Carolina Gynning är anmäld till länsstyrelsen för bristande djurhållning

Uppdatering:
Personen som gjort anmälan till socialstyrelsen – och som ska ha ALL credd för det här inlägget –  heter Emma Almquist och har en kandidatutbildning i både etologi och djurskydd.
Om någon ifrågasätter hennes kunskap, auktoritet eller trovärdighet.

Bildkälla: STELLA pictures // Instagram

Carolina Gynning har vid upprepade tillfällen delat innehåll om sin hund Luna, som bara var en valp när hon köptes. 
Det råder lite delade meningar om hur gammal Luna är, och anledningen till att det överhuvudtaget är intressant, är för att Luna precis varit dräktig och fått valpar.
Enligt 6 KAP. AVEL 5 § L 102 (föreskriften om hundar och katter) får en tik inte paras tidigare än vid 18 månaders ålder. Med parning avses såväl naturliga som artificiella metoder som kan resultera i att tiken blir dräktig.
Det som med största sannolikhet skett här är att Carolinas hanhund tjuvparat sig med Luna, en dräktighet som Carolina inte avslutade, trots att det förelåg allvarliga risker för både tik och valpar.

I anmälan går följande att läsa:

Carolinas hund Luna (tik) köptes för ca 30 veckor sedan och sades då vara valp. Nyligen berättade hon i sin podd att hennes hundar (en äldre hane) parat sig. Jag skrev då till deras podd och informerade om lagen och att abortmöjlighet finns.
I veckan fick Luna en valp. Sannolikt är Luna under 18 månader gammal.

Personen som gjort anmälan har även gjort en helt fantastisk sammanställning av allt som skett i det här ärendet. Det är ett gediget arbete jag fått skickat till mig, så beröm och applåder ska riktas mot hen.
Jag är inte helt säker på hur anonym den här personen vill vara, men jag kan ju säga som så, att det här är en person med djupgående kunskap vad gäller detta och andra djurrelaterade frågor.Hen skickade mig detta:Hur gammal är tiken?
I poddavsnittet ”Fuktiga Fredag” från 22 november 2022, ca 17 minuter in, nämns tiken Luna första gången. Hon beskrivs som ”en hundvalp”. Tidningarna plockar också upp Carolinas hundköp i november.
14 november syns Luna för första gången på instagram:
https://www.instagram.com/p/Ck9HQD8sd4L/Tid 17.16
Carolina Gynning ”Vad kan få mig på bättre humör? Jo, en hundvalp.”
Carina Berg ”Ja, varför inte spotanköpa en fluffig hund?”

På instagram skriver Carolina i kommentarsfältet till ett inlägg om valpen att Luna var 8 månader när hon köptes, vilket om det var i november gör henne till 15 månader nu. I ett annat inlägg om valpen skriver Carolina i kommentarsfältet att Luna är precis 18 månader nu, i juni. Ingenstans delges vi något som tyder på att Luna var 18 månader vid parning.

22 november syns Luna här: https://www.instagram.com/p/ClQzct5MGkd/
25 november syns Luna här: https://www.instagram.com/p/ClX-_BgMBlL/

Hur skedde parningen?
I poddavsnittet ”Var är pannarna?” från 25 april 2023, ca 29 minuter in, berättar Carolina Gynning första gången om att Luna är parad och benämner henne som dräktig / på smällen.

Tid 29.44
Carolina Gynning: ”Nu är den ena hunden på smällen också.”
Carina Berg:”Va?! Vem av dem?”
Carolina Gynning: ”Snippan, den lilla.”
Carina Berg: ”Hon är ju den enda som är hon ja.”
Carolina Gynning: ”Den hade mens förra veckan, och vad hände? Snoppen fastnade i snippan.”
Carina Berg ”Det är ju snoppen som är pappa, till snippans barn. Ja så klart, de har ju access till varandra.” (Carolina Gynnings andra hund heter Snorren)
Carina Berg ”Vad det här meningen? Gjorde de en sån här fasthullning?”
Carolina Gynning: ”Ja”
Carina Berg: ”Det är det äckligaste jag har hört. Så hans mask åkte ut och hullade fast i henne?”
Carolina Gynning: Ja. Är det för äckligt?
Carina Berg: ”Försökte du ta loss dem?”
Carolina Gynning: ”Ja men alltså det gick ju inte. Nä, men alltså man får inte röra dem då.”

Sedan tas bakgrunden upp igen i avsnittet ”Gynnings gård” från 26 juni 2023.

Tid 10.00
Carolina Gynning: ”Grejen är såhär, hon hade ju löpt min tik, en gång. Vi var ju såklart lite nojjiga över att Snorren skulle sätta på henne. Jag menar, ofcourse. Men det var inget lixom vi såg hade hänt.
Carina Berg: ”Nej, de hade inte hullat fast framför er.”
Carolina Gynning: ”Nej, de hade inte gjort det. Så vi var såhär: ja men herre gud. Sen började vi känna såhär, har hon inte blivit ganska tjock?”

Hur har valpningen gått?
I avsnittet från 26 juni 2023 ”Gynnings gård” berättar Carolina Gynning om valpningen. Det börjar vid ca 9.34 och pågår till 22.17.

