kompis att hon luktar illa i munnen? Rädd för att hon ska ta illa upp men samtidigt elakt att inte säga något.. eller? Hade hoppats att någon annan skulle ta upp detta med henne men verkar inte ske.

      Säg typ ”förlåt, hoppas du inte tar detta fel, men har känt att du luktar illa i munnen på senaste”.

        Erbjud tuggummi, halstablett tillräckligt ofta så kanske hon förstår?

          Nej, säg det rakt ut istället för att hinta. Att hinta väcker bara mer osäkerhet hos folk.

      Hon vet nog redan. O gör vad hon kan.

        Alla vet inte att de luktar illa i munnen.

        Öh inte alls säkert ju! Å om hon nu gör nåt så kan det ju va bra att hon vet om att det uppenbarligen inte funkar. Fasen bättre att nån säger det istället för att man ska gå runt och undra…

          Ok, så hur hade du velat att någon sa det till dig? Utan att du blev ledsen?

            Jag personligen skulle vilja ha det på ett sakligt, rakt sätt. Inget ”åhhh dethär är så jooobiiigt men jag måååste för att jag är din väääään”, då blir det liksom en stor grej av det. ”Du luktar lite illa i munnen, kolla upp vad du kan göra åt det” funkar bra för mig.

            Du ska nog utgå från hur du tror att din kompis vill höra det i stället. Du känner henne, hur tror du att hon vill att du säger det?

              Öh ja obviously, men jag svarade på din fråga, som var ”hur hade DU velat att nån…”

                Det var inte jag som frågade det.

        Lite så har jag också tänkt, att hon ändå inte skulle kunna göra mer om det är kroniskt och inte bara ”använd lite munskölj”.

          Men det behöver inte vara dålig munhygien. Det kan vara magproblem.

      Hur hade du velat att någon sa det till dig? Säg det likadant till henne.

      Hon kanske inte har råd att gå till tandläkaren och skäms över sin andedräkt? Hon kanske är rädd för tandläkaren?
      Kan du inte prata om dina tandläkarupplevelser och se om personen önskar kunna gå?

        Hm sant MEN man kan ändå borsta, flossa, skölja osv utan tandläkare, vilket personen kanske inte gör

          Långt ifrån all dålig andedräkt kommer från att man inte borstar tänderna eller tandtrådar. Suck.

            Precis. Det är lite som med de som har acne och blir tillsagda att rengöring är a & o.. Frenetisk ansiktstvätt botar inte acne och har man halitosis pga magproblem, reflux el annat, så hjälper tyvärr ingen tandborstning i världen. Många lider och vet säkert om sitt problem, men ser det ut som personen ifråga har beläggning på tänderna, då kan man ju tipsa om ett besök till tandhygienist, typ att man själv varit och att det känns så fräscht i munnen efter det. Synd eg att det är sånt stigma kring sånt här, finns de som lider oerhört och vet om sitt problem, men svårt att få bort hos vissa individer.

              Ugh, lite OT men blir så trött på sådant. Är 30 år och har fortfarande acne, har precis fått den någorlunda i skick (inte helt fri ändå) tack vare Acnatac och måste forsätta behandla med Differin. Har testat så mycket innan detta, alla acneprodukter man kan tänka. Så är det folk, som min mamma exempelvis, som aldrig haft några hudproblem mer än solbränna och lite finnar under puberteten som väldigt nöjt hela tiden ska konstatera att de minsann bara använder tvål och vatten, och nog ska man inte ska greja så mycket med huden för det verkar ju som att de som håller på så mycket är de som får problem. ?

          Hjälper väl dock måttligt om det beror på en infektion i tandköttet.

          Dock finns ju tandvårdsbidrag som täcker rätt stor del av kostnaden om man går vartannat år.

            Jag kan få lite halvinflamerat tandkött ibland, direkt när jag känner det så flossar och borstar jag extra där, då blöder det vilket det för av inflammationen. När man borstat och flossat blöder det mindre och mindre, dvs inflammationen läker ut och försvinner! Så jo man kan ”rengöra” bort en inflammation själv, dvs alla problem kanske inte går att borsta bort, men för många räcker det faktiskt!

      Åh tycker verkligen att du ska berätta! Inte kul för henne om hon inte vet om det för det är inte säkert att hon märker det själv.

      Jag hade sagt strax innan ni skiljs åt på något vänligt vis att hon ibland kan lukta lite illa. Så hon får utrymme att ta det dåligt i enrum liksom, inte behöver stå där med dig. För jag tror få lyckas ta det med en klackspark oavsett formulering.

        Bra tips!

      Jag har också en bekant som luktar illa i munnen. Har väldigt svårt för att säga det men ofta när vi umgås brukar jag ta upp min tuggummipåse och bjuda hen på det. Borde nog säga något men det är inte lätt.

        Den är bra som ett första steg för då kickar nog tanken igång hos hen, men OM det inte räcker måste du gå vidare till steg 2, alltså säg det, bara taskigt att inte säga nåt! Och tänk också på att när folk pratar om dig är det ”duvet hon som är kompis med hon som har dålig andedräkt”, eeehhhh vill du vara hon? Save yourself, tell her!

          Pratar folk så verkligen? Om kompisen som har en kompis som har dålig andedräkt? Värre för den som har dålig andedräkt i så fall och vara ihågkommen för de.

          Jag hade sett till att hamna i en park eller dylikt med vännen och bett hen andas på en kanadagås för jag är sugen på sån till middag.

      Gör inte en grej av det. Säg typ när du känner det nästa gång – ”oj du har lite dålig andedräkt” mer i förbifarten. Eller ”nån av oss har dålig andedräkt nu…?!” Och sen om du känner det igen nästa gång ”du, nu har du dålig andedräkt igen, vad konstigt testa att använda tandtråd varje dag det brukar hjälpa”. Eller nåt.

      Inte nice att nån säger ”du har luktat illa på senaste” GENERELLT känns så mycket värre än att personen låtsas som att det är första gången.

        Tror att det räcker med att säga till om lukt i så fall men tipsa om tandtråd blir lite fånigt. Personen vet nog själv vad som behöver göras.

    Linn och Simon verkar ha gjort slut ?

    Jag har en kompis som alltid tar chansen att prata om sig själv och sina bedrifter så fort någon annan i kompisgänget berättar något. Hon får det alltid att handla om henne. Ska man uppmärksamma henne på det eller låta det vara?

      Kanske försöka med att konsekvent styra tillbaka konversationen till det den handlade om innan hon bytte ämne?

      Är ni bra vänner tycker jag du borde kunna prata med henne på ett bra sätt. Om inte… så säger det ju en hel del om henne.
      Jag har en vän som sa till mig att hon kände att hon hade engagerat sig mycket i en grej som gällde mig men att hon sen inte fick så mycket engagemang tillbaka när det var en grej som gällde henne. Jag blev inte glad men ändå glad att hon sa det till mig för jag tyckte att jag var engagerad men det var inte på det sätt hon behövde. Vi pratade, allt löste sig direkt.

      Åh en sån har jag med. Ska alltid vara lite bättre och att hon klarat 3 år på universitetet är minsann bättre än en annan som klarat 5 etc… jag har slutat umgås med henne.

      När människor gör så när jag pratar så brukar jag inte ta någon notis om vad de säger och istället fortsätta där jag blev avbruten med ”…iallafall” och sen försöka berätta klart. Det är skitjobbigt med såna personer men man får typ bara ignorera. Annars får man säga till men det kan ju bli obekvämt.

    Hur ”hanterar” man egentligen en vän som är otroligt negativ? Allt är verkligen negativt, skit, jobbigt, dåligt.. Känner att det dränerar mig på energi fullständigt.

      Påpeka det eller visa hur man är positiv så kanske det påverkar henne i rätt riktning.

      Ta en paus. Fråga ”finns det inget positivt i ditt liv” ?

      Om det tar mer än ger att umgås så ta en paus, men döm inte ut vänskapen. Kansle du själv inte mår bra just nu å orkar inte höra om hennes skit också, då är det ok att backa av! Det behöver ju sen inte vara så föralltid, när ni är i bättre synk kan ni kanske hitta tillbaka till varandra.

      Tänkte bara säga att jag kan relatera väldigt mycket. Min närmsta vän flyttade till England för några år sedan och sedan dess har vi mest kontakt via whatsapp och telsamtal. Och det har verkligen gått upp för mig att hon är extremt negativ! ALLT är skit, ALLTID? Sedan februari i år har hon ältat 100 ggr ”detta är verkligen ett skitår för mig!”. Och då handlar det inte om stora saker som att hon fått en allvarlig sjukdom eller något, utan att räntorna är höga (jo vi är många som lider av det), att hon bråkar mycket med sin sambo och att sambons barn är ”typ djävulen som bara jävlas med oss”. Det är extremt frustrerande! Jag känner precis som du, att det är otroligt dränerande att lyssna på sådant. Vid några tillfällen har hon blivit sur på mig om jag varit glad över saker i mitt liv, för då känns det som att jag ”gnuggar in i fejset hur dåligt andra har det”. :/ Jag har inga tips, men jag förstår dig!