Här framkommer det att Luna först betett sig konstigt. Därefter har hon fött en död unge, men hurvida den var död genom hela födseln verkar Gynning osäker på då hon inte verkar ha varit hemma. Efter ett tag, när nästa valp inte kommer, åker de spontant på drop in hos veterinärkliniken på gatan där Carolina Gynning bor. Där får tiken först värkstimulerande och får efter en periods väntan genomgå kejsarsnitt. Enligt utsago i podden verkar Luna inte vilja dia sin valp första dygnet.

Man kan se tik och valp i följande inlägg på instagram:
16 juni: https://www.instagram.com/p/CtjA1Nkuk3j/
18 juni: https://www.instagram.com/p/Cto510AxeFI/
Där kan man även se såret från kejsarsnittet.

Sammanfattningsvis:
Tiken verkar ha blivit tjuvparad inom hushållet, där hon hållits tillsammans med en fertil hanhund. Hon verkar ha blivit parad vid sitt första löp. Allt tyder på att hon var under 18 månader vid parningen. Valpningen har orsakat lidande för tiken som både fött en död valp och sedan genomgått medicinsk procedur och operation.

Vid sidan om det rent olagliga bör nämnas att Carolina Gynning också nämner att hon vill ta fler valpar på tiken i framtiden och ingenstans reflekterar kring att något gått fel. Första inlägget med valpen har 10 000 likes på instagram och flera kändisar kommenterar positivt. Risken finns att den här typen av avel normaliseras via en ”influencer” / kändis.

Jag har sökt Carolina Gynning för en kommentar.
Hon har inte återkommit.

199 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att inte någon av dessa hundar är kastrerade är ett stort frågetecken för mig. Och att man sen låter dessa vara tillsammans. Är väl ganska naturligt för alla djur att para sig? Så det är inget konstigt i sig att detta har hänt men som ägare borde hon tagit ansvar.

  Alla ska verkligen inte ha djur. Fy.

   Jag fattar inte heller. Har haft okastrerade tikar och hanar samtidigt och det är omöjligt att inte märka att löp är på gång. Killarna blir ju helgalna och tikarna börjar trycka sitt kön mot allt som rör sig. Då särar man på dom. Lämnar bort hanen ettag eller vad man nu har för lösning. Jag vet inte om jag tror på att det var en tjuvparning… Tycker Gynning är störtskön men hon har lite mer ”avspänd” stil av djurhållning än jag har jag märkt i hennes vloggar

    Precis, det är omöjligt att missa att löp är på gång. Till och med de flesta kastrerade hanar reagerar tydligt på löpande tikar. Och då särar man på dem också, för även om inga valpar kan bli gjorda så kan de såklart genomföra akten. Men Carolina har väl också nämnt att hennes hundar inte är rumsrena för att de är så små och därför ”inte har nån hjärna” eller vad tusan hon sa. Bara där ringer varningsklockorna. En tränad hund skiter inte inne såvida de inte är magsjuka, punkt.

     D
     Har hon påstått det? Att små hundar inte kan bli rumsrena för att dem inte har nån hjärna?
     Med den inställningen finns bara ett alternativ. Absolut djurförbud!!!
     I detta sammanhang så undrar jag vem som har någon hjärna! Hundarna har det i alla fall.

      https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/bgW9Lk/carolina-gynnings-pojkvans-ilska-mot-hundarna-vidriga-krak

      ”– Det värsta han vet är när de har bajsat på mattan, vilket de gör ganska ofta inomhus för de är så små att de inte har någon hjärna och då fattar de ju inte var de ska bajsa, säger hon om hundarna i ”Gynning och Berg – Hittar sig själva”.”

       ? Usch så sjukt!

       Hahaha – vovvarna skiter inomhus pga att dom saknar hjärna!!?? nä, det hela handlar ju om att ägaren inte har vett att låta hundarna gå ut på promenad o göra sina behov. Hundar kan lära sig att vara rumsrena om de har en ägare som kan tänka – tro det eller ej…

       Den här kommentaren bevisar i så fall att fler än hennes hundar saknar hjärna – är hennes egen obefintlig, gjord av gelehallon??????- hahahahaha

    Tor
    Håller med det du skriver förutom att hon är ”störtskön”. Men alla tycker vi olika.

    Tor / 2023-06-29 23:57;

    ”störtskön”???? nä, jag ser en för jävla omogen, narcissistisk person som helt o håller tänker o fokuserar på sig själv o det som gynnar henne. Utnyttjar andra för att själv bli uppmärksammad eftersom hon själv är så ointressant, sexualiserar allt tom umgänge med döttrarna, osäker o tom själv säger i intervjuer att hon ljuger rätt så mycket. Hon är helt vilse i pannkakan- det är inte störtskönt.

    ”En avspänd stil” ? nja mera en olämplig o oansvarig djurägare – brukar vara så när ägare har bristande empati.

    Såg när hon o Berg var i tidningen där dom åkte hem till Wahlgren för att vara med i ett avsnitt av serien – Gynning hade en liten hund med sig. Berg klev ur taxin o när Gynning skulle ut så lyfte hon hunden i kopplet???!!! alltså inte i hundhalsbandet utan lyfte upp i det långa kopplet så att hunden dinglade i luften. Sedan ser man på bilderna hur Berg lyfter den lilla hunden på samma sätt!!?? ”Störtskön??” – nä hellre okänsligt o ruttet.

     Va, lyfter ut den med halsen? Men det är ju helt bisarrt. Så kan man väl för fan inte göra?