        Har vi samma vän? Hahaha!
        Min vän har egentligen också problem ”av mindre karaktär” kan man väl säga, men hen använder så otroligt hårda ord när hen förklarar situationerna. Det är ”skitdagar”, ”pest”. Folk är ”idioter” m.m. Det mesta verkar helt och hållet dåligt. Försöker jag styra bort konversationen till något helt annat dras det också ner av negativa svar. Jag har zonat ut lite senaste veckan för jag känner att jag är i en helt annan sinnesstämning själv.

          Haha japp känner igen det där. Nu senast har hon tyckt att det är såå jobbigt att hennes kollegor ”öppnar kuvert så högljutt” så det stör hennes arbetsro… Nej jag vet verkligen inte hur man hjälper någon att sluta vara fast i en sån negativ spiral. :/ Känns sorgligt att såna personer aldrig verkar kunna känna sig nöjda med tillvaron.

    Såg nyss att Alexander Zobel har en ny flickvän igen. Han verkar ha rejäla problem.

      Bara för att han umgås med tjejer eller?

      Är det ngn av de där unga tvillingarna från Miami?
      Såg att de hade rätt nya instaprofiler etc.
      Man önskar ju att han hade stannat upp på riktigt med Marie. Han verkar ju avverka kvinnor

        Kolla på instagram under @sarasilvabruun – hennes stories som hon har delat. Hans brors fästmö postade original bilden.

    Har fått tbx mensen efter mitt andra barn och är det normalt att typ ha sinnessjukt ont i bäckenet vid ägglossning? Kan stundvis knappt gå och vaggar fram som jag vore typ höggravid?

    Varför är vissa bilförare så sjukt korkade? Nu snackar vi inte sånt som att köra för fort och bryter mot trafikregler utan en annan sak som jag lagt märke till, och det är att folk kör med f*cking overhead-lurar på sig (varav många också har noice cancellingfunktion)?? Alltså jag kan verkligen inte för mitt liv förstå hur man tänker när man sätter på sig såna lurar vid körning? Okej din radio kanske inte funkar och du vill lyssna på musik men inte på bekostnad av att du kan höra trafiken runtom dig snälla?!?! Samma med flunsor som tydligen måste spela in instastories där de ”snackar med sina följare” samtidigt som de kör, man ser hur blicken flackar ner till kameran hela tiden och usch vad provocerad jag blir som ni märker? kan inte folk bara ha lite trafikvett herregud

      Frustration bottnar inte sällan i orimliga förväntningar av universum.

    Vegetarianer eller folk med begränsningar runt sin kost (ej allergi) förväntar sig att jag lagar något de äter, men jag som äter kött fisk och fågel kan inte förvänta mig samma sak tillbaka ? Varför ?

      För att det är skillnad på att inte äta eller äta. Du äter förmodligen inte endast kött, vilket gör att du kan äta en vegetarisk måltid.

        det finns killar som endast äter kött, all annan kost är omanlig enligt dom

          Okej, bjud inte hem dom på middag då bara?

        Jag vill inte ha en måltid som består av kolhydrater och grönsaker. Äter inte baljbäxter.
        Säger inte att DE måste äta av köttet de lagar, men önskar att de kunde anstränga sig för mig som jag gör för dem.

          Du låter som en bortskämd snorunge faktiskt. Var glad att du har vänner som bjuder dig. Med den attityden du har är det inget du ska ta för givet.

          ”jag vill inte ha”. Gå inte hem till andra på middag då?

          Hade du kommit på middag hos mig hade jag inte lagat baljväxter till dig om du inte tål det. Hade inte lagat kött heller, men det finns andra alternativ. Så om dina vänner ”inte anstränger sig” för dig” så är det nog dem de är fel på, inte veganer och vegetarianer i allmänhet ?

            GIVETVIS inget fel på veganer/vegetarianer. Jag undrar bara varför de inte kan tänka sig laga det jag äter när jag gör den ansträngningen för dem. Jag kräver inte att de ska äta kött, jag äter ju inte av deras portobellosvamp när jag bjuder dem.

              men äter du BARA kött och ingenting annat?

        Men då kan de ju bara hoppa över köttet hemma hos mig ? Äta sig mätt på det andra som serveras ? Accepteras det av er som har restriktioner gällande kosten ?

          Ja du är väl fri att bjuda på vad du vill hemma hos dig. Bjud på ett glas ljummet vatten om du vill. Gästerna lär ju inte komma tillbaka men det kanske var det du ville. Varför bjuder du ens hem folk undrar jag?

          Jo men det beror ju på vad som bjuds. Ska jag på middag så nämner jag såklart att jag är vegetarian, inte så lätt att plocka bort allt kött ur en köttgryta till exempel.

      Jag vet inte vem som tvingar dig att laga vegetariskt.. men skillnaden är ju att du faktiskt kan äta det vegetariska som lagas också ? Man måste inte äta kött/fisk/fågel varje måltid!