      Exakt! så reagerade jag också! sunda personer som på riktigt värnar om andra liv gör det.
      Det är ju såna här handlingar, som sker i situationer som inte är regisserade o tillrättalagda i bild, som visar deras verkliga personlighet.

      Två snattrande som funnit varandra i gemensamma värderingar o sina ätstörningsproblem. Ingen vettig människa lyfter en hund så den tvingas hänga o dingla i luften o nära på strypas på kuppen- men Gynning o Berg kan….

      En människa som är mogen o sund lyfter i kroppen, tar upp i famnen o håller om med omtanke- det är en ryggmärgsreflex som inte kräver vare sig tanke eller reflektion som finns i oss vettiga människor o gör att vi, utan att tänka, alltid lyfter upp o håller i famnen hellre än att lyfta i kopplet o låta djuret hänga o kippa efter andan.

      Dom här båda damerna visar sina dåliga sidor allt mera o allt oftare o sorgligt nog så finns det i det ett underhållningsvärde i det, för personer som med liknande attityd – dvs den som Gynning o Berg kör med; vi skiter i allt- attityden.

     Inte bara det, hon glömde av hunden när hon skall åka hem. Hennes j*vla väska var viktigare. Pernilla står i hallen – men ojdå hon glömde hunden.
     Sedan kom Carolina tillbaka flamsandes. Jag glömde hunden ?

      oj – vad löjligt! skulle hon göra sig rolig o skojsig då eller glömde hon verkligen den stackars hunden på riktigt?

      Såklart blir väskan- döda statusting – viktigare än en levande varelse av kött o blod.

  Aj aj..inte bra!

   Stackars hund, vilket lidande

  Fy fan vad oansvarigt, varför ska sådana människor ha hundar?

  Bra grävt av den som tipsade dig. Sån här okunskap och nonchalans är alltför vanlig tyvärr,det är precis som bara att äh vaddå shit happens.
  Att Carolina sen är en offentlig person gör saken värre.
  Skäms Carolina, dina djur ditt förbannade ansvar.

   Egentligen är det ju inte värre för att hon är offentlig. Kanske tvärtom, att det inte uppmärksammats eller ens anmälts annars.

    Det är värre för att hon kan influera någon att göra samma sak, att tänka att det är bara att köra för att det är gulligt med valpar

   Man är väl också skyldig att vara hemma och med vid förlossningen. Man lämnar ju inte hund eller katt ensamma. Stackars djur säger jag.

  Men vad kan man vänta sig av någon som styrs av fiffin…

  Graf verkar också råkat ut för en tjuvparning (hennes hund). Varför kastrerar folk inte sina hundar om de inte har mer koll.

   För att de är dumma inuti huvudet.

   Jag fattar inte heller hur man kan ha så dålig koll.
   Kommenterade på Magdalenas blogg att det fanns dagenefterpiller eller liknande till hundar och att det kanske var bättre med ett sånt än att få valpar av icke hälsokontrollerade föräldradjur (jag struntar i blandras vs renras). Den kommentaren verkar dock inte ha godkänts….
   Men hon skrev ju sen att de inte trodde de blivit nåt (själv kan man ju tycka att man skulle ta det säkra före det osäkra).

    Den godkändes visst för jag läste det!!

     Jaha, vad konstigt för jag ser den inte i hennes kommentarsfält. Men jag brukar inte kommentera så ofta så jag kanske missat nåt ?
     Jag ser bara att någon annan kommenterat att det finns dagenefterspruta.

     Jag såg också det!

      Ok, då stämmer inte min första kommentar här ovanför, vilket är bra ?
      Jag kan dock inte se kommentaren själv när jag kikar på Ms blogg så då är det ju lätt hänt att tro att den inte godkänts.

   Maggan har ju inte ens koppel på sina.

    Maggan ska inte ha djur överhuvudtaget med tanke på hur alla djur hon haft genom åren har blivit sjuka, råkat ut för märkliga olyckor, tikar som blivit tjuvparade och det har inte bara hänt en gång plus en massa andra saker hundarna råkat utför. Maggan har inte heller sina nuv hundar försäkrade vilket avslöjades när hunden Adele skadades svårt och bröt ryggen. Det är alldeles för lätt att skaffa djur och barn

     Helt otroligt vad hon råkar ut för heela tiden, det händer liksom alltid något. Är det inte ett fall som genererar blåtira ala Mike Tyson efter match, så är det brinnande bilar, skadade djur osv.Fattar inte hur det är möjligt.

   Inte länge sen Maggan skrev o efterlyste nån hane att para sin tik med för tiken ville sååå gärna bli mamma!! Så den där ”tjyvparningen” tror jag inte mycket på! Nån tyckte då hon skulle använda Katrin Z hund Ross o para med… vi får väl se vad som kommer ut tillslut!

  Jag gillar Carolina, men det här var otroligt slarvigt och oansvarigt av henne. Hur kunde hon tro att det INTE skulle ske när hon har en okastrerad hane hemma också???

  Det känns ofta som om hon har en väl avslappnad inställning till alla djur som kommer och går där hemma.

   Jag ogillar Carolina och det här gjorde inte saken bättre. Sjukt störig människa.

   Impopular opinion: Det där med ”väl avslappnad” inställning till djur tycker jag är rätt vanligt bland folk som har barn.