        Är allergisk mot vegetariskt. Äter bara kött med smöööööör

          Kul ?

            Lika kul som vegetarianer och veganer.

      Haha ??

      Haha som att jag som älskar skaldjur skulle kräva räkor när kompisen bjuder mig på köttfärssås typ. Hör du inte själv hur dumt det låter? Är du fem år?

      Har också funderat på det. De gånger det har hänt har jag tagit av det jag gillar/äter bara. Det borde en vegetarian kunna göra hos mig också.

        Då/ni får det att låta som att ni gör någon en tjänst när ni bjuder den på middag, så den ska vara tacksam för vad den får. Men om jag bjuder hem någon på middag så gör jag ju det för att jag vill bjuda dem på middag och umgås och ha det trevligt. Så jag vill servera dem något som de kan och vill äta, därav anpassar jag menyn efter vem jag har bjudit hem. Så tror (hoppas) jag att de flesta känner och tänker. Kollar därav allergier eller om det finns något en person verkligen inte äter/inte vill äta av andra anledningar. Där ingår kosthållningar av t.ex. etiska eller religösa skäl, eller om man verkligen ogillar en viss ingrediens (t.ex. koriander, eller svamp, eller paprika osv.).

        Därav är det bara rimligt att man anpassar menyn så att det finns mat till någon som är glutenintolerant, vegetarian eller vegan, äter kosher, eller avskyr koriander. Då gör jag mat som funkar för dem, alt. gör två rätter där en av rätterna funkar dem. Inte bara låta dem hållas med sidsallad, potatis och bröd. Utan att menyn är planerad med dem i åtanke.

        Men skillnaden är förstås att man inte kan förvänta sig att någon som avskyr koriander ska laga mat med koriander åt dig bara för du älskar koriander, eftersom du kan äta mat utan koriander alldeles utmärkt. Eller att någon som är vegan ska behöva kompromissa med sin etiska övertygelse när du kan äta vegansk mat alldeles utmärkt. Eller att någon som är glutenintolerant ska behöva göra mat med gluten för du föredrar det. osv. osv.

        Är väl bara vanligt rimligt vett och omtanke.

        Men skillnaden är ju förstås att det vore orimligt att be någon

          Men jag lagar ju en speciell rätt till hen då hen är vegan och är bjuden he mtill mig. Varför kan inte hen tänka sig göra samma sak ?
          Oxå märkligt när 2 från olika religioner träffas o ska slå sina påsar ihop – judendom och islam vinner JÄMT över kristendom och den kristna/ateisten förväntas kuva sig och konvertera.

            ”man inte kan förvänta sig…att någon som är vegan ska behöva kompromissa med sin etiska övertygelse när du kan äta vegansk mat alldeles utmärkt.”

            Som jag skrev. Varför skulle du vilja att någon som är vegan ska kompromissa på sin etik för att du ska äta icke-vegansk mat, när du kan äta vegansk mat lika väl? Eller att någon som håller en viss kost av religösa skäl ska behöva tumma på det?

            Om du tänker någon som äter en standard blandkost utan några slags restriktioner alls, den kan ju äta all mat som folk med restriktioner (av medicinska, etiska eller religösa skäl) kan. Medan det motsatta inte är sant, de med restriktioner kan inte äta precis allt som någon utan restriktioner kan äta.

              Älskar ändå att du tar dig tid att svara så seriöst på någon som uppenbart bara vill provocera : ) Önskar att jag hade ditt tålamod! : )

                Haha ja, men vet att det finns många som faktiskt tänker så, ganska möjligt någon som läser. Så om inte för trollet, så kanske med förhoppning att någon som bara läser och tänker så får ett annat perspektiv 🙂

                  Jag är absolut inget troll nej.

    Hallå men alltså tanning drops, jättedum fråga kanske, men om man blandar in några droppar i sin ansiktskräm, blir det inte liksom en tydlig kant då där man slutat smörja in sig? Vill så gärna bara piffa ansiktet lite utan att busa hela bleka mig ?
    Tack för alla svar i förväg ❤️

      Det tycker jag inte, men jag har inte en särskilt märk färg på dropparna. Börja med en droppe och se hur mörkt det blir. När man smörjer in smörjer man ju i regel ner på halsen och så tills krämen liksom är ”slut” och då blir det en naturlig fade, eller vad man ska säga.

        Tack snälla! Ska prova ❤️

    En kollega använder alltid emojin ? i gruppchatten. Ska jag berätta för henne att den förmodligen inte betyder det hon tror att den gör, eller bara låta det vara?

    Vi har aldrig träffats irl, så jag känner henne inte.