    Tycker inte det är något specifikt för människor med barn, omdöme kan man sakna oavsett. Och det finns ju tyvärr en hel del barnlösa/fria personer därute som inte tar sitt ansvar som hundägare också.

   Jag gillar också Carolina men avskyr hennes slappa livsstil. Just sådant här när det handlar om djur och slöseriet med pengar på saker hon inte tar hand om bättre. Tycker hon är jättefin som person annars.

    Uppriktig fråga: hur kan du gilla du en person och samtidigt avsky personens livsstil? Säger inte livsstilen ganska mycket om en person?

     Men va? Man gillar ju många människor som lever annorlunda än en själv. Trevliga arbetarkompisar med helt andra livsstilar, min bror älskar jag men skulle aldrig festa och dricka som han ibland gör. Bara några exempel.

   Hon visste nog att det kunde ske, men antar att hon var likgiltig inför det.

  Stackars små hundar. Och vem pratar så respektlöst om sina hundar? Usch och fy för den kvinnans beteende!

   Ja man hoppas ju innerligt att hundarna inte behöver höra hur hon pratar ?❤️ fina fina hundar

   Ja, vilket jävla språk dom kör med – verkar helt vrickade både hon o Berg!!! Tufft att vara barn till såna här kvinnor – kan tänka mig att dom får ta mycket smått skit i skolan pga av sina mödrar.

    Finns få personer som fyller mig med sån avsmak som Carina Berg. Vet inte varför, har alltid fått en obehaglig känsla när jag sett henne.

  ”På instagram skriver Carolina i kommentarsfältet till ett inlägg om valpen att Luna var 8 månader när hon köptes, vilket om det var i november gör henne till 15 månader nu”

  ”Hon verkar ha blivit parad vid sitt första löp. Allt tyder på att hon var under 18 månader vid parningen”

  Har svårt att tro att en sån liten hund skulle löpt för första gången när den varit över 1 år gammal. Ju mindre hund, desto tidigare brukar den löpa för första gången. Jag har haft en liten hund (dvärgschnauzer) som löpte för första gången när hon var 5 månader gammal. Våran storhund (en retriever) löpte för första gången när hon var 8 månader gammal.

   Det är ovanligt, men inte helt omöjligt att även små hundar är runt året när de löper första gången.

   Jag har en Jack Russell och hon löpte då inte före hon var ett. Så det är nog stor variation. Med det sagt helt jävla huvudlöst att ha en löptik med en okastrerad hane!

   Att hon talar osanning känns som det passar in i hennes personlighet… Titta hur hon beteer sig kring ”hennes” konst.

  Hon är ett jäkla stolpskott!
  Såna där ska inte ha hund. Fy fan vad ansvarslöst. Nej olyckor händer inte när det gäller sånt här. Antingen delar man på hundarna om man har både tik och hane eller så kastrerar man. Har funkat bra för mig i snart 30 år.
  Inte svårare än så. Men tänker man med fi***n istället för hjärnan blir det väl så.
  Vem lämnar dessutom sin dräktiga hund som ska föda när som helst, ensam hemma??!

   Jag håller med dig om allt du skriver.

  Vad betyder ”pannarna”? Nån som vet och vill förklara?

  Äckel och idiot, är mitt spontana utlåtande. Och idioter ska inte ha djur.

  Är mest förvånad över att människor är förvånade över hur detta kunde hända, hur det än är handlar det om Carolina Gynnings hund…

  Det samtalet mellan Caroline och Carina Berg,herregud,bägge är ju dumma som spån.
  Gick in på ratsit och kollade vilka hundar hon har registrerade och det var en Bichon frissé 18år hanhund och en Pomeraniantik 2år.Verkar inte som hon har någon av de hundarna kvar om man snabbt ögnar igenom hennes Insta.
  Den kvinnan vill göra pengar på allt som gynnar henne,snor sin skitkonst av riktiga konstnärer och bedriver oseriös hundavel.

   JA!!!
   Varför blev det inte det någon större uppmärksamhet mer än några inlägg här i bloggen och ev nåt mer ställe om hennes skamlösa kopierande och övermålade konstverk av andra konstnärer?!
   Förstår verkligen inte. Har hon vänner på de större tidningarna så de inte vågar skriva om det?

    Äter kött gör hon också!!!!

     Va?

   Håller med – Gynning o Berg pratar som dom har förstånd till- o förstånd har dom ju bevisligen inte! Såg i nån kvällstidning för några veckor sedan- en snyftartikel om att Gynning o Berg fått det så kämpigt- sa att dom var luspanka o Gynning kontrade med att värsta fall fick dom väl börja handla på Lidl.

   Åh stackars stjärnorna kanske måste handla på Lidl – det är många som handlar på Lidl o det har jag med gjort några gånger – är väl inget fel på Lidl men jag förstår att det måste känna på att handla där när dom själva känner sig förmer än andra. Dom utgår väl till fullo med antagandet att deras målgrupp är lättlurade stackars individer som själva mycket väl kan relatera till Berg o Gynnings luspanka liv o sedan köpa lite extra av både Berg o Gynning för ….stackars dom!!!!

   Gynning o Berg borde vara lite mera ödmjuka inför det faktum att nog dom flesta i deras målgrupp handlar på Lidl. 🙂

  Kan man förvänta sig nåt annat av en person som försvarar och marknadsför pälsindustrin bl a?