      Vad tror du att hon tror att den betyder ?

        Eh bara dubbelkollar, vad betyder den? Är det inte en puss, eller har jag missat nåt snuskig betydelse?

          Haha kanske är frågeställaren som missförstått innebörden av emojin! ?

          Det är väl en puss eller slängkyss? Möjligen kan den ha flörtig underton, men inte nödvändigtvis. Tänker jag.

          /ts

        Om jag skriver typ ”min mormor är sjuk så jag hann inte det. Gör det imorgon” eller nåt. Och hon svarar ?. Då tänker jag att det nog inte är puss hon menar.

      Jag hade låtit det vara.

      Den betyder väl bara ”puss” vilket vissa använder mer frikostigt än andra. Tex i gruppchatt med kollegor.

    Jag är mammaledig just nu och jag irriterar mig som fan på att min sambo och pappan till vårt gemensamma barn inte tycker att jag ska ha hela barnbidraget. Jag gör alla inköp som rör vårt barn, blöjor (han kan köpa om jag ber honom), kläder, möbler, vagn, försäkring osv osv. Hans argument är 1. Att jag tycker att det är kul att köpa grejer och har sån bestämd smak. 2. Han anser att pengarna går till oss i familjen överlag. T.ex att han gör andra inköp som mat till oss, betala hyran etc. Alltså precis samma som jag också betalar varje månad.

    Ska inte barnbidraget gå just till inköp och sånt till barnet i fråga? Blir bara så less när han ändå får lön och köper kläder och skor till sig själv varje månad, medan jag får föräldrapenning men ändå får stå för alla inköp till vårt gemensamma barn. Hur kan han inte se att det är fel? Vad har ni för tankar?

      Det låter inte riktigt klokt. Och väldigt egoistiskt av din sambo!

      Män är idioter och dessutom inga tankeläsare, helt fucking förlorade som du hör. Så, du måste vara TYDLIG, säg EXAKT vad du tycker och hur det skall fördelas. Dom fattar inte att när de köper grejer till sigsjälv men inte till familjen, tolkar vi det som att de står utanför familjen, ser till sigsjälva först och prioriterar inte oss/barnen. Dom tänker inte så, dom är grottmänniskor. Tänk som att du ska förklara för en hund typ. Väldigt tydliga steg och punkter, inga svåra ord, bara korta kommandon. Typ Betala! eller Dela lika! eller Du betalar allt!… Du kan säga på ett enkelt sätt exakt vad du vill, sålänge du håller det kort och konsist på ett sätt så dom kan förstå. Inte massa känslor och skit, dom blir bara förvirrade, lämna det, han kommer aldrig fatta. Så, fokus på vad du vill ha och hur du vill ha det! Säg det, han kommer aldrig räkna ut det själv stackarn.

        Så hon ska uppfostra honom som en hund?

        Jag vet inte om du är allvarlig men om män är kapabla till att ha ett vanligt jobb är det kapabla till att ha en vuxen diskussion kring sin familjs ekonomi. Att tro något annat är att lägga allt ansvar på ts och det känns inte rätt i den här situationen.

      TACK DÅ ÄR JAG INTE ENSAM!

      Ni har inte delad ekonomi?
      Isåfall bör ni antingen dela både barnbidrag och kostnader för barnet eller så tar du barnbidraget och köper det som behövs…

      Vi lägger in sambons lön och min fp på gemensamt konto, för alla utgifter och mat. Båda behåller lite fickpengar på eget konto (samma summa för båda) som vi får göra vad vi vill med. Skulle aldrig gå med på annat när jag är hemma med gemensamt barn!

      Ni måste ju skaffa gemensam ekonomi ?
      Alternativt dela på kostnaderna procentuellt utifrån era inkomster.
      Det är inte normalt att dela lika på kostnader under föräldraledighet.

      Fattar inte? Bor ni ihop och har barn men har ändå helt separerad ekonomi? Eller missförstår jag och ni är separerade?

        Ja vi bor ihop och har barn. Vi delar hyfsat lika på gemensamma fakturor, hyra, mat osv. Enligt honom är det upp till mig att ta ut så ”lite” föräldrapenning varje månad. Men jag vill ju givetvis ta ut så få dagar som möjligt så att vår son kan få vara hemma så länge som möjligt. Tar ändå ut så att jag ska klara av att betala för våra gemensamma utgifter. Hade han däremot stått för mer just nu när han tjänar mer hade jag kunnat vara hemma ännu längre…

        Vi har framförallt inte helt delad ekonomi för att han har skuldsanering till Kronofogden. Jag vill inte stå och betala av hans skuld med mina pengar. Lär bli annat sen när det är klart.