  Det här är varför man endast ska köpa valpar som är registrerade hos SKK och som kommer från uppfödare som följer relevanta riktlinjer osv. Seriösa uppfödare avlar inte hipp som happ på vad som helst. Köksavel borde vara förbjudet.

   Skk är dock inte den enda seriösa klubben där man reggar hundar.

    Det är den äldsta, den största och den som för ett seriöst och vettigt register över hälsotester. Mer än man kan säga om andra hittepå-klubbar.

  Men om hunden blev dräktig och dräktigheten gick tiden ut och en levande valp föddes och både valpen och tiken överlevde, då var väl tiken mogen för det helt enkelt?
  I naturen finns ju inga människor som stoppar djur under en viss ålder från att para sig.

   En valp dog och det behövdes kejsarsnitt för att rädda tiken och den andra valpen. Och att naturen är grym på många sätt är ingen ursäkt för att vi ska vara grymma mot våra husdjur, vi ska göra vårat bästa för att de ska må så bra som möjligt, inte utsätta dom för lidande och där inkluderas att inte para dom för tidigt.

    Stora skandinaviska män ska heller inte para sig med småväxta och finlemnade kvinnor från ex Thailand. Oftast kejsarsnitt pga för trånga bäcken. Naturens lag! Och detta är ingen lögn.

     Ja min brors fru från Thailand blev tvingad till kejsarsnitt. Min bror är 1.98m.?

      Jag fick barn med en kortväxt spanjor och behövde också göra kejsarsnitt

     Men då menar du att kvinnor i Thailand över huvud taget inte får skaffa barn eller? De har ju precis lika små bäcken om de blir gravida i Thailand som i Sverige

      Hon menade såklart att thailändska män var mer ”lämpad” för thailändska kvinnor.

      Vi är född i olika delar av världen, människor ser inte likadana ut överallt. Därför blir det problem för thailändskor när de träffar ”större” män. Problem som inte kommit om de träffade en man från deras eget land.

      Lägger ingen åsikt i det, bara förklarade hur det går till.

     Skillnaden är väl att vi människor kan bestämma vem vi skaffar barn med och förstår eventuella konsekvenser av att ha en partner som är väldigt stor. En hund har inte valet. De är beroende av att vi fattar BRA beslut.

   Du vet att det finns barn i yngre tonåren som går igenom graviditeter utan större (fysiska) problem? Är det ok då? Nej det är det inte.

    Nej men det är ju pga att barn inte är mogna att ta hand om barn. Hundvalpar är ju inte ett 18 år långt åtagande för tiken, efter 2 månader kan de flytta till nya hem, till exempel.

     Hundar behöver ju liksom inte ha en stabil inkomst, mogen partner, osv heller ? ooooobs älskar hundar. Och tonåringar.

     Hoppas du aldrig skaffar djur.

      Varför?

       Hoppas du får bättre självinsikt.

        19:51 har ju inte fel

     Men det handlar ju om att en tik som inte hunnit mogna kan påverkas psykiskt och få ändrat beteende.

     Djur är tänkande, kännande varelser. Vill man sitt djurs bästa så följer man råden om att vänta till andra eller tredje löpet. Då har du som ägare även hunnit skaffa dig kunskap om din hund bär på något nedärvt eller genetiskt som inte ska avlas vidare.

   I naturen finns inga raser som människan har sönderavlat fram.

    Exakt. Avskyr detta avlande och mixtrande med biologin, få fram det ”perfekta” i någons ögon.. Vidrigt.

     Fast jag tycker man måste nyansera här? Det är stor skillnad på folk som parar hundar hej vilt och de som föder upp hundar enbart för ett snyggt utseende, utan att tänka på hälsa och seriösa uppfödare som noga väljer ut vilka hundar de parar för att få friska och sunda individer med ett temperament som passar deras uppgift. Det första är förjävligt, det andra ska uppmuntras och det är dom folk borde köpa hundar från.

   19:26
   Vad vilda djur gör är utanför vår påverkan. Men skaffar man ett husdjur är det vår plikt och ansvar att ta hand om dem!

   Att fysiskt kunna bli gravid och att fysiskt vara redo för en graviditet är inte samma sak. Ser vi till människor ses flera ökade risker med graviditet i ung ålder då kroppen ännu utvecklas, trots att många är fertila redan runt början av puberteten. Skulle gissa att samma princip gäller hundar.

    Jag trodde att det var tvärtom. Att man är i sin fertila prime i rätt så ung ålder men att samhället inte är anpassat efter det.

     Alltså att kroppen biologiskt är som bäst lämpad för barn då menar jag.

      Jag fick mens i årskurs 5. Det betyder inte att det hade varit den bästa tiden att bli gravid på rent kroppsligt. Jag var ett barn på samla sätt som att hennes hund är för ung.

       Kroppen är mest lämpad för en graviditet när man är ungefär 15-20. Betyder ju inte samma som att det är bästa åldern att få barn i. Men det är egentligen irrelevant eftersom hundar inte är människor och att det ändå inte rättfärdigar något här.

        Använde en liknelse för att ge mer förståelse till varför det är en viss lägsta ålder som rekommenderas för hundar

        Jo, men den genomsnittliga åldern då man får mens är ju 13.

        Så det stämmer bra att även människor bör vänta några år rent kroppsligt. Relativt vanligt med barn i 10-11 årsåldern som fått mens, de betyder inte att deras kroppar skulle må bra av en graviditet.