          Om han nu inte vill ge dig hela barnbidraget skulle jag säga till när jag köper saker till bebisen. Tex. ”Nu behöver barnet nya regnkläder, dessa kostar x antal kronor så swisha mig hälften. Eller så får du hitta ett bättre alternativ”. Inkludera honom i allt du köper. Blöjor och sånt borde ju gå på ett gemensamt matkonto? Skaffa ett icakort och sätt in en summa pengar var på varje månad?

          Jag har liknande situation. Han betalar för maten och 50% på barnets saker. ”jag har inte råd att vara FL”. Men vill behålla hela barnbidraget trots full lön (med övertid osv). Han får ut mer än det dubbla jag får ut.

          Kan säga att jag redan funderar på att bryta.

            Finns många Ove Sundbergs där ute. Blir så äcklad. Samtidigt visste ni vad ni skaffade barn med. Hårt sagt, jag vet. Det hade hundra procent varit en dealbreaker för mig.

          Dela utgifterna procentuellt. Tjänar han mer så får han ta en större del av utgifterna.

      Varför har ni inte gemensam ekonomi när ni är sambos och har barn??

      Det stora problemet är att han tycker att det är rimligt att han ska ha mycket bättre ekonomi än du när du är hemma och tar hand om ert gemensamma barn.

      Det där är en stor varningsklocka! Ni behöver sätta er ner och prata om ekonomi. Ni är en familj, varför ska delar av familjen kunna köpa dig nya skor medan andra inte kan det? En bra man vill givetvis att hans flickvän har det bra och är väl omhändertagen och definitivt vill han att hans barn ska ha det så bra som det bara går. Att din kille tydligen inte vill det ska du ta på stort allvar.

      Att använda pengar som maktmedel mot sin partner är ett välkänt sätt att kontrollera och trycka ner. Acceptera inte detta!

        Om man tjänar väldigt olika pga att en tex jobbar 30% innan man får barn, ska man då helt plötsligt börja ha gemensam ekonomi just för att man fått barn ?
        Har 2 vänner som aldrig jobbat en dag i sina resp liv, en tycker att inredning och hästar är ett heltidsjobb den andra klarar inte av att någon ”säger åt hen vad hen ska göra” de lever båda med partners som försörjer dem. Själv skulle jag aldrig klara av att försörja någon som inte vill eller orkar jobba.

          Anonym föreslår inte delad ekonomi utan att de talar igenom situationen. Det är inte rimligt att ena föräldern tar alla kostnader för barnet och den andra inte gör det. Det betyder inte delad ekonomi men det är två personer som fått barn och då bör båda rimligtvis hjälpa till med kostnaderna för barnet.

          Dina två vänners situation känns som en annan diskussion.

    Hur i hela världen klarar HT av att slänga upp ena benet i handfatet?!? Hon klagar ju på extrem foglossning och skriver att hon går som en pingvin för att hon har så ont.

      För hon ljuger uppenbarligen.

      För att hon har vilat sig i form hela dagen. Hon kommer ligga ner i 18 timmar efter att hon tagit ner benet också.

      Jag är gravid i vecka 38. Jag kan slänga upp mitt ben i handfatet utan problem. Om jag däremot suttit stilla på en obekväm stol i mer än 15 min kan jag knappt resa mig upp pga smärta i ljumskarna. Och har jag gått för långt en dag så har jag jätteont på kvällen. Jag kan lyfta upp mitt äldre barn och bära på höften men jag får ont i ryggen av att bära en vanlig matkasse i handtag.

    Ni som försöker bli gravida… Hur hanterar ni de två veckorna av väntan? Jag har verkligen ingen aning om jag överanalyserar min kropp, känner efter för mycket eller vad som är PMS och vad som kan vara tecken på graviditet.

    Det enda ickenormala som hänt för mig är att jag hade en mindre blödning (typ 10 ljusrosa droppar) i lördags (9 dagar efter äl). Samt att min fitbit säger att min hudtemperatur har ökat 0,5 grader men det kan ju bero på vad som helst. Jag slutade med p-piller i mars så jag är därtill osäker på min cykel. JOBBIGT

      Levde som vanligt och tänkte att jag ju så småningom om lär märka om jag är gravid eller ej.

      Usch, den tiden är jättejobbig, särskilt när man försökt några gånger. Nu är jag inte i den situationen längre men jag försökte att hitta på mycket så att jag inte hade tid att tänka så mycket ?

      Att din temp har ökat beror på att du har haft ägglossning, det gör den oavsett om du blivit gravid eller inte efter ägglossningen. 🙂
      Men är det inte dags att ta ett gravtest om du i lördags var 9 dagar efter ägglossning?

      Jag tycker personligen inte att 2-veckorsväntan är så jobbig. Försöker leva som vanligt liksom. Däremot tycker jag vänta på ägglossning är ett helvete. Min ägglossningsdag kan variera från cykeldag 15 till cykeldag 35 och det är ett jävla mindfuck att försöka ha sex vid exakt rätt tidpunkt när man inte vet när ägglossningen behagar dyka upp. Efter 2 års försök att få barn, med heltidsjobb, ganska långt förhållande – då känns ”kul sex” ganska långt ifrån verkligheten. 😛

    Ska ta och skriva CV för första gången på nästan 10 år.
    Någon som har något bra tips på vad man bör tänka på som inte är uppenbart? ? Eller några goda råd överlag?

      Ny freaky grej som görs i CVn nuförtiden är att man skriver om sigsjälv i TREDJE PERSON! Whatda… Första gången jag fick ett sånt cv för 1-2 år sen tänkte jag öh denhär kandidaten är ju uppenbarligen jäktigt skum, no thanks. Sen när jag gick fler såna fattade jag att det var en grej ? Såattttttte

        Hur då? What? Låter ju helt sjukt…

      Min pappa läser säkert 100 cv om dagen (rekryteringskonsult) och han sa att börja med dina uppgifter högst upp i ett hörn, då: namn, födelseår, adress (endast gata och nummer) mail och telefon.

      Som överskrift kan du ha
      CV ANNA ANDERSSON

      Vidare skriver du ungefär 5 meningar om vem du är, undvik ”jag ser till att lösa ALLA problem” och liknande. Exempel du kan skriva ”Jag heter XXX och är X år. Jag har god gruppdynamik och fungerar att arbeta i både grupp och enskilt. Problemlösning är även det något jag kan hantera och försöker lösa det så gott jag kan. Min fritid ägnar jag åt matlagning, idrott och givetvis min familj som består av min man/fru och våra X barn på X och X år”

      Efter det tar du din arbetslivserfarenhet och högst upp ditt nuvarande arbete. Du behöver inte skriva in grundskola om du arbetat ett tag, det är liksom irrelevant i sammanhanget. Men gymnasiet är alltid bra att ha. Även strökurser eller andra typer av utbildningar du gått, spelar ingen roll om det så varit en HLR kurs under två dagar. Lägg till allt.

      Sedan avsluta med ex
      ”Har ni några frågor eller funderingar är ni självklart välkomna att ringa mig”

      Vänliga hälsningar
      XXX

      Insåg precis att jag förklarade hur ett cv kan skrivas, det var ju inte din direkta fråga men du kanske finner inspiration ändå 🙂

      Lycka till!

        Lägg även till ”innehar B körkort” eller andra behörigheter om du har det

        Och jag som hört ifrån alla som är insatta att man inte ska skriva om sin familj och sina fritidsintressen i ens CV. Det är inte relevant och är endast något som kan tas upp under en ev. intervju om de frågar om det. Känns dessutom lite onödigt att använda de få raderna till att upprepa sitt namn och sin ålder igen när det står högst upp i CV:t? Känns lite oproffsigt på något sätt att skriva ”hej, jag heter Amanda Larsson och är 29 år”.

      Skriv att du är nogrann.
      Personligen har jag ingen bild för jag tycker utseende är ovesäntligt.
      Skriv det viktigaste först.
      Ha ett CV med alla färdigheter & skicka sedan mindre utdrag till arbetsgivarna beroende på jobbet. Jag utelämnar min praktik på dagis exempelvis ofta.
      Skriv inga referenser såvida du inte vet att personen kommer ihåg dig riktigt bra.

      Spara cvt som pdf sen och skicka inte in det som ett word-dokument. Kan låta som en självklarhet men är tyvärr vanligare än vad man tror. När jag jobbade med rekrytering så sållade vi bort alla icke pdf:er utan att ens läsa dem

      Googla fram någon SNYGG design! Finns till och med färdiga mallar att köpa för en billig peng. Jag och min kille gjorde det. Helt klart värt om man verkligen vill ha ett jobb. Designen är ju såklart inte allt, men sitter man där med en hög så sticker de personerna verkligen ut som lagt det där lilla extra för att få jobbet.

    Varför blev Stilkontot så arg över att folk frågade hur man går på toaletten med en bodysuit som hon hade på sig idag? Hon kallade frågorna för falsk ödmjukhet och elaka knivhugg och att de är kritiska när de ställer såna frågor? Är inte folk bara generellt dumma i huvudet av att inte veta hur man klär av och klär på sig?

      Haha det var det sjukaste , hon blev typ kränkt över att folk tyckte det var meckigt att gå på toa med jumpsuit med klänning över ?
      Haha jag med 8 månaders unge just nu blir svettig av bara tanken ?
      Klart folk fattar hur man gör och de hade ju också skrivit det mer som ” jäklar att du orkar”-ton? Hur kan hon inte förstå det ?