     Hur fertil man är och hur redo kroppen är för en graviditet är dock inte samma sak. Ett av många exempel är att bäckenbotten inte är färdigutvecklad i ung ålder, vilket ändå är en viktig aspekt sett till förlossningskomplikationer.

      Du såg inte tillägget antar jag. Men ja, kroppen är mest lämplig för en graviditet när man är yngre. Igen, betyder inte att det är bäst att få barn då. Men skit samma, hunden är ju ändå inte en tonårstjej.

       Både ja och nej. Pratar vi ung som i 20-årsåldern så ja. Graviditet i tonåren innebär dock flera ökade risker för både mamma och foster.

        Igen, korrelerande faktorer.

        Men vi kan återgå till att prata om hundar nu kanske?! ?

         (Jag ska i alla fall gå och mysa med min valp nu? trevlig kväll!)

         Ja eller hur?

    Nja, inte för att kroppen inte utvecklats klart utan för att andra faktorer spelar roll. Så som vilka som tenderar att bli gravida unga, vilket stöd man söker och får, osv. Korrelation alltså, inte kausalitet.

  Alla dessa fantastiska människor som står upp för djuren – heja er ❤️❤️❤️❤️

  MG har också nån hund som blivit påsar av annan hundras. Ojdå hoppsan liksom

   Tror att det var samma ras som hon har.

  Jag gillar Gynning (och Berg ännu mer),någon sa de är ”dumma som spån”, håller inte med alls, Berg är riktigt vass, (men spelar lite pantad ibland på skämt.) Oavsett så gällde detta Gynning och det är förbannat oansvarigt att låta en valp bli med valpar, usch, lille stackaren fick ju göra kejsarsnitt dessutom. Hon hade en annan hund innan som ”försvann” för att den var för jobbig…Tycker att skaffar man hund får man ta reda på saker innan och fasemig behålla den oavsett, även om den uppträder annorlunda än man tänkt sig. Det är djur högt & lågt hos henne och hon får skärpa till sig ordentligt om hon skall ha alla dessa djur. Vissa människor skall nog inte ha djur öht, hur mkt de än älskar dem. Finns många andra exempel på personer, fullvuxna hundar som kissar inne fortf, djur som inte får den omsorg de behöver osv. Längtar själv efter en hund så det skriker i kroppen, men det skulle aldrig funka just nu till 100%, kan man inte ge en hund det den förtjänar så avstår man givetvis.

   Håller med dig om allt förutom början.

    Saamma här haha

   Klart man inte måste behålla ett djur bara för att. Man ska alltid göra vad som är BÄST FÖR DJURET och om djuret inte passar i familjen eller man visar sig vara dålig att ta hand om det. Är det ju bättre att djuret får komma till ett mer lämpligt hem.

   Men vad hände med hunden? Hade helt glömt bort den men när jag läste din kommentar minns jag att det var en till hund med i hennes gamla vloggar typ från i höstas å tidigare. Var tog den vägen? Sigge va?

   Är man bästa kompis med Gynning kan man väl inte vara särskilt smart?

   Har en bekant som håller på på exakt samma sätt med sina djur. Hon tar nya hundar hela tiden och byter ut de hon redan har. Hon klarar inte av att uppfostra dem och skickar iväg dem när de börjar bli jobbiga i ”tonåren”.

    Vissa människor ska absolut inte ha djur. Din väninna hör definitivt till den skaran.

  Någon som vet var hennes förra hund Ziggy tog vägen?

   Det är en googling bort

    Länka gärna om du hittar någon artikel om var Ziggy tog vägen. För jag hittar enbart den här:

    https://nyheter24.se/noje/1105434-carolina-gynnings-nya-bild-pa-hunden-far-foljarna-att-reagera-var-ar

     Ge mig hundra kronor så ska jag googla åt dig

      Vore mer generöst att googla och skriva ner det du hittar.

  Hittat denna information:

  POMERANIAN
  Chipnummer
  DOLT – Bli validerad medlem för att se
  Kön

  Födelsedatum
  2021-02-20 (2 år)
  Ägare
  Carolina Gynning

   Det är hanhunden.

    Nej det är en tik enligt ratsit,men antagligen den hunden som är ”försvunnen”.Den tiken som fick en valp är inte registrerad.

     Det var dock en helt annan ras än Pomeranian på den hund som försvann och har för mig det var en hane. Kanske finns ännu fler hundar i familjen.

  När jag läser vad som sagts i podden blir jag så ledsen och frustrerad. Vad hon gör med sig själv bryr jag mig inte om, hon är ju en medelålders kvinna och bestämmer själv. Men detta oansvariga agerande med hunden är på riktigt upprörande! En hund är helt beroende av sin människofamilj.
  Usch!!

  Har aldrig haft hund, så bli inte helgalna nu ifall mina frågor är dumma och okunniga:
  -är det ett ”avelsfel” att hunden börjar löpa innan den är mogen att ha valp?
  -vad är normal första löp för en normalstor hund (typ en retriver eller schäfer)?
  -varför är gränsen satt vid just 18 månader?

  Och snälla, inga jämförelseparalleller med människor.

   Människan får mens mellan 9 och 16 år… Tänk själv.

    Hundar är inte människor så jämförelsen är hjärndöd.