      Nej men snälla det va väl absolut inget att ta så illa upp av? Klart att folk förstår att man måste ta av den för att gå på toa men det är väl mer att dom tänker att det verkar lite omständigt?

        Nej precis. Undrade också hur meckigt det skulle vara men inte att jag inte vet HUR det går till. Vilket de flesta nog vet. Men sur stämning blev det.

    Någon som vet en bra kurs i PowerPoint?Som inte kostar allt för mycket ?

      Om någon tar betalt för en kurs i pp så dra öronen åt dig. Finns gratis på nätet. Vad är det som gör att du känner att du behöver en hel kurs? Hela officepaketet är väl ganska lätt och självklart att jobba med?

      Låna en bok om det på biblan!

      gör ba nått kul om exempelvis nyckelpigor

      En slide med en bild
      En slide med mp3
      En slide med youtubevideo
      En slide med moving text

      Sitt bara med det 15 min + googla på engelska så klarar du det

      Kolla youtube

    Eyeliner stickers. Är det någon som vet ett bra märke? Är usel på att måla eyeliners själv, tänkte ge stickers en chans.

    Min pojkvän hämtade sina sista saker ifrån min lägenhet. Det gör så ont, detta är så vidrigt.
    Vad gör man nu? Jag vet att det är rätt beslut eftersom det fanns 0 tillit överhuvudtaget.

    Jag behöver bara någon som kan säga att det kommer bli bra snart? För detta är en spark i ansiktet ?

      Det kan kännas bra efter några veckor och sedan slå till som en slägga av ångestkrisande om ett år. Låt det ta den tid det tar.

      Det kommer att bli bra. Det här var ett kapitel i ditt liv. Nu kommer nästa.

    Sanna Guidetti. Såg en bild på hennes ig i bikini, fan va bra det är att se ärlig verklig bild, UTAN nåt budskap! Inte typ love yourself eller #bodypositive.
    Bara en bild på kropp som har bra junk, lite stretchmarks, mage osv bara sådär. SÅ tar man plats! Man förklarar inte varför man ska få plats, man bara tar den för den är din, utan att behöva motivera varför eller be om ursäkt!

      Mage? Hon är ju platt som en pannkaka med skitsnygg kropp.

        Hon är säkert jättesnygg enligt många men det du skriver stämmer inte.

      Alltså ångesten jag kände över min kropp när jag läser hur du beskriver Sannas som verkligen är en drömkropp….

        Samma här. Skulle inte ens vilja veta vad personen tänker om mig om hen såg mig.

      Sluta kommentera folks kroppar!

    Vad hände med ORM-tjejen ? Alltså hon som bara fick hör ordet orm om sig på babyshowern ?

      Var ju ett troll

      Jaa, undrar också!! ? update please!

    Nån som har tips på hur man får bort vita fläckar från huden? Såna som kommer av typ solkräm på sommaren (eller det uppstår ändå men bara på sommaren för mig). Det är nån slags hudsvamp. Har läst att man ska ta mjällschampo eller schampo från apoteket som är mot svamp. Men det blev bara eksem på mina ben när jag testade. Har ni nåt tips?
    Brukar ni skrapa bort det?

      Gå till vc. Det är ju ingen ide att testa massa saker som kanske gör saken värre.

      Hudsvamp som uppstår p.g.a. solkräm?! Det där låter lite virrigt… Men du, boka in en tid till en hudläkare som kan ta prov och se vad du har för svamp/eksem och ge medicinsk behandling för det. Ingen bra idé att skrapa på huden eller på annat vis experimentera själv. Finns många privatpraktiserande hudläkare som inte har kö, bor du i Skåne kan jag tipsa.

      Jag har också haft det! Mjällshampoot Fungoral ska du använda, fungerade jättebra för mig!

    Nu har Molly bekräftat att hon och Ross är tsm. Så spännande ändå haha!

      Vart då nånstans? Kan inte se något på hennes Instagram?

        Var.

      Molly is that you?

      På exonph story. Var en bild på deras konvo

    Så var jag borta på midsommarhelgen hos mannen jag hade legat med.

    Och frun sa att det bara är bra om jag är här på veckorna när hon jobbar, om jag inte vill vara med någon annan.

    Det här är väl sjukt? Vi hade sex på natten när hon kom ner, hon såg inget, men jag gick upp och la mig bredvid henne, och hon bad mig att gå ner till honom.

    Vi nämner inget, men det hymlas heller aldrig när jag är här.

      Funkar det för er så ??‍♀️

      asså va?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.