     Nej hundar är inte människor. Men jämförelsen är inte hjärndöd!

      Varför inte svara på ts frågor på ett vettigt sätt? Någon vill uppenbarligen förstå och enda svaret är ”vad tror du själv” med en vag hänvisning till människan.

       Men TS kan väl googla… ?

        Ja det kan vi all göra så stänger vi ner alla forum för diskussioner. Suck.

         Men varför ställa frågor här som du enkelt kan googla fram? Handlar inte om att stänga ner forum.

         Suck på dig själv! ?

          ?

          Jag ställde inte frågan. Jag ifrågasatte bara din pissiga attityd när någon ställde en fråga på ett vänligt sätt.

     Hundar är bättre och mer inkännande än människor så du har rätt i att man inte kan jämföra de med oss. Vi kommer aldrig upp i deras nivå därav bör de behndlas bättre

      Det har väl dock inte så mycket med att få valpar att göra?!

       Jo läs alla kommentarer så hoppas jag du förstår.

       Annars gör det inget. Viktigare att vara snäll än smart;)

        Tur för dig

         Tror att Stina är både smart och snäll.

     Jämförelsen är att hundar oxå borde kunna va för unga och outvecklade för att få valpat trots att att de löper.

      Det var väl inte ts fråga.

       Jo det var en fråga, läs längre upp.

    Nivån här inne alltså….

   Lagen säger 18 månader. Det måste väl finnas en tydlig och klar gräns. Dock utvecklas små hundar tidigare än stora. En del rasförbund rekommenderar 2 år.
   Sen gissar jag vidare, hundar är framavlade av människan. Vi har då oftast valt de juvinala individerna. En del hundar blir kanske aldrig ”vuxna” i beteendet.
   En äldre tik som kommit ur valpbuset och unghundens virriga hjärna blir en bättre mamma. Tiken är ju otroligt viktig för valparna så de får en trygg och stabil start i livet.

    *juvenila

   Jag undrar också varför könsmogna hundar är för unga för att bli dräktiga?

    Du skulle bara våga fråga det här ?

    För hundar mognar och utvecklas också med åldern. Googla!

  Vilken hjälte som anmält denna människa till länsstyrelsen. Fler sådana behövs verkligen!

  Så fruktansvärt oansvarigt och hjärlöst att ha en dräktig tik och inte ha koll på henne när förlossningen är nära.

  Hur anmäler man henne?

   Undrar samma.

    Googla

     Tack

      Det är maniska ”hundmänniskor” här inne nu, det är nog därför svaren är kaxiga.

       Man behöver inte vara manisk för att man tycker att man ska behandla alla levande varelser med repekt.

        Men inte människor? Hoppas du aldrig skaffar djur, barn osv

         ”alla levande varelser” är väl inkluderande.

          Hehe tack ;P

         Jo såklart, alla levande varelser skrev jag. Jag kan tyvärr inte få barn… men jag har två hundar och är vegan. Så det du hoppas på uppnås till hälften. Varför hoppas du inte att man som empatisk o djurvän skaffar barn eller djur?:)

          Jag undrar samma ?

       Nej, det är för att folk är helt oförmögna att lösa problem själva. Vet du inte hur du anmäler så finns svaret några knapptryckningar bort. ?

   Det står ju i texten att hon är anmäld. Det går inte snabbare bara för att du också anmäler. Leder bara till onödigt pappersarbete som hade kunnat läggas på andra ärenden

  jag gillar inte hundar. och inte gynning heller. punkt

   Då vet vi. Hej då! Punkt.

   Man måste inte gilla hundar. Jag gillar inte katter.

   Mina hundar gillar inte dig:)

    Inte mina heller.

    Mina hundar gillar inte dig Stina. Vad nu det har med något att göra vem någons hund gillar.

     Hehe det är ok, det respekterar jag;) hundarna alltså.

      Tror dock att hundarna skulle älska dig Stina.

  Vad hände med Gynnings häst som hon visade upp sig med i dyra ridkläder? Den sköttes inte heller som den skulle, eller?

   Herregud har människan en häst också?!

    Ja hon visade upp sig på den under en period och skrev att den var hennes. Det gick mest ut på att visa sig sexig i dyra ridkläder tycker jag. Hon verkade bara sköta den sporadiskt, flåsred på den på ett rätt uselt sätt. Antar att någon annan såg till den övrig tid. Sen plötsligt var den borta, trots att Carolina bedyrade sin kärlek till den. Märkligt att hon inte talat om hur det gick för den? Eller har hon det och jag har missat? Hörde ett rykte att den var avlivad. Vissa människor avverkar bekymmerslöst det ena djuret efter det andra…

     Ja man kan ju bli hjärtekrossad av det man läser. Har hon låtit dödat hästen och i så fall varför?!
     Ja det finns tyvärr alltför många människor som bedyrar sin kärlek och sedan helt hjärtlöst och bekymmerlöst dödar djuren. ?

  Köksavel, najs! Det behövs det mer av, verkligen! Låt folk som är utbildade, vill rasens bästa & kan genetik avla istället!
  Föräldrardjuren har ju antagligen genomgått 0 hälsoundersökningar såsom hd & ed röntgen, ögonlysning, dna-test osv osv.
  Min omplacerade blandning(ja, för det lär ju Carolinas räknas som) har både hjärtfel & dåliga höfter & patella luxation. ”Uppfödaren” dom bara ville ta valpar pga söta & sälja på blocket säger att båda föräldrardjuren va friska fast de genomgått noll hälsotester. Så går det :))) Även kullsyskonen har hjärtproblem samt patella!

  Nivån är låg här asså. Helvete.

   Som vanligt.

   På vilket sätt tänker du?

    Skojar du?

    Googla

    13:57
    Ja visst är det konstigt att det finns personer som tycker att ”nivån är låg” när människor har empati för djur. Människor med stark empati för djur har ofta samma starka känslor för sin egen art också.

   För att man är emot djurplågeri?

  Ser att denise desmonds lgh ligger på Hemnet, bekräftar det är slut antar jag. Någon som vet?

  Hur mycket fritid har man om man orkar sammanställa det där, att man som poddlyssnare ens minns?

   Att försöka få djur att inte hamna i klorna på djurplågare är väl ypperlig användning av fritid.

    Ja verkligen. Vardagshjältar enligt mig ?

  Jävla stolpskott!

  Dessutom inte vara hemma när tiken föder? ?
  Man brukar bädda ner sig vid valplådan strax innan födsel och sen vara med 24/7 första 4 veckorna typ…

   Är ju knappt så idag ens när influensers ska föda barn. Är ju någon annan som gör det så de kan fortsätta sitta på sina resturanger och dricka alkohol och låtsas äta mat…

  Bra gräv fan!

  Du skulle inte ha makt ut detta om det är ett pågående ärende. Hon kan nu själv radera allt från sin sida och då funkar inte länkarna längre. Tänk ett steg längre.

  ” På instagram skriver Carolina i kommentarsfältet till ett inlägg om valpen att Luna var 8 månader när hon köptes, vilket om det var i november gör henne till 15 månader nu.”

  8 månader är ju 32 veckor? Eller menar sammanställaren att den var 8 veckor när den köptes? För annars går matten inte ihop gällande 18-veckorskravet ?

   Det är 18 månader som gäller, inte 18 veckor.

  Vad är det som är så förvånande med det här? Jag tror inte att carolina vet att en tik inte får paras Innan 18 månader. Lika lite som hon säkert läst på någonting alls om de djur hon har. De är bara accessoarer för henne. Och Vi pratar ju inte direkt om någon professor här. Utan om en ganska ytlig och ’oj då’-person. Nu har hon lärt sig. Kan vi inte istället prata om hur hon bemöter kritiken. det vill säga inte alls. Jag tycker att hen som skrev den första kritiken gav ganska saklig feedback, utan hat. Men inte så mycket som ett svar har hen fått. Det är fegt.

   lukas / 09:04;

   Håller med! tror inte heller att Gynning har någon koll – den enda kritik hon tar åt sig av, är om det är hennes utseende som kritiseras- då vaknar hon till.

  Hon har alltid tänjt på gränserna!

   Det får hon så gärna göra så länge hon inte involverar djur.

  Får ibland känslan att även hennes barn och kille är accessoarer för fina bilder till Insta…
  Hennes plagierade sk. konst är det märkligt att inte fler genomskådar

  Det är bra det anmäls. Djur kan ju inte göra det själva så vi andra är ansvariga att se till att de har det bra. Skaffa inte djur om du inte kan ta hand om den ordentligt. Vare sig det är en guldfisk, hamster eller hund.

  Vi kan väl säga som så att Gynning är inte den första influensern som är dum i hela huvudet.

  Måste vara så befriande ändå att vara så korkad så alla andra ser det tydligt förutom en själv. Och att fler unga vill simma i den där fiskskålen är för mig obegripligt.

  Så jävla oansvarigt så jag orkar inte!! Ser man på hennes inlägg så ligger valpen själv för mamman vill inte ta hand om den.
  Men Carolinas UNGE vill!!!
  Dinglar o donglar och flyttar runt den i bädden som en leksak. ”Snart ska Luna öppna sina ögon” säger mammaCarolajna ”aaa” säger ungen och petar ett finger i ögat på valpen. ”Men oj, inte så” säger mammaCarolajna då?

  I.D.I.O.T.!!!! Djur är inte leksaker‼️

   OMG ? Hoppas att hundarna tas därifrån!

   Ellen / 19:50:
   … men gud vad det lät illa!!! var kan man se det? Jag tror att Gynning känner starkt av konkurrens från bonusmamman. Då är det bra att kunna skaffa valpar, hundar, hästar osv för att barnen gillar det- blir lite som mutor.

    Där sa du nåt. Valparna var tänkt som sommarleksaker till barnen så klart.

  Klart att unghunden Luna har blivit parad vid första löp.
  Och nu far de lilla valpen runt hos hennes barn. Och valpen har inte ens öppnat ögonen.
  Stackars valp, den får inte en lugn stund i ett tryggt valpsäng.
  Samma gjorde hon med alla kaninungar hon har haft. De har fått para sig fritt, unga som gamla. Och ankungen de hade inne då !
  Den far runt överallt som en leksak till barnen.
  Nej Carolina skall inga djur ha. Jag hoppas hon får besök utav Länstyrelsen för dålig djurhållning.

   Herre gud – värna om andra liv är verkligen inte hennes starka sida! nä, hon borde hålla sig till att ”försöka se sexig ut ” på bild som hon själv uttrycker det- helst med munnen helstängd! 😉 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.